פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 936
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

יובל
30/08/2014 17:47
במקרה של עובד לפי שעות, שקיבל הודעת פיטורים עם 30 יום זמן הודעה מוקדמת, האם המעביד יכול לחייב אותו להגיע ולעבוד במהלך 30 הימים האלה גם אם העובד לא רוצה, בהנחה שאם לא יגיע גם לא יקבל שכר עבור שעות אלה.
למען הדיוק - הודעת הפיטורים הינה בגין סגירת העסק ובמהלך שנות העבודה שם המשמרות היו נקבעות בתחילת כל שבוע למשך השבוע המתקרב.
עורך דין
30/08/2014 18:39
ערב טוב

לא ניתן לחייב עובד להגיע לעבודה בתקופת ההודעה המוקדמת ואם תחליט לא להגיע לעבודה, כמובן שהמעסיק לא יהיה מחוייב לשלם לך שכר עבור אותם ימים.

בהצלחה
הילה
29/08/2014 14:48
לפני כחודשיים אובחנה אצלי דלקת פרקים ובעקבות כך אושפזתי ואני בחופש מחלה כבר חודש ועדין לא שבתי לעבודה ימי המחלה שלי הסתיימו האם מגיע לי סיוע כלשהו שכן כרגע אין לי משכורת וגם חזרתי לעבודה לא ניראת באופק הקרוב?
פנסיה
שני
27/08/2014 01:09
שלום אני עובדת בעבודה כשמונה חודשים
ומקום העבודה שלי אינו מפריש לי קרן פנסיה
רציתי לדעת אם קיים אפשרות כזאת או שהם מחויבים להפריש בתודה שני
RE: פנסיה
עורך דין ארז כהן
27/08/2014 08:42
הנך זכאית לפנסיה לאחר 6 חודשי עבודה או לאחר 3 חודשים רטרואקטיבית אם הייתה לך קופה קיימת.
דנה
28/08/2014 13:08
ואם הוא לא הפריש למרות שביקשתי בעל פה ובכתב, האם אני יכולה לתבוע אותו תוך כדי שאני עדיין עובדת? הוא יכול לעשות לי תרגיל מלוכלך ולהפריש עכשיו את כל מה שהוא היה אמור ולהוריד את מה שהייתי אמורה להפריש לפנסיה!!! זה מסתכם בלפחות 3,500 ש״ח!!! מה אני יכולה לעשות כדי שהוא יתחיל לשלם אבל יוריד לי מהמשכורת סכומים הגיוניים לטובת קופת הפנסיה?
עורך דין ארז כהן
28/08/2014 14:49
ניתן לבקש להוריד את חלק העובד בתשלומים.
שני
29/08/2014 10:04
יש אפשרות לתבוע ? אני פשוט עזבתי את העבודה שם היום ורוצה לדעת איך אני יכולה לקבל את כל תשלומי הקרן פנסיה על כל זמן עבודתי בחברה?
ענבר
28/08/2014 16:08
שלום רב,
אני עבדתי בפעוטון פרטי במשך שנה וחצי ופוטרתי מעבודתי ב-19.8,בזמן
שאנחנו בחופש ללא תשלום ממקום העבודה.
מצאתי עבודה חדשה מה-1.9 בפעוטון אחר.
האם מגיע לי תשלום עבור הודעה מוקדמת ?
כי המעסיקה שלי לשעבר אמרה לי שאם אני רוצה לקבל את התשלום עבור ההודעה מוקדת אני צריכה להגיע ב-1.9 לעבודה למשך 3 שבועות,אבל יש לי עבודה אחרת שאני לא יכולה להפסיד אותה.
בבקשה אם תוכלו להחזיר לי תשובה .
נתנאל
28/08/2014 15:47
שלום
עבדתי כשנתיים בחברה על פי חוזה אישי
עובד חודשי עם תלוש בעקבות קיצוצים רוחביים קיבלתי הודעה מוקדמת ונערך שימוע כחוק
ממש יום לפני כניסת הפיטורין נפגעתי בעבודה
הובהלתי לבית החולים על ידי אמבולס שהוזמן מהעבודה {משרדית}
אין ממש חומרה בפגיעה על פי המיון קיבלתי טיפול ושוחררתי עם 3 ימי מחלה להמשך טיפול
כמו כן קיבלתי עוד ימי מחלה מאורטופד ומרופא משפחה עד כה מלאתי טופס 250 שנחתם על ידי המעסיק והרופא ונמצא אצלי לפני הגשה לב לאומי
שאלתי היא האם פיטורין נכנסים לתוקף?
ומה עם ימי המחלה הנמצאים או למי אני כרגע שייך מבחינת אחריות למצב אליו נקלעתי
בתודה מראש
יוגב
28/08/2014 13:05
אני עובד כתשעה חודשים,בזמן האחרון אני מרגיש שהמנהל לא מרוצה מתפקודי ורוצה לפטר אותי. יש לי שתי שאלות : המנהל לא הפריש לי פנסיה,במידה וכיום אני אדרוש את ההפרשה רטרואקטיבית,הוא יכול להוריד את החלק הרטרואקטיבי שלי,כ 2000 ₪,בבת אחת מהמשכורת,או שזה נחשב לניכוי בלתי חוקי ? השניה,המנהל לא חתם איתי על פירוט תנאי עבודה, נאמר לי שאם תוך 30 יום מתחילת העבודה חא קיבלתי מסמך המפרט את כל תנאי העבודה,עומדת לי הזכות לתבוע את המעסיק על כ 10,000 ₪,האם אני יכול לתבוע אחרי שאפוטר או שאני חייב לתבוע כשאני עדיין עובד? על מי חלב חובת ההוכחה שלא קיבלתי,עלי או על המעסיק?
עורך דין ארז כהן
28/08/2014 14:51
יש לבצע הפרשה לפנסיה לאחר 6 חודשים או לאחר 3 חודשים רטרו אם הייתה לך קופה קיימת.
יש זכות תביעה עד 15,000 ₪ בגין אי מתן הודעה לעובד- על המעסיק חובת ההוכחה כי מסר את ההודעה. ניתן להגיש תביעה זו גם אחרי סיום יחסי עובד מעביד וסכום הפיצוי נתון לשיקול דעת בית הדין ויכול להיות גם רק 1,000 ₪.
עמית
28/08/2014 14:04
עבדתי באולם אירועים, בשלושת הימים הראשונים עבדתי צמוד למלצר ותיק. ועל הימים האלה לא קיבלתי כסף. לפי מה שהבנתי זה לא חוקי ויש לי אפשרות לתבוע את אולם האירועים. האם זה נכון?
עורך דין ארז כהן
28/08/2014 14:49
אכן הנך זכאי לשכר גם עבור ימי התלמדות.
רימה
27/08/2014 13:14
קיבלתי מכתב ממקום העבודה שלי שאומר שאני זכאית כרגע ל-19 ימי חופשה בתשלום ויש לי כמה שאלות בנושא:

1. האם בדומה לימי מחלה, יום חופשה כזה יעניק לי שכר של מאה אחוז רק לאחר מספר מסוים ורצוף של ימים כאשר ביום הראשון לא משלמים כלל, בשני משלמים 75% (או משהו כזה, אני לא זוכרת בדיוק) ובשלישי משלמים 100%?

2. האם חופשה שנתית בתשלום ביום שבת תתן לי 200% כמו ביום עבודה רגיל בשבת?

3. איך אני יכולה לחשב את מה שמגיע לי ולבדוק את זה בתלוש המשכורת? תחת איזו כותרת לחפש את הנתונים בתלוש?

אשמח למענה,
רימה
עורך דין
28/08/2014 12:39
היי רימה

1. לא
2. לא
3. בתלוש השכר צריכה להיות שורה של צבירת ימי חופשה

בהצלחה!
אפרת
26/08/2014 18:15
שלום רב,

לפני כשבוע וחצי פוטרתי ממקום עבודתי לאחר כארבע שנים. את הפיטורין קיבלתי בעל פה ממנהל המקום ללא התרעה מראש. אני עובדת כמלצרית, עבודה שעתית ולא מקבלת משכורת בתלוש אלא טיפים בכל סוף משמרת ולזה מוסף תוספת קטנה מצד הבעלים.

ידוע לי שבתלוש משכורת אני אמורה לקבל דברים כמו נסיעות, הבראה, חופש, סופי שבוע וכו.

את כל הדברים הללו אינני מקבלת וברור לי שהתוספת הקטנה הזו מצד הבעלים לטיפים, היא רק כדי לכפות על העניין.

****יש לציין שאנו נדרשים לחתום על חוברת שבה אנחנו (המלצרים) מאשרים שקיבלנו שכר מינימום + תוספת של 9.5 שקלים לשעה.

שאלתי לעניין היא, האם זכותי לדרוש את כל הסעיפים הקטנים אשר מוצגים בתלושי המשכורת האפקטיביים? ואם כן, מה בדיוק?
בתודה,
אפרת
עורך דין
28/08/2014 12:28
שלום אפרת

על פניו, הפיטורים לא בוצעו לפי החוק. לאור המשתמע משאלותיך, הייתי ממליץ לך לפנות לפגישה עם עורך דין הבקיא בדיני עבודה וזכויות עובדים, על מנת לבדוק את הליך הפיטורים והתשלומים שהועברו אליך לאורך תקופת העסקתך ובעת פיטורייך.
שמואל
28/08/2014 11:27
במקום העבודה בו אני עובד פועל ועד עובדים. במשך של לפחות שלושים שנה נוהג המעביד , כחלק מתנאי השכר , להעביר מדי חודש לעד העובדים השתתפות בהוצאות הועד .
לאחרונה פנה המעביד לעד העובדים בדרישה לבדק את ספרי החשבונות של הועד . דרישה כזו לא הוצגה על ידו בעבר .
האם רשאי המעביד להציג דרישה כזו?
האם רשאי להתנות את המשך השתתפותו בהוצאות הועד בהצגת הספרים?
אביב
28/08/2014 07:16
במאי התחלתי עבודה חדשה בחצי משרה אצל עוסקת פטורה / מורשית כעובדת יחידה בעסק. כבר מתחילת תהליך המיון התעקשתי לעבוד כשכירה ולקבל תלוש שכר ולא לפתוח תיק במס הכנסה כעוסק פטור ולעבוד כנגד קבלה - הסברתי מדוע והעניין הובן והיה מקובל עליה. לאחר שלושה חודשים בתחילת אוגוסט הודעתי לה שאני בהריון וצפויה לצאת לחופשת לידה במרץ.. היא מאוד "שמחה" בשבילי (אם כי הובא לידיעתי שמאחורי גבי היא התבטאה קצת אחרת).

בימים אלו היא מנהלת מולי שוב דיון/משא ומתן על תנאי ההעסקה והשכר שלי (פתאום לאחר שלושה חודשי ותק ולקראת פתיחת קרן הפנסיה בשבילי, היא התפנתה להבין את המשמעות הכלכלית של זכויותיי כעובדת), מכינה את הקרקע וטוענת כי אין באפשרותה לעמוד בעלות המשכורת בחודש הבא. היא הציעה לי 3 אופציות להמשך עבודה - שלושתן הרעת תנאים מבחינת שכר - סירבתי. וכשהצעתי כנגד הרעת תנאים עבורי מבחינת היקף משרה היא סירבה.

אני חוששת כי היא עומדת לפטר אותי. אציין כי העסק אכן עמד בפני טלטלה כלכלית בשל פרויקט שהשתבש עם זאת פרויקטים אחרים עדיין מתקיימים וכן צפויה הכנסה לעסק בחודש ספטמבר).

חשוב לציין שהיא טוענת שמאוד מרוצה ממני ומהעבודה שלי.
אין לי ותק של 6 חודשים בעבודה ואין לי דרך לדעת או להוכיח שהיא מפטרת אותי ישירות בגין ההיריון.

כך או כך אני הולכת להיות בבעיה, אתקשה מאוד למצוא עבודה אחרת ולשמור על רצף העסקה ובעקבות כך אאבד את זכותי לחופשת לידה.

על מי חובת ההוכחה? עלי? או שמא עליה להוכיח כי נסיבות הפיטורין הן אחרות?

מה האופציות העומדות לרשותי?
מוטי
28/08/2014 07:15
שלום
אני עובד באחת מהרשויות העירוניות במרכז, ולאחרונה לקחו ממני את ריכבי הצמוד והבטיחו לי קצבת נסיעה.הגשתי 2 מסלולח קווים מביתי למקום העבודה מרחק של 25 ק"מ לכל צד,( קווים בינעירוניים ועירוניים )אך העירייה נוטה לקבל את ההצעה הזולה, אלא מה , בהצעה הזולה הגעתי לעבודה תהיה בשעה 0815-0830 שעה לא ראלית כלל שכן תפקידי הינו במוסדות חינוך ועלי להתייצב עד 0730.בהצעה היותר יקרה ,הגעתי תהיה ב- 0715. מה עושים ?
התפטרות
יוסי
28/08/2014 04:04
שלום , רציתי לשאול
כיום אני עובד בתחנת דלק ארבע שנים
ואני צריך לחזור שבוע הבא ללימודים לתקן ציונים
וזה דורש ממני נטו להיות בלימודים ואין לי אפשרות לתת שעות עבודה בגלל לימודיים והדבר היחיד שיעזור
לי להחזיק את הבית ואת חובותיי זה לחתום שלוש חודשיים בלשכה בשביל לעבור בהצלחה את המבחנים
האם יש חוק שיכול להגן עליי במידה שהוא לא רוצה לתת לי מכתב פיטורין ?
עורך דין
28/08/2014 07:09
בוקר טוב יוסי

אם תחליט להתפטר לצורך לימודים לא תוכל לקבל פיצויים ואין כל סיבה שהמעסיק יתן לך מכתב פיטורים, אלא אם תדבר איתו ותסביר לו את מצבך והוא ישתכנע ויבין - הסיכויים לכך לא גדולים...
אסף
25/08/2014 13:59
שלום
אני חתום על חוזה עבודה עם שכר גלובאלי.
האם קיים חוק המחייב את המעסיק לרשום על גבי התלוש מהו מספר ימי המילואים שביצעתי באותו חודש?
במידה וכן, לאן ניתן לפנות כדי להביא הוכחה?
במידה ולא קיים חוק כזה, מה ניתן לעשות אם קיימת מחלוקת עם המעביד לגבי התשלום עבור המילואים?
חשבת שכר
26/08/2014 09:04
שלום אסף

אתה יכול וצריך לקבל אישור על ימי המילואים מהצבא, דרך קצין הקישור שלך. וכן, המעסיק חייב לדעת ולציין בדיוק כמה ימים שהית בתקופת מילואים.
אסף
27/08/2014 23:13
שלום
אני אכן מקבל ממשרד מילואים את מספר ימי המילואים, אך הבעייה נוצרת מול המעסיק.
נגיד הייתי בחודש מסויים 12 ימים במיל', באותו חודש יש 22 ימי עבודה (אני מזכיר שאני עובד לפי שכר גלובלי- ללא תלות בימי עבודה או בשעות), מכיוון שיש שישי שבת בתוך ה12 ימי מיל', יוצא שבאותו חודש אני עובד 24 ימים.
בפעם הקודמת שעשיתי מילואים עליתי על הטעות מכיוון שראיתי שעבור שבועיים מילואים קיבלתי יותר ממחצית המשכורת החודשית, ולכן משהו לא הסתדר לי, בתלוש שקיבלתי באותו חודש של המיל' לא הוזכר בשום מקום שהייתי בשירות מילואים. לכן לקח לי זמן "לשכנע" את מקום העבודה לשלם לי עבור 2 ימי המילואים למרות שהם קיבלו את הכסף מביטוח לאומי אך הם לא העבירו אותו אלי.
מכאן נובעת השאלה האם יש חוק המחייב את המעסיק לציין על גבי תלוש השכר את מספר ימי המילאים שבוצעו באותו חודש, וכן כמה שולם לי עבור המילואים? בסה"כ אני רוצה שקיפות, ולא רמאות, אבל אני נתקל בעבודה בחומה של ברוקרטיה שלא מאפשרת שינוי במבנה תלוש השכר.
בעוד כחודש וחצי יש לי שוב שבועיים מילואים, ואני רוצה להימנע מסכסוך עם מקום העבודה, אשמח לקבל ייעוץ,
תודה על העזרה
אסף
שלומית
27/08/2014 22:45
שלום, אני עובדת בחברה במחלקה שאמורה להיפתח כחברת אחות עם ח.פ נפרד. האם חייבים לפטר אותנו ולקלוט אותנו מחדש? אם לא, האם ניתן לדרוש פיצויים במצב כזה?
תודה
שאלה
שירי
27/08/2014 19:20
שלום רב.
רציתי לשאול אם פוטרתי מעבודתי אני חייבת ישר לתבוע דמח אבטלה?(אני מחפשת עבודה ורק אם אני לא מוצאת אז אני פונה ללשכה תעסוקה)
והאם זה נכון איך שהבנתי שרק אחרי חודשיים של התייצבות בלשכה תעסוקה מקבלים דמי אבטלה??אדו בחודש העוקב להתייצבות??
תודה
משה
27/08/2014 16:38
שלום אני עובד במשרך החינוך ומועסק ע"י מכללת אריאל ושומרון ע"י חוזה חודשי (3-5 חודש כל חוזה) במשך 3 וחצי שנים ברצף, בחודש האחרון הסתיים למכללת אריאל החוזה מול משרד החינוך ולאחר שהם קיבלו את המכרז החדש התברר לי שהורידו לי את השכר השעתי מה שפוגע לי במשכורת, שאלתי היא האם הם יכולים לעשות את זה? והאם יש מה לעשות בנידון?
עורך דין
27/08/2014 19:07
ערב טוב משה

על מנת לתת מענה מדוייק ורציני לשאלתך, חשוב יהיה לבחון את חוזה העסקתך במכללה. אני מציע לך לפנות לעורך דין באופן אישי לצורך כך.
יניב
26/08/2014 17:49
שלום
אני עובד 12 שנים במקום העבודה וברצוני לעזוב למקום עבודה אחר הגשתי מכתב פטורים ואז נאמר לי שלא מגיע לי פיצויים
האם ניתן לתבוע את המעסיק לקבלת הכסף?
עורך דין
27/08/2014 16:51
לא, לא ניתן לתבוע. אם התפטרת אין לך כל זכות לקבל פיצויים מהמעסיק, מעבר לחלקך בכספים שהופרשו לצורך פיצויים. רק עובד שפוטר על ידי המעסיק זכאי לתשלום פיצויים.
ליה
27/08/2014 16:13
אני עובדת מדיקל סנטר, במחלקה הבינלאומית מזה כשנה. בתקופה זו עברתי כשלושה תפקידים, כרגע אני מתפקדת בתור מזכירה רפואית אחראית על היחידה לאבחון המהיר. העבודה היא לפי משמרות בוקר או ערב. את המשמרות האלו המעביד שלי מפרסם בכל סוף חודש, לחודש שבא אחריו. בניגוד לזה, אני עובדת ב"צמוד" לרופא המאבחן ביחידה לאבחון מהיר, כלומר, לפי שעות וימי הקבלה שלו. לפי כך, לא תמיד המשמרות שלי והימי קבלה שלו חופפים. אין לי טענות כלפי הרופא. יש לי טענות כלפי המעביד שלי. לפני שנכנסתי לתפקיד הנוכחי, היא לא טרחה לקיים פגישה לצורך תיאום ציפיות בפן המקצועי ולגבי שעות עבודה שלי, על מנת שיהיו חופפים לשעות הקבלה של אותו רופא. עקב כך קרו מספר מקרים לא נעימים בלשון המעטה. באחד מהם, באתי למשמרת בוקר לפי מה שהיה רשום במערכת המשמרות שנכתבה כחודש לפני, המעביד שלי ראה אותי ואמר "למה באת עכשיו, אין לי מה לעשות איתך, תלכי הביתה ותחזרי למשמרת ערב". נשארתי המומה. נפגעתי כספית בגלל הנסיעות הלוך ושוב ואף אחד לא פיצה אותי. מקרה נוסף היה כאשר באתי לפי שעות הקבלה של הרופא, למשמרת ערב. באותו היום במערכת שעות הייתי רשומה במשמרת בוקר. המעביד ראה אותי ואמר "את עושה מה שבראש שלך, ולא מתאמת את צריכה לבוא לפי מה שרשום במערכת". ניסיתי מספר פעמים, גם באותו היום להגיד לה ולבקש סידור עבודה מסודר כשבוע לפני על מנת להתאים את עצמי למקום העבודה, הרי זה מה שהיא תמיד העירה לי, כתשובה היא אמרה לי "את מפונקת וחצופה, את צריכה לבוא לפי מה שרשום לך ולפי מה שאבקש". המשכתי להתווכח איתה ולנסות להסביר לה שאני מנסה לתאם את עצמי לצורך העבודה וזה לא הצליח. אציין שוב, שיחות מן הסוג הזה קיימתי איתה מספר רב של פעמים הן טלפונית והן בשיחה אישית איתה. היום (10/8/14) קרה מקרה שבו לא יכולתי להמשיך ולשתוק. הגעתי למשמרת בוקר כפי שכתוב לי במערכת השעות, עובדת מחלקה שראתה אותי אמרה לי "דליה אמרה לנו שאת עובדת משמרת ערב". פתחתי את היומן במחשב וראיתי ששעות הקבלה של הרופא הן בערב. לקחתי את הדברים שלי ונסעתי הביתה מבלי לדווח למעביד על המקרה. כשחזרתי לעבודה למשמרת ערב, עברתי דרך ההנהלה ונרשמתי לפגישה אישית עם הממונה עליה. היו מקרים בהם היא אמרה לי "כל הבנות פה, חוץ מהחדשות כי הן עדיין לא מכירות אותך, מתלוננות עליך". לאחר בירור, זה התגלה כשקר. דבר אחרון, אין לי עמדה קבועה כמו לשאר עובדות המחלקה, אני מטורטרת כל היום מעמדה ועמדה. אקצר ואומר. אני חווה פה עוגמת נפש שנגרמת ע"י המעביד הישיר שלי, ללא כל מאמץ לנסות ולפתור את העניין הזה. נפגעתי כספית מספר פעמים בגללה, נפגעתי גם נפשית ממנה- כאשר תיארה אותי בתור מישהי מפונקת, חצופה, חוצפנית, מוגבלת וכו'. ואף אחד לא פיצה אותי על כך. אני מפנה את האצבע המאשימה אליה.
משה
27/08/2014 14:54
קראתי באתרים השונים שלא ניתן לפטר עובד ולהחשיב את ימי המילואים כחלק מימי ההודעה המוקדמת אך מה לגבי העובד עצמו?
כלומר אם אני מגויס בצו 8 ורוצה להתפטר ממקום עבודתי האם כאשר אני מודיע למעסיק אז ימי המילואים נחשבים כימי הודעה מוקדמת?
Maya
27/08/2014 14:02
שלום,
התפטרתי מעבודתי לפני חודשיים ואני חתומה על סעיף 14. טרם קיבלתי את תשלומי הפיצויים, ומשיחה עם סוכנת הביטוח הבנתי שהיא טרם קיבלה את מסמכי העזיבה מהחברה בה עבדתי. האם יש תקופת זמן בה חייבים לשלם לי את הפיצויים? הבנתי שבמקרה של פיטורין הזמן הוא עד 15 יום ולאחר מכן חייבים בהפרשי הצמדה ותוספות על הסכום, האם כך נכון גם במקרה של התפטרות?

תודה
תלוש
יוליה
27/08/2014 10:16
שלום.אמא שלי בזמן המלחמה לא עבדה יותר מחודש(ככה החלית בעל בית)אחרי חודש פיטרו אותה כי אין להם עבודה.ובשביל ביטוח לאומי נתנו לה תלוש של 3000 ש"ח,למרות שהיא שקל לא קיבלה מהם.זה אם היא לא עבדה ולא קיבלה כסף מה אמור להיות רשום בתלוש?
RE: תלוש
אניה
27/08/2014 13:11
יש אפשרות לקבל יעוץ משפטי באגף לסיוע משפטי במחוז באר שבע והדרום. מספר הטלפון של המוקד הוא 44–60–70–700–1 והוא פועל בימים ראשון עד חמישי בשעות 8:30–14:30
RE: תלוש
עורך דין
27/08/2014 12:51
תלוש משכורת אמור לשקף את מה שהעובד מקבל בפועל. אם תיטרו את אמך ללא הודעה מוקדמת וללא שימוע, הרי שיתכן שהמדובר על פיטורים שלא כדין.

מלליץ לך להפנותה לעורך דין על מנת לקבל יעוץ משפטי אישי באשר לזכויותיה לפי חוקי העבודה.

בהצלחה.
נתנאל
27/08/2014 13:00
שלום
עבדתי כשנתיים בחברה על פי חוזה אישי
עובד חודשי עם תלוש בעקבות קיצוצים רוחביים קיבלתי הודעה מוקדמת ונערך שימוע כחוק
ממש יום לפני כניסת הפיטורין נפגעתי בעבודה
הובהלתי לבית החולים על ידי אמבולס שהוזמן מהעבודה {משרדית}
אין ממש חומרה בפגיעה על פי המיון קיבלתי טיפול ושוחררתי עם 3 ימי מחלה להמשך טיפול
כמו כן קיבלתי עוד ימי מחלה מאורטופד ומרופא משפחה עד כה מלאתי טופס 250 שנחתם על ידי המעסיק והרופא ונמצא אצלי לפני הגשה לב לאומי
שאלתי היא האם פיטורין נכנסים לתוקף?
ומה עם ימי המחלה הנמצאים או למי אני כרגע שייך מבחינת אחריות למצב אליו נקלעתי
בתודה מראש
לינדה זגורי
27/08/2014 00:20
הי , עקב המצב הביטחוני אינני מוצאת עבודה , אני גרה בתחום ה 40 ק"מ ולא מוצאת עבודה באזור , האם יש אפשרות לקבל מהמדינה איזה עזרה בענין או פיצוי
אריאלה
27/08/2014 09:40
כם אני גרה באשקלון ולא מוצאת עבודה... יש יותר פיטורים מאשר ביקוש לעובדים באזור שלנו בחודשים האחרונים. המדינה לא עוזרת ולא נותנת כלום למי שלא עובד חוץ מאשר דמי אבטלה. הפיצויים מיועדים רק למי שיש לו מקום עבודה ולא יכל לעבוד בגלל צוק איתן.

בתקווה לשקט!
ilana
27/08/2014 08:53
שלום
אודה על עזרתכם.
אני עובדת בנקיון דירה שנתיים וחצי, פעם בשבועיים למשך שעתיים. כלומר משלמים לי 50 שח לשעה = 100 ₪ + 20 ₪ לנסיעות.
בעלי הבית עוברים דירה לת"א בימים אלה... האם מגיע לי פיצויים? ואם כן , כמה? איך מחשבים?

תודה על תשובתכם. ILANA
צחי
26/08/2014 23:31
ודעתי למעסיק שלי בע"פ - משמע למנהל הישיר ולמנהל התפעול של החברה שבה אני עובד על עזיבה לצורך טיפול בילדה שלי ( אישתי נשארת במקום עבודתה ואני מתפטר). האם יש צורך בשליחת מכתב - ואם כן האם יש צורך לשלוח אותו בדואר או שאפשר להעביר במייל/פקס? בנוסף, האם ימי ההתראה מוקדמת נספרים מיום שליחת המכתב או מיום ההודעה בע"פ ? והאם אקבל פיצויים עקב ההתפטרות לצורך הטיפול בילדה ? תודה מראש, צחי
עורך דין ארז כהן
27/08/2014 08:44
יש צורך לתת הודעה מוקדמת בכתב.
במידה והנך עונה על התנאים בחוק תהיה זכאי לפיצויים.
טלי
27/08/2014 01:06
שלום וברכה
אני כרגע בשמירת הריון ונידרש למלות טופס מעסיק המעסיק לא מעוניין למלות אין תגובה ממנו . עבדתי עד חודש שלישי חודש מרץ והייתה בעיה בהריון והייתי חופש שבוע אבל חודש נשארתי בבית בשל הבעיה לאחר חודש הלכתי לרופא תעסוקתי ואשרה לי לעבוד ארבע שעות בלי להרים משא כבד ולנקות ולהרים ילדים העבודה היא בגן פרטי . המעסיקה שלי לא מוכנה לתנאים האלה ולא חתמה על טופס שהיא לא מוכנה. עד היום אני תקועה עם אישור מעסיק מכוון שהיא הרעות חשבון של עצמה ביטוח לאומי שלח לה טופס שתמלא שעבדתי אצלה והיא לא מגיבה אני כבר לא יודעת מה לעשות בבקשה חייבת עצה לבנתיים אין לי שום הכנסה בגלל הטופס הזה . תודה על המענה
עורך דין ארז כהן
27/08/2014 08:43
תמלאי אם הטופס בעצמך ותחתמי שהמעסיק מסרב לחתום על הטופס.
קרן
27/08/2014 06:48
היני עובד במפעל גלעמ .. לפני כשבוע המנהל שלח אותי לחופש כי אמר שאין עבודה... באותו הזמן לאחר שהוציא אותי לחופש על חשבוני הייתי חולה וקיבלתי חופש מחלה לשבוע שלם! כשחזרתי למפעל לעבודה הגעתי למנהל להגיש לו את חופש המילה ודבריו הם שהוא לא משלם לי ושה חופש מחלה לא תופס מכיוון שהוא שלח אותי לחופש ... שאלתי היא האם יש חוק בעניין שיכול לגרום למנהל לשלם או שדרכו חוקית לחלוטין
עורך דין ארז כהן
27/08/2014 08:42
לפי סעיף 5 לחוק חופשה שנתית ימי חופשה לא נחשבים בתקופת מחלה.
לפיכך הנך זכאי לתשלום בהתאם לחוק דמי מחלה.
טופס 161
תומר
26/08/2014 23:32
מהרגע שסיימתי עבודתי בחברה וביקשתי מהמעסיק שימלא ויעביר לי טופס שחרור פיצויים וטופס 161 - תוך כמה זמן עליו להעביר אליי זאת?

תודה וערב טוב.
מיכאל
26/08/2014 19:36
שלום

ידוע לי כי שנה ד מזכה בגמול השתלמות לפי הסתדרות המח"ר.
למדתי באוניברסיטת בן גוריון את התואר בחשבונאות וכלכלה וכן את שנת ההשלמה.
באישור שקיבלתי מהאוניברסיטה לצורך בקשת הגמול, לא מצויין היקף סך השעות בפועל שנלמדו אלא נקודות הזכות ושעות שבועיות בצרוף הציון לכל קורס.
משיחה שלי עם הפקולטה אין באפשרותם להפיק אישור המציין את היקף השעות בפועל.
האם האישור שבידי תקף לצורך הגשת הבקשה?
מבדיקה מצאתי כי לא נראה שהיקף השעות המוערך הוא גבוה מ800 שעות.

ישנם מוסדות לימוד שכן מפיקות אישור כזה וגם השעות שם אכן גבוהות מ800 שעות ויש הבדל בין סך השעות בכל אוניברסיטה למרות שכולם ניגשים לאותם מבחני מןעצה בסופו של יום.

האם הבקשה שלי להכרה בגמול על בסיס האישור שבידי הינה קבילה?

תודה רבה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ