פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 355
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

חיים
28/01/2018 11:44
כשהתקבלתי לעבודה הנוכחית שלי חתמתי על חוזה לפיו אני אמור לקבל "מענק" של כ-18 אלף ש"ח אם אעבוד במקום במשך שנה וחצי. המענק משולם בצורה של "בונוס" של כאלף ש"ח בחודש, למשך 18 חודשים.

אני רוצה לעזוב את העבודה לפני תום התקופה. המעסיק אמר לי שאצטרך להחזיר את כל ה"בונוסים" שקיבלתי עד כה.

האם זה חוקי?

הבנתי שאסור לנכות מעובד יותר מרבע משכורת. כלומר אם עבדתי עד כה במקום 8 חודשים, אני צריך להחזיר למעסיק 8 אלף ש"ח, אבל אם הסכום הזה הוא יותר מרבע משכורת אסור לנכות את כולו.

אשמח לעזרתם.

להלן הסעיף בחוזה שחתמתי עליו:

בתמורה לרצון העובד להיות מועסק אצל החברה ולהתחייבות העובד ל"תקופת העסקה מינימלית" אצל החברה של 18 חודשים ממועד מסמך זה. העובד יהיה זכאי למענק חתימה בסך 18000 ש"ח. מועד הזכאות למלוא המענק ו/או חלק ממנה הינו רק לאחר תום 18 חודשי עבודה מלאים ממועד מסמך זה שבהם יועסק העובד בידי החברה.

למרות האמור בסעיף זה מוסכם כי לעובד תשולם מקדמה (ברוטו) על חשבון המענק בסך של 1000 ש"ח מידי חודש למשך 18 חודשים. בחתימה על נספח זה העובד מסכים ומאשר כי, במידה ויעזוב את החברה במהלך תקופת העסקה מינימלית, החברה תהא רשאית לקזז כל מקדמה ו/או חלק ממנה אשר שולמה לעובד על חשבון מענק החתימה מכל תמורה המגיעה לעובד.

תודה!
שלמה
28/01/2018 11:23
שלום,
עובד במפעל אלקטרוניקה גדול באיירפורט סיטי לוד.
המפעל מייצר בקרים וחניונים אוטומאטיים לשוק הבינלאומי.
מבקש לדעת:
בשבוע שבו עבדתי 51.7 שעות כמה שעות נוספות מגיע לי:
51.7 פחות 43
51.7 פחות 40 (נאמר לי שבענף האלקטרוניקה יום עבודה הוא בן 8 שעות).
החברה טוענת שמגיע לי שעות נוספות כך:
51.7 פחות 45 (יום עבודה בחברה הוא 9 שעות, החברה נותנת 1 שעה הפסקה על חשבונה, כך נאמר לי בראיון העבודה וכך גם מסרו לי חשבת שכר וסמנכלית שכר) חודש עבודה תיקני בחברה הוא 198 שעות.
198 שעות אלו לא כוללת שעות נוספות.
ראו תגובה כתובה על ידי מחלקת שכר.
מגייס כח האדם בחברה ומנהלת משאבי אנוש לא ענו לי תשובה חד משמעית. בעצם לא ענו לי כלל. גם המנהלים הישירים שלי לא ענו לי.
אשמח מאוד לשתף פעולה.
מי צודק?
דורון
28/01/2018 11:05
אשתי עובדת כגננת בצהרונים כאשר שעות העבודה שם הם 14-17. לא מזמן נולדו לנו בשעה טובה תאומים.

הכיוון של אשתי הוא לעזוב את מקום העבודה בו עבדה 4 שנים. מה האופציות שלה מבחינת החוק ומה ההשלכות?
מה הכי כדאי לה?

האם מגיע לה לקחת חלת לאחר החופשת לידה ולאחר החלת להתפטר כדין מפוטרת?
מעיין
28/01/2018 11:01
שלום, עבדתי בסניף זכיין של חברת בגדים גדולה במשך 3 שנים , וכל חודש מתקופה מסויימת היו מפרישים לי כסף לפנסיה.

עכשיו שעזבתי את עבודתי ודיברתי עם הפנסיה גיליתי שיש חודשים שלא הפרישו לי את הסכום המבוקש , למרות שהסכום הנתון כן ירד לי מהתלוש. אני רודפת אחרי המעסיק כבר תקופה שכל פעם אומרים שדיברו עם סוכן הביטוח ושההעברה תתבצע בקרוב ( מה שלא קרה) . האם ניתן לעשות משהו בנידון?

תודה רבה.
סיון
28/01/2018 10:19
שלום-2 שאלות,
1-אני כרגע בחל"ת אחרי חופשת לידה,מותר לי בזמן הזה לעבוד בעבודה אחרת?(אציין שאני עובדת 3/4 משרה בעבודה הנוכחית)
2-אם אני רוצה להתפטר אני צריכה לתת חודש למעסיק? האי אני בחל"ת?
*לא מצאתי תשובות באתר,אשמח לתשובות,
תודה
א.ג
28/01/2018 09:09
שלום.

בהמלצת רופא תעסוקתי הומלץ לי לעבוד למשך חודש 6 שעות ביום במקום 9. מדובר במשרה מ8 בבוקר עד 17 עם חצי שעה צהרים. האם החברה יכולה לפי חוק למנוע ממני זכות לאכול חצי שעה צהרים ושימוש בסיבוס ? (המשרה עוברת מ10:00 עד 16:00).
דנה
27/01/2018 14:32
שאלה לגבי פיצויים בסיום עבודה:
אם עבדתי במקום עבודה, עזבתי אותו, לא משכתי את הפיצויים בסיום העבודה (חתומה על סעיף 14). עבר זמן, החברה פשטה את הרגל ואני רוצה למשוך את הפיצויים וחברת הביטוח מבקשת טפסים שלא הועברו אליהם ובלעדיהם לא ניתן למשוך (לטענתם)

יש איזשהו הליך מקוצר למשיכת הכספים האלה או שזה רק להגיע לבית הדין לעבודה?
חנית
27/01/2018 14:29
חנית אוסמו
23 hrs · Ramla, Israel

אשמח לעזרה דחופה... אני עובדת כשלוש שנים וחצי כסיעת למעון לחינוך מיוחד. עקב שבר שצריך ניתוח קיבלתי מכתב שאסור לי להרים מעל 10קג. ההנהלה שלחה אותי לרופא תעסוקתי שכתבה שאסור לי להרים מעל 5 קג ושאני כשירה לעבודה. הבאתי תמכתב לעבודה למחרת קיבלתי מכתב לשימוע לקראת פיטורים. השימוע יום ראשון... האם זה חוקי? ומה מגיע לי מה מעסיק...

אשמח לתשובה
רומי
26/01/2018 15:16
עבדתי במקום במשך שנתיים ויום אחד המקום פשוט נסגר. לא ידוע אם פשט רגל או לא. לא שילמו לי משכורת במשך חודשיים. ניסיתי לעשות הכל בשביל לקבל את המשכורת לאחר שהמקום נסגר ולא הצלחתי. כרגע אני רוצה לנסות שוב עם עורך דין אבל עברו שנתיים וחצי מאז שהמקום נסגר. זה עדיין רלוונטי?
אבי
26/01/2018 07:07
שלום

רציתי לדעת האם קיים עדיין חוק שעובד ניקיון מקבל מינימום שלש שעות עבודה ביום?
אלונה
03/06/2013 10:59
רציתי לשמוע את הדעות שלכם כי אצלנו בעבודה (חברת סלולר) התחילו לדבר על וועד עובדים, ולדעתי זה מאוד חשוב אבל מצד שני אני קצת חוששת שאם אצטרף והמעסיקים ידעו על זה, הם יכולים לעשות משהו? האם בד"כ עושים?
דור
25/01/2018 22:50
אני עובדת כמלווה בהסעות .כל שנה מחתימים אותי על חוזה מ 1.9 עד 15.8 . השנה זאת שנתי השלישית בעבודה .
עד מתי אהיה עובדת זמנית ?
מדוע לא מצרפים אותי לוועד ולא מורידים לי דמי וועד ?
מה ההבדלמבני לבין עובד קבוע ?
תודה
אלמירה חן
03/06/2013 12:10
אלונה שלום
אין תשובה חד משמעית
דברי איתי 050-7177155
בהצלחה
יוני
25/01/2018 21:46
שואל בשביל מכרה שלי...
היא עובדת במקום כבר שנה וחצי
המקום מאגד בתוכו כל מיני בוסים (כביכול) והבוסים האלו עוזבים את המקום הזה אז היא אמורה להיות מפוטרת במרץ. עכשיו רוצים שהיא תמשיך רק עד שאחת אחרת שם שעובדת אצל בוס אחר תחזור מחופשת לידה
היא רוצה לדעת איך היא מעגנת את זה שהיא מפוטרת ביום עזיבתה גם אם תשאר לעזור ולהחליף את ההריונית

זה הגיוני?
טלי
25/01/2018 21:18
שאלה נפלתי בבית ושברתי את הרגל
אני צריכה להיות עם גבס 6 שבועת הבנתי שאני צריכה להגיש טפסים לביטוח לאומי כדי לקבל כסף מהם יכולים להגיד לי איזה טפסים אני צריכה? זה נכון?
אני עובדת במקום עבודה 6 שנים האם אני יכולה להביא למעסיק שלי אישור מחלה על הימים האלה ולקבל כסף?
תודה לעונים
איתן
25/01/2018 20:58
שלום.
השכר שלי היה 5000. שח.
כשעלה המינימום ל5300 . בעל הבית שלי הוריד לי את ערך השעות נוספות ב 2 שח לשעה . אני עובד כ 60 שעות בחודש . שזה יוצא 120 שח . האם מותר לו ?
אור
25/01/2018 15:24
היי,
אני עובדת במשרה גלובלית ובמסגרת השעות אני עוברת בין בתים, התשלום עבור אותם נסיעות הוא באוטובוס. איך אני מחשבת את הזמני נסיעה שלי? ואם בכלל מגיע לי לקבל אותם?
לירן
25/01/2018 12:49
אני עובדת במקום עבודה שלי שנה וחצי, צברתי 20 ימי מחלה, לפני חודשיים עשיתי תאונה (לא בשעות העבודה ולא בדרך לעבודה או אחרי העבודה) הוצאתי מחלה ולא שילמו לי אותה בטענה שלא משלמים על תאונות ומי שצריך לשלם לי על זה זה הביטוח של מי שנכנס בי, רציתי לדעת אם זה נכון.

תודה רבה
איריס
25/01/2018 12:38
צהריים טובים

אדם שעובד במקום עבודה ממשלתי שעובדים שם כל יום גם חגים וגם שישי שבת ( נכנס לעבודה בידיעה שאלו התנאים לפחות שלוש שבתות בחודש ובחגים ) לאחר שעובד שם כבר שנתיים מנסה להתחזק ולשמור שבתות ורוצה להפסיק לעבוד בשבתות, האם זו יכולה להיות עילה לפיטורים?
סיון
25/01/2018 12:19
אני עובדת 7 חודשים במרכז קימעונאי וחליתי בשפעת וכבר שבוע אני בחופש מחלה אישור מהרופא וקיבלתי טלפון מהעבודה לקחת מכתב לשימוע.. מותר לעשות דבר כזה?
אם יפטרו אותי מגיע לי פיצויים?
מיכל
25/01/2018 11:27
עבדתי ברשת גדולה - והתחייבת על משמרת אחת בשבוע.
ואחרי 3 חודשים הורידו לי את המשמרת ללא שימוע ללא התראה מוקדמת היא פשוט נסגרה. והפסקתי לעבוד ברשת.
לא עשיתי עניין הציעו לי משמרות אחרות אבל אני לא יכולתי לקחת אותם כי יש לי עוד משמרות במקומות אחרים.
אחרי 3 חודשים של סחבת שהסברתי שהם צריכים לעשות לי שימוע ולפטר אותי כמו שצריך. ביקשתי פיצוי הולם מהמנהלת והיא סירבה, אמרתי לה נראה לך אחרי כל מה שסחבתם אותי זה נראה לך הוגן? היא לא ענתה לי מה החוק אומר?
גלית
25/01/2018 11:27
אני חברת קיבוץ מופרט.
השאלה שלי היא בעניני חופשת מחלה בעקבות ניתוח לפני שנתיים וחצי. 3 חודשים לא עבדתי וקיבלתי רשת ביטחון (כמו הבטחת הכנסה של ביטוח לאומי). במקביל חוייבתי ב-60 ימי מחלה. עד היום אני במינוס בימי מחלה (מחזירה כל חודש). בחודש שעבר הייתי חולה ושבועיים לא עבדתי. כיוון שאני ב"מינוס" בימי מחלה, לא קיבלתי תשלום על המחלה.

האם זה חוקי?
אני עובדת 3 שעות ביום ויש לי 100% נכות עם 70% רפואי.
תודה רבה!!
ענבל
25/01/2018 11:26
אם המעסיק פיטר עובדת בזמן חופש מחלה מניתוח סרטן השד והקרנות ובנוסף השפיל אותה ולאחר כמה ימים התחרט ואמר לה שלא מוכן לתת לה מכתב פיטורים ומיתעלל בעובדת מילולית.!לאחר ההשפלות העובדת כן רוצה את המיכתב פיטורים שהובטח לה והוא גם הוקלט .!ושומעים בהקלטה בברור שהוא מפטר אותה ויתן לה מיכתב.

איך אפשר לגרום למעסיק שפיטר את העובדת לתת לה מכתב פיטורים ופיצויים כמו שהוא הבטיח?
שירן
25/01/2018 11:21
בוקר טוב. התפטרתי מהעבודה לאחר חופשת לידה. כשהודעתי על ההתפטרות, לא מלאו לילדה שלי9 חודשים. האם אהיה זכאית לפיצויים גם אם מתכננת לעבוד במקום עבודה אחר ולא הודעתי למעסיק שלי שהפיטורים הינם לצורך טיפול הילדה? אדגיש שעדיין לא מצאתי עבודה חדשה. תודה לעונים
דוד
25/01/2018 11:06
היי שלום ,
אני יכול לתבוע מעסיק על 15 שעות עבודה ?
סיון
25/01/2018 09:24
שלום, האם למורה המועסק ע"י משרד החינוך מגיעה חופשה בת שישה ימים לאחר שאשתו ילדה? (בהתחשב בכך שלמורה יש לא מעט ימי חופשה בשנה...) במידה וכן, האם כל ימי החופשה יורדים מימי מחלה?
סיגל חדד
25/01/2018 06:40
נסיעות שלא שולמי לי במשך 7 שנים שאני עובדת במעון.
אני גרה במרחק של יותר מ 500 מטר וגם יש שתי תחנות ויותר אפילו ממקום מגוריי.
האם אני יכולה לדרוש רטרו את כול הנסיעות שלא שולמו לי עד עכשיו?
פתאום עכשיו החליטו לשלם לי נסיעות.
ירדן
24/01/2018 23:34
היי פוטרתי בשבוע שעבר ביום רביעי ממקום עבודתי והמעסיק שלי אמר לי להגיע יום אחרי- חמישי על מנת לקבל את המכתב. עבר שבוע ועוד לא קיבלתי את המכתב מה שאומר שאני לא יכולה להתייצב בלשכה על מנת לפתוח תיק ולקבל דמי אבטלה. שלחתי הודעה אתמול למנהלת שלי האם מכתב הפיטורין שלי מוכן היא קראה אותה והתעלמה, שלחתי לה היום שוב והיא קראה את ההודעה ושוב התעלמה, שלחתי לבעל החברה הודעה ולא קיבלתי מענה. מה עושים במצב כזה?
מריה
24/01/2018 23:34
שלום לכולם! במשך כשנה וחצי אני עובדת בחברת דיילות. בתחילת השנה הנוכחית, הבוס שלי החליט להוריד לי את שכר הבסיס פר יום, ב-40 ש"ח. בטענה שהבונוסים יעלו פי 2. האם זה חוקי? האם מדובר בהרעת תנאים? במידה ואני משוחחת איתו, והוא לא מוכן לחזור לתנאים הישנים, מה ההליכים שניתן לנקוט נגדו?

תודה רבה.
ג'ניה
24/01/2018 20:56
הנני עובדת שעתית בחנות תכשיטים..כל פעם משמרת עם אופי שעות שונה..פעם 5 וחצי פעם 6 פעם שעתיים וחצי תלוי..במקום עבודתי נהוג לעבוד 6 ימיך בשבוע והנני עובדת 5 כיוון שפעם בשבוע הנני בבדיקות הריון יום שלם..האם על היום שהנני נעדרת מהעבודה ומביאה אישור שלא מצוינות בו שעות אלא רק תאריך אקבל תשלום?(כחלק מ40 שעות הבדיקות שמגיעות לי בהריוו
דני
24/01/2018 20:01
הגישו לי לחתימה חוזה בסעיף שמתייחס לשכר כתוב
שכר מינימום והחזר הוצאות נסיעה או שכר לפי עמלות מכירה שבמידה והוא יותר גבוה משכר מינימום לא אקבל ההוצאות נסיעה.האם זה חוקי
ורד
24/01/2018 18:19
שלום.
סיימתי את עבודתי במשרד החינוך בשנה שעברה. מאז התחלתי לקבל "תלושים שליליים" כלומר עם משכורת שלילית כל פעם על סכומים אחרים. בבירור שעשיתי התברר שהם מצפים שאשלח להם צ'ק שמכסה את ה"חוב" שהם טוענים שיש לי אצלם כי הם טעו!!! במשכורת שלי. לתחושתי זה נוגד זכויות עובד, לא זכויות עובד זכויות אדם. הם עצמם יוצרים אצלי חוב. של אלפי שקלים! כמעט 4000 שקל. בבקשה תגידו לי שהחוק פה לצידי. כי זאת פשוט שערורייה שאין כמוה.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ