עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 139
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

אורטל ש.
03/06/2020 10:46
שלום

אם המעסיק שלי לפני תקופה של חצי שנה בערך , החליט שאחרי חופשת לידה אני אסע 145 ק"מ למקום עבודה אחר ,כי הפרוייקט שלנו נגמר .

הציג וטען שאין מקומות עבודה קרובים יותר, ולכן זאת האופציה היחידה שלו , למרות שאני יודעת בוודאות שנפתח אתר קרוב יותר שהוא מנהל , שאלתי אותו בנושא ואמר לי שהעביר אותו לקבלן אחר לבצע את האתר הזה .
ניסיתי בכל דרך לומר לו שאני לא רוצה להתפטר ושאני צריכה את הכסף שמגיע לי שזה החודשיים שהוא חייב לי , אבל בעכבות מרחק אין לי ברירה .
מה ניתן לעשות והאם ניתן לטבוע מעסיק על הדבר הזה.
לא מצאתי עבודה עד לקורנה ואז התחיל גם הבלאגן ,מה ניתן לעשות ואם יש בכלל מה לעשות .

בפגישה שהייתה רואה החשבון שלו בשיחה מוקלטת הציע לשלם לי משכורת כמה שמגיע לי בערך חודשיים , לפי החוק שמחייב מעסיק להחזיר עובדת אחרי חופשת לידה ,בלי לנסוע פיזית לאתר הרחוק ,הסביר לו לעשות לי תלוש בלי לנסוע לאתר ,מזה אומר ,הוא כמובן לא רצה ,ואמר שלא עושה דברים כאלה ,למרות ששיקר שלא נפתח אתר נוסף .

אשמח לקבל תשובה שאבין מה לעשות מפה
התפטרתי בגלל מרחק והוא ציין זאת במכתב , אני מעוניינת לדעת אם הוא לא חייב לי שכר של 3 חודשיים ? ועוד הבעיה של מציאץ עבודה לאחר מכן
זלטה
03/06/2020 16:47
חברת הניהול שבה אני עובדת כבר כמעט 5 שנים נסגרת בשל סיום החוזה שלה מול בעלי דירות (לא נחתם מולי חוזה שאני מסיימת בתאריך מסויים. לא היה ידוע אם יאריך או יסיים את החוזה). על כן מפטרים אותי בהיותי בהריון בחודש 6.

השאלה כמה המעסיק צריך לשלם לי פיצויים? הבנתי שהוא מחוייב על כל חודש בנוסף לפיצויים עד הלידה לשלם לי את הסכום של המשכורת. האם נכון?

שאלה נוספת, הקבלן משנה לוקח אותי לעבוד איתו מייד בסיום החוזה של המעסיק הנוכחי שלי באותם תנאים. האם זה חוקי להחתים אותי שלא אקבל את הפיצויים של ההריון כי הוא ממשיך להעסיק אותי על אף שזה יהיה בחברה אחרת עם ותק חדש?
נופר
03/06/2020 11:21
שלום לכם

אני עוקבת אחרי העמוד פייסבוק המעולה שלכם כבר שנים ורוצה לעזור לאחותי.

היא עבדה בסופר 6 חודשים במעדניה משרה מלאה נכנסה להריון כיום שבוע 20 בתקופת הקורונה יצאה לבידוד עקב חולה שהתגלתה המקום ... לאחר הבידוד רצתה לחזור למקום העבודה לא נתנו לה לחזור למשרה שלה אמרו לה שתהיה בקופה יש לציין שזה 3 ימים בשבוע .... מאז מרגישה שממש היא אוויר וכאילו עושים לה טובה רק כדי לא לפטר אותה .. ( לדוגמה הגיעה היום ללא מסיכה ( מי שאין לו מביאים לו ישר)ולא הסכימו להביא לה משם ואמרו לה תלכי הבייתה)עכשיו אני רוצה לשאול מה אפשר לעשות במצב כזה ?? האם משהי חוותה משהו דומה? האם זה הרעת תנאים?
מריאנה
03/06/2020 11:10
בעלי עובד 12 שנים בחברת משלוחים גדולה. בתחילת משבר קורונה התחלקנו במשמרת על ילדינו כשלא היה מעונות.
מנהל שלו החליט להוציא אותו לחלת של חודשיים ( עובד יחיד בחברה גדולה שהוצא לחלת זה בעלי) בטענה שהוא "עושה לו טובה".
עכשיו בעלי אמור לחזור לעבודה ומנהל שלו טוען שהוא לא "יציב" בגלל החלת ובגלל שהיה במחלה שבוע ברצף לפני שלושה חודשים אז הוא לוקח לו את הקו חלוקה קבוע שהיה לו שנים ומחזיר אותו להיות נהג מחליף ( המשכורת שלו תלויה בבונוסים על נקודות חלוקה ולהיות נהג מחליף זו פגיעה משמעותית בשכר שלו).
השאלה שלי האם זה חוקי לפגוע בעובד בעקבות מחלה או חלת? והאם ניתן לתבוע הרעת תנאים?
לילך
03/06/2020 11:09
מנהל עבודה הודיע לבעלי שאחם הוא יחליט להתפטר .
הוא יקבל גם את החודש התראה מראש וגם את הפיצויים .
מתפטר כדין מפוטר .
חוץ ממכתב פיטורים
בעלי הקליט את השיחה .
ובעלי צריך להכין מכתב שהוא מתפטר עקב החלת ומצב כלכלי לא טוב.
האם זה חוקי ובסדר
אם אחריי שבעלי יגיש את המכתב והוא לא יקבל את מה שנמעסיק הבטיח כולל 30 יום התראה מראש.
האם ההקלטה יכולה לעזור לו?
שאלה
03/06/2020 10:50
האם יש זכויות לעובד לאחר שנתיים שמפסיק לעבוד, ואין לו תלוש ולא חוזה עבודה , לפי דרישתו נגד רצון המעסיק?
כריסטינה
03/06/2020 10:48
שלום,

לדוד שלי קרתה תאונת עבודה, בעקבותה היה חודשיים בחופשת מחלה בבית ולאחר מכן עבר ניתוח שאחריו היה בחופשת מחלה עוד תקופה, בזמן הזה העסיקו 4 אנשים חדשים.

היום כשחזר לעבודה, זימנו אותו לשימוע שיהיה מחר, בטענה שיש בעיות כלכליות בחברה ורוצים לדון איתו על כך, אך הוא מבין שככל הנראה זה שימוע לפני פיטורין

דוד שלי בן 60 בעוד חודשיים, האם יש חוק שמונע מהמעסיק לפטר אותו בעקבות הגיל?
הוא רק חזר מחופשת מחלה
האם הדבר חוקי, מה אפשר לעשות עם זה?
ליהי
03/06/2020 10:44
כמה סמוך ללידה או לא סמוך ללידה אפשר להגיד את הבקשה למענק לידה?
ביום שיצאתי לחלת- מרץ (הייתי חודש רביעי) הייתי זכאית (10מתוך14) למענק, אבל אחרי תקופה של של חלת המעסיק החליט לפטר אותי כדין ( עבדתי פחות משישה חודשים). היום אני חודש שביעי, לא זכאית כביכול למענק, אוכל לטעון שביום היציאה לחלת הייתי זכאית?
ממש נופלת בין הכסאות
ר.מ
03/06/2020 09:49
שלום,
לאחר התקפי חרדה במקום העבודה, הוצאתי אישור על 2 ימי מחלה שמהלכם החלטתי להתפטר. הגשתי מכתב התפטרות וציינתי את תאריך כניסת ההתפטרות לתוקף על פי חוק הודעה מוקדמת (מספר ימים בודדים). יום אחרי העברתי למשרד אישור מחלה נוסף השומר על רצף מהאישור הקודם, כאשר ימי ההודעה המוקדמת חופפים לימי המחלה.
המעסיק ניכה לי את דמי ההודעה המוקדמת.
האם כאשר התפטרתי והגשתי מכתב התפטרות ולאורך כל ימי ההודעה מוקדמת היו לי אישורי מחלה ניתן לנכות לי מהשכר?
התפטרות אחרי לידה
03/06/2020 08:58
אני עובדת במספר מקומות עבודה וילדתי לפני 4 חודשים .אני עובדת קשה והחלטתי להוריד מקום עבודה אחד כדי להיות יותר עם התינוק , אני רוצה להתפטר ממקום אחד האם אני זכאית לפיצויי התפטרות מלא אם אני עוזבת ? תודה
נ.פ
03/06/2020 08:49
המעסיק הביא לי טופס 106 ולא חתם האם זה
בסדר שהוא לא חתם

וזה מספיק שיש טופס 106 עם הפרטיים של המעסיק
יצחק
02/06/2020 17:14
לפני חודש החליט המעסיק להוציא אותי ועוד רוב העובדים לחל"ת. הוא אמר שזה בערך לחודש. שזה עד ה1.ל6. כמה ימים לפני זה הוא מתקשר אלי שהוא החליט שהוא מאריך את זה בעוד חודש.והוא האריך רק לי ולעוד אחד. כל השאר חזרו.זה פוגע בי בערך העצמי. וגם שעוד לא קיבלתי כלום על החל"ת. אני רוצה לציין שאני עובד ביקב שעכשיו יכול להיות שזה תקופה פחות חלשה.אבל לפני חג פורים ופסח היה לחץ עבודה. ובאתי רגיל .תודה מראש על העזרה .
עדנה
02/06/2020 15:05
הייי .אני עובדת בעבודה במשמרות חצי משרה.
יצאתי לחלת ב30.3 ואני עדין בחלת .
הגן של התינוק שלי נסגר עקב הקורונה.ואין לי מי שישמור ויטפל בו.
לצערי אני נאלצת להישאר איתו בבית עד ספטמבר.
המעסיק מחייב אותי לחזןר לעבוד ומחייב אותי במספר משמרות ומגביך אותי בשעות .
האם זה תקין ?
אם אתפטר אחשב כמפוטרת בתקופה הזאת ?
חן
01/06/2020 22:06
אני נמצאת בחל״ת מה15.3
כרגע בשבוע 36.
המעסיקה שלי שלחה מכתב למשרד התעסוקה שאני מעוניינת להמשיך חל״ת עד הלידה מחשש להידבקות בקורונה בחודש כזה מתקדם להריון.
אחרי מספר ימים התקשרו ממשרד התעסוקה והבחור שדבר איתי אישר את המשך החל״ת אמר שיש לי בין 100 ל130 ימים,לפי ספירה זה יוצא ממש קרוב לתאריך המשוער ללידה(27.6).
אין לי שיחה מוקלטת לצערי,ולא מכתב כתוב..
היום המעסיקה שלי קיבלה מכתב שהחלת שאושר לי הוא עד ה18.6.שזה 9 ימים ללא חל״ת וללא תשלום בעצם.
יש משהו לעשות בעניין?
ענבל
01/06/2020 21:33
ערב טוב,
חברה שלי עובדת במקום שהבוס הגדול (אין מעליו אף אחד) מטריד מינית אותה ועובדת נוספת (נשואה עם ילדים), מתקשר אליהן מחוץ לשעות העבודה שואל שאלות מיניות וגם פיזית נוגע.

הוא יודע את הכתובות של שתיהן ולכן הן מפחדות ממנו.
להתלונן למשטרה זה לא ככ יעיל כי לרוב הם לא עושים כלום וממהרים לסגור תיקים כאלו.

יש את הממונה על ההטרדות מיניות במערכת אבל היא לא רגישה ככ לנושא.

היו נשים בעבר שהוטרדו ממנו ובסוף פוטרו בדרך שהוא הפך את זה שהן אשמות על דברים אחרים בעבודה (גניבה, הרס ציוד וכו׳).

יש דרך אחרת לעקוף את שני הדרכים האלו ולתבוע או לגרום להפסקה של ההטרדה בלי שיפגע בהן?
א.ח
01/06/2020 21:31
שלום לכולם
הגשתי בקשה למשיכת כספי פנסיה בפברואר, באותו תאריך היה לי 13 אלף שח, מכאן ועד שקיבלתי את הכסף (תוך פחות מחודש)נשאר רק 8000 שח,
כששאלתי איפה עוד 5000 שח, ענו לי שבגלל נפילת הבורסה הפסדתי את כספי, אני רק רוצה להבין,
אני מפריש מהשכר שלי כל חודש מאות שקלים בשביל שאנשים יהמרו על הכסף שלי?? ואם יש הפסד אז אני סופג אותו לבד, ואם יש רווח אז אנחנו מתחלקים, ככה זה עובד?
אנה
01/06/2020 18:37
שלום חברים,

שואלת בשביל אמא שלי - אישה בת 60. עובדת במפעל כבר קרוב ל 10 שנים.

לפני כחצי שנה היה נסיון לפטר את אמא שלי ללא סיבה ברורה מצד המעסיקים (העלאה לוועדה ודיון בפיטורים). "המציאו" כל מני טענות לא נכונות כדי להצדיק פיטורים. נסיון זה נבלם ע"י עורך דין מההסתדרות. לא נראה הגיוני שלאישה מבוגרת שנשארה לה יתרת עבודה של שנתיים עד לפנסיה, לא יביאו להמשיך לעבוד.

אמא שלי אף פעם לא עשתה שום בעיה בעבודה ותמיד עשתה את העבודה שלה כמו שצריך.

מה שכן, השליטה בשפה העברית שלה היא לא הכי טובה אבל מובנת מספיק (רוסית שפת אם) אבל עדיין יש קושי בלהתבטאות מולם כשקורה משהו שלא כשורה.

מתחילת הקורונה הוציאו את אמא שלי לחל"ת. אחרי החודש הראשון אמא שלי דאגה להתקשר אליהם לשאול אם היא חוזרת או לא (לא דאגו ליצור איתה קשר אפילו בעצמם) והחזירו אותה שוב לחל"ת. לעוד חודש. והיום אחרי 3 חודשים בחל"ת קראו לאמא שלי לחזור לעבודה ובסוף היום ללא הודעה מוקדמת הודיעו לה שמחזירים אותה לחל"ת.

רציתי לדעת אם המהלך הזה הוא חוקי. כי בעיניי נראה כי זה נסיון חוזר לפטר אותה. יש משהו לעשות בעניין?

מיותר לציין שרוב המפעל כולל אנשים שעובדים בצמוד אל אמא שלי במחלקה, חזרו לשיגרת עבודה עוד מלפני חודש.
אביאל
01/06/2020 18:21
שלום ביום רביעי האחרון מעדתי באתר בנייה בעבודה, תחילה חשבתי שאלו מכות יבשות אך כעבור יום החלה נפיחות חמורה ולאחר צילום התגלה שבר בפרק כף היד ובמרפק. אשמח לדעת מה עליי לעשות ומהם זכויותיי על תאונת עבודה והאם אפשר להפעיל פוליסת ביטוח פרטית כי ישלי גם אובדן כושר עבודה וגם ביטוח חיים. רוצה לדעת איך לממש את הזכויות שמגיעות לי.
הודיה
01/06/2020 16:41
היי שלום
התחלתי לעבוד ב 15/5/19
ויצאתי לשמירת הריון בינואר
וילדתי במרץ 4/3/20

עד מתי מגיע לי להאריך את החופשת לידה ?
זיו
01/06/2020 15:13
בסוף מרץ ותחילת אפריל הועסקתי על ידי בעל עסק. נחתם בינינו חוזה בתחילת העבודה. בשל היותו בתחילת הדרך כעסק הוא פתח תיק ניכויים רק בחודש אפריל. מסיבה זו רואה החשבון שלו הוציא עבורי תלוש משכורת רק לחודש אפריל, שמכיל בתוכו גם את השעות שעבדתי במרץ. אולם, כעת אני זקוק לאישור שעבדתי במרץ על מנת להיות זכאי לדמי אבטלה, והמעסיק מסרב לתת אישור בכתב לביטוח לאומי שאכן עבדתי בפועל גם בחודש מרץ.
1. האם נכון שמבחינה חוקית הוא לא יכל להעסיק אותי בחודש מרץ? או לחילופין, לא יכול להודות שהעסיק כי אחרת הוא מסתבך (כך הוא הסביר)?
2. מה עלי לעשות?
מאיה
01/06/2020 11:02
הרעה בתנאי עבודה - הורדה משמעותית בשכר (12.5 אחוז) מחודש יוני עד סוף 2020, "בעקבות הקורונה".

אשמח לדעת מה הזכויות במקרה הזה - האם רלוונטי פיצויים? "פיצויי פיטורים לעובד שהתפטר עקב הרעה מוחשית בתנאי העבודה" (עוד לא התפטרתי).

תודה רבה.
ר.פ
01/06/2020 10:49
ביקשתי מהמעסיק טופס 106 שיחתום עליו
והמעסיק מבקש מי העובד מכתב שאין לי
כל תביעות לגביו

האם לתת לה מכתב והאם זה חוקי
והאם אני צריכה לבקש ממנה מכתב חתום

חתום שאין לה שום בעיה לשחרור הכספים שלח בקרן פנסיה בעתית

כרגע אני לא מושכת את הכספים של הפנסיה
משאירה את זה כשאני בעתית שיצא לפנסיה

המעסיקה שילמה לי פיצויים הבראה ימי חופשה
חופשת מחלה

השאלה שלי למה היא מבקשת מימני מכתב שאין לי
תביעות נגדה

היא שלמה כל מה שצריך

יש עוד תשלומים שהמעסיק צריך לשלם
והעובד לא יודע

ומה קורה לגבי הקרן הפנסיה שלא משכתי את המעסיק יכול למשוך את הכספים שלי מהקרן פנסיה
בלי אישור שלי

מה החוק אומר
חופשת לידה
01/06/2020 07:35
שלום,אני מסיימת את חופשת הלידה שלי עוד שלושה שבועות,ברצוני לדעת האם אני יכולה להמשיך את חופשת הלידה על חשבון ימי החופש וימי המחלה שיש לי,תודה
ש.מ
31/05/2020 21:30
אני מאבטח באחד הקנינים באשקלון קניון גירון אני נוסה נשק באקבות שהישתתפתי בקורס אבטחה בסיסי ויש לי טעודת מאבטח! אני עובש בחברה כאת כ 3 שנים אך עבדתי באותה חברה לפני זאת כ 13 שנה כלומר 16 שנה אים אפסקה של שנה ו 3 חודשים שבהם אבדתי בחברה אחרת גם כמאבטח שאלתי היא האים ניתן להתיל על המאבטח עבודה נוספת כגון מדידת חום והכפדה על חבישת מסכות ואיני מתכבן לכמה עשרות אנשים אלה במשך כול היום או יוטר שבזמן הזה ניכנסים לקניון כ 1300 בממוצה: והמאבטח בידו האחד אוחד במד חום ביד השנית שני מונים אחד לכניסה ואחד ליציאה ופשות לא ניתן לבדוק כבודה כיא עסוקים במדידת חום כול דקה משעות היום וזא ללא תוספת על משכורת מנימום 29.12 ש''ח ורק בגלל שמנכ''ל הקניון רוצה בזאת! ובכל בכול שנות עבודתי אני ניתקל איך דושים מהמאבטחים לבצע עבודה שבכלל לא שיכים לאבטחה! כמו כן ידוע לי שמאבטח אים נשק מכבל 32 ש''ח לשעה ולא רק 29.12 כמו שומר ללא נשק ואנו מקבלים את מינימום! באים אפשרי הייתי רוצה לכבל את תשובתכם בפקס 0774462456! ברצןני גם לציין שלאיתים נישלכתי למקמות עבוד מרוחקי כ שלושת רבי שעה נסיע ברכבי מהבית כלןמר שעה וחצי הלוך חזור אך כיבלתי רק 22 ש''ח לדלק! זה חוקי כול מה שציינתי כאן?
דניאלה
31/05/2020 19:25
המעביד שלי פיטר אותי לפני 3 חודשים. עד היום הוא לא שילם ךי פיצויים והבראה וחופש.
היום הוא אמר שהוא ישלם לי (פחות ממה שמגיע לי) רק
אם אחתום לו על מכתב שאין לי יותר תביעות ממנו.
מה לעשות? אני צריכה את הכסף מאוד אבל אני יודעת שהוא לא משלם לי את כל מה שאני צריכה לקבל. ואני גם לא רוצה לחתום על מכתב כזה, אבל זה התנאי שלו לתשלום.
מלצר
31/05/2020 18:13
אני עובד במסעדה אשר מחייבת אותנו במשמרות של סטנד ביי. במשמרות אלו העובד צריך לחכות בבית בכוננות ללא קבלת שכר והוא נדרש להגיע לעבודה בכל זמן שהמעסיק רוצה למשך זמן לא מוגדר ( שעתיים של עבודה ואפילו פחות). רציתי לברר האם הנושא חוקי או שהוא בגדר הניצול של המעסיק?
דיאנה
31/05/2020 16:22
שלום, אני מועסקת דרך חברת כח אדם בחברה גדולה. אני יודעת שההעסקה דרך חברת כח אדם היא עד 9 חודשים לפי חוק ואם זה יותר אז חייבים לקלוט לחברה. האם החודשים שבהם הייתי בחל״ת גם נחשבים בתוך ה-9 חודשים האלה? או שהם יכולים להעריך את תקופת ההעסקה שלי מבלי להיות מחוייבים לקלוט אותי? למשל הייתי חודש שלם בחל״ת אז הם יכולים להאריך לי לתקופה של 10 חודשים או שתקופה של חל״ת זה גם יחסי עובד מעביד וזה נחשב לחודש עבודה רגיל? תודה.
לולה
27/05/2020 17:07
שלום רב
אני חתומה בכח אדם,עובדת כחצי שנה.
נדמה לי שהחוזה הוא ל8-9 חודשים.
האם אפשר לפטר אותי? מיידית או לחכות עד לסיום החוזה?
בעבודה דווקא מרוצים ממני מאוד..אשמח לשמוע תשובה זה ממש מלחיץ..
לולה
31/05/2020 14:31
שלום האם ניתן לקבל תשובה לפנייתי?
תודה רבה
אייל
31/05/2020 14:12
אני עובד במוסך בתפקיד מנהל חשבונות , האם מגיע לי ביגוד

או תשלום עבור בגדי עבודה כמו שאר העובדים?

תודה
התפטרות
לא משנה
30/05/2020 14:03
אם המעביד החזיר אותי אחרי חודשיים פלוס בעקבות המשבר הקורונה ואחרי כמה ימים שחזרתי לעבוד התקבלתי לעבודה חדשה.
כמה זמן אני צריך לתת למעביד התראה שאני מתפטר?
אני עובד בחברה כולל החל"ת מעל שנתיים

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!