פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 1324
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

ישראל
06/11/2012 22:48
מה הן הזכויות של עובד לאחר סיום תקופת חופשה ללא תשלום, שהעובד יזם. במידה והמעביד אינו מחזיר את העובד לעבודה על פי בקשת העובד.
אהובה
16/02/2013 13:42
כמה זמן יש לבקש מראש על שנת חופשה ללא תשלום
לוקה
12/02/2013 14:45
שלום,
בחודש האחרון החליטו לשנות את תשלום ימי המחלה אצלנו בחברה,
עד היום אם הייתי נעדרת בגין מחלה, הייתי מציגה אישור מחלה והיו פודים לי זאת בימי החופש שלי.
בחודש האחרון הורידו לי כסף מהמשכורת, ונאמר לי שע"פ חוק , לא ניתן לפדות ימי מחלה, כלומר אם הייתי חולה 3 ימים, מורידים לי מהמשכורת כסף לפי יומיים.
האם זה תקין ? והאם זה חל לגבי עובדת שעוברת טיפולי פוריות ?
עורך דין רונן ...
12/02/2013 19:11
ימי מחלה לא חייבים לשלם על היום הראשון
על היום השני והשלישי משלמים 50%
ועל היום הרביעי והילך 100%
לולה
13/02/2013 09:19
אבל האם הם יכולים להוריד ימי מחלה בכסף ?
ומה לגבי אישה שעוברת טיפולי הפריות ?
carmela
13/02/2013 07:48
אני עובדת במשק בית הרבה מאד שנים בעלי הבית עוזבים למקום מרוחק מאד, מה חובם כלפי ומה חובתי:
האם עלי לעבור איתם?
האם עליהם לשלם לי פיטורין למרות שהציעו לי לבוא איתם, אך זה כמובן לא מתאים לי.
ישראל
12/02/2013 20:26
אני חתמתי על כתב הסילוק ביום הפיטורין ולאחר חצי שנה גיליתי שהמעסיק לא גילה שמגיעות לי זכויות נוספות מכוח צו ההרחבה ההסכם הקיבוצי שלא ידעתי על קיומם בשעת החתימה
עורך דין רונן ...
13/02/2013 00:23
נו אז
מה השאלה ???
ישראל
13/02/2013 07:22
השאלה האם יש תוקף משפטי לכתב הסילוק אם בשעת החתימה לא ידעתי על קיומם של זכויות נוספות שהמעביד לא גילה לי
בהפסקות
טל
13/02/2013 02:19
אני השתחררתי לפני כחודשיים, וחיפשתי עבודה שאני אוכל לעשות "כסף טוב" אז הלכתי לכיוון המלצרות. (כמובן) אז הלכתי לבדוק ברשת קפה קפה וכמה שאלות לגבי כל הקדם תהליך לעבודה עצמה:
1.הסניף לא משלים משכורת למינימום אם במשמרת מהטיפים שקיבלת במצטבר בכל היום,זאת אומרת שאם עבדת משמרת בוקר (שנחשבת במהלך השבוע למשמרת פחות טובה) ועבדת 6 שעות לצורך העניין ועשית פחות מ23 שקל לשעה,אף אחד לא משלים לך את הכסף. חוקי או לא חוקי?
2.יש את עניין הלימוד תפריט לפניי ולהבחן עליו. אבל לפני ה"מבחן הגדול" יש איזה שהוא יום שצריך להגיע לשעתיים פחות או יותר למן למידת תפריט (לדעתי זה לראות איך המנות יוצאות בפועל) היא קבעה בשעה 11,שבאותה שעה הייתי בעבודה שלי, דבר שהיה גורם לי לעזוב באמצע העבודה וגם להפסיד כסף מהעבודה הנוכחית וגם לא לקבל כסף מאותן שעות של "למידת תפריט". חוקי או לא חוקי?
3.אין במסעדה קופה. כל הכסף של כל המנות של הלקוחות הולך על המלצרים עצמם. מלבד אשראי כמובן! ז"א שכל אבידה של כסף תושלם על חשבון העובד (הגיוני) השאלה אם זה אפשרי שדבר כזה יקרה..
4. כשיוצאים להפסקה במהלך העבודה, על העובד להעניק לך ארוחה חינם? או לפחות כסף לארוחה?
אני ממש אשמח אם תענו לי. תודה רבה!!
ג. א.
13/02/2013 00:00
שלום

לפני מספר שנים חתמתי על הסכם העסקה עם החברה בה אני עובד.

לאחר כשנה הופץ "קוד אתי" לעובדים, באופן חד צדדי על ידי החברה. הקוד מעודכן ומופץ מחדש מדי שנה.
בקוד מצויין כי על העובדים לחתום על המסמך וכי אי עמידה בכך יהווה בסיס לסיום העסקה.

האם אין בכך הפרה של החוק?

אי חתימה על מסמך חד צדדי לאחר שכבר נחתם הסכם תעסוקה - יכול להיות בסיס לסיום העסקה
עורך דין רונן ...
13/02/2013 00:25
תלוי מה בקוד
ג. א.
13/02/2013 01:25
האם תוכל לפרט קצת למה הכוונה?
מה מותר ומה אסור?

באופן עקרוני ניתן לחייב עובד לחתום על מסמכים בצורה כזו? חשבתי שהסכם אמור להיות דו צדדי ובהסכמה.

והנקודה התמוהה בעיניי היא הדרישה לחתום על המסמך (החדש) לאחר שכבר נחתם חוזה העסקה. האם אין כאן סתירה?

מטבע הדברים אני לא אוכל לפרט כאן מה כתוב שם וגם לא על מה יש בהסכם ההעסקה שלי. אבל אני מנסה להבין מהן זכויותי בהקשר הזה.. באופן כללי.

תודה
רן
10/02/2013 12:37
שלום

אני עובד בחברה כחודשיים
בחודש השני חליתי למשך 3 ימים. הצגתי אישור מחלה אך בתלוש המשכורת
גיליתי שלא קיבלתי תשלום על הימים שנעדרתי.
באחראית על השכר טענה שרק אחרי שלושה חודשים נצברים הימי מחלה.

האם זה ייתכן מבחינת החוק שרק אחרי שלושה חודשים אוכל לצבור ולנצל ימי מחלה?
והאם עובד יכול לנצל ימי מחלה של אותו החודש שבו חלה (למקרה שחלה כבר בחודש הראשון)?

תודה רבה
רן
עורך דין רונן ...
13/02/2013 00:30
בלי קשר לשלושה חודשים הכל תלוי בצבירת ימי המחלה
אלמירה חן- חשב...
10/02/2013 20:58
רן שלום,
ממש לא
אתה זכאי מחודש ראשון לימי מחלה 1.5 לחודש לפי %משרה ממוצע.

בהצלחה רבה
קליגולה
12/02/2013 20:35
במקום העבודה שלי נוצרה לאחרונה סיטואציה מעניינת
מדובר בבית עסק שפועל על בסיס משמרות. זמני המשמרות מתחלקים בין 5 ל10 שעות כאשר זמני העבודה הם מאוד גמישים (המקום עובד סביב השעון)
מכיוון שאין חשיבות למי עובד אלא לכמה עובדים נוצר מצב שבו עובדים מחליפים ביניהם משמרות (בהסכמת המעביד)

אך לאחרונה נוצר מצב שבו עובדים מוכרים אחד לשני משמרות. לדוגמא - באם עובד קיבל משמרת לילה והוא אינו מעוניין בה, אך במקביל גם לא מוצא עובד אחר שיחליף איתו משמרת לשעות נוחות יותר, אזי הוא מנסה למכור את המשמרת בכסף
כאשר נודע הדבר למעסיקים הם יצאו בהכרזה שהדבר אסור בתכלית האיסור

שאלתי היא האם למעסיק מותר למנוע מהעובדים לסחור בשעות העבודה שלהם, בפרט כאשר אין לו שום התנגדות שהדבר יעשה שלא בתשלום
עורך דין רונן ...
13/02/2013 00:22
אין שום הוראת חוק בענין
יעקב
12/02/2013 20:36
שלום רב, אני נהג במקצועה, כבר כשנתיים אני לא עובד עקב בעיות עם רישיון נהיגה, במהלך שנתיים אני לא עובד ועשו לי עיקול על חשבון בבנק.
בחודש הבא אני רוצה לחזור לעבוד ואין לי לאן להכניס את המשכורת, האם אני יכל לפתוח חשבון בבנק אחר רק לצורך הפקדת משכורת?
תודה
עורך דין רונן ...
13/02/2013 00:19
כן
אבל תיקח בחשבון שעלולים לעקל גם אותו
שאלה
11/02/2013 22:18
שלום,
אני עובד כ-3-4 משמרות בשבוע.
צברתי 26 ימי מחלה ובתלוש ראיתי שקיבלתי תשלום על 11 ימי מחלה.
רציתי לדעת אם אני אמור לקבל תשלום על 26 ימי המחלה או תשלום חלקי, לפי כמות המשמרות החודשי שלי?

תודה רבה
עורך דין רונן ...
12/02/2013 19:33
אתה לא אמור לקבל תשלום על ימי מחלה בתלוש
שאלה
12/02/2013 21:52
אז איכן אני אמור לקבל תשלום על ימי מחלה?

ומה התשובה בנוגע לכמה ימי מחלה מגיעים לי בתשלום במידה ואני עובד 12 משמרות חודשיות אבל נעדרתי מהעבודה כ-30 יום וברשותי 26 ימי מחלה צבורים?
שאלה
12/02/2013 21:52
אז איכן אני אמור לקבל תשלום על ימי מחלה?

ומה התשובה בנוגע לכמה ימי מחלה מגיעים לי בתשלום במידה ואני עובד 12 משמרות חודשיות אבל נעדרתי מהעבודה כ-30 יום וברשותי 26 ימי מחלה צבורים?
יסמין
12/02/2013 01:52
שלום רב, אני עובדת בחברת סיעוד כ7 שנים, לפי החוזה שחתמתי המעסיק התחייב להפריש כספים לקרן פנסיה לאחר חצי שנה, ולקרן השתלמות לאחר שנה. לאחר מספר שנים פניתי לחברת פנסיה בנושא הלווא ואז נאמר לי שהמעסיק התחיל להפריש את הכספים במשך מספר חודשים, לאחר מכן החזיר הכל בחזרה ועצר את התהליך של הפרשת הכספים, כאשר בדקתי גיליתי שאת דמי הפנסיה וקרן השתלמות התחילו להפריש בעיקוב (לפי החוזה) של שנה. במהלך השנים התחלף המנכ"ל, והמנכ"ל החדש טוען שהעניין הזה לא קשור אליו ואינו יודע לאן עליי לפנות.
האם כל העניין הזה חוקי?
למי אני אמורה לפנות?
עורך דין רונן ...
12/02/2013 19:31
לא חוקי צריך להגיש תביעה לבית דין לעבודה
פולי
12/02/2013 10:46
"חוק הדוגמניות" מגביל את עבודתן של דוגמניות אשר אינן עומדות בסטנדרט של BMI 18.5 . חוק זה פוגע בהעסקתן של דוגמניות רבות כיוון שלא כולן שולטות בגנטיקה שלהן וישנן שלא מסוגלות לעלות במשקל עד לרמה שצריך,אמנם הוא בא להגן על קבוצה מסויימת של אנשים אך בו זמנית פוגע בקבוצה אחרת .
החוק החדש פוגע בחופש התעסוקה שמוגן בחוקי היסוד.
האם יש אפשרות לפנות לבגץ בנושא ?
האם באמת יש פגיעה על פי החוק בדוגמניות כי לפי הבנתי חוק שפוגע בזכויות יסוד צריך להיות פרופורציונלי,השאלה היא, מה נחשב לפרופורציונלי. פגיעה בדוגמנית אפילו אחת או צריכה להיות כמות מסוימת של דוגמנית .
אשמח לקבל תשובה , תודה .
עורך דין רונן ...
12/02/2013 19:19
וואה יופי של נקודת מבט
שאלה מאוד מעניינת אגב לא קוראים לזה פרופוציונאלי קוראים לזה מידתיות
בגלל שהחוק מאוד חדש העניין הזה טרם נבחן בבגץ
אני מחכה ללקוחה הראשונה שלי שתבוא ותבקש ממני להגיש עתירה לבגץ נגד חוקתיות החוק
יהיה מעניין
אנו נימית
12/02/2013 11:01
שלום, אני עובדת שכירה במסגרת משרה מלאה ברשת סטימצקי כבר 18 חודשים. לאחרונה חלו מספר שינויים בסביבת העבודה - לדוגמא ביטלו לנו את מעט התמריצים שהיו [שאמנם לא היו רציניים, אבל השקלים המעטים הצטברו במהלך החודש], החלו לדרוש מאיתנו לעמוד ביעדי מכירות אגרסיביים יותר ועוד.

תור סטודנטית שמממנת לעצמה את הלימודים, חבל לי להתפטר ולוותר על פיצויי פיטורין ועל זכאות לקבל דמי אבטלה, במיוחד לאחר שהשקעתי במקום הזה. האם יש אפשרות כלשהי להתפטר ועדיין לקבל פיצויים ולהיות זכאית לדמי אבטלה? אשמח מאוד אם תענו לי
עורך דין רונן ...
12/02/2013 19:16
כן
לטעון להרעת תנאים משמעותית
נועה
12/02/2013 11:50
במקום העבודה שלנו היה נהוג מאז הקמתו ב- 2006 בתשלום מלא לחופש מחלה
(למרות שהחוק לא חייב אותם)
בחודש שעבר הודיעו לנו שזה מבוטל וכעת חופשת מחלה תשולם לפי החוק
השאלה שלי האם זה מותר להם?
תודה
עורך דין רונן ...
12/02/2013 19:16
כן
ענת
12/02/2013 13:56
אני תושב הדרום אשר עובד בחברת תחבורה באזור המרכז.
עד היום שולם לי בגין זמן הנסיעה למרכז ובגין זמני המתנה לסידורי עבודה והמתנה לחברים. היום הוחלט להוריד לנו את התשלומים הנ"ל. כלומר שאני תורם על חשבוני כ-5 שעות. הם אומרים מי שלא מתאים לו יעזוב רציתי לדעת אם זה חוקי.
ישנם אנשים שעזבו והחתימו אותם על טופס שהם מוותרים על שימוע והודעה מוקדמת ויקבלו מכתב פיטורין, עליי לא מקובל לחתום על טופס זה ואני רוצה לצאת עם כל התנאים המגיעים לי. אבקש לדעת אם כל הדברים הנ"ל חוקיים?
עורך דין רונן ...
12/02/2013 19:15
נו אבל הם מקבלים מכתב פיטורים אתה לא מאבד זכויות
שאלה
06/02/2013 17:58
מה התשלום עבור ימי מחלה
עורך דין רונן ...
12/02/2013 19:12
אלמירה חן
09/02/2013 17:38
שלום רב,
יום ראשון = ללא תשלום
יום 2-3 לפי 50%
מיום 4 לפי 100%

בהצלחה רבה
lola
12/02/2013 14:40
האם מותר להוריד כסף במשכורת בגין ימי מחלה ?
עורך דין רונן ...
12/02/2013 19:12
ניר
12/02/2013 15:13
אשתי קיבלה אי זכאות לדמי אבטלה ציינו בפניה שיש רק 272 ימי עבודה מתוך 540 יום שקדמו ליום הבקשה .ושצריך לפחות 300 ימי עבודה. .
האם ימי חג וימי מחלה נחשבים בספירה (דבר שבהחלט יכול לסייע מאחר ולא נרשמו בתלוש כימי עבודה).
עורך דין רונן ...
12/02/2013 19:10
תפנה את השאלה לביטוח לאומי
דויד
12/02/2013 16:03
שלום,
לפני מספר חודשים התחלתי לעבוד בשמירה. במקום בו שומרים 24/7 שלושה סבבים - 8 שעות. הייתה לי משמרת בוקר קבועה - 7 עד 15. 5 ימים בשבוע.
לאחר כחודש, סידור שמירה חדש - רק 8 עד 18 ואני השומר היחיד במקום.
אחרי שני תלושי שכר גיליתי שאני לא מקבל תוספת על שעות נוספות. מבירור מסתבר שהוחתמתי על טופס 9%. כששובצתי למתכונת השמירה החדשה(10 שע, 5 ימים בשבוע) אף אחד לא ציין את העובדה שאני יכול לבקש לשנות את התנאי של ה 9%.
האם ההסכם הקיבוצי מתעלם לגמרי ממצבים של "ניצול העובד" והסיטואציה? - איך ייתכן שמישהו יעבוד קבוע 10 שעות, 5 ימים בשבוע. וטופס כזה(שקוראים לו 9%) עדיין תופס?
האם יש לי מה לעשות בנדון?
תודה
עורך דין רונן ...
12/02/2013 19:09
זה ההסכם הקיבוצי
לעיתים הוא מטיב עם העובד תלוי במספר השעות הנוספות
בטי
12/02/2013 10:42
שלום רב, רציתי לשאול כמה זמן אפשר לקחת חופשה ללא תשלום מתום חופשת הלידה, מבלי שהמעסיק יכול לפטר. והאם יש הבדל בחוק בנוגע למקום העבודה. אני עובדת במכון מחקר המוגדר כמלכ"ר
ג'נגו
11/02/2013 17:57
האם חוקי להוריד חצי שעת הפסקה ביום הבחירות לעובד שעתי?
יעל
11/02/2013 10:43
שלום, הובטח לי קידום בעבודה (מדובר בשיח קונקרטי אך אין עדיין חוזה בנידון) בינתיים נכנסתי להריון, האם זה חוקי לשלול ממני את הקידום. האם חלה עלי חובה להודיע על ההריון למעסיק לפני שמבוצע הקידום?
מיכל
11/02/2013 09:54
שלום,
אני כשלושה חודשיים לאחר לידה לפני כשלושה שבועות הגשתי מכתב התפטרות
שברצוני להתפטר לטיפול בילד.
השאלה שלי היא תוך כמה זמן מיום ששלחתי את מכתב ההתפטרות שלי צריכים לפטר אותי אם יש לזה חוק?
בקשר לפיצויים תוך כמה זמן חייבים להעביר לי את הפיצויים מיום הפיטורים?
אנונימי
10/02/2013 22:17
נתתי שבועיים התראה מראש על התפטרות והחליטו לפטר אותי לאחר ההודעה.

רציתי לדעת מה הזכויות אם יש לי על כזה דבר?
נתתי שבועיים התראה לאחר 10 חודשי עבודה. לאחר שבוע מזמנים אותי לשימוע כדי לפטר אותי. נראה לי עדיף לי להתפטר אז לא רוצה שיהיה לי ברקורד שפוטרתי יש איזה דין נגד זה?
שירי
10/02/2013 09:19
שלום רב, היום זהו יום קבלת המשכורת. אני עובדת שעתית בחצי משרה ונאמר לי היום שאני לא זכאית לקבל שכר על יום הבחירות שהיה מכיוון שאני עובדת שעתית ולא חודשית-גלובלית. אציין כי, אני נמצאת בעבודתי זו כבר כשלוש וחצי שנים. האם נכון הדבר?
אלמירה חן- חשב...
10/02/2013 21:09
שירי שלום
ממש לא
את זכאית לכל ימי חג אחרי 3 חודשי עבודה
לפי % משרה שלך
בהצלחה רבה
rikic90@walla.com
10/02/2013 14:38
פוטרתי לאחר 12 שנים.מעולם לא קיבלתי נסיעות אלא זה היה מגולם בתעריף לשעה.והמעביד ציין את זה בשנים הראשונות בגוף התלוש ואף ציין זאת בהסכם עובד-מעביד בספטמבר 2013.
שאלתי האם בחישוב הפיצויים יש לנטרל את מרכיב הנסיעות הגלום בו כדי להכפיל בתעריף לשעה המתקבל?(אני עובדת שעתית)
אלמירה חן- חשב...
10/02/2013 21:06
שלום רב,
לא ברור איך הור רשם את זה בשכר יסוד???
אנא דברי איתי
050-7177155
אלמירה
קרן
10/02/2013 19:16
אני עובדת 8 שנים באותו מקום עבודה. צברתי 63 ימי מחלה.
מה המשמעות של צבירה זו???

האם כאשר אני חולה אמורים לשלם לי שכר מלא על חשבון הצבירה או שמשלמים לי לפי החוק ( יום ראשון ללא תשלום, שני ושלישי 50% ומהרביעי 100%) ומורידים לי ימים על חשבון ימי הצבירה?

מה קורה במצב של פיטורין או התפטרות??? האם המעסיק יהיה חייב לשלם לי את הימים הצבורים????
אלמירה חן- חשב...
10/02/2013 21:03
קרן שלום רב,
ימי מחלה משלמים רק בימי מחלה שלך ובמקרה של עזיבת עבודה תשלום ימי מחלה לא משולם
אלה אם כן את עבדת בעיריה..ועוד כמה חברות ששיכים להסכמים קיבוצים
בהצלחה רבה
עבודה
איגור
10/02/2013 17:51
עובדתי בחברה שבועים, פניתי למנהל ואמרתי שאני לא למתאים לעבודה-הו שלח אותי הביתה.
שאלה-עם מגיע לי תשלום עבור שבועים שעובדתי?
תודה
RE: עבודה
אלמירה חן- חשב...
10/02/2013 20:59
שלום רב,
לפי חוק מגיע 1יום לחודש
ולך מגיע חלק יחסי של ימי עבודה שלך

בהצלחה רבה
אליה
10/02/2013 17:47
שלום רב,
אני עובד בחברה קבלנית כבר כ- 17 שנה. לפני כשנתיים החברה נקלעה לקשיים ובמשך השנתיים האחרונות פוטרו רוב עובדי החברה. במקביל, חברה חדשה קנתה את הפרוייקטים שטיפלה בה החברה בה אני עובד. השבוע , הגיע תורי וגם לי נקבע שימוע בו אני אקבל מכתב פיטורין.
רוב הסיכויים שהחברה שקנתה את הפרוייקטים תקלוט אותי לעבודה אצלהם.
ידוע לי כי מיום קבלת מכתב הפיטורין יש 30 ימי התסגלות אך האם המעביד חייב לשלם לי עבור 30 ימים אלו? גם אם אני אתחיל לעבוד כבר בחברה החדשה?
אלמירה חן
10/02/2013 20:56
איליה שלום,
אתה זכאי לתשלום של הודעה מוקדמת, אבל מכסיק יכול לבקש ממך לעבוד בהודעה מוקדמת וזה חוקי.
בהצלחה רבה
מיטל
10/02/2013 10:01
שלום,
התקבלתי לעבודה שנמסר לי מראש שזה פרוייקט של 3-6 חודשים ואח"כ מי שקיבלה אותי התחייבה בעלפה שלאחר סיום הפרוייקט אשתלב ברשת. לאחר 4 חודשים וחצי לקחו אותי לשיחה ונמסר לי שהפרוייקט הצליח ואין טעם להמשיכו ושרוצים למצוא לי משהו אחר. נמסר לי שאני לא צריכה להגיע לעבודה ושאמתין בבית עד שיצרו איתי קשר. זומנתי לשיחה בה נמסר לי שאין להם כרגע מה להציע לי ונתנו לי מכתב לשימוע בעוד שבוע מהשיחה שהיתה לי. האם השבוע וחצי שישבתי בבית הם בתשלום על פי החוק? האם מותר להם להגיד לי להמתין בבית עד למציאת תפקיד?
תודה
אביטל
09/02/2013 21:06
שלום אני בת 21 בהריון ראשון הבוס שלי ממרר לי את החיים
ואין לי הפסקות שורותים בעבודה והתנאים שלי הורעו מאז ההריון
יש לי 12 תלושים עוקבים של עבודה כי התחלתי לעבוד ב1/3 ל12 שנה שעברה
השאלה אם אני מתפטרת בגלל העבודה והרעת תנאים
יהיה לי חופשת לידה אם לא אצליח לקבל שמירת הריון?

אני לוקחת ליתיום ואני במעקב רופאים,
ההריון הזה במילא רצוף חרדות
והעבודה הזאת הורסת לי את הבריאות
כי אין לי שורותים ואוכל מסודר.

תודה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ