{if 0} {/if}

עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 108
x

כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

עדי
28/11/2020 22:02
שלום רב.
אני נמצאת בחל"ד ומעונינת להתפטר לצורך הטיפול בילד. לא הבנתי כל כך איך עובד עניין ההודעה המוקדמת. האם אני נדרשת לחזור לעבודה מחופשת הלידה למשך תקופת ההודעה המוקדמת ? ואם לא, איזה משמעות אם בכלל יש לתקופה זו בהנחה שאני מעבירה אותה בבית?
תודה
נד'אל
28/11/2020 03:18
פוטרתי לאחר שנתיים עבודה, לדעתי המעסיק צריך לתת לי משכורת מלא פעם על כל שנה, משכורת אחרונה הייתה 13000 שח, כי פוטרתי ללא עודה מוקדמת, המעסיק נתן לי כ 3000 שח בלבד על 15 ימים, האם זה אפשרי ?
טויטו יצחק
27/11/2020 10:25
אני נכה 100 אחוז עם דרגת אי כושר 100 אחוז לצמיתות מהביטוח לאומי אני אחרי השתלת כליה והנכות ודרגת האי כושר נקבעה לי לאחר שנה אחרי ההשתלה
יש לי ביטוח בחברת כלל של אי כושר ואני מקבל תשלומים משנת 2011 אבל כל שנה אני צריך לחדש את הזכאות על ידי הצגת מסמכים ובדיקות אף על פי שלפני ההשתלה במשך כ8 שנים הייתי חולה דיאליזה ובכל שנה עשו לי בדיקות לזכאות שבחלקם נקבע שעד שלא אבצע השתלה כושר העבודה לא יחזור לי ואף על פי כן חברת הביטוח התעקשה כל פעם על בדיקות ואישורים וגם עכשיו לאחר וועדות רפואיות לנכות ושר״מ בה נקבע לי 100 אחוז נכות ואי כושר ח את הביטוח מקשה עם בדיקות אישורים וטרטורים
השאלה שלי האם זה חוקי לבקש כל שנה בדיקות ואישורים לאחר שנקבע מצב מזכה מביטוח לאומי לצמיתות ובמיוחד לאחר 3 חודשים אחרי הוועדות של ביטוח לאומי
רותם
27/11/2020 08:00
דרושים עובדים לעבודה מהבית בקלדנות וכתיבת משפטים קצרים, ועבודה בהזנת נתונים קלה, לפרטים על המשרה שלחו לי וואצפ
054-5699972 המשרות הן גמישות ומתאימות לכולם והעבודה היא בשעות נוחות
ראובן מוסקוביץ
26/11/2020 21:54
שאלה עקרונית
, אחרי הפסד בבית דין לדיני עבודה ובערעור בארצי, בערעור בארצי נכתבה שורה אחת שהוא מקבל את מה שהשופט קבע בלי אף פירוט.
האם יש דרך או הליך משפטי לבקשה לביטול פסק הדין שלא דרך בג"ץ.
אם יש לתובע הוכחות שפסק הדין הושג במרמה, מסמכים מזויפים תצהירי ועדויות שקר
השאלה אם אפשר לבקש ביטול פסק הדין בבית דין לדיני עבודה בו התנהל התהליך הראשון,למרות ההפסד בערעור בארצי
דויד
26/11/2020 16:50
שלום, אני עובד משרה חלקית ואשתי לא עובדת, יש הכנסות מאימי ככה שבחשבון בנק שלי יש תזרים מזומנים גבוה אבל בתלוש אני כנראה זכאי למענק, השאלה אם שווה לי לתת למס הכנסה לפלוש לחשבון שלי ואולי יחייבו על דברים אחרים, במידה שהכנסה שנתית לפי תלוש היא בגובה 20000 שח לשנה ,כמה בערך גיל 39 נשוי+1 מתחת לגיל 19, אמור לקבל תוספת?
שילת
26/11/2020 15:57
אני עובדת 4.5 חודשים (5 תלושים)
הרופא מתעקש שאצא לשמירת הריון והבנתי שאני צריכה 6 חודשי עבודה מתוך 14.. ויש קצבאות שנכללות בתוך זה . עכשיו מלפני שנה קיבלתי קצבת תאונה אישית מבטוח לאומי בגלל ששברתי את הרגל האם זה יחשב או שלמשוך עוד בעבודה? ובמידה וזה נכלל האם צריך לציין את זה בביטוח לאומי בהגשת המסמכים?
א.ג.
26/11/2020 10:22
שלום ,
התחייבתי לחזור מחופשת לידה ב22.11.2020 ( אחרי 15 שבועות של ח''לד) ולצערי לתינוקת נהיה חום ונאלצתי לקחת יום מחלה באותו יום.
האם על המעסיק שלי לשלם על כך כיום מחלה?
אם באישור מחלה כתוב שה22 לנובמבר הוא היום הרביעי של מחלה, האם מגיע לי תשלום ב100 אחוז על היום הזה?
צחי
26/11/2020 08:36
היני עובד במוסד ציבורי גדול.
לפני כחצי שנה עבדתי בתפקיד שהיקף משרתו עמד על 3/4 משרה. עברתי לתפקיד אחר באותו הארגון למשרה מלאה.
השכר הינו גלובלי להיקף המשרה וכל שעה מעבר להיקף המשרה נרשם כשעות נוספות.
כל התקופות עבדתי יותר מ-8 שעות יומיות (היקף משרה מלאה בארגון שלי שווה ל-8 שעות יומיות).
מה שבעצם קרה במשך חצי שנה קיבלתי שכר של 100 היקף משרה + שעתיים כל יום (לכאורה השלמה של 75 אחוז משרה).
מכל העניין הזה יצא מצב שאני חייב חזרה לארגון שלי 180 שעות עבודה.
האם המעסיק שלי יכול לדרוש זאת ממני?
במקרה כזה מי אמור לספוג את הטעות?
מה ההתנהלות שלי כעובד צריכה להיות עבור מצב כזה?
נצרת
ראמי
25/11/2020 21:33
מה המצב לגבי עובד אשר הגיע דרך מחלקת השיקום בביטוח לאומי?
עמית
25/11/2020 16:57
היי חברים,
אני עובד במקום עבודה כבר 3 שנים. מאז הקורונה הוציאו אותי 3 פעמים לחל"ת מה שאומר שרוב השנה הייתי בחל"ת ובנוסף לזה כל פעם שהוחזרתי הורידו לי מכמות המשמרות ובלי קשר התפקיד שהייתי עושה מאוד השתנה ולגמרי לא אותו הדבר.
כרגע אני בחל"ת ואין צפי ברור מתי חוזרים..
רציתי לשאול, האם במידה ואני מתפטר בזמן חל"ת, האם הפיטורין שלי הן כדין מתפטר או מפוטר?
ומה אני צריך להגיד למעסיק כדי שהפיטורין יחשבו כדין מפוטר? ואם יהיו בעיות, איזה בעיות צפויות לי מולו?
תודה
נאור
25/11/2020 16:57
מחייבים אותנו בעבודה לעבור חיסון נגד שפעת, הבוס אומר שאנחנו חייבים על פי חוק, כיוון שאנחנו מקום עם סיכון גבוהה (מעון לבעלי מוגבלויות/חינוך מיוחד) לא עשיתי שום חיסון כמעט חוץ מטטנוס בזמנו כשהייתי ילד קטן ואני לא בעד להכניס לגוף שלי חומרים זרים.

האם זה נכון? יכולים לחיייב או לפטר על דבר כזה?
אורטל
25/11/2020 16:36
שלום לכולם, אחרי שילדתי אמרתי למעסיק שלי שאני לא חוזרת לעבודה, ולא חזרתי רשמתי מכתב שהתפטרתי וזהו, היום אחרי שנה וחצי הוא אומר לי שיש לי חוב להם כי לפני שאני מתפטרת הייתי כביכול בזמן חופשת לידה והם הפרישו לי לפנסיה וכו כסף, ולא חזרתי אליהם כי התפטרתי זה נפסק, אז יש לי חוב של מה שהפרישו לי בחופשת לידה, השאלה שלי ככה באמת זה לפי החוק? כאילו אני לא יכולה להתפטר מבלי להיות בחופשת סבבה אבל אמרתי שאני רוצה להתפטר ולא לחזור , הם חייבים לי את הכסף בחופשת לידה להפריש לי לפנסיה, אז למה אני עכשיו צריכה להחזיר להם? אשמח להסבר...

זה ילד ראשון אז לא הייתי בסיטואציות כאלה לכן לא מבינה איך זה הולך ואין לי מוזג בכל מה שקשור לנושא של זכויות עובדים...

תודה
רוני
25/11/2020 16:32
קיבלתי מכתב שימוע בנוגע לכמה סעיפים ובמכתב כתוב כך:

חברתנו מודיעה לך בצורה חד משמעית וברורה כי תפעל על מנת להפעיל את מנגנון המשמעת אשר הינו חלק מן ההסכם הקיבוצי החל עליך, ולפיו :
״ פיטורים ו/או פיטורים ללא הודעה מוקדמת ו/או פיטורים ללא הודעה מוקדמת וללא פיצויי פיטורים. שלילת הודעה מוקדמת לעובד וכן שלילת פיצויי פיטורים יכולה להיות מלאה או חלקית״.
וכל זאת במידה ולא תתקן את דרכייך.

אשמח להסבר על הסעיף הזה. מה הוא אומר לגבי פיצויי הפיטורים? לא הצלחתי להבין לעומק.
תודה רבה
עדי
25/11/2020 16:19
שלום לכולם

אני עובדת בתור קלדנית במשך 5 חודשים - שכירה ביהקף של משרה מלאה לאורך החודשים. השבוע אבחנו אצלי דלקת ביד ימין, והרופא המליץ לא לחזור לעבודה הזו. לא מוצאים לי משרה אחרת ומבקשים ממני להגיש מכתב התפטרות בגלל זה. האם יש זכויות שאפסיד אם אתפטר בעצמי ולא אהיה מפוטרת? חשוב לציין שאני עובדת מדינה ולכן הפרישו לי פיצויים לפנסיה. אם עדיף שיפטרו אותי, איך התהליך עובד? לא להגיע לעבודה פשוט? יש לי מעט ימי חופש ומחלה לנצל.
ליאור
25/11/2020 14:41
ידוע לי שהעסקת עובדת משק בית נחשבת העסקה לכל דבר וצריך לספק את כל הזכויות כמו ימי חופשה, ביטוח לאומי, פנסיה, הבראה וכו'.

מה קורה במידה והעסקה מתבצעת דרך חברת ניקיון?
האם לי בתור מי ששכר את שירותי החברה (ומקבל חשבונית כדין על התשלום) יש אחריות שישולמו לה כל הזכויות?

לדוגמא האם יש לי חובה לוודא שחברת הניקיון מפרישה לה פנסיה או משלמת ביטוח לאומי? במידה ולא משולם האם יש עלי אחריות משפטית כלשהי?

אני מבקש תשובה לפני שאקבל החלטות בנושא. תודה מראש על העזרה.
איציק
25/11/2020 14:39
אני אחראי משמרת בחברת אבטחה של מוסד ממשלתי, היום אחד מעובדי החברה בכניסה הביא לשומר חבילה של מאפים ספינג'ים וכו', מיד קראתי לעובד ואמרתי לו שזה אסור אפילו לפי החוק ושאין מצב שזה קורה שוב, העובד חברה טוען שאני טועה והוא מעוניין לראות את החוק בנושא, אשמח אם מישהו יוכל לשפוך אור על העניין. זה מותר או אסור?
אורית
25/11/2020 14:27
בת 65, עובדת באחת מרשתות הגנים כבר עשרות שנים.
בעקבות ניתוח ברגל יצאה לחופשת מחלה קצת לפני תחילת הסגר הראשון, לכ3 חודשים, באישור רופא תעסוקתי.
לאחר מכן הורשתה ע"י הרופא לחזור לעבוד רגיל-למעט ישיבה על הריצפה.
ההנהלה הסכימה שתחזור רק ל25 שעות שבועיות במקום 35 שעות שהיו לפני, היא הסכימה מחוסר ברירה ועבדה ככה זמן מסוים, לאחר הסגר השני כשביקשה לחזור לעבוד ההנהלה אמרה שמבחינתה היא לא כשירה לעבוד למרות האישור של הרופא תעסוקתי, ומוכנים לתת לה רק שעתיים שתעבוד בשטיפת כלים.
הם לא מוכנים לתת לה גם מכתב התפטרות, ומבחינתם או שתישב בבית ללא כסף (לא מקבלת דמי אבטלה בגלל גילה) או שתתפטר מעצמה.
האם חוקי?
תודה מראש
שירה 64
25/11/2020 10:55
שלום
אני בת 64 יצאתי לגמלאות לאחר 20 שנות עבודה
מרצוני, יש לי מספר שאלת:
1. האם את האבטלה אני יכולה לקבל ישר או שיש תקופת המתנה של 3 חודשים, כי פרשתי מרצוני?
2. האם אני יכולה לדחות מרצוני את קבלת הפנסיה לאחר סיום קבלת דמי האבטלה? זאת משום שאינו רוצה שיהיה קיזוז בדמי האבטלה שאקבל

תודה על העזרה
גלית
25/11/2020 08:57
היי לכולם,
שואלת בשביל חמותי.
לפני כשנתיים חמותי עברה תאונת עבודה במפעל שהיא עובדת בו.
כתוצאה מכך היא עבדה והייתה בחופשות מחלה לסירוגין, תוך שהיא סובלת פיזית מהרמת משאות.
במקביל עברה בדיקות מול רופא תעסוקה אשר אישר לה חופשת מחלה של שלושה חודשים.
לאחרונה בתום שלושת החודשים, הוחלט שתחזור לעבודה עם הגבלה מהרמת משאות כבדים.
האם יש עילה שתגן עליה מפני פיטורים בשל המגבלה ?
איציק
25/11/2020 08:57
אני אחראי משמרת בחברת אבטחה של מוסד ממשלתי, היום אחד מעובדי החברה בכניסה הביא לשומר חבילה של מאפים ספינג'ים וכו', מיד קראתי לעובד ואמרתי לו שזה אסור אפילו לפי החוק ושאין מצב שזה קורה שוב, העובד חברה טוען שאני טועה והוא מעוניין לראות את החוק בנושא, אשמח אם מישהו יוכל לשפוך אור על העניין.
עובדת מסורה מאוד
24/11/2020 22:16
שלום ,
הנני עובדת משרדית ואובחנה אצלי פריצת דיסק בצוואר באופן פתאומי, מה שגרם לכך שלא יכולה לשבת במשרד יום שלם. המעסיק מסרב לאפשר עבודה מהבית גם אם באופן זמני ,בעוד יומיים מסתיימים לי ימי המחלה הצבורים(אך יש לי ימי מחלה נוספים עתידיים מרופא מומחה לצורך המשך בירור והתאמת טיפול) :
1. האם נכונה העובדה כי אם לא אגיע לעבודה בסיום ימי המחלה הצבורים זה נחשב כאילו התפטרתי ללא זכויות עובד מפוטר? למרות שבידיי אישורי מחלה ?
2. האם המעסיק יכול לפטר אותי בסיום ימי המחלה הצבורים?
3.אם אגיע לעבודה באופן חלקי ( מכורח הנסיבות ), האם יפגעו זכויותיי העתידיות לתבוע אובדן כושר עבודה (במידה וכך יקבע)?
4. האם המלצה של רופא תעסוקתי לעבודה חלקית זמנית מחייבת את המעסיק ? בין אם הוגשה במהלך ימי המחלה הצבורים או לאחר סיומן ?

**יש לציין כי המעסיק כבר התארגן עם מחליף זמני שיכול להפוך לקבוע בהתאם להתפתחויות.

תודה על כל סיוע ;)
isaac
24/11/2020 21:16
אני עובד באותו מקום מעל 10 שנים, לאחרונה הרגשתי כי מיציתי ואני כעת מחפש מקום אחר. אינני חתום על סעיף 14. האם אני עדיין זכאי לפיצויי הפיטורין שלי אשר הצטברו בקופת הפנסיה? ואם כן, כמה אחוזים מהם פטורים ממס?
Sarit
24/11/2020 17:21
שלום, לפני 5 חודשים נתבקשתי ע"י ההנהלה הבכירה להוסיף לתפקידי כמנהלת מחלקה גם ניהול של האתר (חברת תרופות) כאשר ביקשתי לבצע את הדבר בצורה פורמלית ולהעלות את השכר בהתאם, הובטח לי שזה יעשה. פניתי מספר פעמים בע"פ לבוס הישיר והבטיח שזה יקרה אך לאחר 5 חודשים של עבודה כפולה גם כמנהלת מחלקה וגם כמנהלת האתר כולו, לא קיבלתי שום קידום ושום תוספת לשכר. האם התפטרות במקרה זה יכולים להיחשב כפיטורים? תודה
ליאל
24/11/2020 11:10
אשמח לשאלה,
במידה ויש חוזה העסקה שמוגדר לתקופת התמחות והעובדת נמצאת בהריון ותקופת ההתמחות מסתיימת כשהיא עוד בהריון - האם אפשר לסיים את תקופת ההעסקה בהתאם לחוזה לאחר שסיימה התמחות ללא איזה שהיא חשיפה למעסיק?
במידה ויש סימוכין לנושא הזה אשמח לשמוע.
תודה מראש!
גינת
24/11/2020 08:26
הי יש לי שאלה
אם יש עו"ד שהיה צריך לטפל לי בתביעה של תאונת עבודה , לא חתמתי לו מעולם על ייפוי כוח , שלחתי לו את כל הפרטים ורק אחרי שנה שגיליתי שהוא לא עשה כלום בתיק , לא פץח תיק ושאי אפשר לתבוע אחרי שנה תאונת עבודה.
האם יש אפשרות לתבוע את העוד בלשכת עוד למרות שאין אף ייפוי כוח ? רק הודעות עם תאריכים ומיילים עם תאריכים ?
יעקב
23/11/2020 21:06
עבדתי בחברה כ 3 שנים
התפטרתי בדין מפוטר
יש לי סעיף 14 בחוזה
האם החברה חייבת להשלים לי פיצויי פיטוריפ בקרן הפנסיה
מהפרשה של ששה אחוז ל8.33%?
דניאל
23/11/2020 19:19
שלום רב,
מפרסם בשם חברה, היא התחילה לעבוד לפני שבוע בתור קוסמטיקאית בחברה יחסית גדולה.

לאחר שבוע הביאו לה חוזה העסקה עם המון סעיפים ונספחים שהיא בתור משרה ראשונה לא מעוניינת לחתום עליהם.

החברה מכריחה אותה לחתום בטענה שאסור להעסיק עובדים בישראל ללא חוזה העסקה.

היא לא הסכימה ועכשיו דורשים ממנה מכתב פיטורין שהיא זאת שלא מוכנה לעבוד כי היא לא מוכנה לחתום על חוזה.
אפשר לדעת למה מבקשים את המכתב הזה? היא כן רוצה לעבוד והיא לא מעוניינת לתת להם מכתב כזה.
תודה מראש.
נתי
23/11/2020 17:29
שלום
אני מצוי בסיטואציה לא שיגרתית.
במשך ה 9 חודשים האחרונים הועסקתי כמנהל בית קפה, לפני שבועיים בעלי העסק פיטר אותי בצורה משפילה!
הם מחזיקים לי אצלהם 2 משכורות אחרונות עם שעות נוספות! אבל יש בעיה כפי שציינתי, בגלל טוב ליבי הסכמתי שאצא לחל״ת ואת השאר הם יפרישו לי!
לאחר ההשפלה וגירוש מהעסק בצעקות, פניתי לשוטף השני במטרה לעשות גמר חשבון, הגשתי בפניו דרישה לתשלום של קרן הפנסיה את כל ה 18.5% מאחר ושכרי נסגר על שכר נטו, לפי סיכום!
כמובן שציינתי גם את השעות הנוספות שהיו לי בחודשים שעברו
בעלי העסק חזר בתשובה, שהוא מוכן לשלם לי רק 90 אחוז מהסכום עקב אי הכרה בחלק שאמור להפריש גם לחלקי לקרן פנסיה מאחר וסוכם שכר נטו.

הוא לא מוכן לשלם לי את השכר של החודשיים האחרונים אלא בתשלומים (שכר ספטמבר ואוקטובר)

ורוצה שאחתום על הסכם סודיות והעיקר תביעות וכמובן מוכן לשלם את הסכום שלדעתו הגיוני ב 6 תשלומים!
גם מאיים עלי שאם לא אסכים לתנאים שציין, מבחינתו אני יכול לחפש אחריו בבתי משפט.

מאחר וטוב ליבי תמיד סיבך אותי האם יש לי מה לעשות בנידון בהתחשב העובדה שהייתי בחל״ת, למרת שלא עשיתי יותר משכר של 10 נטו שסוכם מראש, לא הרווחתי יותר בחודשים האלו...

חשוב לי לציין שזהו לא כל הסיפור, יש גם התעמרות בעובד והלנת שכר, חייבו אותי להגיע לעבודה אחרי ניתוח שעברתי בהרדמה מלאה עם אישור על ימי מחלה מהרופא המנתח! יש לי התכתבויות וואטס אפ לכל הטענות שלי.

אשמח לשמוע דעה של עורך דין מומחה בדיני עבודה.
ליאור
23/11/2020 17:28
ערב טוב לעורכי הדין הנכבדים,
האם ניתנת זכאות לדמי הבראה לאחר שנת עבודה גם אם באמצע השנה הוצאתי לחלת של חודש בעקבות הקורונה?
מדגישה שעבדתי במצטבר שנה ושבוע ומתוכם חודש אחד שבו לא קיבלתי משכורת כלל בעקבות חל"ת.
תודה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים:
פורום
פייסבוק
ייעוץ אישי
אנחנו כאן בשבילך!
לכל עובדת ועובד יש זכויות לפי חוק. פגעו בזכויות שלך? רוצה לבדוק מה קובע החוק?
כתבות והודעות בפורום
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!