{if 0} {/if}

עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 124
x

כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

אלמוג
01/09/2020 14:37
הבוסית שלי מסרבת לשים מסכה בעבודה. היא חזרה למשרד רק עכשיו אחרי שהיא מילאה חוזה במקום אחר מאז מאי (תחילת תקופת הקורונה).

אני עובדת במקום כבר שנה וחודש.

האם אני חייבת לתת לבוסית שבועיים התראה, למרות שאני מתפטרת בגלל שהיא מפירה את החוק (חובת לבישת מסכה במקום עבודה סגור)?

תודה על העצות!
מעיין
31/08/2020 16:09
שלום וברכה.
אשמח לעצה טובה
לפני כ5 שנים בעלי עבד במשרד החינוך כפיזותרפסיט למשך מס חודשים.
קיבלנו היום מכתב שבו אנו נדרשים להחזיר כ5000 שח על שכר כפול שהביאו לו בחופש.
( כנראה לא היה צריך לקבל וקיבל או משהו כזה)
האם אנחנו מחוייבים להחזיר סכום כזה משמעותי. לאור זה שלא ידענו על כך דבר.
הטעות היא שלהם. ועברו 5 שנים!
האם יש לנו אפשרות חוקית לסרב?
ג.ל
31/08/2020 15:53
תלוש משכורת בגין סיום עבודה (פידיון של ימי חופש) נחשב חודש עבודה?

יצאתי לחל"ת באמצע מרץ ולמעשה לא עבדתי יותר במקום העבודה הזה, בחודש יולי התחלתי עבודה חדשה ובעקבות ההתפטרות קיבלתי תלוש משכורת מהעבודה שממנה הוצאתי לחל"ת בגין כל החובות שלהם אלי (ימי חופש).

בתקופת החל"ת קיבלתי דמי אבטלה. מקום העבודה דיווח, כנראה בשביל לקבל כסף מהמדינה, שהוחזרתי לעבוד בחודש מאי מה שאינו נכון! עכשיו משרד התעסוקה שואלים אותי אם באמת חזרתי לעבוד שם במאי.

מה אני אמור להגיד להם? אני לא רוצה שיקנסו אותי על זה שגם קיבלתי מהם דמי אבטלה וגם קיבלתי את התלוש האחרון ממקום העבודה.

תודה לכולם
ליאב
31/08/2020 14:58
שאלת פוליסה הפרשית לפנסיה ובקשה לעצתכם - יש לי ביטוח מנהלים קיים (פוליסה פעילה ישנה מאד, מקדם מובטח ואטרקטיבי).
ואולם, מאז 2016 כידוע המעסיקים הצטרכו להגדיל את ההפרשה שלהם ושל העובד מעל ל5%, והפוליסה הישנה שלי סירבה לקבל מעל ל5+5+8.33. אז פתחתי פוליסת ביטוח הפרשית, לשם העברתי את היתרה הנדרשת לפי חוק.
אחרי שנים שהחזקתי פוליסה הפרשית באותה חב. ביטוח כמו זו עם המקדם המובטח, ושילמתי ה-מ-ו-ן דמי ניהול (בלי לקבל על הפוליסה החדשה מקדם מובטח כמובן), פניתי לסוכן שלי בבקשה להעביר את ההפרש, מעל ל5%, לכלי ביטוחי אחר וקצת יותר אטרקטיבי. יש לציין שהפוליסה ההפרשית מכילה רק הפקדה שלי, העובדת, כי המעסיק כבר מכסה את ה6.5% שלו ב5% לפוליסה עם המקדם המובטח ו1.5% לא.כ.ע. שהוא משלם לי.
הסוכן הציע לי להעביר את הסכום ההפרשי (1%) לקופ"ג בחברה אחרת, הצעה שקיבלתי בשמחה.
מאז שנפתחה לי הקופ"ג, מזה חודשיים, המעסיק מעביר מדי חודש את ה1% לחברה האחרת, אך החברה מסרבת לשייך ולקבל בטענה של תקנה 19, לפיה לקופ"ג חייבת להיכנס הפרשה מהמעביד והפרשה מהעובד, ופה יש רק הפרשה של העובד ולכן 'חסרה' הפרשת מעסיק.
סוכן הביטוח שלי כרגע בחופשה ארוכה אבל מנג'ס לי כבר חודשיים שהכסף הזה לא נכנס, ומפנה לטיפול הסוכן הסולק של המעסיק. רק עכשיו, בזמן חופשתו, הצלחתי סופסוף לברר גם מול חברת הביטוח וגם מול המעסיק שלי מדוע אינם מעבירים את הכסף ומשייכים, והסתבר סופסוף מדוע - זה בעצם כי קופ"ג לא יכולה לקבל אותו. לטענת המבטח, קופ"ג שנפתחת על ידי מעסיק לא מתאימה ככלי ביטוחי כשאין הפרשת מעסיק אלא רק הפרשת העובד.
אז מה עושים? ראשית, האם זה נכון? ואם כן, איזה כלי אחר ניתן לשימוש ל1% הפרשות עובד? אני מחפשת כלי לחיסכון עם סיכון גבוה, ואז אנייד אליו את כל הכספים ההפרשיים שצברתי ברבות השנים.
תודה על עצתכם.
דנית
31/08/2020 14:55
אשמח לעזרה בנושא
בתאריך 18/8/20 הגשתי מכתב התפטרות לצורך טיפול בבן משפחה מדרגה ראשונה כולל בקשה לגמר חשבון וכל התנאים המגיעים לאחר שאני בחלת ממרץ
התשובה שקיבלתי שזה בבדיקה מול עו״ד
כיום ה 31/8 טרם חזרו אלי אני כמו שאומרים באוויר
ולמרות מכתב שהגשתי לפי חוק באותו היום המעסיקה דיווחה בביטוח לאומי סיום חלת
אבל איתי לא יצרה קשר ואני ממתינה
האם תקין?
אלי
31/08/2020 14:55
אהלן.

עד אתמול הייתי שכיר במסעדה כמעט שנתיים. להפתעתי גיליתי שהמעסיק שלי לא הפריש לי פנסיה מעולם, ולא קיבלתי דמי הבראה.

בנוסף במהלך השנתיים היו מקרים לא מעטים של קיצוץ במשמרות במהלך המשמרות עצמן (לדוגמא, נשלחתי למיון יחד עם עובד שעבר תאונת עבודה. מעבר לנקודה שלא קיבלתי החזרי דלק, להפתעתי גיליתי שבעודי במיון עם העובד הורידו אותי מהשעות כי "אין סיבה שתקבל כסף אם אתה לא עובד", כלומר הורדה מהשעות ללא ידיעה מוקדמת), ואפילו מקרים של שכר לא הוגן (לדוגמא: קיבלתי 33 לשעה. חודש מסוים שעשיתי 260 שעות קיבלתי 7700 נטו ואני חייל משוחרר).

האם יש עילה טובה לתביעה? ואם כן למי פונים מה עושים? בכל זאת אני בן 23 ומעולם לא נגעתי בעולם התביעות ומשפטים, ועם זאת אני לא מתכוון לוותר.

תודה לעונים
דניאל
31/08/2020 14:28
שלום,
חתומה על חוזה מול חברה שהכשירה אותי מקצועית.
במסגרת החוזה הם צריכים למצוא לי עבודה בתום ההכשרה.
לא מצוין בחוזה הראשוני מספר שעות עבודה.
אך כעת כשמצאו לי עבודה בחוזה החדש כתוב 44.5 שעות עבודה שבועיות.
על פי הזכור לי מספר שעות העבודה התקצר.
מהן מספר שעות העבודה בשבוע בעבודה משרדית ?
תודה
דור
31/08/2020 14:23
במרץ 2017 עברתי ניתוח בכף יד ( תעלה קרפלית )
אז וגם היום המעסיק שהיה לי לא מוכן לחתום לי על טפסים של ביטוח לאומי למחלת מקצוע
היום עשיתי בדיקה חוזרת לemg ואמרו לי ש3 חוליות בצוואר נפגעו ובגלל זה יש לי את כל הכאבים בכל היד
יום שלישי האחרון יצאתי באמצע העבודה למיון כי כבר לא הייתי יכול לסבול את הכאבים במיון נתנו לי 7 ימים בבית, מחר אני צריך לחזור לעבודה
מה אני צריך לעשות מפה? איך אני פונה לביטוח לאומי שהתייחסו אלי בלי חתימה מהמעסיק הקודם
ענת
אני רוקחת ,עובדת בקופת חולים 30 שנים .אני עובדת ב80% משרה, כל יום בבוקר ורק ביום שני עבודה מפוצלת בוקר ואחהצ.
בשל הקורונה החליטו לסגור את הסניף ביום שישי והרוקחים שעבדו ביום ראשון פיצול ,בוקר ואחהצ עובדים רצוף משעה 8:00 עד 16:00 כך שיש להם אחהצ פנוי וגם התוספת עבור הפיצול ממשיכה להיות משולמת להם כבעבר,אני ביום ראשון עובדת מ8:00 עד 12:45.
את שעות העבודה של יום שישי התבקשנו להשלים ובחודשיים שלושה אחרונים ואני השלמתי שעה נוספת בכל יום.
בחודש האחרון מאלצים אותי לעבוד ביום ראשון עד השעה 16:00 (בשל חוסר ברוקחים)ללא תוספת תשלום כלשהו.
האם זה חוקי ?
האם לא מגיע לי התוספת שרוקחים אחרים מקבלים הרי זה נחשב להם כיום מפוצל?
תודה על תשובתכם.
זוהר
אני רוצה להתפטר מהעבודה ועדיין לקבל פיצוי פיטורין מלאים.
אני חתומה בהסכם אישי עם סעיף 14.
אבא שלי חלה בסרטן שנה שעברה ומוגדר נכה 100%.
חשוב להגיד שההתפטרות לא נועדה לצורך עזרה לאבי.
הבנתי שניתן לקבל את פיצוי הפיטורים המלאים על סמך מחלתו של אבי וזאת ללא כל קשר לעניין האם אני הולכת לטפל בו או לא.
האם אכן מגיע או שאני טועה?
מיכאל
31/08/2020 14:22
שלום רב!
שאלה בנושא דיני עבודה,
הועסקתי תחת סעיף 14 לפיצויי כשנתיים,
החלו להעביר לי הפרשות לקופת הפנסיה והפיצויים רק לאחר חצי שנה.
כיום, בסיום העסקתי בקופת הפיצויים חסרים ששת החודשים הראשונים ולאחר שפניתי למעסיק בנושא השלמה המעסיק טוען כי את הפיצויים מתחילים להפריש רק אחרי חצי שנה, ואם אני רוצה לקבל את הפיצויים על תקופה זו אני מחוייב להפריש רטרו אקטיבית שישה חודשים לפנסיה כי הפיצויים תלויים בכך.
באתר כל-זכות כתוב כי על המעסיק להשלים בעת סיום ההעסקה את הפיצויים אם אני זכאי.
אשמח לייעוץ כיצד עלי לפעול
נטלי
31/08/2020 14:21
עובדת במוקד טלפוני, יש שם כמה אחמשיות ואחת מהן מתנכלת אליה באופן קבוע,מדברת איתה בצורה לא יפה,מבקרת אותה בעוד שאר הצוות מעולם לא פנה אליה בצורה לא יפה.
מצטטת לכם את אחת מהפניות שלה.
חברה שלי שאלה האם היא יכולה לצאת להפסקה,והאחמשית אומרת לה לא, יש שיחות כרגע תתמקדי בלהעלות את רמת היעילות המזעזעת שלך.
היא כל הזמן צורחת עליה.
יש אפשרות לעשות משהו עם היחס המגעיל הזה מבחינה משפטית?
ירדן
31/08/2020 14:20
התקבלתי למועדפת בתחנת דלק, ובראיון היא אמרה כך : "משמרת היא 8 שעות.אין הפסקות. אם החנות ריקה ומושלמת ואתם 2 אנשים, אז אפשר לצאת."
הבעיה שהחנות בחים לא תהיה מושלמת. ולפעמים אין 2 אנשים.
משתמע שאין הפסקות מסודרות. וגם בחיפופות שלי לא היו.
אני יודעת על כל שעה 5 דק הפסקה..
האם חוקי?
רוני
31/08/2020 03:28
שלום,
בעקבו הקורונה חיפשו עוזרי הוראה העומדים בתנאים מסוימים לעבודה בבתי ספר יסודיים. את קורות החיים היה צריך להגיש למועצה המקומית, עד תאריך מסוים. לא קיבלתי כל תשובה למייל על אף שנאמר שמי שעומד בקריטריונים (ואני עומדת בהם, אחד מהם זה תואר אקדמי וניסיון הדרכתי) יעבור בחינת קורות החיים לעמידה בקריטריונים הנדרשים על ידי וועדה רשותית.
לעומתי, שמעתי על מישהי שלא עונדת בקריטריונים וכלל לא הגישה קורות חיים שהתקבלה לתפקיד באמצעות ״פרוטקציות״. אשמח לדעת האם זה חוקי ואם לא, מה עליי לעשות.
תודה רבה!
ע.י
30/08/2020 18:11
עבדתי חמש שנים כמורה (לא במערכת החינוך)
ונשארתי עם התינוקת שלי עד עכשיו בבית (שנה)
עכשיו התפטרתי ואני רוצה לקבל אבטלה ולהשאר איתה השנה. (בנוסף סטודנטית לתואר שני).
נרשמתי במשרד התעסוקה והתקשרו אליי היום לזמן אותי עם קוח.
כששמעו שאני עם תינוקת בבית אמרו שעדיף שלא אבוא וידברו איתי בהמשך.
לא ממש מבינה מה הזכויות שלי?
האם יכולה להשאר עם תינוקת בבית ולקבל אבטלה?
תודה
דניאל
30/08/2020 18:10
הגיע לי שלשום עיקול משכורת, שניה וחצי לפני שסוגרים משכורות, לא אספיק להגיע להסדר לפני שיסגרו משכורות וכניראה העיקול יתחיל כבר החודש...

האם התקופה הזאת של מצב החירום הכלכלי, בגלל המגיפה, האם יש קריטריון/תקנה שמדברת על דחיית העיקול לפרק זמן כדי לתת לחייב זמן להתארגן עם הסדר?
ע.נ
30/08/2020 17:25
עובד שמועסק כבר 17 שנים בתפקיד ניהולי, מתבקש לפתע ע"י המעסיק לבצע עבודה נוספת (של עובד אחר שגם הוא הועבר מתפקידו - לא ברור למה), ללא תוספת לשכר, מה גם שהעבודה הנוספת פוגעת בתעסוקתו הנוכחית ומפריעה לביצוע תקין של תפקידו הניהולי. כל זה, בתואנה שצריך "לעבות" את התפקיד ושאין לו מספיק תעסוקה. טענה שאינה נכונה. העובד מתנגד בתוקף, מוזמן לשימוע ומפוטר. האם הפיטורים כדין? היש פסיקה על מקרים דומים?
אנונימית
30/08/2020 13:33
האם חובה לציין את סיבת הפיטורין במכתב הפיטורין ?

והאם ישנה משמעות שונה אם הסיבה הינה קורונה או סיבה אחרת לדוג אי התאמה לתפקיד
Malka Ben Uliel
30/08/2020 12:23
האם דמי הבראה בעמותות משולמים לפי תעריף ומכסת ימים כמו המגזר הציבורי או הפרטי?
חנה
30/08/2020 11:51
התפטרתי בעקבות סיום לימודים וחיפוש עבודה בתחום לאחר כמעט 7 שנים במקום עבודה. תאריך סיום העסקה שלי הוא 3.7.20 ועד ליום זה אני רודפת אחרי החשבות שכר במקום העבודה על מנת לקבל טופס 161 שאוכל למשוך את הפיצויים שלי.
1. תוך כמה זמן המעסיק מחוייב למסור לידי את הטופס הנ"ל?
2. האם זה תקין שעד עכשיו לא קיבלתי את הפיצויים ?
אדוארד פלדמן
29/08/2020 11:35
אני עובד בעיריית ירושלים מ29.10.1995 ומ-01.12.2020 פורש לגמלאות.
סה"כ ותק שלי בעירייה 25 שנה וחודש.קיבלתי תשבה מרפרנת כח אדם שאני לא זכאי למענק יובל בגלל שעד 30 לספטבר אין לי ותק 25 שנה.
אני חושב שאני זכאי בפרישה לפנסיה למעבק יובל.
יעקב
28/08/2020 16:19
עובד שהופחת משכרו חד צדדית על ידי המעסיק
ללא הסכמת העובד
במשך מספר חודשים בכ 10-20 אחוז פחות מהסכם העסקה שלו
לאחר מכן העובד פוטר
האם העובד זכאי לקבל בפיצויים את הכספים שהולנו משכרו?
דני
27/08/2020 18:39
הגשתי היום בקשה למענק עבודה מגיע לי אך הרשות מסרבת כי איחרתי להגיש את דוחות 2018 מה אני עושה?
מיה
27/08/2020 16:43
יצאתי לימי מחלה מה21/6 עד היום,
הרופא החליט שאני צריכה לצאת לשמירת היריון,
לא דיווחתי לעבודה על ההיריון - פשוט כל התקופה הבאתי להם ימי מחלה.
כשהגשתי לעבודה מסמכים על שמירת היריון כדי שיחתמו
חתמו לי שעבדתי עד ה10/8 - כשבפועל לא קיבלתי תלושי משכורת על יולי אוגוסט ולא עבדתי מה21/6. (רק סיפקתי ימי מחלה כל התקופה - ימי מחלה שאולי 3 מהם שולמו)
בעבודה אומרים שאני מוגדרת כעובדת פעילה כי סיפקתי ימי מחלה וכי לא דיווחתי על ההיריון ועל הפסקת עבודה (מה שאני לא מחוייבת בכלל)
האם חוקי מה שהם עושים?
דור
27/08/2020 16:21
עובד שמרגיש שפוטר שלא בצדק. "שגזר הדין" הוחלט עוד לפני שיחת השימוע, עלאף שהביא המון המלצות בעד + התנצל בפני מה שאירע?
(התחצפות למנהל מחלקה שאינו הבוס שלו)
האם יש מה לעשות בעניין?
האם יש פה קייס משפטי?
יש עורך דין לענייני עבודה עם התמחות בפיטורים / שיחות שימוע שניתן להתייעץ איתו ולבחון פוטנציאל?
יאיר
27/08/2020 15:53
הייתי בקשר רומנטי עם המזכירה של המנהל והחלטתי להפסיק את זה. המזכירה היא זאת שקובעת את הסידורי עבודה ומנהלת הכל ובתגובה לזה שהחלטתי להפסיק את הקשר הרומנטי היא פוגעת בי באופן ישיר במשמרות ואומרת את זה בגלוי והכל מוקלט דברים כגון ״אתה אצלי סוג ז׳ ״ ״כמו שפגעת בי אני אפגע בך״ והמנהל מעליה לא מתעניין למרות שדיברתי איתו על זה פעמים רבות והוא מכיר את הסיפור האם אני יכול לגשת להנהלה עם השיחות ויעשה משהו בנידון או לבית דין לעבודה? אני עובד במקום חודשיים
כריסטינה
27/08/2020 14:10
שלום,

המצב כזה:

דוד שלי עובד במקום עבודה שעושה לו בעיות בחודשיים האחרוניים -
תחילה הודיעו לו כי הוא מפוטר ללא שימוע - ואז כאשר זומן להליך שימוע נתנו לו מכתב - יום אחרי זה - הגיע לעבודה - המנכל בא אליו - ביקש לראות את המכתב - אמר כי זה לא רלוונטי, לקח את המכתב ואמר לדוד שלי להמשיך לעבוד ( הם לא עשו העתק למכתב - אך שיחת השימוע מוקלטת )

היום קרה מצב נוסף -
המנכל ניגש אל דוד שלי בבוקר העבודה - חצי שעה לאחר תחילת יום העבודה - העביר ביקורת על עבודתו ואז אמר לו "לך הבית" - לשאלת דודי האם הוא מפטר אותו ענה לו "לך הבית, אני בכלל יכול להוציא אותך לשבועיים ללא תשלום אז אל תתווכח איתי"

בנוסף יש עקיצות חוזרות ונישנות, ביקורות לא הגיוניות, התעמרות בכל רגע אפשרי וכו' וכו'

האם הוא יכול לצאת מחר לעבודה - ובמידה והמעסיק חוזר על היציאה של היום, להגיד שהוא לא מתכוון ללכת הבית וזה יום העבודה שלו? האם הוא זכאי לתשלום עבודה על היום?

מה אפשר לעשות? אמרתי לו לתעד כל שיחה ולבקש שינתנו לו בכתב כל ההודעות מהסוג הזה שאומרים לו בעל פה .

אני מבינה שיש כאן עילה לתביעה - אך רציתי להבין איך להתנהל בכלל
תומר
27/08/2020 14:08
יש לי 6 תלושי משכורת 3 מחברה אחת
3 מחברה נוספת + מכתב פיטורים מהם (סיום העסקה) ככה שאני זכאי לדמי אבטלה עד יוני 2021.
נ.ב- את הסיום העסקה בוצע ב- 13/8/2020
נ.ב- עדיין לא הגשתי בקשה.
היום אנחנו ב- 25/8/20...
במידה ועוד כמה ימים אני מתחיל עבודה חדשה ואחרי שבוע או חודש אני זה שמתפטר...
אני עדיין יכול להגיש בקשה "לאבטלת קורונה" לפי התלושים והמכתב סיום העסקה או שברגע שעובר חודש חודשיים זה כבר לא רלוונטי?
אלינור
27/08/2020 10:22
אני מורה בעלת וותק של 17 שנה במשרה מלאה. השנה צומצמה לי המשרה עקב סגירת מגמה המשרה צומצמה לי בכ60% אפשרותי הייתה לבקש פיטורין או לצאת לחלת חלקי ארגון המורים ייעץ לי לקחת חלת חלקי..האם יש לי זכות לקבל פיצויי פיטורין על שעות חלת אילו..?
בן
26/08/2020 18:44
היי ,
לפני 4 שנים בערך עברתי תאונה עם רכב שטח שהיה לו ביטוח (לא אני נהגתי) הייתי בן 16 (אושפזתי שבועיים בעקבות פירוק שריר ופצע פתוח ביד ימין ) וההורים שלי דאגו לתהליך של תביעה, תבענו חברת ביטוח מסויימת ולאחר מכן הגענו לפשרה על סכום מסויים , יש לי בעיה בטווח התנועה ביד וצלקת גדולה מאוד , השאלה שלי האם ניתן להגיש תביעה לביטוח לאומי על נכות או לעשות משהו כזה או אחר בנידון ? מרגיש שבגלל שהייתי צעיר ולא הבנתי את גודל הנזק אז ויתרתי והתפשרתי. במידה וכן אשמח להסבר איך התהליך הולך.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים:
פורום
פייסבוק
ייעוץ אישי
אנחנו כאן בשבילך!
לכל עובדת ועובד יש זכויות לפי חוק. פגעו בזכויות שלך? רוצה לבדוק מה קובע החוק?
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!