פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 184
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

זרינה
24/07/2019 09:44
שלום,
אני רואה התייחסות בכתבה להערכות של תשלום עבור אחזקת רכב : שסיכום עלות אחזקת רכב בנפח מנוע 1600 סמ"ק בהיקף נסיעה של כ- 15,000 ק"מ לשנה עומד על הוצאה חודשית ממוצעת של 2,750 ₪.

השאלה שלי אם המעסיק ישלם לי את הסכום הנ״ל של 2,750 שח לחודש , כמה אני אשלם מס עליו ?

תודה
זרינה
נרקיס
24/07/2019 09:08
הנני מנהלת גנים העתידים להיסגר באוגוסט. הודיעו לי ולעובדות על הסגירה כבר בינואר. שימועים אמורים היו להתקיים ביוני תוך שיכנוע מצידם שאין צורך להגיע לשימוע. בודדות מאיתנו התעקשו בכל זאת והגיעו לשימוע עם המנכ"ל ורכזת הגנים. במכתבי הפיטורים הנוסח שונה בין מי שהגיע לשימוע לבין מי שלא.
אשמח לדעת האם זהו עניין של מה בכך או שאכן ירע עם כל מי שלא ניגשה לשימוע.
להלן הניסוח:
"הנהלת המתנס החליטה לסיים העסקתך.
נימוקי ההנהלה:
נמסר לך זימון לשימוע לפי הסיבות שהביאו לשקול המשך עבודתך: סגירת המעון בסיום שנת הלימודים תשע"ט.
***היות ובחרת שלא להגיע לשיחת השימוע הוחלט לסיים העסקתך בתאריך....***"
רינה
24/07/2019 08:42
רציתי לשאול.
שעת הנקה מסתיימת לאחר 4 חודשים מהיום שבו עובדת חוזרת מחופשת הלידה? או שהיא ממשיכה עד לסוף אותו החודש שבו אמורה להסתיים?
שלומי
23/07/2019 23:17
שלום לכם
עבדתי בחברת ניקיון 3 שנים כאחראי ניקיון וסיימתי בחודש מרץ ושכר העבודה היה 8 נטו גלובלי
מבדיקת התלושים מסתבר שלא הופרש לי כלל במשך 19 חודשים פנסיה וקרן השתלמות
ישבתי עם המעסיק בחודש אפריל אמר שלא שם לב ושהוא ישלם לי את זה
בינתיים את הפיצויים שילם כל חודש בתלוש ולפני כחודש שפניתי אליו לטענתו הוא צריך להשלים לי 9000 ₪ בלבד , לא הסכמתי והפגישה התפוצצה
העברתי את כל החומר שלי לרו"ח שבדק את כל התלושים והמעסיק צריך לשלם בסה"כ חלק של מעסיק כ 50 אל"ש
אתמול הוצאתי מכתב עם דוח הרואה חשבון שעליו לשלם לי את ההפרשים וכל מה שחסר
השאלה שלי במידה ולא יתייחס למי עלי לפנות בתמת לפני בית משפט ?
רק בשנה האחרונה הפריש לי פנסיה וקרן השתלמות מלא עובד ומעביד מאחר והשכר שלי בנטו
אשמח לתשובתכם
תודה
אליהו
23/07/2019 19:21
שלום רב,
היום בבוקר הלכתי לתחנת האיסוף לעבודה,
והבוס שלי לא היה שם כהרגלו,
התקשרתי כמה פעמים והוא סינן אותי,
הוא פשוט ברח ללא שימוע והודעה על פיטורין,
מהם הזכויות שלי?
איציק
23/07/2019 16:14
שלום,
עבדתי בחווה מס' חודשים בהתנדבות על מנת שבעל החווה יאמן אותי לרכיבה לתחרויות, למעשה זה לא היה רק אני עבדתי.
ב. לאחר זמן הציע לי לעבוד עם שכר אם אני יגור בחווה. עזבתי עבודה שהכניסה דמי כיס. ועבדתי אצלו כחודשיים ראיתי שהוא רק מנצל אותי. קמתי ועזבתי אותו.
כעת אני דורש ממנו לשלם לי על החודשיים. אך הוא מתעלם.
מה עלי לעשות.
יש לציין שכל ההסכם היה בעל פה בלי חוזה כתוב.
אורי
23/07/2019 15:20
שלום,

תבעתי את המעסיק בבית דין לעודה בגין אי תשלום פיצויים דמי הבראה וחופש. בפעם הראשונה לא הופיע לדיון. שלחתי לו שוב את כתב התביעה בתחילת יוני. הבנתי ממרכז המידע שיש אפשרות לבקש מתן פסק דין בהיעדר כתב הגנה וכך מתיימר הצורך להגיע לדיון.

א. תוך כמה זמן ממוסד המסירה עליו להגיש כתב הגנה (כאמור חלף למעלה מחודש ממועד המסירה).

ב. האם מוצע לבקש מתן פס"ד בהיעדר כתב הגנה. מהם החסרונות והיתרונות במהלך זה אל מול דיון?

אני בן 83 ומעדיף שלא להיסחב סתם לת"א

בברכה

אורי
מיכל
23/07/2019 11:48
לצוות המטפל שלום
בחודש מרץ עבדתי באילת באופן חד פעמי יום אחד אצל בחור שחיפש עובדים לחלוקת כרטיסים לפני מסיבה הסברתי לו במפורשות שרק אם הוא מוציא תלוש אני אעבוד והוא אמר שאין עם זה בעיה ואת שאר ההתקשרות עשיתי מול עובדת שלו ששלחה לי למלא טופס 101 מקוון והובטח לי שבחודש העוקב (אפריל) אקבל תלוש אנני תושבת אילת זה היה חד פעמי וכיוון שמהכרות שטחית מוקדמת עם הבנאדם כי עבדתי אצלו פעם בעבר ככה והוא הוציא לי תלוש הסכמתי.
מךה לשם הבנאדם שילם לי בשחור מזומן 3 ימים אחרי האירוע וגם הייתי צריכה לרדוף אחריו והוא לא הסכים להוציא לי תלוש בכול פניה שלי אליו הוא מרח אותי ולאחר מכן הפסיק לענות.
כרגע יש לי לוח בביטוח לאומי על חודש זה והנני יודעת מה לעשות.
זה נראה כדפוס התנהגות של הבנאדם משיחה עם עוד מישהי שנפלה איתו בפח.
אודה לעזרתכם.
יהל
23/07/2019 11:06
בעבודה העיקרית שלי הגדולה אני מרוויחה 10 אלף שח ובעבודה השניה אני מרוויחה 1000 שח, לצערי מהעבודה העיקרית פוטרתי אבל מהעבודה השניה בה אני מרוויחה 1000 שח אני שוקלת להתפטר כיון שכעת לא רוצים לתת לי דמי אבטלה בביטוח לאומי ואני לא יכולה לחיות על אלף שקלים.

בנוסף, אציין כי אני נכה אשר מקבלת קצבת נכות, האם מגיע לי דמי אבטלה למרות שאני מקבלת קצבת נכות?
מה הכי כדאי לי לעשות? האם להתפטר מהעבודה השניה על מנת לקבל דמי אבטלה? האם יתנו לי אבטלה בכלל אם אתפטר מהעבודה השניה או שיגידו לי שכיוון שהתפטרתי מהעבודה השנייה בה אני מרוויחה רק 1000 שח אני לא זכאית לדמי אבטלה כי אני זאת שהתפטרתי.

אשמח לתשובות.

תודה רבה.
חנה בל
23/07/2019 07:28
הפסקתי יצוג ואני בתביעת התעמרות נגד המעסירק
רווחה שהמעמסה עבודה בלתי הגיונית שגרמה לי נזק ברגל עצבי ולכן נאלצתי לפרוש מהעבודה רופאה תעסוקה אחרי 38 שנה רוצה יצוג למרות שנאמר לי שהתבחענץה לא תצליצ להמריא מה עלי לעשות על התעמרית המכוונת נגדי בעוג הרבה נושאים
זהבה
21/07/2019 15:33
שלום. במסגרת העבודה הוחלט עי ההנהלה להעשיר את העובדים בהרצאות. ההרצאות בממוצע פעם עד פעמיים בשבוע למשך שעה וחצי בעיקר בשעות הבוקר במקום העבודה. ההנהלה מחייבת את כל העובדים בלי יוצא מן הכלל להיכנס להרצאות גם כשהלחץ בעבודה גדול ביותר ולי בתור אמא לילדים כל שעה בעבודה שווה זהב ואין צורך להרחיב בעניין. האם לפי חוק ניתן לאכוף על העובדים להיכנס להרצאות אלו? אציין כי לא מדובר בחומר הקשור לעבודה כמו עדכונים מקצועיים וכדו' אלא העשרה נטו בנושאים שונים ומגוונים.
זהבה
21/07/2019 15:36
אציין כי חוזה העסקה לא מדבר על זה וזה דבר חדש שקרה בחברה
זהבה
22/07/2019 22:20
למה לא עונים לי?
טלי
22/07/2019 18:31
אני עובדת כאנליטיקאית בחברת תרופות והבנתי שלפי החוק צריך לעבוד חצי שנה בשביל שלא יוכלו לפטר ולקבל את כל הזכויות. מישהו אמר לי שבגלל שזו עבודה עם חומרים מסוכנים אני מחויבת להודיע למעסיק מהרגע שאני יודעת על ההריון.

רציתי לדעת אם זה נכון ובמידה וכן האם זה יכול לפגוע בי מבחינת פיטורים / זכויות שאני אמורה לקבל שהמעסיק יודע על כך מההתחלה?

במידה ואני רק חצי שנה בעבודה ונכנסת להריון האם אני עדיין יוכל להאריך את חופשת הלידה לחצי שנה ושישמרו לי את המשרה או שזה תלוי ותק?
תודה לעונות
דניאל
22/07/2019 18:19
שלום לכולם,
שאלה לעורכי דין שמבינים בדיני עבודה-
במשך שנתיים אני עובד במשרה חלקית במשמרות די קבועות בשישי ושבת. לאחרונה פנה אליי המנהל ואמר לי שחייב להיות שבוע בחודש שבו לא אעבוד בשישי/שבת בטענה שזה לא מתאפשר מבחינת החוק. האם זה נכון? איפה מעוגן האיסור הזה?
תודה רבה!
פ.ב
22/07/2019 11:00
שלום
אני השנה הייתי חולה המון
ומקבל טיפול פעם בחודש של רופא.
וגם הבנות שלי חולות המון ילדות קטנות
היום בעבודה אמרו לי שהמצב לא יכול להמשיך ככה ואני חייב לשנות משהו.
אני לא יכול לממן מטפלת או אשאיר ילדה חולה עם מישהו זר .

אני לא לוקח ימי מחלה כי אין לי ,אבל לוקח ימי מחלה ללא תשלום או יום חופש ללא תשלום .
יש לי אישורים רפואיים לכל יום שהחסרתי
והתפוקה שלי לא ירדה .
מה אני צריך לעשות ?
מירי
22/07/2019 10:07
חבר קנה לי מתנה טיסה לתאילנד בהפתעה גמורה ביקשתי ממעסיקי 4 ימי חופשה בהתרעה של כ5 ימים מהרגע שנודע לי על ההפתעה המעסיק הודיע לי שהוא אינו מאשר לי את החופשה הסברתי שאין ביכולתי לבטל ושאינני מתכוונת להגיע דאגתי לחפוף את שותפתי לעבודה ויצאתי לחופשה במהלך החופשה נפצעתי ושברתי רגל דבר שהודעתי עליו לעבודה והייתי בקשר רגיל איתם כאשר חזרתי לעבודה כעבור חודשיים קיבלתי הזמנה לשימוע לגבי היעדרותי מהעבודה הזימון נדחה ע״י המעסיק ואז כעבור שבועיים קיבלתי זימון חדש באותו נושא כאשר יצאתי לחופשה יש לציין לקחתי את בחשבון שיהיו השלכות לנסיעתי אבל באמת שלא יכלתי לבטל את הנסיעה רציתי לדעת מה הם זכויותי
רובי
21/07/2019 20:57
עובד התפטר ב3 לחודש ומחוייב לחודש הודעה מוקדמת מה שגורם לכך שבחודש הבא יהיו לו 3 ימים עבודה בתלוש בלבד.
חוץ מזה, כמובן אמור לקבל דמי הבראה ופדיון ימי חופש.
השאלה היא - האם השכר הקובע של אותו חודש הוא רק ה-3 ימים או גם ההבראה וגם הימי חופש?
ישנו חשש שהמשכורת האחרונה תהיה נמוכה במיוחד (אולי רק 3 ימים)?
מה גם שיש מצבים שבהם דורשים 3 תלושי שכר אחרונים ממקום העבודה וזה קצת בעייתי שהתלוש האחרון מכיל 3 ימי עבודה.
האם ההתפטרות ב3 לחודש עושה "נזק" כלשהו?
תודה.
עמית
21/07/2019 20:55
שלום
פונה לעזרתכם!

אני מתחתן בעוד פחות מחודש (15.8)

פוטרתי ממקודם עבודתי בהליך שימוע לא חוקי

המעסיק לא שילם לי משכורת,פיצויים,ימי הודעה מוקדמת, וכל מה שמגיע לי..

לא קיבלתי שום שכר, ואני במצב מאוד בעייתי בגלל החתונה... כסף שבניתי עליו לשלם לספקים לחתונה.

רציתי לדעת מה אפשר לעשות, ואיך.

והאם מישהו (עורך דין) כאן יכול להרים את הכפפה ולרשום לי מכתב עורך דין על מנת לגרום למעסיק לשלם לי.
נעה
21/07/2019 19:29
אני עובדת בחברה כשנה וחצי, במהלך תקופה זו זומנתי מספר פעמים למילואים. בתום המילואים הגשתי למעסיק את האישורים הרלוונטיים על מנת לקבל תשלום, בשל אופן חישוב התגמול על ידי הביטוח הלאומי ישנו הפרש בין הסכום ששולם לי על ידי המעסיק, לפי מה שקראתי את התשלום בגין ההפרש על המעסיק לשלם המשכורת העוקבת, מה שלא קרה. במשך כמה חודשים התלוננתי בפני המעסיק כי ההפרש לא שולם לי, תלונות שנענו בתשובה כי לא התקבלה תשובה מהביטוח הלאומי.
חשוב לציין כי בדקתי את הנושא באתר הביטוח הלאומי וראיתי כי התביעות הוגשו (באיחור של כחודשיים) ואושרו - זאת אומרת שהכסף ההועבר כולו למעסיק מבלי שיועבר אליי ההפרש.
כמו כן מבדיקה שביצעתי לא מוגדר חלון זמנים להגשת התביעה על ידי המעסיק לביטוח הלאומי וכן אין חלון זמן מוגדר לתשלום ההפרש.

מה ניתן לעשות בנושא? כמו כן אציין שזו אינה הפעם הראשונה שאני נקלעת לסיטואציה אל המעסיק וכי תשלום ההפרשים בגין ימי המילואים תמיד שולם לי לאחר כמה חודשים אחרי תלונות חוזרות ונישנות מצידי.
אילן
21/07/2019 17:40
שלום,
האם מעסיק רשאי לדרוש מעובד שמלין את שכרו להמשיך ולהגיע לעבודה כרגיל?
האם בעצם הלנת השכר אין משום הפרה יסודית ובסיסית של הסכם ההעסקה אשר נחתם בין הצדדים וההפרה של המעסיק ואשר פוטרת את העובד מהמשך חובותיו למעסיק לפחות עד שהמעסיק יפרע את חובו וישלם את המשכורת כולל פיצויי ההלנה?

תודה
ורד
21/07/2019 16:15
מטעמים אישיים, ברצוני לקחת ימי חופשה המגיעים לי ולקבל עי כל שכר מלא לחודש יולי. שמירת הריון אושרה לי עי רופא תעסוקתי מה21/7. האם אפשרי לקחת ימי חופשה ואחכ שמירת הריון? ( אין לי ימי מחלה)
זהבה
15/07/2019 15:30
הייתי בבדיקה ויש לי אישור מחלה על חלק מהיום לדוגמה עד שעות הצהרים באותו יום עבדתי עד השעה 19.00השאלה שלי היא משמונה בבוקר עד השעה 12 יש לי אישור מחלה
אני עובדת באותו יום עד השעה 1900איך מחשבים לי את אותו יום
האם יום שלם +שעות נוספות
כי יש לי אישור ולולא הבדיקה הייתי מתחילה בשעה 8.00
יום טוב
עורך דין
21/07/2019 11:34
שלום זהבה

על פניו המדובר על חצי יום מחלה, שבמקרה זה אינו מזכה אותך בתשלום ומצד שני, יורד לך חצי יום מחלה מהצבירה.

בהצלחה ורק בריאות
רונית
15/07/2019 15:00
שלום, המעסיק שלי הסכים לשלם לי עבור אחזקת רכב. הוא שלח לי טבלה לפי קבוצת מחיר , הוצאות משתנות וקובעות , נטו וברוטו א' עד ג'. השאלה שלי היא איך אני מחשבת כמה בעצם הוא ישלם לי ולפי מה. האם ברשיון הרכב רשום מה קבוצת המחיר של הרכב תחת קוביית קבוצת רישוי?
עורך דין
21/07/2019 11:33
שלום רונית

מוטב במקרה זה לפנות ולקבל ייעוץ ממוקד בנושא מחשבת שכר ו/או יועץ מס, שיוכלו לתת לך תשובה מלומדת ומדוייקת.

בהצלחה
פיטורים
אלעד
15/07/2019 10:21
אני עצמאי המועסק במוסד ממשלתי, לאחר 30 שנה מעבירים אותי לקבל תשלום מזכין, נשאלת השאלה אחרי כמה זמן מאז המעבר ניתן לתבוע את המוסד שבו עבדתי 30 שנה לקבל פיצוים.
הכוונה האם גם אחרי 3,4,5 שנים ניתן לתבוע פיצוים, או שחייבים במידי.
עורך דין
21/07/2019 11:28
שלום אלעד

אם הבנתי נכון משאלתך אתה עצמאי ואינך עובד שכיר, שאז דיני העבודה אינם חלים לגביך והעסקתך מול המשרד הממשלתי הנה במסגרת דיני החוזים, שאז ככל הנראה לא מגיעים לך פיצויי פיטורים בהפסקת עבודה. מה שכן, עם עבדת רק מול אותו משרד ממשלתי לאורך 30 שנה יכול ותנאים מסויימים תוכל להוכיח כי התקיימו בינכם יחסי עבודה, שאז יעמדו לזכותך שלל זכויות לפי דין. מומלץ לפנות להתייעצות פרטנית עם עורך דין לפני הכל.

בהצלחה
דוד
15/07/2019 03:08
אז אני עובד בשתי עבודות שונות, זאת אומרת יש לי בוס לכל עבודה ותלוש משכורת לכל עבודה בנפרד, מה שכן ששני הבוסים הם אחים, וגם כן שותפים בעסקים (אחד לוקח מהשני ושני מהראשון, בין אם זה כסף או סחורה, והעובדים גם כן מתנהלים באותה הצורה, נכנסים לעסק השני כשצריך, לפעמים לוקחים דברים בחינם, לוקחים סחורה אם צריך וכו'), יש לציין שהעסקים נמצאים במרחק נגיע אחד מהשני והמנהלים נמצאים תמיד בקשר אחד עם השני (מגיעים לעבודה ביחד הרבה פעמים, כל הזמן מדברים ונמצאים בעסק של השני ואפילו משתמשים באותה רואת חשבון וחולקים עובדים, למשל אם לאחד יש מחסור בעובד השני ישלך עובד משלו לעזור לשני בעסק).
מה שקורה שהרבה מהפעמים ישימו אותי משמרת אחת בעסק אחד, ויש לאחר מכן משמרת בעסק השני, בלי דקת מנוחה באמצע, כל משמרת בערך 8 שעות, זאת הם עושים בתיאום מראש אחד עם השני, הרי הם מתיעצים לפני כל שבוע מתי ואיך לשבץ אותי אחד עם השני. עם זאת מסרבים לשלם לי שעות נוספות תחת התרוץ של "זה שני תלושי משכורת שונים וטכנית עסק שונה ככה שזה לא אותה עבודה"
האם יש מה לעשות בנידון? בתכלס מובן לי שהחוק מציין שאם זאת עבודה נוספת השעות נוספות יחושבו על פי כל עבודה בנפרד, אבל פה השיבוץ שלי מתבצע בתיאום של שני המעסיקים, הם מודעים שהם שמים אותי לעבודה של 16 שעות ביום, זה לא שכל אחד מהם מחליט את זה בנפרד, אלא ששניהם מגיעים להחלטה הזאת ביחד (לדוגמא המשמרת בוקר בעסק הראשון היא מ 8 בבוקר עד 4 בצהוריים, לעיתים קורה שהמעסיק בעסק הזה ישים אותי ספציפית מ 8 עד 3 בצהוריים, שזה נחשב חריגה בלוז, כי בעסק השני המשמרת היא מ 3 בצהריים עד 11 בלילה, ובאותו היום אני אעבוד מ 8 עד 3 בעסק אחד ומ 3 עד 11 בעסק השני, הכל נעשה בתיאום לשהם מראש).
האם הם עוברים על החוק שהם לא משלמים לי שעות נוספות?
עורך דין
21/07/2019 11:26
שלום דוד

המקרה שאתה מתאר מורכב מבחינה אוביקטיבית וככל הנראה גם מבחינה משפטית. יש לפנות לפגיעה עם עורך דין מומחה בתחום העבודה, על מנת לקבל ממך מידע רב שחסר בפנייתך ולצורך בחינת המקרה לעומק ומתן תשובה מלאה לבעיה המתוארת.

בהצלחה
קרן
14/07/2019 20:54
היי,
רציתי לדעת מהי הזכאות שלי לשעת הנקה באם הארכתי את חופשת הלידה לחצי שנה?
כלומר ילדתי בחודש מרץ, ועתידה לחזור לעבודה בחודש ספטמבר.
האם אני זכאית לשעת הנקה במשך 4 חודשים מרגע החזרה לעבודה (כלומר עד סוף דצמבר)?
עורך דין
21/07/2019 11:20
שלום קרן

השאלה שלך נפוצ המאד וחוזרת על עצמה הרב המאד במסגרת הפורום. ראי באתר זה כתבה מפורטת וברורה בנושא שעת הנקה / שעת הורות. שם תמצאי תשובה מדוייקת לשאלה שלך ולשאלות רבות אחרות בנושא.

בהצלחה
משכורת
14/07/2019 13:30
המעסיק מסרב לשחרר צ'יק לא למוטב בלבד על מנת שאני אפרע אותו מיידית בסניף הבנק שלו , וחשבון הבנק שלי מעוקל אין אפשרות להפקיד צ'יק עם מוטב בלבד לחשבון ? מה הדין פה?
עורך דין
21/07/2019 11:14
שלום לך

למרות שאין חוק שיכול לעזור לך ולא ניתן לכפות על המעסיק לשנות את דרך תשלום השכר או השיקים בהם הוא עושה שימוש, הרי שמעסיק סביר ינסה לעזור לעובד/ת שלו במצב המתואר...

בהצלחה
אורית
21/07/2019 10:55
האם ביטוח לאומי יכול לעכב תביעה בדמי אבטלה קרוב לכמעט חודשיים מלאים? יש דרך לעקוף זאת? כי בפניות חוזרות אליהם מה שנמסר נזרז טיפול, תביעתך בטיפול, והמוקד שלהם נותן רק תשובות שגויות לגבי ההחתמות.. האם הגיוני להחזיק תביעה כמעט חודשיים? מכיון שהם שלחו מסמך רק עכשיו.... כמה זמן אמור לקחת ורשום 14 יום! יש משהו שניתן לעשות עם זה?
יניב
19/07/2019 00:12
שלום
רציתי לברר לגבי נהג אשפה שמתחיל לעבוד במוצאי שבת לדוגמה משעה 21:30 עד השעה 04:30 לפנות בוקר של יום ראשון.
האם העובד מקבל שכר רגיל +שעות לילה?
או שמא העובד מקבל שעות 175% + 200%?
לתשובתכם אודה.
קורס
בני373
18/07/2019 17:45
רק מי שמבין
אני עשיתי קורס רשיון ארגוני לנשק של 6 יום רמה א בסיסי ליפני 5 חודש במהלך הקורס קיבלתי שכר על סך 1328
נאמר לי שאם אני מתפטר ליפני סיום החוזה אני צריך להחזיר תשכר הזה
האם זה נכון או שזה כביכול כמו משכורת שמקבלים כול חודש
וזה לא באמת אמורים להחזיר ??
אלף
18/07/2019 13:22
אני עובד 7 חודשים במקום עבודה מסויים. כמה זמן עליי להודיע מראש על חופשה בת 6 ימים (כולל שישי שבת).
האם שלושה שבועות מראש זה מספיק?

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!