עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 136
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

חנן
21/06/2020 16:08
זו רק שאלה...לא נראה לי הגיוני שמשרות מדברות אלינו ועלפ"י הדרישה...לא טורחים לתת מעננה..
שירלין..
21/06/2020 15:57
לא נראה לי הגיוני..שלמעסיק הקודם יהיה לו את הזכות להביע את עצמו על העובד ששקעסיק בעבר..,ואילו לעובד אין כל זכות להביע את גירסתו המלאה על המעסיק..,זה ממש זועם ומקומם
א.י
21/06/2020 15:11
שלום לעורכי הדין

האם זה תקין שמעסיק יכול לתת אופציה רק לחלק מהעובדים לעבוד מהבית במצבים של סידורים תוך כדי בבית (לדוגמא: הזמנה והרכבת רהיטים, ילד חולה...)
ולעובד ספיציפי לא כשהילד שלו חולה לדוגמא והוא כן יכול לתת את אותה התפוקה בבית?

האם יש מה לעשות בנידון עם התנהגות כזו מצד המעסיק? הרגשה של חוסר הגינות ביחוד שהמעסיק כל הזמן עושה זאת בעצמו ומאשר למועדפים עליו על מקרים משמעותית פחות מהותיים.
שיר
21/06/2020 11:17
יצאתי לחל"ת בתאריך 15.03 לקראת סוף החל"ת שזה בעצם סוף מאי הגשתי התפטרות. מקום העבודה נתן לי מכתב שבו מצויין כאילו הפסקתי לעבוד ב-8.03 (זו היתה המשמרת האחרונה שלי לפני החל"ת) האם זה תקין? מה לעשות במצב הזה? זה יכול לסבך לי את החיים מול ביטוח לאומי? שנתנו לי אבטלה חודשיים.

תודה מראש
ליאת
21/06/2020 11:12
בוקר טוב, צריכה התייעצות לגבי דיני עבודה.
עבדתי שנתיים וחצי במקום עבודה , המשכורת נעה בין 6-7 אלף לפי בדיקה בחברת הביטוח שאליה הפרישו פיצויים ותגמולים נראה כי הפיצויים המגיעים שלי הם בערך 7,000 ש"ח, יש לציין כי אני התפטרתי האם זה הגיוני? אשמח לתשובה מקצועית
רוני
21/06/2020 10:10
בעקבות הקורונה הפחיתו לכלל העובדים אחוז מסויים מהשכר למשך מספר חודשים, עובד שרוצה להתפטר יכול להגיש בקשה לדמי אבטלה בגין הרעת תנאים?

נק נוספות-
-העובד רוצה להתפטר יפה ולא לציין את עניין השכר מול מקום העבודה אלא רק מול ביטוח לאומי.

-העובד רוצה להתפטר כי רע לו והשכר זו רק טיפה בים, ורוצה לקבל קצבת אבטלה עד שימצא עבודה חדשה.
-מה צריך להביא לביטוח לאומי כהוכחה?
אלינור
21/06/2020 09:42
אני עובדת 12 שנים במקום העבודה שלי , יצאתי לחופשת לידה ב4.2 אך הוצאתי טופס מחלה חודש לפני כי כבר היה לי קשה , מקום העבודה יודע שאני אמורה לחזור לאחר חצי שנה זה אומר ב4.8 אך בפועל לאחר השיחה שלי עם המנהל ביקשתי להאריך בעוד כחודשיים את החופשת לידה , האם המנהל רשאי לבוא ולהגיד לי אני לא יכול לאשר אנחנו צריכים אותך לצורכי המערכת או שהחוק אומר שאני רק מודיעה גם אם הוא לא מאשר ויכולה לחזור למקום עבודתי כרגיל ?
הדר
21/06/2020 09:36
בוקר טוב,
שואלת בשביל חברה שעבדה מסוף נובמבר ברשת למשקפיים ובתחילת הקורונה הוצאה לחל"ת, השבוע לאחר שהרשת נפתחה מחדש היא קיבלה הודעה שהיא אינה חוזרת לעבודה בסניף או שינסו לשבצה בסניף בעיר אחרת.

ימי החל"ת שלה נגמרו והיא אינה מעוניינת לעבוד בעיר אחרת. האם עליה לחתום שהיא מתפטרת? האם יש לה זכויות?
משה
20/06/2020 19:22
ב 18.3 יצאתי לחלת כפוי מטעם המדינה והמעסיק .
קבלתי מכתב מביטוח לאומי על הזכאות לדמי אבטלה ל 175 יום .
קבלתי תשלומים מ 18.3 עד 31.5
ב 1.6.2020 מעסיק החזיר אותי לעבודה .
לאחר הודעה לביטוח לאומי וללשכת התעסוקה על החזרה לעבודה .
קבלתי מכתב על ביטוח זכאות לאבטלה.
המעסיק פיטר אותי ואהיה בעבודה עד 24.7.2020
מה עלי לעשות אני לא מבין מה קרה לביטוח לאומי .
עבדתי 18 חודש הגשתי כל המסמכי חלת הכל אושר לי
ועם חזרתי לעבודה ביטלו לי את הימים הנותרים לאבטלה .
דורי
20/06/2020 18:49
איך קובעים את גובה שכר חלופי במקרה של תביעה להכרת פרילנס במעמד עצמאי . אם אין תקדימים קודמים לאותו תפקיד בחברה . מנהל שיווק ודיגיטל

תודה
סחר
19/06/2020 22:54
אני מורה בבית ספר יסודי עם ותק 13 שנה קבלתי מהמנהלת מכתב הזמנה לשימוע - העברה יוזמה עקב צמצום שעות התקן בבית הספר ולפי חוזר מנכל אני צריכה לקבל את המכתב מהמעסיק שלי כלומר משרד חינוך. האם זה מקובל או זו עבירה על החוק?
ועוד שאלה לפני כמה ימים מיום השימוע אני צריכה לקבל מכתב השימוע? כי קבלתי אותו לפני 6 ימים.
משכורת
עולא
19/06/2020 16:09
אני מורה ביסודי אני בחופשת לידה עד התאריך 28.7.20 האם אני זכאית לקבל משכורת בחודש יולי ואוגסט
שימוע
עולא
19/06/2020 16:00
אני מורה בעלת ותק של 14 שנים אני בחופשת לידה המנהלת שלחה לי מכתב שימוע עכב צמצום תקן בית הספר האם לפי החוק מותר לעשות שימוע למורה בחופשת לידה.
ועוד שאלה: עד איזה תאריך ניתן לתת שימוע איך שהבנתי עד סוף מאי האם זה נכון כי המנהלת נתנה לי את השימוע בתאריך 17.6.20
סטפני
19/06/2020 13:37
היי, הועסקתי באירגון 9 חודשים דרך חברת כח אדם. עכשיו באירגון אומרים לי שניתן להמשיך להעסיק אותי דרך חוזה עבודה אישי זמני לתקופה. האם הם יכולים וזה חוקי? תקופה כרגע לא ידועה כי כנראה שעומדים לסגור ולכן לא רוצים לקלוט לחברה בחוזה רגיל. האם הם יכולים לקלוט לחוזה זמני אחרי שעבדתי דרך כח אדם תקופה זמנית? תודה.
מוטי
18/06/2020 22:11
אשתי מקבלת דמי שקום בגלל הלימודים שאשרו לה בביטוח לאומי ועכשיו כשמגיע החופש הגדול הודיעו לי שהיא יפסיק לקבל עד שהיא יחזירי להלימודים אני לא מצליח להבין את פשר הדברים הרי היא מקבלת את הדמי שקום למיחיתו וכמו ששכיר מקבל משכורת [במקרה שהוא מקבל חופש למשל מורה] כך צריך להיות שיתנו דמי שקום גם בחופש הרי זה לא מציאותי למצוא עבודה לכמה חודשים בלבד
מחכה לתשובה! תודה רבה!
אילנה
18/06/2020 21:40
היי, עובד על בסיס שעתי בעל ותק של 15 שנים קיבל 60 ימי מחלה. במהלך ימי המחלה חלו חגים, האם על המעסיק לשלם לעובד דמי חגים או שמא לשלם דמי מחלה ולהוריד ממכסת ימי המחלה? לשון סעיף 2(ב)(2) לחוק דמי מחלה קובעת כי בתקופת מחלה לא נספרים ימי מנוחה וחגים. מה הדין? מציינת כי במקום העבודה לא נהוג לעבוד בחגים
דנה
18/06/2020 15:22
שלום,
אודה לעזרה...

5 שנים במקום העבודה, כרגע בחל"ת ומעוניינת להתפטר מאחר ומצאתי עבודה אחרת. עלי לתת הודעה מוקדמת של חודש ימים.

המעסיק הנוכחי מוכן לוותר על עבודתי בתקופת ההודעה המוקדמת על מנת שאוכל להתחיל במקום חדש בעוד כשבועיים, אך מבקש שאכתוב במכתב ההתפטרות שבהחלטה משותפת תקופת ההודעה המוקדמת תהא בת שבועיים ימים במקום חודש.

האם הדבר חוקי? האם במקרה כזה אקבל תשלום בגין הודעה מוקדמת של שבועיים בלבד או שבכל מקרה על המעסיק לשלם לי חלף הודעה מוקדמת בעבור שבועיים נוספים?

תודה מראש!
ענת עילי-אליהו
18/06/2020 09:11
שלום, פוטרתי בחודש מרץ. קיבלתי פיצויים (באיחור), אשר אינם מהווים מכפלת שכרי בוותק.
לציין שחתמתי על סעיף 14 רק בתוספת השכר האחרונה, לפני מס' חודשים.
המעסיק טוען שלא כך מחשבים פיצויים, אך גם אצלכם במחשבון זה מה שנעשה. מה נכון?
רחלי
17/06/2020 16:00
שלום,
אני מורה בתיכון ולא משיגה תשובה מארגון המורים,
רציתי לדעת האם אני זכאית לקבל משכורת על יולי אוגוסט גם אם אבחר להאריך את החופשה. עוד לא החלטתי האם לחזור בספטמבר או אוקטובר וזה תלוי גם בתשובה.
מקווה שהובנתי.
תודה רבה
סלביק
17/06/2020 13:24
שלום, רציתי לשאול לגבי התפטרות ממקום עבודה(נתב"ג).
עקב המצב של הקורונה אני כרגע בחלת כמו רוב השוק של התעופה, ועד כה לא יודעים מתי יחזירו אותנו למשרה מלאה ב100 אחוז .
ושאלה שלי אם אני מגיש מכתב התפטרות זה נחשב לדין כמפוטר עקב המצב של סוג ערת תנאים?
אנונימי
17/06/2020 13:25
שלום, רציתי לשאול לגבי התפטרות ממקום עבודה(נתב"ג).
עקב המצב של הקורונה אני כרגע בחלת כמו רוב השוק של התעופה, ועד כה לא יודעים מתי יחזירו אותנו למשרה מלאה ב100 אחוז .
ושאלה שלי אם אני מגיש מכתב התפטרות זה נחשב לדין כמפוטר עקב המצב של סוג ערת תנאים?
אנונימית
17/06/2020 13:18
בהריון כרגע חודש 8 המעסיק ידע על ההריון מחודש שני ועובדת שם מעל חצי שנה. ב18.3 הוצאתי לחל"ת אני חלק מ2 פרויקטים אחד הוחלט שאינו חיוני אח"כ הוחלט שחיוני ובכל זאת בחרו להחזיר עובד אחר מהחל"ת שתקתי כי חשבתי שיחזירו אותי עם יתר העובדים ב1.5 ב1.5 אכן החזירו את הפרויקט השני והבנתי שלא מתכוונים להחזיר אותי התקשרתי למעסיק שהתחיל לטעון שאני לא מקצועית ויש עובד יותר מקצועי לפרויקט (ברור שזה יותר מקצועי עובד שיהיה כל הפרויקט מעובדת שעוד חודשים נעלמת) שוחחנו וביקשתי תשובות ברורות. במקביל דברתי עם משרד העבודה שאמרו שהמעסיק חייב להחזיר אותי ושלחו לו מכתב יום למחורת הכח אדם התקשר ואמר שאני מפוטרת ואין משרה אחרת כי אני לא מקצועית והרסתי את הפרויקט (הפרויקט בשלב התכנון אי אפשר להרוס פרויקט בשלב זה) למחורת התקשרתי למנהלת הישירה שטענה שיש קיצוצים (מתוך מעל מאה עובדי מחלקה אני ועוד 2 עובדות קיבלו הודעה זה לא קיצוצים זה התחשבנות עם עובדים להרגשתי) הצעתי שתשאיר אותי ואז יהיה לה לאחרי הלידה משהי שיש לה יכולות בין אישיות וגם מקצועיות. היא טענה שאני ממש לא מקצועית ואמרה שהשילוב של המצב גרם לפיטורין ואם לא היה קורונה היו עושים לי שיחה (אציין שהיו חילופי מנהלים באמצע פבואר והיא עוד לא מכירה אותי והמנהל הקודם דווקא היה מאד מרוצה). מאז לא שמעתי מהם כלום. התקשרתי שבוע שעבר למשרד העבודה הם אמרו שהמעסיק ענה להם והם ענו לו ושיסתיים הטיפול יסבירו לי הכל ולא רצו למסור עוד מידע שאלתי אם אני יכולה לקבל פיטורים והם אמרו לא ניתן לו. כנראה שהמעסיק בכלל לא ביקש פיטורין הוא ביקש חל"ת למרות שבטלפון הודיעו לי על פיטורין ז"א שעדין לא עשו בכלל שימוע. אתמול בלילה חלמתי שאני מדברת עם ההנהלה ואומרת להם איך אתם יכולים לעשות לי ככה לפגוע בשמי הטוב שאם מפטרים משהי בהריון כנראה עשתה משהו ממש חריג ולא עשיתי כלום אין להם בכלל הוכחות לטענות שלהם אני מאד אשמח לתמיכה ממי שקראה אין לי כח להתמודד עם זה בחודש שמיני להריון אני מרגישה חוסר וודאות וחוסר הגינות. אני מבינה שאני יכולה לתבוע ולקבל הרבה כסף אבל בינתיים זה משפיע עלי לרעה. אני עובדת בחברה מאד גדולה ונחשבת במשק ולא מעכלת שאני בסיטואציה הזאת. יש כבר עורך דין שהתנדב לעבור על החומר ואמר לי שיש לי קייס חזק וכו אבל נפשית החוסר וודאות אם אני חוזרת לאן אני חוזרת ומה קורה אם אני יולדת באמצע התהליך שלהם לנסות לפטר אותי וכו.
נווה
17/06/2020 11:25
חברת קרן השתלמות מתחמקת כבר שלושה שבועות מלשלם לי את הכסף שלי , כל פעם טוענים שחסר סעיף בטפסים , בשבוע האחרון אין ספור שיחות , כבר כל הניירת מוכנה , מבחינתם "נפל בין הכסאות " ואני צריך לחכות *עוד* לתשובה.

שתי נציגי שירות שלהם פשוט ניתקו לי בפנים כי לא ידעו להביא לי תשובות כמו שצריך.

השאלה שלי האם יש מקום להתערבות של עורך דין בשלב הזה?

במידה וכן אשמח לפנות לעורך דין שמתמחה בנושא
מרגיש שעושים ממני צחוק.

תודה מראש
אברהם
17/06/2020 11:01
שלום

עבדתי שנה ושבועיים אצל מעסיק שנתן לי משכורת כאילו לפי שעתי, אבל תכל'ס זה היה אותו דבר כל חודש. המעביד לא הפריש לי כלום, הוא סיכם איתי בהתחלה שיפריש לי גם את החלק שלי ובפועל אפילו לא פתח לי תיק בחברת ביטוח וכדו'. המעביד טוען שהוא לא היה צריך אותי בשלושת השבועות האחרונים לעבודתי כי המוסד היה בחופש ומה שנתן לי כסף והמשיך להעסיק אותי כביכול היה בשביל הפיצויים שהוא חייב לי. המשכורת שלי היתה 5300 ברטוט נסיעות והבראה. מה מגיע לי לפי חוקי העבודה?
טל
16/06/2020 23:12
אשמח לשאול, הודעתי על התפטרות מהעבודה בתחילת השנה וביקשו ממני שאשאר עוד מספר חודשים. הסכמתי להישאר בחצי משרה ואכן החל ממרץ עברתי לחצי משרה, כאשר שבועיים אחרי זה, הוצאתי לחל"ת. חשוב לציין שאת התשלום בחל"ת אני מקבלת על פי משרה מלאה. בסוף יוני אני אמורה לסיים בחברה ורציתי לשאול האם מגיעים לי ימי הודעה מראש והאם על פי חצי משרה או משרה מלאה? תודה רבה.
ע.מ
16/06/2020 22:36
עובדת 4 שנים במקום עבודה.
אני בהריון וצפויה ללדת בספטמבר.

יצאתי לחופשת חל"ת ע"י המעסיק ב 15.3 וקיבלתי בחודש מרץ חצי משכורת + מקדמה ובמאי דמי אבטלה.

לפי ביטוח לאומי בסוף יוני לא אהיה זכאית יותר לדמי אבטלה.

המעסיק מעוניין להאריך את החל"ת ל 30.6.

האם במידה ואחזור לעבוד בעוד חודש (ביולי) דמי הלידה יפגעו? איך החישוב יתבצע?

מנסה להבין מתי עדיף לחזור לעבוד על מנת שלא אפגע.

ביטוח לאומי לא עונים ברור בכלל! אומרים שהכל כתוב באתר.
דפנה
16/06/2020 20:03
אמי קשישה סיעודית.
המטפלת שלה שברה לה את השיניים התותבות.
היא לא יכולה לאכול בלעדיהן.
ניסיתי לקבוע לה תור לרופא במרפאת שיניים, אך היה תור לחודש קדימה.
פניתי למעבדת שיניים, ותיקנו לה את השיניים התותבות תוך שעתיים.
הבאתי אישור ביקור והמתנה במעבדה לשיניים.
מאחר ונעשה בשעות העבודה, הצגתי כאישור מחלת בן משפחה.
הוסבר לי שמאחר ולא מדובר באישור רופא, אלא של טכנאי, לא ניתן להכיר בו, וזה נחשב לסידורים אישיים שלי, ולכן על חשבון הזמן שלי.
אשמח לשמוע חוות דעת משפטית.
אסתי
16/06/2020 19:32
הוצאתי לחלת ב15/03
חזרתי ב17/05 וב18/05 הרופאה נתנה לי 30 ימי מחלה כדי להוציא שמירת הריון על רקע תעסוקתי
בפועל רציתי לחזור כבר ב10/05 אבל המנהל סירב להחזיר אותי ורק ב17 חזרתי.
הסתבר לי היום שבכלל לא דיווחו עליי שחזרתי לעבודה אפילו לא ליום אחד מה הזכויות שלי? והאם בכל זאת ידונו בכלל התביעה שלי לשמירה במידה וחזרתי ליום אחד?
ולגבי דמי לידה במידה והשמירה לא תאושר אהיה זכאית?
יש לי תלושים מ02/19 - 03/20 שיצאנו לחלת.
לפי מה יחשבו את דמי הלידה?
שחר
16/06/2020 19:03
אני עובד במקום עבודה שמעסיק נוער - לדעתי בתנאים מאוד רדודים..

אני שחר בן 17 תלמיד כיתה י״א ועובד בחנות ביגוד והנעלה (לא אחשוף את שמה מתוך כבוד מינמלי),

אז אתחיל בסיפורי כעת..
התחלתי לעבוד בחנות הזאתי שהייתי בן 16 וחצי בערך..
יש לציין שבהתחלה המקום היה סבבה, אם זה במשמרות וכאלה.
אבל המעסיק היה מעסיק אותי מעבר לשעות המותרות - שבעיקרון מותר עד 21:00 בערב להעסיק נוער הוא היה מעסיק עד 22:00 רוב המשמרות ובשבתות גם ב-23:00 בלילה ובימים כמו לילה לבן גם עד 00:00 בלילה ולפעמים יותר..

שאמרתי שאני לא מתכוון לעבוד בשעות האלה האחראי משמרת אמר לי: ״זאת העבודה וצריך להישאר כי אין הרבה עובדים״ - למרות שבחנות בכללי בזמנו היו ממוצע של 60 עובדים שחלקם גם מעל 18 ויכולים להישאר.

לצערי,
הסכמתי להישאר כי אם לא הבנתי שיפטרו אותי כמו רבים מחבריי לצוות שסירבו.. - והעדפתי להישאר בשביל שארוויח כסף כי מאוד קשה למצוא עבודה לנוער.

הכל היה כך עד שהגיעה הקורונה בתחילת חודש מרץ ומאז התחיל כל המצב של הסגר וכדומה..

שכבר היה אפשר לחזור ולפתוח את החנויות לפני כחודשיים והחנות חזרה לעבוד כרגיל,
פניתי לאחראי משמרת ונאמר לי שכרגע אין משמרות עד שנתחיל לעבוד כמו שצריך.. ואכן קיבלתי זאת.

עד שלפני בערך כחודש ראיתי עובדת ודיברנו והיא אמרה לי שהיא הוחזרה לעבודה..
פניתי לאחראי מכירות בטלפון והוא הפנה אותי לאחראי משמרת והגעתי לחנות לדבר איתו..
שפניתי לאחראי משמרת הוא אמר לי שכרגע הם בצוות מצומצם של כ-20 עובדים ואמר לי שהוא יבדוק לי אם הוא יכול להחזיר אותי..

חיכיתי בערך כ-3 שבועות עד לפני יומיים התקשרתי אליו שוב כי ראיתי שאין שום פנייה מצידו ונאמר לי ממנו שכרגע אין משמרות והוא לא יכול להחזיר עוד עובדים.. - ובמילותיו אמר לי במפורש ״אתה יכול ללכת לעבוד במקום אחר - אני לא מחזיק אף אחד בכוח,

שיהיה בהצלחה!״ ואני בתגובה עניתי לו: ״אוקיי תודה! - לצערי מילים בפה לא היו לי.

וכאן אני זקוק לעזרתכם!

יש לציין שבמהלך כל הזמן הזה לא הוציא אותי ואת שאר העובדים לימי חל״ת - מה שמנע מאיתנו זכאות לקבל אבטלה! - ולא להרוויח כסף בתקופת הקורונה,
תקופה שדיי קשה לכולנו.

יש לציין בנוסף שגם לא עניין אותו שאני נער בכיתה י״א ועם עומס שלם של בגרויות ועדיין היה מעסיק מעבר לשעות המותרות.

האם יש משהו שאפשר לעשות בנדון?

אני אובד עצות ומתלבט אם אוכל לתבוע אותו בבית דין לעבודה ואם בכלל כדאי לי להיכנס לזה..

תודה
אודי
16/06/2020 18:13
שלום רב,

עקב הוצאה לחל"ת ללא תאריך סיום, ביקשתי להתפטר כדין מפוטר.

קיבלתי תלוש סיום עבודה הכולל פיצויי פיטורין, אך במכתב סיום העבודה שקיבלתי מהמעסיק סיבת העזיבה המסומנת היא "התפטרות ביוזמת העובד".

האם זה אומר שאני לא זכאי לחתום אבטלה? ואם כן זכאי, האם אני צריך לבקש מהמעסיק מכתב סיום עבודה חדש עם סיבת עזיבה אחרת, או שפשוט להגיש את המכתב הזה לביטוח לאומי?

תודה על העזרה.
נועה
16/06/2020 18:11
שלום וערב טוב

עובד שיצא לתקופת חל"ת בגלל קורונה ולא הפקיד לקרן פנסיה, אם עכשיו הוא מוצא עבודה חדשה, האם מעסיק חדש חייב להפריש לו מיד? (מקרן פנסיה נשלחה הודעה שזכויות שמורות עד 5 חודשים)

תודה על העזרה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!