{if 0} {/if}

עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 103
x

כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

בתאל
31/12/2020 14:01
אני עובדת במקום העבודה שלי מ1.1.20, הייתי בחלת ראשון בתאריכים 29.3-1.5 ובחלת שני בתאריכים 25.9-17.10. החל מ5.11 אני בחופשת לידה שעתידה להיגמר ב18.2.21.

במידה וארצה להתפטר לטובת גידול הילדה:

1. אני זכאית להבראה ולפיצויים?

2. אני יכולה להודיע בזמן שאני בחופשת לידה שאני מתפטרת וההודעה המוקדמת תיספר בזמן שאני עדיין בחופשת לידה?
תודה
הראל
30/12/2020 19:34
כמה זמן לוקח מרגע התביעה עד לקבלת השכר מהמעסיק?
שלו
30/12/2020 18:24
היי
קרתה לי תאונת עבודה לפני שנה וחצי אבל לא דווחתי כי לא באמת קרה לי כלום.
רק כמה שבועות אחרי התחילו הכאבים.
אני התפטרתי ברגע שלא יכולתי לסבול את הכאבים ולא יכולתי לעבוד.
רק כמה חודשים אחרי שעשיתי MRI הבנתי שבגלל שהחלקתי ,נפגעתי בעצם בברך.
לצערי לא דווחתי.
יש לי רק תיעוד ביקור אצל אורטופד כמה שבועות אחרי המקרה ושני עדים.
היום אני עדיין סובל מכאבים ויש לי קושי למצוא עבודה.
האם יש לי פה קייס מול ביטוח לאומי?
והאם אחרי שנה וחצי זה עדיין אפשרי להגיש תביעה?
תודה.
הדס
30/12/2020 18:22
היי!

נוצרה לי דלקת בגיד / תעלה קרפלית מעבודה מאומצת במעבדה. היה עומס עבודה עצום בחודש האחרון, והגעתי למצב שאינני יכולה אפילו להקליד במחשב או ללחוץ על עכבר. ניגשתי לרופא משפחה, הוא רשם לי תרופות וסד ליד ונתן כמה ימי חופש (עם אופציה להארכה).

אני בחופשת מחלה כבר כמה ימים, אבל היום דיברתי עם העבודה לגבי הכרה בפציעה במסגרת העבודה, נאמר לי שלא אהיה זכאית לתשלום על ימי המחלה שלי (יכול לקחת עוד הרבה זמן) ושאני צריכה להגיש בקשה לביטוח לאומי. ביטוח לאומי דורשים רופא תעסוקתי, שדורש הפנייה מכירורג כף יד. זה יכול לקחת חודשים רבים, ועד אז כבר היד תבריא עקב היותה בסד ואני עם תרופות ומנוחה.

נאמר לי מהעבודה שיש סבירות גבוהה שביטוח לאומי לא יכיר בפציעתי ואשאר ללא משכורת על ימי המחלה שלי. הייתכן דבר כזה במדינת ישראל? עובד שמציג התדרדרות רפואית לאורך תקופה, עד אי יכולת שימוש בזרוע לעבודתו השוטפת (בגלל עבודה מאומצת מאוד), מנהל המשמרת מודע להתדרדרות ורואה אותה מתרחשת בפועל, ומקום העבודה אינו מגבה את העובד? אינני יודעת כמה ימים עוד אשב בבית עם סד על היד. אינני יודעת כמה משכורת עוד אפספס והאם ביטוח לאומי בכלל יראו קשר בין העבודה (פיפטציה מרובה מאוד כמעט ללא הפסקות) לבין בעיה בגיד או תעלה קרפלית (למרות שזו תופעה די מוכרת).
עצה?
משה שמואלי
30/12/2020 11:33
עקב הסגר שהוטל התבקשתי לעבוד מהבית,
ביום השלישי לעבודה מהבית נתקלתי בתקלה טכנית הקשורה במקום העבודה שמנעה ממני להתחבר לתוכנה שעליה אני עובד. הבוס שלי ביקש ממני למחוק את הנוכחות שלי במקום העבודה עד אשר תטופל התקלה ולעקוב אחר מסך המחשב כדי שאתעדכן כשמסודרת התקלה ובכך כמובן לחסוך בתשלום עבור יום עבודה. ראוי לציין שאם הייתי נוכח פיזית במקום העבודה והיתה מתרחשת תקלה לא הייתי מתבקש ללכת הביתה ולהחתים כרטיס יציאה אלא הייתי נשאר במקום העבודה עד אשר תתוקן התקלה. האם המעסיק אכן רשאי להגיד לי למחוק את הנוכחות שלי על אף שהתקלה לא קשורה בי ובכל זאת אני יושב במעקב מול המחשב בהמתנה לתיקון התקלה? בתודה מראש
יעלה
30/12/2020 08:41
2 שאלות על שמירת הריון.
1. האם מאשרים שמירת הריון בשבוע 33?
2עובדת יצאה לשמירה ואושרו לה 4 חודשי שמירה, חזרה לעבודה לחודשיים נוספים וכעת רוצה לצאת שוב לשמירה.
האם צריכה למלא טפסים חדשים או שהטופס הקודם מספיק לה?
אלי
29/12/2020 17:26
עברתי תאונת עבודה די קשה אפשר להגיד, נסעתי עם ג'ק חשמלי במפעל ברוורס והחלק האחורי שלי חשוף, היה מאוד צפוף (מרחב קטן ועומס של משטחים).
אחד העובדים החנה את המלגזה שלו במקום לא רלוונטי ושכח להוריד את השיניים למטה שעליהם מונח משטח, כשנסעתי רוורס הרגל שלי נמחצה בין המשטח לג'ק ונחבלתי בירך(מיותר לציין שזה כאבי תופת), הובהלתי לבית החולים באמבולנס שם אמרו לי שככל הנראה נקרע לי השריר.
מה הנוהל? מה אני אמור לעשות?
דניאל
29/12/2020 17:24
היי לכם,
אני עובדת בחברה שיש לה סניפים בכמה ערים, יצאתי לחופשה לידה שבמהלכה עברתי דירה מבאר שבע לנתיבות (שגם שם יש סניף של החברה).
הודעתי לפני יותר משבוע שאני מעוניינת לחזור מחופשת הלידה, היום עדכנו אותי שאין לי אפשרות להכנס לסניף בנתיבות אלא רק לחזור לסניף באר שבע כיוון שהיום התחילה שם עובדת חדשה.
האם אני יכולה לדרוש בכל זאת לחזור לסניף כיוון שהודעתי להם שבכוונתי לחזור לפני שקלטו את העובדת החדשה? או שאין מה לעשות עם זה?
מיקי B
29/12/2020 17:23
אני אמור להפוך לספק של שחקנים לסימולציות מול מוסד אקדמי. בהתאם לצו סיווג מעסיקים של ביטוח לאומי עבור שחקנים ואמנים, אני אפריש ביטוח לאומי וגם אקזז משכרם של השחקנים (כנדרש) כדי שהם יוכלו לקבל קצבאות מביטוח לאומי של דמי אבטלה ודמי לידה. לא חלים פה יחסי עבודה לפי המשתמע מהצו (אין הפרשות לפנסיה/ימי מחלה/חופשה וכו׳). האם עליי לבטח את עצמי בביטוח למקרה פציעה של אחד השחקנים? המוסד רוצה כמובן לוודא שיש לי ביטוח צד ג׳ וביטוח אחריות מעבידים.
נאמר לי ע״י רואה חשבון שעליי לוודא שלכל שחקן יש קרן פנסיה, כך שבמקרה של פציעה מתאונה, הוא מכוסה (ובעצם גם אני). אשמח לתשובת עו״ד לענייני עבודה.
תודה רבה.
מיכאל
29/12/2020 17:22
שלום,
אשמח לדעת מה ניתן לעשות בסיטואציה הזו:
לאחר חזרה מחופשת לידה הוחלט על ידי מנהל החברה כי התפקיד שלי ישתנה משמעותית, גם מבחינת סביבת העבודה וגם מבחינת הנסיון התעסוקתי שלי להמשך הקריירה, הטיעונים לשינויים אלה לא נשמעים הגיוניים כלל וזה מצטייר כי רק מכיוון והייתי בחופשת לידה התקבלה החלטה שכזו מבלי לדבר איתי על כך אפילו מילה לפני.
למיטב הבנתי יש פה פגיעה בזכויות שלי, האם אני צודקת? אם כן מה אפשר לעשות?
ליאל
29/12/2020 15:07
עבדתי במחסני השוק אונליין באר שבע.
היה לי שימוע ב10/12 והמנהל שלי אמר שיחזירו לי תשובה תוך שלושה ימים והמשכתי לעבוד כרגיל.
ב28/12 (אתמול) עבדתי והוא הביא לי מכתב פיטורים שרשום בו שאני מפוטרת מ24/12 יום חמישי שבוע שעבר הוא לא הודיע לי על זה כלום ולא נתן לי הודעה מוקדמת כמו שכתוב במכתב שהוא צריך לתת הוא פשוט פיטר אותי במקום, אני גם רשומה בסידור עבודה במשך השבוע.
אפשר להסביר לי מה עושים עם זה?
דוד זינו
29/12/2020 13:15
שלום רב , בתאריך 17/09/20 יצאתי לחל"ת עד שיחזרו המסעדות לפעול, במידה ואני עושה מילואים בחודש ינואר 2021 האם אקבל שכר לפי המשכורת שלי בעבודה או לפי החל"ת
תודה
א.א
28/12/2020 14:14
שלום לכולם,

שאלה בנוגע לדיני עבודה
אחד מהעובדים במפעל שאבא שלי עובד בו התגלה כחולה קורונה מאומת ולכן כל מי שבא איתו במגע נכנס לבידוד.

בסופו של דבר גם אבא שלי התגלה כחולה מאומת והדביק את כלל המשפחה,לפיכך כולם נדרשו להישאר בבידוד (קיבלו תשלום על סמך חופשת מחלה), האם יש אפשרות להוציא על מקרה זה תאונת עבודה בגלל שנדבק במקום עבודתו והדביק את שאר בני הבית שנאלצו להיות תקופה ללא הכנסה.

תודה מראש לעונים והמשך יום טוב.
עינת
28/12/2020 14:04
רופא תעסוקתי קבע שאיני כשירה ומסוגלת לחזור למקום עבודתי., שלחתי אישור זה למעסיק לפני כשבועיים ותגובתו הייתה שאינו מעוניין ו רוצה לסיים את העסקתי ...האם עליי לתת לו מכתב התראה של חודש מראש (מכיוון שעבדתי 3.5 שנים) לפני התפטרות בדין מפוטרת עקב מצב בריאותי לקוי, או שמה אני יכולה להודיע לו כבר עכשיו על התפטרות בדין מפוטרת עקב מצב בריאותי לקוי., והאם זוהי תיהיי התפטרות חוקית בדין מפוטרת?
חני
28/12/2020 14:00
מעסיק דיווח חודשים לא נכונים לביטוח לאומי על חלת.
כרגע נמצאת בחוב לביטוח לאומי בגלל טעות של המעסיק, כשאני מבקשת מהמעסיק את הטפסים לחודשים שהוציאו אותי לחלת בכלל ואת החודשים שבגללם החוב הוא מתחמק,מסנן הודעות ושולח רק חודשים אקראיים.
יש פה משהו בגדר הלא חוקי?
חייבת לציין שכשביקשו ממני לציין חזרה לעבודה ציינתי בדיוק עפ התאריכים הנכונים.
פנינה
28/12/2020 13:42
הי,ילדתי לפני שמונה חודשים,15 שבועות הייתי בחל"ד ולאחר מכן ביקשתי לצאת לחל"ת לשנה מהלידה,כדי להיות עם התינוק בבית.
ביקשתי מהמעסיק אישור על יציאה לחל"ת ומילוי טופס של ביטוח לאומי שהם ביקשו ממני. המעסיק רשם בתאריך יציאה לחלת חודשיים וחצי אחרי שהסתיים לי החל"ד. לא הבנתי מה הסיבה ושאלתי,והתשובה שקיבלתי ממנו היא שהחוק אומר שבחודשיים וחצי הראשונים של החל"ת לא מקבלים דמי אבטלה. האם זה נכון? נשמע לי מאד תמוה...
איגור
28/12/2020 11:01
בעקבות הסגר השלישי הבוס שלי החליט להוציא את כל העובדים לחל'ת, בשיחה שערכנו הוא ביקש כי אמשיך לעבוד מהבית (התפקיד שלי לא מאפשר באמת חל'ת) ולאחר הסגר הוא ידאג להשלים לי לי את השכר ואת כל ההפרשות הסוציאליות.
אני יודע שזה לא חוקי, ושהוא מנצל את המצב כדי לחסוך בעלויות אבלל אין לי כל כך ברירה וזאת הדרך היחידה שלי לשמור כרגע על מקום העבודה.
מה עלי לדרוש ממנו על מנת לוודא באמת שהזכויות שלי לא ייפגעו?
מורן
28/12/2020 09:33
היי
בעוד 3 ימים מסתיימת לי החופשת לידה
ואני מעוניינת להאריך אותה .
הבנתי שאני יכולה להאריך אותה עד שנה וגם יכולה לקבל אבטלה
אפשר הסבר מה עלי לעשות למי לפנות איך זה מתנהל
ילד ראשון לא מבינה כלום
*אציין שעובדת באותו מקום כבר 15 שנה
*ולא מעוניינת לפספס את המקום עבודה שלי
רוצה לדעת על פי חוק למה זכאית
* אין לי אחת מהסיבות המוצדקות שדרוש לחלת
*הבנתי שאחרי 90 יום על חשבוני זכאית לאבטלה אם אין לי סיבה מוצדקת
אביב
28/12/2020 09:31
אישה שפוטרה בתקופת הקורונה, מקבלת דמי אבטלה ונכנסה להריון - אחרי שפוטרה.

משיחה שלי כרגע עם נציגה של ביטוח לאומי היא אמרה שאותה אישה תהיה זכאית לדמי לידה שיחושבו לפי המשכורות שלה לפני הקורונה, גם אם לא עבדה בכלל במהלך התקופה. (כמובן שאלו הנחיות קורונה)
לצערי באתר אין תשובה ברורה לגבי מקרב של אישה שנכנסה להריון בתקופת האבטלה.

ממה שקראתי אמרו שחייב לעבוד לפחות יום אחד בתקופה הזו.

אם צריך לעבוד, האם זה משנה אם עבדתי כשנכנסתי להריון או עבדתי נניח כמה ימים באמצע ההריון (כלשפני זה קיבלתי אבטלה וגם אחרי זה ממשיכה לקבל אבטלה)
מיכל
28/12/2020 09:28
שלום, אני עובדת כספרנית בבי"ס תיכון. מסיבות אישיות ורפואיות שלי החלטתי נכון לעכשיו לא לקבל את חיסון הקורונה. יש דיבור על כך שמתכוונים לחסן את עובדי ההוראה. איני יודעת מה זה אומר לגבי עובדי המינהל. שאלתי היא: האם יוכלו לחייב אותי להתחסן? במידה ואבקש שלא להתחסן האם זה יכול לגרום לפיטוריי? הרי אנו מדינה דמוקרטית, הלא כן? (להזכירכם נאמר שהמדינה לא תפצה מי שייגרם לו נזק בשל החיסון). תודה.
עדן
27/12/2020 19:46
קיבלתי צ'ק משכורת על שתי משמרות, בתלוש חסרות כמה שעות עבודה, ואחרי בירור מול הכח אדם נאמר לי שאת היתרה יעבירו לי ב10 הקרוב. גם את הצ'ק שקיבלתי, קיבלתי אחרי ה15 לחודש כי לא היה לי ברור איך ואיפה עליי לקבל את המשכורת, ואחרי בירור הבנתי שאני צריכה להגיע למשרד הכח אדם.
האם זה חוקי שאת יתרת השכר על החודש הנוכחי הם יעבירו לי חודש הבא? אני צריכה את הכסף הזה עכשיו, אתמול. זה לא נחשב הלנת שכר?
טניה
27/12/2020 19:44
שלום
באמצע חודש מאי סיימתי לעבוד במקום העבודה הקודם שלי. ממנו פותרתי והגשתי בקשה לדמי אבטלה. לאחר כחודש וחצי התחלתי לעבוד במקום עבודה חדש בחצי משרה. מיד עם התחלת העבודה דיווחתי על כך לשירות התעסוקה וביטוח לאומי. בתקופה זו קיבלתי דמי אבטלה עבור חודשיים (בערך). מהבדיקה שלי באתר ביטוח לאומי ושירות התעסוקה עולה שבזמן שאני זכאית לדמי אבטלה ועובדת במשרה חלקית אני זכאית להמשיך ולקבל דמי אבטלה עבור אותם ימים שלא עבדתי בהם במסגרת ימי אבטלה שמגיעים לי. בפועל ביטוח לאומי הפסיקו את התשלומים ושלחו לי מכתב בו כתוב שאני חייבת להם סכום כסף עבור חצי חודש (בערך) ששולם לי כדמי אבטלה.
מה הן זכויותיי?
תודה מראש
ד.ל
27/12/2020 19:43
שלום לעורכי הדין

שאלה בעיניי פיצויים לפי חוקי העבודה -
עבדתי בעבודה משרה חלקית במשך שנתיים ו7 חודשים
התפטרתי בעצמי עקב התחלת לימודים והעבודה לא מתאימה לי יותר
איך אני יכולה לדעת כמה פיצויים ומאיפה אני אמורה לקבל?
צביה
27/12/2020 12:50
אני עובדת כבר שנה בחברת שמירה. שכר שעתי. עבדתי השנה 158 ימים.

כמה ימי חופשה מגיעים לי?
בטינה
27/12/2020 11:40
הי, האם מטפלים ועובדי משק בית יכולים לעבוד בסגר?
שרית
27/12/2020 07:21
שלום וברכה.
המעסיק אותי הוציא ל 14 ימי חל"ת
רק לאחר כשבוע נודע לי שיצאתי לחל"ת (עקב היותי בחופשת החגים)
ביטוח לאומי לא משלם על 14 יום חל"ת
אני בהריון ראשון, ולא ידעתי שצריך להודיע למעסיק כדי שלא יוציא אותי לחל"ת..
לאחר בירור קצת הבנתי שהיה צריך להודיע למעסיק
הוא מבחינתו אומר בעייה שלך שלא הודעת.
מה ניתן לעשות הוא לא מעוניין לשלם....האם אפשר לחייבו למפרע?
פנסיה
דוד
24/12/2020 19:51
שלום , אני עובד בחברה כשנתיים וחודשיים, לאחרונה גיליתי כי המעסיק שלי הפקיד לי כספים של פנסיה רק שנה וחודש אחרי תחילת העסקתי בחברה, האם זה חוקי ?
תודה רבה .
קורל
24/12/2020 13:17
קיבלתי הודעה להיכנס לבידוד יחד עם הילדה שלי עד לתאריך 2.1.20 בגלל קרבה לחולה קורונה.

לפי מה שהבנתי המעסיק מנצל רק עד 4 ימים ממכסת ימי המחלה הצבורה שלי.
התשלום יהיה רק 50 אחוז ביום ראשון (מאחר ונופל על שישי שבת) וזהו ? יתר הימים של הבידוד על חשבוני ?
תודה
מאור
24/12/2020 13:03
היי שמי מאור שיינברג חייל משוחרר מזה שנה מאז תחילת הקורונה מתגורר בבקעת הירדן ומשכיר דירה לבדי בקיבוץ גלגל מאז פרוץ הקורונה המצב עם העבודות פה קשה מרגע לרגע.
אני אשמח להתייעצות לגבי כמה דברים שהמעסיק שלי התנהג כלפיי בצורה לא הוגנת ואני חושב שגם לא חוקית.
הגעתי לראיון עבודה לא משנה כרגע שם המקום , לעבוד בתור שומר לילה הכל היה בסדר ביני ולבין הבוס יחסים תקינים.
נתתי את כל כולי בעבודה והוכחתי את עצמי מכיוון שזה הייתה ההזדמנות שלי סוף סוף לפרנס את עצמי
עבדתי שם משך כ 10 ימים בערך ופה מתחיל הסיפור הלא חוקי בעליל.
יום חמישי אני אמור להגיע למשמרת כרגיל קיבלתי הודעה שאמא שלי נמצאה חיובית לקורונה ועליי גם להכנס לבידוד, מיד למען הסר ספק הודעתי את זה לבוס הוא פתח את ההודעה ולא הגיב לאחר חצי שעה הוא שלח הודעה קולית בת 19 שניות בה מסביר לי שזה לא הולך והוא מפטר אותי בווצאפ בקיצור.
*בלי הודעה מוקדמת של שבוע מראש
×וזה כביכולים פיטורים על רק מחלה שזה לא נראלי חוקי גם.
*גם לא היה לי שימוע לפני פיטורים.
* וגם פוטרתי בצורה הכי ביזיונית בלי אפשרות להגיב בכלל דבר הווצאפ.
אשמח לדעת אם כל מה שהוא עשה פה זה באמת לא חוקי שאדע אם אפשר להתחיל נגדו הליך משפטי.
אלונה
24/12/2020 13:00
שלום לכולם
אני סטודנטית שעובדת בבית חולים. אני עובדת שם כחמישה חודשים בכעובדת שכירה.

בראיון לעבודה נאמר כי אנחנו מחויבים לתת לפחות ארבע משמרות.

כשנכנסתי לעבודה שאלתי איפה החוזה עבודה שחותמים עליו ונאמר כי אין חוזה עבודה כי אנחנו תחת הסתדרות אחים ואחיות ונחתם סוג של הסכם שבו רשום שהמשרה שלי היא 25%

לפני כשבועיים הודעתי למנהלת כי אני רוצה לרדת ל-3 משמרות כי זה מעמיס עלי מבחינת הלימודים (ללא תגובה מצידה)

היום קיבלנו הודעת וואצפ בקבוצה של הסטודנטים " מי שלא יתן 4 משמרות לפחות לא יוכל להמשיך לעבוד"
ששלחתי לה בפרטי שאין באפשרותי לתת 4 משמרות ציינה כי אין לה אפשרות לאשר את זה.

האם זה חוקי לפטר אותי? בהתחשב בכך שאני נחשבת ל25% משרה?!

אני חייבת להגיד שאני ממשש בורה בכל מה שקשור לנושא של דיני עבודה. אשמח אם מישהו יאיר את עיניי!
תודה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים:
פורום
פייסבוק
ייעוץ אישי
אנחנו כאן בשבילך!
לכל עובדת ועובד יש זכויות לפי חוק. פגעו בזכויות שלך? רוצה לבדוק מה קובע החוק?
כתבות והודעות בפורום
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!