פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 252
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

י.ש
15/11/2018 10:25
שלום,

הגשתי לחשבת שכר במקום עבודתי טופס של בדיקות הריון שעברתי ובתלוש ראיתי שהיא הורידה לי על הבדיקות יום מחלה.

היא אמרה שגם הבדיקות יורדות בתור ימי מחלה.

האם זה תקין?

איך אמורים לציין בתלוש הורדה של שעות לבדיקות?
תודה
טום
15/11/2018 10:21
שלום

רציתי לדעת עד כמהמה שקראתי ברשת מדוייק מבחינה משפטית.

קראתי על חוק חופשה שנתית ואת צו ההרחבה הרלוונטי אלי. לפי החוק מגיע לי יותר ימי חופשה מאשר לפי צו ההרחבה ולפי מה שכתוב: "בכל מקרה שבו הוראות חוק חופשה שנתית מיטיבות יותר עם העובד לעומת הוראות הצו, החוק יגבר". העיניין זה שלא מצאתי שורה כזאת בצו ההרחבה.

תודה לעונים.
טובה
15/11/2018 10:17
לפני כשנתיים + בעלי חתם עם חברה להחזרי מס. עברה שנה והנושא לא טופל ובשיחת טלפון הם הודו שאיבדו את כל המסמכים שלו והוא ביקש לסיים את הקשר איתם.-נקרא להם חברה א.
אין לנו כלום כתוב הכל טלפוני.
לאחר מכן פנו אליי מחברה אחרת ובתום לב חתמתי איתם וקיבלתי החזרים ממס הכנסה וכמובן שילמתי עמלה לחברה.-נקרא להם חברה ב.
ואז התעוררה חברה א והתקשרו וביקשו כסף עבור הנחזרי מס שדאגה לי חברה ב.
כמובן שסרבנו
הם החליטו שלא נשלם להם עמלה אבל.. נשלם קנס על פנייה לחברה אחרת
סרבנו.
אתמול הגיעה הוצאה לפועל על סכום לא הגיוני.
מה לעשות??
האם ניתן במקביל לתבוע אותם על אי טיפול בתיק?
או על..?
מה לעשות?
רפאל
15/11/2018 09:07
שלום

שואל עבור חברה טובה.

1. היא אחות, רוצה להתפטר, עבדה במקום עבודתה 3 שנים. האם היא צריכה לכתוב מכתב פיטורין (התפטרות) חודש לפני שהיא רוצה לעזוב או שזה תלוי בחוזה מסוים (חוזה עבודה במקום עבודתה). האם יש תקופה שמוגדת בחוק מתי צריך להגיש מכתב התפטרות?

שאלה שנייה - האם גם מי שרוצה רוצה להתפטר מרצונו - בצעד זה הוא מעבד זכויות לפיצויים? או שיש חוק שאומר שללא קשר האם פיטרו את העבוד או הוא מתפטר מרצונו - מגיע לו פיצויים?

תודה רבה.
מירב
14/11/2018 22:42
כמה זמן אחרי השימוע צריך לתת תשובה לכאן או לכאן כי המנהל אמר לי שאין זמן מוגדר לתשובה
האם זה נכון ואם לא אז אפשר את העעף שמציין זאת
משה
14/11/2018 10:04
היי

עבדתי אצל מעסיק מסוים בתעריף של 50 שקלים לשעה בתנאי לארבע משמרות לפחות בשבוע, למשך חודש.
בשלב מסוים זמינו אותי לשימוע ולאחר מספר ימים התוודעתי שהוחלט לפטר אותי מהפרויקט!

כשהגיע התלוש שמתי לב שהחליטו לתגמל אותי בשער של 35 שקלים פר שעה.

בבירור מולם טענו שלא עמדתי בתנאי של ארבע משמרות בשבוע למשך חודש.

*אדגיש שהמעסיק יזם את הפיטורים.

האם חוקי מצידם לגרוע לי מהשכר ?
עורך דין
14/11/2018 19:26
שלום משה

על המעסיק לעמוד בהתחייבות החוזית שלו כלפיך ובין השאר גם בהתחייבות לשלם שכר בגובה שסוכם איתך. הפרת חוזה מהווה עילה להגשת תביעה כנגד המעסיק.

בהצלחה
חוזה העסקה זמני
14/11/2018 10:02
במידה והועסקתי מספר שנים ברציפות בחוזה זמני שבהן הוארך לי החוזה עשרות פעמים,האם מקום עבודתי מחוייב לעשות לי שימוע לפני פיטורין?
עורך דין
14/11/2018 19:25
שלום לך

התשובה חיובית בהחלט.

בהצלחה
ענבל
14/11/2018 09:57
שלום אשמח להתייעצות בדיני עבודה-
ש לי מספר שאלות בתחום קרן הפנסיה:
1. עובד חדש שלא היה לו עד כה ביטוח פנסיוני מוצהר- ממתי יש לשלם לו? חצי שנה? 9 חודשים?
2. עבד אצלנו בחור לפני כמה שנים שטוען שזכאי לתשלומי קרן פנסיה- התחיל לעבוד ב10.2014 כחייל עם אישור עבודה, לפני שמלאו לו 21. כשמלאו לו 21 ב1/2015 עדיין עבד אצלנו ועדיין שירת כחייל. ב11/2015 השתחרר ומאותו רגע ספרנו חצי שנה ורק לאחר מכן שילמנו.
האם מהרגע שהיה בן 21, למרות ששירת בצה״ל היה עלינו לשלם לו? (האם משלמים בכלל לחיילים קרן פנסיה?) האם לאחר שהשתחרר היינו אמורים ישר לשלם לו? או להשתהות כחצי שנה כפי שעשינו?

תודה מראש!
עורך דין
14/11/2018 19:23
שלום ענבל

1. כעבור 6 חודשי עבודה.
2. מדוייק.

בהצלחה
ארבל
14/11/2018 15:25
שאלה - המנהלת שלי (עובדת בתור עוזרת של מתווכת) טוענת שבגלל שאני עובדת משכורת לפי שעה לא מגיע לקבל ימיי חג. לכן בחודש כולשהו שיהיה חג אעשה שעות נוספות במשך החודש כך שזה יכפר על החג...

לא נשמע לי הגיוני, האם זה חוקי?

תודה על התשובה
עורך דין
14/11/2018 19:21
שלום ארבל

המעסיקה שלך טועה ומטעה אותך. יש באתר זה 2 כתבות מפורטות מאד, המסבירות בדיוק כיצד מחושב התשלום עבור ימי חג לעובדים שעתיים. קראי אותן ותכירי את הזכויות שלך.

בהצלחה
דני
14/11/2018 15:26
שלום, עבדתי שבוע אצל מעסיק לא ישראלי כשכיר בחו"ל במדינה שלא חברה באמנה, כיצד ביטוח לאומי יכיר בזה? כעצמאי? כשכיר?

הסיבה שאני שואל כי זה ישפיע לי על הדמי אבטלה שקיבלתי באותה שנה אם אני יוגדר כעצמאי או כשכיר, במס הכנסה הצהרתי על הכנסה מעסקה אקראית ואני צריך להגיש דיווח שנתי בסוף שנה ורק לאחר קבלת השומה ביטוח לאומי יחליטו איך לקזז לי מהדמי אבטלה שכבר קיבלתי.

תודה!
עורך דין
14/11/2018 19:20
שלום דני

במקרה המתואר על ידך, עבודתך עבור מעסיק זר אינה רלוונטית מבחינת המוסד לביטוח לאומי.

בהצלחה
נוי
14/11/2018 15:06
שלום לכולם,

בעלי בתקופת סטאג של ראיית חשבון. הוא עבד במשך 11 חודשים במשרד שהתנהגו אליו ממש לא נעים , בנוסף לכך לא הפרישו לו הבראה, הוא סבל בשקט ויצא שנעדר בערך פעמיים בשבוע בגלל היחס.

לאחר 11 חודשים זומן לשיחת משמעת אך הוא החליט שמתפטר. עכשיו התחיל במשרד חדש והוא ניגש למשרד הקודם שיחתום לו שעבד אצלו שנה כסטאג אך הוא סירב לחתום וטען "מבחינתי לא עשית אצלי סטאז, אני לא מאשר ולא חותם".

כל עוד הוא לא חותם לו, לא יכול להחתים את המשרד החדש ובכלל כואב הלב ששנה שלמה הלכה לפח!
פנינו למועצה והם אמרו שיחזירו תשובה בימים הקרובים.

אשמח לעצות בעניין.
אלה
14/11/2018 14:49
שלום לכולם,

פיטרו אותי לאתר מתן הודעה מוקדמת ע״פ חוק של חמישה ימים על כל חודש בו עבדתי.

לאחר שקיבלתי את התלוש האחרון גיליתי כי לא שילמו לי את ימי החופש שצברתי. במהלך השימוע לא נאמר לי דבר על ימי החופשה וכי עליי לנצל אותם בימים האחרונים להעסקה.

לאחר שיחה עם משאבי אנוש נאמר לי כי כן אמרו במהלך בשיחה שעליי לנצל את החופשה, למרות שדבר כזה לא קרה (במידה והייתי יודעת הייתי מנצלת את החופשה) כעת מסרבים לשלם לי את הימים שצברתי וטוענים שלפי החוזה שלי לא ניתן לצבור ימי חופשה, למרות שלא קיים סעיף כזה בחוזה.

מה אפשר לעשות בנושא?
מנחם
14/11/2018 14:43
היי בחודש ספטמבר עדבתי אצל מישהו 3 משמרות של 4 שעות בין 2:00 ל6:00 בבוקר ואחר מכן העיף במשמרת הרביעית כשאמרתי לו שאני מתחיל ללמוד ב 14.10 ולא אוכל להמשיך עוד לעבוד מה 14.10 קיבלתי את החלטתו אך כשהתקשרתי אליו ב8.10 כדי לדעת איך נעשה לתשלום הוא אמר לי לחזור אליו אחרי 10.10 באותו יום לא יכולתי להתקשר אליו לכן שלחתי לו הודעה סינן ולא ענה למחר התקשרתי אליו ויצא עלי על זה שאני מתקשר אליו ביום שישי מהסיבה שרציתי רק לקבל את המשכורת שלי נתתי לו צודקה וחזרתי אליו ביום ראשון ואמר לי שיהיה מוכן רק עוד שלושה ימים שזה יהיה רק ב16.10 לזה גם ויתרתי אך כשחבר הלך לאסוף בישבילי את הצאק בסהכ 292 שח לא הבנתי איך אני מקבל סכום כזה לעומת שעות שעשיתי לכן כבר כמה ימים מנסה להשיג אותו ושולח לו הודעות יותר מסבלניות לא ענה והיום חסם אותי מוואטסאפ.

אשמח לעזרה ותאמרו מה אני יכול לעשות במקרה כזה
תודה רבה מראש.
יום טוב
14/11/2018 14:38
עבדתי כמזכיר קלפי בירושלים. קיבלתי את התפקיד לאחר ראיון + הדרכה בת חמש שעות + מבחן + מבחן נוסף באינטרנט + הדרכה נוספת בת שעה. בהדרכה שנערכה לנו ע"י מנהל הבחירות (נציג משרד הפנים) נאמר לנו כי אם יידרש סבב הצבעה שני, אנו חייבים לעבוד גם בו, וששכרנו בסיבוב השני יהיה זהה לסיבוב הראשון - כ1500₪ נטו. מספר ימים לאחר הסיבוב הראשון קיבלנו הודעת sms מהעירייה שמשרד האוצר מתנגד לתשלום שכר זהה למזכירים על סבב ההצבעה השני וכי הוחלט כי שכרנו לסיבוב השני יקוצץ והוא יעמוד על 1100₪ נטו (וגם נאמר שם שמשרד הפנים מנסה להיאבק בכך מול משרד האוצר). בנוסף ניתנה אפשרות למזכיר שהשכר החדש לא מקובל עליו לסמן שהוא לא מעוניין לעבוד (במין google form שכזה). אני סימנתי שאעבוד ואכן עבדתי, כי עדיף היה לי לעבוד מלא לעבוד, אבל התחושה היא של חוסר צדק משווע.

השאלות: שינוי כזה של תנאי השכר לאחר התחייבות מהווה הפרת חוזה? ניתן לתבוע בגינו אכיפת חוזה? אם כן, עלי ללכת לביה"ד לעבודה או שזה עניין בכלל לתביעה ייצוגית של כלל המזכירים (הבנתי שכך המצב בכל הארץ, במקומות בהן נערך סבב הצבעה שני)?

תודה מראש
דנה
14/11/2018 14:36
שלום, אשמח לעזרה.

התפטרתי מעבודתי ואני רוצה לדרוש דמי אבטלה עקב מעבר דירה של יותר מ-60 קמ (מבאר שבע לקרית אונו).

הבעיה היא שגרתי 5 שנים בבאר שבע אך מעולם לא שיניתי כתובת מגורים בתעודת זהות, כלומר הכתובת שלי תמיד הייתה קרית אונו.

האם זו תהיה בעיה מבחינת ביטוח לאומי? תודה
דוד
14/11/2018 14:35
שלום

שאלה לגבי החזר נסיעות

במקום עבודתי האחרון אוטובוס הכי קרוב היה מביא אותי למרחק של 3ק'מ ממקום העבודה ומשם רגלית.

היתי מקבל נסיעות 350 לחופשי חודשי, האם לגיטימי לתבוע שהיו צריכים לשלם סכום מלא לנסיעות לפי 24 שקל ליום בזמנו, וכך יכל להיות לי עוד בסביבות 250 ש'ח שהיתי נעזר בהם למונית לחלק מהדרך פעם בכמה ימים ?

תודה רבה
גיא
14/11/2018 14:34
במקום העבודה שלי משלמים על שעות נוספות רק אם בחודש מסויים אני עובד יותר מ- 182 שעות (אני עובד במשרה מלאה).

כלומר, התחלתי לעבוד באמצע חודש אוקטובר, והיו ימים שבהם עבדתי 12 שעות, אבל לא קיבלתי שום תשלום עבור שעות נוספות בגלל שבמצטבר לא חציתי את רף ה- 182 שעות.

זה חוקי? כי לפי מה שקראתי באינטרנט, נראה שלא.
דרינה
14/11/2018 14:16
שלום, שאלה בענייני עבודה!
אני עובדת במקום עבודה כמעט שנה, אנחנו כמה בנות שעובדות אצל מעסיק במפעל, לא דרך המפעל עצמו אלא דרך חברה אחרת שעובדת עם המפעל, בהסכם שחתמנו מול המעסיק כשהתחלנו לעבוד כתוב שכל משמרת 8.5 שעות מיום א-ה ויתכנו שעות נוספות, הבעיה התחילה לא מזמן כשפתאום הפסיקו לתת לנו ימי עבודה, יום יש עבודה 3 ימים יושבות בבית, ושינו לנו את שעת תחילת העבודה מ08:00 ל08:30 ,וגם כשמזמינים אותנו לעבודה זה רק חלק קטן מהבנות והאחרות נשארות בלי עבודה, יוצא מצב שכל אחת עובדת מקסימום 8 ימים בחודש, השאלה היא האם זה חוקי לעשות את זה למרות שזה לא צויין בהסכם שלנו?? ונאמר לנו שהעבודה היא כל יום
אלירן
14/11/2018 14:14
שלום וברכה,
אשמח לעזרתכם בבעיה בחישוב השכר שלי במקום העבודה הקודם שלי לאחר שהתפטרתי(עבדתי שם בסה"כ כחודש ימים).
התחלתי לעבוד ב 10/7/18 המשכורת שלי הינה משכורת גלובלית 6,500 ₪ שמתוכן(ע"פ חוזה):
שכר בסיס – 5600 ₪
שעות נוספות – 500 ₪
נסיעות – 400 ₪
מינימום שעות עבודה יומי: 8.5 שעות שבועי – 42 שעות לפחות חודשי – 182 שעות לפחות.
החוזה שלי מוגדר כ 5 ימי עבודה בשבוע ובימי שישי במידת הצורך ובאותו חודש לא עבדתי כלל ימי שישי.
בחודש יולי עבדתי 14 ימי עבודה מלאים ועוד כחצי יום עבודה(סה"כ 14.5 י"ע) ושילמו לי בסה"כ 3900 ברוטו(כולל נסיעות ושעות נוספות).

כשפניתי לחשב שכר לשאול מדוע שולם לי כך הסבירה לי שהחישוב נעשה כך:

8(שעות בסיס)X 14.5 (ימי עבודה) לחלק 182 (שעות עבודה חודשיות) = אחוז היעדרות
ואז אחוז עבודה= אחוז היעדרות – 100%
ואז אחוז עבודה X שכר גלובלי(ללא נסיעות) = השכר ששולם לי.

לא הבנתי כיצד עליי לחשב שכר גלובאלי אם עבדתי חלק מהחודש.

לדעתי החישוב שבוצע לא תקין / חוקי מפני שאם אני מחשבת שעות עבודה כפול שכר מינמום יוצא שקיבלתי אפילו פחות משכר המינמום.

אשמח לעזרתכם בנושא הנ"ל.

תודה רבה
אוריאל
14/11/2018 14:06
שלום רב. אני עורך וידאו ונתתי שירותי עריכה למפלגה מסויימת במהלך הבחירות לרשויות המקומיות.

על פי החוזה שהחתמתי אותם עליו - הם התחייבו לשלם לי עד התאריך 11.11.18 ובסעיף נוסף הם מתחייב לשלם לי 5% מהתשלום הכולל על כל יום איחור בתשלום.
10 ימים לפני התשלום התחלתי להזכיר להם בוואטסאפ - הם התעלמו.

בתאריך האחרון לתשלום הם ביקשו הארכה בתירוצים שונים - הסכמתי לתת להם 4 ימים נוספים (זאת אומרת עד מחר)

במידה והם לא ישלמו לי גם לאחר שהסכמתי לתת להם הארכה.

מה היא הדרך היעילה ביותר להתקדם?

תביעות קטנות? האם צריך לכתוב מכתב לפני שהולכים לבית משפט ?

טיפים נוספים ?

* נתתי להם שירות כפרילנסר- לא כשכיר.
שי
14/11/2018 14:05
שלום
שואל בשביל חברה:
קיבלתי חוב מביטוח לאומי של חודשיים משנת 2015
שלחתי מכתב ובו תלושי שכר של אותם חודשים
אותה חברה בה עבדתי פשטה את הרגל
אך התשובה של ביטוח לאומי שעדיין קיים החוב ללא הסבר
מה ניתן לעשות?
מאי
14/11/2018 14:05
זקוק לייעוץ והכוונה של עורך דין.

כבר 3 חודשים שאני בחופשת מחלה עקב פציעה.(פציעה בגב תחתון שנגרמה תוך כדי עבודה, אין הוכחה לכך שהפציעה אכן נגרמה תוך כדי עבודה. בנוסף תאונת דרכים קטנה שקרתה בדרך חזרה מהעבודה)
מה עושים במקרה כזה?

האם מגיעה לי זכאות / מקום לתביעה כלשהיא?
במידה וכן מה התהליך. אציין כי ותק שלי בעבודה עומד על קצת מעל לשנתיים.
תודה רבה
ניר
14/11/2018 14:04
אני עובד באותה חברה כ4 שנים, וצברתי כמות דיי גדולה של ימי חופש, לא התבקשתי לצאת לחופשה במשך כל ימי עבודתי בחברה, לאחרונה החברה נקנתה ע"י חברה אחרת, ובאו אלי בדרישה לצאת לכמה ימי חופשה עד סוף השנה, ואם לא הימים ימחקו לי, האם זה חוקי?
ליה
14/11/2018 13:47
היי
יש לי בעיה קטנה ואשמח לעזרה.

בעלי עובד 12 שעות ביום בעבודה מטורפת וכל חודש מורידים לו סכום מסויים ממס הכנסה.

למרות האישור תושב שלו של נתיבות המעסיק שלו מסרב לעשות לו החזר.

פינינו למס הכנסה והודיעו לנו שזה המעסיק שצריך לעשות החזר.

אני פשוט נלחמת איתו כל חודש ואין מענה בכלל.

אין לי כח עכשיו לביתי משפט ותביעות כי זה לוקח מלא זמן ואנחנו צריכים את הכסף הזה.

יש אפשרות אחרת?

תודה
אילן
14/11/2018 13:46
יש לי שאלה עבור חבר - עובד שכיר

בעבודתו, אותו חבר מחוייב לחוזה תעסוקה של שנתיים.
בחוזה ובסעיפיו השונים מצויין שאם הוא מפסיק את תפקידו ומתפטר לפני סיום השנתיים, יחול עליו קנס על סך 5000 דולרים.

האם דבר כזה הוא חוקי?

והאם אין דרך חזרה או דרך לצאת מזה אם אותו עובד חתם על כך?

כי שמעתי שהטלת קנס (גם אם מופיעה בחוזה) על עובד שמתפטר לפני החוזה עליו חתום אינה חוקית...
אביה
14/11/2018 10:23
יצאתי לחופשת לידה לאחר שעבדתי במקום עבודתי הנוכחי 6 חודשים בלבד. אמרו לי שאני זכאית לחודש אחד נוסף של חופשת לידה מעבר ל-3 חודשים שאני מקבלת מביטוח לאומי.

בעקרון, הייתי אמורה לחזור לעבוד בעוד שבוע (אז מסתיימים ארבעה חודשים של חופשת לידה לפי מה שמגיע לי ולא מוכנים להאריך לי, האמת שאני גם לא רוצה), אבל אף אחד לא יצר איתי קשר לגבי חזרתי לעבודה. אני לא מעוניינת לחזור לעבוד מכיוון שבמרץ אני עוברת לגור כ-80 ק״מ מרחק ממקום עבודתי.

יש לי 17 ימי חופש שנשארו לי במקום העבודה והייתי רוצה לקבל אותם לפני שהם מתאפסים במעבר לשנת 2019. מה עלי לעשות כך שהכל יהיה חוקי ומוסדר? להתקשר למשאבי אנוש ולהודיע שאני עוזבת מפאת מעבר דירה - זה נחשב התפטרות בדין מפוטר?

אשמח לסדר בבלאגן
סיוןן
14/11/2018 10:16
חברה מקבלת משכורת שעתית.

נאמר לה שעבודה ביום הבחירות תזכה אותה ב- 200%.
היא עבדה 12 שעות באותו יום, בשביל לקבל 200% עבור כמה שיותר שעות. היא קיבלה את תלוש המשכורת והסתבר לה שהתשלום נעשה בצורה של יום חופש נוסף לזכותה, ועכשיו המעסיקה שלה אומרת "לא אמרתי לאף אחד לעבוד יותר שעות באותו יום".

מילא בשכר גלובלי, אבל במתכונת של שכר שעתי, מתוך הידיעה שכל שעה שלה שווה כפול, היא ציפתה לבונוס משמעותי שלא הגיע, והמעסיקה טוענת שפעלה כחוק.

נשמח להבהרה.
ענבר
14/11/2018 10:10
חודש שעבר התפטרתי ממקום עבודתי. עבדתי כמעט חצי חודש.
בתלוש המשכורת נרשמו לי 1.80 נקודות זיכוי, במקום 3.75 כפי שהייתי נוהגת לקבל.
כששאלתי מדוע, נאמר לי שמספר נקודות הזיכוי הוא בהתאם למספר ימי העבודה. נשמע לי מעט תמוה. האם זה הגיוני
איילה
14/11/2018 10:10
אשמח לתשובתכם המלומדת לסוגיה בנושא תגמול בגין ימי מילואים:

האם על מעסיק שקיבל מהביטוח הלאומי גמול כספי בגין 9 ימי מילואים שעשיתי להשלים לי את ההפרש בין מה שקיבל מבטל"א לבין מה ששילם לי עם / בלי:

א. ימי מנוחה?

ב. עמלות, אחזקת רכב, אשל ו/או כל תוספת אחרת מלבד השכר הבסיסי.

ותודה מראש לעונים.
דניאל
14/11/2018 10:09
היי

התחלתי לעבוד כשכיר במשרה מלאה לפני כחודש. החתימו אותי על כרטיס עובד (טופס 101), אך לא על חוזה העסקה.

כששאלתי את המנהלת שלי אם היא יכולה להחתים אותי על חוזה העסקה, היא אמרה שהם לא עובדים ככה מבלי להגיד מתי יחתימו אותי, אם בכלל. שאלתי עמיתה לעבודה באותו תפקיד מתי החתימו אותה על חוזה, והיא אמרה שהחתימו אותה רק אחרי בערך חודשיים של עבודה.

עכשיו המנהלת שלי הסבירה לי שאף אחד בחברה לא חתום על חוזה העסקה, וזה נראה לי תמוה לחלוטין.

מה ההשלכות של זה כרגע כלפיי? אני מניח שזה לא חוקי. באיזה אופן אני נפגע מזה שלא מחתימים אותי על חוזה העסקה?

תודה מראש!

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!