{if 0} {/if}

עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 100
x

כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

עומרי
26/01/2021 09:28
בוקר טוב עורכי דין נכבדים!

שאלה בקשר להורדת משכורת בזמן הריון בשל המצב הנוכחי.
האם ניתן לפגוע בשכר של אישה בהריון בתקופה הזו?
והאם הדבר יפגע בדמי הלידה שאמורים לקבל בזמן חופשת הלידה?
האם במידה ותצא לחל״ת שמי הלידה יפגעו?
מדובר על פגיעה משמעותית בשכר, גם בשל ירידה בכמות העבודה (עובדת על בסיס עמלות + בסיס) וגם בשל קיזוז יזום של אחוז המשרה ואחוז מסויים מהמשכורת בכל ל מחלקות החברה.
תודה מראש לעונים.
רוז
25/01/2021 08:54
אני חולה כרונית, בין היתר סובלת ממיגרנות כרוניות ומטופלת בטיפול מונע. ככה או ככה, זה לא משהו שניתן לרפא ונראה שהמצב כרגע מחמיר למרות הטיפול.
המעסיק שלי יודע על זה, הודעתי לו על כל הרקע הרפואי שלי בעת ההעסקה מיוזמתי.
הבעיה היא כזו:
ריחות זה דבר שאני מאוד רגישה לו, ולמעט ריחות מסויימים ביותר אני לא יכולה לסבול את הרוב.
המעסיק באופן קבוע מפעיל מכשיר מפזר ריח במשרד, ולמרות שמרגע שהתחיל עם מפזרי הריחות ותרסיסים למיניהם הסברתי לו שאני לא יכולה לסבול אותם, הוא מתעקש להמשיך. הוחלפו כבר כמה מכשירים, וכרגע יש מכשיר שמשחרר ריח מרוכז ביותר וחזק ביותר שגורם לי לאי נוחות במינימום, ומחמיר או גורם למיגרנות באופן קבוע.
הסברתי למעסיק שאני לא יכולה לעבוד כשהמכשיר דלוק (לא ניתן לשלוט על עוצמת הריח, רק על תכיפות הפיזור, וזה לא עוזר כי כשהמכשיר מתחיל לפזר את הריח הריח מאוד חזק), אבל הוא באופן קבוע מחזיר אותו לפעילות בזמן שאני במשרד.
הצעתי לו ריחות אחרים שאולי יהיה לי קל יותר איתם מתוך המבחר של הספק, הוא בחר בריח שלי מאוד קשה איתו ואמרתי לו זאת ברגע שהתקבלו הדגימות.
האם יש משהו שניתן לעשות בנושא כדי להפסיק לאלתר שימוש במכשיר בקרבתי ובזמנים שאני נמצאת בהם בעבודה? כולל בשעות הלילה (מה שאומר שבבוקר כשאני פותחת את המשרד יש ריח מאוד חזק ומרוכז)
חשוב לציין שאני כרגע בשבוע וחצי מחלה בגלל מיגרנות, רוצה לחזור ביום א' לעבודה, ומפחדת שהמכשיר יגרום להחמרה נוספת.
אשמח לעזרתכם
טל
25/01/2021 08:54
אשמח לייעוץ על מקרה שקרה לי בעבודה; עובד כמאבטח בתחנת משטרה, אני מועסק ע"י חברת אבטחה חיצונית משמע שאני מקבל תשלום מהחברה ולא מהמשטרה.
קצינת משטרה שאחראית על המאבטחים בתחנה פנתה אליי ואמרה שנבחרתי באקראי ללכת לריאיון קב"ט במשטרה. הריאיון אורך כ3 שעות, הנסיעה הלוך חזור בסביבות ה80 ק"מ ואצטרך לוותר על יום עבודה מלא בשביל הריאיון.
החברה שמשלמת לי לא מוכנה לשלם על השעות והנסיעות האלה מכיוון שזה לא במסגרת עבודה ומנגד קצינת המשטרה מסבירה שזה ריאיון שאני מחויב לעשות ע"מ להמשיך לעבוד במתקן המשטרתי שאני מועסק בו ואם לא אגיע לריאיון לא אוכל להמשיך לעבוד במתקן משטרתי.
אציין שהמקרה הזה כבר קרה פעם אחת והסכמתי מחשש לאבד את מקום העבודה, לא מוכן לעשות את זה שוב ואשמח לדעת מה נכון לעשות במקרה כזה תודה למי שקרא אשמח להתייחסות של עו"ד
עובד ותיק לפני...
25/01/2021 08:39
שלום
אני עובד הרבה שנים במקום עבודה
אני נמצא קרוב מאוד לפרישה
הוציאו אותי פעם שנייה לחל״ת
הנזק הכלכלי והנפשי גדול מאוד
אני עובד עם הבטחת העסקה עד הפרישה (חוזה חתום)
ובטוח שהוציאו אותי לחל״ת בגלל גילי הותק והמשכורת
אני היחידי שבין חברי לעבודה שהוצא פעמיים לחל״ת
בעוד שיש עובדים שלא יצאו אפילו פעם אחת
תודה לכם
חניתה
25/01/2021 05:35
בוקר טוב
הדרותרפיסטית,אתמול היה לי ראיון עבודה בתור מועמדת שכירה לטפל במים, אחד התנאים שהמעסיק דיבר עליהם הוא שאעשה על חשבוני ביטוח בקשר לתאונות עבודה שיכולות לקרות, וגם שאעבור קורס עזרא ראשונה (על חשבוני) יש לציין שהמשכורת גם ככה ממש זעומה ,שאלתי האם יש חוק שמועסק ממן ביטוחים כאלה על חשבונו (כפי שהוא אמר לי) אני שכירה המון שנים ומעולם לא שמעתי כזה דבר, המון תודה ויום נפלא
משה
24/01/2021 20:04
שלום יש לנו גננת מחליפה בגן והגננת הקודמת חוזרת לאחר חופשת לידה, נוכח המצב אנחנו מעוניינים שהגננת המחליפה תמשיך. מהמפקחת של משרד החינוך נמסר כי זה לא אפשרי.
אודה לעצתכם האם ניתן להעביר אותה גן ולשמר את זכויותיה?
שמחה
24/01/2021 13:40
אני עובדת שכירה בחברה - העברתי להם מכתב על הודעה מוקדמת שאני עוזבת עקב מעבר דירה כדי שאני יוכל לקבל פיצויים.
הם רוצים חוזה שכירות לוודא שאני באמת עוברת דירה (אני עוברת לגור אצל דודה שלי) הם רוצים שהחוזה יהיה רשום על שמי כדי שאקבל פיצויים או שאני לא אקבל בכלל זה הגיוני?! האם מגיע או לא מגיע לי פיצויים גם אם אין לי חוזה שאולכ להציג ויוכיח שעברתי דירה כמו שהמעסיק אומר?
מתן
24/01/2021 13:37
שלום לכולם
אישתי התחילה לעבוד במקום עבודה ב 23/1/20
יצאה לחופשת לידה לאחר כ 4 חודשים במקום בזמן הזה החברה עברה למקום מרוחק משמעותית מהמקום הקודם
היא אמורה לחזור לעבוד ב 1.2.21

המעסיק לא נותן את האפשרות לעבוד מהבית (למרות שאפשר) ולנסוע לשם כל יום זה רחוק כשעה וחצי נסיעה
מהם הזכויות שלה? צברה וותק בתקופת החופש לידה?
תודה לעונים
דניאל
24/01/2021 12:22
אני עובד שכיר בבית חולים כגורם רפואי, וההנהלה מחייבת אותי לצאת לחל"ת לחודש בגלל שאני לא עשיתי חיסון נגד קורונה ( יש לי אישור מרופא שאסור לי לעשות את החיסון מסיבות בריאותיות)
והם בכל זאת מחייבים את כולם ללא יוצא מן הכלל לצאת לחל"ת האם זה חוקי? תקין זה בטוח לא תקין
אבל מבחינת חוק יש מה לעשות?
סיגל
24/01/2021 12:11
שלום,
אני 5 חודשים אחרי לידה ונמצאת בחלת.

נכנסתי לחלת ישר אחרי שהסתיימה לי החופשת לידה.
כל חודש אני מתזכרת את הבוס שלי שהחלת הסתיים והוא לוקח את הזמן לשלוח לי טופס חלת חדש.
האם במחוייבותי לתזכר אותו כל פעם?

בנוסף, רציתי לדעת בבקשה מה החוק אומר לגבי אישה אחרי לידה שנכנסה ישר לתקופת חל"ת?

האם ה60 יום הגנה הוא בזמן החלת או אחרי שהחלת מסתיים? האם הוא יכול לפטר אותי עכשיו בלי אישור מהממונה?
תודה
אורנת
24/01/2021 12:10
שלום, אשמח לעזרה בבקשה (עבור מכרה שלי). עובדת בחברה מסויימת פוטרה שלא כדין. היא הגישה תביעה בבית המשפט לתביעות קטנות, וקיבלה פס"ד עם פיצוי כספי לטובתה. מאחר והחברה היתה בהליכי פירוק, פסה"ד הוגש דרך כונס הנכסים, שם נאמר שהכסף שנפסק יתקבל דרך הביטוח הלאומי. חלפה יותר מחצי שנה מאז שהוגש לכונס פס"ד. נשלחו מיילים לעו"ד שמופיעה כאחראית על התיק, אך אין מענה.

מה ניתן לעשות במקרה כזה על מנת לקבל את הכספים?

תודה מראש.
טלי
24/01/2021 08:55
עובדת בעמותה. חצי מוכרת.
גן ילדים. לגילאי 4.5-7.
חוזה שנתי. מחייב חידוש נספח וחתימות כל שנה מחדש. יש התייחסות לחוזה הבסיסי שנחתם ב2015.
יש צבירת וותק. 5.25 שנים.
מה הדין לגבי פיטורין? כעת, בימי הקורונה.
האם צריכות להתקיים נסיבות מסויימות על מנת לקבל את כלל התנאים?
מהם התנאים שיזכו אותי בכל פיצויי פיטורין, במידה ואתפטר?
בחוזה לא מצאתי התייחסות לכך.
ק.כ
24/01/2021 08:55
חבר עובד כמאבטח במקום עבודה ציבורי-מדיני נורא גדול.
בזמן העבודה, כשעמד בשער, ניגש נוסע אל אותו חבר והחליט להכות אותו בפנים ובגוף, עד שהגיעה אבטחה נוספת, כשלאחר מכן, הבחור נאזק ונלקח למשטרה.
החבר נלקח למיון באותו היום, כשהוא סבל מזעזועי מוח וחבטות בפנים.
המשטרה נתנה לחבר את פרטי הנוסע ואת פרטי התיק.
מהן האפשרויות שעומדות בפני החבר? לתבוע את הבחור? את מקום העבודה? האם יש טעם לנסות, בהנחה שלא נגרם נזק פיזי ממשי מלבד פצעים שטחיים?
תודה מראש!
הגר
24/01/2021 01:41
שלום, נמצאת בחלת קורונה עד סוף הסגר הנוכחי 1.2.21
האם אוכל לתת את הודעת ההתפטרות המוקדמת על חשבון הימים שנמצאת בחל"ת?
תודה
אנונימית
23/01/2021 21:13
שלום רב! הנני עובדת במאפייה מזה 3 שנים. התפקיד שלי משתנה מדי שבוע ולרוב אחראית על מכירות והוצאת סחורה לחנות, שכוללת הרמת מגשים כבדים, ואציין גם שאין אפשרות לשבת במהלך העבודה בכלל. בשנה וחצי האחרונות אני עובדת פעם בשבוע בימי שישי בלבד, בערך כ-8 שעות. לרוב אני נשארת בעבודה שעה נוספת ואף יותר, בהתאם לצורך, אך לא מקבלת הפסקה. ביקשתי לשבת לאכול כ-10 דק' ואמרו שלא מגיע לי על פי חוק (לא עובדת יותר מ-8 שעות בסידור עבודה), אך לעיתים אני חשה סחרחורות. אפילו את כוס הקפה אני נאלצת לשתות במהירות בעמידה. האם יש סעיף בחוק שיכול לעזור לי?
יהודית
21/01/2021 12:20
אני מעסיקה עוזרת 15 שנה רוצה לעשות לה כעת חשבון כמה מגיעה לה דמי הבראה, דמי חופש היא י עובדת פעם בשבועים 3 שעות את שנת 2020 היא סימה בעבודה של 8 חודשים עקב הקורונה, אשמח באם תוכלו לחשב לי תודה מראש.
מרינה
21/01/2021 05:50
היי אנחנו עושות שיחות וידאו חמות ומצלמות אירוטיות ומוכרות סרטונים פרטיים שלנו בוואצפ:

נטלי 052-3286919

מרינה 050-3484450

מאיה 050-7291168

או בטלגרם:

בטלגרם Marinna6

בטלגרם dorin01

בטלגרם mayaa69

טלגרם Leital69

בטלגרם DanaSex
א.ב
20/01/2021 17:47
היי אני עובד בחברת טלפוני טכני יש לי וותק של 8 שנים תכף באותה החברה
כבר שנה אני עובד 3 משמרות לילה , הבוקר החליט מקום העבודה להעביר אחת מהמשמרות הליליות לנציג אחר שעובד לילה סוף השבוע.
השאלה אם אני עובד קבוע ולתקופה זמנית בשעות הספציפיות הליליות (עם הידיעה שהתעריף הלילי יותר גבוהה ממשמרת רגילה) האם זה חוקי לקחת לי את המשמרת הזו?
אשל
אלירן
20/01/2021 16:52
היי.

אני טכנאי שטח של מחשוב. אני רוב היום נמצא אצל לקוחות ולכן אני "חייב" לקנות אוכל מוכן כי אין לי איך לאחסן או לחמם אוכל.

האם במקרה כזה המעסיק "חייב" לתת לי אשל? ככל שהבנתי אין חוק המחייב ...אני יודע שיש הסכמים קיבוציים המתייחסים לכך אני ככל שאני מבין בעל הבית שלי איננו מחויב להן...

תודה מראש למגיבים
לירון אטלי
19/01/2021 19:56
שלום, אני עוזרת הוראה, עובדת תחת עריית מעלה אדומים ונחשבת לעובדת שעתית.
התחלתי לעבוד ב 1/9 אך בגלל שמשרד החינוך איחר את התשלומים לעריה קיבלנו רק מקדמה.
לא קיבלתי תלוש שכר על חודש ספטמבר ומכאן שגם לא הופרש פנסיה לחודש זה. האם דבר זה תקין?
עתלושי המשכורת שמשלמים לנו לא תואמים את שעות העבודה שלי ולא תואמים את הסכום שאני מקבלת לחשבון הבנק- מה אפשר לעשות בנידון? מי יכול לתת לי יעוץ בנושא?

עוד דבר שלא הצלחתי להבין- כעובדת שעתית לכמה ימי מחלה אני זכאית? רשום לי בתלוש השכר 0.45 מה זה אומר? אני עובדת 18 שעות שבועיות.
כמו כן עם ימי חופשה במערכת החינוך אני לא מקבלת תשלום- אך האם לא מגיע לי ימי חופשה?
תודה
נופר
19/01/2021 16:09
היי בעקבות שינוי שהוחלט שגם נשים שהאבטלה/חל"ת יקבלו דמי לידה.
אשמח לדעת האם אני זכאית לדמי לידה מיוחדים (בסכום האבטלה) או למי לידה מלאים.
עברתי עד ספטמבר 2019 ( כשנה וחצי)
לאחר מכן חתמתי אבטלה עד ינואר
בפבואר התחלתי לעבוד עד אמצע מרץ שבו הוצאתי לחל"ת ובמאי הוחלט על פיטורים.
מאז מקבלת אבטלה.
אמורה ללדת באמצע אפריל..השאלה אם אקבל דמי לידה מלאים?
ליר פר
19/01/2021 13:50
אני עובד על שכר שעתי + עמלות מכירה + עמלות הגעה ליעדים. לפי המעסיק שווי המחלה שלי הוא השכר השעתי בלבד. האם זה נכון? תודה
יעל מאירי
19/01/2021 13:12
עבדתי כ - 3.5 שנים בעיריית נצרת עילית, עברתי לגור בחדרה , מתאריך 25.21991 אני עובדת בעיריית חדרה כספרנית.
האם הוותק שצברתי בעבודתי בנצרת עילית נחשב?
תודה
יעל
סימון
19/01/2021 09:30
שאלה בדיני חוזים / דיני עבודה
אישה חתומה על חוזה עבודה לחצי שנה(לא עבדה לפני כלל). במהלך החצי שנה היא נכנסת להריון, וצריכה לצאת לשמירת הריון. אחרי כמה זמן בעבודה היא זכאית לקבל את הכסף על שמירת הריון? כיצד משפיע העינין שהיא חתומה לחצי שנה בלבד על הנושא?
מור
19/01/2021 09:09
היי, אני בחודש שביעי, אחות בבית חולים במסגרת משרה מלאה.

עבדתי במחלקה כירורגית, לפני מס' ימים העבירו אותי למחלקה פנימית חדשה שנפתחה בגלל שהיו צריכים לפתוח עוד מחלקה זיהומית.

אמנם המחלקה היא קטנה ועד 24 מטופלים אבל, רוב המחלקה סיעודיים, גריאטריים אנחנו צוות קטן מאוד, לא שומרים על בידוד קורונה נכון ואני חשופה פה הרבה יותר מאשר שהייתי בכירורגית.

אני לא מרגישה בטוחה פה, וכבר יום אחרי שהגעתי קיבלתי שיחת טלפון ממחלקה למחלות זיהומיות שהייתי חשופה למטופל שהתברר כחיובי ( רק אציין שעובדת שנה בכירורגית ולא נחשפתי, נכון שגם שם יכול להיות אבל שומרים על כללי בידוד נכונים)

אני מנסה לחזור למחלקה הקודמת שלי ואני נתקלת בסירובים ממשרד אחות ראשית ותשובות לקוניות של אלה כרגע אילוצי המערכת ושאני לא יכולה לחזור.

כמו כן, חשבו כניראה שהקושי שלי הוא רק פיזי ( כי אני לא יכול לעזור בשינויי תנוח, החלפות וכו') אז הציעו שאעבוד רק בקרים שאז יש כביכול יותר עזרה.

רק אציין מס' עובדות אם זה משנה משהו, אני יחידנית וההריון הזה, הריון ראשון, היה מן הסתם הריון יקר, אני לא יכולה להרשות ליצמי להתסכן ולסכן את ההריון. אני לא יכולה לרדת במשרה, בטח לא עכשיו 3 חודשים לפני לידה במיוחד שאלה החודשים שמנם בונים לי את הדמי לידה.
אשמח לכל עצה מה האפשרויות שעומדות לפני, כבר חשבתימעל להוציא אישור לשמירת הריון, אבל אני מניחה שזה יפגע לי בדמי הלידה.

עזרה בבקשה, אני התחלתי את המשמרת הזו עם דמעות ואני מרגישה ממש חסרת אונים וכמו שבויה.
עבודה
יפית
18/01/2021 20:42
שאלה אם לא עבדתי מעל שנה בעבודה אני עובדת במקדונלדס יש מצב שיפטרו אותיי
מרינה
18/01/2021 13:32
היי, בויכוח עם הרו"ח של החברה (אין לנו משאבי אנוש). ילדתי בסוף נובמבר 2020 וידוע לי שאני אמורה לקבל נקודות זיכוי רטרו על כל שנת 2020 (עד לפה הכל בסדר). לטענת הרו"ח "נפלתי על התפר של סוף שנה ואי אפשר לבצע את זה עכשיו כי אני בחופשת לידה ואין לי תלוש". אמר שאוכל לבצע את זה רק במרץ/אפריל 2021 כשתיפתח האופציה להחזרי מס עבור 2020. כששאלתי מדוע אינו יכול להוציא לי תלוש רק על ההחזרי מס, אמר שאי אפשר. האם מה שהוא אומר נכון ובאמת אי אפשר להוציא תלוש על החזרי מס? (יש לציין שכל הנושא מעצבן שכן היה צריך לעשות את זה במשכורת של נובמבר שקיבלתי בדצמבר והוא פשוט לא עשה ומשם התחיל הסיפור). תודה
לירון
18/01/2021 12:39
שלום אשמח להכוונה מה לעשות במקרה הנל (הלנת שכר). קצת ארוך אז אתחיל מהסוף.. לא קיבלתי שכר עבור יומיים עבודה ומתלבטת את המשך ההתקשרות עם המעסיק -משרד החינוך.
לפרטים.
אני גננת עובדת משרד החינוך. השנה בשבתון ועובדת על תקן מחליפה בהתאם לפניות הפיקוח. כשאני עובדת על גננת הגן לדווח במערכת של משרד החינוך על העדרותה ועל עבודתי כממלאת מקום ועל חשב השכר לאשר.
שני גנים בהם החלפתי בחודש דצמבר הגננות דיווח אך הדיווח לא מופיע ולא קיבלתי את שכרי ב10.1.
בשיחות עם מוקד השירות של משרד החינוך נאמר לי שעל הגננות להכנס שוב למערכת ולדווח. הן עשו זאת. בשיחות אחרות נאמר לי שעליהן ליצור קשר עם מנהלת יישומים טלפונית. עשו זאת. בכל פעם הדיווחים לא מאושרים.
פניתי מספר פעמים לחשבת השכר והיא הפנתה אותי להגיש שוב פנייה מקוונת באתר. עשיתי כך ולא התקבלה תשובה. הגשתי שוב דרך הפורטל של עובדי ההוראה אבל הפניות לא מועברות אליה ונסגרות עלי נציגים שלא מבינים על מה מדובר.
פניתי למפקחת מספר פעמים שאמרה שתפנה לחשבת השכר וטרם עשתה זאת.
אני אובדת עצות. הייתי אמורה לקבל את השכר ב10 לינואר ואם מתקנים את הדיווח עד ה20 לינואר אני עוד יכולה לקבל את השכר ב1.2. כנראה שזה גם לא יקרה.
האם מדובר בהלנת שכר???
מה עלי לעשות?
התעלמות מוחלטת של כל הגורמים והעברת אחריות מאחד לשני.
תודה מראש
שחר
18/01/2021 12:39
שלום רב,

אשתי יצאה לחופשת לידה והמעסיק שלח לה הצהרת מעסיק לביטוח לאומי לטובת תביעת דמי לידה. היא עובדת במשרה שעתית + וותק של מעל לשנתיים.
בחודשיים שטרם היציאה לחופשת לידה ניצלה מס' ימי חופשה צבורה בתשלום + ימי מחלה צבורים.

בטופס ההצהרה לביטוח לאומי ישנה עמודה של "שכר ברוטו" ושל "שכר החייב בדמי ביטוח", והסכום החייב בדמי ביטוח היה נמוך באלפי שקלים מהשכר ברוטו. דמי הלידה בביטוח לאומי חושבו על פי עמודת "שכר החייב בדמי ביטוח" (הנמוך).

נאמר לה במקום עבודתה שהפער נובע מימי החופשה והמחלה שלקחה, ושהם אינם חייבים בדמי ביטוח.

ממה שבדקנו באתר של ביטוח לאומי נראה שימי חופשה ומחלה כן חייבים בדמי ביטוח ושמקום עבודתה לא חישב זאת נכון, אבל כבר במשך חודשיים היא מבקשת שהנושא יטופל ומתעלמים ממנה (יש עשרות מיילים והודעות וואטסאפ שעל חלקן ענו לה "הנושא ייבדק").

האם יש אמת בטענת המעסיק וימי החופשה \ מחלה אינם חייבים בדמי ביטוח? אם הם כן, איך נכון לפעול מול המעסיק?
תודה רבה.
הלל דינקביץ
18/01/2021 12:37
אהלן, התחלתי לעבוד בעבודה חדשה בדשיפודיה, במסגרת עבודתי אני מבצע משלוחים עם רכבי הפרטי,
כמובן שעל הדלק המעסיק משלם לי במלואו.
אבל מה לגבי בלאי? הרכב שלי הוא שברולט אבאו, שנת 2006, 1,400 נפח מנוע. תודה רבה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים:
פורום
פייסבוק
ייעוץ אישי
אנחנו כאן בשבילך!
לכל עובדת ועובד יש זכויות לפי חוק. פגעו בזכויות שלך? רוצה לבדוק מה קובע החוק?
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!