{if 0} {/if}

עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 116
x

כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

ענת
18/10/2020 08:37
שלום!
ברביעי הקרוב זומנתי לשיחת שימוע אך לצערי לא תהיה לי ברירה אלא לדחות עקב דיקור מי שפיר שאני חייבת לבצע השבוע היות ואני כבר בשבוע 22.
מה החוק אומר בדבר דחיית מועד השימוע מסיבה זו?
תודה!
נטלי
15/10/2020 22:53
קיבלתי מכתב שאני מחויבת לשלם לביטוח לאומי 177 שח על חודש ספטמבר למרות שאני מקבלת דמי אבטלה (ובדמי אבטלה יורד לי מס ביטוח לאומי כ20 שקל) האם יש פה טעות?
ספיר
15/10/2020 10:54
שבוע 27 סובלת מקוצר נשימה שמחמיר משבוע לשבוע
הבעיה העיקרית שלי היא העבודה שלי, אני עובדת במחלקת שימור, מקבלת שיחות מ 8 וחצי עד 16:00
כשבין שיחה לשיחה יש הפסקה של 10 שניות(!) עד שהשיחה הבאה קופצת..
אני לא עובדת כבר שבוע, לפני כן עבדתי יומיים שלושה בשבוע
ואחרי שאני מסיימת לעבוד אני סובלת גם כל הלילה מה קוצר נשימה..
בעבודה הפתרון שהוצע לי הוא לקצר משמרת, שגם זה לא פתרון שעוזר לי כי אחרי 3-4 שיחות אני כבר ממש סובלת ומתקשה להמשיך לדבר
ברמה הרפואית נשלל שיש חלילה קריש דם בריאה והפנו אותי לבדיקוצ אסתמה (מעולם לא הייתה לי אסתמה לפני) אבל זה ייקח זמן ובנתיים אני בבית ללא תשלום כי ימי מחלה שצברתי נגמרו.

מה אפשר לעשות במצב כזה?
לגבי שמירת הריון הבנתי שזה רק במידה והמצב מסכן את ההריון או שיש חלילה חשד ללידה מוקדמת וזה לא המצב שלי
ר.נ
14/10/2020 16:47
ילדתי ב9.6.20 הייתי צריכה לחזור לעבודה ב23.9.20 ובשל מצב הקורונה נאלצתי להתפטר ולהיות עם שתי ילדי בבית .

בנוסף יש לי עוד ילד בן שנה ושבע שאני גם איתו. העברתי לביטוח לאומי ולמשרד העבודה את כול הטפסים שלי ואת המכתב פיטורים שקיבלתי מהעבודה.

התשובה של ביטוח לאומי היא שאני לא זכאית כי אין סיבה לזה שהתפטרתי.. האם זה נשמע הגיוני או שזה בדיחה?

אני חייבת לדעת מה אני יכולה לעשות בנידון.. אשמח לתשובה ולעזרה בנושא
אנה
14/10/2020 11:23
שאלה למומחים בקשר שעות מנוחה בין משמרות. בחוק להגנת העבודה כתוב: "עובדת המועסקת בלילה זכאית למנוחה של 12 שעות לפחות בין משמרת אחת לשנייה (מלבד במקומות עבודה מסוימים שיפורטו)"

השאלה: מה הם "מקומות העבודה אלו"? האם יש מקומות עבודה בהם ניתן לחייב בן אדם לעבוד בשתי משמרות שהרווח ביניהן הוא פחות מ-8 שעות?
טניה
14/10/2020 11:21
בעלי עבד במקום עבודה במשך 4 חודשים. כאשר הלך לקנות לעצמו אוכל בהפסקה מוכר השווארמה התבלבל ושם לו חומוס אשר מכיל שומשום שאליו הוא אלרגי ברמה מסכנת חיים. פונה באמבולנס ואושפז במצב קשה בטיפול נמרץ.
חזר לעבודה כעבור כמה ימים ולאחר כשבוע וחצי המנהל קרא לו לשיחה שבה הביע את רצונו לנהל איתו שיחת שימוע אך בעלי התעקש לדעת במה מדובר ולכן המנהל הביע את חוסר שביעות רצונו כי "אין לו מספיק נסיון בתחום והלקוחות לא מרוצים ממנו" ושבוע לאחר מכן הוא פוטר. חשוב להדגיש כי טענות מהסוג הזה אף פעם לא היו ונאמרו רק לאחר ההתקף שחטף. מאז עברה יותר משנה. באותה תקופה לא הכרנו אתכם ומעניין אותי לדעת מה ניתן (אם בכלל) לעשות במצב כזה?
בת חן
14/10/2020 10:01
הי במידה ובעל ואישה רוצים לפתוח עוסק פטור
האישה פרטית והבעל הנדסאי
הזוג רוצים שהעוסק פטור יהיה רק על השם של האישה
האם הם יכולים לקחת עבודות שקשורות למקצוע של הבעל (הנדסאי)
או שבגלל שהוא הנדסאי חייב לפתוח עוסק מורשה מלכתחילה ? (האישה עתידה להיות הנדסאית גם כן אך מעדיפים להיות עוסק זעיר עד שתסיים את הלימודים שלה ואז ישנו לעוסק מורשה)
אריק
13/10/2020 23:07
אני עובד במשרה מלאה מתחילת ספטמבר עם חוזה עבודה כדת וכדין. במקום להוציא אותי לחלת מחשש שאין לי זכאות השאירו אותי בחצי משרה שאמורה להסתיים בסוף הסגר. אני אמור לחזור למשרה מלאה
מה ההשלכות עבורי ואיך לישמור על זכויותיי
ליאור
13/10/2020 21:56
אני עובדת ברשות 8 שמים עובדת קבועה,,עברתי מהחינוך לעבוד במוקד עירוני הכולל משמרת לילה,,בשנה במוקד המשמרות לילה שיבשו לי אץ הלחץ הדם...כמו כן בשנה במוקד שיוגרון שמראה בדיקות הדם על מחלה פעילה
.הבוס כעס שביקשתי הקלה במשמרת לילה..הפנה אותי לרופא תעסוקתי הוריד לי משמרות צהרים וערב ושעות נוספות בתירוץ דל סיוע רפואי וזה מכעס לא לסייע ....
אין לי בעיה להמשיך במוקד ללא משמרות לילה שמשבשות את לחץ הדם וגורמות לשיוגרון החמרה רמטולוג ביקש להמנע ממשמרות לילה שגורמות לסטרס וללץ דם גבוה
אני חוששת לקראת האופא תעסוקתי שלא אפגע
גלית
13/10/2020 18:12
מיוני 2019 לא קיבלתי תשלום ממשרד החינוך ) מורה מחליפה( למרות פניות של המנהלת אחיהם לתשלום לא שילמו בדצמבר 2019 הגשתי תביעה לבית דין לעבודה ביוני 2020 נכנסה המשכורת .. בספטמבר 2020 העה דיון בבית משפט ותבעתי את ההלנת שכר.. השופטת התעלמה והסכימה לפרקליטות לשלם 2500 שח במקום 21000 שח שזה החישוב על הלנת שכר. סירבתי. ב 29/9 הייתה אמורה לקבל החלטה לאחר שהפרקחיטות ביקשה לבדוק כמה הם מוכנים לשלם. אתמול קיבלתי הודעה שזה יוצג לשופטת ב 15/10 . מה עושים?
ענבל
13/10/2020 15:50
היי,
אם עבדתי אצל מעסיק 11 חודשים ולאחר מכן יצאתי לחופשת לידה האם הוא מחוייב להחזיר אותי לעבודה בסוף חופשת הלידה או שאין לי זכויות בגלל הוותק ? כמו כן אם הוא לא מחזיר אותי לעבודה האם מגיע לי ממנו מכתב פיטורין? כי אני מבקשת ממנו והוא מתעלם ממני.
תודה
לבנה
13/10/2020 15:26
העסק שלי פרטי, גן ילדים.

קיבלתי עובדת בתאריך 1/2/20, פיטרתי אותה ב-15/3/20, החזרתי אותה שוב ב-1/6/20 ובתאריך 17/9/20, הוצאתי אותה לחל"ת.

העובדת כרגע בחודש שישי.

היום הודעתי לה שאנו אמורים לחזור ב-18/10/20 שתתכוננן, היא מסרה לי שאיננה יכולה לבצע החלפות ונקיונות יותר וזאת ההגדרה של עבודתה.
אין לי תפקיד אחר בגן.

מה עושים?
מה החוק אומר?
מורן
13/10/2020 14:50
בסוף ספטמבר המעסיק הודיעה לי ולעוד עובדים בעסק על חל"ת בגלל הבלאגן של הקורונה. ביקשתי ממנו שישאיר אותי עוד 5 ימים על מנת שיהיה לי תלוש משכורת גם של אוקטובר. הוא הסכים ובתמורה ביקש שאשאר חצאי יום גם בחול המועד.
באחד הימים הוא דרש ממני לעבוד 12 שעות. לא הסכמתי מכיוון שאני בחודש 9. וגם יש לי אישור שאני יכולה לעבוד רק 6 שעות.

ב2.10 בשיחת טלפון הוא אמר לי שאני יוצאת לחלת. ב2.10 הוא הוציא לי מכתב שהוא מוציא אותי לחלת עקב משבר הקורונה. בטופס 100 שאני צריכה לשלוח לביטוח לאומי המעסיק שלי רשם שאני ביקשתי לצאת לחלת ולא הוא. מה שלא נכון. והוא לא מוכן לשנות לי את זה. מה אני עושה במקרה הזה? מפחדת שלא יביאו לי דמי אבטלה. מבהירה רק שאישרתי את הבקשה של המעסיק להוציא אותי לחלת. אני רק רוצה שיהיה רשום בטופס שהוא הוציא אותי ולא שאני ביקשתי לצאת.
סמדר
13/10/2020 09:13
עבדתי במקום עבודתי כעובדת שכירה מעל שנה עד שבמרץ, כמו כולם, הוצאתי לזמן חל"ת בעודי בהיריון. בהסכמה מלאה שלי.

החל"ת המשיך בעצם עד הלידה בתחילת יוני. אז התחילה בעצם חופשת הלידה שהסתיימה בתחילת ספטמבר.
הארכתי את ה"חופשה" ב3 חודשים נוספים כי בימי קורונה לא יכולה לדמיין מצב שבו אשים את התינוקי מחוץ לבית ולחיק המשפחה.

אני רוצה לדעת האם מגיע לי דמי אבטלה על 3 החודשים האלו?

ואם אני מתפטרת (בתכלס כדי להיות עם הילד בבית) ופותחת עוסק פטור (כי אין ברירות וצריך הכנסה), מה הזכויות שלי? מה אני צריכה לעשות מבחינת בירוקרטיה ומה אקבל אם בכלל?

תודה
בתאל
13/10/2020 09:10
שלום!
מעסיק שלא שילם פנסיה על מלוא השכר, אלא רק על חלקיק קטן ממנו (בטענה שבטעות ההפרשה לפנסיה חושבה על החזר הוצאות נסיעה במקום על השכר). מעבר להחזר הרטרואקטיבי שמוטל על המעסיק לשלם, האם ניתן לתבוע? האם מגיע פיצוי? חשוב לציין שהמעסיק לא היה זה שהודיע על הטעות אלא המועסק גילה זאת בדיעבד ולכן פנה אליהם..
אישור מרופא תע...
13/10/2020 00:09
האם כח אדם ברשת מזון יכולה לכפות על סגן מנהל להביא אישור כשירות מרופא תעסוקתי??
אציין שהעבודה אינה פיזית..
פיטורים
אלי
12/10/2020 12:51
יש עובדת שעבדה 4 חודשים ויצאה לחופשת מחלה של עשרה חודשיים .
לאחר מכן חזרה לעבוד באותו התפקיד ולאחר עשרה חודשים פוטרה עקב הקורונה, האם ה 4 חודשים שהיא עבדה לפני היציאה למחלה נחשבים בחישוב הפיצויים?
לנה
11/10/2020 14:17
שלום רב ,
שאלה עבור אמא שלי :
בת 62, עובדת משרה חלקית 3 ימים בשבוע 4 שעות .
שכר מינימום , כלומר כל יום עבודה זה בערך 116 ש״ח.

בחודש יולי היה לה אישור מחלה מ19.7 עד 30.7
יום ראשון לא משלמים לפי החוק והיו צריכים לשלם יום 2 ו3 לפי 50% ושאר 100%. סה״כ 4 ימים מלאים והייתה אמורה לקבל מעל 400 שח.

בפועל חישוב שעשו זה 4 ימים כפול 8.4 שעות (יום מלא) כפול שכר 29.12 כפול חלקיות המשרה 27.65 אחוז ויצא להם 270 שח כלומר הרבה פחות .

האם חישוב תקין ? יוצא שימים שכן הייתה אמורה לקבל תשלום מלא אז קיבלה חלק . במידה ולא תקין על מה אני יכולה להסתמך ? אם יש קישור לחוק זה יעזור.

תודה רבה מראש
טליה
11/10/2020 14:11
אהלן, בחמישי האחרון העברתי מכתב התפטרות למעסיק שלי ונתתי התרעה של ארבעה ימים (יום על כל חודש עבודה).
הוא שלח את אחד מהמנהלים לבקש שאשאר עד תחילת נובמבר. אמרתי שאחשוב על זה.
במקביל, ביצע המעסיק העברת משכורת שחלה בה טעות תמימה לטענתו, וכך הוא העביר לי משכורת כפולה. באותה נשימה רשם לי ש״נקזז מהחודש את הבא את השעות מאחר ושמתי לב מאוחר מדי וההעברה בוצעה כבר.״
עכשיו, ההעברה הכפולה שמה אותי אוטומטית במקום לא נוח שמחייב אותי לעבוד את כל החודש הבא. ביקשתי ממנו במייל חוזר לעשות הכל לפי השעות כדי שלא אהיה חייבת כלום לאף אחד. הוא עדיין לא חזר אליי ולמעשה די מתחמק. מה זכותי במקרה?
סיגלית דיאמנט
11/10/2020 14:03
לפני כחודש וחצי התחלתי עבודה חדשה.בשבוע של יום כיפור הוציאו אותי לבידוד.מאחר שאין לי ימי מחלה לא הייתי זכאית לתשלום.אבל מדוע לא קיבלתי את יום כיפור??
הם טוע ים שבגלל שיום כיפור נפל בתקופת הבידוד אני לא זכאית לקבל אותו.האם נכון? לא הגיוני!
מיכל
11/10/2020 13:37
שלום
לפני 3 שנים התחלתי לעבוד בגן ילדים כמזכירה במשרה מלאה עבור 2 גנים בכל גן 50 אחוז משרה באותו ארגון
הייתי אמורה להיכנס לפני כחודש לקביעות.
לפני כחודש החליטה המנהלת של גן 1 שאני לא מתאימה והיא רוצה לפטר אותי אבל המנהלת השנייה מרוצה ממני אבל בגלל שלא אושר משרה מלאה בגן 1 אז היא הציעה לי חצי משרה כמזכירה וחצי משרה כסייעת ואני הסכמתי
כעבור שבועיים של עבודה כסייעת היה לי מאוד קשה מבחינה פיזית ובריאותית.וביקשתי לא להמשיך.אז מה שנותר לי זה רק חצי משרה כמזכירה.אני אם חד הורית ולא אוכל להתקיים בחצי משרה
שאלתי היא אם ארצה לעזוב האם אני יכולה לקבל פיצויים בגלל הרעת תנאים ..3 שנים עבדתי ודווקא לפני קביעות מנהלת אחת החליטה שאני לא מתאימה

תודה
טל
11/10/2020 13:02
בתאריך 15/9 פיטרו אותי .

נתנו לי במכתב פיטורים התחייבות על הודעה מוקדמת של 17 יום אבל רשום שם שאין צורך שאני יגיע לעבודה . עכשיו שסוף סוף הם הכניסו את משכורת ספטמבר יש שם תשלום עבור השעות שעבדתי בלבד ואין את הסכום עבור 17 ימים נוספים של הודעה מוקדמת .

השאלה שלי האם ה17 ימים צרכים להיכנס למשכורת של ספטמבר או שהם צרכים להגיע עם הפיצויים לגמר חשבון?

ומה ניתן לעשות אם הם באמת היו צרכים להיכנס למשכורת של ספטמבר והם לא ניכנסו ?

אם הם יביאו לי את זה בצק ניפרד האם זה יפגע לי בסכום הפיצויים כי זה הולך לפי ממוצע והמשכורת הזאת הורידה לי את הממוצע כי הם לא הכניסו את ה17 יום בתלוש ?
מאי
11/10/2020 12:57
צהריים טובים לעורכי הדין

עבדתי בחנות במשך כשנתיים, הפסקתי וחזרתי לאחר 7 חודשים - כל התקופה הייתי שכירה כמובן.

בתלושים שקיבלתי כתוב כי נשארו לי ימי מחלה (20+)
ועכשיו שרציתי לממש אותם נאמר לי שיש לי רק 2.5
האם ימי המחלה ״נשמרו״ לי מפעם או שהם פשוט שכחו להוריד אותם מהתלוש וימי המחלה התאפסו ברגע שהתחלתי לעבוד?

תודה רבה
אריה
11/10/2020 12:53
שלום וברכה,

עוזרת (ניקיון) שעובדת אצל אימי כמה שנים ומשולם עבורה ביטוח לאומי כחוק. לאימי נעלם שעון והשבוע בהפתעה היא רואה את השעון על ידה של העוזרת. העוזרת קלטה את זה והתעלמה אל היה ברור שהיא הבינה שזה נקלט.

בפועל, אימי רוצה לפטר אותה אך אין הוכחה לזה שהיא גנבה. יהיה צורך לשלם לה פיצויים? איך ניתן להימנע מזה כשכבר יש נזק ממש?
תודה רבה!
ניר
11/10/2020 12:47
היי, שאלה בענייני עבודה.
אם עשו לי שימוע לפני פיטורים, במידה ולא דובר על האם עד קבלת תשובה אני צריך להגיע או לא, עליי להתייצב לעבודה כרגיל?
ודבר שני, שלחו לי תעוד לאחר שימוע מעורך דין, האם זה תקין והאם אני צריך לענות עם עורך דין משלי? או שאפשר לענות לבד...?
אנה
11/10/2020 10:40
הי, הגשתי למנהלת שלי טפסים למעסיק של ביטוח לאומי לשמירת הריון. היא העבירה את זה לפני שבוע וחצי למילוי על ידי הגזבר. היום הגזבר ענה שהוא לא יוכל למלא את הטפסים עקב כך שהם עובדים מהבית ואין לו בבית איך להדפיס או לחתום והוא מקווה שיצא לו להיות בעבודה השבוע ולעשות את זה.

האם יש לי מה לעשות בנידון? האם יש אופציה שמישהו אחר חוץ מהגזבר יעשה זאת? האם זה בכלל חוקי לעכב לי את הגשת הבקשה בגלל שהם עובדה מהבית? מה עוד אפשר לעשות לפי חוקי העבודה במצב הזה?

תודה
רווית
11/10/2020 09:30
אני מגישה מכתב התפטרות ולא יודעת כמה זמן אני צריכה לתת למקום העבודה.

אני לא עובדת במקום הנוכחי שנה שלמה. עבדתי בחצי משרה מספר חודשים, לאחר מכן הוציאו אותי לחל״ת של שלושה חודשים. אחרי החלת עברתי למשרה מלאה למשך 3 חודשים. כרגע בחל״ת נוספת עד סוף אוקטובר.
האם אני צריכה לתת למשרד זמן לאחר ההתפטרות? אם כן, כמה?

תודה רבה!
רעיה
11/10/2020 09:27
עובדת שצריכה להיות בבידוד, ויש לה אפשרות לעבוד מהבית. האם היא מחוייבת לעבוד מהבית בזמן הבידוד או שיכולה להיות בבית על חשבון ימי מחלה? ושאלה נוספת, עובדת שצריכה להיות בבית עם התינוקת שלה בגלל הסגר של הקורונה, האם המעסיק יכול לסרב להוציא אותה לתקופת חל"ת ובכך למנוע ממנה לקבל דמי אבטלה?
יעל
11/10/2020 09:24
אני עובדת במשרד פרטי ויש חוזה שאומר שכר שעתי + בונוסים ואם עובדים מהבית ללא הגעה לעבודה באותו יום
התשלום לתיק הוא 200 שח שזה הרבה יותר מתיק שמגיע מיום עבודה,החודש עבדתי יום 1 מהבית ויצאו לי 2 תיקים - ז"א 400 שח.

בשכר שנכנס החודש לא ראיתי שהכסף נכנס לפי הבונוס וכשבררתי הבוסית טענה שלא קיים תיעוד שלי על תיקים מהבית
צילמתי לה צילומי מסך שמעיד על אישור של המזכירה שלה
ותזכרתי אותה שהיא בעצמה וידאה מולי במשרד.
היא לטענתה לא חייבת לשלם את זה ומתחמקת מאחראיות.

כחד הורית שזה האוכל של הילדים שלי אני לא מוכנה לוותר על ה400 שח האלה זה כסף שעבדתי עליו מהבית
מה אפשר לעשות?
בתיה
09/10/2020 10:20
הי,
יצאתי לחל"ד, המעסיק מפריש עבורי להשתלמות כחוק
אך רושם את הפרשות המעסיק בתלוש השכר בתור הפרשה עודפת לצורך מס כך שאני מחויבת במיסים על הפרשות המעסיק להשתלמות. האם זה חוקי?
תודה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים:
פורום
פייסבוק
ייעוץ אישי
אנחנו כאן בשבילך!
לכל עובדת ועובד יש זכויות לפי חוק. פגעו בזכויות שלך? רוצה לבדוק מה קובע החוק?
כתבות והודעות בפורום
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!