פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 879
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

זהבית
27/01/2015 07:51
בוקר טוב,

אני בהריון מתקדם ועוד כחודש צפויה ללדת בחודשים האחרוני היני נעדרת הרבה מעבודה בנסיבות שונות הקשורות להריון אך לא משהו שמצריך שמירת הריון עלפי רופא הנשים שלי למרות שאני נמצאת בהגדרה להריון בר סיכון בגלל סכרת. רציתי לדעת האם אני חייבת המלצת רופא נשים לשמירה הריון בביטוח לאומי או שמע יש לי אופציה נוספת? תודה
עורך דין
27/01/2015 08:20
בוקר טוב זהבית

2 האפשרויות שלך הנן שימוש בימי המחלה הצבורים שלך בעת היעדרות מהעבודה או כפי שציינת, מכתב של רופא נשים המורה על שמירת הריון.
איציק
26/01/2015 22:57
אנו קבוצה של עובדים שספרנו למנכ"ל של החברה שאנו עובדים בו. על התנהלותו הכושלת והמושחתת של המנהל הספיציפי שהיה עלינו, ובעקבות התלונה אנו מאוד סובלים מכל מיני תחומים הן במשכורות והן במצב רוחם של העובדים וכו' מצד ידו הארוכה של המנהל הנוכחי ויתכן שבסוף שנה זו העבודים הללו יפוטרו מעבודתם כנקמה האם ישנו משהו שיכול לעזור לנו להתמודד מול מהלכיו של המנהל הנ"ל ?
עורך דין
27/01/2015 07:49
בוקר טוב איציק

החוק בישראל מגן על עובדם החושפים שחיתויות במקום העבודה ובשנים האחרונות חוק זה מיושם חדשות לבקרים. המלצתי הנה להקדים ולפנות לעורך דין הבקיא בדיני עבודה על מנת להבין את המקרה לעומק ולספק לעובדים הגנה חוקית כאמור.
איציק
26/01/2015 23:31
שלום,
האם החוק מחייב מעביד להפריש פנסיה וגמל לעובד שעובד עבודה שניה (חלקי)?
ב. אם העובד מוותר שלא להפריש הוא מעדיף לקבל בנטו ולא להפחית לו את חלקו לפנסיה וכו האם החוק מאפשר?
תודה.
עורך דין
27/01/2015 07:47
שלום איציק

כן- החוק מחייב כל מעסיק להפריש לעובד כספים לפנסיה ללא יוצא מן הכלל וללא תנאי.

אין אפשרות לוותר על פנסיה חובה - זהו חוק מדינה ואין למעסיק או לעובד מקום לשיקול דעת בנושא.
שיר
26/01/2015 12:19
צהריים טובים,

אני עובדת בחברה 7 וחצי שנים במוקד שירות כאשר כל כמה זמן אני בתפקיד אחר. כעת אני מעל שנתיים בתפקיד מסוים אך לא בטלפון עם לקוחות, השכר זהה והשעות זהות אך החוזה לא משתנה בהתאם לתפקידים ומעולם גם לא פניתי להנהלה בנושא זה. רציתי לדעת האם לפי החוק כל שינוי תפקיד גם אם השכר זהה, מצריך עדכון חוזה העבודה ?
מה עושים במידה והנהלה מסרבת לשנות חוזה?

תודה רבה לכם
עורך דין
27/01/2015 07:46
שלום שיר

בגדול, חוזה עבודה אמור לציין במפורש בדיוק מהו התפקיד שלך, מהי מסגרת העבודה והשכר. ככל שחוזה העבודה שלך מגדיר את תפקידך בעבודה, הרי שהמעסיק אינו יכול להעביר אותך מתפקיד לתפקיד ללא הסכמה מפורשת שלך. אם הסכמת לעבור לתפקיד אחר, עליך לדרוש את שינוי חוזה העבודה שאחרת גם בפעם הבאה יעבירו אותך על מנת לסתום חורים.
lior82
26/01/2015 13:36
שלום, בחברה בה אני עובדת נהגו לשלם ימי מחלה מהיום הראשון 100%. לפני מספר חודשים החליטו לשנות את המדיניות ולשלם רק לפי החוק. העובדים התלוננו שזו הרעה בתנאים, ובחברה החליטו לשנות את המדיניות רק לעובדים שעובדים פחות משנה. זה בסדר שיש תנאים שונים לעובדים באותו מקום עבודה בנוגע לימי מחלה ושאפשר לעשות לי הרעה בתנאים מכיוון שאני עובדת פחות משנה בחברה?
עורך דין
27/01/2015 07:43
בוקר טוב ליאור

על פניו המהלך גבולי על סף המקובל. כנראה שהמעסיק התייעץ עם עורך דין ועל מנת שלא לפגוע במערכת היחסים עם עובדיו הוותיקים, שאכן יוכלו לטעון לנוהג שאליו הורגלו, הוחלט על שינוי התנאים לעובדים "צעירים". סביר שזה לא יתפס כהרעת תנאים אם כי במידת בצורך ניתן לתקוף החלטה זאת גם כלפי עובדים "צעירים" יותר.
KLEO
26/01/2015 13:43
פוטרתי ממקום עהבודה ביום חמישי לאחר 8 חודשי עבודה. במעמד הפיטורים המנהלת אמרה שאני מפורת החל מיום חמישי ולפי תקופת העבודה שלי מגיע לי 11 ימי הודעה מוקדמת. היא אמרה שאני יכולה שלא להגיע ועדיין לקבל את הכסף. לא הגעתי יום ראשון ושני כי מלכתחילה אמרתי שאהיה בחופש. היום התקליט שלה השתנה והיא טוענת שאני חייבת להגיע לעבודה. ואם אני לא אגיע אז היא מאריכה לי את ימי ההודעה המוקדמת.
אני רוצה להבין מהם בדיוק ימי ההודעה המוקדמת?? אני חייבת לעבוד או לא? זה יורד לי מימי חופש או מהשכר? ( אני מקבלת שכר חודשי קבוע על 22 ימים* 8 ש"ע). על אף הרצון לסיים את היחסים איתם יפה, אינני יכולה לסבול את המקום ואת האנשים ואין בי כוחות נפשיים להגיע לעבוד כאילו כלום לא קרה.
עורך דין
27/01/2015 07:41
שלום לך

אכן, לאחר 8 חודשי עבודה עליך לקבל 11 ימי הודעה מוקדמת. את יכולה לבחור האם לעבוד בימים אלה או לא. אם תעבדי, תקבלי שכר מלא. אם תבחרי שלא לעבוד, המעסיק יוכל שלא לשלם עבור הימים. בכל מקרה המדובר על ימי הודעה או ימי חופשה צבורה בהסכמת המעסיק בלבד.
אפרת
26/01/2015 11:43
שלום,

אני נמצאת כרגע בחופשת לידה והודעתי למעסיק על פיטורין, לאחר שעברתי דירה במרחק של מעל ל-100 ק"מ ממקום העבודה, לצורך טיפול בילד.
בהתחשב בכך שמקום העבודה הוא כל כך מרוחק מאזור המגורים החדש, מה הזכות שלי לקבל דמי אבטלה?

המון תודה
עורך דין
27/01/2015 07:39
שלום אפרת

אני מניח שכוונתך כי הודעת למעסיק על התפטרות. אני מקווה שעשית את הצעדים הנכונים על מנת להתפטר לצורך טיפול בילד. אם זה המצב, הרי שלאחר חופשת הלידה תוכלי להמתין 90 ימים ואז לפנות לקבלת דמי אבטלה לפי החוק.
שני
26/01/2015 11:33
היי,
עבדתי מסוף מאי עד סוף ספטמבר בחברה מסוימת.
לאחר שלושה חודשים על החברה לשלם פנסיה.
היות והחברה ידעה לאחר שלושה חודשים שאני בתהליכי עזיבה מנהלת החשבונות "חיפפה" אותי שהגעתי עם המסמכים, אמרה שתחשוב מה תעשה עם זה כדי שלא יפגע בי מפני שאני עוזבת.
האם, כעת - מותר לי לדרוש את דמי הפנסיה שלי? היא טוענת שהם לא שילמו מכיון שעזבתי לא הגשתי את המסמכים הרלוונטיים בזמן.
עורך דין
27/01/2015 07:37
שלום שני

את בהחלט יכולה וצריכה לשלוח מכתב רשמי לחברה ודרישה לתשלום מיידי של הפרשות הפנסיה המגיעות לך לפי חוק. המעסיק אינו יכול לטעון כל טענה אמיתית בנושא, ואם לא יפריש את הכספים למרות פניתך הרשמית - תוכלי להגיש נגדו תביעה לבית הדין לעבודה.
פליס
26/01/2015 11:27
אני עבדתי בחברה מ-15/07/2003 עד 31/12/2014

וב-01/01/2015 סיימתי לעבוד. כל שנה אני קבלתי דמי הבראה ותשלום אחרון היה ביולי 2014. העם מגיע לי תשלום דמי הבראה על תקופה מחודש יולי 2014 עד 31/12/2014?
עורך דין
27/01/2015 07:35
שלום פליס

סביר לדעתי שדמי ההבראה שולמו לך בחוד שיולי 2014 עבור שנת 2014, ואם זה אכן המצב אין למעסיק צורך לשלם לך שוב דמי הבראה עבור אותה שנה. בדקי בתלושי השכר שלך אם זה האכן המצב. בדרך כלל מעסיקים משלמים לעובדיהם דמי הבראה אחת לשנה, בחודשי הקיץ, עבור כל השנה.
יונתן
26/01/2015 11:11
אני עובד שעתי במשרה חלקית, רציתי לדעת אם אני עובד פעמיים בשבוע ומדי פעם אני עובר את ה8 שעות האם זה נחשב לשעות נוספות ?
עורך דין
27/01/2015 07:33
שלום יונתן

אכן, שעות נוספות נמדדות לפי יום עבודה, ואם אתה עובד מעבר למכסת השעות הקבועה בחוק, המעסיק צריך לשלם לך עבור שעות נוספות מהשעה ה-9 והילך.
יוסי
26/01/2015 09:37
אני רוצה לעבור לעבוד בחברה אחרת אני מוצב אצל לקוח הלקוח רוצה שאשאר אצלו החברה הנוכחית לא ניגשה למיכרז נוסף אצל הלקוח ועדיין הם רומזים שיהיו לי בעיות בגלל סעיף תחרות בחוזה רציתי להבין את האפשרויות העומדות לפני...

תודה רבה יוסי
עורך דין
27/01/2015 07:31
היי יוסי

על מנת להבין את מהות החוזה כמובן שיש צורך לקרוא את החוזה שעליו אתה חתום ולקבל מידע לגבי אופי העסקתך אצל המעסיק הנוכחי. פנה לקבלת ייעוץ משפטי.
זיוה
23/01/2015 14:32
היי,
עבדתי דרך כוח אדם 3 חודשיים ואחרי זה עזבתי.
הם טוענים שהם לא חייבים להפקיד לקרן הפנסיה הקיימת כי עזבתי את העבודה . וממילא אין ממה להפקיד.
עורך דין
25/01/2015 16:07
שלום זיוה

אם זה היה מקום עבודתך הראשון ולא היתה לך קרן פנסיה פעילה ממעסיק קודם, הרי שהצדק עם המעסיק שאותו עזבת.
זיוה
26/01/2015 22:35
RE: פנסיה אחרי 3 חודשים עורך דין 01/01/1970 02:00
שלום זיוה

אם זה היה מקום עבודתך הראשון ולא היתה לך קרן פנסיה פעילה ממעסיק קודם, הרי שהצדק עם המעסיק שאותו עזבת. הייתה כבר קרן פנסיה פתוחה
אורנה
26/01/2015 22:30
שלום
עבדתי ב 2 עבודות כאשר באחת מהן סיום העסקה היה בסמוך ללידה . קיבלתי פיצויים ממקום עבודה זה וכן חתמתי בלשכת התעסוקה מיד עם תום חופשת הלידה אך עדיין לא תבעתי את דמי האבטלה .
במקום העבודה השני יצאתי לחל"ת של 12 חודשים (3 חודשים חופשה לידה ועוד תשעה המסתיימים בחודש הבא)
שאלתי היא : אם אחליט שלא לחזור למקום העבודה בחודש הבא, האם אהיה זכאית לפיצויים ? ולדמי אבטלה (הרי כבר חתמתי בלשכת התעסוקה ) ?

תודה !
תהילה
26/01/2015 22:27
שלום לכם

רציתי לדעת סוף סוף מכמה שעות עבודה מגיעה שעת הנקה והאם מעל כמות שעות מסויימת משלמים פחות? ועד איזה גיל? חברה שעובדת שעתית ביררה היום עם מנהלת חשבונות של המקום עבודה שלה ונאמר לה שבימים שעבדה מעל 7 שעות שולם פחות רק הושלם ל-8 שעות...

כלומר אם עבדה 8 שעות לא משולמת לה שעת הנקה, ואם עבדה 7 שעות אז משלמים על השמינית? היא חזרה לעבוד כשהילדה היתה בת 5.5 חודשים ונאמר לה שרק עד 7 חודשים מגיע לה שעת הנקה.

תודה
דניאל
26/01/2015 20:55
ערב נעים לכולם

אני ארבעה חודשים אחרי לידה אני יכולה עדיין לחתום בלישכה? איזה שאלות שואלים אותי שם? מה אני צריכה להביא איתי? האם כל אחת זכאית לקבל כסף מהלישכה לצורך גידול הילד?

מה לגבי העבודות ששולחים, איך אני עושה שלא יקבלו אותי לעבודות? ועד מתי חותמים בלישכה 3 חודשים יותר פחות? יש לציין שעבדתי שלוש שנים בחנות בגדים שהיה עבודה הייתי יכולה לעבוד גם 12 שעות אבל בתכלס זה שש שעות עבודה...

אשמח למענה תודה מראש
יוסי כהן
26/01/2015 19:46
שלום,
שאלה חשובה שאני לא מצליח למצוא לה תשובה חד משמעית באינטרנט.
אני עובד שתי עבודות. האחת גלובלית בחצי משרה (שלושה ימים קבועים בשבוע) והשנייה שעתית ב-60% משרה שאני עושה ע"י צבירת שעות בד"כ על פני היומיים הנותרים בשבוע. התנאים שלי קובעים שימי מחלה משולמים לי במלואם החל מהיום הראשון, שלא כמו ע"פ המינימום שמחייב החוק.
במידה והוצאו לי יום מחלה אישי ויום מחלת ילד, האם אני יכול להגיש את ימי המחלה הללו לשני המעסיקים במקביל, ולקבל תמורה משניהם?

תודה
ורד
26/01/2015 14:17
היי

עבדתי אצל בן אדם במשך חודש ללא חוזה אני עניתי לו לטלפונים של הוילה שהייתה לו ועשיתי לו סגירות שעל כל סגירה זה 5% ... עשיתי לו בערך 16 אלף שקל.

אחרי חודש שעברתי למרכז יותר קרוב לעבודה. הבנאדם רצה שאני יעבור לנהל לו מקום אחר אז עזבנו את הוילה בצד והוא אמר לי על זה תקבלי כסף . סמכתי עליו.

בקיצור עברתי למקום החדש הביא לי רכב מגורים ובסוף לא היה מתאים שנעבוד ביחד . אני רוצה את השכר שמגיע לי על עבודתי שעניתי לטלפונים וסגרתי לו אורחים לוילה והוא טוען שאני חייבת לו על ההשכרה של הרכב שהביא לי ועל המגורים שכל זה היה אמור להיות עליו.

מה אני עושה במצב כזה?
עורך דין
26/01/2015 18:52
שלום ורד

מה שאת עושה הוא דבר פשוט: פני אל עורך דין, הסבירי לו בפירוט רב את מצבך אל מול המעסיק "שנעלם" והנחי אותו לפעול בשמך על מנת לממש את זכויותיך ולקבל את המגיע לך.

בהצלחה
אדיב
26/01/2015 14:14
שלום לכולם

אני עובד מעל שנה במסעדה מסוימת ועכשיו הם מכרו את העסק והוא הופך להיות חלק מרשת מסעדות שונה לחלוטין, כלומר הכל משתנה שם.

האם זה נקרא שאני מפוטר מכיוון שהמקום מוחלף למשהו אחר לחלוטין, או שאני ממשיך בהעסקתי אצל המנהלים החדשים מכיוון שהם קנו את המקום?

אני שואל מכיוון שאני רוצה לדעת האם מגיע לי פיצויים עכשיו או שאני נקרא כמועסק פשוט אצל אנשים חדשים?

במידה וכן מגיע לי פיצויים, זה המעסיק הישן אני מניח לא?
עורך דין
26/01/2015 18:50
שלום אדיב

אם תחליט להתפטר יגיע לך לקבל פיצויי פיטורים מהמעסיק הישן בדומה להתפטרות עקב הרעת תנאים. מאידך, אם תחליט שלא להתפטר ותמשיך לעבוד, נשמר לך רצף הזכויות ובמידה ובעתיד תתפטר או שתפוטר בנסיבות המזכות בפיצויי פיטורים, המעסיק החדש יחוייב לשלם על כל התקופה, כולל התקופה שבה עבדת עבורהמעסיק היוצא.
שלי בן חמו
26/01/2015 14:19
צהריים טובים,

רציתי לשאול אם עבדתי בעבודה ‫מועדפת‬ בחנות נוחות "יילו" (תחנת דלק פז) , חתמתי על חוזה בו נכתב שיש התחייבות לעבודה 6 חודשים. כאשר בעל-פה נאמר לי שאני לא מחוייבת בגלל שאני עובדת במועדפת. לאחר 3 חודשים ביקשתי לעזוב בגלל שהתנאים היו מדכאים.

לא קיבלתי הפסקות ולא שולם לי שעות נוספות לפי חוק. המנהל הוריד לי מהתלוש משכורת את הימי התלמדות בגלל שלא נשארתי 6 חודשים וגם לא שילם לי את כל הסכום שהיה צריך לשלם לי. התקשרתי אליו כמה פעמים הוא סינן אותי. (לא מעוניינת לשלוח לו מכתב- הוא מסנן אותי זה לא יעזור).

האם אני יכולה ללכת לבית דין לעבודה אם כן מה הסיכויים שלי נגד חוזה? ומה גובה הפיצויים שאני אוכל לקבל עברו כ3 חודשים מאז שעבדתי שם.

תודה רבה
עורך דין
26/01/2015 18:47
שלום שלי

אם הועברה לך הכשרה בפועל בהחלט ניתן לקזז את העלות של אותה הכשרה מהשכר האחרון שתקבלי - למרות שהחובה להוכיח את גובה עלות ההכשרה בפועל הנה חובתו של המעסיק. אם לא שולם לך מלוא השכר אז מדובר על הלנת שכר ואם זה המקרה, תוכלי בהחלט לפנות להגשת תביעה בבית הדין לעבודה.

אני מציע לך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני לאור שאלתך והמצב שתיארת. אין ספק כי ניתן וצריך לטפל במצב שאליו נקלעת.
עדי ל.
26/01/2015 08:17
לאחר ששלחו אותי לעבודה מ-8-16 ואמרתי שאני לא יכולה לעבוד מ-8 כי יש לי תינוקת וילדה בת 3,יועצת ההשמה הנהדרת שלי אמרה לי שאני חייבת להיות זמינה למשרה מלאה אחרת זה נחשב סירוב ואז אני לא אקבל כסף מהביטוח הלאומי.

היא גם לא מוכנה לשנות לי את הסיווג בעבודה, ושולחת אותי עכשיו לעבוד במשמרות, בידיעה שאני לא פנויה לעבודה אחהצ בגלל הבנות שלי.

ככשאלתי אותה, אם אגיד למעסיק שאני פנויה רק למשמרות בוקר, היא אמרה שאני מכשילה את עצמי.

בעצם מי שמכשילה פה, זו יועצת ההשמה. הרי התפטרתי מהעבודה בכדי לטפל בתינוקת ולשכת התעסוקה מחייבת אותי להיות זמינה לצורך משרה מלאה.

איך אני יוצאת מהסיבוך הזה ?
עורך דין
26/01/2015 18:27
שלום עדי

המקרה שאת מתארת אכן בעייתי מאד ואפילו מרגיז. מצד שני, ניתן להבין את הרצון של עובדי לשכת התעסוקה לבצע את תפקידם... אני מציע לך לדבר עם הממונה בלשכה ולהסביר את מצבך כאם. אני מאמין שניתן למצוא אוזן קשבת אם משתדלים מספיק.
סשה
26/01/2015 08:14
עבדתי באותו מקום עבודה ברציפות מאז תאריך 1.11.11.

כרגע אני נמצאת בחופשת לידה ללא תשלום, ובתאריך 6.2 מסתיימת חצי השנה שאני זכאית לה לפי חוקי העבודה.

המעסיקה שלי הציעה לי למשך כמה חודשים עבודה חלקית מהבית...השכר לפי שעות העבודה בפועל, עוד לא ממש ברור.
השאלה האם אני יכולה לנסות לעבוד ככה במשך חודש חודשיים ואחרכ להחליט שזה לא מתאים ולהתפטר לצורך טיפול בילד? האם אהיה זכאית לפיצויים? ומה מבחינת זמן חתימה בלשכת תעסוקה לפני שאקבל את הכסף?
אשמח להכוונה. תודה
עורך דין
26/01/2015 18:22
שלום סשה

את יכולה להתפטר בדין מפוטר עד 9 חודשים מיום הלידה לפי החוק. לגבי דמי אבטלה, בכל מקרה תצטרכי להמתין 90 יום על מנת לקבלם במקרה של התפטרות לצורך טיפול בילד, אלא אם תפני אל המוסד לביטוח לאומי בצורה מפורטת ועם נימוקים שישכנעו את המוסד לבטל או לקצר את תקופת ההמתנה ונשים רבות אכן עושות זאת ומצליחות.
גל
26/01/2015 15:18
שלום,

רציתי לשאול האם יש עילה לתביעת חברה שלא קיבלה לעבודה לאחר ראיון.

זומנתי לראיון בחברה מסוימת, כאשר בקו"ח צויין שאני יודע רק אנגלית ובדרישות המשרה נכתב ששפות זרות נוספות הן רק יתרון. לאחר הראיון שאלתי מדוע לא התקבלתי, אמרו לי שהחליטו לתת העדפה למי שיודע שפות נוספות, ואם יהיה רלוונטי יצרו איתי קשר.

לאחר כמה שבועות פונים אליי שוב מאותה חברה לתפקיד זהה כי נפתחו עוד תקנים. לתומי חשבתי שהם מעוניינים שוב אבל פתאום האדם הזה בירר וטען בפניי שכבר התראיינתי שם והם מחפשים קו"ח חדשים.
אני מרגיש מאוד מרומה וחושד שעניין השפות הוא רק תירוץ ויש כאן אפליה.

1. האם יש כאן בכלל עילה לתביעה אז שזו היא זכותם?
2. אני משער מהי הסיבה באמיתית לאי הקבלה אבל אני לא יכול להוכיח, האם כך ניתן לתבוע?
תודה
עורך דין
26/01/2015 18:18
שלום גל

כפי שאתה מבין בעצמך, על מנת להחליט האם יש בסיס להגשת תביעה כנגד המעסיק הפוטנציאלי יש לבדוק את הנושא בדקדקנות רבה על פרטיו הקטנים ביותר. על מנת להוכיח אפליה תצטרך להציג ראיות לכך. עצתי לך לפנות לשיחה אישית עם עורך דין ולבחון את הנושא שלא מעל גבי פורומים באינטרנט.
אורטל
26/01/2015 15:28
שלום

אני מבררת עבור חברה שלא רוצה להחשף.

חברה שלי עובדת כמעט שנתיים במקום עבודה, והבוסיות שלה החליטו שהיא חסרת מוטיבציה ולכן הן "מענישות" אותה, ונותנות לה משמרת אחת בשבוע ולא שלוש משמרות כמו שהיא חתומה בחוזה, האם יש כאן עילה לתביעה?
עורך דין
26/01/2015 18:16
שלום אורטל

על פניו ניתן להסיק כי המדובר בהרעה מוחשית של תנאי עבודתה של חברתך. מומלץ להפנותה לקבלת ייעוץ משפטי פרטני בנושא על מנת שתוכל לחשב ולכלכל את צעדיה לעתיד.
שוקי
26/01/2015 15:32
לאחר עבודה של מעל ל 3 שנים מצבי הורע מיחס המעסיק אליי וגרם למצב נפשי שלי להדרדר
המעסיק ידע לאחר שהתחלתי לעבוד שאני סובל מהמצב הזה
מה הזכויות שלי במקרה כזה?
עורך דין
26/01/2015 18:14
שלום שוקי

עליך לפנות אל רופא תעסוקתי ולקבל ממנו המלצות להמשך עבודתך. כמו כן, במידה ונגרם לך נזק כתוצאה מיחס ישיר של המעסיק וניתן לדעתך להוכיח זאת, כדאי לך לפנות לשיחה אישית עם עורך דין מטעמך ולבחון את הנושא לעומק.
שנינוס
26/01/2015 15:46
אני עובדת במוקד טלפוני שנה וחצי ועכשיו ברצוני להתפטר. הגשתי מכתב פיטורין ולפי מה שקראתי אז אני צריכה להמשיך לעבודה שבועיים על השנה שעבדתי ועוד יום על כל חודשיים נוספים. זאת אומרת סך הכל 17 ימים. המנהלת אומרת לי שלא מדובר ב17 ימים קלנדריים אלא ב17 ימי עבודה שאני נמצאת במשמרת. לדוגמא אם אני עובדת 3 פעמים בשבוע אז אני צריכה להשאר בעבודה 6 שבועות ולא שבועיים וחצי...האם המנהלת צודקת?
תודה
עורך דין
26/01/2015 18:13
שלום לך

עליך לתת חודש הודעה מראש בהנחה שאת עובדת לפי שכר חודשי ולא 17 יום כפי שציינת. במניין ימים אלה נכללים רק ימי עבודה ולא סופי שבוע או ימים שאינך עובדת בהם.
מיה
26/01/2015 08:12
בוקר אור

אני בהריון שבוע 13 עובדת משמרות בוקר שמונה עד שלוש. שבוע שעבר נתבקשתי על ידי המנהלת שלי לתת משמרת ערב. הסברתי שאני לא יכולה כי יש לי ילדה.

אני גרה בערד והמוקד שלי בבאר שבע. ומאז שחזרתי מחופשת לידה אני עובדת מהבית משרת אם. עכשיו ראיתי שהוסיפו לי משמרת בשישי בערב מ-14:00 עד 23:00 חשוב לי לציין שהעבודה מהבית שלי כרגע מבוטלת מסיבה כל שהיא ואני אהיה מחוייבת להגיע לבאר שבע ואין מוניות לערד מבאר שבע דאך העבודה.
מה לעשות???
עורך דין
26/01/2015 15:41
שלום מיה

מתוך שאלתך עולה לכאורה אפליה על בסיס הורות וכן הרעת תנאי עבודה. אני ממליץ לך לפנות בהקדם לקבלת ייעוץ משפטי בעניין זה, ובכל מקרה בטרם תמשיכי במגעים מול המעסיק.
מיטל ק.
26/01/2015 08:10
אשמח לעזרה: אני אמא לבנג'מין שנולד ב 6.9.2014 לפני הלידה הייתה מועסקת כמנהלת תפעול ( COO ) בחברת סטארט אפ.

לאחר הלידה החלטתי להתפטר מתפקידי לצורך טיפול בתינוק. הגשתי את הודעתי למעביד בתאריך 1.10.2014 וקיבלתי מכתב המאשר את ההודעה שלי על ההתפטרות ועל הסיבה.

לאחר 90 יום כשניגשתי לביטוח לאומי עם כל הטפסים הדרושים נאמר לי שלא יוכלו לקבל את התאריך 1.10.2014 כתאריך הודעת הפרישה שלי משום שבזמן חופשת הלידה עדיין ישנם יחסי עובד מעביד ואני מקבלת פיצויים מהמעביד וש 90 ימי ההמתנה שלי בעצם מתחילים רק לאחר 14 שבועות של חטפשת לידה שזה 14.12.2014 ושבמקום להיות זכאית לדמי אבטלה בינואר אהיה זכאית להם רק לקראת סוף מרץ 2015.

אי מעירה מחברות שעשו אותו תהליך של התפטרות לצורך טיפול בתינוק שלא כך הדבר ושימי ההמתנה נספרים על אף חופשת הלידה.

אציין רק שאני בקשר מצוין עם המעסיק לשעבר שלי שאמר שיתמוך בי בכל ניירת דרושה וכו'.

אשמח לשמוע ממי שנתקלה במקרה דומה ויודעת כיצד ניתן לפטור ולקבל את דמי האבטלה שלי בינואר.

תודה וסליחה על האורך...
עורך דין
26/01/2015 15:39
שלום מיטל

טענת המוסד לביטוח לאומי נכונה ואכן לא ניתן לחתום אבטלה בזמן חופשת הלידה. בזמן חופשת הלידה את מקבלת גמלה מחליפת שכר. רק בסיום חופשת הלידה את יכולה להתייצב בלשכת התעסוקה ולהגיש תביעה לדמי אבטלה לביטוח הלאומי. במקרה בו את החלטת להתפטר לצורך טיפול בילד - מבחינת ביטוח לאומי אין זו התפטרות לגיטימית ולכן עלייך להמתין 90 ימי המתנה. כפי שציינתי בתשובות רבות קודמות, יש אפשרות להגיש בקשה מנומקת ומפורטת לקיצור תקופת ההמתנה של 90 יום כאמור.
סופיה
26/01/2015 08:08
היי... מאוד קשה להשיג את ביטוח לאומי אז אני אנסה לברר פה.

אני עובדת שכירה כבר שנה וחצי במקום שלי, החודשי שכר מנוהלים מה-21 לחודש עד ה-20.

אני אמורה ללדת בסוף פברואר (משוער 28.2). עכשיו אני כבר לא במצב לעבוד כמו פעם, אני עובדת בחנות ואני לבד במשמרת, המשמרת היא 6 שעות, 6 ימים בשבוע, רוב המשמרת על הרגליים לעזור ללקוחות, לעלות על סולם, להתכופף, לפרוק סחורה פעמיים בשבוע, וכל זה לבד עד שמחליפים אותי, והעבודה בזמן האחרון גורמת לי לכאבי מחזור כואבים ופעמיים כבר הייתי במיון בגלל צירים מהתייבשות כי בעבודה אין לי זמן לאכול נורמלי ולשתות בגלל הלקוחות.

הבנתי שרוב הסיכויים לא יתנו לי על זה שמירה (למרות שאנסה לבדוק שוב) וימי מחלה נותרו לי רק 3 לנצל, אז במידה ואני אוריד משמרות בשבוע על חשבוני יש איכשהו לבקש מביטוח לאומי שיחשבו 3 משכורות לפני האחרונות, כלומר במקום חודשים 12,1,2 יחשבו 11,12,1 או 10,11,12? כי אני כבר לא יודעת מה לעשות.

מקווה שהבנתם את השאלה.. תודה
עורך דין
26/01/2015 15:36
שלום סופיה

הבנתע את שאלתך וזאת בעיה נפוצה מספיק, כך שהמוסד לביטוח לאומי מצא לה פיתרון ואני מצטט:

יולדת עובדת שכירה, שלא קיבלה שכר מלא בשלושת החודשים שקדמו ל-1 בחודש שהפסיקה את עבודתה בגלל ההיריון או בגלל מחלה, תאונה, שביתה, השבתה, אבל במשפחה או מפני כל סיבה אחרת שאינה תלויה בה, ויש בידה אישורים מתאימים, תיבדק האפשרות להשלמת שכרה בשלושת החודשים האלה או לחישוב שכרה על פי החודשים שקדמו לחודשים שבהם הייתה הירידה בשכרה.
א.נ
26/01/2015 08:05
בוקר טוב

אחרי הלידה הראשונה יש לי קצת בלק אאוט. לא מצליחה להיזכר מה היו הפרוצדורות אחרי הלידה לגבי קבלת דמי לידה. אני עובדת במקום החדש מאז ינואר 2013. לפני שבועיים ילדתי וכרגע אני בחופשת לידה. האם כדי לקבל את דמי הלידה עליי לפנות קודם לביטוח לאומי או שעליי לעבור קודם דרך המעסיק ולהביא מסמכים ? אשמח לעזרתכן. תודה
עורך דין
26/01/2015 15:34
שלום לך

הטפסים למילוי לצורך קבלת דמי לידה נמצאים כמובן באתר של המובד לביטוח לאומי ויש להורידם שם. את צריכה להראות שעבדת לפחות 10 חודשים מתוך 14 החודשים שקדמו ללידה. אם עבדת אצל יותר ממעסיק 1 עליך לצרף תלושי שכר כאמור. שלושת תלושי השכר האחרונים (לרוב) ישמשו לצורך חישוב דמי הלידה שלהם את זכאית.
שימחי
26/01/2015 08:02
שלום ובוקר טוב

אשמח לעזרה, אישתי יצאה לשמירת הריון של שלושה חודשים וקיבלה גמלה מהביטוח הלאומי, מסתבר שבמקום העבודה שלה היתה איזה אי הבנה והם הכניסו לה משכורת על חשבון ימי מחלה בחודש אחד משכורת מלאה ועוד שתי משכורת הכניסו לה דמי נסיעות וכל מיני תשלומים קטנים, עכשיו הם גילו את הטעות השאלה היא איך אליי לנהוג כרגע להחזיר להם את הכסף או לביטוח לאומי, האם זה יכול לפגוע בגמלה שהיא קיבלה כבר? תודה מראש
עורך דין
26/01/2015 14:27
שלום שימחי

לא ניתן לקבל כפל פיצוי בגין אותו עניין. אשתך תצטרך להחזיר חלק מהכסף שהתקבל אצלה ועניות דעתי עדיף להחזיר למקום העבודה. כמו כן, סביר שזה לא אמור יפגע בגמלה שאשתך כבר קיבלה.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ