פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 250
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

א.ס
20/11/2018 11:22
שלום

רציתי לבקש עזרה בכול עצה. אני עובדת במקום עבודה כבר 11 שנים. כרגע אני בזמן הריון שבוע 30.

המקום העבודה שלי עבר מקום מהבית שלי 40 ק"מ לפני חודש, אני עם המנהל שלי סיכמנו בעל פה שהוא מעלה לי את השכר ב 3 שקל.

עכשיו אחרי חודש קיבלתי משכורת ושם לא היה שום הלאה בשכר כפי שהיה סוכם .

הלכתי לברר המנהל שלי התחיל להגיד לי "לא זה תוספת של הנסיעות הלאתי לך בגלל המרחק וכ'ו, אז אמרתי לא זה לא נכון היה בינינו הסכם שמיום המעבר של המקום אני מקבלת עוד 3 שקל בשכר , אז הוא אמר לא זה היה בתלוש משכורת רשום כ תוספת . מה אליי לעשות במצב כזה ?
שרונה
20/11/2018 11:20
מאיזה סכום מורידים קצבת נכות למי שעובד ?
לדעתי עכשיו שנת בחירות בואו נתארגן עם אורלי לוי לשנות את החוק המטופש הזה. מה קשור מחט לתחת?

במקום שיעודדו נכים לצאת לשוק העבודה מקבעים אותם באומללות שלהם ומי שישמע איזה קצבה מקבלים שמקזזים אם הנכה יוצא ועובד...
הילה
20/11/2018 11:11
צהריים טובים שאלה לגבי שכר...

עובד שעבד 5 חודשים וקיבל פחות מהמינימום בחוק 27.49 ורק עכשיו גילה זאת, דיבר עם המעסיק לגבי זה, מורחים אותו ואמרו לו שינתן לו במשכורת הבאה בלי הצטערות בנושא!

השאלה היא עם הוא יכול לדרוש את זה יותר מהר? חשוב לי לציין שאינו רוצה לתבוע כדאי להישאר בעבודה והאם הוא רשאי לקבל פיצוי?

תודה לעונים
דניאל
20/11/2018 10:59
שאלה,

ילדתי לפני ארבעה חודשים בדיוק. לפני הלידה סיכמתי עם המעסיק כי במידה ואני אחזור לעבודה זה יקרה לאחר חצי שנה כלומר, בינואר.

חודשיים לאחר הלידה נתקלנו בקשיים לגבי חזרתי לעבודה, בגין התנאים. הוא מודע בחודשיים האחרונים כי ישנה אפשרות שלא אחזור בתום החצי שנה.

רציתי לדעת במידה ואני הולכת לשים מכתב התפטרות בימים הקרובים האם אני צריכה לתת הודעה מוקדמת - למרות שסיכמנו שאני חוזרת בתחילת ינואר ולא עכשיו?

אני עובדת כשנתיים בחברה. ובמידה ואני צריכה לתת חודש מראש. 90 הימים נספרים לי מהיום ששמתי את מכתב ההתפטרות או מסיום ההודעה המוקדמת?
דרור
20/11/2018 10:57
ענייני עבודה. הייתי בראיון עבודה. סוכם בראיון על תחילת עבודה בעל פה.

הובהר מצידי שאני עוזב עבודה אחרת, שלא טוב לי בה, ומתחיל במקום החדש.

נתתי התראה במקום עבודה, ועזבתי ב-15 לחודש.

במקביל עידכנתי במקום החדש על כל צעד. ביום ה-15 לחודש ניסיתי ליצור קשר דרך הודעות ושיחות עם המקום החדש - ללא הצלחה.

חזר אליי הבחור מהמקום החדש אתמול ואמר לי שהוחלט לדחות את התרחבות החברה בחודש ושאין מקום בשבילי כרגע. הזכרתי לו שעזבתי עבודה, ושאני נשוי+2 והוא אמר שהוא ייבדוק מה ניתן לעשות ויחזור אליי בערב.

לא חזר אליי והיום לא עונה להודעות. לצערי המצב הכלכלי חמור ביותר אצלי וכל שקל קובע אם יהיה לחם מחר או לא.

האם יש מקום לתבוע משהו? אני נטול עבודה ובלי כסף? האם יש מקום לתביעת פיצוי מהחברה הנ"ל?
כריסטין
20/11/2018 10:45
שלום אתמול הלכתי למס הכנסה עקב ההודעה ששלחו לי שאני לא זכאית למס שלילי בגלל שעבדתי כצל שני מעסיקים באותה שנה שבעצם לא עבדתי אצל שני מעסיקים אללה קיבלתי פיצוי מבית המשפט בגלל שפיטרו אותי לא כדין אבל המעסיק החכם הוציא על זה תלוש משכורת כשהלכתי למס הכנסה להראות להם את הפסק דין שהגענו לפשרה הפקידה אמרה שבשנת 2017 יצא חוק שמי שיולדת ומקבלת דמי לידה או מענק לידה לא מגיע לה מס שלילי.

ועוד דבר אם הגענו לפשרה והמעסיק הקודם הוצא לזה תלוש והוריד לי מזה מס בריאות וביטוח לאומי אפשר לעשות משהוא עם זה או להחזיר את הכסף
הלן
20/11/2018 10:44
בעלי היה עובד קבלן במשרד הבריאות 6 שנים.

הבן שלי היה עם דלקת עיינים במשך שבועיים בעלי הלך איתו לעבודה בימים שאני עבדתי בבוקר זאת אומרת שהיה איתו בעבודה בעקבות זה שהבן שלי היה עם דלקת עיינים ומיד אחרי שהחלים הוא העלה חום ובעלי הלך איתו לעבודה בכל זאת אני עובדת משמרות ואנחנו לא מתכננים את החולי של הילדים.

אתמול בעלי כבר בעצמו נהיה חולה ונשאר אתמול בבית קיבל ימי מחלה היום קיבל הודעה מהבוס שלו שהבוס הגדול מחזיר אותו כביכול לחברת קבלן (פיטורין) האם זה מותר?

מה הדין במצב כזה לאן אני יכולה לפנות ?
ותק
יונתן
20/11/2018 09:47
שלום
אני עובד שנה וחודשיים במשרה מלאה 100% + שעות נוספות
לאחר שנה בדקתי וראיתי שקיבלתי וותק רק 0.75 במקום 1 בדקתי עם מקום העבודה והם אמרו לי שלפי הדרגה שלי אני מקבל רק 0.75
מיותר לציין שעבדתי את כל השעות שהייתי צריך + שעות נוספות ולא יצאתי לחופשה וגם בחוזה שלי רשום 100% משרה
תודה מראש
אודליה
19/11/2018 20:29
בעלי עבד במקום x
תחילת עבודה 3/2010. ידוע לי שלפי חוק יש להפריש לאחר חצי שנה
אך המעסיק מסתבר הפריש ב9/2012
שנתיים מלאות לא הפריש
איך אפשר לתבוע והאם אפשר לקבל את הכסף וגם פיצוי ישירות אלינו ולא לפוליסה
אנו שוחחנו עם המעסיק ו תמיד אומר שהוא יטפל ולא מטפל מה ההמלצות
פיצויים
חן
19/11/2018 13:27
עבדתי במקום פרטי במשך שנתיים, לא הפרישו לי פנסיה, וכיום התפטרתי, אך גם היה עיכוב (3 חודשים) ועדיין לא קיבלתי דבר, אלא רק שלחו לי תלוש עם תשלום דמי ההבראה וימי החופש שצברתי, בנוסף לא שילמו לי פיצויים בכלל. האם מגיע לי פיצויים לאחר שנתיים? האם זה חוקי לעכב אותי בתשלום ובכלל לא להפריש לי פנסיה לאחר חצי שנה בעבודתי?
אדם
19/11/2018 13:11
אני עובד בשירות לקוחות והיה לקוח עצבני שצעק מנהל עכשיו לא רוצה לחכות הוא לא רצה להזדהות או להשאיר טלפון
הסברתי לו ששיחת מנהל עד 48 שעות שישאיר שם וטלפון אז אמרתי לו מי אתה או מי אתה בכלל [הוא כלל לא נתן שם ולא ולא הזדהה]
מ.ס
18/11/2018 09:19
שולם לי תשלום יתר בעבודה האחרונה שהועסקתי בה. נשלח אליי מייל ש*אני* צריך להסדיר עניין זה מול מחלקת השכר.

מעבר לזה שהמייל היה כתוב בצורה כזו כאילו אני אשם בטעות שהם ביצעו, האם כך זה פועל שהם מתנערים מאחריות ולא באמת יוצרים איתי קשר טלפוני או דואגים להסדיר את העניין?

בנוסף שאלה נוספת - האם בסופו של דבר יכולים לחייב אותי להחזיר להם *יותר* ממה שהם שילמו בטעות או אין דין כזה?

איך בכלל מסדירים עניין כזה?
תודה לעונים.
עורך דין
19/11/2018 11:27
שלום לך

אם אכן קיבלת תשלום ביתר מהעמסיק הרי שעליך להחזיר את התשלום למעסיק שביצע את הטעות וזאת מכוח דיני עשיית עושר. סביר שהיית מצפה שאילו היית מקבל פחות מדי כסף, המעסיק היה משלים את החסר. זה בדיוק אותו דבר.

בהצלחה
ענת
18/11/2018 09:39
עובדת אצלי מנקה כבר 3 שנים (פעם בשבוע). אני משלמת עבורה את התשלומים הנלווים הנדרשים (ביטוח לאומי ופנסיה). היא בהריון, מה שאומר שבקרוב תתקשה לעבוד בניקיון שזאת עבודה פיזית.
מהן החובות שלי כלפיה במקרה כזה? מצד אחד - ברור לי שאני לא רוצה שהפרנסה שלה תפגע, ומצד שני אין לי איזו עבודה חלופית (פחות פיזית) להציע לה.
עורך דין
19/11/2018 11:17
שלום ענת

העובדת צריכה לפנות לבדיקה של רופא תעסוקתי שיקבע אם היא אכן מוגבלת בעבודה ו/או לפנות ולקבל המלצה על שמירת הריון, שאז ביטוח לאומי ידאג לכל המגיע לה.

בהצלחה
אנונימית
17/11/2018 22:39
שלום רב,
היום מעסיקי פנה אליי בכך שלא משלם לי את המשכורת לחודש הקרוב עד שלא אסדיר את עניין הוצאה לפועל שיש לי בעבר. האם ניתן?
עורך דין
19/11/2018 11:16
שלום לך

אם הוטל עיקול על שכרך הרי שהמעסיק אינו יכול לשלם לך את השכר ועליו להעביר את הכספים להוצאה לפועל. מומלץ לפנות להתייעצות עם עורך דין ולהסדיר את הנושא בהקדם האפשרי.

בהצלחה
רמי מקסים
19/11/2018 11:11
משרת אימון נהג חברה
סוכם שכר 11.000 ברוטו עבור משרה מלאה. ומשום מה בתלוש מפצלים ל7.500 בסיס ו 3.500 שעות נוספות האם זה בסדר או להתעקש שיתקנו את התלוש והאם יש חשיבות לפיצול או לבסיס? תודה מראש
עורך דין
19/11/2018 11:14
שלום רמי

אם סוכם על שכר גלובלי בסך 11,000 שקלים, רצוי שכך בדיוק יופיע גם בתלוש השכר. פנה אל המעסיק בכתב ובקש לשנות זאת בהתאם למה שהובטח לך.

בהצלחה
רוזי
18/11/2018 09:22
היי, אני עובדת במקום העבודה דרך חברת כ"א. כשהנציגת כ"א הציעה לי את העבודה ציינתי בפניה שיש לי אילוצים רפואיים שיצריכו ממני לפעמים לעבוד ימים קצרים (5-6 שעות) ומדי פעם לקחת יום חופש.
הסברתי לה שאני לא יכולה ולא מתכוונת לוותר על זה ושאני לא הולכת להתחנן בשביל זה מהמעסיק או לנהל ויכוחים עם מקום העבודה וביקשתי ממנה שתוודא מולם שזה מתאים להם. אני חושבת שלפחות 5 פעמים הבהרתי לה את זה ושאלתי אם בדקה איתם וכל פעם אמרה לי שהיא בדקה ואין להם בעיה.
עכשיו אני שם חודש ונראה שאין להם מושג מזה... עשו לי פרצוף על יום שאני צריכה לצאת מוקדם,ימי חופש נראה שלא יתנו בקלות ויש סיכוי שיסרבו, אני לא אוותר או אדחה את מה שיש לי, שוב מצב רפואי, וגם לא רוצה כל פעם מחדש להתחיל לעשות מלחמות כי העצבים לא טובים לי...
בנוסף יש עוד דברים שהנציגת כ"א לא נתנה איתם שקיפות מלאה, למשל, היא אמרה לי שלאחר 7 חודשים אני הופכת לעובדת מן המניין ונתנה לי תחושה של מקום עבודה קבוע.
כעת הסתבר לי שלאחר 7 חודשים אני הופכת לעובדת זמנית כאשר בכל שנה אפשר לפטר אותי, כלומר בעוד חצי שנה אהפוך לעובדת זמנית של שנה עד 4 שנים לכל היותר.
אני מרגישה שהייתה כאן סוג של עבודה בעיניים כדי לגרום לי להסכים לתפקיד, אם היה בפני את כל המידע לרבות ההתנהלות לגבי אילוצים הייתי מסרבת מלכתחילה.
יש משהו לעשות עם זה?
עורך דין
19/11/2018 11:13
שלום רוזי

צריך להפריד בין 2 דברים.

ראשית, המעסיק אינו מחוייב לאשר לך לעבוד ימים קצרים אם לא סוכם כך במסגרת חוזה העבודה המקורי. כמו כן, המעסיק יכול להחליט אם לאשר יום חופשה או שלא לאשר אותו, למרות הבקשה שלך.

שנית, אם הובטחו לך דברים והמעסיק אינו עומד בהטחות או שאת מרגישה כי ש"עובדים עלייך" פני לקבלת ייעוץ משפטי פרטני באמצעות עורך דין המתמחה בדיני עבודה. אלה נקודות שצריך לבדוק לעומק.

בהצלחה
אילן
18/11/2018 10:52
היי
מחפש עורך דין שיגיש תביעה על אפליה על רקע גיל בקבלה לעבודה על בסיס אחוזים בלבד נגד חברה גדולה ומוכרת מאוד
עורך דין
19/11/2018 10:55
שלום אילן

עורכי הדין של פורטל זכויות העובדים מנוסים מאד בתחום ואני יכול להמליץ לך לפנות אליהם.

בהצלחה
עמית כהן
18/11/2018 08:43
אני עובדת בחברה במשך 5 חודשים. בחוזה שחתמתי עליו רשום שאני צריכה לתת הודעה מוקדמת של יומיים וחצי לכל חודש. לפי מה שאני יודעת זה נוגד את החוק. אני רשאית להודיע על פי חוק או לפי המצויין בחוזה שחתמתי?
עורך דין
19/11/2018 10:54
שלום עמית

הוראות החוק בנושא הודעה מוקדמת גוברות על כל תניה חוזית במקרה המתואר.

בהצלחה
עמית כהן
18/11/2018 08:47
האם סיום העסקה ניתן להודיע במייל ביחד עם ההודעה המוקדמת או שצריך לעדכן טלפונית/ישירות?
רודי
18/11/2018 12:24
היום ה-18 לנובמבר ועדיין לא קיבלתי משכורת של אוקטובר 2018. המעסיק מושך אותי ועוד כמה עובדים מאז ה-10 לחודש. מה אני אמור לעשות?
עורך דין
19/11/2018 10:52
שלום רודי

זכותך המלאה לפנות לבית הדין לעבודה ולהגיש תביעה לתשלום שכר עבודה - המדובר על הלנת שכר.

תמצא באתר זה מדריך מפורט המסביר איך ניתן להגיש תביעה כאמור, לבד, גם ללא צורך בשירותי עורך דין.

בהצלחה
ג'ני
18/11/2018 13:54
יש תביעה שהוגשה בבית דין לעבודה וצריך לעשות מסירה ידנית לנתבעים. האם יש דרך כל שהיא שהתובעים יוכלו לעשות את המסירה שלא בעצמם, אלא דרך גורם שלישי? אין להם עו"ד, הגישו דרך ההסתדרות ושם מי שעזר להם הוא לא עו"ד והוא אמר להם להגיש בעצמם ועדיף מסירה ידנית כדי שילך יותר מהר.

זה לא הגיוני שהם יעמדו פנים אל פנים מול האנשים שהם תובעים.

האם יש שירות ספציפי למסירות ידניות מתובע לנתבע?
עורך דין
19/11/2018 10:52
שלום ג'ני

אכן לא נהגו לבצע מסירות לבד ורצוי לפנות לחברה העוסקת בביצוע מסירות משפטיות או לכל משרד חקירות פרטיות העוסק בתחום.

בהצלחה
לינוי
18/11/2018 16:23
שאלה למי שבאמת מבין ויודע שיש עילת תביעה לגבי עובדת בהריון שעבדה 3 חודשים ופוטרה.

אחרי חודש עבודה סיפרה שהיא בהריון לטענם הסיבה לא בגלל ההריון אלא עקב עמידה במכירות החודשיות .
אממה שגם החסירה הרבה בעקבות ההריון הביאה אישורים רפואים ככה שלא יכלה ממש למכור הרבה בגלל החוסר שלה בעבודה.

והיא בחודש מתקדם פוטרה ולא מקבלים אותה לשום מקום וגם חופשת לידה לא תיהיה לה בגלל שפיטרו אותה ואין לה עבודה.

יש פה בוודאות תביעה אשמח לעזרה למי שבאמת מבין !!
עורך דין
19/11/2018 10:51
שלום לינוי

במקרה של פיטורי עובדת בהריון כאשר לעובדת ותק של פחות מחצי שנה במקום העבודה, על מנת להעלות טיעונים כנגד הפיטורים יש להוכיח כי הפיטורים נבעו מסיבה הקשורה להריון. בכל מצב אחר - אין הרבה מה לעשות.

תוכלי למצוא כתבה מפורטת באתר זה, המסבירה את הנושא לפרטי פרטים.

בהצלחה
אור
18/11/2018 17:06
שלום אני אור כרגע בהריון ראשון. אני חותמת אבטלה מתחילץ ספטמבר האחרון ונגמרים לי 100 ימי האבטלה המגיעים לי בתחילת ינואר ותאריך הלידה המשוער שלי הוא 23/12.

מה עושים מפה?

איך אני מקבלת את דמי הלידה (15 שבועות) לאחר הלידה?

האם אני אקבל כפול בתקופה שמיום הלידה עד שיגמרו לי 100 ימי האבטלה שלי או רק כשיגמרו לי 100 ימי האבטלה אתחיל לקבל דמי לידה, אם בכלל?

וממתי סופרים את ה15 שבועות של דמי הלידה, האם מיום הלידה עצמו (וככה אני מפסידה 2-3 שבועות של חפיפה בין דמי האבטלה לדמי הלידה) *או* שה15 שבועות של דמי הלידה נספרים מיד לאחר סיומם של 100 ימי האבטלה?

תודה רבה
עורך דין
19/11/2018 10:49
שלום אור

יש באתר זה מספר מדריכים מפורטים מאד, אודות הזכויות של נשים לאורך חודשי ההריון, החל ממועד הלידה ובהמשך לאורך חופשת הלידה. אני ממליץ לך לעיין בתפריט האתר, תחת הקטגוריה "נשים". תמצאי שם את כל התשובות לכל השאלות שלך ועוד מידע רב וחושב שלבטח יעניין אותך מאד.

בהצלחה
דני
18/11/2018 19:30
שלום, סיימתי חל"ת במהלכו התחלתי באישור המעסיק (משרד הבריאות) לעבוד בעבודה אחרת.
שבועיים לפני סיום שנת החל"ת החלטתי לעזוב וכתבתי מכתב התפטרות ומכתב בקשה לקבל פיצויי פיטורין לפנים משורת הדין על אף שאני עזבתי מרצוני.
מתישהו במשך החודשיים בקירוב, שעברו עד שוועדה במוסד דנה בבקשה שמעתי על אפשרות קבלת פיצויים על מעבר דירה למרחק של 40 ק"מ (ידוע לי שתשלום פיצויים אם מאושר נעשה רק לאחר חצי שנת מגורים במקום) ועידכנתי את נציגת משאבי האנוש אליה העברתי את הבקשה המקורית לפיצויים, בכך שאני נמצא בתהליך חיפוש דירה בגבעתיים שנמצאת במרחק שכזה ממקום העבודה על מנת לגור ליד ביתי בת ה-6 המתגוררת עם אימה כדי לאפשר לינה אצלי בלילה. ביקשתי שהיא תעדכן את הועדה. היא ענתה שזה לא נשמע לה רלוונטי בגלל שלדבריה לא זו הסיבה שבגינה יצאתי לחל"ת ועזבתי את העבודה (לא מדוייק), אך ביקשתי בכל זאת שתעדכן את הועדה. אני מעריך שהיא לא עשתה את זה.
לא חשבתי לכתוב מכתב חדש ובדיעבד נראה לי שזו היתה טעות.
עבר כחודש, וכשבועיים לאחר חתימת החוזה עם בעל הדירה בגבעתיים, קיבלתי הודעה שלא אישרו את בקשתי לפיצויים ושעבודתי הופסקה. עברתי לדירה בפועל 10 ימים אח"כ.
האם יש לי תואנה להגיש ערעור לועדה או שפיספסתי את הרכבת?
עורך דין
19/11/2018 10:47
שלום דני

בכל מקרה, מעבר דירה לכשעצמו אינו מהווה עילה לקבלת פיצויי פיטורים, אלא אם המעבר הנו לעיירת פיתוח ולפי מיטב ידיעתי, גבעתיים אינה עיירת פיתוח.

בהצלחה
מיטל רוזנבלום
19/11/2018 08:32
שלום רב, מזה כ 16 שנים הנני עובדת במשרד ממשלתי כמנהלת מחלקה. בנוסף לתפקידי אני משתתפת כמזכירה בוועדות רפואיות .
מעבירה כרטיס יציאה ומשתתפת בוועדה בגינה מתוגמלת לפי פר תיק.
מהיום הראשון שהתחלתי לעבוד השתתפות בוועדה הייתה חלק בלתי נפרד מהעבודה.
כעת התקבלה הנחייה מנציבות המדינה שעובדי המשרד לא יכולים להשתתף כמזכירות בוועדה מאחר ועוסקים בעבודה במהלך היום. יצא מכתב ממנהלי המשרד כי אין לפגוע ב" דור המדבר" , הוותיק המקצועי על מנת לא לפגוע בעובדים ועל מנת לא לפגוע במתן השירות ובכל זאת ההנהלה קיבלה הנחייה להפסיק השתתפותי בוועדות החל מסוף החודש.
יש פה פגיעה קשה מאוד במערכת וכן בי אישית, פגיעה קשה בשכר שלי ובמעמד שלי.
אודה לקבלת ייעוץ והכוונה בעניין.
בברכה,
מיטל
עורך דין
19/11/2018 10:42
שלום מיטל

על פניו הנושא מצדיק בחינה מעמיקה ואני רק יכול להמליץ לך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני באמצעות עורך דין מומחה לדיני עבודה.

בהצלחה
נועה
19/11/2018 09:31
היי לפי מה משלמים פיצויים?

למיטב זכרוני ממוצע משכורות שנה אחרונה כפול הוותק..
החברה שבה עבדתי אמרה שיצא חוק בשנה שעברה שאומר שזה ממוצע כל המשכורת לאורך כל תקופת העסקה כפול הוותק.

אם אני עבדתי בחברה לפני שהחוק הזה נכנס(עובדת כ4.8 שנים)

החוק מייחס גם עלי? איך זה בדיוק הולך?

תעשו לי בבקשה סדר בדברים כבר מבולבלת
עורך דין
19/11/2018 10:41
שלום נועה

יש באתר זה כתבה מפורטת אודות חישוב פיצויי פיטורים ואני רק יכול להמליץ לך לקרוא אותה. תמצאי שם הסבר מפורט ומענה מלא לשאלתך.

בהצלחה
נטי
18/11/2018 11:32
שאלה על דמי לידה לאחר שמירת הריון.

אני גם עצמאית וגם שכירה.

מקבלת כיום שמירת הריון, אני מקבלת את המקסימום שזה משמעותית נמוך מהשכר שלי יחד מ2 העבודות.
אני אמורה להמשיך לשמירת הריון עד הלידה. השאלה איך מתבצע החישוב של דמי הלידה? לפי השכר לפני השמירה או כולל השמירה? כי במצב כזה אני נפגעת מאוד.

תודה.
אמיר
18/11/2018 10:31
שלום ,
אני זכיתי במכרז פנימי בשירות המדינה .
לאחר 2 חודשים יצא מכרז פנימי שאני מעוניין בו .
האם אוכל להתמודד במכרז הפנימי שיהיו בעתיד באותה משרד ?
מהו הפרק זמן שאני צריך להמתין ע"פ התקשי"ר ? והאם ניתן לערר בנושא זה?
תודה
דן
18/11/2018 09:47
שלום,

עבדתי שבוע אצל מעסיק לא ישראלי כשכיר בחו"ל במדינה שלא חברה באמנה, כיצד ביטוח לאומי יכיר בזה? כעצמאי? כשכיר?

הסיבה שאני שואל כי זה ישפיע לי על הדמי אבטלה שקיבלתי באותה שנה אם אני יוגדר כעצמאי או כשכיר, במס הכנסה הצהרתי על הכנסה מעסקה אקראית ואני צריך להגיש דיווח שנתי בסוף שנה ורק לאחר קבלת השומה ביטוח לאומי יחליטו איך לקזז לי מהדמי אבטלה שכבר קיבלתי.

תודה!
אתי
18/11/2018 09:45
היו לי בשבועיים האלו שלוש ועדות רפואיות שונות. ביום חמישי האחרון היתה השלישית ונשלחתי הביתה אמרו לי שאקבל תשובה בדואר. מה זה אומר שלא נשלחתי לעובדת סוצאלית!?

אני עם 19% נכות מלפני שנתיים עקב תאונת עבודה והגשתי החמרה פיברו ובעיות גב ועמוד שדרה. אני חד הורית עם ילדים מעל 18 פוטרתי מקבלת אבטלה מה-1/8/18.

כל וועדה שהייתי היתה פחות מ-10 דקות האם זה כך מתנהל אצל כולם?

תודה ובריאות לכולם
לילך
18/11/2018 09:38
שלום רב, אני מחפשת מידע על זכאויות של מורים בגין שחיקה ממערכת החינוך. האם יש חקיקה בנושא? פרישה מוקדמת? ימי מחלה? עו''ד לענייני עבודה שיכול לתת כיוון? בתודה רבה מאוד...

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!