פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 251
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

עדן
18/11/2018 09:22
בן זוג שלי צריך לעבור ניתוח בחודשים הקרובים ולאחר מכן החלמה של חצי שנה שמתוכה שלושה ארבעה חודשים מרותק עם גבס בשתי רגליים.

האם מגיע איזשהי קצבה מביטוח לאומי על מנת להמשיך להתכלכל?

קצת פרטים:

בן 23, אחרי הצבא עשה מועדפת שבעה חודשים במפעל , לאחר מכן היה כמה חודשים בלי עבודה וכעת עובד חודש כקופאי (בגלל המצב הרפואי ברגליים).

איזה קצבה מגיעה לו מביטוח לאומי? יש זכויות אחרות שמגיעות לפי חוק במקרה כזה? ברור שהוא יהיה במצב של אובדן כושר עבודה מוחלט למשך תקופה ארוכה מאד ובלי יכולת לעבוד...

תודה רבה
נטלי
18/11/2018 09:17
חודש שמיני, לאחר 30 ימי מחלה בבית, רוצה להגיש שמירת הריון... במסמכים שצריך להגיש אני רואה כי מבקשים שאמלא 10 חודשי עבודה אחרונים, השאלה שלי היא, אם עבדתי מינואר עד יולי במקום עבודה 1, ומסוף יולי ועד עכשיו במקום עבודה 2, 2 מקומות שונים בשנה, איך אני צריכה למלא את זה?

וכמובן אשמח להמלצות מכן מה צריך להוסיף לבקשה ומה חשוב שיהיה בהגשה?

תודה רבה
נופר
18/11/2018 08:58
פוטרתי מעבודתי אחרי 5 שנים, קיבלתי מכתב פיטורים ובנוסף קיבלתי מענק מהמעסיק בגין היא הודעה מוקדמת ( שולם לי שכר של 30 יום)
ביטוח לאומי החליט לדחות את תביעתי לאבטלה, מדוע? כי קיבלתי שכר מראש של 30 יום?
אין כל כך מענה מהם לגבי הדחייה ונראה לי שזה לא בסדר.
מיטל
18/11/2018 08:58
שלום רב
התחלתי לעבוד בעבודה חדשה מהבית במכירות וקיבלתי כבר משכורת ראשונה. כלומר עבר כבר חודש וקצת מאז התחלתי לעבוד ואז הייתי צריכה לעבור ניתוח וקיבלתי 14 ימי מחלה. בפועל נעדרתי מהעבודה 6 ימים. כמובן שגם על ה6 ימים בטח לא אקבל תשלום כי לא צברתי במקום העבודה החדש ימים. האם יש מה לעשות? לפנות לביטוח לאומי? או שהכסף הזה אבוד?
מ.פ
18/11/2018 08:57
אני עובדת שכירה בחברת השמה ומשם אני עובדת בחברה גדולה כבר 3.5 שנים בפרוייקט יעודי.

עכשיו מודיעים לי שהפרוייקט נסגר ומעבירים אותי לפרוייקט אחר באותם התנאים.

האם אני יכולה להתפטר ולקבל את כל הפיצויים שמגיעים לי מהחברה?

בטענה שאיני מעוניינת לעבוד בפרוייקט החדש...
מאיה
18/11/2018 08:54
אשה מבוגרת מקבלת הבטחת הכנסה ומגיעה ללשכה כל חודש.

היא נתבקשה על ידי הלשכה להביא מסמכים לועדה רפואית שכן יש לה שינוי בבעיות הרפואיות. היא תחילה שאלה אצל המתאמת שלה, כיוון שהיא נמצאת בתהליך בירור רפואי עדיין, האם הם ימתינו עד לסוף הבירור הרפואי שלה, תקופה של חודשיים.

בהתחלה המתאמת אמרה שהם ימתינו עד סיום התהליך הבירור, אבל בפעם האחרונה שהיא הגיעה להחתים המתאמת הוציאה לה דף דרישה שתמציא מסמכים עד 7 ימים.

כשהיא אמרה לה שלא יהיו לה את התוצאות עוד המתאמה אמרה שלא מעניין אותה והיא חייבת להמציא את המסכמים בעוד 7 ימים, ואם היא היא תכתוב שהיא לחלוטין בריאה ואתן לך כל עבודה (למרות שיש לה נכות מסוימת כבר אבל המתאמת טוענת שהנכות שהייתה לא בתוקף)

השאלה - היא שמעה שהם *חייבים* להמתין עד שהיא תסיים עם תהליך הבירור הרפואי? האם הם חייבים להמתין עד הועדה? אשמח לסימוכין לדבר.
אלי שבע
18/11/2018 08:53
היי,

ביום שלישי יש לי פגישת גישור בבית המשפט עם חברה קמעונאית מסויימת שעבדתי בה חודשיים וחצי ולא שילמו לי את כל מה שנחתם בחוזה, 30 שח לשעה במקום 32, נסיעות לא שולמו כלל וכמו"כ שיחקו לי בשעות.

מיותר לציין שנגמרה לי עוגמת נפש רבה.
כל הדבר הזה חדש לי ומלחיץ אותי מאוד..
למה לצפות בפגישה?
החוב שלהם צבר ריבית?
מה אני יכולה לדרוש מהם?

אשמח לכל פיסת מידע, תודה רבה!
דורין
18/11/2018 08:52
שאלה בנוגע לתיאום מס ( זה המקום?)
אם עשיתי תיאום מס בתחילת השנה בין מקום עבודה א למקום עבודה ב

במהלך השנה הפסקתי לעבוד בשתי העבודות א ב ועשיתי תיאום מס לשתי עבודות חדשות; עבודה ג ועבודה ד.

כעת חזרתי לעבוד בעבודה א. אני עובדת גם בעבודה א גם בעבודה ב וגם בעבודה ג

האם יש צורך בתיאום מס נוסף בין שלושת העבודות? א ב ג ?
מוטי
18/11/2018 08:31
הבן החייל שלי עבד (באישור כמובן) כפעיל באחד מטות הבחירות של העיריה ביום הבחירות כ 14 שעות.

השכר כמובטח היה אמור להיכנס ב 10 לחודש הזה.

לצערי הכסף ( השכר של אותו יום ) לא נכנס.

כאשר השגתי לאחר כ שלוש שעות המתנה בקו שאלתי, מה קורה עם השכר?, הם ענו לי ( ואני מצטט) " שהחברה שאמורה להעביר את הכסף למטה הבחירות , יש לה בעיה ושאתאזר בסבלנות".

מזה מספר ימים מנסה להשיגם ללא הצלחה.

שאלתי היא: עד מתי והאם מדובר בהלנת שכר?

מה ניתן לעשות במידה והמצב יימשך ומטה הבחירות לא ימשיך לא לענות?
miys
18/11/2018 05:17
שלום רב,
רציתי לשאול ברמת העיקרון האם מי שעובד בהולנד אצל מעסיק הולנדי ומחזיק באזרחות אירופית וישראלית- חייב בתשלום מס גם לרשויות המס המקומיות (בהולנד) וגם לרשויות המס בישראל?
וזאת למרות שישראל חתומה כביכול על אמנת כפל מס עם הולנד?
אשמח לעזרה בהבהרת הנושא משום שקשה להשיג חומר על כך באינטרנט.
תודה רבה!
אנונימית
17/11/2018 21:44
אני עובדת ברשות מקומית, אחת מבין 3 הערים הגדולות. לפני 10 חודשים ילדתי את בני הרביעי ועד שילדתי עבדתי במשרת אם 40 ש"ש במקום 42 ש"ש. מאז שחזרתי לעבודה אני נדרשת על ידי המעסיק לעבוד 37.5 ש"ש, אציין כי אני מועסקת 5 ימים בשבוע. לא ברור לי מדוע אני נדרשת לעבוד 37.5 ולא 37 ש"ש. אשמח אם אקבל מענה לכך.
שירלי
17/11/2018 15:16
שלום לכולם,
אני מכהנת כעוזרת אישית של מנכל בכיר במשק, מסורה ואחראית, זמינה לו 24/7. השכר שלי עומד היום על סך 45 שח לשעה. האם יש מקום להעלאה או שמא השכר מכובד דיו? איני יודעת מה הממוצע בשוק.. תודה מראש
גל
16/11/2018 13:38
תוך כמה זמן המעסיק מחוייב לשלם פיצויים? אם עברו כבר מעל חודשיים מאז שפוטרתי והמעסיק עדיין. ורח אותי בנוגע לפיצויים (המעסיק אומר לי תבוא לקחת את זה ביום רביעי, מתקשר אליו ביום רביעי מסנן כל היום ואז יום אחרי זה אומר לי שזה בתהליכים עם עורך דין ועוד כל מיני חארטות שאני לא באמת מאמין להם).
מה אני אמור לעשות? אם אגיש תביעה בית המשפט באמת יסתכל על זה שהוא איחר בתשלום או שלא באמת עבד מספיק זמן מאז כדי לקבל את מלוא תשומת הלב?

תודה רבה מראש.
שאנל
16/11/2018 13:25
עבדתי כשלושה חודשים בבית עסק של משקאות. לאחר כחודש עבודה במקום, המעביד העלה את שכרי ל40 שקל לשעה. בסוף החודש גיליתי בתלוש המשכורת שקיבלתי רק 28.5 ש"ח לשעה ולא את הסכום שסגרנו עליו. פניתי למעביד כדי שישלים את השכר החסר והוא אמר שהוא צריך לדבר עם מנהלת החשבונות . עברו כמה ימים והוא לא עשה דבר בעניין וכל פעם שהזכרתי לו על העניין הוא אמר שיעשה זאת אך הוא מעולם לא עשה. לאחר כחודש וחצי התפטרתי ועדיין לא קיבלתי את השכר שמגיע לי ועברו כבר חודשיים מאז התפטרותי. בתקופה הזו המשכתי להתקשר ולהזכיר למעביד שהוא עדיין צריך לשלם לי את מה שמגיע לי והוא עונה שיעשה זאת אך כל פעם שוכח מחדש. אני מרגישה שהוא כל פעם מחדש מנער ממני, לא עונה לשיחות הטלפון שלי וההודעות שלי. מה עליי לעשות?
אסתר
16/11/2018 10:20
מחודש 07/2016 עבדתי בגן בתור סייעת, תחילה בתור סייעת צהרון בהמשך קיבלתי ימים גם בבוקר בקייטנה.
בתחילת שנת הלימודים לא עבדתי ומחודש 12/2016 עבדתי בקרים פה ושם וצהרונים כל יום.
עד תאריך 28/05/17.
מהתאריך שציינתי קודם התחלתי לעבוד כל יום עקב פיטורין של סייעת אחרת.
עשיתי גם קייטנה שזה עד חודש 08/2017.
בתחילת שנת הלימודים עבדתי במילוי מקום דרך העיריה חודש אחד ולאחר מכן בחודש 10/2017 חזרתי לגן שבו עבדתי קודם לכן בתור מילוי מקום של שלושה חודשים. באמצע המילוי מקום גיליתי שאני בהריון, הודעתי למנהלת על כך ולמרות שנגמרה תקופת מילוי המקום ולמרות הידיעה שאני בהריון המנהלת המשיכה להעסיק אותי כי הייתה חסרה לה עובדת.
(בתקופה הזו של המילוי מקום שזה היה בעצם תחילת ההריון היו לי 13 ימים של מחלה בעקבות ההריון ולא שולם לי דבר)
ביום בהיר אחד המנהלת החליטה שאין לה מקום עבורי ופשוט הודיעה לי לא להגיע.
מיד חיפשתי עבודה חלופית על מנת שיהיה לי רצף של תלושים לחופשת לידה.
יש לציין שזה היה בדיוק בחופשת פסח שאותה ממילא היא לא משלמת לי וכך יוצא שאין לי תלוש לכן חיפשתי עבודה חלופית.
עבדתי חצי חודש בגן וחצי חודש בסופר, בחודש הבא עבדתי חצי חודש בסופר ואז המנהלת בגן הודיעה לי שהיא צריכה אותי בגן שוב וככה חזרתי אליה.
זה היה בחודש04/2018
ב15/05 הפסקתי לעבוד עקב שמירת הריון
ואני כרגע 4 ימים אחרי סיום חופשת הלידה שלי.
שבועיים לאחר הלידה דיברתי עם המנהלת שאני רוצה לחזור לעבודה והיא אמרה שהיא תשב על המערכת ותודיע לי מה קורה.
התחילה השנה ודיברתי עם המנהלת והיא אמרה שהיא זוכרת וחושבת עליי שלושה שבועות לפני סיום החל''ד דיברתי איתה שוב היא אמרה שהיא תשב שוב על המערכת ותחזור אליי.
דיברתי איתה ממש לפני סיום החל''ד והיא הודיעה לי סופית שאני לא חוזרת לעבודה.
האם מבחינה חוקית לאור כל הרקע שכתבתי מגיע לי מכתב פיטורין? האם אני נקראת כעובדת לכל דבר או שאין לי שום זכויות בגן?
לטענת המנהלת אני בכלל לא נקראת עובדת שלה החל מהרגע שסיימתי מילוי מקום ואין לה שום קשר אליי מעבר לכך.
אשמח לייעוץ בנושא, תודה.
ק
חיה
15/11/2018 16:05
כמה שעות הריון מגיע לי במידה ואני עובדת 34.5 שעות בשבוע (מה שנקרא משרה מלאה) ???
טוהר
15/11/2018 15:40
הי

עבדתי ביום הבחירות שהיה .

מהראשון לחודש עד עכשיו אומרים לי מחר מחר .

ה15 כבר היום ולא עונים יום העסקים נסגר ב 6 בערב .
הבנקים בעיר שלי סגוקים בשישי ככה שרק יום ראשון יכנס הכסף.

בנוסף המעביד זורק אותי מאחד לשני תתקשר לזה תתקשר לזה .

אשמח לדעת מה אני יכולה לעשות .

תודה מראש
רות
15/11/2018 15:37
במידה ואיני חייבת להמצא במשרד במהלך ההפסקה המגיעה לי ולא ניצלתי הפסקה שכזאת האם אני רשאית ליטול אותה בסוף יום העבודה להחתים כרטיס ביציאה להפסקה ולא לחזור להחתים כרטיס בסוף ההפסקה ולדרוש לקבל את החצי שעה הזאת? בדיווח ידני של שעון נכחות? בעצם כוונתי שקצרתי את יום עבודתי ל8 וחצי שעות וחצי שעת הפסקה נטלתי בסוף היום לרווחתי.
שאול
15/11/2018 15:12
אם התחלתי לעבוד בסמוך (כחודש) לחגים ובחגים לא עבדתי. אני עובד עם תלוש שכר האם מגיע לי שכר עבור חודש החגים?
יעל
15/11/2018 15:00
היי...

בהריון שבוע 30, יצאתי לשמירה מסוף אוגוסט.
אני כרגע בתהליך של ערעור בביטוח לאומי לאחר שלא אישרו לי את השמירה.

במידה וגם זה יכשל, ואני לא מתכוונת לחזור לעבודה (מלבד כאבים שמשפיעים על התפקוד, מדובר בנסיעה של שעתיים לכל כיוון) מה האופציות שלי? אין לי ימי מחלה או חופשה לנצל.

האם כדאי להתפטר לפני הלידה? האם זה יפגע בדמי הלידה שלי? כדאי לציין שתכננתי להתפטר אחרי החל"ד.
מיטל
15/11/2018 14:51
שלום

צריכה עצה סופר מקצועית.

אני במצב מאוד מסובך. קצת רקע:

אני עובדת במקום עבודה כבר 5 וחצי שנים. הייתי פעמיים בחופשת לידה במהלך ה5 וחצי שנים הללו. לאחר החופשת לידה הראשונה חזרתי ואמרתי שאני יכולה לעבוד 8 עד 4 כי יש לי ילדה לאסוף ב5. וגם היה לי שעת הנקה אז זה היה בסדר מבחינתו.

זה המשיך כך כשנה ואז גיליתי שאני שוב בהריון. ושוב כשחזרתי אלה השעות שעבדתי. 8עד 4. (במקום 9 עד 6). כשחזרתי בפעם השניה היה מנכל חדש בנוסף לבעלים שבא ואמר מה פתאום ושאני צריכה להשלים שעות. אחרי שכ3 שנים זו המתכונת שעבדתי בה.

לאחר שהתעצבנו עליי ומצאו תירוץ (כי טסתי לחו"ל והרשתי לעצמי להיות חולה לפני כך שזה האריך את ימי ההעדרות שלי) הביאו לי אולטימטום או להשלים עד שעה 6 פעמים בשבוע או שיחשבו מה לעשות איתי.

אחרי כמה ימים אמרתי שאני לא יכולה כי אין לי סידור לילדים ובכל זאת השאירו אותי. מאז היחסים ביני לבין הבעלים לא טובים. צועק כועס מתוסכל. דיברנו עבודה נטו.

ועכשיו לתכלס.

לפני שבוע שוב התעצבן עליי וכתב לי בהודעה שהוא רוצה שיחה עוד שבוע ( לא אמר על מה).

היום היתה השיחה והוא פתח את הדברים ואמר שזו שיחת שימוע. ביקש להוציא פלאפונים החוצה שלא אקליט. בסוף השיחה אמרתי לו שאני לא יודעת איך להגיד לו את זה אבל אני שוב בהריון. (שבוע 10) הוא התעצבן ואמר שאני דופקת אותו ושמה עליו זין. ושהוא צריך להתיייעץ עם העורך דין שלו לראות איך מתקדמים.

כמה גרוע המצב שלי? האם הוא יכול לפטר אותי? יודעת שהוא צריך אישור של משרד התמ"ת.

מה הזכויות שלי במקרה כזה?

מפוחדת ומתוסכלת. אשמח לתשובות מקצועיות
תודה
יואב
15/11/2018 14:32
עבדתי ביום הבחירות לרשויות המקומיות 18 שעות.(יום שבתון)
האם גם ביום עבודה חד פעמי אני זכאית לקבל דמי שעות נוספות(ביום זה לא קיבלתי 200 אחוז)
והאם מכיוון שזה יום שבתון האחוזים מהשכר של השעות נוספות אמורות להיחשב אחרת.
תודה
שרון
15/11/2018 14:00
התפטרתי מעבודתו לאחר שנתיים על מנת לעבור מקום עבודה. הודעתי ונתתי חודש לאחר מכן עזבתי האם מגיעים לי הפיצויים?
אברהם
15/11/2018 13:31
שלום

אני עובד בעסק פרטי כשנה וחצי ללא קרן פנסיה פעילה קודמת. במשך שנה לא הופרשו לי תשלומי פנסיה ופיצויים, למרות בקשות חוזרות (נאמר לי שהכל יבוצע רטרואקטיבית).

עכשיו החלטתי להתפטר ונתתי הודעה מוקדמת (על דף) של חודש. לפני יומיים פתחו לי קרן פנסיה אליה אמורים להפריש לי את הפנסיה רטרואקטיבית (הפרשות מהמעסיק וממני) אבל להבנתי המעסיקים טוענים שפיצויים לא מגיעים לי בגלל שאיני מפוטר.

לפי מה שקראתי, אני אמור לקבל את ההפרשות לרכיב פיצויים בקרן גם אם אני מתפטר (6%*12=72%) בלי ההשלמה. [הפיצויים האלה לא הופרשו אי פעם] האם זה נכון? ואם המעסיק ממשיך לסרב ולומר שלא מגיעים לי כלל פיצויים, הוא טועה?

ועוד דבר, אני אמור למלא טופס 161א ולקבל טופס 161 בסיום העבודה, נכון? תודה מראש לעונים ויום טוב.
קביעות
לב
15/11/2018 13:30
האם הזכות לקביעות (לאחר שנתיים) ברשות המקומית נקבעת ע״פ תאריך תחילת העבודה או ע״פ תאריך בו עברתי את המכרז
רות
14/11/2018 16:30
אני חתומה על הסכם עבודה של 9 שעות עבודה ביום חמישה ימים בשבוע ללא הגדרת הפסקה במהלך היום. המעסיק טוען שב9 השעות כלולה חצי שעת הפסקה ולפיכך שבוע העבודה הוא 42.5 שעות בפועל ולאחר התיקון של שבוע עבודה בן 42 שעות עליו לוותר לי רק על חצי שעה שבועית. לדעתי זו פרשנות שאינה נכונה ומרעה איתי. האם יש יסוד לטענתי שכן אם איני יוצאת או נוטלת הפסקת צהריים כיצד ניתן לחייב אותי להוריד ממשרתי את הזמן הזה בלי שהוגדר בחוזה ההעסקה איתי.
עורך דין
14/11/2018 19:19
שלום רות

אכן המעסיק טועה ומטעה. פני אליו בכתב בלבד ודרשי לתקן את המצב.

בהצלחה
רות
15/11/2018 11:04
במידה ואיני חייבת להמצא במשרד במהלך ההפסקה המגיעה לי ולא נעלתי הפסקה שכזאת האם אני רשאית ליטול אותה בסוף יום העבודה להחתים כרטיס ביציאה להפסקה ולא לחזור להחתים כרטיס בסוף ההפסקה ולדרוש לקבל את החצי שעה הזאת? בדיווח ידני של שעון נכחות? בעצם כוונתי שקצרתי את יום עבודתי ל8 וחצי שעות וחצי שעת הפסקה נטלתי בסוף היום לרווחתי.
מלי
15/11/2018 10:57
אני עובדת הוראה. משרד החינוך דורש ממני לאחר היעדרות של חודשיים מפאת מחלה חוץ מאישורי מחלה שמסרתי גם סיכום ביקור רופא ואבחנה.
האם זה חוקי?
רעיה
15/11/2018 10:39
אני צריכה עזרה והכוונה. אני הרגע בחופשת לידה עם נסיך בן חודשיים. במקום העבודה מבקשים שאחזור בתום 4 חודשים ורומזים רמז עבה שאם לא אחזור מתי שמבקשים יפטרו אותי. האם יש להם זכות לפטר אותי במצב כזה בהתחשב בכך שעבדתי שם רק חודשיים לפני שיצאתי לשמירת הריון חודש לפני הלידה?

צריכה לתת להם תשובה עד מחר אם אני חוזרת בזמן שביקשו ממני או ש....

אודה למענה
ישראל סגל
15/11/2018 10:33
ההיתי היום בפקיד שומה וביקשתי לקבל טופס פטור ממס לשחרור פיצוים הם לא מסכימים לתת לי טופס 161 אלא רק טופס לשחרור פיצוים במס מלא של 48 %
ומפנים אותי למעסיק למרות החוק החדש שפוטר את העובד מאישור מעסיק
מוריה
15/11/2018 10:27
היי

אני מתחילה שמירת הריון, בחודש רביעי. כרגע השמירה לחודשיים ובהמשך נראה מה יהיו ההמלצות.

יש לי רכב חברה, ונאמר לי שבסוף החודש לוקחים לי אותו (כולל חופשת הלידה) כנראה הימור שלא אחזור משמירת ההריון.

האם זה חוקי?

לא נחשב הרעת תנאים החופשת הלידה?

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!