פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 212
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

חנוך
04/03/2019 19:27
שלום
ניתן פסק דין בבית הדין לעבודה בינואר -2019
(כספי הפיצויים יועברו למוטבים שנקבעו בהצעה לביטוח)
למבוטח לא היו שארים כהגדרתם בחוק.
פסק הדין כולו בהקלטה ותומלל לאחר שלושה שבועות ב-פברואר-2019
לא נכתב בפסק הדין שהתשלום יבוצע תוך 30 יום מיום פסק הדין (יתכן ונשכח בתום עי׳ השופטת/או שאין לכך חשיבות )
תוך כמה זמן על חב׳ הביטוח להעביר את כספי הפיצויים.
והאם חלים על כספים אילו תשלומי מס.
והאם קיים בחוק פרק זמן להעברת כספי פיצויים
בתודה מראש
עורך דין
05/03/2019 09:33
שלום חנוך

אם המקרה ננדון בבית המשפט מוטב להתייעץ בנושא עם עורך הדין שייצג אותך בתביעה. לגבי תשלומי מס, ראוי ורצוי להתייעץ עם רואה חשבון / יועץ מס.

בהצלחה
ולרי נודלמן
04/03/2019 19:46
אני עובד בחברה (משרד לאדריכלות ועיצוב) כי שנה וארבע חודשים. חתמנו חוזה אישי בתחילת הדרך, אך מעסיק לא שילם את הסכומים שמופיעים בחוזה עבודה, בנוסף לא מפריש פנסיה מאז תחילת עבודה
עורך דין
05/03/2019 09:31
שלום ולרי

עליך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מול עורך דין ולבדוק עמו כיצד ניתן לפעול על מנת למצות את הזכויות המגיעות לך בהתאם לחוזה העבודה ולהוראות החוק.

בהצלחה
אולג
04/03/2019 13:10
בנוגע לפגיעה בשל תאונת עבודה - המעסיק ביקש ממני את תעודת המחלה על תאונת עבודה שקיבלתי מהרופא (לאחר מילוי 250 ב.ל.), דורש את המקור בהקדם...

הבנתי שאת רוב התהליך אני עושה מול ביטוח לאומי עם טופס 211 ב.ל.

והם רק צריכים למלא את סעיפים 12-15 בו.
כנ"ל לגבי התשלום של "דמי פגיעה" שמשולם תוך 60 יום על ידי ביטוח לאומי.

למה אם כך הם מבקשים את המקור?
האם יש משהו שאני מפספס?
יש סיבה להימנע מלמסור להם את זה?
מ ג
04/03/2019 21:15
הייתה לי תאונת דרכים שהיא גם תאונת עבודה וקבלתי מהביטוח לאומי 75% אחרי חודש התקשרו אליי מחברת הביטוח של הרכב ואמרו לי שהם מחוייבים לשלם לי את ה25% , ואז ספרתי לה שאני תובע לנכות כי נהיה לי פריצת דיסק , ואז בוועדה של הביטוח לאומי קבעו לי 0% , כמובן הלכתי בלי להתיעץ עם עו"ד , ועכשיו אני מדבר עם חברת הביטוח והיא מתנערת מה 25% ולא מתיחסת לפיזתרםיה שעשיתי, מה עלי לעשות עכשיו ? לפנות לעו"ד?
עורך דין
05/03/2019 09:30
שלום לך

בהחלט מומלץ לפנות להתייעצות פרטנית מול עורך דין ולבדוק את נסיבות המקרה לעומקן.

בהצלחה
רונן
05/03/2019 08:59
אני עובד כמה חודשים בפרוייקט הדרכה בבתי ספר בהיקף של 100 שעות חודשיות בשכר גלובלי. הפרוייקט הוגדר כזמני לשנת הלימודים הנוכחית (עד סוף יוני).
המעסיק שלי הודיע לי כעת שכיוון שבחופשת פסח לא ייתקיימו הדרכות לא אוכל לקבל שכר במשך שלושת שבועות החופשה. רציתי לבדוק האם זה חוקי מצד אחד לשלם לי שכר גלובלי ומצד שני לא לשלם לי כמעט חודש שלם.
האם הם לפחות מחוייבים לשלם לי עבור ימי העבודה שיוצאים בחג הפסח?
תודה!
עורך דין
05/03/2019 09:30
שלום רונן

הכל תלוי בחוזה העבודה שלך. בכל מקרה, על ימי העבודה בחול המועד פסח אתה אמור לקבל תשלום.

בהצלחה
אור
04/03/2019 09:14
אני אור, חיילת משוחררת בת 21.

באוקטובר 2018 התחלתי לעבוד בבית ספר שבו למדתי, כמתרגלת כיתת אומ״ץ. מהות התפקיד לתת תגבורים בכל מקצועות הליבה, בעיקר מתמטיקה ואנגלית, הכנה מקסימלית למבחנים ועבודות הגשה והעצמה ותמיכה של תלמידים עם בעיות מוטיבציה.

אני כמתרגלת מקבלת משכורת מהעירייה, ומועסקת בבית ספר כשאני עובדת מול מחנכת הכיתה ורכזת המתרגלות הבית ספרית.

בחודש הראשון לעבודה הוסכם איתנו, המתרגלות, שבמקום מינימום (29.12) נקבל 31 ש״ח לשעה.

האחראיות עלינו לא דיווחו לעירייה על העלאת השכר, וכל חודש היו מוסיפות באופן ידני שעות שלא עבדנו כדי לגשר על הפער. זה נקרא ״השלמה ל31״.

כצפוי השיטה הזאת לא עבדה, ונוצרו המון טעויות במשכורות, ברמה שהיו חסרים לי כמעט 1000 שקלים במשכורות השונות.

על דו״ח השעות חתמה מחנכת הכיתה בשמי, פשוט שירבטה חתימה עם השם שלי, מבלי לעבור איתי על השעות, לראות שהכל כשורה ולבקש את האישור שלי לחתום בשמי.

כשניסיתי לדבר ולהסביר ולבקש את השכר שלי נעניתי באותן תשובות כל הזמן, הן עסוקות, לא עכשיו, מחר.. עד שכבר איימתי להגיע איתן לבית דין לעבודה הן הסכימו להודות בטעות ולהחזיר לי את הכסף.

בגלל שהטעות גדולה, רק היום קיבלתי את כל הכסף שחסר לי מחודש אוקטובר. (בעיניי הלנת שכר, תקנו אותי אם אני טועה).

בנוסף, משכורת אני מקבלת ב5 בחודש, תלוש אני מקבלת במקרה הטוב אחרי מלחמות ב18 בחודש.

מאז שהרשתי לעצמי להילחם מולם על הכסף שעבדתי עליו, היחס כלפיי השתנה לרעה, וביום שישי שעבר, ה21.2.19, ישבתי לשיחה רגילה עם מחנכת הכיתה, על ספסל באמצע הבית ספר בנוכחות המתרגלת השנייה. דיברנו על נושאים רגילים, תגבורים, תלמידים. במהלך השיחה התחלנו להתווכח, והיא פשוט אמרה לי אני חושבת שסיימנו את דרכנו, תסיימי את היום ואל תחזרי.

בלי שימוע, בלי הודעה מוקדמת, בלי הסברים.

אשמח שתעשו לי סדר בבלאגן ותכוונו אותי מה לעשות מכאן הלאה כדי להשיג צדק. המון תודה!
שירה
04/03/2019 09:12
בוקר טוב

התפטרתי ממקום העבודה אחרי 6 וחצי שנים לצורך גידול הילד.

המעסיק שלח לי אישור שעזבתי מהסיבה הזאת ושמאשרים לי לשחרר את כספיי הפנסיה...

השאלה מה עושים מכאן מה עוד מגיע לי? איך אפשר להתקדם בזה?

תודה והמשך יום נעים
ורד
28/02/2019 19:59
שלום וברכה
בחברה פרטית בה אני מועסקת, מועסק גם יועץ במחלקה מתחילת 2018 ואשר מקבל שכר באמצעות חשבונית ונמצא בכל יום במשרדים.
תפקידו לנהל את המחלקה בה אני עובדת על כל ההיבטים.
הוא ביקש ממני להכין לוח תורנים לעובדי המחלקה היושבים באופן ספייס.
כל עובד יהיה אחראי במשך שבוע לכך ששאר העובדים במחלקה ישאירו את העמדות שלהם נקיות ואף יעיר להם אם לא כך.
האם הבקשה חוקית? אני חייבת להכין את הלוח? העובדים מחוייבים לבצע את התורנות?
אציין שמדובר במחלקת הכספים של החברה.
תודה
עורך דין
04/03/2019 09:01
שלום ורד

יש הבדל בין לנקות את המשרד לבין לדאוג לכך שתחנת העבודה שלך או של כל עובד אחר תשאר נקיה בסוף יום העבודה ואכן זו היא דרישה סבירה ומקיבלת לעניות דעתי. זכותו המלאה של המעסיק לשנות נהלי עבודה בחברה מעת לעת.

בהצלחה
ירדן
28/02/2019 15:56
היי,

התחלתי עבודה חדשה בחודש רביעי להריון,
שבועיים לאחר מכן הודעתי למנהלת אודות ההריון והיא פיטרה אותי במשמרת לאחר מכן בטענה שזו הייתה תקופת ניסיון והם לא מרוצים מתפקודי.
ברור מה הסיבה לפיטורין. השאלה אם אפשר לעשות משהובנידון?
*באותו היום לצערי חתמתי על טופס סיום העסקה -טעות שנבעה מלחץ..
אודה לעזרתכם.
עורך דין
04/03/2019 08:59
שלום ירדן

במצב הדברים ההמלצה הכי טובה שאוכל לתת לך הנה לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני באמצעות עורך דין מטעמך ולבחון האם ישנה עילה ממשית להגשת תביעה כנגד המעסיקה.

בהצלחה
נעמונת
28/02/2019 13:48
קיבלתי אישור מהרופאה לחופשת מחלה לשבועיים לפני לידה.

אחרי הלידה מקבלת ממקום העבודה מייל:

בקשתך הועברה לוועדת שכר האחרונה ולא אושרה ע"י המנהל, היות ולא מאושר יציאה מוקדמת לחל"ד ע"ח ימי מחלה.

חשוב לציין שיש לי כמות מספיקה של ימי המחלה ויותר..
חוקי מצדם? יש מה לעשות?
עורך דין
04/03/2019 08:58
שלום נעמה

אין דבר כזה! אם יש לך אישור מחלה מרופא ויש לך ימי מחלה צבורים אין למעסיק כל שיקול דעת בנושא והוא חייב לכבד את האישור הרפואי ולשלם על עבור כל הימי המחלה שאושרו לך, בכפוף כאמור, לכך שיש לך ימי מחלה צבורים.

בהצלחה
ש.ל
03/03/2019 15:06
מנסה להבין לגבי ה90 יום המתנה.

נגיד שהתפטרתי ממקום העבודה ומגיעים לי 100 ימים של דמי אבטלה. אז כאמור אני צריכה להמתין 90 יום עד שאני יכולה לתבוע את ביטוח לאומי.

האם אני יכולה להתחיל לחתום בלשכה *באופן מיידי* למשך 100 יום אבל לתבוע את הכסף מביטוח לאומי רק בעוד 90 יום ועדיין אקבל את כל דמי האבטלה שמגיעים לי?
עורך דין
04/03/2019 08:57
בוקר טוב

יש באתר זה כתבה מפורטת וברורה המסבירה על האפשרות לבטל את תקופת ההמתנה של 90 הימים לדמי אבטלה, במקרה של התפטרות לצורך טיפול בילד. מומלץ בהחלט לקרוא אותה בעיון.

בהצלחה
שני
03/03/2019 15:10
אני רוצה להביא מנקה לביתי פעם בשבועיים. האם אני יכולה לחתום איתה על חוזה או משהו שהיא אחראית להפרשות שלה או משהו כזה? אני לא מעוניינת חהתעסק עם כל עניין הביטוח לאומי ופנסיות כי לפעמים המנקה באה רק ליום אחד ואז מישתנה. איך עושים את זה?
עורך דין
04/03/2019 08:55
בוקר טוב שני

המעסיקה היא שאחראית על ההפרשות לפי חוק ואין דרך להמנע מכך. מעבר לכך, את יכולה בהחלט להחתים את העובדת על חוזה עבודה מסודר וזה אפילו ראוי ומומלץ.

בהצלחה
אלין
03/03/2019 15:27
אני רוצה להוסיף לאבחנה של האורטופד והרופא נשים גם מכתב מרופא תעסוקתי.

הבעיה שאם לא מאשרים לי את השמירה לא אוכל לחזור לעבודתי כי הם דורשים כשירות מרופא תעסוקתי.

העבודה רשמה לי מכתב על אופן עבודתי ושכרגע אני לא מתפקדת ולא נמצאה לי עבודה אחרת.

(הבנתי שלא לכולן מאשרים שמירה).
עורך דין
04/03/2019 08:54
בוקר טוב אלין

אכן מכתב והמלצה של רופא תעסוקתי יכולים רק לסייע באישור שמירת הריון. אם המוסד לביטוח הלאומי לא יאשר לך שמירת הריון תוכלי להגיש ערעור על החלטתו. אין סיבה שזה יקרה אם 2 רופאים ממליצים על כך.

בהצלחה והריון קל
אורטל
03/03/2019 17:10
יש לי שאלה בנושא דמי לידה וחופשת לידה.

אני עבדתי במקום עבודה 1 מ2.18 עד ל11.18. במקום עבודה אחר התחלתי לעבוד ב10.18 ואני עדייו שם.

כרגע במנוחה בבית בגלל צירים....
יצא שחודשיים היו לי שני מקומות עבודה (10.18-11.18) ושולמו בעבורי מעל 12 חודשים ביטוח לאומי אז...

לכמה שבועות חופשת לידה אני זכאית (החודש זה החודש ה-6 עבודה הנוכחית אבל כרגע אני בבית)
ולכמה שבועות אני זכאית לקבל דמי לידה?
עורך דין
04/03/2019 08:53
שלום אורטל

יש באתר זה כתבה מפורטת המסבירה על האפשרות והזכות שלך להאריך את חופשת הלידה וכן על חישוב דמי הלידה. מומלץ לקרוא אותן בעיון. מופיעות בתפריט הראשי של האתר תחת הקטגוריה "נשים".

בהצלחה
מיכל
03/03/2019 17:13
הייתי בשמירת הריון מאושרת ע״י ביטוח לאומי
נכנס הזיכוי לחשבון אך כיוון שיש להם ״תקרת״ תשלום נכנסה רבע משכורת
הבנתי שאני זכאית לתבוע השלמה מביטוח תאונות אישיות שמפנה לקרן הפנסיה

איך עושים זאת? האם יש השלכות לפנסיה?
האם בכלל נכון לעשות זאת?
בקיצור מה עושים?
תודה!
עורך דין
04/03/2019 08:51
בוקר טוב מיכל

את בהחלט זכאית לעשות את זה. בדיוק בשביל זה שילמת על הביטוח. תפני לקרן הפנסיה בטלפון ותבקשי שישלחו לך את הטפסים המתאימים לצורך כך.

בהצלחה
סיון
03/03/2019 14:37
אשמח להסבר בנוגע לחוזה עבודה:

"השכר יכלול את כל הרכיבים מכח הסכם קיבוצי כאמור בצו ההרחבה, או כל מקור אחר ובכלל זה תמריץ עבור אי היעדרות תוספת ותק ודמי כלכלה".

1. מה זה אומר מכח הסכם קיבוצי כאמור בצו הרחבה?

2. מה זה תמריץ אי היעדרות?

3. על כמה עומד היום תוספת ותק?

4. דמי כלכלה? הכוונה להוצאות מזון הכלולות בשכר?

שאלה נוספת, האם כדאי פנסיה רגילה או ביטוח מנהלים או גם וגם אם ישנה אפשרות ומה ההבדל בינהם?
תודה
ליה
03/03/2019 14:36
היי אשמח לעזרה, אני עובדת משרה מלאה במקום עבודתי ..ואחת מהמשמרות הקבועות היה יום חמישי בוקר, נכנסה עובדת חדשה לבקרים והחליפה מישהי שהתפטרה וכעת המנהלת שלי החליטה שהיא מורידה לי את היום הקבוע שלי ביום חמישי שמדובר ב8 שעות כדי לתת אותו לעובדת החדשה.

אמרתי לה שזה יהיה בלתי אפשרי עבורי להתקיים אם השעות האלה ירדו כי זה קריטי עבורי.

היא החליטה לתת לי פיצוי ולתת לי במקום משמרת פעם בחודש.

עדיין זה הפסד של 32 שעות עבודה כמעט 1000 שקל בחודש עניין קיומי.

האם זה נחשב להרעת תנאים?

תודה רבה
מורן
03/03/2019 14:34
שאלה לגבי רכב חברה,
אני מחזיקה ברכב חברה וכל חודש בתלוש משלמת שווי מס לרכב.
אני עוד מעט יוצאת לחופשת לידה ובלידה הקודמת לדעתי שילמתי מיסים כפולים:

1. שילמתי לפי תשלומי הברוטו בדמי לידה (הרי שווי רכב נכנס לברוטו)

2. כשחזרתי לעבודה שילמתי שוב דרך הנהלת חשבונות של החברה.

האם זה הגיוני? תקין?

תודה רבה...

שילמתי בחופשה הקודמת סכום של כ- 5000 ש"ח.
סופי
03/03/2019 14:33
שלום,
לפני כחודש נפטר סבי ז״ל וכעט אני ממלאת טפסים לקצבת שאירים עבור סבתי מול ביטוח לאומי.

האם אתם יכולים לעזור לי להבין מה בדיוק מגיע לסבתי?

הבנתי שמגיע לה לקבל, בנוסף לקצבת זקנה, גם קצבת שאירים, אך בתשלום האחרון ראינו שירדו כ200 שקלים מקצבת הזקנה לאחר הוספת קצבת השאירים.

בנוסף מה הדין לגבי קבלת הכספים שנצברו לביטוח הפנסיוני של סבי? האם אפשר לקחת את כל הסכום בבת אחת או שחייב לקבלם בקצבה כל חודש?

שאלה נוספת- אם המקרה חל בזמן שסבי היה בעבודה - הבנתי שאפשר להגיש מסמך כלשהו כדי לדרוש פיצויים? מישהו יוכל להגיד לי אם זה נכון/ לא נכון?
מי שמוכן לעזור וצריך עוד פרטים אשלח בהודעה פרטית.
תודה רבה מראש לכל העוזרים.
עומרי
03/03/2019 08:57
ביטוח לאומי הגיע לאחרונה גם אלי עם חוב ישן של כמה אלפי שקלים.
אחרי בדיקות ובירורים לקחו תקופה ארוכה התברר לי שחלק גדול מהחוב נוצר בגלל שבמקום עבודה מסויים הוא עבדתי מעל שנתיים אמנם שילמו לי ביטוח לאומי אבל וזה האבל שאין לי תשובה אליו, הם שילמו את כל הסכום השנתי בפעם אחת ואחרי בדיקה בביטוח הלאומי הם טענו שצריך לשלם כל חודש בחודשו ולא בפעם אחת! האם זה נכון וחוקי מבחינת ביטוח לאומי כי למעשה כל סכום הביטוח שולם אבל לטענתם בשנתיים האלו שולמו לי רק פעמיים דמי הביטוח אז או שאני מטומטם או שביטוח לאומי מנסה להדביק לי חוב.

גילוי נאות מאז הם קבעו לי חוב של כמה אלפי שקלים כולל ריביות ועמלות שהפכו לסכום של כמעט 10000 שקל ואחרי מספר פעמים שעיקלו לי את החשבון והמכורות הגעתי להסדר אבל עדין אני מרגיש שמשהו פה לא בסדר או הביטוח הלאומי או המעסיק הקודם שלטענתו הוא שילם את חובות הביטוח במלואם.

מה עושים?
ש.א
03/03/2019 08:54
היי שאלה לגבי התפטרות בשביל גידול ילד וחתימה בלשכה.

אני רוצה להתפטר מהעבודה כדי להישאר עם התינוק בבית, אני עובדת שם מינואר 2018. כרגע נגמרו לי ה- 15 שבועות של חופשת הלידה והמעסיק רוצה לדעת מה אני מתכננת לעשות.

הלכתי לשאול בביטוח לאומי ואמרו לי שאם אני מתפטרת אני זכאית לתשלום רק אחרי 90 יום מרגע הפסקת העבודה ואם אני מפוטרת אז מיד מהפיטורים, אבל אני מבינה שהמעסיק עדיין לא יכול לפטר אותי?

בנוסף אמרו לי בביטוח לאומי שאפילו שאני מתפטרת בשביל גידול ילד (שבעיני המעסיק זה כמו שהוא יפטר אותי בגלל הפיצויים) בעיני ביטוח לאומי זה עדיין כאילו התפטרתי ואני צריכה לחכות את ה90 יום.

האם זה נכון? זה נשמע כאילו לא משנה מה אעשה לא אקבל כסף בחודשיים שלושה הראשונים.

הבנתי בביטוח לאומי שהם גם מחשבים 6 חודשים אחרונים כלומר שגם הדמי לידה מחושבים? כמה אחוזים מקבלים?
תודה
נויה
03/03/2019 08:53
אופן ניצול של שעות הריון- האם ניתן לקחת יום עבודה שלם על חשבון שעות הריון ולא ממכסת ימי מחלה?

במידה ולא, האם אפשר להשתמש בשעות הריון על יום בו לא הגעתי לעבודה כלל ולא החתמתי כרטיס? זאת אומרת לנצל לדוגמא 4 שעות שבהן הייתי בבדיקה, וב4 שעות הנוספות שיירדו מהשכר...
אולגה
03/03/2019 08:52
היי
אשמח לעזרה
היום הלכתי ללשכת העבודה ,
נאמר לי שם שהם מחשיבים לי התייצבות מה30.1 מהרגע שנרשמתי באתר.

הנציגה אמרה לי להביא קורות חיים ושבגלל שהתינוק שלי כבר בן 5 חודשים היא יכולה לשלוח אותי לעבודות במיידי וללכת כמה שיותר מהר לביטוח לאומי להגיש טפסים.
אני יודעת שיש תקופה המתנה של 90 יום בביטוח לאומי - אך ששאלתי אותה היא אמרה שלא מבינה בזה.

שאלתי היא כזאת,

אני אמורה בכל זאת ללכת להחתים כל שבוע?

והאם כרגע הם יכולים כבר לשלוח אותי לעבודות?
במידה ואני לא מעוניינת... מה עושים? מסרבים?
אולי
03/03/2019 08:51
שאלה לעורכי דין בתחום העבודה.
ביקשו ממני לסייע למישהי ממשרד אחר עם העבודה שלה בתקופת המבחנים.

כעת הם ממשיכים עם זה בטענה שזה מה שאמרו לה שאני אעזור לה כל הזמן.
והאדון הודיע לי כי הוא ה"בוס" וכשיהיו לי תקציבים משלי , אז אני אחליט וכי אני לא הבנתי את הנהלים פה ואמר למנהל שלי שאתנצל בפני הבחורה ,אחרת הוא יפטר אותי.

אף אחד לא סיכם איתי שאעשה מעבר לעבודת משרד שלי.
מה הזכויות שלי לגבי זה?
האם אני יכולה לסרב שלא לבצע עבודות מעבר לעבודה של?
פזית
03/03/2019 08:50
במקום העבודה שלי , באותה קומה שאני נמצאת , יש עובדת שמעשנת במשרד שלה.
היא אמנם סוגרת את הדלת אבל הריח מגיע למסדרון בקומה, גם למטבח ולמדפסת.
היא מסרבת לרדת כמו כולם לפינת העישון.
האם יש עילה לתביעה של מקום העבודה?
עוד משהו: העובדת היא ידידה טובה שלי, האם יש דרך שהיא לא תיפגע מהתביעה?
ליאור
03/03/2019 08:47
שלום,

שאלה עבור עו"ד לענייני עבודה.

הייתה לנו שביתה בעבודה ובאותו היום של השביתה עבדתי עד אשר נאמר לנו ללכת מאנשי הוועד.

במהלך אותו היום לא הרגשתי טוב וקיבלתי אישור מחלה עבור היום שבו עבדתי כמה שעות עד אשר שוחררנו וגם עבור היום שלמחרת.

המעסיק אינו מוכן לכבד את אישור המחלה ולהבנתי מדובר בשטח אפור.

אני עובד לפי הסכם של שכר גלובלי ואישורי מחלה אצלי מכסים מהיום הראשון.

יש מה לעשות בנידון?
קרן
03/03/2019 08:37
בוקר טוב
אשמח לייעוץ -
התפטרתי לאחר שנת עבודה מלאה. (תחילת עבודה 30/1/18) מעוניינת לחשב כמה מגיע לי כמשכורת אחרונה בהתחשב שעבדתי חלק מפברואר.

האם מגיע לי הבראה?
איך אני יודעת אם נשארו לי ימי חופשה?
י.ז
03/03/2019 08:16
שלום, יש לי שאלה. הגשתי תביעה לבית הדין לעבודה על מעסיק ובפרטי הנתבע רשמתי את פרטי החברה (ללא ח. פ., כי לא מדובר בחברה בע״מ): שם החברה, כתובת ושם הבעלים, כולל טלפון. התביעה התקבלה, זכיתי במשפט וכרגע הגעתי להגשת בקשה לנקוט הליכים בהוצאה לפועל. אממה, משם הפנו אותי בחזרה לבית משפט ע״מ לרשום את שם הבעלים של החברה, כולל ת.ז שלו באישור מסירה (של פסק דין) ומשם התעוררו בבית הדין לעבודה, וכרגע מודיעים לי שכתב התביעה לא מולא נכון וצריך להגיש מחדש את התביעה. כל זה בגלל שלא היה מס׳ ת.ז של הבעלים בכתב התביעה. השאלה מה עושים? לא הגיוני עכשיו לחזור על כל התהליך, כולל ההתייצבות מול השופט, רק בגלל שלא שמו לב שהכתב תביעה לא מולא באופן תקין בהגשה (זו גם לא אשמתי, כי מן הסתם אני כאזרח מן השורה לא אמורה להבין בדברים אלה, אלא מי שמקבל את הכתב והשופט שדן בתביעה) צריכה עצה...
סודי
03/03/2019 08:10
השבוע התפטרתי ממקום עבודתי לאחר כחודשיים וחצי עבודה בחברה מסוימת. ההסכם עם המעסיק (לציין שנחתם חוזה עפ"י חוק והעבודה אינה "בשחור") היה ששעות העבודה ירשמו על גבי דף (שעת יציאה מהבית עד לחזרה) ובכל סוף חודש הדף ינתן למעסיק על מנת שעל שעות אלו אתוגמל. על החודשיים הראשונים קיבלתי משכורת מסודרת אך לא קיבלתי את תלושי השכר.
ביום התפטרותי ביקשתי מהמעסיק לקבל את 2 תלושי השכר שלי וכמו כן שלחתי לו את שעות העבודה (שעות עבודה של כחצי חודש) ומאז אין עונה ואין מענה. מה ניתן לעשות?

המשכורת אמורה להיכנס ב10 לחודש, אך לפי איך שזה נראה כרגע אין כוונה מצד המעסיק לשלם.

אודה לעזרתכם, תודה רבה!
ג.ל
03/03/2019 08:09
במקום עבודה מסויים נותנים תוספת של 10% לשכר הבסיס אם עושים קורס מסויים בעבודה וכמו כן הקורס הזה דרוש לצורך קידום עתידי ונדרש כדי לבצע את התפקיד עצמו(דרישת סף). אדם מסויים הגיע עם הקורס הזה כבר ממקום עבודה קודם וכעת עושה את אותו תפקיד בדיוק כמו אדם שביצע את הקורס במקום העבודה הנוכחי. אך ללא תוספת ה-10% וייתכן שללא היכולת להתקדם בעתיד בגלל שאין רישום שהקורס בוצע.
האם יש מקום לדרוש מהעבודה להכיר בקורס ממקום העבודה הקודם כאילו בוצע פה, שכן הוא דרוש לביצוע התפקיד וכך לדרוש 10% תוספת לשכר ואת היכולת להתקדם בעתיד כאילו הקורס בוצע במקום הנוכחי?
יאנה
03/03/2019 08:05
מנהלת פיטרה אותי מידי ובמכתב פיטורים היא רשמה עקף תלונות רבות (למרות שעבדתי טוב ויש לי אנשים שיכולים לרשום המלצות)

ביקשתי לראות את התלונות והיא אמרה לי שזה לא בישבילך זה רק בשבילי!

היא רצתה לעשות שימוע ולא עשתה
אמרה לי מול צוות של העבדות שהיא שוקלת לפטר או להמשיך איתי
ב יום 17.02 היא התקשרה (אחרי שסיימתי משמרת בוקר)והזמינה אותי לפגישה, אני שאלתי למה?היא אמרה אני צריכה שתגיעי נדבר
ולמחרת היא כתבה לי מכתב
פיטורים מידי
לא היה חוזה עבודה
לא שילמה הפרשות לפנסיה
לא היה דוח שעות.

וכמו שהיא אמרה - אני לא רוצה לתת לך וותק!!

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!