פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 175
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

ויקי
26/09/2019 11:42
עובדת חודשיים בחדר כושר, בחברה גדולה,
שבוע שעבר הגשתי מכתב התפטרות עם תוקף של לפני שבוע, כשהגשתי את המכתב המנהל שכנע אותי להשאר לעבוד עוד שבוע כי אין לו עובדים.
את המכתב הוא שמר אצלו,
הייתי אמורה להשאר לעבוד עד יום חמישי ( מחר )
אתמול המנהל ניסה לגרום לי לשאר עוד רבע שעה לאחר שעות העבודה שלי, לאחר שלא הסכמתי דיבר אליי בזלזול ובמשפטים של " כל דבר סיפור איתך לא ראיתי כזה דבר בחיים קצת גמישות לא תזיק" (מוכח בהודעות) כי לא רציתי להשאר אחרי זמן המשמרת שלי.
עקב זה החלטתי שאני לא ממשיכה את העבודה יותר ולא הגעתי למחרת ( גם אמרתי לו את זה) .
למחרת חולקו מתנות לחג - שאני כעובדת הייתי אמורה גם לקבל .
היום , המנהל שלח הודעה רשמית בקבוצה על הפסקת עבודתי ( למרות שלא שלח לי הודעה על כך באישי ) והסיר אותי מקבוצות העבודה.
שאלותיי-

- האם על פי החוק אני אמורה גם לקבל את המתנה לכבוד ראש השנה? ( קראתי משהו שכל מי שעובד בחברה באותו זמן מחוייב לקבל אחרת זו אפליה)

- האם זה נחשב שהתפטרתי/פוטרתי?
סלבה
26/09/2019 10:55
אבא לי עבר תאונת עבודה לפני כחודש מהרמת משקל בעבודה ועקב זה יש לו 4 פריצות.
הוא אמור לצאת לפנסיה בעוד כחצי שנה אבל כנראה שלא יוכל או שזה יהיה מסוכן לו.
השאלה היא האם אני חייב/רצוי עו"ד? מול איזה גורמים צריך לעבוד (הבנתי שצריך להתנהל מול ביטוח לאומי וביטוח פרטי)?
מה אנחנו צריכים לעשות לטובת כל העניין?
דיאנה
25/09/2019 10:44
לבן זוגי לא נכנסה החודש משכורת כלל (של חצי חודש) בטענה שבחודש -פברואר- בטעות הכניסו לו משכורת של עובד אחר ולכן קיזזו לו אתזה עכשיו (בגלל שעבד חצי חודש אז יצאה משכורת נמוכה וקיזזו את הכול למרות שלא יכול להיות שמשכורת של חצי חודש תהיה שוות ערך למשכורת של חודש שלם של עבודה בפברואר של העובד השני) בתלוש המשכורת כתוב משהו שקשור למילואים למרות שיש לו פטור ממילואים וכשהוא דורש מסמך בכתב שכתוב בו מדוע לא שילמו לו משכורת מעבירים אותו ממנהל למנהל ושבועיים שאין לו תשובה. בנוסף הוא דיבר עם אותו עובד שכביכול לא שילמו לו והבחור אמר שלא היה דבר כזה ואם היו מחסירים לו סכום כזה הוא היה עושה בלגן. השאלה שלי היא האם דבר כזה בכלל חוקי ומה ניתן לעשות (הוא תיכנן על הכסף הזה מן הסתם) אציין בנוסף שלא היה לו מושג בכלל מהדבר הזה לא עידכנו אותו בשום דבר כזה.

תודה.
עדי לוי
25/09/2019 10:42
עזרתכם!
עבדתי בתור משרת סטודנט, במהלך העבדה ילדתי ויצאתי לחופשת לידה. לאחר 3 חודשים הציעו לי לחזור (אני כבר לא סטודנטית אבל הם לא יכולים לפטר אותי בגלל הלידה..) לאחר מכן עדכנתי שאני חוזרת לעבודה עד לסיום התקופה של משרת הסטודנט. (כ 3 חודשים) חמתי התחייבה לשמור לי על הילד אך לצערי היא חלתה ולא יכולה לדאוג לו. דבר זה גרם לי להעדר מהעבודה.. פנו אלי מהעבודה וביקשו ממני לשלוח להם במייל האם אני חוזרת, לא הספקתי לענות להם כי עברתי תאונת דרכים.
ואתמול קיבלתי מייל מהעבודה שאם אני לא מעדכנת על חזרתי עד יום ד הם מפסיקים את העסקתי. ורואים את זה כפיטורים שלי. (כי לא הודעתי)
רציתי לשאול:
א- האם זה חוקי לפטר אותי ולאמר שאני התפטרתי כי לא עדכני אותם?
ב- סיבת אי הגעתי לעבודה היא כי אין לי מי שימור על התינוק (בן 4 חודשים) ולא הצלחתי למצוא מסגרת מתאימה לתינוק.
תודה רבה
מיכל
25/09/2019 10:41
היום נמסר לי ממקום העבודה הקודם שלי ששילמו לי בטעות יותר ממה שהם היום צריכים והם מבקשים ממני כ1600 ש"ח.

במקום העבודה לא שילמו לי כחוק בשבעות שבת. זאת אומרת לא קיבלתי שעות שבת+שעות נוספות אלא רק את התעריף הגבוה מביניהם.

רציתי לדעת אם אני יכולה לדרוש שעד שהם לא יחזירו לי רטרו אקטיבית את כל השעות נוספות שהם חייבים לי אני יכולה להגיד להם שאני לא מתכוונת להחזיר להם את הכסף.

"תמורת עבודה בשעות נוספות במהלך המנוחה השבועית, זכאים העובדים גם לגמול שעות נוספות, דהיינו: 175% לפחות משכרו הרגיל בעד 2 השעות הנוספות הראשונות באותו יום עבודה, ובעד כל שעה נוספת שלאחריהן - 200% מהשכר הרגיל." בעוד שאנחנו קיבלנו רק 150% על שעות שבת.(ציטוט מהאתר של משרד העבודה והרווחה)
נירית
25/09/2019 10:38
שלום. אשמח לעזרתכם. אמי מוכרת בביטוח לאומי עם 100 אחוז דרגת אובדן כושר עבודה ומקבלת גם קצבה מהראל (ביטוח פרטי). ניסינו לתבוע את קרן הפנסיה בה עבדה עד לפני כשנתיים, אך לא הצלחנו. אמי עבדה כמטפלת בקשישים וחלתה בשחמת הכבד ודלקת פרקים. הפסיקה לעבוד כי מרבית הפעולות הפיזיות שביצעה בעבר (כמו למשל לסחוט סמרטוט) כבר בלתי אפשריות עבורה. חברת הפנסיה הודיעה שבגלל שלא הלכה לרופא תעסוקתי ולא קיבלה 90 יום מחלה, היא נדחית על הסף. אמי לא הוציאה מחלה כי באמת שלא ידעה שזה הנוהל, היא יצאה לחל"ת של שנה בסופה התפטרה כי הרגישה שהעבודה לא הולמת את מצבה הבריאותי (והיא חסרת השכלה/ מיומנויות במחשב כך שאינה יכולה לעבוד במקצוע אחר). אשמח לדעת האם יש פה אפשרות לקבלת קצבה דרך הפנסיה או שזה אבוד. חשוב לציין כי המשכנו לשלם ריסק גם לאחר עזיבתה. תיכף ימלאו 3 שנים מהאירוע המזכה ויהיה מאוחר מדי.

אשמח לתשובה של עורך דין מנוסה לגבי הזכויות שלי.
טניה
25/09/2019 10:37
עברתי לידה שקטה בשבוע 26. קיבלתי את מלוא הזכויות מביטוח לאומי.

חזרתי לעבודה אחרי חופשת לידה וביקשתי לוודא כי מעודכן אצלי שעת הורות / שעת הנקה.

תחילה נאמר לי כי איני זכאית היות ואין עובר חי. לאחר דין ודברים מסרו כי בדקו וזה נתון לשיקול המעביד. החברה עדכנה אותי כי אקבל חודש שעת הורות. האם אכן כך? או זכאית למלוא שעות ההורות ?

אצין כי אני בחברה כשלוש וחצי שנים ועובדת משרה מלאה כשמונה וחצי שעות ביום.תודה מראש.
תהילה
25/09/2019 09:25
היי אני בת 19 ועבדתי במסעדה שהיא חלק מרשת אבל אצל זכיין.
עבדתי במשך כמעט שלושה חודשים ושילמו לנו במזומן כל יום כחלק מחוק הטיפים (משהו כזה).
על כל משמרת הורידו לנו 22% בטענה שזה לפנסיה ,אפילו ביקשו ממנו להגיד לאיזה חברת פנסיה אנחנו רוצים שזה יכנס ..
לאחר שעזבתי את העבודה בדקתי מול חברת הפנסיה ולא הכניסו לי לשם כלום.
שדיברתי עם המנהלת חשבונות של המסעדה היא אמרה שזה בטיפולה ויכנס בקרוב,זה לא קרה ופניתי אליה שוב אחרי דין ודברים היא אמרה שהם בכלל לא חייבים לשלם לנו פנסיה וזה מטוב ליבם וכששאלתי אז למה הם לוקחים 22% כל משמרת היא טוענת שזה לפי חוק אבל בכל מקרה תכניס את הכסף בחודש הבא..
עבר עוד חודש ושוב ללא כל שינוי שפניתי אליה היא אמרה פתאום שאני מתחת לגיל 21 ואני לא אמורה בכלל לקבל תשלום כזה ושזה לא יקרה פשוט..
השאלה שלי היא אם מותר להם בכלל לקחת כל משמרת 22% מהסכום היומי?(מדובר בימים של 300 /400 שקל)
האם לא מגיע לנו העובדים באמת פנסיה כל עוד אנחנו מתחת לגיל 21?
ואם היא אמרה שהיא תעביר את הכסף וכל הזמן טענה שזה כסף שיגיע אלינו ופתאום היא חוזרת בה ואומרת שלא זה בסדר? אחרי שהבטיחה שהכסף יגיע אפילו אם הוא לא מגיע לנו על פי חוק?
תודה רבה מראש.
אהוד
25/09/2019 10:35
היי תהילה, חובת הפרשה לפנסיה חלה, לגבי עובדות, החל מגיל 20 ואילך. מעסיק יכול להפריש (בהסכמת העובדת), גם לפני גיל 20, אך בשום פנים ואופן הוא אינו יכול לנכות מהשכר סכומים בטענה של ביצוע הפרשה, ולהשאיר אותם בידיו.

בנוסף, היקף ההפרשה על חשבון העובד (דהיינו, זה שמנוכה ממשכורתו) עומד על 6% בלבד (השאר, כ- 12.5% אמור להיות על חשבון המעסיק, ולא לרדת משכרו של העובד), כך שנראה שגם בעניין זה, המעסיק פעל שלא כדין.
גבי
25/09/2019 09:31
נכנסתי לעבוד בחברת פרסום קטנה כרגפיקאי
הגדרת העבודה שלי בחוזה היא גרפיקאי שעובד מ 9-18 והתשלום הוא 7000₪ לחודש
למעשה , מבקשים ממני לעשות בריף, אסטרטגיה ללקוח, פייסבוק עריכת סרטוני וידאו
והעהבוס גם כן יכול להתקשר אליי בה20.00 בערב ובימי שישי, ולתת לי עבודה לעשות.
מכיון שאני עומד לחתום על חוזה איתם רציתי לשאןל איך אני מבקש בצורה מנומסת העלאת שכר לאור העבודה בפועל שאני עושה לעומת מה שכתוב בחוזה?
תודה
יעקב
25/09/2019 09:30
היי,
מה היחס כלפי עובד שהעתיק את מקום מגוריו למקום אחר שרחוק כ25 ק''מ ממקום העבודה?
בעבודה הנוכחית המעסיק היה משלם לי דמי נסיעות על סך עשרה שקלים ביום, הודעתי לו שאני עובר דירה והוא אמר לי שהוא לא מוכן לשלם לי נסיעות, משמע שככל הנראה לא אמשיך לעבוד במקום העבודה.
האם במצב כזה אני זכאי לדמי אבטלה? למרות היותי סטודנט שעובד במקום העבודה במשרה מלאה מזה כ3 שנים? האם אני צריך להגיש מכתב התפטרות, או שהמעסיק אמור לפטר אותי במצב כזה? איך אני אמור להתנהל מול ביטוח לאומי לאחר תום תקופה העסקה, והאם להצהיר על עצם היותי סטודנט? כי הבנתי שסטודנטים לא זכאים לדמי אבטלה או דמי ביטוח לאומי.
מור
23/09/2019 12:41
שלום,

בעלי עבד בחברה X כאשר הודיעו לבעלי בתאריך 09.09.19 שעושים לו שימוע באותו היום לפיטורין ויש לו אפשרות לדחות ולהביא נציג- בשימוע מצויין כי הפיטורין עקב צמצום כח אדם ובעלי יפסיק את עבודתו ב30.09.19.

בנוסף חשוב לציין כי מקום העבודה העסיק קבלן שיבנה לו אתר לאחר שעשה שימוע לבעלי.

אתמול ב22.09.19 הודיע מנכ,ל החברה לבעלי כי מסיים ממחר את עבודתו על חשבון ימי החופש שלו ככה שבפועל באמת מפטר את בעלי רק ב30.09.19,

חשוב מאוד לציין כי לבעלי בדיוק הסתיים חצי שנה ומחודש הבא היה צריך לשלם לו פנסיה ובנוסף בעלי אמר לו שהוא לא מוכן שזה יהיה על חשבון ימי החופש שלו וזה לא משהו שהודיעו לו מראש שמאלצים אותו לצאת לימי חופש,

אנו הורים ל3 ילדים משכירים דירה ויש גנים פרטיים צהרונים שאנו מחויבים להם.

האם הדרך שהמנכ"ל ביצע זאת היא חוקית?

הא מותר לו להחליט להוציא את בעלי לימי חופש על חשבונו, בנוסף בעלי הקליט את שיחתם ואמר לו במילים מאוד ברורות כי מאלצים אותו לצאת לחופש מאי רצונו.

אשמח לעזרתכם בנושא ובמידה ויהיו שאלות נוספות אשמח לענות...
אורי
25/09/2019 09:28
בעלך זכאי להודעה מוקדמת ולא ניתן לחפוף בינה לבין ימי החופשה. זו כנראה תקלה אחת. בעניין הזה לא ברור מתי קיבל בעלך את החלטת הפיטורים.

תקלה שנייה אפשרית היא בהליכי הפיטורים - שימוע באותו יום שמודיעים על השימוע אינו תקין ויכול להיות שיש בעיות נוספות.

אציין כי התקלות האלו יביאו לכל היותר לכך שתקבלו עוד כסף (ומאחר ולא מדובר בתקופה ארוכה של עבודה - כנראה שלא הרבה כסף).

לכן לבעלך כדאי בעיקר להשקיע במציאת עבודה אחרת.
סיון
25/09/2019 09:23
אישור מחלה - האם מותר למעסיק לבקש אישור מרופא מומחה על כשירות לעבוד?
למשל - נהג אוטובוס שמוציא אישור מחה מרופא משפחה לשבוע בגלל כאבי גב
המעסיק יכול לבקש אישור מרופא מומחה או תעסוקתי לגבי כשירותו לעבוד כנהג אוטובוס (כי כאבי גב ממושכים נגיד יכולים לגוע בכשירותו לתפקד כנהג אוטובוס)
ניקול
24/09/2019 08:10
שלום יש לי שאלה

אני עובדת מהבית ואני בהריון . אני עובדת בחברה 5 חודשים . סיפרתי למנהל שלי שאני בהריון קצת לפני חודש 5 . הוא הסכים הכל היה בסדר . אחריי חודשיים הוא אמר שהוא רוצה לפטר אותי ולא בגלל הריון כביכול אלא בגלל שהם פתחו משרד (לפני חודשיים מהפיטורין) והוא רוצה להעביר הכל למשרד ( המשרד במרכז ואני מהצפון) ויש לי הודעה שהוא אומר שאם לא היה היריון כל זה לא היה קורה. אחרכך הוא רצה לעשות לי שימוע במשרד והסברתי וביקשתי שכמו שכל הפגישות היו בפלאפון עד עכשיו ככה אני מבקשת שיעשה לי את השימוע גם בפלאפון בגלל שאני בהיריון וקשה לי להתנייד לבד.

בהתחלה הוא הסכים ואחרכך אמר שבגלל שאני לא מגיעה לשימוע במשרד אז הוא מוציא לי מכתב פיטורין . כשהתחלתי לעבוד נפגשתי עם בחורה שנתנה לי נייד של העבודה באזור מגוריי . ועכשיו הוא מבקש את הנייד בחזרה .

אמרתי לו שאני אחזיר לו אחריי שאני אקבל משכורת. מכתב. ותלוש. והוא אמר לי שאראה על מה חתמתי בחוזה ויש לזה השלכות.

לא זכור לי שחתמתי על שום חוזה . וכשביקשתי ממנו ליראות את החוזה הוא אמר כשיהיה צורך הוא יראה. אמרתי לו שאת זכותי ומאז הוא לא ענה לי!

אני אשמח לייעוץ מה עליי לעשות ?

למי לפנות
פולינה
23/09/2019 14:55
1. פוטרתי במהלך חופש הלידה. איך אוכל לדעת אם המעסיק קיבל אישור ממשרד העבודה לפטר אותי?
האם מחובתו להציג אותו בפניי? או שיש מקור כלשהו שבו אוכל לבדוק?

לדעתי המעסיק בכלל לא טרח לנסות לקבל את האישור..בכול פעם ששואלת על זה ..לא בדיוק מתייחס ולא עונה...

2.פוטרתי עי זכיין של חנות. הרשת לקחה את החנות חזרה.

בשיחה עם המנכלית לא נאמר שיהיה לי לאן לחזור אך גם לא נאמר שלא יהיה.. להרגשתי סוג של מרחה אותי ..." בואי נראה לקראת סיום החופשת לידה ..איפה יהיה תקן..איפה אפשר יהיה לשבץ. אם בכלל תרצי לחזור..."

האם יש חובה חוקית עקב מצבי(עובדת בחופשת לידה) למרות שאין ביני לבינם יחסי עובד מעביד , להמשיך את ההעסקה שלי בחנות?

אודה לעזרתכם
נעם פ
23/09/2019 12:43
שלום,
אשמח לתשובה בנושא של פיטורים

הודעתי במהלך החופשת לידה למעסיקה שלי שלא אחזור לאחר החופשת לידה ואתפטר לצורך טיפול בילד.
נתתי הודעה על פיטורים כדין, (אני מחוייבת ב12 יום)
והמחלוקת היא -

המעסיקה הורידה בתלוש גמר עבודה את 12 הימים כי היא טענה שעליי לחזור לעבוד 12 יום בתום חופשת הלידה, אך אני יודעת כי מכיוון שהודעתי במהלך חופשת הלידה שלי שלא אחזור בעודי מקבלת תשלום מביטוח לאומי , לא צריך לרדת ה12 יום כי אני לא מחויבת לחזור לעבוד.

אשמח לדעת מהי התשובה הנכונה.

הודעתי כ14 יום לפני תום החופשת לידה שלא אחזור.
אלנורה
23/09/2019 09:22
שלום לכם. מה הדין ביחס לעובדים זרים ביום הבחירות? הובא לידיעתי אסמס ששלחה עובדת זרה למעסיקה שלה שמצהיר שהיא אמורה להרוויח 200% ביום הבחירות במידה ולא יוותרו על שירותיה ביום זה. הגיוני?

היא גם שלחה את האסמס שמודיע על זה (ולכאורה ניתן לעובדים להראות למעסיקיהם עי החברה) רק אחרי הבחירות. האם היא יכולה לדרוש את הכסף הזה בדיעבד?
לבנת
23/09/2019 09:20
היי
צריכה עזרה בהקדם,

עבדתי במשרד למעלה מחמש שנים כשהיתה לי קופת פנסיה פעילה מעבודה קודמת.

הבוסים שלי לא הפרישו במהלך השנה הראשונה ולאחר מכן הביאו סוכנת שכבר לא מצאה קופה פעילה כנראה ואני אז לא הבנתי כל כך בעניינים האלו.

הם פתחו לי קופה ובהמשך העבירו רטרואקטיבית אך לא מתחילת העבודה. הכסף נכנס לאיזושהי קופה אבל מסתבר שהוא 'הלך שם לאיבוד' לטענתם. מאז אותה שנה ועד היום (4 שנים) כל חודש ירדו לי כספי פנסיה ולא הלכו לשום מקום אלא נשארו אצל הבוסים.

לאחרונה ביררתי מה קורה עם הפנסיה שלי וגיליתי שאין לי קופה.

הם החליטו שהם רוצים להעביר אלי את הכספים אבל חילקו את זה בתשלומים איך שבא להם שנפרסו כבר על כמה חודשים כשהם לא רוצים לשלם את הכל כמו שביקשתי ולא רוצים לשלם את החצי שנה הראשונה בטענה שלא ידעו שיש לי קופה.

התפטרתי לפני חודש כשבפועל עזבתי לפני מספר ימים והם לא מסכמים איתי את עניין הפיצויים כחוק וכששאלתי הם אמרו שישלמו רק מעוד חודשיים וגם זה בתשלומים.

אני ממש רוצה להבין מה החוק אומר במקרה כזה ומה אני צריכה לעשות כדי לקבל את הכל וכמה שיותר מהר
תודה
דנה
23/09/2019 09:16
שלום.
בן זוגי ואני עובדים באותו מקום עבודה, ומהרגע שהתחלתי לעבוד בשנת 2016 ועד היום נתנו לשנינו תוספת מעונות (בטעות כמובן). היום התגלתה הטעות ואנו צריכים להחזיר כ 18,000 שח.
האם הם יכולים לחייב אותנו להחזיר הכל בבת אחת? האם אני יכולה לדרוש להחזיר את הכסף חודש בחודשו במשך שלוש שנים כפי שניתן לנו?
מה אומר החוק אם יש כזה בכלל?
תודה לעונים.
סיגל וודגקה
22/09/2019 16:59
שלום,

שאלה:האם עובד/ת זכאי במקום העבודה,שיהיו תאים שירותים נפרדים לנשים וגברים?
האם זה מעוגן בחוק?

תודה,
סיגל
אנונימי
11/03/2019 14:10
קבלתי שיחה מנציגת חברה שעוסקת בהחזרי מס שקוראים לה טופ פיננסי, הנציגה אמרה שמגיע לנו החזר מס של 8500 שקלים הנציגה בקשה להעביר לה את פרטי כרטיס אשראי על מנת שיתבעו את זה עבורי מהמדינה לפני שהחזר המס ימחק, סרבתי ואמרתי לה שאני לא מכיר את החברה ולא מעוניין.
הנציגה אמרה שהיא הולכת להעביר דף למס הכנסה עם הערה שאני מוותר על הכסף. זו הייתה שיחה מוזרה בה לנציגה היו פרטיים אישיים שלי שלא ברור כיצד קיבלה והיא ניסתה ללחוץ בצורה מאיימת וסירבה להגיד מה שמה.
אלכס
11/03/2019 16:24
שומר נפשו יברח.

יש המון הודעות בפורומים ובפייסבוק על טופ פיננסי או איך שלא קוראים להם. זה עוקץ ויש לך מזל שלא נתת להם כרטיס אשראי. זה כמו לזרוק כסף לפח.
מיכאל
22/09/2019 15:02
גם אני,בדיוק לפני כשעה קיבלתי שיחה באותו נוסח, רק שאצלי ההחזר היה 8.000 ש"ח.סירבתי למסור פרטי כרטיס אשראי וביקשתי שתשלח אלי הביתה את הטפסים כדי שאראה במה מדובר, כמובן שסירבה וטרקה את הטלפון.
חיים
20/09/2019 10:40
עובד שעתי שבמקום בו הוא מוצב אין עובדים בערבי חג וחג, האם יהיה זכאי לתשלום עבור ימים אלו?
דנה
19/09/2019 20:29
אני עבדתי בכוח אדם חצי שנה (מפברואר עד יולי).
באפריל ביקשתי שיפרישו לי פנסיה רטרו, לקופה פעילה שברשותי.
הבעיה, שכל פעם יש טעות חדשה. את חודשים 2,3,4,5, הכניסו לתלוש מאי אבל בפנסיה עצמה לא הפקידו כלום.
כשביררתי מידי פעם במהלך הזמן, טענו שהכוח אדם לא חתם על טפסים. בכוח אדם אמרו לי ב15 לחודש הכל יטופל בסוף יצא רק באוגוסט (אחרי שסיימתי את החוזה) שהכניסו לי את חודשים 7,8 לפנסיה. את החודשים 2,3,4,5 לא הפקידו בפנסיה ובנוסף גם לא פדו לי את ימי החופשה.
עכשיו בתלוש יולי צריך תיקון. השאלה אם לא יהיה בעיה מבחינת מס הכנסה והפנסיה..?! כרגע מובטלת וחוששת שיפגע לי בזכות מסוימת בגלל החישובים המוטעים שלהם..
איריס
19/09/2019 17:12
מבררת עבור בני החייל. עבד בחדר בריחה במשך שנה במהלכו מלאו לו 21. שכרו היה שעתי ומזדמן על פי שיבוצים בהתאם ללוח הזמנים. בגיל 21 וחצי בערך הפנה בני את תשומת לב המעסיק שעליו להפריש לו לקרן פנסיה בהודעת סמס. בתגובה המעסיק כתב שיפריש וגם שהוא מפוטר לאור נסיון לחסוך עלויות. בני קיבל תלוש אחרון והפרשות כולל הודיה מוקדמת.

היום שלח המעסיק מייל שלאחר חישוב נוסף מסתבר ששילם בתחושה האחרון 1000 שח יותר ממה שהיה נכון לשלם ולכן מבקש את ההפרשים. מעצבן ממש. בייחוד לאור הפיטורים הלא הוגנים. מיותר לציין שלבן שלי אין כרגע את הסכום.

עצות יתקבלו בברכה
שואל
19/09/2019 12:08
הי,

שאלה לגבי העסקת מנקה. הסיכום שלי איתה הוא -
50שח לשעה+50 נסיעות מזומן כל פעם.

יום קבוע, פעם בשבוע.

מה אני צריך לעשות כדי להבטיח עצמי מתביעות מיותרות?

יש תשלומים נוספים שאני צריך לשלם?
מה בדיוק הסיפור עם ביטוח לאומי?
צריך לתעד משהו?

ושאלה נוספת, היא הציעה לעבוד בשכר גלובלי - 250 עבור כל פעם שבאה, ללא הגבלת שעות ותלך בסיום העבודה - מה דין תשלומים נוספים במקרה כזה?

תודה!
בני
19/09/2019 12:07
עבדתי בתור קבלן משנה של חברה בע"מ!

בסיום העבודתי החברה החלה עושה בעיות ולא משלמת על העבודה שסיפקתי לה !

כל פעם בטענה אחרת , הטענה האחרונה היתה שחזרו להם התחיביות והם לא יכולים להוציא צ'קים!

מציין שעבדנו ללא חוזה באמונה. הסתמכתי על מילה (טעות שלי)

השאלה שלי היא כזאת מה עלי לעשות עכשיו ?
איך אני משיג טת התשלום שמגיע לי?
החברה פעילה ברשם החברות!

שלא לדבר על הצרות שזה גרם לי גם בחשבון הפרטי
דור אלוש
19/09/2019 12:04
היי,

עובד כשנה וחודשיים במפעל שמעסיק את החברת אבטחה שבה אני עובד, המשמרות הן 8 שעות 3 משמרות ביום , בחצי שנה האחרונה החלו באופן קבוע איחורים קבועים של השומרים שאחרי שצריכים להחליף אותי... לפעמים זה 20 דקות לפעמים רבע שעה ולפעמים גם חצי שעה.... האיחורים האלו הם בגדר משהו קבוע !
ככה שבכל שבוע (עובד ראשון-חמישי) אני נשאר ״לחינם״ משהו כמו שעה שבמקרה היא גם שעה נוספת (אחרי 8 שעות) ולא מקבל עליה כסף שבמצטבר זה בערך 4 שעות ,אין לנו אצבע שאנחנו נכנסים ויוצאים אלא פשוט נרשם בכל משמרת 8 שעות לשומר שהיה גם אם איחרו לו וגם אם לא...

**מציין שפנינו עשרות פעמים (!) אל האחראי עלינו ומדווח השעות לחברה שיטפל בזה וחוץ מציצוקים ו״איום״ שפעם אחרונה שזה קורה - לא קורה כלום בפועל... אנחנו לא מקבלים את הכסף על הזמן חינם שנשארנו...

מה ניתן לעשות ? הרי זה משהו קבוע ועל השעות האלה אנחנו לא מקבלים תשלום בכלל , האם ניתן לתבוע על דבר כזה ? ואם כן , איך אני יכול להוכיח שאכן זה קורה ? אין לי בעיה לתעד ויש גם מצלמות בכל המפעל שאפשר לראות מתי השומר בא ....

תודה מראש!
עינת
19/09/2019 12:02
שלום

עובד בית קפה שכבר חודשיים לא קיבל את השכר שלו בטענות שונות ומשונות. המנהלים שלו ממשיכים להגיד לו שבעוד כמה ימים הכסף יכנס. (כרגע הוא כבר לא הולך לעבודה כי הבין שכנראה לא יראה את הכסף). הוא לא חתם על חוזה בתחילת העבודה ואני מניחה שעוד עניינים פורמליים של יחסי עובד-מעביד לא ממש התנהלו באופן תקין.

כשהוא פונה להנהלת חשבונות של החברה - הם מעבירים אותו למנהל שלו שממשיך להגיד שמחר הכסף יכנס וככה הלופ ממשיך.

(אני מניחה שהחברה לקראת פשיטת רגל וככה הם מורחים את העובדים שלהם).

מאיפה מתחילים ולמי פונים כדי לקבל את השכר שמגיע לו?

תודה
ו.ק
19/09/2019 11:41
עניין של חברה קרובה:

בראיון עבודה המנהלת שאלה אותה עם היא בהריון והיא השיבה בחיוב למרות שהיתה רק בשבוע 10. לא קיבלו אותה לעבודה בטענה שקיבלו מישהי אחרת אך לאחר זמן קצר היא גילתה שהמסרה עדין פנויה. יש לציין שגם סגנית המנהלת נכחה בראיון ושמע את השאלה.

גם בשבוע 11 עברה ראיון עבודה אצל מנהלת אחרת שעבדה אצלה בעבר וגם היא שאלה על הריון וקיבלה תשובה חיובית אז אמרה שתבדוק אם המשרה רלוונטית ומאז לא חזרה לחברה שלי בראיון הזה נכחה גם היועצת של האירגון ושמע את השאלה הישירה והלא חוקית.

האם ניתן לעשות משהו בנידון?
בעז
19/09/2019 11:59
עקרונית אסור לשאול את השאלה אך מצד שני להתקבל לעבודה כשהיא בהריון בשבוע 10 ולא לציין את זה זה מעין הונאה, אדם ששוכר עובד כנראה שהוא זקוק לו, והיא אחרי כחצי שנה תעלם לו נראה לך הוגן כשאת רוצה לפגוע בו?
היא תצטרך להוכיח שלא התקבלה לעבודה בגלל הריונה, וגם אם תצליח, ההוצאה על זה עלולה ליהיות גבוהה מההכנסה,
יש אמנם אירגוני נשים שתומכות במלחמה נגד אפלית נשים, אך תביעה כזו אינה בתום לב ולא נראה לי שירתמו, לא על כל עבירה על החוק כדאי לתבוע ולא כל זכות ניתנת למימוש.
תמרה
19/09/2019 10:02
אני מועסקת כמורה מחליפה בחוזה עפ"י שעות אפקטיביות.
התחלתי עבודתי ב 01/09/19 ואני מועסקת 4 ימים בשבוע.
האם אני זכאית לשכר עבור יום הבחירות ?
משה
18/09/2019 14:11
שלום לכולם, הייתי עובד בחברת קבלן במשרד ממשלתי, חלק מהעבודה הייתה ליסוע על מלגזה, לפני משהו כשלושה חודשים התלוננו (הלקוח) שאני נוסע מהר מידי ועשו לי שיחה עם המנהל איזור שלי (של חברת הקבלן). לפני משהו כמו חודש עיקמתי עם המלגזה איזה גג מפח, לא ייחסתי לזה חשיבות רבה כל כך אז לא הודעתי לאף אחד, בעקבות כך, לאחר שגילו (הלקוח) עשו מזה סיפור וזימנו אותי לשימוע לפני פיטורים.
את השימוע קיבלתי ביום ראשון 18/8 בשעה 6 בערב דרך הודעה בווצאפ, אמרו לי שהשימוע יהיה יום שלישי בבוקר ולא להגיע לעבודה יותר עד הודעה חדשה.
קצת יותר משבוע אחרי השימוע אף אחד לא יצר איתי קשר לגבי מה קורה, רק לאחר שאני יצרתי קשר עם מי שעשה לי את השימוע הוא אמר שהוא ילחץ על מי שצריך כדי לקבל תשובה, יום לאחר מכן הוא שלח לי מכתב פיטורים בווצאפ. הם לא שילמו לי על הזמן שהייתי בבית (האם מגיע לי בכלל?)

*יש לציין שהייתי עובד במקום שנה ו10 חודשים*

אשמח לעזרה, תודה רבה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!