פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
שאלה בנושא RE: RE: דמי אבטלה ודמי לידה - עורכי דין מובילים עונים לשאלות הגולשים בענייני עבודה...
RE: RE: דמי אבטלה ודמי לידה - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
12/06/2014 10:22
אכן קיבלו אישור ממשרד התמת שכן לא ידעו שאני בהריון בעת הפיטורים.
השאלה היא האם כדאי לצאת לחל"ד מקדם ואז לקבל דמי אבטלה או לקבל דמי אבטלה עד הלידה שזה מקסימום חדשיים ואז לקבל דמי לידה ולאחר מכן את שאר דמי האבטלה המגיעים לי?
מה ההבדל בין האפשרויות אם בכלל יש הבדל?

תודה
12/06/2014 09:40
שלום, פוטרתי מעבודתי בזמן ההריון היום האחרון של העבודה הינו שבוע לפני התאריך שבו ע"פ החוק אני יכולה לצאת לחופשת לידה מוקדמת ולקבל דמי לידה. וחדשיים לפני התאריך המשוער שלי.
אני יודעת שאני זכאית גם לשלושה חודשים דמי אבטלה (אני בת 34)
האם כדאי לי לצאת לחל"ד מוקדם ולאחר שלושה וחצי חודשים לחתום אבטלה או לחילופין לחתום חדשיים אבטלה ואז לקבל דמי לידה? האם אוכל לקבל את החודש הנותר (או יותר... תלוי מתי אלד... לאחר סיום החל"ד?
מה המשמעויות של כל אופציה?

תודה
12/06/2014 09:54
צרי עימי קשר טלפוני בנושא. נוכח העובדה, כי חל איסור לפטר עובדת בהריון, היה ועבדת יותר מ - 6 חודשים במקום העבודה.

היה ומקום העבודה פנה לממונה לחוק עבודת נשים, אשר אישרה את פיטורייך, תהיי זכאית לדמי אבטלה והן לדמי לידה עפ"י חוק.
12/06/2014 10:22
אכן קיבלו אישור ממשרד התמת שכן לא ידעו שאני בהריון בעת הפיטורים.
השאלה היא האם כדאי לצאת לחל"ד מקדם ואז לקבל דמי אבטלה או לקבל דמי אבטלה עד הלידה שזה מקסימום חדשיים ואז לקבל דמי לידה ולאחר מכן את שאר דמי האבטלה המגיעים לי?
מה ההבדל בין האפשרויות אם בכלל יש הבדל?

תודה

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: RE: RE: דמי אבטלה ודמי לידה - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ