פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 989
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

א.ס
21/05/2014 15:52
עובד עבד 30 שנים וקיבל משכורת ברוטו חודשית בסך 18,000 ש"ח בתלוש + 8,000 ש"ח בשחור.

העובד עבד בשעות נוספות רבות אך תלוש השכר מציין רכיב אחד בלבד - שכר יסוד - 18,000 ש"ח.

השאלות המתעוררות:

1. האם לצרף את הסך שקיבל בשחור כשכר קובע לצורך חישוב פיצויים, להפרשות פנסיוניות, ולתעריף מקורי לשעה ?
האם העובד מסתכן בעבירה על החוק הפלילי ואם כן, ועד כמה?

2. אם התשובה היא כי מוטב שלא להתייחס לחלק ה"שחור", מה יקרה אם אתייחס אך ורק לתשלום החודשי והמעסיק יטען ויוכיח שהחלק הנוסף שולם לו בשחור, האם בית הדין יכול לראות אותי כמעלים מידע מהותי ?

3. מה המשמעות לכך שתלוש המשכורת לא מראה כי לעובד הופרשו סכומים לקרן הפנסיה, אך בפועל אכן קיימת פוליסה כזאת והופרשו אליה סכומים בהתאם לתנאי הפוליסה ?

תודה לכולם
יובל
21/05/2014 14:50
בעל החברה הודיע לי כי יפחית את משכורתי (בכ 25%) לאור המצב הקשה של החברה וכי הוא מתכונן לערוך חתך רוחב בחברה ולפטר עובדים. לטענתו לא יפטר אותי אלה יעביר אותי לתפקיד אחר (בעל מעמד פחות) כי הוא מרגיש שאני "כמו משפחה".

תאריך ההודעה היה בעשירי לחודש. אני נאלצתי להסכים להפחתת השכר בשל תלותי בעבודה מבחינה כלכלית.

בפועל במסגרת חתך הרוחבי בחברה שיש בה כ 40 עובדים, פוטרה עובדת אחת שחזרה מחופשת לידה (לאחר ההשלמת המינימום הזמן החוקי לפיטורין) וכבר הועסק מחליף במקומה.

המעסיק נתן לי משכורת מופחתת כבר על אותו חודש (גם על הימים טרם ההודעה) לאחר דרישתי לקבל את השכר הקודם לפחות על הימים טרם ההודעה הסכים ואמר ש"ידאג לי"... ואני מחכה לראות אם אכן אקבל את הסכום.

לעובד מקביל אלי שגם איתו התבצע אותו תהליך ינתן השכר המלא הגבוה לאותו חודש בו נמסרה ההודעה. (ככל הידוע לי התהליך בוצע רק עם שנינו, בשלב בו הסתיימה התחייבות חוזית בין המעסיק לבניינו על המשכורת בעקבות עסקה שנעשתה ביניינו)

שאלתי היא האם מותר למעביד להפחית שכר מידית מיום ההודעה על ההפחתה או שעליו לתת התראה מינימאלית להפחתה.
עו"ד אריק שלו
21/05/2014 15:05
ניכר כי מדובר בהרעה מוחשית בתנאי העבודה.
הנך מוזמן ליצור קשר עם משרדנו לצורך בירור מעמיק וייעוץ פרטני בהתאם.
יובל
21/05/2014 15:29
אכן כמו שחשבתי. המעסיק פודע בלא מעט עובדים על ידי קיצוץ שכר משמעותי מאד ופיטורים. שלחתי את הפרטים שלי ואני מקווה שתיצרו איתי קשר בהקדם לטיפול משפטי בנושא...

יובל
רון
21/05/2014 13:04
יצא לי לעבוד 9 ימים רצוף ללא יום מנוחה וראיתי שיש חוק כזה שאסור לעשות את זה לעובד, שמתי לב בדו"ח השעות בסוף החודש שהמנהל הסיר לי את היום השביעי ושם אותו פשוט ביום אחר ללא ידיעתי, חייב לציין שזו לא הפעם הראשונה שעושים לי את זה וגם נתתי אזהרה מראש למנהל שיוצא לי לעבוד 7 ימים רצוף אמר שיטפל בנושא וימצא לי מחליף...כמובן מה הוא עשה טיפל את זה בדרך שלו ושינה לי היום שעבדתי?! מה ניתן לעשות?! במיוחד שזה משהו שזה חוזר על עצמו
עו"ד אריק שלו
21/05/2014 13:46
שלום,

הדבר אינו חוקי ונוגד את חוק שעות עבודה ומנוחה.
אנא פנה לייצוג משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
גרשון
21/05/2014 09:41
אם בתי המשפט ממעטים לפסוק פיצויי הלנת שכר,כפי שעניתם בפורום,לשם מה חוקקו את החוק שמחייב את המעסיק לשלם את השכר עד ה 9 בחודש? מה ירתיע את המעסיקים לשלם משכורות מעבר ל 9 בחודש? זה פשוט לא הגיוני.
יניב
21/05/2014 11:25
ממתי חוק והגיון הולכים יחד? יש לא מעט חוקים שרבים מאיתנו לא מוצאים בהם כל הגיון. תן לי לחדש לך, בכל חודש אלפי עובדים בישראל סובלים (מאד) בגלל הלנת שכר ולא עושים כלום כי לחוק אין שיניים אמיתיות... רוב התביעות שמגישים נגד מעסיקים מוגשות על כמה סעיפי תביעה אחרת אין להן הצדקה כלכלית. וכן, אני מסכים איתך - אין בזה הגיון אבל אלה חוקי העבודה........
גרשון
21/05/2014 12:58
אז צריך לעשות משהו לגבי זה,או שיבטלו את החוק או שיאכפו אותו,זה לא הגיוני לחוקק חוק שנועד להגן על זכויות עובדים, וברוב המקרים,כאשר מוכח שהחוק הופר,לא להעניש את המעסיק המפר!!!
בתיה
21/05/2014 12:15
רציתי לדעת אם מי שעובד משמרות וערב חג לא עובד היות והמשמרת שלו אחרה'צ מגיע לו לקבל תשלום עבור יום החג, כי ידוע לי שמגיע לעובד 9 ימי חג בשנה, אם עובדים מעל 3 חודשים אחרת אף פעם אי אפשר לקבל תשלום עבור יום החג האם זה נכון?
עו"ד אריק שלו
21/05/2014 12:23
שלום,

תשלום עבור ימי חג לעובד בשכר שעתי יעשה בהנחה והוא עבד מעל 3 חודשים והוא עבד ביום לפני ואחרי החג.
מיכל
21/05/2014 10:05
מה דינו של עובד שטרם מלאה שנה לעבודתו אך יחד עם זאת עובד בחברה כבר 9 חודשים?
עו"ד אריק שלו
21/05/2014 10:53
שלום,
תשלום עבור ימי הבראה הוא מהחודש ה-12 לעבודתך.
רונית
21/05/2014 10:08
שלום, אשמח לדעת האם עובדים העובדים לפי שכר שעתי ולעיתים גם במשמרות, אמורים לקבל שכר על יום טיול/גיבוש/ערב חברה וכד'?
האם זה משנה אם המעביד מחייב או לא מחייב להגיע לפעילות?
עו"ד אריק שלו
21/05/2014 10:52
שלום,

לכאורה, על המעסיק לשאת בהוצאות הטיול ועל שכרך באותו יום.
פיטורים
אבי אגיב
21/05/2014 10:27
שלום
אני עובד חברת HP ביחידת מיחשוב של EDS תנובה
אתמול זומנתי לשיחת משוב חצי שנתית שבה נמסר לי שאני מועמד לפיטורין או שאשאר עם חצי מהשכר שלי
ברצוני לציין שהנני עובד מעל ל 35 במקום עבודתי וצברתי ותק של 35 בקג"מ3
חוות הדעת במשך כל השנים היו מצויינות מקבל מחמאות על טיב ואיכות עבודתי,טענת הפיטורין ציצמצומים לשאלתי מדוע אני והאם זה מפאת גילי ולמה לא האחרון שהגיע לא היתה תשובה
האם יש עילה להגשת תביעה על פיטורים לא חוקיים עקב אפלית הגיל למרות שא נאמר במפורשות שזו הסיבה,
ברצוני לציין שמשכורתי כלל לא בשמים
עו"ד אריק שלו
21/05/2014 10:52
שלום,

לא מובן מה בדיוק גילך ואיך זה משפיע על פיטוריך?
מתעניין
21/05/2014 09:46
בוקר טוב,במהלך השנתיים האחרונות עברתי שני מקומות עבודה, בשניהם עבדתי קצת פחות משנה,כל אחד מהמקומות הללו עשה עבירות הקשורות בזכויות העובד. את המקום הראשון עזבתי לפני כשנה,את המקום השני עזבתי לפני כחצי שנה. האם אני יכול להגיש את שתי התביעות באותו הזמן,או שזה ייראה לא טוב מבחינת בית המשפט לדיני עבודה?
עו"ד אריק שלו
21/05/2014 10:00
שלום,

אין מניעה להגיש שתי תביעות בו זמנית.
יריב
18/05/2014 09:46
לפני כשנה פוטרתי ממקום עבודה מסויים,הפיטורים נבעו מהעובדה שביקשתי לקבל את זכויותיי. אני אסביר את עצמי : לקראת סוף ינואר 2013 פניתי למנהל שלי וביקשתי לקבל את זכויותיי שנמנעו ממני עד אותו רגע,המנהל שלי אמר לי שהאחראי עליו הוא זה שאחראי על יחסי עובד מעביד,השיחה שלי עם המנהל הגדול הפכה תוך כמה דקות לשיחת שימוע לפני פיטורים, ככה סתם,בלי שום התראה!!!! האם היום,שנה אחרי,אני יכול לתבוע על הלנת שכר (השכר היה משולם בחלקו ב 1 בחודש והיתרה ב 15 בחודש) ועל פיטורים לא חוקיים?
עו"ד אריק שלו
18/05/2014 09:53
שלום,

אכן את עדיין יכולה לתבוע על אותם מעשים בלתי חוקיים. אנא פני לייצוג משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
יריב
18/05/2014 10:00
ומה לגבי עניין הלנת השכר? כל חודש,במשך שנה,השכר היה משולם בחציו ב 1 בחודש והיתרה ב 15 בחודש. האם אני יכול לתבוע גם על זה?
עו"ד אריק שלו
19/05/2014 13:41
שלום,

ניתן מענה.
ביז'ו
19/05/2014 13:39
גם אותי פיטרו לא מזמן,והשכר שלי שולם אחרי העשירי בחודש,לפעמים ב 13 ולפעמים ב 14 בחודש. מה הסיכוי שלי לקבל פיצוי על הלנת השכר?
עו"ד אריק שלו
19/05/2014 13:40
שלום,

הפיצוי לקבל שכר עבור הלנת שכר הוא אינו גובה.
ביז׳ו
20/05/2014 09:54
RE: RE: RE: RE: פיטורים לא חוקיים עו"ד אריק שלו 01/01/1970 02:00
שלום,

הפיצוי לקבל שכר עבור הלנת שכר הוא אינו גובה.
אפשר הסבר?
עו"ד אריק שלו
21/05/2014 08:29
שלום,

בתי הדין ממעטים לפסוק פיצויי הלנה.
א.ח'ורי
21/05/2014 04:43
אני מורה בבי"ס -ביום 6/3/2014 מנככ"לית ביה"ס זימנה אותי לשיחה/ישיבה תכופה אשר בתכליתה "פגיעה אישית -מקצועית"
הטחת האשמות שווא לעברי מכאן נפגעתי קשות ובפני תלמידי הכיתה התמוטטתי נפשית-פיזית עד כדי אובדן הכרה עקב התרגזות -משם פוניתי למרפאה סמוכה ומיד לבי"ח.
ביקשתי מההנהלה טופס 250 ולאחר עינויים רבים קיבלתי את הטופס אך לא צויינה בו האמת היינו הנסיבות אשר הובילו למאורע המחריד אותו חוויתי על רקע התרגזות מהישיבה אלא צויינו דברים לא אמיתיים אשר מראים על מצב בריאותי
"עייפות" רגיל.
פניתי להנהלה בכתב לתיקון העיוות ולציון האמת -אך עד עצם היום לא נעניתי.
אנא תגובתכם
עו"ד מיכה דוד
21/05/2014 07:35
שלום רב,
עם הגשת התביעה למל"ל יהיה עליך לציין את תאור המקרה שהביא לתאונת העבודה מבחינתך והעניין יבדק עד תום.
רק בריאות,
עו"ד מיכה דוד.
אלונית
20/05/2014 22:09
היי, רציתי לדעת בנוגע לתשלום ימי מחלה. אני עובדת במקום כבר שנה וחודשיים, במשמרות. קיבלתי חופשת מחלה, ורציתי לדעת איך בעצם זה משולם... האם כרגיל כמו משרה מלאה ז״א יום ראשון 0, שני שלישי 50% ורביעי 100%? הסיבה שאני שואלת. הינה מכיוון שהמנהלת שלי אמרה כי לא ככה משלמים לי שכן אני עובדת במשמרות ורק אם אני רשומה בסידור עבודה באופן רציף אני אקבל ימי מחלה.
הגיוני או לא? לי אישית נשמע שלא...
עו"ד מיכה דוד
21/05/2014 07:34
שלום רב,
על פניו - יש הגיון רב בתשובת מעסיקתך.
תשלום דמי המחלה, כמו תשלום דמי חגים, מילואים וכו' באים לפצות על אובדן שכר שנגרם לך בפועל.
כשם שלא משלמים ימי מלה על ימי מנוחה (חגים ושבתות) כך אין זה הגיוני כי ישלמו לך כספים בגין ימים בהם מראש לא היית אמורה לעבוד במקום העבודה המסוים.
רק בריאות,
עו"ד מיכה דוד
שימרית
20/05/2014 09:11
בוקר טוב

אני עובדת בארגון גדול ומסודר כ- 7 שנים (חלקן במשרה תקציבית+ וחלקן ארעית). לאחרונה פניתי וזכיתי במכרז לתפקיד עם קביעות. בהצעת השכר התברר לי שמורידים אותי בדרגה וגם במשכורת מכיוון שדרגות המכרז נמוכות יותר מדרגתי הנוכחית.(יש לציין שמתח הדרגות הופיע בפרסום המכרז). ברצוני לשאול האם זה חוקי? הרעת תנאים?

בנוסף אציין שאני בטיפולי פוריות (דבר שידוע במחלקת כ"א) ובעבר כשבקשתי להתקדם נמסר לי ע"י מח' כ"א שלא ניתן לשנות תנאי העסקתי עקב הטיפולים. מדוע פתאום זה אפשרי?
רועי רביבו
20/05/2014 20:09
הייתה לי תאונת עבודה שבא קיבלתי פיצוי מביטוח לאומי ובעל הבית שלי הוריד לי הסכום של הפיצויים מהמשכורת האם זה הליך חוקי?
אילן
20/05/2014 20:28
רופא תעסוקתי אישר לי לעבוד בחצי משרה למשך מספר חודשים. המעביד מבקש שאביא אישור מחלה מרופא המשפחה עבור השעות שאינני עובד. זאת כדי שיוכל לחייב את שעות המחלה הצבורות שלי. האם לא מספיק לו אישורו של הרופא התעסוקתי?
הדס עובד
19/05/2014 09:03
שלום
חוזה העבודה שלי מוגדר בין השעות 8:00-16:00 והמשכורת היא גלובלית, בחודש אפריל צברתי כ-9 שעות נוספות
המעסיק שלי טוען שעלי לצאת מוקדם בימים אחרים כדי לקבל פיצוי על השעות האלה,האם יש לו חובה לשלם לי בעבורן ערך שעה של 125%?
אשמח לדעת מה החוק מחייב במקרה זה
בתודה מראש,הדס
עו"ד מיכה דוד
20/05/2014 23:27
שלום רב,
חוק שעות עבודה ומנוחה מחייב תשלום של 125% ו/או 150% בעבור עבודה בשעות נוספות.
לא ניתן לקזז שעות רגילות בשעות נוספות.
אל תוותרי הדס, פשוט אל תוותרי! :)
בהצלחה,
עו"ד מיכה דוד
ננוש
19/05/2014 10:36
שלום, רציתי לשאול, האם במידה וקיבלתי המלצה מרופא המשפחה להפחתת היקף המשרה בהריון, ניתן למשוך את האישור, לבטלו או להצהיר שאני מעונינת לעבוד יותר משעות העבודה שהוגדרו באישור וזה פוטר את מקום העבודה מאחריות
עו"ד מיכה דוד
20/05/2014 23:26
שלום רב,
ניתן לבטל אישור רפואי באישור רפואי או חוו"ד רפואית נוספות, עדכנית יותר, שתציגי בפני המעסיק.
עד אז - מעסיקך כפוף להמלצות הקבועות המסמכים הרפואיים שמסרת בידיו.
בהצלחה,
עו"ד מיכה דוד
אהובה
20/05/2014 20:51
לאחרונה הייתי במומ לגבי משרה חלקית. המעסיק דרש שאחתום שלא אעבוד בשום מקום אחר והציג את זה כמובן מאליו. רציתי לדעת אם הדבר חוקי. בנוסף הוא טען שיש לו בעיה עם שאיפותי האישיות (אני אקטיביסטית ופעילה בחיי האישיים).
האם זה נורמלי?
תודה!
אהובה
עו"ד מיכה דוד
20/05/2014 23:24
שלום רב,
היות וחופש העיסוק הנו בבחינת זכות חוקתית (על חוקית) בשיטת המשפט שלנו, הרי שעומדת לך הזכות לעבוד בכל עבודה בה תחפצי, בכפוף לסייגים מאוד ספציפיים, שיכולים לאפיין מקצועות מסוימים או תפקידים מסויימים.
בהצלחה,
עו"ד מיכה דוד
רות
20/05/2014 09:08
היי,

אני מקוה שפה אני אקבל תשובה. הגשתי אישור מחלה לשבוע שהייתי חולה בבית. קיבלתי תשובה שהמנהלת חשבונות שאישור לא התקבל כי חסרה סיבת היעדרות. עכשיו אני לא רוצה שידעו מדוע הייתי בחופשת מחלה. זה אישי. חייבת להיות סיבת ההעדרות? אין איזה חסיון רפואי?
עו''ד מיכה דוד
20/05/2014 23:20
שלום רב,
המחלה בגינה קיבלת את אישור המחלה - איננה מעניינה של מנהלת החשובונת שלך, וככל ועולה ספק באשר לאמיתות תוכנו - הרי שמעסיקך יכול לבקש ממך להבדק ע"י רופא מטעמו.
רק בריאות,
עו"ד מיכה דוד
ליאור
20/05/2014 20:45
שמעתי שאם אני מתפטר מעבודתי כשכיר על מנת לפתוח עסק )
(בתחום אחר) עצמאי מגיעים לי הפיצויים
האם נכון?
עו"ד מיכה דוד
20/05/2014 23:18
ממי שמעת דבר כזה ??? :)
שירלי רגב
20/05/2014 16:07
היי,
אודה לכם אם תוכלו לעזור לי עם שאלה שאין לי מושג אל מי להפנות. במידה ולא ניצלתי את 40 השעות לצורך בדיקות במהלך תקופת ההיריון, האם אני יכולה לקחת אותן במרוכז כימים מלאים ממש בסמוך ללידה במקום ימי חופש או מחלה?
מקווה שהשאלה ברורה ותודה מראש,
שירלי
עורך דין ארז כהן
20/05/2014 16:50
הדבר בעייתי שכן עבור ניצול השעות את צריכה להביא אישור רפואי כי מדובר בבדיקות לצורך ההיריון ופיקוח רפואי.
אורי
20/05/2014 15:27
שלום לך,

עבדתי 6 שנים במשרה מלאה ושנה אחרונה ב 50% משרה.

האם חישוב פיצויי פיטורים חייבים להיחשב בהתאם ?

האם מעסיק יכול לחשב 7 שנות עבודה * 50% משרה?

יש לי עוד שאלה בתביעה הקודמת שלי עורך דין שלי אמר שאם יש לי הכשרת מאבטח ויש לי תעודה שעברתי הכשרה אז לפי החוק מגיעה לי סכום חד פעמי שמעסיק צריך לשלם לי בעת פיטורים האם זה נכון?? לפי דעתי אפילו קיבלתי פעם שעברה 1500 ש"ח .... מכיר משהו כזה??

ועוד משהו נצברו לי בערך 13 ימי חופשה האם מעסיק צריך לשלם לי בפיצויי פיטורים או שזה עבוד כבר??

ושאלה אחרונה בעת שהחברה הפסידה מכרז ואני יודע את זה מצד שני אני נשאר באותו מקום עבודה עם חברה חדשה האם החברה הישנה צריכה לתת לי מכתב הודעה מוקדמת ? וכמה זמן לפני סיום העבודה היא צריכה לעשות זאת ?

כי ב 1.6 אנחנו עוברים חברה ועדיין החברה הישנה לא ישבה איתנו ולא דיברה על שום פיצויים .....
עו"ד אריק שלו
20/05/2014 15:41
בשל שאלות הרבות הנך מוזמן לפנות לייעוץ ראשוני לצורך בירור מעמיק והכוונה בהתאם.
עלום שם
20/05/2014 14:52
שלום,

אני עובד במרכז הזמנות שבו מחלקות שונות.
בעבר עבדתי במחלקה מסויימת, ולא מזמן קודמתי לתפקיד אחראי משמרת במחלקה אחרת במרכז.
הגדרת התפקיד שלי שונה ממה שהייתה בעבר ואיני שייך למחלקה הקודמת יותר.

אולם, לאחרונה החל עומס גדול במחלקה שאליה הייתי שייך בעבר, ומנהל המרכז דורש ממני להשאר שעות נוספות על מנת "לעזור" באותה מחלקה, למרות שאיני שייך אליה יותר ואינני אמור לבצע את תפקידם יותר.

המנהל טוען שכחלק מהחוזה אנו נדרשים לשעות נוספות בעת הצורך לפי החלטת מקום העבודה.השאלה שלי היא האם ניתן לחייב אותי לשעות נוספות גם כאשר מדובר בביצוע תפקיד אחר באותו מקום עבודה???

תודה
עורך דין ארז כהן
20/05/2014 15:18
ניתן לבקש ממך לעבוד בשעות נוספות בדיוק כמו שניתן לבקש מעובד לפי משמרות לעבוד ביום מסוים.
אם תעבוד בשעות נוספות כמובן שתהיה זכאי לגמול בגינן.
לימור
20/05/2014 14:14
אם אני יוצאת בבוקר ישירות מהבית לפגישה / כנס מחוץ למשרד. האם חוקי לקזז זמן מהלוך וחזור לפי מרחק הנסיעה שלי מהבית למשרד?
אם למשל אני במרחק של חצי שעה נסיעה מהבית למשרד. והפעם יצאתי בשעה 7:30 מהבית לתל אביב. האם המעסיק יכול לחשב תחילת עבודה בשעה 8:00 ?
עו"ד אריק שלו
20/05/2014 14:38
כעקרון זמן נסיעה לעבודה אינו מוגדר כזמן שהעובד עומד לרשות המעביד ואין המעסיק מחויב בתשלום בגין זה.
אנונימי
20/05/2014 11:49
אנני עובד במקום אחד ב שלוש משרות.
א-ה 6 שעות בוקר 27 לשעה.
3 ימים משתנים בשבוע א-ה 6 שעות ,32 לשעה.
יום שישי 3 שעות 70 לשעה.

יוצא ששלוש פעמים בשבוע יש לי 12 שעות ביום בהפרש של שעה שעתיים בין המשמרות .
כמה שעות נוספות ייצא לי ואיך מחשבים לאור השוני בשכר.
תודה
עורך דין ארז כהן
20/05/2014 14:05
יש לשלם לך גמול שעות נוספות אחרי 9 שעות עבודה- שעתיים ראשונות 125% ולאחר מכן 150%. ניתן לבצע את החישוב לפי התעריף האחרון או לפי תעריף ממוצע.
אנונימי
20/05/2014 13:48
שלום, עבדתי בבית קפה מנהלת משמרת במהלך שנה ושמונה חודשים שבהם עבדתי 270 שעות חודשיות טיפה פחות טיפה יותר, המעביד לא שילם לי בחיים שעות נוספות והייתי עובדת כל יום 13 שעות במהלך 6 פעמים בשבוע, האם מגיע לי תשלום על זה? עכשיו כיצד אפשר להוכיח שעבדתי שעות כאלו? יש לי רק תלושים שבהם רשום לי כמה שעות מה גובה המשכורת אבל לא כתוב ימי עבודה מה עליי לעשות?
עורך דין ארז כהן
20/05/2014 14:04
ניתן לפנות למשרדנו לייצוג פרטני לצורך חישוב השעות הנוספות ומימוש זכויותייך.
רפית
20/05/2014 11:33
שלום רציתי לדעת כמה מגיע לי תשלום נסיעות מרחובות ליבנה-כאשר זה כרוך בשני אוטובוסים 11.40ש"ח ליום.
(5ימי עבודה 9 שעות ביום)

אני משתמשת ברכב הפרטי שלי

תודה .
עו"ד אריק שלו
20/05/2014 11:52
שלום,
תשלום דמי נסיעות הוא בגובה חופשי חודשי כאשר תשלום המקסימום עומד על 26.40 ש"ח.
אילנה
20/05/2014 10:16
בוקר טוב,

עפ"י חוק ליום עבודה של 9 שעות יש 45 דקות הפסקה.

העובדים אצלנו טוענים שבהיותם מעשנים מגיעה להם תוספת הפסקה של עוד 45 דקות.
אודה על תשובתך המלומדת.
תודה,
אילנה
עו"ד אריק שלו
20/05/2014 10:25
שלום,

חוק שעות עבודה ונמנוחה אינו קובע זאת.
אילנה
20/05/2014 10:37
לא הבנתי תשובתך.

מהי ההפסקה החוקית לעובד שעובד במשרה מלאה, 5 ימים בשבוע, 9 שעות?

האם יש תוספת למעשנים?

תודה
עו"ד אריק שלו
20/05/2014 10:41
החוק לא קובע תנאים מיוחדים למעשנים.
קרן
20/05/2014 09:12
שואלת בשביל אחותי -

התפטרה מאולם אירועים בו עבדה כשנה וחצי. בכל אירוע משאירים בעלי האירוע טיפים שמיועדים למלצרים. המשך כל תקופת העבודה שלה היא ושאר העובדים היו צריכים לרדוף אחרי מנהל האירועים כדי שיביא להם את הטיפים. לעיתים רחוקות היה מתפנה ומביא לה סכומים נמוכים בהרבה מהמשוער (100 ש"ח על 5 חתונות)

היא התפטרה בתחילת מאי ולא קיבלה טיפים במשך חודשיים. כבר שבוע שהיא מנסה להשיג את המנהל בהודעות ובטלפונים כדי לקחת את הטיפים שמגיעים לה והוא מתחמק ולא עונה.

השאלה שלי- האם הוא עובר על החוק? הרי עניין הטיפים הוא תחום אפור ולא מוגדר. האם יש עילה לתביעה?

תודה לעונים
עו"ד אריק שלו
20/05/2014 09:23
שלום,
אם הטיפים היו מיועדים למלצרים ובסופו של יום הם לא הגיעו לידיהם הדבר אינו עומד עם הדין. באפשרותך להתקשר למספר המופיע מטה לצורך בירור מעמיק יותר.
גדי
20/05/2014 09:57
99% מאולמות האירועים לא מעבירים את הטיפים למלצרים!!!! חלק מהאולמות מעבירים את טיפים לאחראי משמרת שיעשה בזה כרצונו!!!! אנחנו חייבים להתאגד ולשים לזה סוף!!!!
ללי
20/05/2014 09:16
עבדתי במקום כלשהו במשך 10 חודשים. המעסיק, בשיחה שקיים איתי לפני משהו כמו חודשיים, הביע את שביעות רצונו ממני (והוא טיפוס שבד"כ קשוח ושומר על דיסטנס עם העובדים, קשה מאוד להוציא ממנו מילים טובות).

וכי למה שלא יהיה מרוצה? הייתי עובדת מסורה, אחראית וחרוצה שמגיעה תמיד בזמן ונדיר שמחסירה.

זאת ועוד- לא הייתי יוצאת להפסקות. כן, לא הייתי יוצאת להפסקות. ליד המחשב הייתי אוכלת. למה? אחד התפקידים העיקריים שלי היה לענות לטלפונים. ופשוט לא היה לי נעים להטריד אנשים אחרים ולבקש מהם שירימו טלפונים במקומי. אז מעולם לא יצאתי להפסקה.

כל מה שביקשו ממני הייתי תמיד מבצעת, ובמהרה. כן, גם מטלות שהן מחוץ להגדרת התפקיד שלי.

ופתאום..כרעם ביום בהיר קורא לי אליו לחדר המעסיק. (כן, הבנאדם שרק לא מזמן קרא לי לחדרו מיוזמתו רק כדי להגיד לי כמה הוא מבסוט ממני). לפטר אותי הוא רוצה. ולמה? "שביעות רצון נמוכה של העמיתים" (תפקדתי כמזכירה שנותנת שרות לאנשי המשרד). "אנשים מפחדים לגשת אלייך לבקש דברים" ו"את לא מגדילה ראש".

הטיעונים הללו נשמעים לי מוזרים עד מאוד. את כל המטלות ביצעתי תמיד ואני נמצאת ביחסים תקינים עם כולם. שאלתי אותו מי אלה בדיוק האנשים שלא מרוצים ממני והוא סירב לציין שמות. זאת ועוד, במכתב הפיטורים הוא לא ציין מהי הסיבה להפסקת עבודתי. כמו כן, הוא מעולם לא קיים איתי שיחת אזהרה/העיר לי על חוסר שביעות רצון של מי מהעמיתים. ככה סתם פתאום הוא "שלף" את הנתון הזה.

כבר בהתחלה שהתחלתי לעבוד במקום הזה הרגשתי שהוא לא מקום אידאלי. העובדים שם מתחלפים על ימין ועל שמאל (מפוטרים/מתפטרים). גם אלו הוותיקים אינם שבעי רצון והיו שמחים להתחפף משם, לולא היו עומדים בדרכם הטעמים הכלכליים.

אני לא צריכה את הכמה גרושים האלה (פיצויי פיטורים / דמי הבראה). זה לא מה שמניע אותי / ישנה לי במשהו. מה שמכעיס אותי זה היחס - ההתייחסות לעובדים כאל כלים / רובוטים שמשליכים כשלמעסיק פתאום פחות נוח להעסיק אותם (לפטר אחרי פחות משנה כדי שחס וחלילה לא אצבור אי אילו זכויות סוציאליות בכסות של "חוסר שביעות רצון").

גם הזלזול מעצבן אותי. עצם העובדה שהוא באמת חשב שאני "אקנה" את הסיבה להחלטה להפסיק להעסיק אותי.

לשנות את העולם ואת הסדר החברתי אני בטח לא אוכל. תמיד יהיו מעסיקים שיתייחסו לעובד בחוסר כבוד ובחוסר אנושיות, שהרי הכח בידיים שלהם.

אבל לשחרר קיטור דווקא כן. לכן כתבתי את הפוסט הזה בפורום שלכם.

אשמח לכל תגובה / הערה.
עו"ד אריק שלו
20/05/2014 09:25
שלום,

באפשרותך להתקשר למספר המופיע מטה לצורך בירור.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ