פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 123
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

איציק
22/10/2020 13:31
היי

שאלה בנוגע לאירוע של אובדן כושר עבודה.

הגיע אדם למקום עבודה חדש ביקש לצרף אותו לקרן פנסיה שיש ברשותו ותיקה אך עם הפסקות בין עבודות.

אותו אדם נפגע בזמן עבודתו , מסתבר לאותו אדם אין כיסוי ביטוחי במקום העבודה , מכיוון שלאותו אדם לא הופקדו כספים בקרן( קרן משנת 2010) מעל 5 חודשים חברת הביטוח טוענת שהיה צריך לבצע הצהרת בריאות, מקום העבודה של אותו אדם לא אמר לו כלום אותו אדם כלל לא ידע שאינו מבוטח הכספים בתחושה המשכורת המשיכו לרדת ( עובד בעבודה עם סיכון גבוה) , קרה המקרה נפגע האדם ואינו יכול לתבוע אובדן כושר עבודה כי העבירו אותו ללא ידיעתו לקרן כללית ללא נכות ללא שאירים וללא אובדן כושר עבודה,. מה האחריות של המעסיק ומה האחריות של העובד ? והאם בכלל אותו עובד יכול להגיש תביעה לקבלת הכספים הללו ?
דניאל
22/10/2020 13:28
חברה שלי חירשת -הגישה בקשה למשרה (ככל הנראה משרה שדורשת מענה טלפוני, כמובן שבמצב הזה אין אפשרות להעסיק) - החברה החירשת שלי לא ידעה שמדובר במשרה טלפונית וכתבה למעסיקה "ראיתי שהקפאתם את המשרה, אשמח שתעדכנו אותי במידה והיא תחזור להיות רלוונטית" - בתגובה המעסיקה כתבה לה במילים האלו "את גם ככה לא מתאימה למשרה. כתבתי לך במסנג'ר. תעש מה שאת אוהבת, את לא יכולה לדבר בטלפון. זה מה שצריך למשרה".

האם מדובר בדבר תקין? כמובן שמבחינה מוסרית זה לא תקין ולא הומני, אבל האם מבחינה חוקית היא מוגנת?
ליאור
21/10/2020 15:11
שלום
רציתי לדעת אם אני מחויב לתת למעסיק חודש עבודה אם ברצוני להתפטר כשאני בתקופת חל"ת ואמור לחזור לעבודה בעוד כמה ימים ?
אלי
21/10/2020 14:00
שלום רב
רציתי לדעת אם יש למישהו מידע בנושא הנ"ל,
אישתי רוצה להאריך את חופשת הלידה ובעצם לנכות את ההארכה מימי המחלה או החופשה שצברה במהלך השנים
המעיקה שלה אומרת זה לא אפשרי, האמנם?
לי
21/10/2020 08:36
עבדתי בעבר לפני כמעט 6 שנים בחנות חצי שנה, המנהל הוחלף באחד אחר והוא תכנן להעביר את החנות למקום אחר ועבדתי עד הרגע האחרון שבו הודיע לי שאני לא צריכה יותר להגיע לעבודה. לא קיבלתי מכתב פיטורים גם לא ביקשתי ועבר הזמן..מה אני יכולה לעשות במצב כזה, האם יש מה לעשות במקרה הזה? ואיזה מסמכים הוכחות אני צריכה כי גם זה לא בטוח שיש, תודה!
מלצר
21/10/2020 08:28
עבדתי המחתרות במשך השלושה חודשים והתפטרתי בעקבות הסגר. במהלך תקופת העבודה החתימו אותי על חוזה שאומר שאת הטיפים שאני מקבל המעסיק רשאי לנכות מהשכר שלי במידה ואני לא נשאר שם לפחות 6 חודשים. יש לציין שעל החוזה חתמתי רק חודשיים אחרי שהתחלתי לעבוד שם.
בכל מקרה - הודעתי על התפטרותי ב10/10 וזה היום שבו הועברה אליי המשכורת (כי מצאתי עבודה אחרת) ועכשיו המעסיקה הקודמת שלי טוענת שאני צריך לשלם לה 4000 ש"ח - כל הטיפים שהרווחתי שם מאז שהתחלתי לעבוד. האם זה חוקי בכלל?
יפית
20/10/2020 21:13
שלום, אני חתומה על חוזה עבודה אישי, עם שכר רגיל ואף נמוך מהמקובל בארגון.
גיליתי שבארגון קיים הסכם עבודה קיבוצי המקנה זכויות והטבות משמעותיות לעובדים בהסכם הקיבוצי, שלא קיבלתי בחוזה האישי.
האם יש עילה לתביעה על פי סעיף 22 לחוק?
תודה
חגי
20/10/2020 16:45
שלום,

עובדת קיבלה ימי מחלה רצוף מראשון עד חמישי (11-15.10), הזינה אותם למערכת (חילנט) עד יום *רביעי* ושכחה להעלות עבור יום חמישי.

בשבוע שלאחר מכן קיבלה שוב ימי מחלה רצוף מראשון עד חמישי (18-22.10) והזינה אותם במערכת רק ביום שלישי.

ממש בסמוך לזמן ההזנה במערכת, נשלח לעובדת מייל מטעם העבודה בו רשום ש- "החל מיום 16.10 (שישי) דינך כדין עובדת בחל"ת".

האם חוקי לעשות דבר כזה?
תודה רבה!
טל
20/10/2020 16:41
היי לכולם.. רציתי לדעת אם יש תביעה ייצוגית/ או אפשר לתבוע את הגוף ביטוח לאומי על רשלנות והטעייה ותשובות שיקריות של פקידות (כל השיחות מוקלטות) על התשלום של החל"ת? אני ובן וזוגי עובדים באותו עסק מסודר ומעל 30 עובדים כולם קיבלו חל"ת ורק אני לא.. נכנסת לאתר שלהם וכתוב במפורש שאיני צריכה להשלים מסמכים וכשאני מדברת עם נציג אז נאמר לי חסר תלוש. השלמתי ועכשיו צריך להמתין. כשאני שואלת איפה זה נפל בין הכיסאות מקבלת תשובות שקריות כמו שהמעסיק לא העביר טופס 100 ויש הוכחה שכן הועבר...
תודה לעוזרים.
הדס
20/10/2020 14:59
היי
שואלת עבור מעסיק..
עובד לקח ימי חופשה יותר מהמגיע לו בחוק. לעיתים הודיע על כך מראש ולעיתים בדיעבד. האם כאשר העובד מסיים את עבודתו רשאי המעסיק לקזז לו את היתרה השלילית ממשכורתו?
תודה רבה!
נטלי
20/10/2020 07:40
דרושים עובדים לעבודה קלה מהבית בכתיבה והזנת תוכן, לפניות אפשר לשלוח לי הודעת וואצפ 058-7338281 ראובן
מרגלית חממי
19/10/2020 17:49
שלום אני בגיל 61.8 עבדתי כשנתיים בחברת מוסדות בחולון כסייעת מתגברת לכיתות א ולפעמים מילאתי מקום כסייעת בגנים ב15.3 יצאתי לחלת ועד היום בחלת אני נמצאת בקבות סיכון עקב לחץ דם סכרת ולחץ דם מוגבר בריאות שלי. אתמול נשלחה לי הודעה מהמסיק בדרישה לחזור לעבודה בגני הילדים כסייעת.היום התקשרו אלי ושוב ביקשו זאת ואמרו אם לא אז שאני יגיש את התפטרותי וגם אם לא אענה להם עד 29.10 ולא אחזור הם רואים זאת כהתפטרות מיצידי. עניתי שאני לא רוצה להתפטר ורוצה להשאר בחלת בגלל הסיכון שלי .האם אני חייבת להגיש פיטורים או שהם חייבים לפטר אותי ולתת לי פיצויים.כמו כן מה עם הודעה מראש של חודש תודה רבה
מרגלית חממי
19/10/2020 17:51
יש לי בן נטול יכולת שמגיע לי בעבורו 18 ימי מחלה בשנה תודה
מעבר מקום עבודה
19/10/2020 16:24
שלום.חברה שאני עובד בה עוברת לבית שמש.מרחק ממקום המגורים עד לבית שמש 53ק"מ.האם מגיע לי לקבל מכתב פיטורים בגלל הערת תנאי עבודה ? תודה
יסמין
19/10/2020 11:52
שלום לכם

אני עובדת שכירה כבר 7 וחצי שנים בחברה פרטית. בגלל משבר הקורונה יש בחברה צימצומים בדיוק בימים האלה, בזמן שאני בהריון והמעסיק שלי יודע. בגלל שהוא לא רוצה לפטר אותי [לדבריו] הוא הציע להוציא אותי לתקופת חל"ת עד סוף השנה ואז יגיע מועד הלידה, ולדבריו אחרי חופשת הלידה אוכל לחזור לעבודה כרגיל. רציתי לבדוק כמה דברים:

1. חוקי להוציא עובדת בהריון לחל"ת?
2. האם הוצאה לחל"ת יכולה לפגוע בזכויות שלי בשל ההריון?
3. האם יש נקודות חוקיות שאני צריכה לקחת בחשבון במצב הדברים?

תודה מראש על העזרה שלכם.
חנה
18/10/2020 17:15
היי, קראתי שצריך לספר בחודש חמישי, האם צריך בתחילת חודש חמישי (שבוע 20) או שאפשר גם המהלך החודש ולקראת סוף החודש.
ומה קורה אם אני מספרת למעסיק מאוחר יותר?
תודה מראש
אור
18/10/2020 16:49
אני סטודנט שעובד במוקד שרות לקוחות ובמסגרת העבודה אני מחויב לעבוד מינימום 3 משמרות בשבוע, הייתי חולה ולא עבדתי שבועיים והבאתי אישורי מחלה למקום העבודה, שבוע לאחר מכן גם לא הרגשתי טוב ולא הגעתי לעבודה (ללא אישור מחלה), לאחר מכן מקום העבודה לא קיבל את המשמרות שהגשתי ולא שיבץ אותי למשמרות כלל.

כרגע המנהל רוצה לבצע שיחה טלפונית או פרונטלית לדבריו(לא בהודעות) ועד שלא אעשה זאת לא ישבץ אותי למשמרות .
מה זה אומר ומה עלי לעשות איך להתקדם מכאן..
ענת
18/10/2020 08:37
שלום!
ברביעי הקרוב זומנתי לשיחת שימוע אך לצערי לא תהיה לי ברירה אלא לדחות עקב דיקור מי שפיר שאני חייבת לבצע השבוע היות ואני כבר בשבוע 22.
מה החוק אומר בדבר דחיית מועד השימוע מסיבה זו?
תודה!
נטלי
15/10/2020 22:53
קיבלתי מכתב שאני מחויבת לשלם לביטוח לאומי 177 שח על חודש ספטמבר למרות שאני מקבלת דמי אבטלה (ובדמי אבטלה יורד לי מס ביטוח לאומי כ20 שקל) האם יש פה טעות?
ספיר
15/10/2020 10:54
שבוע 27 סובלת מקוצר נשימה שמחמיר משבוע לשבוע
הבעיה העיקרית שלי היא העבודה שלי, אני עובדת במחלקת שימור, מקבלת שיחות מ 8 וחצי עד 16:00
כשבין שיחה לשיחה יש הפסקה של 10 שניות(!) עד שהשיחה הבאה קופצת..
אני לא עובדת כבר שבוע, לפני כן עבדתי יומיים שלושה בשבוע
ואחרי שאני מסיימת לעבוד אני סובלת גם כל הלילה מה קוצר נשימה..
בעבודה הפתרון שהוצע לי הוא לקצר משמרת, שגם זה לא פתרון שעוזר לי כי אחרי 3-4 שיחות אני כבר ממש סובלת ומתקשה להמשיך לדבר
ברמה הרפואית נשלל שיש חלילה קריש דם בריאה והפנו אותי לבדיקוצ אסתמה (מעולם לא הייתה לי אסתמה לפני) אבל זה ייקח זמן ובנתיים אני בבית ללא תשלום כי ימי מחלה שצברתי נגמרו.

מה אפשר לעשות במצב כזה?
לגבי שמירת הריון הבנתי שזה רק במידה והמצב מסכן את ההריון או שיש חלילה חשד ללידה מוקדמת וזה לא המצב שלי
ר.נ
14/10/2020 16:47
ילדתי ב9.6.20 הייתי צריכה לחזור לעבודה ב23.9.20 ובשל מצב הקורונה נאלצתי להתפטר ולהיות עם שתי ילדי בבית .

בנוסף יש לי עוד ילד בן שנה ושבע שאני גם איתו. העברתי לביטוח לאומי ולמשרד העבודה את כול הטפסים שלי ואת המכתב פיטורים שקיבלתי מהעבודה.

התשובה של ביטוח לאומי היא שאני לא זכאית כי אין סיבה לזה שהתפטרתי.. האם זה נשמע הגיוני או שזה בדיחה?

אני חייבת לדעת מה אני יכולה לעשות בנידון.. אשמח לתשובה ולעזרה בנושא
אנה
14/10/2020 11:23
שאלה למומחים בקשר שעות מנוחה בין משמרות. בחוק להגנת העבודה כתוב: "עובדת המועסקת בלילה זכאית למנוחה של 12 שעות לפחות בין משמרת אחת לשנייה (מלבד במקומות עבודה מסוימים שיפורטו)"

השאלה: מה הם "מקומות העבודה אלו"? האם יש מקומות עבודה בהם ניתן לחייב בן אדם לעבוד בשתי משמרות שהרווח ביניהן הוא פחות מ-8 שעות?
טניה
14/10/2020 11:21
בעלי עבד במקום עבודה במשך 4 חודשים. כאשר הלך לקנות לעצמו אוכל בהפסקה מוכר השווארמה התבלבל ושם לו חומוס אשר מכיל שומשום שאליו הוא אלרגי ברמה מסכנת חיים. פונה באמבולנס ואושפז במצב קשה בטיפול נמרץ.
חזר לעבודה כעבור כמה ימים ולאחר כשבוע וחצי המנהל קרא לו לשיחה שבה הביע את רצונו לנהל איתו שיחת שימוע אך בעלי התעקש לדעת במה מדובר ולכן המנהל הביע את חוסר שביעות רצונו כי "אין לו מספיק נסיון בתחום והלקוחות לא מרוצים ממנו" ושבוע לאחר מכן הוא פוטר. חשוב להדגיש כי טענות מהסוג הזה אף פעם לא היו ונאמרו רק לאחר ההתקף שחטף. מאז עברה יותר משנה. באותה תקופה לא הכרנו אתכם ומעניין אותי לדעת מה ניתן (אם בכלל) לעשות במצב כזה?
בת חן
14/10/2020 10:01
הי במידה ובעל ואישה רוצים לפתוח עוסק פטור
האישה פרטית והבעל הנדסאי
הזוג רוצים שהעוסק פטור יהיה רק על השם של האישה
האם הם יכולים לקחת עבודות שקשורות למקצוע של הבעל (הנדסאי)
או שבגלל שהוא הנדסאי חייב לפתוח עוסק מורשה מלכתחילה ? (האישה עתידה להיות הנדסאית גם כן אך מעדיפים להיות עוסק זעיר עד שתסיים את הלימודים שלה ואז ישנו לעוסק מורשה)
אריק
13/10/2020 23:07
אני עובד במשרה מלאה מתחילת ספטמבר עם חוזה עבודה כדת וכדין. במקום להוציא אותי לחלת מחשש שאין לי זכאות השאירו אותי בחצי משרה שאמורה להסתיים בסוף הסגר. אני אמור לחזור למשרה מלאה
מה ההשלכות עבורי ואיך לישמור על זכויותיי
ליאור
13/10/2020 21:56
אני עובדת ברשות 8 שמים עובדת קבועה,,עברתי מהחינוך לעבוד במוקד עירוני הכולל משמרת לילה,,בשנה במוקד המשמרות לילה שיבשו לי אץ הלחץ הדם...כמו כן בשנה במוקד שיוגרון שמראה בדיקות הדם על מחלה פעילה
.הבוס כעס שביקשתי הקלה במשמרת לילה..הפנה אותי לרופא תעסוקתי הוריד לי משמרות צהרים וערב ושעות נוספות בתירוץ דל סיוע רפואי וזה מכעס לא לסייע ....
אין לי בעיה להמשיך במוקד ללא משמרות לילה שמשבשות את לחץ הדם וגורמות לשיוגרון החמרה רמטולוג ביקש להמנע ממשמרות לילה שגורמות לסטרס וללץ דם גבוה
אני חוששת לקראת האופא תעסוקתי שלא אפגע
גלית
13/10/2020 18:12
מיוני 2019 לא קיבלתי תשלום ממשרד החינוך ) מורה מחליפה( למרות פניות של המנהלת אחיהם לתשלום לא שילמו בדצמבר 2019 הגשתי תביעה לבית דין לעבודה ביוני 2020 נכנסה המשכורת .. בספטמבר 2020 העה דיון בבית משפט ותבעתי את ההלנת שכר.. השופטת התעלמה והסכימה לפרקליטות לשלם 2500 שח במקום 21000 שח שזה החישוב על הלנת שכר. סירבתי. ב 29/9 הייתה אמורה לקבל החלטה לאחר שהפרקחיטות ביקשה לבדוק כמה הם מוכנים לשלם. אתמול קיבלתי הודעה שזה יוצג לשופטת ב 15/10 . מה עושים?
ענבל
13/10/2020 15:50
היי,
אם עבדתי אצל מעסיק 11 חודשים ולאחר מכן יצאתי לחופשת לידה האם הוא מחוייב להחזיר אותי לעבודה בסוף חופשת הלידה או שאין לי זכויות בגלל הוותק ? כמו כן אם הוא לא מחזיר אותי לעבודה האם מגיע לי ממנו מכתב פיטורין? כי אני מבקשת ממנו והוא מתעלם ממני.
תודה
לבנה
13/10/2020 15:26
העסק שלי פרטי, גן ילדים.

קיבלתי עובדת בתאריך 1/2/20, פיטרתי אותה ב-15/3/20, החזרתי אותה שוב ב-1/6/20 ובתאריך 17/9/20, הוצאתי אותה לחל"ת.

העובדת כרגע בחודש שישי.

היום הודעתי לה שאנו אמורים לחזור ב-18/10/20 שתתכוננן, היא מסרה לי שאיננה יכולה לבצע החלפות ונקיונות יותר וזאת ההגדרה של עבודתה.
אין לי תפקיד אחר בגן.

מה עושים?
מה החוק אומר?
מורן
13/10/2020 14:50
בסוף ספטמבר המעסיק הודיעה לי ולעוד עובדים בעסק על חל"ת בגלל הבלאגן של הקורונה. ביקשתי ממנו שישאיר אותי עוד 5 ימים על מנת שיהיה לי תלוש משכורת גם של אוקטובר. הוא הסכים ובתמורה ביקש שאשאר חצאי יום גם בחול המועד.
באחד הימים הוא דרש ממני לעבוד 12 שעות. לא הסכמתי מכיוון שאני בחודש 9. וגם יש לי אישור שאני יכולה לעבוד רק 6 שעות.

ב2.10 בשיחת טלפון הוא אמר לי שאני יוצאת לחלת. ב2.10 הוא הוציא לי מכתב שהוא מוציא אותי לחלת עקב משבר הקורונה. בטופס 100 שאני צריכה לשלוח לביטוח לאומי המעסיק שלי רשם שאני ביקשתי לצאת לחלת ולא הוא. מה שלא נכון. והוא לא מוכן לשנות לי את זה. מה אני עושה במקרה הזה? מפחדת שלא יביאו לי דמי אבטלה. מבהירה רק שאישרתי את הבקשה של המעסיק להוציא אותי לחלת. אני רק רוצה שיהיה רשום בטופס שהוא הוציא אותי ולא שאני ביקשתי לצאת.
סמדר
13/10/2020 09:13
עבדתי במקום עבודתי כעובדת שכירה מעל שנה עד שבמרץ, כמו כולם, הוצאתי לזמן חל"ת בעודי בהיריון. בהסכמה מלאה שלי.

החל"ת המשיך בעצם עד הלידה בתחילת יוני. אז התחילה בעצם חופשת הלידה שהסתיימה בתחילת ספטמבר.
הארכתי את ה"חופשה" ב3 חודשים נוספים כי בימי קורונה לא יכולה לדמיין מצב שבו אשים את התינוקי מחוץ לבית ולחיק המשפחה.

אני רוצה לדעת האם מגיע לי דמי אבטלה על 3 החודשים האלו?

ואם אני מתפטרת (בתכלס כדי להיות עם הילד בבית) ופותחת עוסק פטור (כי אין ברירות וצריך הכנסה), מה הזכויות שלי? מה אני צריכה לעשות מבחינת בירוקרטיה ומה אקבל אם בכלל?

תודה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ