פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 165
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

זכויות עובדי משרד
07/01/2020 21:54
שלום רב
נתקלתי בבעיה במקום העבדתי ואודה לכם מאוד אם תסבירו לי האם זה תקין וחוקיאני עובדת כקניינית רכש ויושבת במשר לבד .בזמן הפסקות שמגיעות לי (מורידים  על זה ש"ע ) הייתי נועלת את הדלת על מנט לנוח ולאכול בשקט.היום בשיחה עם המנהל נאמר  שכשאני נמצאת במשרד אסור לי לנעול את הדלת.האם הדרישה הזו תקינה וחוקית ?
תודה גלינה
אליסה
07/01/2020 20:07
ערב טוב,

רציתי לשאול משהו לגבי דיני עבודה,
במידה וישנו תהליך של שימוע במקום העבודה והוציאו את העובד לימי חופש על חשבונו, כמה זמן תהליך כזה יכול להמשך? האם לאחר שנגמרים ימי החופש של העובד, המעסיק מחוייב לתת תשובה לגבי המשך העסקה או שיכולים למשוך אותו גם מעבר לזה?
ענבר
07/01/2020 20:06
אדם עובד 4 ימים לא רצופים בשבוע במקום העבודה.
ביום שלא עובד שם הוא עובד בעבודה אחרת.

מקום העבודה הראשון רוצה שיצא לפעילות של 3 ימים רצופים מטעם העבודה, מה שמתנגש לו עם המעסיק השני.

המעסיק הראשון אמר לו שהוא יוכל לא לצאת לפעילות (ולא מוצאים לו תעסוקה אחרת ליומיים שהוא צריך לעבוד) אך גם לא יקבל על כך תשלום (חל"ת) או שיעבוד במקום אחר מטעמם אך 3 שעות ביום במקום 6 (חצי משעות העבודה הקבועות בחוזה)

האם הדבר חוקי? האם המעסיק מחויב לשלם לו ימי עבודה כי העובד לא יכול לצאת על ימים שהם לא ימי עבודה שלו בחוזה?
תודה
שרון
07/01/2020 20:05
היי, אני בבעיה:
אני ברמנית כשנתיים באותו מקום עבודה. התקשרו להודיע לי להגיע לשימוע היום ביום של משמרת, כשהייתי אמורה לעבוד.
במהלך השימוע פוטרתי, ללא אפשרות לעבוד היום וללא תשלום על ימי הודעה מוקדמת.
בנוסף, מסרבים לשלם לי פיצויי פיטורים
שולמית שמש
07/01/2020 18:31
בנציבות שירות המדינה יש פיסקה האומרת שניתן לקבל הגדלת שירות בגין שירות ציוני. רציתי לברר האם מי שהיה חבר קיבוץ יכול לקבל תוספת לפנסיה התקציבית בגין השנים שעבד בקיבוץ. יש בידי סיכום של פסק דין תקדימי של עזה בן צבי שתבעה את הנציבות בנושא זה וזכתה. אינני יודעת מהו המקור לסיכום זה.
אורטל
07/01/2020 15:47
היי,
עבדתי בנובמבר בחנות בגדים, וקיבלתי את השכר שלי בצ'ק מהבנק זה לא התקבל, חזרתי לחנות להסביר את הסיבה ולטענתם הם לא נותנים את השכר במזומן או כעברה בנקאית

המנהלת חשבונות יצרה איתי קשר להסביר לי בצרחות שהם נותנים משכורת רק בצ'ק ושזה החוק שלהם ואין להם כסף לתת לי חוץ מצ'ק וזה לאחר ניתוק בפנים.

לפני חצי שעה שוחחתי עם מנהלת החנות שניתקה לי את השיחה בזלזול כשהסבירה לי שהם חברה מסודרת וזה החוק שלהם ושאני רשאית להגיע לאסוף את הצ'ק ואני שניסיתי להבין ויודעת שהכל אפשרי שכן מנהל/ת או מנכל/ית יכול/ה לתת אישור חריג ולתת לי את הסכום המועט.

בקיצור נשמע שהם לא רוצים לעזור ולא לא יכולים.

מה אני כן יכולה לעשות כשאני צריכה את הכסף במזומן ולא בצ'ק? והאם מה שאומרים זה נכון לגבי חברות גדולות או קטנות שמחליטות בחוקים כאלה?
נטלי
07/01/2020 10:05
ילדתי ב1.1.2020 והודעתי במקום העבודה שאני לא מגיעה החל מה18.12.2019 לעבודה כי כבר קשה לי , המשוער שלי היה ב15.12.2019 שזה היה שבוע 40 .. (לא ציינתי שיוצאת לחופשת לידה או לסיקים לא הוגש שום דבר בכתב אלא בעל פה), אתמול הגשתי את החופשת מחלה החל מה19.12 עד ה31.12 ( יש לי 22 ימי מחלה לניצול ) לדברי המעסיק שלי כתב לי שזה לא מה שסוכם ומבחינתו נדבר על הנושא שאחזור מחופשת הלידה.

רציתי לדעת האם משהו בהתנהלות שלי לא היה תקין והאם יש לו סיבה שלא לשלם לי בתלוש הקרוב את ימי המחלה?
אירנה
07/01/2020 09:29
אשמח לעזרה,

אמא בגיל הפנסיה המשיכה לעבוד במקום עבודה לאחר כחצי שנה - מאז הכניסה לגיל הפנסיה - נערך שימוע והוחלט לפטר אותה.

ניתנה לה הודעה מוקדמת של חודש(עבדה מעל 10 שנים) אמא אמרה במעמד הפיטורים כי אינה מעוניינת להמשיך המעביד אמר כי אין בעיה ודלתיו תמיד פתוחות ובכך נגמרו היחסים.( כל זה בעל פה).

כ5 ימים לאחר הפיטורים נשלח בווטסאפ המכתב פיטורין. עד עכשיו לא נשלח מכתב בדואר, שאלה ראשונה הם ווטסאפ נחשב כמקור מוסך או שהיו חייבים לשלוח באופן רשמי?

היא התקשרה היום כחודש כמעט מאז ההתפטרות כדי לברר על המכתב ונושא התשלום, נאמר לה ע"י המזכירה כי מבחינתם מדובר בהעדרות כיוון ולא המשיכה להגיע, למרות שמול המעביד סוכם בעל פה,כעט המעביד מכחיש.

ניסיתי לבדוק בזכויות אי הגעה להודעה מוקדמת אך לא הצלחתי להבין האם מה שנעשה לאימי חוקי או יש כאן מקום לבירור?

תודה רבה
ליאור
07/01/2020 09:25
עבדתי אצל מישהי שהיא עוסקת בכוח אדם והיא עובדת עם מספר מפעלים בארץ.

לאחר שעבדתי במפעל יש כרטיסיה שנותנים לעובד - הכרטיסייה אבדה.

כשפניתי למנהלת כוח אדם היא אמרה שאין לה מה לעשות והיא לא יכולה לשלם לי משכורת -

זה חוקי לא לשלם משכורת בגלל שנאבד כרטיס?
יובל
07/01/2020 09:18
מישהו אולי יודע להמליץ על שעון נוכחות שיודע לשדר את הפלט שלו מרחוק? ושהפלט שלו באיכות הגיונית שאפשר לעבוד איתה ושיחסוך לי זמן?

עד היום אני משתמש בשעון שאני צריך לאסוף ממנו נוכחות פעם בחודש ביואסבי וגם הפלט שלו מצריך ממני לעבוד עליו פעם שניה כי הוא באיכות גרועה.

לפני שנה וחצי ניסיתי אפליקציה וזה היה לא טוב. המיקום לא נקלט טוב, והעובדים הסתבכו איתה.

תודה רבה!
בתאל
06/01/2020 19:47
התאריך המשוער הוא עוד חודשיים.
אני עובדת כבר שנתיים (פחות חודש) במקום העבודה. עד אוגוסט עבדתי משרה מלאה, מאוגוסט התחלתי לעבוד עב יומי כי התחלתי ללמוד יום בשבוע וכשצריך ללמוד למבחנים לא עבדתי.
כמה חל"ת מגיע לי?
מגיעה לי שעת הנקה אחרי שאחזור מהעבודה?
אוסנת
06/01/2020 18:39
הגעתי לשאלה שאני יודעת שהתשובה לא פשוטה אבל מחפשת איזה שהוא כלל אצבע, או דרך הערכה כללית מבלי לפנות לאקטואר.

מדובר בעובד שהמעסיק הפסיק להפריש לו לקרן הפנסיה ולרוע המזל חלה . כתוצאה מכך כמובן לא יכול לקבל אובדן כושר עבודה וזקיפת תגמולים מקרן הפנסיה עד להגיעו לגמלאות.

העובד היו בן 66 ונותרה לו שנה עד יציאתו לגמלאות.

כרגע אני מנסה להעריך מה גובה הפגיעה בסכום הפנסיה החודשי והנתון היחיד שיש לי זה הסכום שהופרש בפועל והסכום שהיה צריך להפריש.

והשאלה, איך אני יכולה באופן כללי לחשב מה גובה הפנסיה חודשית אותה צפוי העובד לקבל בהתאם למה שנצבר לו. לצורך זה אני צריכה נוסחה כלשהי פשוטה.

והחלק השני - על מנת שאוכל לדרוש מהמעסיק הפרשים, אני צריכה לעשות הערכת תוחלת חיים. האם יש גם לזה נוסחא כלשהי?
איל
06/01/2020 17:31
אני עובד משק בית משותף (מנקה חדרי מדרגות).
המעסיק (ועד הבית) משלם עבורי דמי ביטוח לאומי.
האם אני צריך להוציא לו קבלה ?
הבלבול נובע מכך שאני לא מבין אם אני נחשב מועסק או עצמאי (כמו גנן, מדביר כו'). כאמור משלמים עליי ביטוח לאומי אבל לא מנפיקים לי תלוש שכר.
תודה רבה
לירון
06/01/2020 08:50
אתמול החלקתי במדרגות ביתי בצאתי מהבית למקום העבודה. הנפילה לא היתה נעימה עם זאת לא ייחסתי לה חשיבות רבה על אף שחשתי שקיבלתי מכה (עיקמתי את כף הרגל).

קמתי והמשכתי למקום עבודתי. בשעות האחרונות התעוררתי מתוך שינה מכאבים עזים ברגל שעיקמתי, גם באת תזוזה וגם במצב סטאטי. הכאב מרגיש כמו נקע/מתיחת רצועות בקרסול.

האם הדבר יכול להיחשב לתאונות עבודה על אף שלא דיווחתי דבר על כך אתמול בסמוך למעידה? ומה האלטרנטיבות שלי במידה ואין לי יתרת ימי מחלה?
חני
05/01/2020 18:35
שלום וברכה,
אני סייעת בגן,
מדי פעם אני מתבקשת להיות גננת, עבור השעות האלו אני מקבלת תוספת שכר ונרשם בתלוש כעבודה נוספת,
המעסיק לא מפריש פנסיה עבור התוספת שכר שאני מקבלת,
אשמח לדעת האם הוא צריך להפריש לא..
תודה
ירין
05/01/2020 16:39
עבדתי במהלך השירות במשרה במלאה במשך כשנתיים.

עם סיום הצבא עברתי למשמרות בוקר (לעומת משמרות לילה שעשיתי במשך שנה ו-8 חודשים).

המשכתי לעבוד שלושה חודשים, וסבלתי בעיקר משחיקה.

החלטתי להתפטר ולהירשם לקורס מקצועי לצורך הסבת מקצוע.

האם אני יכול לטעון להרעת תנאים/ שינוי בתנאי עבודה לצורך קבלת אבטלה?

במידה וכן - האם דוח שעות חודשי (של כל החודשים שעבדתי) זה אסמכתא מספקת?

יש לציין שהמעסיק לא הכריח אותי לעבור למשמרות בוקר, עם זאת העליתי את נושא השחיקה מס' פעמים ולא ניתן פתרון..
ויטל
05/01/2020 15:56
שלום,

שאלה בנושא גובה פיצויים במקרה של שכר גלובלי שעלה לאורך התקופה וכאשר המעסיק הפריש מדי חודש 6% לקופה (ללא סעיף 14) .

האם סך הפיצויים שמגיעים כחוק ( מה שנצבר בקופה + השלמה) הם גובה השכר החודשי האחרון כפול חודשי וותק ?

וההשלמה של המעסיק היא המספר הזה פחות מה שהמעסיק הפקיד לאורך השנים לקופה?

אשמח להבהרה בנושא תודה
אביעד
05/01/2020 14:53
שלום,

אני עובד במשרה חלקית כמאבטח דרך חברת השמה.

רציתי לדעת מה החוק לגבי ימי חופש.

ברור לי שהצבירה של הימי חופש הם על פי האחוז משרה אך האם ניתן בנוסף גם לקבוע את השכר של יום חופש לפי אחוז משרה?

אני אתן דוגמה עם מספרים מקורבים למה שקורה אצלי.

אם למשל מגיע יום חופש עבור כל חודש במשרה מלאה אז אני מקבל חצי יום חופש בחודש עבור חצי משרה. אך בנוסף לזאת עבור כל יום חופש שאני פודה אני מקבל 50% משכר יומי, 150 ש"ח במקום 300 ש"ח.

מה שיוצא שמורידים כפול עבור החצי משרה, גם מורידים בכמות הימים שמקבלים וגם מורידים בכסף עבור כל יום חופש.

האם דבר כזה חוקי?
פולינה
05/01/2020 11:54
היי,

אשמח להתייעץ עם עו"ד המתמצא בענייני עבודה.

עובדת רשות מקומית - בכניסתי לעבודה חתמתי על הסכם עבודה-חוזה אישי דירוגי.

לאחר זמן נאמר לי שזה החוזה החדש הקיים בשוק (דרוג 524) , נאמר לי שיש לי חוזה כמו של פרילנסרית. (ללא קביעות וכו)

באחד מסעיפי החוזה רשום שאיני רשאית בתקופת העבודה לעבוד במישרין או בעקיפין בכל עבודה אחרת, כשכירה או כעצמאית.

השאלה היא האם באמת בגלל שהחוזה הוא כמו של פרילנסית ואין קביעות אפשר לבקש שיתחשבו ותינתן לי אפשרות לעבוד בעוד עבודה בשעות הערב למשל?

אודה לתשובתכם
אנה
05/01/2020 11:53
אדם שעובד 6 ימים בשבוע כטכנאי שירות(9 שעות ביום פלוס שעות נוספות ושישי עד השעה 14:00).
פעם בחודש חובה לעשות תורנות בסופש.
התורנות מתחילה מיום שישי בשעה 14:00 ועד ליום ראשון ב 7 בבוקר.
במידה ואותו העובד עבד כל הסופש בתורנות שלו, מיד אחרי שהמשמרת שלו הסתיימה ביום שישי בשעה 14:00 ועד לקריאת שירות האחרונה שהייתה במוצאי שבת ב24:00 (העבודה בפועל הסתיימה בשעה 2 בלילה).
האם זה תקין וחוקי שהמעסיק דורש מאותו עובד לעבוד ביום ראשון שאחרי התורנות משעה 8 בבוקר?
מדובר כאן בעבודה של שבועיים בלי הפסקה.
איה
02/01/2020 15:09
אני עובדת במוסד, במקום העבודה שעת ההנקה ניתנת לניצול עד שנה מיום הלידה. עוד מעט אני גומרת את השנה ועד עכשיו לא קיבלתי את השעה שמגיעה לי.
כל חודש יש סיבה לכך למרות שהמשרה מוגדרת אצלי כמשרה מלאה 100%, הם מסתכלים שעות העבודה בפועל.. והתנאי שלקבל את שעת ההנקה אני צריכה לעבוד בול 149 שעות בכל חודש, לא לנצל את כל החודש או לא מגיעה לי.
בנוסף לא לוקחים בחשבון ימי העבודה שהפסדתי בגלל החגים או השעות שהפסדתי בגלל המחלה..
אני רוצה לדעת האם מותר להם לקבוע באיזה שעות אני מנצלת את שעת ההנקה, האם אני חייבת לעבוד בול 149 שעות בשביל לקבל את השעה? אשמח לתשובות
החזר נסיעות
02/01/2020 14:07
אני עובד כל בוקר במוסד בית ספר ומקבל בתלוש גם החזר נסיעות

שעות עבודה בוקר בין 8.00-13.00

לאח"מ אני עובד גם צהרון במקום בין 13.30-15.45 אולם מפעיל הצהרון לא מעוניין לתת לי נסיעות בטענה שאני לא מגיע כרגע מביתי אלא אני נמצא במקום

האם הוא צודק בכך ?
מיכאל גוטליב
02/01/2020 13:43
בדעתי להגיש תביעה לבית הדין לעבודה
איך עלי לשלם את האגרה ?
ומה סכום האגרה כאשר הסכום שאני תובע הוא 24000 ש"ח
תהילה
02/01/2020 13:28
המקרה הוא כזה שהייתי חולה כמה ימים וביום הראשון למחלה יצאתי מוקדם מהעבודה.
מנסיון העבר ועל פי הכרותי את החוק ידוע לי שיום מחלה ראשון יכול להספר גם במקרה ולא עבדתי יום מלא ביום הראשון למחלה ויצאתי מוקדם.
להפתעתי במקרה הנוכחי המעסיק טוען שיום המחלה יספר מהיום הראשון שבו לא הייתי נוכחת ולא מאותו יום חלקי.
בקשתי שיצרף לי אסמכתא לחוק והוא שלח לי את הדבר הבא:
השאלה שלי האם זה אכן מהימן ותקין? והאם אפשר להתבסס על פסק דין בנושא ועל פיו להתנהל מבחינת חוקי עבודה? ודבר שני כאן בפסק דין מדובר על עובד שלא הגיע בבוקר ובא אחר הצהריים בטענה שמרגיש טוב.
אודה לעזרתכם
נופר
02/01/2020 13:16
בעלי חולה קרוהן מחלת מעיים

עובר הרבה אשפוזים וטיפולים

למרות זאת הוא עובד במשרה מלאה

הגשנו פעמיים תביעה לביטוח לאומי
ודחו אותנו

בפעם הראשונה שהגשנו בעלי קיבל אחוזי נכות זמנית ללא קצבת נכות

בפע השנייה שהגשנו דחו שוב את הבקשה ובעלי לא קיבל אפילו אחוזי נכות וכמובן לא קצבה

הנימוק בשתי הבקשות: גובה השכר הממוצע במשק

האם ניתן לעשות משהו? או שזה אבוד מול ביטוח לאומי ולוותר ?
פולינה
02/01/2020 13:11
היי, אשמח להתייעץ עם עו"ד המתמצא בענייני עבודה.
עובדת ברשות מקומית, בכניסתי לעבודה חתמתי על הסכם עבודה-חוזה אישי דירוגי.
לאחר זמן נאמר לי שזה החוזה החדש הקיים בשוק (דרוג 524) , נאמר לי שיש לי חוזה כמו של פרילנסרית. (ללא קביעות וכו)

באחד מסעיפי החוזה רשום שאיני רשאית בתקופת העבודה לעבוד במישרין או בעקיפין בכל עבודה אחרת, כשכירה או כעצמאית.

השאלה היא האם באמת בגלל שהחוזה הוא כמו של פרילנסית ואין קביעות אפשר לבקש שיתחשבו ותינתן לי אפשרות לעבוד בעוד עבודה בשעות הערב למשל?

אודה לתשובתכם
שגב
02/01/2020 13:03
שנה טובה לכולם,
עבדתי שנתיים במקום מסויים והרשת החליטה לסגור את מקום העבודה שלי. המנהל אזור הציע לי לעבור לסניף אחר של הרשת. דיברתי עם מנהל האזור והחלטתי לא להמשיך כי אין לי איך להגיע לסניפים אחרים והסברתי לו זאת (אין אמצעי תחבורה לסניפים אחרים ולסניף שיש זה לעמוד בתחנת אוטובוס בחורף שלא מוגנת מהגשם וללכת עוד ברגל למקום הסניף) הוא אמר שזה נחשב שהתפטרתי ולא שפיטרו אותי למרות שהם סוגרים בגלל שלא הסכמתי לעבור לסניף אחר של הרשת למרות שהסברתי לו שאין לי איך להגיע וזה לסכן את הבריאות שלי. עכשיו בגלל שהם טוענים שהתפטרתי זאת אומרת שאקבל 70% מהפיצויים ולא את כל הסכום (100%) רציתי לדעת אם אכן זה נחשב שהתפטרתי או שזה נחשב לפיטורים ואוכל לקבל את מלוא הפיצויים.
ג.ע
02/01/2020 13:01
אשמח לקבל חוות דעת בנושא נזיקין בעבודה. אמא שלי שברה את היד בעבודה בחודש 9/19 ולפי רופא תעסוקה היא לא כשירה לעבודה עד 16.2.

היא קיבלה דמי פגיעה מביטוח לאומי על 91 יום. בעבודה היום שלחו לה מכתב ובו נמסר שאם היא עדיין רוצה להמשיך לחזור לעבודה צריכה להודיע למנהל שלה.

היא אינה יכולה לעבוד מבחינה רפואית.

וועדה רפואית שאחרי תאונת עבודה מתקיימת עוד שבועיים.

מה ניתן לעשות?

תודה
לילך
02/01/2020 13:00
לפני 3.5 שנים עזבתי מקום עבודה בו עבדתי 7 שנים כעובדת שכירה בהיקף משרה מלאה.

בתפקידי האחרון הייתי 3.5 שנים ובמהלך התפקיד פניתי לגבי קרן השתלמות שאושרה לי.

לאחר תקופה גיליתי כי למעשה בחוזה של אותו תפקיד היה מצוין שאני זכאית לקרן השתלמות כחצי שנה אחרי שאני בתפקיד.

פניתי בבקשה לקבל רטרו אך אושר לי רק 4 חודשים מה שאומר שכמעט שנה שהפסדתי בה את הקרן
האם אני יכולה לדרוש כעת את הכסף? האם יש חוק התיישנות? מאז שהייתי אמורה לקבל לפי חוזה עברו 5 שנים.

חשוב לציין כי בחוזה כתוב שתהיה לי קרן השתלמות אחרי כחצי שנה בתפקיד אך בפועל לא שולם לי אלא רק שנה וחצי אחרי...

תודה מראש
ליאור
02/01/2020 12:55
אהלן חבר'ה,
אבא שלי בן 74, מקבל קצבת זקנה, אך לא מקבל הבטחת הכנסה היות והוא עובד כשכיר מעל לתקרה המזכה בהבטחת הכנסה (לא בטוח עד כמה הפרט הזה חשוב).
הוא עבר אתמול תאונת עבודה בעקבותה שבר את הברך.
הרגל מקובעת, וישנה הוראה של הרופא לחודשיים של מחלה.

גיגלתי קצת אחר "תאונת עבודה לאחר גיל הפרישה" והתוצאות לא ברורות או שסותרות את עצמן.

למה הוא זכאי?
האם ניתן לתבוע פיצויים?

תודה חבר'ה.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!