פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
הוספת תגובה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

הוספת תגובה ל - תשלום מענק לעובד
אבקש לקבל תגובות לאימייל שלי *

* (אנו לא עושים כל שימוש בכתובת הדוא"ל שלך ולעולם לא נשלח אליך דואר זבל)
תגובה ל:
מחבר
תאריך ושעה
28/01/2018 11:44
כשהתקבלתי לעבודה הנוכחית שלי חתמתי על חוזה לפיו אני אמור לקבל "מענק" של כ-18 אלף ש"ח אם אעבוד במקום במשך שנה וחצי. המענק משולם בצורה של "בונוס" של כאלף ש"ח בחודש, למשך 18 חודשים.

אני רוצה לעזוב את העבודה לפני תום התקופה. המעסיק אמר לי שאצטרך להחזיר את כל ה"בונוסים" שקיבלתי עד כה.

האם זה חוקי?

הבנתי שאסור לנכות מעובד יותר מרבע משכורת. כלומר אם עבדתי עד כה במקום 8 חודשים, אני צריך להחזיר למעסיק 8 אלף ש"ח, אבל אם הסכום הזה הוא יותר מרבע משכורת אסור לנכות את כולו.

אשמח לעזרתם.

להלן הסעיף בחוזה שחתמתי עליו:

בתמורה לרצון העובד להיות מועסק אצל החברה ולהתחייבות העובד ל"תקופת העסקה מינימלית" אצל החברה של 18 חודשים ממועד מסמך זה. העובד יהיה זכאי למענק חתימה בסך 18000 ש"ח. מועד הזכאות למלוא המענק ו/או חלק ממנה הינו רק לאחר תום 18 חודשי עבודה מלאים ממועד מסמך זה שבהם יועסק העובד בידי החברה.

למרות האמור בסעיף זה מוסכם כי לעובד תשולם מקדמה (ברוטו) על חשבון המענק בסך של 1000 ש"ח מידי חודש למשך 18 חודשים. בחתימה על נספח זה העובד מסכים ומאשר כי, במידה ויעזוב את החברה במהלך תקופת העסקה מינימלית, החברה תהא רשאית לקזז כל מקדמה ו/או חלק ממנה אשר שולמה לעובד על חשבון מענק החתימה מכל תמורה המגיעה לעובד.

תודה!

פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ