עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 150
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

תמר
13/04/2020 13:04
שלום,

אימי בת ה 71 מטפלת בקשישים דרך כוח אדם. מאז תחילת המגפה היא הפסיקה לעבוד עקב שהיא בקבוצת סיכון מוגברת של הגיל ומצב בריאותי.

היא ביקשה המעסיק חל"ת אך הוא סירב מתוך הטענה שאצלכם עובדים כמקום עבודה חיוני. אך מצד שני יש את ההנחייה של משרד הבריאות שקשישים ומבוגרים צריכים להישאר בבית.

בינתיים היא ללא שכר כלל ואין לה מספיק ימי חופשה לפדות.

האם הצדק עם מקום העבודה, יש מה לעשות?
0543334081
12/04/2020 17:59
האם המעביד נדרש להשלים פצויים במידה שהעובד אינו חוזר או מוחזר לעבודה בתום החל"ת, כלומר האם יש רצף זכויות פיצויים.
נועם
12/04/2020 16:35
החברה בה אני עובד הייתה אמורה לשלם לי ימי מחלה בתשלום במשכורת של מרץ 20, בתלוש ראיתי שהחסירו מספר ימים ונאמר, כי ישלמו חודש לאחר מכן, כלומר היום (10.4.20). טרם שולמו הימי מחלה ונאמר (מן הסתם) להמתין לראשון. מהיכרותי עם החברה הם מסוגלים להגיד לי להמתין עד מאי וכפי שידוע בעקבות המצב, כל שקל הוא חיוני.
האם ניתן לעשות משהו חוקית בעניין (תחת הלנת שכר)?
אביתר
12/04/2020 16:27
אני עובד דרך חברת כוח אדם בבית אריזה.
בבחירות הוציאו אותנו ליום שבתון, אך לא קיבלתי שכר יום עבודה רגיל כמו שקבוע בחוק.
חברת כח האדם אומרת שהם צריכים לקבל מייל מהמזכירה של בית האריזה בנוגע לזכאותי לקבל את השכר, מצד שני המזכירה אומרת שמעולם לא עשתה ולא נדרשה לעשות כן, והעניין הזה תלוי לגמרי בחברת כוח האדם.
נ.ב ביום הבחירות כבר היה לי וותק של חודשיים בעבודה
מה אני יכןל לעשות כדי לקבל את שכרי?
תודה רבה לעונים !!
נטלי
12/04/2020 08:24
אני בהריון בחודש שמיני תאריך לידה ב18/5 המעסיק רוצה להוציא אותי לחל"ת בזמן קורונה למרות שהעסק עובד רגיל ואני מעונינת לעבוד
האם מותר לו? האם זה הרעת תנאים?
אורי
11/04/2020 14:46
עובד בעסקי מזון שלא קיבל עדיין משכורת פברואר.
כשהגיע מועד התשלום (10.3) המעסיק טען שאין כסף לשלם ונמצא בחובות.
לאחר מכן התחיל משבר הקורונה ובתאריך 12.3 סגר את העסק והוציא את כל העובדים לחל"ת.
כששוחחו עימו בנוגע למשכורת אמר שהעובד ידע שיש לו קשיים ועדיין בחר לעבוד (לא מדוייק, דיבר על בעיות אך לא אמר שלא יהיה לו כסף למשכורת) ושבכל מקרה גם אם יתבעו אותו עכשיו יקח שנים עד שישלם לעובד את השכר.

אשמח להכוונה, מדובר בבחור צעיר שזו העבודה הראשונה שלו .
האם כאשר תובעים הלנת שכר ייתכן שהתיק יגיע להוצאה לפועל ויקח לעובד שנים לקבל את שמגיע לו?

תודה ושבת שלום.
אדל
11/04/2020 14:30
שלום

אני מועסקת כ-3 חודשים בחברת כ"א בתפקיד שמירה . ביום שבת האחרון במשמרת לילה עברתי תאונת עבודה במקום עבודתי . בבוקר הודעתי לאחראי סייר על המקרה , הוא לא התייחס , לא מילא דו"ח תאונת עבודה . חבר לעבודה הקפיץ אותי הביתה , הנזק נגרם לכף רגל קרסול ולא יכולתי ללכת מכאבים חזקים.

בבית התחלתי לטפל בעצמי ולא ידעתי מה לעשות ( תקופת קורונה ) הכל סגור. אחרי השינה החלטתי לחזור לעבודה לעוד משמרת לילה עם כאבים נוראיים בכף רגל , בגלל מצב כללי ומצב כספי קשה שמחייב אותי לעבוד. בסוף המשמרת המצב החמיר ברגל , הודעתי שוב לאחראי סייר , שוב לא התייחס , אמר לדבר עם המנהל .
באותו יום בצהריים נסעתי באוטובוס למכבי שירותי חירום אחיות , אורתופדית בדקה אותי נעשה צילום רנטגן , התברר שיש לי קרע ברצועות והכל רציני.

מיד הודעתי למנהל החברה על המקרה , הוא אמר שבגלל שקיבלתי רק שבוע בבית , לא מגיע לי דמי פגיעה בעבודה ,או דמי תאונת עבודה מביטוח לאומי , אלא חופש מחלה רגיל שהם ישלמו לי , מה אני יכולה לעשות עם המצב ובכלל ברגע שמנהל עונה ומגיב ככה ? הרי בגלל תאונת עבודה איני יכולה להמשיך לעבוד , לא חליתי שצריך לקחת ממני חופש מחלה. (זו דעתי בלבד)

האם המנהל מגזים ויש כאן עילה לתביעה בדיני עבודה ? אני יכולה להגיש תאונת עבודה בביטוח לאומי ללא אישור מנהל וחתימתו ?

נוסף על כך לפי הסידור עבודה שהוא פרסם אתמול , נראה שהוא מתנקם בי צימצם לי את היקף העבודה כמעט בחצי , במקום 5 משמרות קיבלתי רק 3 משמרות שזה אומר פחות מתקן המינימלי אצלינו ( 4 משמרות )
מה באפשרותי לעשות במצב הנוכחי ? תודה לעונים ולעוזרים .

שבת שלום !
שיראל
11/04/2020 14:23
שלום לכולם
אשמח להתייעץ עם עו"ד לענייני עבודה

האם זה חוקי לקבוע שימוע ובמשך כמה ימין עד השימוע לא לאפשר לעבוד ולא לתת תשובה איפה העובד עומד?

בנוסף, האם ניתן להרע את התנאים? לאחר השימוע לשנות בחוזה משכר גלובלי מעל המינימום לשכר שעתי מינימום? וכמו כן, להמשיך להשאיר את העובד בבית על חשבונו, בלי הכנסה בלי הודעה מפורשת איפה הוא עומד? בלי מכתב??

מה ניתן לעשות במצב הזה?

תודה לעונים
שבת שלום וחג שמח
אודליה
11/04/2020 14:22
חייבת עזרה של עורך דין בגלל שלא קיבלתי משכורת!

ב 7 באפריל העבודה הודיעה על שהמשכורות מוכנות - בצ 'קים , ושאפשר לבוא לקחת.

אני שולחת הודעה לרואת חשבון של העבודה שהיא האחראית על המשכורות. מסבירה לה יפה שמאז שיצאנו לחל"ת אני כבר לא בדירה, לא בראשון לציון.

שחזרתי כבר לבית של ההורים שלי שזה מחוץ לראשון, רחוק מראשון...במרחק של לפחות כשעתיים נסיעה בתחבורה ציבורית, ושאני לא ניידת, אין לי רכב ורשיון!
ושבכלל המצב והחוקים שעשו בגלל הקורונה. אי אפשר לצאת יותר מ 100 מטר!

אני אומרת לה להעביר לי בהעברה בנקאית. והיא אומרת לי "לא, אי אפשר"!

אני אומרת לה שזה חוצפה, לא בסדר, לא פייר. ושהם, בעבודה צריכים להבין את המצב של העובדים. בדיוק כמו שהעבודה הקודמת נתנה לי, אחרי שהסברתי את אותו המצב.

אמרתי לעבודה הנוכחית שלי,
שאם העבודה הקודמת שלי הסכימה... אז מה הבעיה שלהם?

אמרתי שאני נותנת להם עד ל 10 לחודש שזה הנורמה לקבל בו את המשכורת. ואם לא, אז חס וחלילה זה יעבור משפטית.

והיא לא ענתה לי. מתעלמת ממני עד עכשיו!
לא עונה להודעות.

אתמול ה 10 לחודש! כבר ירדו לי עכשיו חשבונות מהבנק... כ 2000 שקלים. אין כמעט שקל מהבנק.
למרות שקיבלתי משכורת מהעבודה הקודמת והמקדמה מהביטוח לאומי על דמי האבטלה.

עדין לא עוזר, ו . . . העבודה הנוכחית לא העבירה לי בנקאית את המשכורת.

שלחתי שוב פעם הודעה לרואת חשבון הזו. היא בכלל לא מחוברת. יש וי אחד. ופתאום אין לה תמונת פרופיל בווצאפ. כאילו מחקה את המספר שלה.

שאלתי את מנהלת העבודה אם זה אותו מספר?! והיא אומרת לי שכן. מסתבר שהרואת חשבון הזו, חסמה אותי!

אמרתי למנהלת שזה לא בסדר, שזה מה שהם עושים?! והיא אומרת לי "מצטערת אין לי איך לעזור, אנחנו סגורים עד יום רביעי"
והם מתעקשים שאבוא לקחת את הצ'ק.
ושום דרך אחרת.
סליחה?!מה זה?
מה עושים מבחינת חוקי העבודה במצב כזה? ? מישהו יודע ?
ג'ני
11/04/2020 14:19
שואלת בשביל חברה שהוצאה לחל"ת ממקום עבודתה בגלל הקורונה הארורה והגישה בקשה לדמי אבטלה מתוקף זכאותה בתקופה זו.

לאחר כשבוע התחילה לעבוד במקום אחר ופוטרה כעבור 4 ימים (טלפונית) אציין כי היא איננה מעוניינת להמשיך בעבודה זו אך מצפה לקבל שכר עבור אותם 4 ימים שעבדה.

השאלה האם זה יפגע בזכויותיה לקבלת דמי אבטלה ממקום עבודתה הקודם. אודה לתשובה מהימנה ומתוקפת בסימוכין מהחוק מעו"ד לענייני עבודה.

תודה וחג שמח!
מקפיד
10/04/2020 14:40
שלום רב.

יש אצלנו עובדת בצוות שכל הזמן לא מרוצה מהנתונים שאני מזין לדוח, למרות שכבר סיכמתי עם הבוסים שלנו והם אישרו לי להמשיך להזין בדרך שלי. למרות שאני מערב אותם, העובדת ממשיכה להתקשר אליי ולבקש שאתקן דברים בדוח, כי היא קשורה לנושא, ואני אומר לה כל פעם מחדש שהנתונים שהזנתי באישור הבוסים. ביקשתי ממנה לפנות אליהם בנושא, והיא ממשיכה כל הזמן להציק לי, כאילו שאני עושה לה דווקא או שאני אחראי לזה. אני מרגיש שהבוסים לא ממש מגבים אותי למרות שביקשתי מהם.

השאלה שלי היא - כיצד אפשר לגרום לעובדת הזאת להפסיק לשגע אותי ולהציק לי, כי השיחות טלפון גוזלות לי זמן מהעבודה השוטפת? אני רוצה לשמור איתה על יחסים טובים ומבלי ליצור התנגדות כדי שאני לא אצא האיש הרע מכל הסיפור ושלא יבואו אליי בטענות, כי אני פועל על פי ההנחיות של הבוסים בנושא הדוח.

אודה לעזרה בנושא.
אורי
10/04/2020 08:29
שלום רב,
אני עובד במשכורת חודשית.
המעסיק שלי הוציא אותי לחל"ת וחישב את ימי העבודה בהם אני זכאי לתשלום, רק לפי ימי עבודה, ללא שישי-שבת, כאילו אני עובד יומי.

האם זה תקין? אני חש מרומה.
טארק
10/04/2020 07:58
המעסיק הוריד לי במשרה מ 100% ל 75% בלי להודיע לי וזה על סמך אי הגעה לשעות המשרה
יש לציין שזה קרה לפני משבר הקורונה
האם זה חוקי ?
אורי
09/04/2020 21:30
שלום רב,
אני עובד במשכורת חודשית.
המעסיק שלי הוציא אותי לחל"ת וחישב את ימי העבודה בהם אני זכאי לתשלום, רק לפי ימי עבודה, ללא שישי-שבת, כאילו אני עובד יומי.

האם זה תקין? אני חש מרומה.
דוד
08/04/2020 11:38
אתר הפורומים המשפטיים
פורום דיני עבודה
תמונת מנהל פורום
עו"ד לילך אקרמן
תמונת מנהל פורום
עו"ד עדי אורן-פריאנטי
תמונת מנהל פורום
עו"ד אחוה פודים
אודות הפורום

שלום רב .
אני הלום קרב מוכר משרד הביטחון.
נסעתי לחו"ל לצורך החלמה, לתקופה של חודשיים ,המצאתי למעסיק אישורים רפואיים חתומים על ידי הרופא ה שלי על כך. המעסיק שלי אינו מכיר בתקופה זו כתקופת מחלה ובאישורים אלה אלא כחופשה שנתית , אבקש את עזרתכם וייעוצכם בנושא זה .

הוספת תגובה

אתר הפורומים המשפטיים
פורום דיני עבודה
תמונת מנהל פורום
עו"ד לילך אקרמן
תמונת מנהל פורום
עו"ד עדי אורן-פריאנטי
תמונת מנהל פורום
עו"ד אחוה פודים
אודות הפורום

שלום רב .
נסעתי לחו"ל לצורך החלמה, לתקופה של חודשיים ,המצאתי למעסיק אישורים רפואיים חתומים על ידי הרופא ה שלי על כך. המעסיק שלי אינו מכיר בתקופה זו כתקופת מחלה ובאישורים אלה אלא כחופשה שנתית , אבקש את עזרתכם וייעוצכם בנושא זה .

הוספת תגובה

אתר הפורומים המשפטיים
פורום דיני עבודה
תמונת מנהל פורום
עו"ד לילך אקרמן
תמונת מנהל פורום
עו"ד עדי אורן-פריאנטי
תמונת מנהל פורום
עו"ד אחוה פודים
אודות הפורום

שלום רב .

הוספת תגובה

שלום רב ,
נסעתי לחו"ל לצורך החלמה נפשית ,בידיעת המעסיק שלי,מאחר שמצבי הנפשי הידרדר מאוד והייתי זקוק "לברוח מהמציאות היומיומית העגומה" , כאוויר לנשמה , מאחר שהמחשבות האובדניות שלי גברו מאוד והייתי על סף מעשה .
שהיתי בחו"ל תקופה של חודשיים ותקופה זו סייעה לי במעט .
כששבתי לארץ המצאתי למעסיק אישורים רפואיים,על תקופת ההחלמה חתומים על ידי הרופאה שלי .
המעסיק לא הכיר באישורים הרפואיים כמחלה (יש לי הרבה ימים כאלה ) וזקף אותם לחופשה שנתית ,כשאני נמצא בחסר רב בימי חופשה עד ליום פרישתי.
אבקש את ייעוצכם המשפטי בנושא , האם שהייתי בחו"ל לצורך הבראה נפשית ,היא חופשה או מחלה ? .
בתודה מראש .
קובי
08/04/2020 08:29
תשלום מענק בסך 500 ש"ח, כל הפרטים????

הביטוח הלאומי ישלם באופן אוטומטי מענק בסך 500 ₪ ???? עבור ילדים, אזרחים ותיקים ומקבלי קצבאות נכות, הבטחת הכנסה ומזונות.
המענק ישולם החודש ומועדי התשלום יתפרסמו בימים הקרובים באתר, בטלגרם וכאן בעמוד הפייסבוק שלנו.

למי ישולם המענק?

1⃣ ילדים:
מענק בסך 500 ש"ח ישולם עבור כל ילד שטרם מלאו לו 18 (שזכאי לקצבת ילדים בחודש אפריל).
המענק ישולם לכל היותר עבור 4 ילדים למשפחה:
• ילד אחד – 500 ₪
• שני ילדים – 1,000 ₪
• שלושה ילדים – 1,500 ₪
• ארבעה ילדים ומעלה – 2,000 ₪

שימו ❤️, המענק ישולם לחשבון הבנק שאליו משולמת קצבת הילדים.

2⃣ אזרחים ותיקים:
מענק בסך 500 ₪ ישולם למי שהגיעו לגיל פרישה (נשים מגיל 62 וגברים מגיל 67) ומקבלים עבור חודש מרץ או אפריל לפחות אחת מהקצבאות הבאות:
• קצבת אזרח ותיק
• קצבת שאירים (מעל גיל פרישה)
• קצבת תלויים בנפגעי עבודה

תוספת למענק בסך 450 ₪ תשולם לאזרחים ותיקים שבנוסף מקבלים לפחות אחת מהקצבאות הבאות:
• השלמת הכנסה
• סיעוד
• שירותים מיוחדים
כלומר, אזרחים אלה יקבלו מענק בסך 950 ₪.

שימו ❤️, שני בני זוג שמקבלים קצבת השלמת הכנסה, סיעוד או שירותים מיוחדים יקבלו תוספת אחת בסך 450 ₪.

3⃣ מקבלי קצבאות נכות:
מענק בסך 500 ₪ ישולם למי שמקבלים בחודש מרץ או אפריל לפחות אחת מהקצבאות הבאות:
• נכות כללית
• שירותים מיוחדים לנכים קשים
• ניידות
• ילד נכה
• נכות מעבודה
• נפגעי איבה
• אסירי ציון
• פיצוי לנפגעי פוליו
• פיצוי לנפגעי גזזת
• פיצוי לנפגעי עירוי דם
• נכי צה"ל

שימו ❤️, מי שזכאי ליותר מקצבה אחת מקצבאות הנכות, יקבל מענק אחד בלבד.
מקבל קצבת ילד נכה שמשולמת עבורו קצבת ילדים, יקבל את שני המענקים.

4⃣ מקבלי קצבת הבטחת הכנסה:
מענק בסך 500 ₪ ישולם למי שמקבל עבור חודש מרץ או אפריל קצבה להבטחת הכנסה.

שימו ❤️, בני זוג שמקבלים קצבה להבטחת הכנסה יקבלו מענק בסך 1,000 ₪.

5⃣ מקבלי דמי מזונות:
מענק בסך 500 ₪ ישולם למי שמקבל עבור חודש מרץ או אפריל דמי מזונות.

האם אפשר לקבל יותר ממענק אחד❓
עבור כל אדם משולם מענק אחד בלבד.
רק ילדים שמשולמת עבורם קצבת ילד נכה, יכולים לקבל את שני המענקים.
תמר
07/04/2020 17:25
בתאריך 31.12.2019 סיימתי את חוזה העסקה שלי במשרד המשפטים לאחר כשנתיים וחצי העסקה כעובדת מן המניין (תקן עובדת משרד המשפטים) ולפני כן כ-3 שנים כעובדת ארעית *באותו התפקיד*.

נכון להיום לא נכנסו לי כספי פיצויים (שהתחייבו שאקבל), למרות שתזכרתי את האמרכלות שוב ושוב לאורך כל התקופה.

1. האם יש טווח זמן שבו הם מחויבים להעביר לי את הכסף?

2. האם עיכוב העברת התשלום עומדת תחת הגדרת הלנת שכר?

3. במידה שכן, אילו פעולות עליי לנקוט כדי לפעול נגדם?
מציינת שהפניות אליהם נעשו על-ידי וכן בעזרתה של חברה עוד לפני טירוף הקורונה.

רק בריאות וחג שמח לכולם.
מורין
07/04/2020 17:24
מחפשת עזרה מעו"ד לענייני עבודה
ב 10.2 סיימתי את עבודתי לאחר שנה וקצת במקום עבודה.
ב 10.3 שאלתי לגביי גמר חשבון ונאמר לי שאקבל אותו בתלוש מרץ שיוצא בחודש אפריל.
היום שאלתי לגביי גמר חשבון ונאמר לי שעקב המגבלות, מחלקת הנהלת חשבונות לא עובדת ואקבל את מה שמגיע לי (פיצויים, דמי הבראה וכו') רק כשיהיה הנחיית ממשלה שאפשר לחזור לעבוד.

**הרשת היא רשת טיפולי לייזר אסתטיים והפסיקו לעבוד ב 16.3

מה ניתן לעשות כרגע? יש לי צילומי מסך של כל השיחות ואוכל להעביר בפרטי למי שירצה לראות.
מילנה
07/04/2020 17:22
המעסיק הודיע כי אחרי פסח כולם חוזרים לעבודה סדירה אך הוא מודיע כי בעקבות צמצום הפעילות של החברה עד כה הוא מקזז למשך תקופה של חודש 20% מהשכר הברוטו של כלל העובדים בכל המפעל. עלי לציין כי המפעל הוא חיוני ופעילות בו לא היתה מצומצמת במהלך כל התקופה מאז תחילת המשבר. האם הדבר חוקי ומה על העובדים לעשות?
לי
07/04/2020 17:22
שאלה לגבי מתן התראה מוקדמת לפני התפטרות בזמן חל"ת.

עובד שבעקבות הקורונה הוצא לחל"ת שאמור היה להימשך מ19.3.2020 עד 19.4.2020 מצא בזמן החל"ת עבודה אחרת והודיע למעסיק ב5.4.2020 בכתב על התפטרות ומתן הודעה מוקדמת של חודש.

המעסיק דורש מהעובד לחזור מהחל"ת באופן מיידי כדי שבזמן שנותר עד ה5.5.2020 יישאר כמה שיותר זמן ללמד מחליף או לחלופין שהעובד יחזור מהחל"ת ב19.4.2020 כפי שתוכנן ושייתן חודש ממועד זה משמע עד ה19.5.2020.

האם מותר למעסיק לדרוש דבר כזה?

מצד אחד אם העובד יחזור מוקדם הוא עלול לאבד זכאותו לדמי אבטלה על השבועיים הראשונים כי ייצא שהחל"ת לא היה חודש, ומצד שני הוא התחייב בפני מקום העבודה החדש על התחלת עבודה ב10.5.2020 והוא מעוניין להתחיל מהר ככל האפשר.

חשוב לציין שהעובד לא היה מסכים לצאת לחל"ת אם זה לא היה חודש והוא לא היה צפוי לקבל דמי אבטלה. העובד ניסה להסביר למעסיק את הבעיה של איבוד הזכאות לדמי אבטלה ואמר שאין לו בעיה לחזור לעבודה באופן מיידי בתנאי שהחברה תתחייב לשלם על השבועיים הראשונים של החל"ת במקרה שיהיו בעיות עם ביטוח לאומי, תגובת המעסיק הייתה שהבקשה לא לגיטימית. האם העובד חשוף לתביעה \ הורדת שכר במידה והוא מגיע רק עד ה5.5.2020?

תודה מראש
מאיה
07/04/2020 16:12
אבקש עזרה מעו״ד לענייני עבודה.

ברצוני לתבוע את המעסיק שלי על כך שלא שולם לי שכר (ממתינה למשכורת של חודש פברואר).

מעבר לחודש הזה, בכל חודש בחודשו התקיימה הלנת שכר - תשלומי משכורת באיחור מתמיד.

אשמח לקבל יעוץ ממי שרוצה לקבל את התיק הזה ולהתחיל לעבוד.

חג שמח!
ניצן
07/04/2020 15:07
שלום.

שאלה כללית בנושא דיני וזכויות עבודה, שלא קשורה למצב. מקווה שרלוונטי לשאול אותה פה:

אני פרילנסר שמספק שירותי תרגום לאותה חברה כבר כשנה וחצי, והם החברה היחידה שמקבלת ממני את השירות הזה. שמעתי שאם מספקים שירותים לעסק ספציפי מעל שנה זה אמור להחיל יחסי עובד-מעביד מסוימים, כמו צבירת ימי מחלה וחופשה, אולי פנסיה וכדומה.

האם זה נכון? האם תוכלו להסביר לי האם ואילו זכויות מגיעות לי וכיצד באפשרותי לקבל אותן?

תודה מראש, חג שמח ובריאות שלמה!
אריאל
07/04/2020 14:55
שלום,

אני עובד במוקד מעל חצי שנה ואני בן 19 ובחודשיים האחרונים הורידו לי בשכר קרן פנסיה, מהראל מנסים להשיג אותי כמעט כל יום ואני אומר להם שאני ממש לא מעוניין בזה כרגע ואני לא מחויב כי אני לא בן 21, בגיל 21 אשמח לפתוח את הקרן, אומרים לי תמיד שיחזרו אלי אחרי שיבדקו אם זה באמת חובה, לא חוזרים אלי לגבי התשובה ונציגה אחרת מחייגת בשביל שאמלא את הטופס לפתיחת הקרן פנסיה, אבל עכשיו התקשרה מישהי מצוות השכר של העבודה שלי ואומרת לי נכון יכול להיות שאתה לא חייב אבל אני בתור המעסיק מחוייבת להוריד לך מהשכר לפנסיה אין אפשרות שלא יהיה לך פנסיה, והיא מתעקשת שאם לא אצטרף לא יתנו לי את הכסף שירד לי בחזרה ובנוסף לזה מאיימת שאם לא אפתח את הקרן כרגע אז החברה לא תפתח לי את הקרן פנסיה גם בגיל 21, אז כשאמרתי לה שאני מוותר על הכסף רק שלא יורידו לי היא חוזרת על אותו משפט ״אבל שוב, אי אפשר שלא יהיה לך קרן פנסיה כרגע עד גיל 21״ ואני שוב חוזר ומסביר לה שאני לא מחויב בגילי.

יש מצב שאני באמת מחויב? יש מצב שאני צודק? מחויבים להחזיר לי את הכסף בחזרה? ואם כן מי מחויב? החברה שלי או הראל?

תודה מראש!
שלי
06/04/2020 18:05
שלום רב,

המעסיק הוציא אותי לחל"ת מתאריך ה- 30/03 עד ה- 30/04 הוא הוציא אותי באישורי, אני בהריון והוא לא פנה למשרד התמ"ת על מנת לקבל אישור ובכל זאת מתאריך ה- 30/03 לא הגעתי לעבודה והוא בטוח שהוא לא אמור לשלם על הימים האלה, פניתי למנהלת החשבונות והיא אמרה שלא מכירה דבר כזה ואין צורך לקבל שום אישור.

האם ביטוח לאומי יעשה לי בעיות ולא יכיר לי בתביעת אבטלה כיוון שאין לי אישור ממשרד התמ"ת? אני מפחדת שלא יעשו לי אחרי זה בעיות עם הדמי לידה ויקזזו לי את הדמי אבטלה כיוון שהוא לא קיבל אישור להוציא אותי לחל"ת.
עדי
07/04/2020 14:50
תקשיבי תדרשי מהמעסיק שלך להעביר מכתב למשרד העבודה.
אני קיבלתי אתמול טלפון מהם (זה מחלקה בתוך לשכת התעסוקה) שהם מאמתים איתך פרטים ואז מסבירים לך על הזכויות שלך, בלי קשר זה טוב, שזה מתועד כי אז יש לך אסמכתא למה את מבקשת לא להתחשב בתקופה של החלת.
עוד דבר, גם בתקופת הקורונה המעסיק חייב, אישור של לשכת התעסוקה להוציא אותך לחלת וכל זמן שלא ביקש אישור כזה הוא צריך לשלם לך שכר מלא ואת כל הזכויות הסוציאליות שלך.
אל תוותרי
משרד העבודה
07/04/2020 14:19
י"ב ניסן, תש"פ
6 אפריל, 2020
לידיעת המעסיק והעובד/ת

הנדון: תקנות שעת חירום (נגיף הקורונה החדש) חוק עבודת נשים, התש"ף- 2020

במסגרת מצב החירום מאז שהוכרז על המחלה הנגרמת מנגיף הקורונה החדשה כמחלה מידבקת, נקטו מעסיקים
שפעילותם הוגבלה או צומצמה בעקבות כך במדיניות של הוצאת העובדים לחופשה ללא תשלום מתוך כוונה כנה
כי עם סיום ההגבלה יוכלו להחזיר את העובדים למקום עבודתם, בעוד שבמהלך החל"ת העולה על שלושים ימים
יוכלו העובדים והעובדות לקבל גמלת אבטלה בכפוף לעמידה בתנאי ההכשרה וכלל התנאים המופיעים בחוק
הביטוח הלאומי שנוסחו בהתאם לתיקון תקנות שעת חירום )נגיף הקורונה החדש( ) הוראות מיוחדות לעניין
ביטוח אבטלה , התש"ף- 2020 . חוק עבודת נשים מבקש בראש ובראשונה לשמור על משרותיהם של עובדים
ועובדות מוגנים מכוח החוק על כן תקנות שעת חירום )נגיף הקורונה החדש()חוק עבודת נשים (, התש"ף- 2020 ,
שהותקנו היום, 6/4/2020 , מבקשות שלא לראות כפגיעה בהכנסה הוצאת עובדת או עובד כאמור שהוצאו לחל"ת
בכפוף לתנאים שיפורטו להלן.

מעסיקים אלה לא יהיו חייבים בבקשת היתר. עובדים אלה ומעסיקיהם יוכלו לפנות לביטוח לאומי לתביעה לדמי אבטלה. נציין כי על הגשת תביעה לביטוח לאומי עד 7/4/2020 מזכות בהקלות

בהתאם לתיקון תקנות שעת חירום )נגיף הקורונה החדש( )הוראות מיוחדות לעניין ביטוח אבטלה(, התש"ף -
2020 , הכל בכפוף לעמידה בכלל התנאים המחייבים לחוק הביטוח הלאומי .

הוצאת עובדת או עובד לחופשה ללא תשלום הינה ביוזמת המעסיק ולתקופה שלא תפחת מ- 30 ימים ולא תעלה
על 60 ימים ובלבד שמתקיימים כל אלה:

.1 החל"ת אינה קשורה לנסיבה שבגינה מוגנים העובד או העובדת.

.2 המעסיק ביצע מאמצים ולא מצא עבודה מתאימה אחרת לעובד/ת.

.3 העובד או העובדת נתנו הסכמתם בכתב להוצאתם לחופשה ללא תשלום. (יש לשמור את ההסכמה)

.4 המעסיק החליט על הוצאת העובדת או העובד לחופשה ללא תשלום לאחר שפעילות עסקו הוגבלה או
צומצמה עקב ההוראות והדינים שהוצאו בעקבות משבר הקורונה, או צומצמה בשל מתן שירות לעסק או
ביצוע עבודה שפעילותו הוגבלה כאמור או ביצוע עבודה בעבורו, או צומצמה בהתאם להוראות תקנות
שעת חירום שהתקינה הממשלה לפי סעיף 39 לחוק יסוד הממשלה בעקבות ההכרזה האמורה. -

.5 התפקיד שביצעו העובדת או העובד אצל המעסיק הוא חלק מהפעילות שהוגבלה או צומצמה כאמור
לעיל, והמעסיק הוציא לחופשה ללא תשלום בנוסף לעובדת או לעובד כאמור עובדים נוספים מאותו טעם
או עובדים נוספים שלא חלה לגביהם הגבלה לפגיעה בהכנסה לפי החוק; תנאי זה לא יחול אם עסקו של
משרד העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים, מינהל הסדרה ואכיפה

חוק עבודת נשים. דרך מנחם בגין 125 )קריית הממשלה(, קומה 12 , תל אביב
טל' – 03--7347911/12 , פקס – 03--7347870 Hasdara.Woman@economy.gov.il
המעסיק בכללותו חדל מלפעול בעת שהעובדת או העובד הוצאו לחופשה ללא תשלום או אם העובדת או
העובד הם העובדים היחידים בעסקו של המעסיק.
.6 על העובדת והעובד לא הוחל הסכם היציאה לחופ
שה כהגדרתו בתקנות שעת חירום ) הרחבת הסכם
יציאה לחופשה על המגזר הציבורי הרחב בשל נגיף הקורונה החדשה (, התש"ף- 2020 ;

.7 ככל שהמעסיק מוציא לחופשה ללא תשלום עובדת בהריון תאריך הלידה המשוער של העובדת לא חל –
ב - 30 הימים שבתכוף לאחר מועד הוצאתה לחופשה.
תחולת התקנות הינה על כל עובד/ת שהוצאו לחל"ת ביוזמת המעסיק החל מה- 15/3/2020 ואילך (להלן "המועד הקובע)".
כל ההחלטות שניתנו עד כה בתוקף. ככל שניתן היתר לפי סעיף 9א לחוק ערב התחילה של התקנות יראו את
ההיתר כאילו ניתן ביום הוצאת העובד/ת לחל"ת או במועד הקובע , לפי המאוחר.

תקנות אלו לא משנות את תוקפן של החלטות שניתנו לסירוב להוצאת העובד/ת לחל"ת.

אין בהוראות התקנות כדי לגרוע מכל זכות או חובה המוטלת על מעסיק או על עובד, לפי דין, הסכם קיבוצי או
חוזה עבודה, אלא אם נאמר מפורשות אחרת בתקנות.
לגבי בקשות שהוגשו ולא נתקבלה החלטה לגביהן, על המעסיק להודיע לאגף ההסדרה במשרד העבודה אם
בקשתו אינה עומדת בתנאים שנקבעו בתקנות לשעת חירום ולבקש כי בקשתו תידון.

יש לפנות ל - Hasdara.Woman@Economy.gov.il .
מעסיק אשר אינו עונה לקריטריונים המופיעים לעיל נדרש להגיש בקשה לקבלת היתר וחל עליו איסור להוציא
את העובד/ת לחל"ת טרם קבלת היתר.

יובהר כי תקנות אלו אינן תקפות במקרים שבהם מבקש המעסיק לפטר עובד/ת או מצמצם את היקף
המשרה/מקטין את השכר בתקופת העבודה של העובד/ת, במקרים אלו על המעסיק לפנות בבקשה להיתר לפי
חוק עבודת נשים.
בברכה,
יפה סולימני
מנהלת מנהל הסדרה ואכיפה
ה.א
07/04/2020 10:32
מיזה כ10 חודשים יושב בבית בשכר ומורחק ממקום העבודה ללא שום סיבה רשמית כתובה או בע"פ התקופה הכוללת 5 שימועים והאחרון הוחלט על פיטוריי
כל החומר כגון התכתבויות מייל וכו והקלטות רבות בצורה מסודרת מאוד
זקוק לייעוץ וטיפול מעו"ד מקצועי בהקדם
0528876091
ש.ד
07/04/2020 10:01
בוקר טוב,

אשמח אם מישהו יכול בבקשה לעשות לי סדר
הוצאתי לחל״ת וידוע לי שעל מנת לקבל תשלום מביטוח לאומי עלי להיות בחל״ת ולא לעבוד 30 ימים לפחות.
לא עבדתי שבועיים אבל הייתי חייבת למצוא עבודה והתחלתי לעבוד בימים האחרונים.

הבוקר ראיתי שנכנס לי כסף מביטוח לאומי
שאלתי היא האם הם יכולים למשוך את הכסף חזרה כשיראו שנכנסת לי משכורת? או איך בדיוק זה עובד?

ממש אשמח להסבר
תודה
מאור
07/04/2020 09:59
עובד בחברת הייטק, שבינתיים החליטה להוציא לחל"ת רק עובדת אחת. (חברה קטנה - מתחת ל-10 עובדים). החברה בבעלות פרטית ולא חלים כל הסכמים קיבוציים רלוונטיים לשאלה.

לאור החשש של מנכ"ל החברה שהלקוחות לא יוכלו/יבחרו לשלם בזמן בתקופה הקרובה, הוא מנסה לקצץ בהוצאות, והחליט לא לתת שי לפסח.

השאלה היא - האם הדבר חוקי?

תודה!
עמיחי
06/04/2020 20:45
שואל בשביל חבר - אם כשכיר יש לי בחירה בין חל"ת לבין לרדת ל40 אחוז משרה. מבחינת פיצויים מהמדינה, שווה לי לקחת משרה חלקית או שיוצא שעובד בחינם?
מנחם
06/04/2020 20:14
הנה הקורונה בישראל על ציר הזמן. חלפו למעלה מחודשיים שבה נוהגים בישראל בשיטת ה׳גם וגם׳. זה לא עובד. אך ממשיכים באותה קונספציה. חבל.

30/01 הופסקו הטיסות מישראל לסין. שבוע לאחר שהוכרז עוצר בסין על המחוז בו התגלה הנגיף.

26/02 אזהרת מסע כוללת לאיטליה. משרד הבריאות מעריך כי יש סיכוי גבוה שהתחלואה התפשטה באזורים נוספים באירופה ועל כן הוא קורא לציבור לשקול נחיצות נסיעות לחול באופן כללי, ולהמנע מהן ככל האפשר.

27/02 דווח על חולה הקורונה הראשון, אשר הגיע מאיטליה. בתגובה, ההנחיה לישראלים השבים מאיטליה היא להיכנס לבידוד בית למשך 14 ימים באופן מיידי ורטרואקטיבית החל מה 13 לפברואר.
חברת אל על הודיעה על דחיית הקו החדש לטוקיו, והשהיית הטיסות לאיטליה ולתאילנד, בנוסף לקווים לבייג'ינג ולהונג קונג.

28/02 - באתר משרד הבריאות מפורטת רשימת מקומות, בהם שהו החולים מרגע שובם לארץ ועד להופעת התסמינים. משרד הבריאות מזהיר ; מי ששהה במרחק של עד 2 מטר באזורים אלו למשך יותר מ 15 דקות מחויב בבידוד בית ובדיווח באופן מיידי. אם בתוך 14 יום מהמגע עם החולה המאומת הופיעו: חום מעל 38 מעלות, שיעול, קושי בנשימה או תסמין נשימתי אחר, יש לפנות למוקד מד"א, ולא להגיע למרפאת קופת חולים או לחדר מיון. 

03/03 - צה״ל אוסר יציאה לחול לנסיעה פרטית או בתפקיד למדינות הבאות: סין, הונג קונג, סינגפור, מקאו, יפן, תאילנד, טאיוואן ואיטליה. כמו כן, הביקורים מהמדינות הנ"ל יידחו עד להודעה חדשה.

04/03 - משרד הבריאות מחמיר נהלים : נהלים; גם נוסעים החוזרים מספרד, שוויץ, צרפת ואוסטריה נדרשים לשהות שבועיים בבידוד. כמו כן, חל איסור על קיום כנסים בינלאומיים בארץ וחל איסור על קיום אירועים של למעלה מ-5000 משתתפים.

05/03- כ- 70,000 ישראליים מוכנסים לבידוד ביתי של 14 יום בעקבות ההנחייה של משרד הבריאות לפיה על השבים מספרד, צרפת, גרמניה, שוויץ ואוסטריה להיכנס לבידוד. כל השבעים אלף הללו נשלחים לבידוד מבלי שעורכים להם בדיקות !!!!! בידוד ללא בדיקות. אפס אינדיקציה אם נחשפו לנגיף או שלא.

10/03 - ישראל מודיעה : כל השבים לישראל מכל יעד בעולם, החל מתאריך 9/3/2020 בשעה 20:00, נדרשים להיכנס לבידוד ביתי למשך 14 ימים ממועד חזרתם לישראל, לא לצאת למרחב הציבורי ולא לשהות במקומות ציבוריים ובכלל זה מוסדות חינוך, מקומות עבודה, תחבורה ציבורית, מקומות בילוי וקניות, בתי חולים ומרפאות. עבור זרים, ההנחיה תהיה בתוקף החל מיום חמישי הקרוב, והם יצטרכו להוכיח שיש להם את היכולת להיכנס לבידוד בכתובת קבועה. וכמובן ללא ביצוע בדיקות !!!!

10/03 - ״יש לשקול נחיצות אירועים, ובכל מקרה לא לקיים אירועים מעל 2,000 איש". הודעה זו נמסרה בשעה 20:00 בערב. מוצאי חג פורים בכל רחבי הארץ. ראוי לזכור : ממשלת ישראל איפשרה בפורים התכנסויות עד 5000 איש. בחג פורים בירושלים ממשלת ישראל אישרה התכנסויות עד 2000 איש.

11/03 - במסגרת הנסיונות של משרד הבריאות להכיל את המגיפה, הוחלט הערב לאסור התקהלויות מעל 100 בני אדם. הוראה זו ניתנה במוצאי חג פורים בירושלים !!!

13/03 - הוחלט לסגור את רוב מערכת החינוך כצעד מונע. ההחלטה לא כללה את גני הילדים והחינוך המיוחד.

15/03 - איסור התקהלות של מעל 10 אנשים. הגבלות על מקומות עבודה, סגירה של כל מערכת החינוך, סגירה של מקומות לבילוי ופנאי ועוד.

18/03 - המלצות מחמירות יותר מהקודמות המבקשות מאנשים לא לצאת מהבית שלא לצורך. נפתח מלון הקורונה הראשון בישראל.

25/03 - עוד צמצום של התחבורה הציבורית, סגירת בתי הכנסת, סגירת חנויות ביגוד ומחשבים ועוד. באותו יום הרבנים הראשיים לישראל, דוד לאו ויצחק יוסף, הורו לסגור את בתי הכנסת. בעקבות ההנחיות החדשות של משרד הבריאות להתמודדות עם נגיף הקורונה. "על הציבור להקפיד על ההנחיות שניתנו על ידי הנהלת משרד הבריאות, לא רק בנוגע לבתי הכנסת אלא גם בשאר הנושאים".

31/03 - ממשלת ישראל אוסרת התכנסויות לצורכי דת, למעט לוויות שייערכו בהשתתפות של עד 20 אנשים ובריתות בהשתתפות של עד עשרה בני אדם.

01/04 - ירידה תלולה בדרישה לטיפולים רפואיים שוטפים, מחשש להידבקות במחלה במרפאות ובבתי החולים. חלק מהבדיקות והטיפולים הללו חיוניים ודחייתם עלולה לסכן חיים, מה שיהפוך את אותם אנשים לקורבנות עקיפים של מגפת הקורונה.

02/04- סגר על בני ברק.

05/04 - הסגר יתרחב לערים נוספות - ובהם העיר אלעד, מגדל העמק, בית"ר עילית, אשקלון, טבריה, אור יהודה, מודיעין עילית וגם שכונות מסוימות בירושלים. מתכונת הסגר עליה מדובר בערים הנוספות תהיה דומה לבני ברק, אבל בצורה קצת יותר נושמת עם מעט פחות הגבלות תנועה, כשצה"ל ייקח תפקיד נרחב בתהליך הזה. בכיר במשרד הבריאות מדגיש הערב את החשיבות שבעיתוי הפעלת הסגר עוד לפני חג הפסח: "עכשיו זו ההזדמנות".  

סוף? לא שידוע !

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!