עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 152
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

שיר
01/04/2020 10:32
שלום

התחלתי לעבוד בגן פרטי בסוף פברואר. עבדתי כמה ימים, חצאי יום.

הגננת אומרת שבגלל שהיומיים הראשונים הם התלמדות, אני לא אמורה לקבל עליהם תשלום כי זה לא יום עבודה מלא.

בנוסף, היא אומרת שאת יום הבחירות ואת חופש פורים אני לא אמורה לקבל תשלום כי לא עברו 3 חודשים מהרגע שהתחלתי לעבוד אצלה (עבדתי במקום אחר כחצי שנה לפני שעברתי אליה) ולכן לא אמורה לקבל תשלום.
משהו מזה הגיוני...?

*לא חתמתי איתה על שום חוזה.
חנה
01/04/2020 10:30
בוקר טוב,
אני עובדת בארגון גדול על פי חוזה שנמשך שנה ועתיד להסתיים בסוף אפריל. לאור המצב עם הקורונה מסתמן כי החוזה לא יוארך ואני אפוטר.. האם מגיעים לי פיצויים?

מציינת כי בסך הכל אני עובדת בארגון זה ברצף כבר למעלה משנה וחצי אך בגלל חילופי תפקיד, כל פעם לפי חוזה אחר.

אשמח להתייעץ עם עו״ד לדיני עבודה.
תודה ויום טוב
אולגה
01/04/2020 10:19
שלום,

אני בעלת עסק שעומד סגור בהתאם להנחיות מ-15.03. אם המצב יימשך, לא בטוחה שנוכל לקום על הרגליים שוב. מנסה להבין אם יש אפשרות לבטל את חוזה השכירות בעקבות המצב. האם יש פה עורך דין שיכול להציץ בחוזה ולומר לי אם יש סיכוי כלשהו?
עוזי
01/04/2020 10:08
אתמול בדרך לעבודה אישתי היתה מעורבת בסוג של תאונת דרכים וכתוצאה מזה נשברה לה חולייה בגב. בעבודה אמרו לה לשלוח טופס 211 (דיווח על תאונת עבודה). השאלה האם חוץ מזה יש עוד דברים לעשות? האם הפרוצדורה מסובכת? וכמה זה דחוף להגיש את הטפסים?
נועה
31/03/2020 20:08
קיבלתי מכתב מחברת הפנסיה שלי שאומר:
"מהרישומים שבידינו, עולה כי המועד האחרון בו הופקדו דמי גמולים בגינך בקרן הפנסיה איילון מיטב פנסיה מקיפה הינו: 17/11/19.
דמי הגמולים האחרונים שהופקדו הינם בגין חודש שכר" 2019-10..."
זה מקום עבודה שאני עובדת בו מ 1/4/19, ועד היום (הוציאו אותנו לחל"ת, אבל אני עדיין שם. לא עזבתי).
אין סיבה שלא תופרש לי פנסיה בחודשים הללו, בין נובמבר למרץ.
מה עושים? למי אני אמורה לפנות?
לחברת הפנסיה או למעסיק שלי?
איתמר
31/03/2020 16:57
שלום רב

אני עובד בחברה מסוימת דרך כוח אדם. בחוזה העסקה שלי אני מחויב לעבוד לפי צורך החברה. החודש שובצתי ל-10 ימי עבודה ובעקבות משבר הקורונה באופן עיקבי מודיעים לי על ביטול משמרות, לכן המצב שנוצר הינו פחות ימי שיבוץ באופן משמעותי, עובדה שמקשה עליי לעמוד בתשלומי המחייה שלי .

ביקשתי לצאת לחל"ת ונענית בסירוב. בדקתי באינטרנט וקראתי שבמקרה ואני מתפטר אני זכאי לקבל את תשלום האבטלה רק לאחר 90 יום ממועד פיטורי , בנוסף אם קיימת סיבה מוצדקת אז ניתן לקבל את האבטלה.
האם הסיבה היא מוצדקת ?

כל עזרה תתקבל בברכה .
מיטל
31/03/2020 16:30
הוציאו אותי לחל"ת בעקבות המצב לפני יותר מעשרה ימים. אך טרם קיבלתי אישור מהמעסיק (משרד העבודה).
מה אני אמורה לעשות? הבנתי שכדי לקבל דמי אבטלה חייב להרשם בביטוח לאומי עד היום. זה נכון?

חשוב לציין שחתמתי על האישור של המעסיק מטעם משרד העבודה ואף דיברו איתי ממשרד העבודה. אבל לא קיבלתי שום אישור מהמעסיק.
תודה
עדי
31/03/2020 16:27
שלום,

התקשרו אליי עכשיו מלשכת עבודה הממונה על זכויות הנשים ושאלה אותי אם אני מעוניינת לצאת לחל"ת כי היא רואה שהגשתי מסמך בקשה ליציאה לחל"ת.

כמובן חתמתי על המסמך הזה כי המעסיק בקש ממני לעשות זאת וטען שאפספס ימי אבטלה בכל יום שאני מתעכבת עם זה.

אני מנסה ברגע זה להבין מה האפשרויות העומדות בפניי.
אם אומר שאני מסרבת ליציאה לחל"ת? האם המעסיק חייב לתת לי לפדות ימי חופש ומחלה? לספק לי עבודה חלופית?

והאם אולי בכלל הכי משתלם ונכון כן לצאת לחל"ת המדובר.

אשמח לייעוץ מקצועי
בריאות לכולם
דניאל
31/03/2020 09:39
היי, עבדתי ב-2 עבודות ועשיתי תיאום מס בתחילת השנה. בפועל - בתלוש שכר מהעבודה הנוספת (ינואר) הורידו לי מעל אלף ש״ח מס הכנסה.

מסתבר שהם לא טיפלו כראוי בתיאום מס, ואין אפשרות להגיש החזר על 2020 עד 2021.

זה לאחר שהמעסיק עדכן אותי שאקבל עד סוף החודש טופס 106 על החודש הזה.

האם מבחינה חוקית יש דרך אחרת לקבל את הכסף שמגיע לי עוד השנה?

אשמח לסיוע / הסבר של עורך דין בנושא.
תודה!
ליטל
31/03/2020 09:36
עבדתי מינואר 2019 בעבודה אחת,
בהמשך התחלתי בספטמבר עבודה שנייה ובנובמר התחלתי עבודה שלישית (שהסתיימה בסוף פברואר.) בתחילת מרץ התחלתי משרה חדשה מלאה והספקתי לעבוד 6 ימים עד שהוציאו אותי לחל"ת...

מציינת שעד פברואר העבודות היו משרות חלקיות ועבדתי בהן במקביל.
בעבודה הראשונה הפחתתי משמרות ובחודש פברואר ומרץ לא עבדתי כלל,
האם אני זכאית לקבל עלייה עדיין אבטלה? צריך מכתב חל"ת או הצהרה שלא עבדתי בחודשים כמו שכתוב בהגשת מסמכים באתר ביטוח לאומי?
בעבודה השלישית קיבלתי מכתב פיטורין לאחר 3 חודשים.
האם העבודה שהתחלתי במרץ רלוונטית בכלל למשהו?

מקווה שלא הלכתם לאיבוד
אשמח לקצת הכוונה
לידיה
31/03/2020 09:36
אמא שלי בת 72, מקבלת קצבת זקנה והשלמת הכנסה, אם זאת בגלל שזה סכומים קטנים ואין לה פנסיה פרטית היא עובדת כמטפלת לקשישים.

עקב המצב של קורונה היא נחשבת בקבוצת סיכון, היה לה גם סרטן בעבר, היא הסבירה למעסיק שלה את המצב.

ראיתי שהחליטו לתת מענק חד פעמי לגלאים 67+ שםוטרו ויצאו לחל"ת עקב המצב.

את אמא שלי כרגע לא םירטו ולא הוציאו לחל"ת אבל היא לא יכולה לעבוד, והתפקיד נחשב שעובד חיוני (אף קיבלה מכתב על כך)

השאלה שלי היא, האם כדאי לבקש מהמעסיק להותיא אותה לחל"ת והאם היא בכלל זכאית למענק הזה? אני לא רוצה שזכויות העתידיות שלה ייפגעו מצד שני המצב לא פשוט כלל.

תודה רבה ורק בריאות
ספיר
31/03/2020 09:35
אני שואלת שוב כי כנראה השאלה פוספסה,
אני עובדת בזימון תורים של קופת חולים, כששאלנו האם ניתן לצאת לחל"ת (כי יש לנו ילדים בבית ללא מסגרת) אמרו לנו שמדובר במקום עבודה חיוני ואין אפשרות לקבל חל"ת, עובדים כרגיל וניתן להגיע לעבודה אז באישור כמובן פשוט נשארנו בבית (אני ומספר עובדים עם ילדים) לאחר מספר ימים המנהלת שלנו הודיעה לנו שהיא ועוד כמה מנהלות יוצאות לחל"ת, השאלה שלי האם זה הגיוני שחלק מהעובדים כן יכולים לקבל חל"ת וחלק לא? לא חלים על כולם אותם התנאים? ומה ניתן לעשות בנושא?
אמיר
31/03/2020 09:33
היי שלום

רציתי לשאול לגבי תשלום על דמי מחלה לעובד שעתי בשמירה שעובד 6 חודשים בחברה ועושה 4 משמרות בשבוע בממוצע, הבנתי שלאחר היום השלישי מקבלים שכר 100% רק על ימים שבהם הייתי אמור לעבוד עם משמרת, אך מה לגבי שבוע מחלה שלא נקבעה אף משמרת בגלל המחלה?

לפי ממוצע משמרות של 3 חודשים אחרונים אולי? והאם לוקחים ימי חופש על היום הראשון שלא משולם עליו שכר?

תודה רבה
ג'ורג'
31/03/2020 09:31
שלום המקום שבו שאני עבדתי עד תחילה ההסגר הוציא אותי לחלת

ועבדתי שם כולה חודשיים

אז על מנת להוציא הבטלת הסגר אני צריך תלושים של 6 חודש אחורה

כולל מקום העבודה הקודם שלי

אך המקום עבודה הקודם(חברה ממש גדולה בארץ) מסרבת לעזור

המנהל הקודם שלי ללא תקדים אומר "אין מה לעשות יש לה (הרואת חשבון) עומס". המנהל מוקד אומר לדבר עם המנהל הישיר שלי..

הנהלת חשבונות לא עונים לשיחות לא למיילים

החודש לא אקבל שקל כבר...

מה אני יכול לעשות? כבר שבועיים מנסה להשיג את התלושים שלי
מאיה
31/03/2020 09:30
עובד שעבד 6 חודשים לפחות מתוך ה18 והיו לו מספר מעסיקים , מעוניין לתבוע אבטלה אך אין ברשותו תלושי משכורת (כמובן שהיה תלוש, התלוש לא בנמצא). לא ניתן להשיג לפחות שניים מן המעסיקים.

האם יש דרך אחרת על מנת להשיג תיעוד של השכר שלו? מסמך אחר שניתן לצרף לתביעה?
רחלי
31/03/2020 09:29
אהלן
זקוקה לייעוץ באשר לדמי לידה לאב.
ילדתי לפני כשבועיים בן מתוק.
טרם מילאתי תביעה של דמי לידה לביטוח לאומי.

בן הזוג שלי ואני מעוניינים לחלוק את חופשת הלידה - אני אקח 6 שבועות משכב לידה והוא את 9 השבועות הנותרים וזאת מכיוון שהוא מרוויח משמעותית יותר ממני וגם כך הוצא לחלת ואני עובדת מהבית.

אשמח לדעת מה הפרוצדורה שעלינו לבצע מול ביטוח לאומי באשר לתביעת דמי הלידה.

האם יש להגיש שתי תביעות נפרדות?
מה יש לבקש ממקומות העבודה של שנינו על מנת לעבור את ההליך הזה חלק.

בריאות ובשורות טובות,
שלכם, רחלי.
יוליה
31/03/2020 09:28
שלום, אני ובעלי מוגדרים כעובדים חיוניים ויש לנו תינוקת בת שנה שאין כרגע מי שישב איתה בגלל המצב. האם יש משהו בחוק שמגן עלינו מפיטורין? אם בעלי הציע להגיע לעבודה באופן חלקי ושאר הזמן לעבוד מהבית (לי אין אופציה לעבוד מהבית) אבל המעסיק מסרב- האם מחויבים לתת לו חל"ת או מכתב פיטורים?
עומר
31/03/2020 09:09
במידה ואני עובד בשתי עבודות (אחת משרה מלאה והשנייה חלקית) ומהעבודה במשרה החלקית הוצאתי לחל"ת בגלל הקורונה - האם אני זכאי לדמי אבטלה? האם זה תלוי בהכנסה מהעבודה במשרה המלאה? ואם כן, האם ההכנסה בעבודה במשרה המלאה תשפיע על גובה דמי האבטלה שאקבל ואיך מושבים דמי האבטלה שאקבל במצב הזה ?
(בשתי העבודות אני שכיר)
תודה מראש (:
עדיה
30/03/2020 20:23
היי!
מעוניינת לשאול; במידה ועבדתי אצל מעסיק כעודת שכירה בהיקף משרה מלאה ולאחר שהתפטרתי התברר לי שלא נפתח לי קרן פנסיה ולא הועברו כספים, אם אלך אליו יש באפשרותו לפתוח לי קרן ולהפקיד כספים רטרואקטיבית למרות שהתפטרתי?
לילך
30/03/2020 17:24
כמה זמן מראש עובדת משרד החינוך שהאריכה את חופשת הלידה חייבת להודיע על כוונתה לחזור. האם ניתן להחליט על חזרה מהיום למחר?
מ.א
30/03/2020 13:49
נעזרתי בשירותיו (בתשלום כמובן) של רואה חשבון בתקופה שהייתי עצמאית, עוסקת פטורה.
לימים הפסקתי לחלוטין לעבוד כעצמאית ועברתי לעבודה כשכירה.
הסכמנו שהוא יטפל בכל העניינים שקשורים בסגירת התיק שלי מול מס הכנסה וביטוח לאומי.
כעבור כמה חודשים הסתבר לי שהוא לא עשה דבר, מבלי לעדכן אותי בכלום, ולכן צברתי קנסות במס הכנסה וחוב בביטוח לאומי, אותם נאלצתי לשלם.
מאז - אני לא מצליחה להשיג אותו.
הגשתי נגדו תלונה למועצת רואי החשבון והיום קבלתי תגובה מהמועצה שהוא כלל אינו רואה חשבון, על אף שהציג בפניי תעודות (שהוא רואה חשבון, בוודאות, ולא מנהל חשבונות).

אשמח לדעת מה הצעדים שעליי לנקוט - האם באפשרותי לתבוע אותו בגין הקנסות ששילמתי בביהמ"ש לתביעות קטנות? האם עליי לבצע הליך נוסף מבחינת ההתחזות לרואה חשבון?

תודה רבה מראש.
יעל
30/03/2020 13:31
היא עובדת בשתי עבודות :
1. בבית אבות (מוסד גריאטרי).
2. מכון להתפתחות הילד.

משרד הבריאות הנפיק מסמך שאומר שאי אפשר לעבוד בשני מוסדות במקביל (כנראה כדי להגן על המטופלים המבוגרים).

על אף שמקום העבודה השני אינו מוסד - בבית האבות דורשים ממנה לבחור היכן לעבוד.
הם מסרבים להנפיק לה מכתב לחל"ת, מסרבים להנפיק מכתב פיטורים, אמרו לה פשוט לא לבוא עד להודעה חדשה או להתפטר מהעבודה השנייה. הכל בשיחות בעל פה עם סירוב להנפקת מכתב גם לדרישה הזאת.

השאלה האם זה חוקי?
מה היא אמורה לעשות?
נורית
30/03/2020 09:17
האם ארטיוארטריטיס של אגודלים נחשבת כמחלת מקצוע של אחיות ?
שגית
30/03/2020 09:08
האם מעסיק יכול להוריד את השכר ב 30% בפעם אחת ללא הסכמה "מהרגע להרגע" ללא הודעה מראש וזמן הסתגלות בשל הקורונה או שמדובר בניצול סיטואציה? מדובר במורים לבגרויות שהתשלום עבור שכר הלימוד, שולם כבר עד
על ידי הסטודנטים עד מאי.
חיה
30/03/2020 09:04
אני מורה לבניית ציפורניים באופן עצמאי ומלמדת במכללה לאסתטיקה בב"ש. לאחרונה למדתי קבוצה שבניהם היתה תלמידה שהחליטה להוציא עלי שם רע והתלוננה שלא בצדק למנהלת המכללה עלי. אותה תלמידה פעם אחת פנתה אליי בבקשה שהיא מתקשה ולא מצליחה להבין, הסברתי ואמרתי שכל עוד היא במצב של חוסר השלמה במקצוע היא תשאר ללמוד איתי כמובן ללא עלות רק בקבוצה אחרת בתאום עם מזכירת המכללה ושאני שם לכל דבר עד שתלמד את העבודה ותוכל לצאת לשוק כטכנאית ציפורניים.

כנראה שתשובתי לא מצאה חן בעינייה והיא כתבה מכתב תלונה עליי ועל איך שאני נראת בעינייה, כמובן שיש את התיעוד למכתב , מנהלת המכללה בקשה ממני שלא לפנות אליה והיא תפנה אותה למורה אחרת , מה שהמ נהלת עשתה לא לרוחי כמובן אבל זה כבר נושא אחר, בקיצור התלמידה החליטה להמשיך ולמרר את חיי והחלה לעלות פוסטים עליי במטרה להרוס את שמי , אין לי כסף לפנות לעורכי דין , אני מפרנסת יחידה, בעלי חולה אונקולוגי, הבת הנשואה גרה איתי , אני בקושי מסיימת את החודש יש לי תעוד לכל מה שכתבתי, אני לא פניתי אליה אף פעם לאחר שעזבה את הקבוצה ואין שום סיבה בעולם שהיא תעשה זאת, לאחר הפוסט שהיא העלתה רוב התלמידות שלי ענו בתגובות רק חיוביות אפילו לא אחת שלילית , האם תוכלו לעזור לי ?
סוניה
29/03/2020 19:49
במקום עבודה לא שומרים שני מטר מרחק. לא משתמשים בכפפות ומסיכות (למרות שהוזמנו וזמינים בעבודה).

לא מנקים משטחים. מחלקים עוגיות וכולם אוכלים מאותו מגש.

נציגי החנות נשלחים לאוניות מחו"ל כדי לקחת הזמנות מצוותים מחו"ל, חוזרים לחנות, מכינים הזמנות ונשלחים לאוניות לספק קניות.

לבקשת העובד לשמור על הנחיות בריאות ולשים מסיכות, כפפות, ולשמור מרחק המנהלת עונה: זה הכל שטויות, אם לא מתאים לך - תלך הביתה, תקבל חלת.
איך להתנהל במצב הזה?

תודה
אלינור
29/03/2020 19:44
בת דודה שלי התחילה לעבוד במקום מסוים לפני שבועיים והחשיבו אותה עד עכשיו לעובדת חיונית, לפני יומיים אמרו לה שהיא יותר לא תקבל משמרות כי קיזזו את העובדים אך היא גם לא תקבל חל"ת כי אין לה חצי שנה במקום עבודה.

האם זה הגיוני שלא תקבל חל"ת ולא משכורת כי אין לה ימי חופש לנצל?
שרה
29/03/2020 19:40
שוכרת משרד בחברה המשכירה חללים משותפים. בעקבות הקורונה לא הגעתי למשרד מה10 במרץ (אז בוטלו בתי הספר והייתי צריכה להשאר עם הילדים בבית), החוזה עליו אני חתומה אומר שאני צריכה להודיע על עזיבה חודש מראש, זאת אומרת אם אני רוצה לעזוב באפריל אני צריכה להודיע עד סוף פברואר.

את מרץ עוד איכשהוא אני יכולה להבין שהפסדתי אבל גם על חודש אפריל הם מחייבים אותי ולא נותנים לי לעזוב (נותנים הנחה לא משמעותית) הרי מבחינה חוקית עד כמה שאני מבינה אסור לי לצאת לצורך עבודה לא חיונית? או שאני מפספסת משהו?? איך אפשר לחייב אותי בניגוד להנחיות? אשמח לעזרתכם. תודה
קרני
29/03/2020 19:34
שלום רב,
הנני עובדת בבית חולים במרכז הארץ. בחלק ממדיניות של כל בתי החולים נפתחה במוסד שבו אני עובדת מחלקת "קורונה". מנהלת ישירה שלי שיבצה אותי לעבודה שם אך הינני מסרבת בתוקף לשיבוץ. לדבריה השיבוץ נעשה מכיוון שהנני רווקה ללא ילדים וגרה לבדי. בנוסף הינה טוענת שאם אני לא אסכים ללכת לעבוד במחלקת קורונה - משרד הבריאות עלול לשלול לי את הרישייון לעסוק במקצוע הסיעוד. בנוסף אני מקבל ממנה כל מיני איומים נוספים שקשורים למקום העבודה.
רציתי לברר האם במצב כזה באמת יש עילה לשלילת רישיון סיעודי?
תודה
קרני
ר.ג
27/03/2020 08:15
1. אני עובדת במקום עבודה שהשכר הוא שכר שעתי ובונוסים על המכירות. כרגע נודע לי (לא באופן אישי) אמרו לקולגה שלי שבמשכורת שתגיע ב10.04 כלומר על חודש מרץ לא נקבל בונוסים רק שכר בסיס
האם זה חוקי לא לתת בונוסים? וגם לא להודיע תי על זה?
2 עניני
2. לגבי גן ילדים פרטי
בגלל משבר הקורנה הילדים לא היו בגן חצי מרץ האם יש חוק מסויים שמחייב את את הגננת להחזיר את השבועיים האלה בימים אחרים או לחילופין כסף? והאם יכול להיות סעיף בחוזה של הגן שאומר שהגננת יכולה לגבות כספים עם החודשים הבאים למרות שהגן לא פעיל?

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!