עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 145
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

זהבה
07/05/2020 13:17
שלום רב!
אשמח למענה
אני עובדת מעל 3 שנים כסייעת תגבור בבית ספר
ובשנה האחרונה מספטמבר הורדתי שעות ואני עובדת רק יומיים :שלישי ,שישי, כי בשאר הימים אני לומדת לתואר
כרגע אחרי חופשת הקורונה חזרו בתי הספר לעבוד
אך ללא ימי שישי
מה שנותן לי פחות שעות לעבוד
אמרו לי שלא יתנו לי תשלום על הימי שישי
ואם אני רוצה אתן יום עבודה אחר
אבל זה ימי הלימודים שלי מה שבעייתי בשבילי

השאלה שלי אם בהתאם לנסיבות אני יכולה

להתפטר ולקבל את מלוא הפיצויים כי כביכול זה הרעת תנאים.

תודה רבה
דריה
07/05/2020 12:50
מספר שאלות בנוגע לחל"ת שלא מצאתי להן מענה בכתבות שלכם בנושא:

1. האם יש הגבלת תקופת עבור תשלום חלת או זה קשור אך לימי זכאות?

2. האם אני יכולה להסכים על חלת רק עד לתאריך מסויים ולא כי רצונו של מעסיק?

3. האם אני לא מסכימה לארכת חלת ומפטרים אותי, צריכים גם לשלם הודעה מוקדמת?

תודה מראש
הדס
07/05/2020 11:03
שלום, המעסיק הוציא אותי לחל"ת בעקבות משבר הקורונה מאמצע מרץ.
במידה ואני מוצאת עבודה חדשה מהי חובתי בנושא הודעה מוקדמת על התפטרות? אני עדיין בחל"ת
מריה
07/05/2020 08:48
שלום,
אני רוצה להתיעץ עם עורך דין בקשר לעבודה
אתמול קיבלתי דוח שעות ושמתי לב שהורידו לי שעות עבודה, והמנהל טוען שיצא חוק בתקופת הקורונה.

אני רוצה לדעת מה החוק אומר והאם זה קיים.
וחשוב לי להדגיש שלא הודיעו לעובדים על זה בכלל!!
אשמח לעזרתכם בנושא .
בלהה
06/05/2020 12:32
שלום. העסקתי עובדת משק בית מחודש יוני 2008 והיא התפטרה מרצונה בחודש פברואר2020. היא עבדה לפי שכר של 50 שח לשעה פעם אחת ב-שלושה שבועות. משנת 2009 עד 2013 היא עזבה ל-3 שנים. ואחר כך חזרה לעבוד עד 2020. ברצוני לדעת כיצד אדע כמה פיצויים, הבראה וחופש מגיע לה.
היא גם המון פעמים לא הגיעה. אני שילמתי עבורה בטוח לאומי מהיום הראשון ועד היום האחרון. אודה לכם באם תעזרו לי איך עושים חישוב כמה מגיע לה. (היא התפטרה מרצונה)
תודה רבה
יורם מימון
05/05/2020 22:30
האם מעסיק רשאי לעבור למתכונת עבודה מהבית ללא הסכמת העובד??
בעקבות ימי הסגר וההימנעות מהגעה לעבודה ראה זאת המעסיק והחליט שזה יותר כדאי לו ובעקבות זאת סגר את המשרד ושלח את כולם לעבוד מהבית
האם זה חוקי?????
קורונה
שירלי
05/05/2020 19:51
מה קורה במצב כמו שלי-
1. סגרו בתי ספר - ילדים ללא מסגרת בבית
2. גם בעלי וגם אני חיוניים
בעלי כבאי עובד משמרות
דהיינו ייצא לי להיעדר מהעבודה כ8 ימים בחודש
מי אמור לפצות אותי
כי תכלס אם יוצאת לחלת מרוויחה כמו שעובדת לסירוגין
גם מתאמצת גם מסכנת את עצמי ובסוף מרוויחה אותו דבר
אשמח למענה
תודה רבה
אילנה
05/05/2020 19:32
היום נחשפתי לראשונה לנושא ויש לנו מטפלת סיעודית כבר שנה. להבנתי יש להפריש משכרה אחוז מסויים וכן המעסיק.
לטענתה אף אחד לא הסביר לה והיא לא מוכנה להפריש מדי חודש. האם זה תקין?
רון
05/05/2020 17:32
שלום. אני אב לתינוקת בת שלושה שבועות. קיבלתי היום זימון לשימוע לפני פיטורים. כעבור שלוש שעות הודעתי שאני מתכנן לצאת לחופשת לידה. המעסיק (חברת ביטוח גדולה) מסרבת לאפשר לי יציאה לחופשת לידה בטענה שאיננה בתום לב אלא כדי למנוע פיטוריי. התכוונתי ממילא לצאת לחופשת לידה והתכוונתי לבקש זאת כשהילדה תגיע לגיל חודש. בגלל הזימון לשימוע הקדמתי את בקשתי. מה דעתכם? האם אני יכול ״להילחם״ בפיטורים שטרם נכנסו לתוקף. כיצד תמליצו לי לפעול? תודה
ספיר
05/05/2020 17:02
שלום וברכה

והלוואי שכולם/ן בטוב

אז עבדתי במשך שנה וקצת במקום עבודה שנתתי לו המון ממני, ולאחר תקופת הזמן הגיע מנהל חדש ופוטרתי במהרה כמו שאר הצוות ה"מיושן" של אותה התקופה.

בכל אופן- לאחר פיטוריי ראיתי שהכסף שהופרש אל קופת הפנסיה בכל חודש מהמשכרות שלי- לא הגיע לשום מקום במשך שנה וקצת.

לאחר אין ספור הודעות וטלפונים לבעלי המקום, אחרי חודשיים שפוטרתי כבר, הכסף הגיע אל קופת הפנסיה.

בנוסף - היו צריכים להעביר אליי 2.33% של פיצויי הפיטורין שלי (סכום ממש לא קטן), שכתב לי במייל מנהל החשבונות של החברה מה הוא הסכום אך הוא מעולם לא הגיע אליי.

עברה ח צ י ש נ ה מאז פוטרתי והכסף לא אצלי, ועוד בעלי המקום כל יום "מנפנפים " אותי ואומרים לי שדברים בבדיקה.

יש לציין שימים שלמים שיכולים לא לענות לי בכלל ואני ממשיכה לשלוח הודעות

אולי כדאי לציין שאני סטודנטית והכסף הזה בתקופה הזו (שמדובר באלפי שקלים) הוא כסף שאני זקוקה לו בלשון המעטה.

רוצה לשאול - מה ניתן לעשות עם דבר שכזה?
ויולטה
05/05/2020 16:22
היי,

חזרתי לעבודה אחרי חופשת לידה - בעבר עבדתי 9 שעות וכיוון שמגיעה לי בחוק שעת הנקה חשבתי שאמורה לעבוד 8 שעות, אך לאחר בירור במח' כספים בחברה בה אני מועסקת נאמר לי שאמורה לעבוד 8.6 שעות אז מנסה להבין איפה שעת ההנקה שלי? בדו"ח נוכחות רואה קיזוז של יותר ממה שאמור להתקזז, יוצא לי שכל יום בחודש אחרון נשארתי לעבוד 10-15 דק' יותר ומסתבר שזה לא נחשב כשעות נוספות בהצטברות אלה אני עוד אמורה לשלם לחברה בגין שעת הנקה.

אודה אם תסבירו לי כמה בפועל אמורה לעבוד אם לפני הלידה המשרה שלי הייתה בהיקף של 9 שעות ומשם התקזזה לי הפסקה של חצי שעה, ז"א 8.6 שעות

ולמה אין שינוי בהיקף המשרה עם שעת הנקה?

תודה
קרן
05/05/2020 16:17
המעסיק שלי הוציא אותי לתקופה של חל"ת כביכול מתאריך 1.4, אך רק ב-21.4 הגיש בקשת היתר למשרד הרווחה והעבודה. רק כיום נודע לי שהבקשה נדחתה, אציין שכל אותה תקופה לא יצרו עימי קשר כדי לעדכן במתרחש.

האם המהלך חוקי? מה קובעים חוקי העבודה לגבי הזכויות שלי במצב הזה?
ארתור
05/05/2020 15:36
שלום,

אני עובד כרופא מומחה בבית חולים מסוים ובמסגרת תפקידי אני מבצע גם כוננויות שמהוות מרכיב משמעותי מגובה המשכורת שאני מקבל כל חודש. אני עובד שכיר מן הסתם.

כבר מזה כמה שנים שמספר הכוננויות שביצעתי היה קבוע וגבוה יחסית משל שאר הרופאים שכן לעומתם, נושא הכוננויות אינו מוסדר אצלי בשכר באופן גלובלי, ולפיכך כמות הכוננויות שאני מבצע בכל חודש משפיע מאוד על שכרי. כך היה המצב במשך מספר שנים ואף אדם לא התלונן על המצב ובכלל זה על עבודתי.

עם זאת, לאחרונה יצאה החלטה להשוות את מספר הכוננויות של כל הרופאים. במצב זה היחיד שמושפע מן המהלך הוא אני, כאשר אני הולך לספוג נזק של כמה אלפים בעקבות זאת. התלוננתי על כך לממונים עליי והם בתגובה הציעו להסדיר את נושא הכוננויות בשכר הגלובלי, אך השכר שאקבל עבור הכוננויות הוא עבור מספר הכוננויות החדש שנקבע בהחלטה האמורה.

כלומר, הנושא אכן יהיה מוסדר בשכר אך הסכום שאקבל עבורו הינו נמוך באופן מהותי בהשוואה לסכום שקיבלתי בעבר – מדובר בהרעת תנאים משמעותית (קיצוץ של כ60%). כעת אני מוזמן לפגישה אצל הממונה לצורך הסדרת הבעיה. אני רוצה לציין שהדבר היחיד שאני רוצה לקבל מן הממונה זה את מספר הכונניות הישן, או לחילופין את הסכום עבור מספר הכוננויות שקיבלתי במשך מספר שנים. אינני מבקש דבר מעבר למרות שכעיקרון שכרי אמור להיות יותר גבוה בהרבה, שכן למרות העובדה שהפכתי למומחה ואף קבלתי שנים בסטאג', השכר שאני מקבל נשאר קבוע. כמו כן, הסכום שקבלתי עבור כוננות מסוימת היה סכום קבוע של כוננות יום חול אפילו אם ביצעתי את הכוננות ביום שבת או חג.

אם כן, אני רוצה לשאול מספר שאלות לפני הפגישה: ראשית, האם מדובר בהרעת תנאים משמעותית שמהווה עילה להתפטרות כדין מפוטר.

שנית, האם אי הסכמתי להצעה האמורה ורצוני לקבל את הסכום שקיבלתי במשך שנים מהווה דרישה בחוסר תום לב.

שלישית, האם אני רשאי לבקש מן הממונה סיכום כתוב ממנו של פרוטוקול הפגישה בינינו, שיכלול את הנימוקים שביססו את ההחלטה לפגוע בשכרי.

תודה מראש!
אורן
05/05/2020 15:30
שלום זקוק לייעוץ בנושא שכר של מעסיק
לאחרונה שמתי לב למשהו לא תקין מבחינת התגמול עבור שעות נוספות שאני עושה ואני מועסק בחוזה שעתי.
אני עובד בממצוע ביום בין 9-11 שעות ביום ועל כל יום משולם לי 8.5 שעות של 100% עוד שעתיים 125% ועוד שעתיים 150%
לעיתים קרובות אני עובד שישי/שבת ולמיטב הבנתי מהחוק במידה ועשיתי 42 שעות שבועיות (ללא שעות נוספות שבועיות או מחלה / חופשה) האם אני אמור לקבל 150 או 200אחוז בסופש?

והאם אני גם זכאי לשעות נוספות גם בסופשים לאחר שהשלמתי 8.5 שעות יומיות במידה וכן מה אחוז שאני אמור לקבל תוספת?

תודה מראש
נופר
05/05/2020 15:29
היי לכולם,
שאלה מורכבת בנושא דיני עבודה - שואלת בשביל חברה.
אשמח לתשובה חד משמעית ככל האפשר.

המקרה המדובר הינו הוצאה כפויה של עובדת לחל"ת ביוזמתו של המעסיק וזאת למרות חשש ותהיות מצידה של העובדת (בתחילת היציאה לחל"ת) יחד עם התנגדות מסויימת - בדיעבד לאחר כמה שעות ובאופן מתמשך מס' ימים אחר כך.

חשוב לציין שכל הנעשה, נעשה ללא טופס מסודר של יציאה לחל"ת וללא חתימתה של העובדת על הסכמתה ליציאה לחל"ת שהוסכם לכאורה בשיחת טלפון ובע"פ בלבד! ובעל כורחה של העובדת (בשל חוסר האונים העולה לאור המצב).

- לא צויין או הועלה צפי עד מתי וכמה זמן תשהה העובדת בחל"ת.
- גם לאחר שנאמר ע"י העובדת כי היא אינה שלמה עם הנושא - נתקלת העובדת באטימות וחוסר הבנה של המצב הנתון מצדו של המעסיק.

בהמשך לכל התנהלות הלקויה הזו החליטה העובדת שהיא אינה מעוניינת להמשיך במקום העבודה והיא רוצה להתפטר בתוך תקופת החל"ת.

וותק העבודה הוא של שנה+

האם במקרה שכזה התפטרותה של העובדת תחשב כמפוטרת? (דהיינו דין מתפטר כדין מפוטר)
וכמובן, האם קיימת זכאות לפיצויים מלאים ושאר הזכויות?

*אוסיף ואציין כי העובדת אינה חתומה על שום סעיף המתיר כל התנהלות שכזאת.

תודה רבה מראש!
ידידיה
05/05/2020 15:28
שלום. מי שמתפטר כדת וכדין עם הודעה מראש וכו' ללא עילה מיוחדת, זכאי לפיצויים מסויימים או לא זכאי לכלום? בנוסף, במידה ונדרשת הודעה מראש, המעסיק יכול להפסיק את ההעסקה מיידית או שגם הוא מחוייב להעסיק עד תום התקופה שעליה צריך להודיע מראש (מקווה שהובנתי)? תודה
רויטל
05/05/2020 15:21
שלום,

אני עובדת בחברה כבר 3 וחצי שנים ועל פי החוק במידה ואתפטר אני צריכה לתת לו חודש. השאלה כזו הוא הוציא אותי לתקופת חל"ת וכרגע אין צפי חזרה כי זו חברה שעובדת בעיקר עם חו"ל ואני חתומה לחלת עד סוף מאי כרגע.

במידה וקיבלתי הצעת עבודה והם רוצים שאתחיל מיידי מה החוק אומר במחינת המעסיק?

האם אני מתפטרת ועדין צריכה לתת לו חודש למרות שאני לא עובדת כרגע ולא אעבוד בחודש הקרוב. כמובן שמוותרת על הכסף מביטוח לאומי ברגע שאתחיל לעבוד.

מה אני צריכה להגיד לבוס שהתפטרתי וזהו האם מגיע לי פיצויים כי הסיבה שהתפטרתי זה כי אני לא עובדת ולא אעבוד בזמן הקרוב בגלל שהוא החליט.

תודה לעונים
שי
05/05/2020 12:37
שלום!
דודתי עובדת 17 שנה במקום עבודתה, בחודשיים האחרונים במקום לצאת לחל"ת לקחה ימי חופש ועכשיו כשהם נגמרו היא התבקשה לצאת לח"לת, אני המלצתי לה לסרב היות והיא עברה את גיל הפנסיה וכנראה שגם לא תוחזר לתפקיד.
כמה שאלות:
1. במידה והיא מסכימה לצאת לחל"ת, האם לאחר התקופה הרשומה במסמך כלומר לצאת לחודשיים של חל"ת (היא חותמת על מסמך שמצהיר את הסכמתה) המעסיק יכול להאריך אותו?
2. במידה והמעסיק יכול להמשיך כרצונו את החלת, ובמידה והיא לא תוחזר לעבודה בתקופה הקרובה, היא תוכל להתפטר כדין מפוטרת?
3. לטענתה המעסיק הפריש פיצויי פיטורים במשך שנים לקופת הגמל שלה, אך לאחר בדיקה של תלוש השכר לא ראיתי אזכור לזה, איך ניתן לגלות אם באמת הופרש? (לדעת אם היא זכאית לעוד פיצויי פיטורים)
4. האם זה הגיוני שגם העובד מפריש פיצויי פיטורים? (לטענתה היא והמעסיק מפרישים פיצויי פיטורים לקופת הגמל)
תודה רבה על העזרה!
זיו
05/05/2020 12:36
היי שלום,
עבדתי בבחירות לכנסת ה-23 מטעם הליכוד, משמרת כפולה הכוללת ספירה המשכורת שאני אמורה לקבל היא 1417 שקל.
עברו חודשיים כבר מיום הבחירות ועוד לא קיבלתי את התשלום. שוחחתי שם עם איזשהו מספר וואטצאפ שנתנו לי והם לא נתנו לי אף תשובה.
רציתי לדעת אם יש אפשרות לערב עו״ד בנושא זה.
האם זה ישתלם? התשובות שלהם ממש מעצבנות ולא עוזרות, הם אמרו לי שהם העבירו את זה לחשבון בנק והמספר בכלל לא שלי, בנוסף הם אומרים לי שזה המספר חשבון שהוקלד דרך הודעה שקיבלתי לנייד ואני לא הצלחתי לפתוח את ההודעה הזו בכלל ובגלל זה פניתי למישהו מטעמם.

מרגיש לי משהו מסריח...
רויטל
05/05/2020 07:56
שלום אני עובדת בשתי מקומות עבודה ובשניהם אני בחלת. בימים הקרובים רק מקום עבודה אחד מחזיר אותי לעבודה . שאלתי: האם ביטוח לאומי ממשיך לתת אבטלה/ השלמה בעבור מקום העבודה השני שעדיין אני בחלת??( מציינת כי זה מקום העבודה העיקרי ) אודה לתשובתכם תודה
פלוני אלמוני
04/05/2020 23:34
היי
אני עובד 3 שנים כמאבטח בביהח במרכז הארץ.
בביהח בימי א-ה החל מהשעה 22:00 ועד השעה 08:00 אין מזכירה בחדר המיון וגם לא בסוף השבוע/חגים ולכן אין מי שיקלוט במחשב במערכת הרפואית את החולים שפונים לביהח
עד לפני כחודש הרופאים היו עושים את תפקיד המזכירה ופותחים תיק רפואי לחולים שמגיעים לבדיקה במיון בימים בהן אין מזכירת רפואית
אך בעקבות סירובים לעשות זאת ניסה הביה"ח למצוא פתרון והציע לאחים הכללים שנמצאים במשמרת לעשות את תפקיד המזכירה ולפתוח תיק רפואי ובתמורה לקבל 50 שח עבור כל תיק שנפתח, משסירבו האחים הכללים לדרישה, החליטה הנהלת ביהח לחייב את המאבטחים לעבור לעבור קורס מזורז על מערכת הרפואית ולאחר מכן לעשות את תפקיד המזכירה בימים בהן הן לא נמצאות
פתיחת תיק רפואי,הוצאת צמיד ומדבקות, קליטה והעברת מטופלים להמשך אשפוז ,הזנת תסמינים,מחלות וכדומה...
וזאת ללא התייעצות עם המאבטחים וכמובן ללא שום תוספת תשלום(בניגוד למה שהוצע לאחים כללים).
וכל זה כשאנחנו תחת חוזה בהגדרת תפקיד מאבטח/שמירה.
שאלה שלי האם יש פה מקום לדרוש יחסי עובד מעביד מול ביהח ולא חברת השמירה ,והאם זה לא נחשב להרעת תנאים?
ובכללי אשמח מה אפשר לעשות במצב הנתון?
יסמין
04/05/2020 20:03
היום הודיעה לי המנהלת שלי שכנראה לא אחזור לעבוד עד הלידה, בעוד 3 חודשים. כרגע אני כבר בחלת מה 20.3.
האם דמי הלידה יחושבו לפי השכר לפני היציאה לחלת או לפי גובה דמי האבטלה בחלת?
תודה מראש
קרן
04/05/2020 17:44
שלום רב,
התפטרתי בחודש פברואר האחרון ובתשלום חודש העבודה האחרון בוטל לי באופן חד צדדי סעיף תוספת קבוע ששולם לי בכל חודש בחודשו. בנוסף, אולצתי לנצל חלק מימי חופשה שהיו לזכותי,ולאחר ניצול מספר ימים חלקי, נותרו לזכותי 6.5 ימים אותם המעסיק מסרב לשלם לי בטענה כי בחודשים הקודמים היו לי שעות חוסר ולכן הוא מקזז אותם כנגד יתרת הימים שנותרה.
האם הדבר חוקי הן לעיניין ימי החופשה והן לסעיף התוספת הקבוע שבוטל חד צדדית.
תודה מראש,
קרן
פיצויים
גנט פ
04/05/2020 17:28
שלום. המעסיק שלי אותו מעסיק רק שינה את השם ו ח.פ ... האם אני זכאית לפיצויים ? אם כן עד מתי אני צריכה לקבל את הפיוציים ? תודה
רותם
04/05/2020 16:12
אני לא אשת מקצוע, אין לי תשובות להכל אבל הצלחתי לברר ולהבין לא מעט. זה קצת ארוך אבל מקווה שיעשה סדר למי שצריכה:
1. הייתה תקופה של שבועיים ממש בתחילת המשבר בו הותר למעסיקים להוציא נשים בהריון לחלת גם ללא היתר משרד העבודה. אבל שימו לב! עליהם היה לקבל אישור בדיעבד! בטח ובטח במידה ולא הסכמתן והוצאתן בכוח בגלל המצב. במידה והוצאתן אחרי התקופה הזאת אז בוודאי שיש צורך באישור וכן הסכמה *בכתב* שלכן.
2. על כל מקרה לא תעלה תקופת החלת על 60 יום. 3. במידה והמקום בו אתן עובדות התחיל להחזיר עובדים לפני תום 60 ימים, הראשונות!!! שצריכות לחזור אלה נשים בהריון! (בהנחה שאתן רוצות ומסכימות לחזור כמובן). החזרה תעשה בהקף המלא של המשרה הקודמת. ניתן להגיש בקשה למשרד העבודה לצמצום הקף משרה. אך עד קבלת האישור יש להחזיר במיידי ובהיקף המשרה המלא שלכן!
4. מוקד דיווח על פגיעה בזכויות העובד יעזרו לכן עם המקרה הספיציפי שלכן ויתנו לכן סימוכין לדברים שכתבתי לעיל. הם יכתבו לכן מייל עם הסבר שתוכלו להעביר למעסיק או לחילופין יכתבו לבקשתכן מייל הדורש מהמעסיק להחזירכן לעבודה. המספר: 037347839 או אותו מספר עם 40 בסוף. הם עונים מ8 בבוקר ועד 15.30 בצהריים.
5. לגבי חישוב דמי חלד ואבטלה עוד לא הצלחתי להבין לגמרי. עפי אתר ביטוח לאומי דמי הלידה לא ייפגעו מחודשי החלת. עם זאת, החזרה לעבודה באחוזי משרה נמכוים יותר עלולה כן לפגוע בחישוב. להבנתי, אם מצליחים להוכיח שהפגיעה היא בעקבות הקורונה אז לא אמורים לעשות בעיות.

מקווה שזה עזר
שלי
04/05/2020 16:03
האם זה נכון ש"התקופה שבה היה ניתן להוציא לחל"ת כפוי בעקבות הקורונה היה רק מה-1.3 ועד 19.4 ולא מעבר לתאריך הזה?

אני מסיימת חופשת לידה בסוף מאי ומעסיק אמר לי בזמנו שיוציא אותי לחל"ת אחרי חופשת לידה. עכשיו פתאום מנהלת משא"ב טוענת שזה בלתי אפשרי והיה ניתן רק עד 19.4? הגיוני? אני כמובן מעוניינת שיוציאו אותי לחל"ת.
לבנת
04/05/2020 15:09
היי,

לפני כשנה, בחודש השני להעסקתה המטפלת של בננו, נפלה בגינת המשחקים. כתוצאה מכך, קיבלה 11 ימי מחלה (כולל סופ"ש).

למרות שלא היו לה ימי מחלה צבורים שילמנו לה אותם במלואם.

ועכשיו לשאלות:

אם לא היו לה ימי מחלה צבורים- על מי מוטלת חובת התשלום? עלינו או על ביטוח לאומי?

אם כבר שילמנו, האם נוכל בסיום ההעסקה לקזז אותו מהתשלום האחרון.

האם היא תוכל לקבל את הדמי פגיעה רטרואקטיבית מבטוח לאומי מלפני שנה (אפריל 19).

תודה רבה מראש!
יובל
04/05/2020 15:00
הי

אשמח להתייעצות משפטית בקשר לעובדי חוץ בימי קורונה.

אני מועסקת על ידי חברת השמה בחברה אחרת בה בוצע קיצוץ שכר למספר חודשים.

מאחר וחברת ההשמה גוזרת רווח חודשי מהמשכורת שלי, האם הגיוני שהיא תודיע לי על קיצוץ מלא על חשבוני ולא תשא גם היא בנטל?

האם היא רשאית להודיע לי על הרעה בתנאים מבלי לקבל ממני אישור חתום?
חופשה
ורג
04/05/2020 13:44
האם מעביד יכול לכפות על העובד לנצל יותר מפעם בשנה 7ימים של חופש רצופים ללא הסכמת העובד
שרי
04/05/2020 12:35
היי

אני עובדת מהבית בגלל הקורונה - כמו עוד עובדים רבים של המעסיק, שהוא חברה פרטית. אני בהריון ויוצאת לבדיקות שגרתיות במהלך ההריון. ידוע לי שאני אמורה לקבל תשלום עבור 40 שעות שבהן יש לי אישור רפואי שהייתי בבדיקה שקשורה להריון. רציתי לוודא אתכם האם המעסיק אמור לשלם את 40 השעות שמגיעות לי למרות שאני עובדת מהבית? גם בתקופה הזאת?

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!