פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 203
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

אלון
14/04/2019 10:42
שלום רב,
בבחירות לרשות המקומית עבדתי במטה הבחירות של אחד המתמודדים(במידה וזה רלוונטי, הוא לא נבחר בסוף) וטרם קיבלתי את כספי. אני מעוניין להגיש תביעה בתביעות קטנות ויש לי מספר שאלות על התהליך:
1. אני אמור להודיע לו או למישהו מטעמו על כוונתי להגיש תביעה?
2. את מי בדיוק אני תובע? בכתב התביעה אני ממלא את פרטי המתמודד שלמענו עבדתי?
3. מאיפה אני אמור להשיג פרטים כמו תז, כתובת וטלפון של הנתבע?
4, האם לגיטימי לתבוע על סכום גבוה יותר מהמגיע לי בגלל הלנת שכר(עברה כחצי שנה)
4. הבנתי שיש אפשרות להגיש את התביעה באופן מקוון דרך האתר נט המשפט. זוהי דרך נוחה יותר? עדיפה יותר? אשמח להמצלה/דיס המלצה על דרך זו

תודה על המענה,
בברכה,
אלון
סבטה
14/04/2019 10:37
שואלת עבור אמא שלי.
היא מועסקת במקום כלשהו דרך חברת נקיון כבר 12 שנים. עכשיו התחלף הקבלן של חברת הנקיון.
לאמא שלי היו 51 ימי חופשה. שילמו לה רק עבור 6 ימים, בטענה שזה בגלל שבשנתיים האחרונות יצאה לחופש כל פעם למשך חודש.
האם זה חוקי? מותר להם לעשות את זה או מומלץ לפנות לעורך דין?
נועם
14/04/2019 10:34
לפני 3 שנים עבדתי אצל מעסיק למשך חודשיים. יחסי העבודה הסתיימו מכיוון וסגר את העסק ואף הלין את שכרי מפני שלא היה יכול לשלם לדבריו (שילם אחרי חודש בסופו של דבר).
על החודש הראשון קיבלתי תלוש, על השני לא.
ביקשתי מספר פעמים את התלוש ולא קיבלתי, פעם אחת מתועדת במייל.
עכשיו ביטוח לאומי רוצים שאשלם על החודש ההוא.
יש מה לעשות?
רוני
14/04/2019 10:31
שלום,

אני עובדת כבר כמעט שנה במלון יוקרתי של רשת בתי מלון גדולה בארץ, ולא קיבלתי פעם אחת החזרי נסיעות.

חברה שעובדת איתי ופנתה למשאבי אנוש לגבי החזר נסיעות - הם ביקשו ממנה חוזה לדירה (שמראה שזה מעל 500 מטר ממקום העבודה - מה שאומר שהיא זכאית להחזר נסיעות) והם החזירו לה רק על חודש אחד רטרואקטיבית באימרה שהיא הייתה אמורה לעדכן אותם כשהם עוברים דירה! הם לא משלמים לנו נסיעות רטרואקטיבית!

השאלה שלי האם זה חוקי ותופס להם שהם אומרים שזה אחריותינו להודיע (למרות שמבחינתם כל מה שהם יודעים זה שאני גרה בעיר במרחק שעתיים נסיעה) או שהם מפירים פה את החוק.

מקווה שהצלחתי להעביר טוב את המידע.

אשמח לעזרה, תודה!
שי
14/04/2019 10:18
שלום עם אין הסכם הסקה מעסיק יכול להיתחמק מזכויות
ג.נ
13/04/2019 23:06
שלום. לעובד במשרה קבועה של 50 אחוז בשרות המדינה, הציעו לעלות למשרה מלאה , והחתימו אותו על טופס שזה זמני מילוי מקום,לפי צרכי המערכת. השאלה כמה זמן אפשרי עלפי חוק שזה יהיה זמני? האם אחרי שנה וחצי יכולים להוריד המשרה חזרה ל 50 אחוז? למרות שעברה יותר משנה ?
מירי
13/04/2019 10:39
שלום,
אני נמצאת בחופש מחלה חודשיים בגלל הריון והפלה מאולצת ומסובכת. ממתינה לניתוח נוסף כך שחופש מחלה יתארך עוד יותר.

אני מועסקת במשרה מלאה והתלוש מורכב משכר בסיס, תשלום קבוע על שעות נוספות ונסיעות עבור השכרת רכב.

בחודש ראשון (פברואר) של חופש מחלה קיבלתי את השכר + ניצלתי את כל ימי מחלה שעמדו לרשותי. וגם נכנסתי ויתרה שלילית של ימי מחלה.

בחודש השני של חופש (מרץ) מחלה נכנעתי ללחץ מצעד המעסיק ויצאתי לעבוד ליום אחד. שכר עבור חודש זה כלל רק תשלום עבור יום עבודה אחד שנוכחתי.

באפריל עבדתי כמה ימים ובגלל הכאבים ודימומים לא
יכולתי להמשיך לעבוד ויצאתי שוב לחופש מחלה.

האם זה חוקי מצד המעסיק להכריך אותי לצאת לעבוד?
האם המעסיק יכול לפגוע לי בכל מרכיבי השכר?
האם אני צריכה לפנות לביטוח הלאומי ולא למעסיק?

מכיוון שאני צריכה לעבור ניתוח בסוף חודש אפריל ואחרי חודש של החלמה עוד ניתוח, לא תהיה לי אפשרות להגיע לעבודה. ( ניתוחים קשורים לאותה הפלה שנאלצתי לעבור בשבוע 8)

ייתכן שאצטרך לספוג פגיעה כלכלית בגלל מצב בריאותי?

תודה מראש.
אור
11/04/2019 13:51
שלום יש לי שאלה-
אם אני עובדת בצהרוניות לא פרטיות (שלדעתי הם בשיתוף העירייה) ושם הם משלמים *לכולם* לשעה מינימום 40 ש״ח ולי במשך תקופה ארוכה מאוד הם שילמו 32 וכעת הורידו ל30 ש״ח. לאחר שדיברתי איתם שזה לא הגיוני שלכולם משלמים 40 הם מסננים ואומרים לי שהנושא בטיפול וזה נמשך כבר חודש ימים. יש כאן עילה לתביעה ? (מבחינת הרעת תנאים, אפליה וכו..) או שהם יכולים לעשות דבר כזה..?
נועה
11/04/2019 13:40
היי, אני מתלבטת בין לעבוד כעצמאית בלבד או להישאר כמו שאני היום - חלק מהזמן עצמאית וחלק שכירה. יש לי בטחון תעסוקתי גם בשכיר וגם בעצמאי. בעצמאי אני מרוויחה יותר. אני מתלבטת יותר בגלל היבטים של הריון, ימי מחלה, ביטוח לאומי. ורוצה לקחת החלטה מושכלת. שוב - ביטחון תעסוקתי יש לי ולא תחסר לי עבודה כעצמאית בלבד. ובגלל שכבר היום אני עצמאית, אז יש לי את כל הסידור של רואה חשבון וכו'. אובדן כושר עבודה מעבר למה שיש לי בפנסיה בשכיר, לא הוספתי לי (למרות שחצי מהשכר שלי זה מהעצמאי).

אני חוששת ממה יקרה אם אצטרך שמירת הריון או ימי מחלה שלי או של הילדים העתידיים.

קחו בחשבון שאני הולכת להיות אמא יחידנית.
דניאל
11/04/2019 13:40
הבייבי בן 5 חודשים ואני בצער רב חוזרת לעבודה. חייבת את עזרתכן מכיוון שלא מצאתי משהו ברור וחד משמעי..
1. לאחר חופשת לידה, מה כמות שעות העבודה או שעת היציאה על פי חוק לאמהות? עד מתי זה תקף?
2. במידה והמשרד מתחיל לעבוד בשעה 09:00 ואני מן הסתם צריכה להוציא את הילד מהמסגרת או פשוט לטפל בו לאחר מכן - איך זה עובד? הם מחוייבים למצוא לי אלטרנטיבה שאתחיל מוקדם יותר?
3. לגבי שעת הנקה - האם זה כלול בשעות העבודה מבחינת נוכחות במשרד? או שחלק מהעניין זה שהשעה הזו יורדת לי מהשעות(לא מהשכר) ולכן אוכל לצאת מוקדם יותר? כי אם זה האופציה השנייה, מתי בדיוק אני אמורה לשאוב כדי לא להרוס את ייצור החלב..
4. עד איזו תקופה מקבלים שעת הנקה?
רעות
11/04/2019 09:24
שלום רב
עבדתי בחברה מתאריך 14.12.2011 עד 31.03.19
כמה צריך לשלם לי דמי הבראה? אבקש לנקוב בסכום שמגיע לי
אשמח לתשובה בהקדם
תודה מראש
רעות
עמית
07/04/2019 10:38
שלום לכם

מעסיק ראה בצילומי מצלמות אבטחה כי עובד עבר עבירה פלילית - הצילומים ברורים וחד משמעיים. האם מותר למעסיק להודיע כי הוא מפוטר ולא להגיע עוד לעבודה בגלל חומרת המעשים או שחייבים לערוך שימוע גם במקרה כזה? למעסיק אין כל רצון שאותו עובד ימשיך להגיע למקום העבודה וברור כי אין רצון להמשיך להעסיקו בשל התנהגותו והעבירה שביצע (עבירה חמורה בספר החוקים). ברור כי אם יערך שימוע במקרה כזה זה רק בשביל הפרוטוקול ולכן מחפשים תשובה הגיונית.
עורך דין
11/04/2019 08:21
שלום עמית

הפתרון הכי טוב, שלבטח עשוי למנוע חילוקי דעות והאשמות מצד העובד, הוא לבצע שימוע לפני פיטורים למרות המצב הקיצוני לכאורה, שנוצר בשל התנהגות העובד.

בהצלחה
אורלי
10/04/2019 18:38
לפני כחודשים קיבלתי המלצה מאורטופד על שמירת הריון, הרופאת נשים אם זאת לא נתנה לי ימי מחלה ובחרתי שלא לצאת משום שעוד זה היה נסבל ולא יכולתי לאפשר לעצמי כלכלית 4 חודשים ללא שכר וגם זה היה פוגע בזכות שלי לדמי לידה. כעת המצב מחמיר ואני כן רוצה לצאת, מה לדעתכן הדבר הכי טוב לעשות? ללכת שוב לאןרטוופד? לבקש שוב מהרופאת נשים??
עורך דין
11/04/2019 08:16
שלום אורלי

פני אל רופא הנשים שמלווה את ההריון ובקשי ממנו המלצה על שמירת הריון.

בהצלחה
חמחלה ילד
10/04/2019 21:40
שלום. לפני כחודש התחלתי עבודה חדשה. היום נשארתי בבית עקב חום גבוה של בני. כשהתקשרתי למנהל להגיש שגם מחר אינני יכול להגיע הוא כעס ואמר שחובה עליי להגיע, שאשתי תשמור על הילד ושמחר הוא רוצה לראות אותי בעבודה. (אשתי לא יכולה לשמור עקב קורס חשוב שיש לה בימים אלה).
ניסיתי אופציות נוספות ולא מצאתי משהו ומבחינתו אני מגיע מחר חרף טענותיי. אשמח לעצה.
עורך דין
11/04/2019 08:16
שלום לך

המעסיק לא יכול כמובן להכריח אותך לבוא לעבודה אך אם תפעל בניגוד להנחיות, אתה עלול למצוא את עצמך מפוטר...

בהצלחה
דיאנה
10/04/2019 23:04
אני עובדת משמרות תחת חוזה חשכל במשרד ממשלתי (מול חברה חיצונית). 5 משמרות בשבוע. זו כבר פעם שניה שאני חותמת ימי מחלה והחברה לוקחת לי כסף על היום הראשון. ע"פ החוזה אני מקבלת כסף החל מהיום השני. האם זה הגיוני שכעובדת משמרות הם ייקחו לי כסף של יום עבודה מלא על יום המחלה הראשון?
עורך דין
11/04/2019 08:15
שלום דיאנה

קראי באתר זה כתבה המסבירה את הזכויות שלך במקרה של מחלה ואופן חישוב התשלום המגיע לך לפי חוק.

בהצלחה
מיכל
10/04/2019 23:06
בטח שאלו אתכם ים של שאלות לגבי תשלומים הקשורים לעבודה בבחירות...

אז הנה שלי:

בחירות
אני עובדת שעתית. המעסיק טוען שלא מגיע לי תשלום בעבור יום הבחירות, למרות שעבדתי ביום שלישי.

(הוא טוען שבגלל שבחוזה כתוב: "בהתאם לצרכי ביה"ס"- הרי שהימים והשעות אינם קבועים, גם אם הלכה למעשה אני מלמדת מאוקטובר במשך חמישה ימים קבועים ובשעות קבועות בשבוע).

עם מי הצדק ומה ניתן לעשות?

(סרב לשלם לי גם ביום הבחירות המוניציפליות).

בברכה.
עורך דין
11/04/2019 08:14
שלום מיכל

המעסיק שלך טועה ומטעה. עליו לשלם לך שכר מוגדל עבור עבודה במועד הבחירות לכנסת.

בהצלחה
טוני
11/04/2019 00:27
היי, האם מותר לפטר גבר שאשתו ילדה אך עדיין לא יצא לחופשת לידה?
עורך דין
11/04/2019 08:13
שלום טוני

התשובה שלילית.

בהצלחה
אפרת
11/04/2019 00:51
האם זה נכון שרק מעל גיל 18 זכאים לקבלת שכר של 200%?

וכן האם זה נכון שקבלת שכר זה הינו בתנאי שעבדת כבר קודם לכן באותה חנות?
אשמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי !
תודה רבה!
עורך דין
11/04/2019 08:12
שלום אפרת

התשובה שלילית. כל עובדת עם ותק מתאים שהועסקה ביום הבחירות לכנסת זכאית לקבל שכר בסך 200% או שכר רגיל (100%) ויום חופש נוסף על חשבון המעסיק.

לידיעתך
שאלה לגבי פיטורים
10/04/2019 18:27
שלום רב
המעסיק שלי היום פיטר אותי.
ברצוני לדעת אם הליך הפיטורים היה תקין.
אני עובדת אצל המעסיק כחודשיים.
הוא זימן אותי היום לשיחה ללא הודעה מוקדמת ונתן לי מכתב פיטורים. כביכול השיחה ללא התרעה מוקדמת היתה השימוע. ובו נתן לי מכתב פיטורים. שהפיטורים נכנסים לתוקף תוך 4 ימים מהיום.
הטענה שלו לפיטורים היא שאין לו "זרימה" איתי. שאין "קליק" ולכן מפטר.
רציתי לדעת אם המהלך והסיבה חוקיים. במידה ולא חוקי לאן אני יכולה לפנות כדי להתחיל תהליך נגדו בבית הדין?
יורה
10/04/2019 18:20
אני עובד שכיר במפעל שיש בו 3 משמרות.

אני עובד בשכר שעתי כלומר ''משרת סטודנט'' (משרה חלקית)

1- האם קיים בחוק כזה דבר ''משרת סטודנט''?

2- לפי איזה בסיס אמורים לחשב לי הפרשות לקרן פנסיה ולפיצויים? הגיוני שיחשבו לי רק את השעות עבודה של משמרת בוקר ולא שעות עבודה של משמרות בבסיס? (הרי אין לי שכר בסיס יש לי שכר שעתי)
אורן
10/04/2019 17:50
שלום
קרה שקרו לי לעבוד אמש בספירת הקולות של הבחירות. הם ביקשו שאעבוד לילה שלם, ועל כן כל יום השבתון אתמול נוצל במנוחה במקום לטייל או לעבוד במקום אחר. הם התקשרו ושלחו סמס הרבה פעמים בכדי לוודא הגעתי, בכולן אישרתי. ואכן הגעתי לפני הזמן, התחילו להסביר לנו על העבודה, אמרו לנו שהעבודה היא עד שעות הבוקר ויש להיאזר בסבלנות. לאחר כשעתיים, הודיעו שיש עודף בעובדים ועל כן משחררים אותנו הביתה, על אף שרצינו להישאר ולעבוד (אני אומר ברבים כי היינו כמה אנשים) ולגבי השכר צריך לדבר עם אותה חברת כוח אדם שאנחנו משוייכים אליה. התקשרנו לראות מה אנחנו עושים, והם אמרו לנו ללכת הביתה ושישלמו לנו שעתיים עבודה.

מה דעתכם?
אושר
10/04/2019 15:46
היי,
כאשר הרופא מוציא אותי לימי מחלה עבור שמירת הריון
אני צריכה להמתין עד תום 30 הימים על מנת להגיש את הטפסים לביטוח לאומי או אפשר ישר להגיש אותם?
אם צריך להמתין, המעסיק לא יכול לדרוש שאגיע לעבודה? בכל זאת יעבור זמן עד שהבקשה תאושר....
בירן
10/04/2019 15:45
מעסיק הפריש לי לקופת פנסיה פיצויים על סך כ-40 אחוז פחות ממה שהגיע לי. לאחר התייעצות עם חברי הקבוצה הנ"ל נאמר לי שאני צודק ומגיע לי יותר. הסדרתי מול המעסיק והוא הפריש לי את הייתרה החסרה לחשבון בנק שלי בצורה ישירה ללא עירוב חברת הפנסיה.

אולם, מסתבר שהמעסיק העביר לקופת הפנסיה שלי 100 שח פחות מהדוח שהיה מצויין, ומבחינת חברת הפנסיה הקופה שלי כרגע ריקה. זה לא עניין של כסף אלא של עיקרון, עברתי מלחמת התשה קשה מול המעסיק על השלמת ה40 אחוז שהיו חסרים לי, וכרגע הם מתעלמים ממני ומזלזלים את הפניות שלי לקבל את ההשלמה של ה-100 שח האלה.

אני אדגיש, אני נלחם רק על העקרון, על התנהגות לא מכבדת מצד המעסיק והעמידה על שלי מבחינתי.

האם יש מקום לעשות משהו קדימה בבית דין על הדבר הנל? תודה. אציין שעבדתי שם כשנה ו9 חודשים ויש למקום דפוס התנהגות של חברה שתמיד כל עובד חווה סיטואציה של חוסר בשכר ומרדף ומלחמת התשה עד שמקבל את שלו.

תודה
ריקי
10/04/2019 15:44
שלום.
מקום מגוריי בראשון לציון. מקום עבודתי הקודם היה בתל אביב והגעתי אליו בנסיעה של 40 דקות ובאוטובוס אחד.
כמה חודשים לאחר תחילת עבודתי הסתבר לי שהמשרד מתעתד לעבור לעיר מודיעין. מדובר באזור בפיתוח אליו אין תחבורה ציבורית מוסדרת וההגעה אליו כרוכה בשני אוטובוסים ושתי רכבות לכל כיוון.

מאחר וכך, ומכיוון שעד להחלטתי לעזוב איש ממהנהלה לא הסביר מה יהיו תנאי המעבר פרט לכך שהבטיחו הסעות, חיפשתי לעצמי וגם מצאתי מקום עבודה אלטרנטיבי אליו אוכל להגיע באופן ובזמן סבירים. חייבת לציין שבגילי (57) הזדמנות כזו אינה מובנת מאליה.

הודעתי על רצוני לסיים את העבודה ונתתי חודש כמתבקש בחוק.

ביום העבודה האחרון (כשעתיים לפני סיומו) נקראתי לשיחה בה הובהר לי שאיני זכאית לפיצויים מכיוון שהתפטרתי בנסיבות שאינן מזכות. המעביד דורש שאחתום על טופס ויתור על הפיצויים שהפריש לקופת הפנסיה ומאיים עלי בתביעה אם אסרב

אני מבקשת לדעת האם העברת המשרד מתל אביב למודיעין נחשבת להרעת תנאים ומצדיקה את זכאותי לפיצויים. אני שוב מדגישה שעד שהתחייבתי למקום עבודה חדש והודעתי על עזיבה לא הובהרו התנאים למעבר, לא הוצע פתרון למקרה של פספוס ההסעה או פיצוי על הזמן הנוסף שנבזבז בדרך אל המשרד וממנו הביתה כשנאסוף ונפזר את כל העובדים.

כמו כן אציין שאלמלא המעבר לא היה עולה בדעתי לעזוב מכיוון שאהבתי את העבודה והתחברתי לצוות באופן מושלם.

רציתי לדעת את זכויותיי לפני שאחתום

תודה
שיר
10/04/2019 15:42
היי אשמח לעזרה-
התחלתי במקום עבודה ב10.3 (שבו עבדתי לפני שנה)
ב8.4 הופקה לי משכורת על סך 26.9 שח בלבד על 10 ימי עבודה (75 שעות בערך)
לאחר שיחה עם ההנהלת חשבונות- נאמר לי שאני צריכה להביא אישור ממס הכנסה על כך שלא עבדתי בחודש מרץ בעוד מקום. ובלי זה לא יפקידו לי את המשכורת התקינה.
לא נאמר לי לפני כן שום דבר על המסמכים. במידה והייתי יודעת הייתי דואגת להם לפני קבלת ה״משכורת״.

-חשוב לציין שאני חיילת משוחררת שלא משלמת מס הכנסה, וגם לא עבדתי בחודש במרץ בעוד עבודה במגביל.

האם תקין המצב? זה נחשב הלנת שכר?
רינה
10/04/2019 15:41
עבדתי בין נובמבר - פברואר האחרונים כפקידת עו"ד זמנית המחליפה כיומיים בשבוע מישהי בהתמחות. לפני כן הייתי מוגדרת כעקרת בית היות והתפטרתי אחרי 13 שנה ממקום עבודתי הקבוע לשם גידול התינוק( וזאת אני עושה כבר שנה וחצי )
הכל טוב ויפה, המקום היה מקסים, עממה עוד בינואר ביקשתי מהמנהל עו"ד בעצמו כמובן, לבדוק אופציה של הפרשה לביטוח המנהלים שלי כי חודש הבא אסיים לעבוד. אמר שיבדוק ולא יזם שיחה, לאחר כחודש כשהבאתי טפסים לחתימה לביטוח במגדל אמר יתכן וישתלם לו יותר לוותר על הטופסיאדה ולהכניס לי את זה ישירות למשכורת וביקשתי שיכניס למגדל והסברתי על ריסק שאני משלמת שעומד לפוג בסוף השנה 2019 והיות שגיליתי שאני שוב בהיריון לא אחזור לעבוד בקרוב. מכאן יוצא שאני כל שבוע שבועיים שולחת הודעה והוא עונה ב"אבדוק" אבל לא חוזר וכך ממרץ שקיבלתי משכורת אחרונה על פברואר. אני לא רוצה לאבד את הוותק והריסק עומד לפוג וכבר לא נעים לי לתזכר וללחוץ.
שאלה
09/04/2019 19:14
אני עתידה ללדת בתוך תקופת החלת. האם אני זכאית לדמי לידה מביטוח לאומי??
מילי
09/04/2019 14:26
עובד זמני
קרן
09/04/2019 07:38
יש לי שאלה לגבי יום שבתון היום בגלל הבחירות.

אם אני לדוגמא לפני שבועיים בעלי היה במחלה של 4 ימים , והיום המעסיק אמר לו שהוא אינו זכאי לתשלום על יום שבתון.

האם זה נכון ?

המעסיק טוען שצריך להיות 14 ימים מלאים לפני (כמו חג ) אך לדעתי זה מוזר.

תודה מראש
רון
08/04/2019 22:39
אני עובד באבטחה והמעסיק מחייב אותי להגיע 15 דקות לפני כל משמרת על מנת לעבור תדריך, אך אומר לי בדוח שעות לא להכליל את זה, בהתחשב בשכר החודשי ה15 דקות האלו לפני כל משמרת יכולות להצטבר ל200 - 300 שקל נוספים כל חודש, האם זה חוקי שהוא אומר לי כך ולא משלם לי על זה?

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!