פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 952
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

התפטרות
חלי
26/07/2014 22:15
שלום רב

התפטרתי מהעבודה ונתתי חודש התראה מראש לפי חוק. המעסיק מצא מזכירה חדשה, וסיימתי לעשות לה חפיפה.
לכן הוא החליט שאינו מעוניין שאשאר עד סוף ההודעה המוקדמת. האם הוא צריך לשלם על הימים הנותרים?

תודה,
רחלי
עו"ד אריק שלו
27/07/2014 16:00
התשובה היא כן.
באם המעסיק לא מאפשר לעובד להשלים את תקופת הודעה המוקדמת הוא מחויב לשלם שכר עבור ימים אלו.
נח ש.
27/07/2014 14:52
בהחלט.

את אמורה לקבל תשלום על ימי הודעה מוקדמת לפי חוק. המעסיק לא חייב להמשיך להעסיק אותך בימים אלה אבל הוא כן חייב לשלם עבורם.
חזי בנדו
25/07/2014 02:14
שלום!

אני עובד בחברת אבטחה בתפקיד סייר ביטחון על קטנוע. חתמתי על הסכם העבודה לשנה בתאריך 30/6/2014 הסתיימה שנת הלימודים וכן התפקיד הסתיים. נתבקשתי על ידי חברת האבטחה להחזיר את הנשק, שכן הרישיון שנתנו לי הסתיים והם לא חידשו אותו. כשהגעתי למשרד בתאריך 01/7/2014להחזיר נזכרו לשאול אותי אם אני ממשיך לשנה הבאה. אמרתי שאני לא ממשיך לשנה נוספת. החברה דורשת ממני מכתב פיטורים שאותו אני מסרב לכתוב שכן התפקיד הסתיים כשאין לימודים.
החברה מסרבת להביא לי מכתב סיום עבודה עונתית ודורשת שאני אכתוב מכתב התפטרות. אציין גם שהציעו לי עבודה בקייטנה שבה מספר השעות מועט (6 ביום) למשך שלוש שבועות. הבהרתי להם שזה הגיוני זה הרעה משמעותית בשעות העבודה. למעשה עד היום 25/7/2014 לא שובצתי מחדש לעבודה.
בתאריך 23/7/2014 שלחו אלי נציג של החברה עם מכתב מלא באי דיוקים וחלקם דברי שקר. במכתב צויין שעלי להגיע למשרד וכך עשיתי. ושוב הם סירבו לתת לי מכתב סיום עונתי בטענה שאליי לכתוב מכתב התפטרות. אני מצידי הבהרתי לנציגת החברה שהמכתב ששלחו לי מלא באי דיוקים וכן ביקשתי את תלוש המשכורת האחרון ואת הסכם העבודה שהם סירבו לתת העתק במשך כל השנה בטענה שזה מסמך של המשרד. אגב קיבלתי חלק מההסכם חסרים בו עמודים. אציין גם שבצורת מחטף ניסו להחתים אותי על מסמך שאני מסרב לעבוד בשלוש עבודות שהוצעו לי באותו יום 23/7/2014 לפני כן לא עניין אותם שלא עבדתי כמעט כל החודש, כמובן סירבתי על מסמך שכזה. כמו כן הם כתבו במכתב שהם מפנים את המכתב לההסתדרות ומבחינתם הם רואים בהתנהגות שלי כהתפטרות.
בנוסף לאחר שהערתי להם על שעות נוספות שלא שולמו בחודש מאי הבחנתי שגם בחודש יוני הורידו שעה ואת התשלום עבור החודש מאי לא העבירו.
השאלה מה אני יכול לעשות במקרה כזה?
עו"ד אזי נ. כהן
27/07/2014 15:59
חשוב לבצע תהליך משפטי מהר ככל האפשר כדי להוכיח פיטורין, יש צורך בהשגת ראיות חותכות וכמו כן בקשה לקבלת כל המסמכים. נשמח לעזור. צור קשר טלפוני
עו"ד אזי נ. כהן
27/07/2014 12:13
לטעמי בשלב זה אין מנוס מלפנות לטיפול משפטי מאחר וברור כי אין כל רצון מצידם לשלם את זכויותיך על פי חוק.
אתה מוזמן לפנות טלפונית להמשך בירור.
אנונימי
26/07/2014 16:07
אני מועסק בתחום הבידור במשרה גמישה על בסיס סידור עבודה. השכר הינו שעתי אך לא הצלחתי להבין את ההגיון:
משרה מלאה מוגדרת 186 שעות. כל השעות מעבר לכך נחשבות כשעות נוספות. כמובן, שבעבודה שכזו שעות העבודה אינם עד 8 שעות ביום אלא לרוב עולים על כך בהרבה וישנם גם שבועות בהם אני עובד 7 ימים.
כלומר, 186 שעות עבודה הינם שעות רגילות, 89.5 שעות הינם שעות 125% וכל השאר 150%. מישהו יכול למצוא הגיון ולהסביר לי אותו? האם זה חוקי? אם לא, איך אפשר להתמודד עם זה?
עו"ד אזי נ. כהן
27/07/2014 11:33
שעות נוספות מחשבים קודם כל ברמה היומית, אח''כ שבועית ולבסוף חודשית. אתה מוזמן לפנות טלפונית להמשך בירור.
אנונימי
27/07/2014 15:31
כלומר, על פי חוק חובה על המעסיק לחשב שעות נוספות על בסיס שעות יומיות ולא חודשי כמו שתארתי?
אילנה
27/07/2014 14:18
אני מעסיקה עוזרת פעמיים בחודש, 5 שעות ליום. אני משלמת עבורה כמובן ביטוח לאומי ופנסיה ויום חופש בשנה. אנחנו נוסעים לחו״ל למשך חודשיים והיא לא תעבוד 4 ימי עבודה. האם אני צריכה לשלם לה משהו עבור התקופה הנ״ ל.
בנימין שרייבר
27/07/2014 12:13
אני מאבטח עשיתי משמרת לילה בת 8 שעות ולא הגיע אף אחד להחליף אותי ככה שעבדתי עוד משמרת בסה"כ 16 שעות רצופות. כיצד עלי לנהוג? חשוב לי לציין שהמפקח ידע מהמקרה ולא מצא מחליף, וכן פספסתי יום לימודים מלא וחשוב. תודה
עו"ד אריק שלו
27/07/2014 13:55
שלום,
במצב דברים זה עליך לקבל שכר עבור שעות נוספות. שים לה שמכיוון שעבדת בשעות לילה השכר עבור שעות נוספות מתחיל מהשעה ה-7 לעבודתך.
מאבטח
27/07/2014 12:29
אתה אמור לקבל תשלום על שעות נוספות בדיוק לפי מה שקובע החוק. זאת לא בעיה שלך שנשארת לעבוד 2 משמרות רצוף והמעסיק שלך חייב לשלם לך תעריף גבוה של שעות נוספות - אין דרך אחרת. זה קורה לא מעט גם אצלנו
עו"ד אריק שלו
27/07/2014 13:55
נתנה תשובה.
גל
27/07/2014 13:17
צהריים טובים,
אני עובד בחברת אבטחה מזה שנה וחודשיים, ביום שישי האחרון שברתי את הרגל שלא בזמן עבודה, ישנם ברשותי 23 ימים מחלה,
הצפי להיעדרותי הוא מעל חודש ימים ואף חודש וחצי, רציתי לדעת לאיזה שכר וזכויות אני זכאי במסגרת כמות ימי המחלה שברשותי, ומה יהיה השכר וזכויותיי במידה והיעדרותי תימשך מעבר לימי המחלה שברשותי.

תודה רבה :)
עו"ד אריק שלו
27/07/2014 13:54
שלום,

במצב דברים זה האחראי על התשלום הינו המוסד לביטוח לאומי. באפשרותך להתקשר למספר המופיע מטה לצורך בירור מעמיק יותר.
אייזנשטיין יוסי
25/07/2014 15:01
אשתי עבדה בחינוך מיוחד המקום נכנס לקשיים כלכליים ורשם העמותות הורה על ירוק חברת המפרק הכניסה עמותה אחרת לניהול המוסד כמו"כ המפרק שלח מכתבי פיטורין לכל העבודות במקום מה גם שלמעשה הוא המשיך להעסיק אותם אח"כ כשלטענתו לא היה שום התחיבות מצידו להמשיך להעסיק את העובדים של העמותה הקודמת לאחר ארבעה חושים סוף שנת הלימודים אשתי קיבלה הודעת פיטורין על אף היותה בהריון שלכאורה טענתם שכיון שהפירוק היה לפני כניסתה להריון אינם חייבים להעסיק אותה וכי לפטר אינם צריכים לאישור מהתמ"ת (המכתב פיטורין שנתנו לאחר הפירוק היה כבר לאחר היותה בהריון) רציתי לדעת האם בזמן שיש רצף עבודה והמקום ממשיך לתפקד רגיל ולמעשה העובד נשאר שש חודשים באותו מקום עבודה אפשר לפטרו במקרה הנ"ל בלא אישור ממשרד התמ"ת ןבלא פיצוים
עו"ד אזי נ. כהן
27/07/2014 11:31
יש צורך לבדוק אם העמותה אכן בהליכי פירוק ובאילו נסיבות נערכו הפיטורים. על פניו נראה כי מדובר בהתנהלות לא חוקית. אתם מוזמנים לפנות טלפונית להמשך בירור.
איילה
27/07/2014 11:16
שלום וברכה,

לפני כשנה עברתי התמוטטות נפשית במסגרת העבודה.
במשך 8 חודשים קיבלתי חופשת מחלה מרופא תעסוקתי.
בחודש מאי הייתי אמורה לחזור לעבודתי -אך אני מבקשת הצבה במקום אחר בבנק ( עבודה ללא קהל ) עד היום לא קיבלתי תשובה לגבי הצבה לתפקיד חדש אני מחכה לתשובה כבר 3 חודשים בבית.

האם קיימת לי זכות משפטית לא לחזור לסניף שבו התמוטטתי? האם יש לי זכות לדרוש מקום עבודה אחר?
במקרה והם רוצים שאתפטר אוכל לדרוש פיצויים מוגדלים?
עו"ד אזי נ. כהן
27/07/2014 11:29
בהתאם לחוק שיוויון הזדמנויות בעבודה לבעלי מוגבלויות, על מעסיקתך למצוא מקום עבודה חילופי או לשלם פיצויים מוסכמים. מומלץ לערות מו''מ בעזרת עו''ד מומחה. את מוזמנת לפנות טלפונית להמשך בירור.
עו"ד אריק שלו
27/07/2014 11:20
שלום,

בהתאם לנסיבות מסוימות אכן את יכולה לדרוש לא להיות מוצבת באותו סניף, אך בכדי לךבחון זאת יש צורך בפרטים נוספים. אנא פני לייצוג משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
ברונו
26/07/2014 19:14
אני נכה על כסא גלגלים העובדת פעמיים בשבוע 4ש במקום צפוף שאין בו ממד אלא מקלט במרתף
אני גם מגיע לשם עם מונית.
לאחרונה נעדרתי עקב המצב וגם כי אם יש אזעקה שאני במונית -אני לא יכולה לצאת ולהסתתר וגם כאמור אין מיגון בעבודה.
מה הזכויות שלי? האם אני יכולה לקבל תשלום ? tאני גרה בגוש דן
תומי
27/07/2014 11:19
בשבוע שעבר פורסמה כתבה על פיצויים לעובדים שלא יכלו להגיע לעבודה בגלל מבצע צוק איתן. הבנתי שיש סעיף שמדבר על עובדים הסובלים ממוגבלויות. מציע לך להתעניין בנושא. לדעתי מגיע לך תשלום.

בתקווה לשבוע שקט ולשלומם של חיילי צה"ל הגיבורים.
ספיר
27/07/2014 11:17
שלום לכם

רציתי לקבל הכוונה.

אנחנו מעסיקים בבית עוזרת שמגיעה פעמיים בחודש 4 שעות בכל פעם למטרת ניקיון הבית. החודש היא מועסקת אצלנו כבר במשך שנה.

רציתי לדעת מה הזכויות שלה לגבי תשלומים של דמי חופשה, הבראה, פנסיה ? כמה אנו צריכים לשלם לה עבור כל זה ?

תודה
עו"ד אריק שלו
27/07/2014 11:19
שלום,
אכן עליך בתור מעסיקה לשלם לה את הזכויות שציינת באופן יחסי לשעות עבודתה החודשיות.
איציק
27/07/2014 01:44
יש לי עובד ניקיון ממתי אני צריך להפריש לו פנסיה האם כבר מחודש ראשון ?
עו"ד אזי נ. כהן
27/07/2014 11:18
לפי צו ההרחבה, במידה והיה לו ביטוח פנסיוני קודם אז לאחר 3 חודשים רטרואקטיבית מהחודש הראשון. במידה ולא היה לו, אז החובה להפריש היא לאחר 6 חודשים.
רונה
27/07/2014 11:15
שלום עורך דין נכבד,

ברצוני לשאול לגבי התחייבות בחוזה עבודה. האם ניתן לחייב עובד לעבוד שנתיים במקום עבודה? האם ניתן לגבות קנס בגובה של 4 משכורות ראשונות?

אשמח לקבל הסבר בנוגע להתחייבות.

שאלה נוספת, רוב הראיונות עבודה שאלו אותי את גילי, מצב משפחתי וכמה ימי מילואים אני עושה בשנה. אין לי דרך להוכיח את זה. אך שואלים אותי כמעט כל ראיון. האם ניתן לעשות משהו לגבי זה?
תודה רבה!
עו"ד אריק שלו
27/07/2014 11:17
שלום,

עניין ההתחייבות נבחן בין חופש העיסוק של העובד אל מול הפררוגטיבה של המעסיק. בד"כ חוזים כאלו נבחנים בדיעבד בבתי הדין.
כמובן שהשאלות אותם נשאלת אינן רלוונטיות ועל-כן נוגדים את הדין.
דוד
27/07/2014 10:14
שלום,
אני עובד כנהג בקווי משלוח שונים בחברה פרטית. לפני כחצי שנה הבעלים התחלפו וכתוצאה מכך חל שינוי בתנאי העבודה שלי - כמות שעות העבודה ירדו ויש ימים שאין עבודה כלל. יש לציין שאני מקבל משכורת לפי שעות ולא גלובלי - דבר שפוגע משמעותית בשכר החודשי שלי.
האם אלו הרעת תנאים? מה ניתן לעשות?
תודה מראש,
דוד
עו"ד אזי נ. כהן
27/07/2014 11:16
שלום דוד, לפי המתואר אכן מדובר בהרעת תנאי עבודה אשר מזכה בתנאים מסויימים בקבלת פיצויים מלאים. אתה מוזמן לפנות טלפונית להמשך בירור.
תמי
27/07/2014 10:57
אחרי שמונה חודשים שעבדתי כגננת הודיעה לי המנהלת כשטני בחודש החמישח להריון שאין לה עבודה בשבילי ולא נתנה לי מכתב פיטורין ועבדתי בעבודה אחרת שלושה חודשים . אחרי הלידה ושלושה חודשים לאחריה החזירה אותי המנהלת לעבודה בגן השאלה האם ההפסקה של ששה חודשים בעבודה פוגעת ברצף לענין הפיצוים
עו"ד אזי נ. כהן
27/07/2014 11:12
הכל תלוי בשאלה מה נעשה עם סיום עבודתך בתקופת העבודה הראשונה. את מוזמנת לפנות טלפונית להמשך טיפול.
עו"ד אריק שלו
27/07/2014 11:15
שלום,
לא ניתן לפטרך כאשר את בהריון. אנא פני לייעוץ משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
ג'וני
27/07/2014 10:24
שלום,
התפטרתי ונתתי הודעה מוקדמת של חודש, יש לציין שעבדתי במקום יותר משנה.
השאלה היא : אני כבר עובד שבועיים מאז ההודעה המוקדמת , אינני מעוניין לעבוד עוד שבועיים משום שאיני יכול לסבול את העבודה הזאת. האם אני חייב להמשיך לעבוד? האם אני יכול לקחת חופש בזמן הנותר?
תודה מראש.
עו"ד אזי נ. כהן
27/07/2014 11:14
אם אכן מגיע למעסיקך את מלוא 30 ימי ההודעה המוקדמת, אז הוא יוכל לקזז אותם משכרך.
גדי
27/07/2014 11:02
אני עובד במלון כארבעה ימי עבודה בחודש והשכר השנתי הממוצע שלי הוא 16800 ש"ח האם אני זכאי לדמי הבראה ?
עו"ד אריק שלו
27/07/2014 11:12
שלום,

אכן אתה זכאי לימי הבראה באופן יחסי לשעות עבודתך.
שקד
25/07/2014 00:28
אני עובדת בהמבורגריה (דומה לburgers bar) משמרות שעולות על 11 שעות ברצף, תמורת שכר מינימום.

רציתי לדעת האם מגיע לי העלאת שכר לאחר 8 שעות עבודה (25% יותר או משהו כזה?).
עו"ד אזי נ. כהן
27/07/2014 11:11
חובה לשלם שעות נוספות בהתאם לחוק. 125% לשעתיים ראשונות ו-150% לאחר מכן. את מוזמנת לפנות טלפונית להמשך טיפול.
jazmin
27/07/2014 00:07
שלום, אני בהריון ואמורה ללדת בהתחלת אוקטובר. אני עובדת בגן מועצה כסעיית , עובדת עונתית מספטמבר עד סוף יוני. כרגע אני ממשיכה לעבוד באותו גן בקייטנה עד סוף יולי. רציתי לברר מה הזכויות שלי בהמשך. האם הם יכולים להפסיק להסיק אותי באוגוסט (חודש שבו אין גן או קייטנה)? האם הם חייבים לחדש לי את הוזה מספטמבר?
תודה רבה
יסמין
עו"ד אזי נ. כהן
27/07/2014 10:19
מאחר ואת עובדת עונתית, במידה ולא יחדשו לך את החוזה עליהם לבצע הליך פיטורים לרבות גמר חשבון.
סיגל
26/07/2014 15:44
אני עובדת עשר שנים במפעל מעונינת להתפטר כי נמאס לי מסוג העבודה. מה הזכיות שלי יש לי רק פנסיה מבטחים. אחרי כמה זמן אפשר להוציא את הכסף? האם מגיע לי פיצויים? אחרי כמה זמן מגיע לי דמי הבטלה?
עו"ד אזי נ. כהן
27/07/2014 10:08
יש צורך לבצע בדיקה ולבחון האם המקרה נופל לחריגי החוק לעניין תשלום פיצויי פיטורין. בכל מקרה תקבלי פדיון חופשה ואת הפוליסה שעל המעסיק היה חובה לערוך.
את מוזמנת לפנות למשרדנו לטיפול משפטי.
עו"ד אריק שלו
27/07/2014 08:46
שלום,
ישנן זכויות רבות המגיעות לך. באפשרותך להתקשר למספר המופיע מטה לצורך בירור מעמיק יותר.
רומן
25/07/2014 21:38
שלום,
אני עובד במחסן כמנהל / פקיד מחסן בחברה בעיקר עיסוקה הוא אבטחה. אני לא מקבל תשלום עבור השעות הנוספות שאותן אני מבצע באופן קבוע. האם אני יכול לתבוע שכר עבור השעות האלה ? איך אפשר להוכיח שאני לא משתייך לענף האבטחה כי התפקיד שלי הוא מחסנאי נטו.
מראש תודה על התשובה
עו"ד אזי נ. כהן
27/07/2014 10:05
תשלום שעות נוספות נעשה על פי חוק ולא רק בהתאם להסכם קיבוצי. אתה מוזמן לפנות טלפונית לבדיקת סיכויי התביעה.
עו"ד אריק שלו
27/07/2014 08:47
שלום,

על המעסיק לשלם בעבור שעות נוספות. אנא פנה לייעוץ משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
מירי
27/07/2014 09:22
אני עובדת חמש שנים כספרית, בדקתי את כל התלושים שלי ולא שולמי לי ימי חג, דמי הבראה וימי חופשה במלואם ע״ פ חוק, הגשתי סיכום למעסיק שלי והוא טוען שבמשך השנים שילם לי על חניה בנוסף לנסיעות ששולמו. הוא אכן שילם לי כל חודש על חניה במשך השנים בנוסף לנסיעות, הוא ביקש זאת מיוזמתו ולא התריע שיום אחד ייגבה זאת ממני. כעת שהגשתי סיכום של הנ״ל הוא רוצה להתקזז על החניה ששילם שנים, האם לפי חוק הוא יכול לעשות זאת?
עו"ד אזי נ. כהן
27/07/2014 10:04
בהתאם לחוק על תלוש השכר לכלול פירוט בדבר רכיבי השכר על מנת למנוע מקרים כגון זה. לכן, ניתן לתבוע בנוסף עד 5,000 ש''ח לכל תלוש שגוי.
את מוזמנת לפנות למשרדנו לטיפול משפטי.
עו"ד אריק שלו
27/07/2014 09:52
שלום,

הדבר אינו חוקי. אנא פני לייצוג משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
ורד
26/07/2014 21:16
בס"ד

שלום וברכה

ברצוני לשאול האם במקרה שהמעסיק משפץ את המשרד ולא ניתן להגיע בזמן השיפוצים לעבודה ומדובר בנתיים בכשלשה ימים
האם חובת המעסיק לשלם עבור ימים אלה והאם הוא זכאי לבקש השלמה של שעות העבודה החסרות בימים שהמשרד יחזור לעבודה תקינה.

בברכה
עו"ד אריק שלו
27/07/2014 08:48
שלום,
אם יש ברשותך ימי חופשה צבורים, אזי המעסיק רשאי לנצל אותם. אם אין לך כאלה הוא לא יכול להכניס אותך למינוס ולכן עליו לשלם לך בעבורם.
שירה
26/07/2014 21:55
שלום, אני עובדת חדשה ברשת הלבשת נשים, עובדת על פי משמרות, שכר מינימום.
השבוע חיליתי וקיבלתי אישור מחלה מרופא המשפחה. הודעתי למנהלי על כך שלא אגיע לסידור העבודה, אחת המנהלות אמרה לי במפורש שזאת על אחריותי למצוא מחליפה. שאלתי לנושא, של מי האחריות למצוא מחליף בזמן מחלה. האם כשאני חולה עם חום אני צריכה לחפש לי מחליפה? או שזאת אחריות המעסיק? והאם יש חוק בנושא?
עו"ד אריק שלו
27/07/2014 08:45
שלום,
אין חוק מפורש לזה, אך סביר שהמעסיק הוא זה שיאלץ לחפש מחליפה.
ורד
27/07/2014 07:47
בוקר טוב...שבוע טוב
שמי ורד ואני עבדתי במקום שהמשכורת שנקבעה היא 5000 שקל גלובלית אבל עבדתי מתוך החודש רק 10 ימים איך אני מחשבת
אשמח שתעזרו לי
תודה
ויום טוב
עו"ד אריק שלו
27/07/2014 08:42
שלום,

החישוב צריך להיות באופן יחסי המשכורת חלקי מספר ימי העבודה.
תמי
27/07/2014 08:17
האם המעסיק יכול לפטר עובדת בזמן המלחמה, הסיבה לכך שאין לו צורך בכוח אדם כה גדול משום שאין עבודה.
עו"ד אריק שלו
27/07/2014 08:40
שלום,
המעסיק רשאי לפטר את עובדיו בכפוף לשימוע ולהליך פיטורין כדין.
ספיר
25/07/2014 16:20
אם אני עובדת בטווח של עד 40 קילומטר מהגבול (בבאר שבע), האם אפשר להכריח אותי לבוא לעבוד גם אם איני רוצה בכך?
נסעתי לצפון לתקופה האחרונה ובעבודה רוצים שאחזור לעבוד.
הבנתי שאם מדובר בטווח של עד 40 ק"מ אי אפשר להכריח אותי?
תודה רבה
מתן
26/07/2014 03:02
אם מקום העבודה שלך פועל ואין לך סיבה ממשית לא ללכת לעבודה כמו בעל הנמצא במילואים או משהו כזה, את חייבת לעבוד אחרת לא ישלמו לך ואת יכולה להיות מפוטרת
שקד
25/07/2014 10:59
אם ביטלו לי בחודש מסויים 11 משמרות, רובן בהתראה של חצי שעה לפני שיצאתי לכיוון העבודה. האם אנ ייכולה לתבוע על כן בבית הדין לעבודה? ואם כן איך אני מחשבת תשלום זה? תודה מראש, שקד
עו"ד אריק שלו
25/07/2014 12:40
כעקרון, המעסיק מחוייב לשלם לעובד שכר עבור משמרת שקוצרה או בוטלה בהתראה קצרה.
אורן
24/07/2014 18:08
שלום לכם שאלה חשובה הייתה לי בעיה רפואית ואני פניתי למעביד והוא טען שעלי לתת לא מכתב פיטורים אני חששתי שלא יהיו לי בעיות אם המל"ל לאחר דין ודברים הוא הסכים לתת מכתב פיטורים שיהיה כתוב שם בעקבות בעיות רפואיות והוא יציין שאני דרשתי את המכתב האם זה עלול לעשות לי בעיות במל"ל לגבי דמי אבטלה
עו''ד אריק שלו
25/07/2014 12:33
כל עוד יש מכתב פיטורים מעת המעסיק הדבר לא אמור לפגוע בדמי אבטלה, בכפוף לעמידה בתקופת האכשרה של המל"ל.
מרגלית
24/07/2014 21:25
אני גרה סמוך לגבול הרצועה ולקחתי 3 ימי חופש כדי להתאוורר עם ילדיי מחוץ לאזור, האם המעסיק צריך לשלם לי או שהימים האלו הם על חשבוני
מערכת אתר זכוי...
25/07/2014 00:24
היי מרגלית

פרסמנו היום את העדכון האחרון לגבי זכויות העובדים תושבי אזור הדרום במהלך מבצע צוק איתן.

לילה טוב ושקט.
עופר
24/07/2014 18:19
רציתי לדעת:
במידה וארצה לשחרר את כספי הפיצויים והתגמולים שהגיעו לסך של כ-500 שקלים, האם אהיה:
1, חייב בתשלום 35% מס הכנסה?
2. עדיין למלא טפסי 161 א' ו-ב'?
3. תוך כמה זמן על חברת הביטוח להעביר את הכספים אליי לחשבון?

תודה.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ