פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 183
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

הרצל
29/07/2019 14:00
עבדתי שעות נוספות במוסך מורשה במשך 8 שנים ברצף ללא כרטיס מגנטי בעבודה כמו לכל אחד המעסיק אמר לי שאין צורך עבדתי כל יום משעה 6 עד 18 לאחר שעברתי אירוע מוחי בעבודה עקב חומרים מסוכנים גרמו לי לדמנציה קשה נאסר עליי לעבוד יותר בכול עבודה ע"י רופא תעסוקתי הטיפול בי היה כמעט 3 שנים האים חוק היתישנות לגבי שעות נוספות מתקיים כאן למרות ה דימנציה שגרמה לי לשכוח בזמן לגבי תביעת שעות נוספות
אבי
29/07/2019 13:39
שלום.
אני משמש כמהנדס שטח, יוצא לקריאות במקרה של תקלה.
לפני המון זמן כאשר התקבלתי לתפקיד, שאלו אותי האם אני רוצה לקחת רכב או להשתמש ברכב פרטי.
בגלל שמדובר שנסיעות רבות לקחתי רכב מהעבודה ואני משלם עליו כמו עובד שנמצא במשרד, כך שאני משלם שווי מס מלא למרות שאני משתמש ברכב לצרכי עבודה.
אני בעל משפחה גדולה ובשביל לחסוך בעלויות לקחתי רכב מקטגוריה נמוכה ורכב גדול (7מקומות) רכשתי מכספי, כך שהשימוש הפרטי ברכב מהעבודה אחרי העבודה הוא מינימלי.
אין בחוזה שום איזכור לגבי לקיחת רכב או תשלום.
היו פניות עם הזמן למנהלים אך הדבר נדחק לפינה ותשובה אחרונה שקיבלתי "מדיניות בנושא לא השתנתה".
עבר המון זמן ואני עדיין באותו סטאטוס.
אין אפשרות להשאיר את הרכב בחברה בסוף היום ולקחת אותו בבוקר, בעבר היה ניסיון של שימוש עובד אחר במוניות ללקוחות בזמן העבודה אך העלויות לחברה היו כנראה גדולות שהנושא ירד מהפרק.
האם אני זכאי להחזר כל שהוא בכך ששילמתי על הרכב במלואו ולא היתה השתתפות החברה לאורך השנים ? כי כל X זמן יש העלאת מס כזו או אחרת ואני משלם אותה ןמדובר בשנים רבות ואני נפגע גם סוציאלית מכך
תודה מראש
דנה
29/07/2019 10:55
שאלה לי בדיני עבודה.

סוגרים ב 31.7 את המחלקה שלי במקום בו אני עובדת וכל העובדים מפוטרים.

אני חזרתי מחופשת לידה ומגיע לי 60 ימים מוגנים עפ"י חוק, היות וה 60 ימים שלי נגמרו אתמול, הם צריכים לתת לי חודש הודעה מוקדמת.

העניין הוא שבמכתב בו נשלח אליי אתמול הם כתבו שבשביל לשלם לי את החודש הודעה מוקדמת אני צריכה להגיע לעשות עבודה משרדית (לעזור למזכירה יותר מדוייק) במשרדים של החברת כוח אדם בתל אביב. (מיקודם העבודה הנוכחי שלי הוא בבית דגן בבית "אגד".
השאלה שלי היא האם חוקי להעביר אותי פתאום למקום אחר ? חשוב לציין כי במכתב שנכתב רשום שהחברה מתפרקת ואין להם כל תעסוקה אחרת עבורי. פתאום נימצאה תעסוקה?

מאוד תמוה בעניי ואשמח להכוונה בנושא.
סיבלי
29/07/2019 10:42
היי,

שני שאלות לי למבינים בעינייני עבודה.

1. אני וחברה עובדות 71% ו- 75% משרה, באם אנחנו עוזבות כמה זמן התראה מראש אנחנו צריכות לתת? חשוב לציין שהותק במקום העבודה הוא מעל שנתיים.

2. היינו עושות שעות נוספות ולא הייתה שום בעיה בעבר והיינו מרויחות משכורת מכובדת לאחרונה נאמר לנו להפסיק לעשות שעות נוספות כך שהמשכורת תרד משמעותית מה עלינו לעשות? חוקי?

חוזה העבודה הוא על שכר שעתי כולל שעות נוספות.
תודה מראש.
א.ל
29/07/2019 10:41
היי,

אשמח בבקשה להתייעץ עם עורך דין לגבי חישוב שכר הפיצויים שמגיעים לי ממקום עבודתי- עזבתי בעקבות לידה. אני עבדתי במקום זה 10 שנים, ובמהלך שנות עבודתי השתנו תפקידי ובהתאם השכר שלי, המנהל שלי אמר שעושים חישוב ממוצע כל שנה ואז ממוצע של כל התקופה כפול מס' השנים פחות הכסף שהופרש לי במהלך שנים אלו. הם שילמו לי ממש מעט מה שנראה לי לא הגיוני. אני צריכה בבקשה לדעת איך מגיע לי חישוב השכר בצורה הוגנת? ידוע לי שעל פי חוק לוקחים ממצוע של שלושת המשכורות האחרונות בשנה האחרונה כפול מס השנים
יסמין
28/07/2019 17:21
היי.
אשמח לדעת האם אני זכאית לתעודת גמול השתלמות גם אם לא עברתי את המבחנים

למדתי הנהלת חשבונות 1+2מתקדם ומחכה לתצואות המבחנים בנתיים בקשתי ממנהלת המכללה אישור לגמול אך טענה שיכולה לתת לי רק אם עברתי את המבחנים

עוד שאלה האם יש דרך לבקש מהתמת לזרז את הציונים או שהדבר לא אפשרי בכלל
פיטורים
נופר
28/07/2019 14:43
שלום רב ,

אני עובד בחברה 3 שנים.
במהלך תקופת העסקתי לא הופרשו לי כספים לקרן פנסיה, גם כאשר המעסיק אמר שיטפל ובתלוש הופיע לי שיורד כסף ע"ח המעסיק וע"ח העובד הכסף לא הועבר לקרן פנסיה .

בנוסף, בכל תקופת העסקתי לא קיבלתי דמי הבראה.

לאחר 3 שנים המעסיק החליט שהוא לפני פשיטת רגל ולכן פוטרתי, בתלוש שכר האחרון הופיע כל הכסף שהמעסיק חייב לי - פנסיה, ימי הבראה ודמי פיצויים.

בפועל לא קיבלתי את הכסף אלא זה הופיע רק בתלוש האחרון .

המעסיק עדיין לא פשט רגל אך אין בכוונתו לשלם את מה שמגיע לי .

האם לאור כך שבכל התקופה לא קיבלתי את הכסף יכול להיות מצב שלא אקבל אותו ?

האם להגיש תביעה כעת או לחכות שיפשוט רגל ?

תודה
שקד
28/07/2019 13:37
אני עובדת במקום עבודה מזה 8 חודשים ומסיימת זה עתה את החוזה שלי.
בחודש שעבר (1.6) קיבלתי דמי הבראה.
היום האחראית שכר התקשרה לעדכן אותי שהתשלום התבצעה בטעות ולא מגיעה לי תשלום זה ואני צריכה להחזיר את הכסף + עוד 600 שקל מעבר . כלומר- משכורת לא תהיה לי החודש ועוד אצטרך לעשות החזר.
אני בתום לב השתמשתי בכסף הזה מעבר ליכולות החודשיות שלי כי ידעתי שיש לי את האפשרות . עכשיו אני צריכה להחזיר את הכסף הזה ועוד חוב .
האם הדבר הזה חוקי?
זה לא שאמרו לי אחרי יום יומיים מהתשלום אלה חודש שלם אחרי.
ענבר בינר
27/07/2019 17:03
שלום, אני תלמידת תיכון בת 17 ועולה לכיתה י"ב. אני עובדת במכון הכושר בקריית אונו בשירות לקוחות בתור פקידת קבלה, תפקיד שמתקבלים אליו מגיל 18 והלאה ואת התפקיד קיבלתי דרך דוד שלי שהוא עובד ברשת של מכוני הכושר. זאת העבודה הראשונה שלי והריאיון עבודה לא היה כל כך מספק כדי לקבל אותי לעבודה והייתה לי הרגשה שהמנהלת לא רוצה לקבל אותי לעבודה אבל מקבלת אותי כי היא "חייבת". במהלך העבודה הרגשתי שלא קיבלתי את אותו היחס כמו ששאר העובדים קיבלו ובעצם הרגשתי שהיא מתייחסת אליי כמו אל ילדה קטנה שלא מבינה דברים שמסבירים לה. הרבה פעמים כשביקשתי עזרה בטיפול עם לקוח באופן ישיר קרה שהיא לא הבינה בשביל מה אני מבקשת עזרה ואיך זה יכול להיות שאני לא יודעת מה לעשות כי יש כל כך הרבה דברים לעשות ולמה אני בכלל שואלת. לאחרונה דוד שלן העביר לי שהמנהלת דיברה איתו ואמרה לו שאני צריכה לחייך יותר ללקוחות ולקבל את פניהם יותר בברכה, הערה ששמעתי ממנה במהלך העבודה רק כדרך אגב וכל פעם שקיבלתי את ההערה שיפרתי בהתאם. לפני יומיים בתאריך ה25.7.2019, קיבלתי הודעה נוספת מדוד שלי שהמנהלת מחליטה לא להעסיק אותי יותר. את ההודעה קיבלתי בהפתעה, ללא מכתב פיטורים וזימון לשימוע ובכלל לא שמעתי ממנה. דוד שלי אמר שהיא מציעה לי את העבודה בשמרטפייה ואם אני לא מעוניינת לכתוב לה הודעה ששבת (27.07.2019) תהיה המשמרת האחרונה שלי. בהחלט לא הייתי מעוניינת בעבודה בשמרטפייה וכתבתי לה בהודעת סמס "שבת תהיה המשמרת האחרונה" בדיוק במילים האלה וכמה דקות מאוחר יותר נאמר לי שהיא צריכה הודעה יותר מפורטת לכן כתבתי "אני מסיימת את עבודתי ביום ראשון הקרוב ולכן שבת תהיה המשמרת האחרונה שלי". כך היא בעצם גרמה לזה להראות כאילו אני התפטרתי למרות שלעולם לא התכוונתי לעשות זאת. ביום שישי האחרון (26.07.2019) עשיתי משמרת סגירה במועדון והיה אירוע יום הולדת לבת של אותה מנהלת לכן הייתי צריכה להישאר מעבר לשעת הסגירה. לאחר שעת הסגירה ראיתי את המנהלת כמה פעמים ושאלתי אותה אם אני יכולה לעשות עבודה בקבלה בנוסף לשמרטפייה ולטענתה הבעיה שלי בעבודה בקבלה היא שאין לי תודעת שירות דבר שהוא לא נכון והרבה יכולים להעיד על כך. התחלנו לדבר קצת על העניין הזה והיא אמרה שהיא מעדיפה לדבר איתי על זה מסודר ואמרה שאני יכולה לבוא לדבר איתה ביום ראשון (28.07). במהלך התהליך הזה התייעצתי עם חברה מהקבלה שגם הפנתה אותי לאתר זה שאמרה לי שלדעתה כדאי לי לבקש ממנה שימוע ולעמוד על הזכויות שלי
רציתי לדעת:
האם כדאי לי ללכת לשיחה מחר רק בתור שיחה על הנושא או האם כדאי לי לבקש ממנה להפוך את השיחה מחר לשימוע?
החששות שלי משימוע:
-אני לא רוצה שהבעיה שלי עם המנהלת תיפגע באיזשהו אופן בדוד שלי שעובד באותה רשת.
-אני חוששת שהליך השימוע יהיה לא תקין ומה שיקרה זה שבמהלך השימוע היא תשב מולי ביחד עם הסגנית שלה ושתיהן ישבו וידברו עליי דברים שהם לא נכונים ולא תהיה לי דרך להוכיח אם הדברים נכונים או לא.
-אני חוששת שבסופו של דבר גם אם אני אהיה צודקת היא עדיין לא תקבל אותי חזרה לעבודה והכל יהיה סתם עוגמת נפש
אנטולי דרגן
27/07/2019 11:43
שלום רב
5 שנים עורך דין מכין מסמכים לבית משפת לעבודה - פיצוים מי מעביד.
כבר נוצר התישנות לנסיעות כשה לא היה תחבורה ציבורית.
העם קיים איזה שהיא לוח זמנים לעורך דין בתהליכים שהוא צריך להתבצעה
דוד לוי
27/07/2019 10:31
אנו עובדים בתאגיד אשר לו מספר שלוחות ברחבי הארץ . ועד העובדים כפוף להסתדרות העובדים הכללית. כל עובדי שלוחה וכן עובדי המטה המרכזי בוחרים נציג ועד מקומי המייצג את עובדי השלוחה בוועד הארצי. מתוך נציגי הוועדים המקומיים נבחר יו"ר הוועד הארצי. בעת מהלך דירוג העובדים מקבלים נציגי הוועד המקומי קובץ ובו רשימת העובדים המיוצגים על ידם, מה דרגתם ומה טווח הקידום שלהם . הקובץ משמש לניהול מו"מ עם הנהלת התאגיד לצורך קידום העובדים בדרגות. להליך זה יש חריג, הנהלת התאגיד אוסרת על יו"ר הוועד להעביר את קובץ הדירוג של עובדי המטה לנציג הוועד בטענה שבקובץ זה מופיעות דרגות בכירי המטה ויש לשמור על חסיון. יוצא שעובדי המטה שהינם רבים אינם מיוצגים כלל ורובם המוחלט אינם בכירים . האם החלטת הנהלת התאגיד חוקית ? ומה לגבי יו"ר הוועד הנענה לבקשתם ?
עינבלי
26/07/2019 17:45
היי
רציתי לשאול אני עובדת חצי שנה ובעקבות דלקת ביד טניס אלבו אני בימי מחלה חודש ואתמול הייתי אצל רופא תעסוקתי עד1/9 ולהגיע שוב לביקורת
איני מקבלת שכר כי אין לי ימי מחלה
מה אני אמורה לעשות
למי פונים
אשמח לעזרה
תוד
יורם
26/07/2019 06:28
מותר למנהל לא לספר לעובד שהוא המנהל שלו?
דוד סרוסי
25/07/2019 23:33
במקום עבודתיבחנות בגדים עלינו לרכוש חליפות במהלך העבודה אותם המעסיק דורש שאני ארכוש אותם מהעסק אומנם בהנחה של 50% ומי שלא ילבש מבגדי החנות העסק יפוטר.האם יכול המעסיק לדרוש זאת ממני.
חזי
25/07/2019 23:22
במקום עבודתי קיים שירות הסעות ללא תשלום הלוך וחזור ולכןאינני מקבל דמי נסיעות אך הבעיה שעל מנת להגיע למקום האיסוף וההורדה של ההסעה עליי לקחת תחבורה ציבורית שעליה לא משלמים לי בטענה שאנ י זכאי ומשתמש בהסעה מטעם העבודה שמקום האיסוף שלה אינו עולה על 800 מטר .עם מי הצדק.
קרין
25/07/2019 18:59
היי, אני עובדת בגן ילדים פרטי מחודש מאי והיום עזבתי שם עקב תנאי עבודה לא ראויים.
אני סטודנטית לכן אני לא עובדת במשרה מלאה. רציתי לברר לגבי תשלום נסיעות ושעות נוספות.
היו ימים שעבדתי שם יותר מ9 שעות, ללא הפסקה אפילו של 5 דקות וכמובן שגם לא שולם לי שעות נוספות. רציתי לדעת מה הנוהל לגבי שעות נוספות במקרה כזה (ימים ושעות משתנות בהתאם לזמינות שלי) ובנוסף מה החוק לגבי תשלום נסיעות.
תודה, קרין
משה
25/07/2019 18:52
חלק מעבודתי מתבצעת בחו"ל ושם אני משלם על הוצאות המחייה כגון בתי מלון כביסה ותחבורה (רכב ודלק)
לאחר החזרה לארץ אני מגיש את הקבלות ומקבל החזר על ההוצאות נפרד מהמשכורת, החזר נטו העברה לחשבוני.
מה קורה כאשר המעסיק התעקב עם החזרת ההוצאות מעבר לתאריך המוסכם.
אלי בן אמו
25/07/2019 15:48
חבר מחפש ייעוץ וכמובן גם עורך דין העוסק בשותפות עסקית.
הוא נמצא בשותפות של 70-30 לטובתו, לעסק המדובר אין שום רכוש אלא רק לקוחות, רוצה לציין שהוא בעצמו גייס את כל הלקוחות והבעלי ה"מותג" אולי הפנו לו 2-3 לקוחות, כמובן שהוא משלם להם סתם 30 אחוז ורוצה לנתק כל קשר איתם, האם לשותפים יש אחוזים גם על הלקוחות ?
זה עילה לתביעה אם הוא יפרק את השותפות ויסרב למסור מידע על הלקוחות שנותנים רק בו אמון ולא מכירים את השותפים בכלל ?
איילה
25/07/2019 13:39
אני עובדת בשירות לקוחות 10 חודשים.
החודש יצא שהייתי חולה ולצערי נתקעתי את הרגל והייתי מושבתת שבועיים.
חזרתי השבוע לעבודה ביום שלישי והמנהלת קראה לי לשיחה.
היא הטיחה בפני שאני המצאתי את הדברים וטוענת שבנות מהעבודה ראו אותי מסתובבת בקניון,אמרתי לה שזה ממש לא נכון והיא התעקשה להגיד שראו אותי. התעצבנתי אמרתי לה שהסיבה הייידה שהייתי בקניון בגלל שהמרפאה שלי נמצאת שם ולא מעבר וממש חוצפה לשקר ולהגיד דבר כזה.

היום האחמשית מתקשרת אלי ואומרת לי שבגלל שאתמול חרגתי מההפסקה ב-8 דקות היא מקזזת לי את זה מההפסקה היום.

לאחר כ-10 היא התקשרה אלי לעמדה התנצלה ואמרה שמחזירה לי את ההפסקה ל-40 דק אבל במידה ואמשיך לאחר אכנס למנהלת לשיחה.

האם מותר להן להתנהג כלפי בצורה כזו? האם ניתן משהו לעשות? אני לא מצדיקה את החריגה שלי ברור לי שזאת אשמתי אבל מרגישה כאילו מחפשים אותי..
אילן
25/07/2019 13:38
שלום לכולם,

אשמח לעצה מעו"ד לענייני עבודה. אני עובד במקום כנציג שירות במשרה שעתית של 7 שעות במשך 3 שנים.

במהלך השנתיים הראשונות הבעלים של המקום שהה בחו"ל ולא הורדו זמני הפסקה מהמשכורת. לאחר שנתיים הוא החל להוריד את זמני ההפסקה. מס' שאלות בנושא אשמח מאוד לפתרונות.

האם הדבר נחשב הרעה בתנאים?
האם הבוס יכול לדרוש ממני את תשלומי ההפסקה שלא גבה רטרואקטיבית אחורה?
האם אני מחויב על פי חוק לקחת הפסקה?
אם אני מחויב לקחת את ההפסקה, האם אני יכול לדרוש לקחת אותה רק -אחרי- 6 שעות ולא כמו שהבוס שלי דורש במהלך השעתיים הראשונות של העבודה?
קרן
25/07/2019 13:33
שלום, הגשתי בקשה להחזרי מס עבור 3 שנים - כמובן כל שנה בנפרד. בנוסף ב2018 היה לי גם עוסק פטור ( בנוסף להיותי שכירה ) וביצעתי כמה תנועות במהלך שנה זו בגינן מגיע לי החזרי מס לשנה זו הגשתי את הטופס דיווח שנתי לעוסק פטור. סה'כ הגשתי 4 טפסים.

נכנס לי סכום מסויים ממס הכנסה לחשבון, האם זה עבור כל הטפסים האלה ? איך אני יכולה לבדוק עבור איזה שנים זה ?

תודה רבה מראש לעונים
עינבר
25/07/2019 11:30
שלום לאחרונה פוטרתי מחברה קטנה פרטית בה עבדתי שנה וחודשיים.התברר לי שהמעביד גבה ממני בתלוש השכר את חלקי בפנסיה וקרן ההשתלמות אך לא הפקיד את הכספים לחברת הביטוח. זאת התברר לי עוד לפני פיטורי ושבקשתי מן המעביד תשובות על כך ,איים עלי בפיטורין וכך עשה.
בנוסף לא שילם לי את המשכורת האחרונה ועוד ...
פניתי אליו במספר פניות להסדיר את התשלומים.וגם באמצעות מכתב דרך עורך דין. הנל התעלם מהמכתב
ומסרב לשלם לי את שחייב לפי חוק. ואף מתרברב בפני שגם במידה ואגיש תביעה לא אקבל את הכספים ממנו.
כעת אני מובטלת ואין באפשרותי לשלם כסף נוסף לעורך דין לשם הגשת תביעה.
האם אני יכולה לגשת לבית המשפט בכוחות עצמי? איך הפרוצדורה מתבצעת?
יאיר
25/07/2019 11:26
חבר עובד בתור עוזר לשיפוצניק. הוא עובד מעל 6 שעות ביום, ומקל הפסקה שעליו הוא לא מקבל תשלום.
הבנתי שזמן ההפסקה אינו מחושב כחלק משעות העבודה, והמעסיק אינו מחויב לשלם לעובד עבור זמן זה, אלא אם כן דרש מהעובד להישאר במקום העבודה
אמנם ההפסקה היא הזמן שלו והוא חופשי. אך משום שכל יום הם עוברים מאתר לאתר אין לו לאן ללכת. אז הוא נשאר במקום העבודה.
האם גם אז המעסיק פטור מלשלם לעובד?
תודה מראש
ר.א
25/07/2019 09:58
ילדתי ב19.05.19 ואני זכאית לדמי לידה עד ה01.09.19
אני מעוניינת להתפטר ולחתום בלשכה ולקבל אבטלה.
עדיין לא הודעתי למעסיק.
אני יודעת שיש 90 ימי המתנה השאלה שלי האם אני יכולה להתפטר נגיד מחר ומשבוע הבא להתחיל ללכת ללשכה לחתום ולהגיש טפסים לביטוח לאומי לבקשת גמלת אבטלה וכך בעצם לנצל את ה90 ימים כבר עכשיו או שאני חייבת לחכות לסיום 15 שבועות חופשת לידה שמגיעות לי ולהתחיל לחתום ב02.09.19?
בנוסף, אם אני מתפטרת בזמן של חופשת לידה, האם המעסיק יכול לפגוע לי בתנאים שמגיעים לי כמו פנסיה, דמי הבראה וקרן השתלמות?
ממש אשמח לעזרתך
ליבי
25/07/2019 09:56
אני מורה במקצועי, בשנה הנוכחית (תשעט) הוערכתי לקביעות.. ובשנה הבאה אקבל את הקביעות (תשפ)...במהלך השנה הנוכחית יצאתי לחל''ד, נכון להיום אני עדיין בחל'ד, מתכננת להאריך חל''ד כחודש, מה שאומר שלא אפתח את שנת הלימודים כיתר הצוות הבית ספרי, לאחר שיחה עם מנהלת בית הספר, עדכנה אותי ששיבצה אותי במערכת 20 ש''ש לשנת תשפ בעוד שבשנה הנוכחית (תשעט) עבדתי 21 ש''ש (אציין ש20 ש''ש מהווה עבודה ב77% משרה בעוד ש21 ש''ש מהווה 86%..) האם זה חוקי? האם מותר לה לעשות כך..? או שזה נחשב להרעת תנאים?
ליאור ב
24/07/2019 18:48
שלום,
עבדתי במשך שנה וחצי במקום עבודה, ברובו הגדול של הזמן עבדתי בתפקיד מסויים ולאחרונה התחלתי תפקיד אחר בחצי משרה. לאחר כחודש פוטרתי מהתפקיד ונאמר לי כי אין לי זכויות כלל מאחר ועשיתי את התפקיד רק חודש. האם זה נשמע הגיוני או שיש עילה לבדיקה מעמיקה של הנושא?
תודה רבה לעונים!
יעקב
24/07/2019 15:54
אישה שאת שבעת החודשים מתוך ה22 שאינה צריכה לעבוד בהם בתקופת האכשרה עשתה בסמוך ללידה, מתי זנ נקרא הפסקת עבודה מתי היום הקובע ועל סמך איזה חודשים יחשבו. כ"כ ל' החוק מעורפל לגבי אישה שפוטרה בהריון שהסתיים בלידה (שזה ההגדרה ליום הקובע) האם זה גם אם פוטרה בשבוע או החודש הראשון. כ"כ האם דמי פיצויים שנמשכו מקופה לפי סעיף 14 נחשבים למה שכתוב בל' החוק "או ששולמו עבורה דמי הסתגלות בתוך ההריון.
רננה
24/07/2019 11:34
פוטרתי (בהיותי זכאית לאבטלה) ולאחר מכן התחלתי לעבוד בעבודה חדשה במשך מס ימים עד שהחלטתי להתפטר
האם אני יכולה להגיש בקשה לאבטלה על סמך הפיטורים?
רוברטו
24/07/2019 11:12
עבדתי במלצרות כשישה חודשים, (המשמרת שעליה מדובר היא שבוע לפניי סגירת המסעדה)
יום אחד המנהל התקשר אליי ואמר שהוא חייב את העזרה שלי. הגעתי למשמרת למרות שלא הרגשתי טוב ואמרתי לו שאני אגיע אבל שאני לא מרגיש טוב והתחלתי לעבוד
שעה לפניי סיום המשמרת הרגשתי לא טוב
והמנהל לא אסכים שאלך , החלטתי על עצמי שאלך הביתה (לא התפטרתי וכו) ולא הגשתי לאותו מנהל גם משמרות לשבוע הבא, שבוע אחריי המסעדה נסגרה וקיבלתי תלוש משכורת עם -9 שח ועם הורדה של 876 שקלים מהמשכורת. דיברתי עם המנהל והוא אמר שבגלל שהלכתי באמצע משמרת זה הנהלים. האם זה חוקי ?

הודעת המנהל : אהלן אחי יצא לך מינוס בגלל שקמת והלכת כל עובד מחויב בכל מקרה להודעה מראש לפני שהוא עוזב ובהתאם לזמן שהוא עבד לתת מספר של משמרות בגלל שלא נתת את המשמרות האלה אז בעצם הכסף של אותם משמרות נלקח מימך ובהתאם לזה המינוס אחי..
שלומית
24/07/2019 11:11
מתייעצת... האחיינית שלי התחילה לעבוד לפני כחודש בארומה. במשמרת האחרונה לא הרגישה טוב וביקשה לצאת מוקדם. הצהמנהלת הסכימה ושיחררה אותה. יום לאחר מכן הוציאו אותה מקבוצת ה ווטצאפ בלי לדבר איתה. כשהיא פנתה למנהלת בהודעה פרטית נאמר לה שהיא כבר לא עובדת שם כי הם החליטו שהיא לא מתאימה. יש לציין שגם טופס 101 לא החתימו אותה בטענה שלא צריך. האם יש על מה לתבוע או למי לפנות?

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!