פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 256
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

גלי
04/11/2018 10:45
עובדת בחברת אבטחה, עושים אצלנו מעקב שעות בעזרת חתימה על דף בהגעה וביציאה (עם שם שעת כניסה ושעת יציאה), בסוף החודש מנהל אוסף את הדפים של כל החודש ועל פי זה מזין את השעות שעבדנו.

כיוון שזאת חברת אבטחה גדולה ויש הרבה אנשים עם אותו השם, המעסיק דורש מכולם לרשום את שם פרטי ושם משפחה, ומי ששוכח לרשום שם משפחה, לא יקבל שכר (יש הודעה מפורשת בקבוצה לגבי זה).

האם זה חוקי? תודה רבה
ענת
04/11/2018 10:42
הבנתי שבמשך 5 חודשים אחרי ההפרשה האחרונה לקרן הפנסיה ממקום עבודה מסוים, אני עדיין נחשבת מבוטחת, ולכן צריכים להתחיל להפקיד לי פנסיה אחרי 3 חודשים במקום העבודה החדש וכן רטרואקטיבית על שלושת החודשים הראשונים.

האם הבנתי נכון?

אם השתחררתי משירות קבע בחודש אוגוסט 2016 (קיבלתי משכורת ב1.9.2016), האם נחשבתי מבוטחת בינואר 2017 כשהתחלתי עבודה חדשה?

תודה רבה מראש
אלרום
04/11/2018 10:38
היי, צריך עזרה בשביל חבר, יש לו וותק של כמעט שנתיים והוא טס לחו''ל לחודשיים ומתכנן לחזור לאותו מקום עבודה, החברה שהוא עובד בה גם מעוניינת שיחזור אבל הציבו לו תנאי שהוא חייב להגיש מכתב פיטורים כדי לבטל לו את הוותק כשיחזור מה שהוא לא רוצה לעשות, השאלה היא מה יקרה במידה ויטוס ללא הגשת המכתב?
תמר
04/11/2018 10:31
אשמח להתייעצות, חודש ספטמבר הייתי שבועים במחלה.
המעסיק פדה לי 14 ימי מחלה רצופים לפי מה שהיה רשום בימי מחלה בלי להתחשב בזה שחלק גדול היה ימי חג ושבתות וגם על ימים אלו הורידו לי את ימי המחלה.
האם חוקי? למי פונים?

תודה מראש:)
עפרה
04/11/2018 10:27
שבוע טוב,
שאלתי
1)ועד שהתפטר עקב הפסד במשפט אצל המפקחת, ולא קיים מצוות עשה לפי הפסק ומוזמן לבית המשפט השלום על ביזיון פסק הדין, האם זה רק על צו עשה או שישנם/מקובל גם סנקציות אישיות כלפי המפרים ?
2) במידה ואין סנקציות אישיות, ואני רוצה לתבוע אותם אישית, זו תביעה רגילה ? בבית המשפט או אצל המפקחת ?
3) דייר מסויים התנדב למלא את מקומם, דבר שהתקבל בברכה, כי אף אחד לא רצה, האם חלים עליו הציווים כמו דיווח כספי,פרוטוקולים של אסיפת דיירים, וכו' ?

תודה למשיבים ושבוע טוב
ה.ק
04/11/2018 10:27
בוקר טוב,
ביום חמישי האחרון חתמתי חוזה עבודה (וטופס101), ע'מ שאתחיל עבודה ביום ראשון 4.11 היום,
בראיון נאמרו כל האילוצים ובכל זאת התקבלתי
אך לא נכתבו בחוזה.

ביום שישי בצהריים הודיעו לי על ביטול המשרה
מאחר וההתיצבות לעבודה הינה מ08:00 ולא מ09:00 כפי שסוכם איתי

שאלתי היא האם זה חוקי אחרי שסוכם ונחתם לבטל?

לתשובתכם אודה!
ליטל
04/11/2018 10:26
בוקר טוב

עובד שמועסק בגוף ציבורי דרך קבלן חיצוני ומקבל משכורת x ועובד כבר 5 שנים בגוף. לעומת זאת הגיע עובד חדש (גם דרך קבלן) ומקבל משכורת שגבוהה ב1000 שח מהעובד הוותיק והמנוסה.

איך חוקית ומוסרית הכי נכון למחות על כך ולהשוות את השכר? מה הדרך הטובה ביותר לפנות לממונה / לאחראי? האם מכתב מעורך דין לא יפגע בעובד?
הודיה
04/11/2018 10:25
שלום , הארכתי חופשת לידה... בשנים האחרונות עבדתי ב2 מקומות עבודה במקביל. האם אני יכולה לחזור לאחת ולהתפטר מהשניה? (בגלל השעות )....אם כן, מהי הפרוצדורה? והאם אני זכאית לקבל מהעבודה השניה (שאני מתפטרת ממנה) פיצויים?

תודה מראש
פיטורים
ויקי
04/11/2018 02:29
שלום, אמא שלי עבדה במאפייה , שכולל הכנת פיצות, סנדוויצים , וסלטים .
ביום הראשון לעיסוקה, בעל העסק החתים אותה על חוזה לחצי שנה שבו היא מחוייבת להשאר בעבודה חצי שנה.
אמא שלי סיפרה לבעל העסק כי היא סובלת מפריצות דיסק, וגם בעבודה פיזית היא חייבת מנוחה.
היא עבדה ביום הראשון במשמרת של 11 שעות, שבו המעסיק נתן לה 2 הפסקות של רק רבע שעה כל אחת , ולא יותר אפילו לא לנוח.
יש לציין כי העבודה היא עבודה על הרגליים, פיזית ( להכין, לנקות, לענות לפלאפונים) לא לשבת בכלל במשמרת עצמה.
יום למחרת היא עבדה 8 שעות וקיבלה הפסקה רק של רבע שעה,
כאשר עמדה כמה דקות בצד לנוח המעסיק צעק עליה בטענה שאין לנוח ואם לא עושים כלום צריך לנקות.
עקב כך היא החליטה לא להמשיך בעבודה הזאת,
מכיוון שהיא הייתה מגיעה הביתה עם כאבים בגב וברגליים ברמה שלא יכלה לעמוד עליהם.
המעסיק צעק עליה בפלאפון וניתק לה בפנים.

עכשיו הקנס יציאה מהחוזה הוא 900 שקלים.
יש לציין שהיא רק עבדה יומיים, והחליטה להתפטר גם כי היא לא מקבלת הפסקות כחוק, וגם כי היא פשוט לא מסוגלת לעמוד בעבודה הפיזית ללא זמן מנוחה.

יש דרך לעשות משהו? אשמח לעזרה
תודה מראש!
אבי
03/11/2018 07:32
שלום
אימי נפטרה
אני ואחיי מעל 21,האם הקצבה תשולם לנו ואם כן,עד מתי ?
תודה
זהבית מליכוב
02/11/2018 13:03
איך אני טובעת את המעסיקה שלי שפיטרה אותי בהריון למי צריך לפנות
א.א.
01/11/2018 21:36
היי
היה לי מקרה עם עובדת שלי שאמרתי לה פעם להגיע לסניף א במקום לסניף ב ( המרחק בינהם 10דק ) עדכנתי שלוש שעות לפני המשמרת והיא אמרה בכל תוקף "אתה לא קובע אליי ".
בכל אופן החלטתי.לתת לה הזדמנוץ שנייה . לאחר היא עדכנה כשבוע מראש שהיא צריכה חופש ( הסידור כבר היה מוכן היא ביקשה חופש עבור אירוע משפחתי שהיה מתכונן לצהרים) אמרתי לה שאין אפשרות שפשוט תאחר ותגיע גג בשעה מסויימת . היא הגיעה לאחר שעתיים מהשעה שקבענו . בכל אופן נהוג כשמגיעים לסניף לחייג לעדכן על הגעה היא לא טרחה לבצע זאת . לאחר 10דק שהגיעה לסניף סימסה לי הודעה שהיא עשתה טעות אתמול והאם לשלוח לי פרטים כדי שאני אתקן את.הטעות . התקשרתי אליה ואמרתי לה למה לא עדכנת שאת בסניף . היא אמרה לי תגיד תודה שעשיתי השתדלות ובאתי אז אמרתי לה לכי הביתה . היא המשיכה לדבר ולא הסכימה ללכת הביתה ואף אמרה לי אתה לא קובע אליי אז מה אם אתה המנהל שלי .
קשה לי לעבוד איתה וגם לסובבים לשאר העובדים בסניף .
האם היא יכולה לתבוע על זה ההחלטה שתסגור את המשמרת הספיצפית הזו ?
האם זו עילה לפיטורין ?
קורל
01/11/2018 21:19
שלום, אני עובדת במוקד טלפוני כבר 5 שנים במשרה חלקית, עד היום השימוש בשירותים באמצע יום עבודה היה כחלק משעות העבודה (בא על חשבון המעסיק) ולא "ירד" כחלק מזמן ההפסקות.
היום נעשה מעבר של כל המוקד למוקד אחר (מעבר פיזי בלבד- לבניין ממול) ללא שינוי בהנהלה או חוזה עבודה. עד היום קיבלנו 30 דק הפסקה על כל 6 שעות עבודה ויכלנו להשתמש בשירותים חופשי, ללא קיזוז מזמן ההפסקות. ומהיום נקבל 45 דקות אבל כל יציאה לשירותים תיחשב כחלק מזמן ההפסקות ו"ירד" מזמן ההפסקות, האם מדובר בהרעת תנאים?
ביגוד
בועז
01/11/2018 20:16
אני טבח במוסד ומבשל כ500 מנות מידי יום
האם אני זכאי לביגוד
יש לציין שבחוזה לא הוזכר נושא זה
תודה
יפתח
18/10/2018 19:46
שלום,
עבדתי בשנה האחרונה במשרה גלובלית. ימי העבודה הם ראשון עד חמישי, בשעות 9:00-18:00.
באחד מסופי השבוע השנה זומנתי למילואים בין הימים חמישי עד ראשון כולל. אומנם המילואים היו בחמישי ובראשון שהם ימי עבודה שלי, אך לא החסרתי בימים אלו עבודה מאחר והדרישה של הצבא הייתה הגעה ביום חמישי בערב (ולכן ביצעתי יום עבודה מלא), ויציאה בראשון על הבוקר (וגם פה ביצעתי יום עבודה מלא).
ביטוח לאומי העבירו תשלום על ארבעת הימים האלו אל המעסיק שלי, שהוא העביר אלי רק חלק מהסכום שהועבר אליו - על ימים שישי ושבת, בטענה כי אני לא יכול לקבל שכר כפול על יום מסוים - וזה מאחר ואני במשרה גלובלית.
בפועל מה שקרה הוא שהחברה בה עבדתי קיבלה כסף על ימי מילואים שלי - על אף שלא נעדרתי מהעבודה. למעשה ימי המילואים שלי הכניסו לקופת החברה כמעט 1000 שקל.
פניתי אל ביטוח לאומי, שטענו שאין להם מה לעשות עם האירוע.
אשמח לדעת איך אני יכול להתקדם עם המצב.
תודה
יפתח
01/11/2018 15:40
שלום, אוכל בבקשה לקבל עזרה בנושא?
עומר
01/11/2018 15:06
היי. יש לי שאלה

אני עובד שעתי, משרה מלאה.

היו מספר שעות אשר החסרתי (מבחינת שעות יומיות) ולפי דוח השעות נראה כי השעות "ירדו" מתוך השעות הנוספות של 150% ו125%, ולא מהעודף של 100% (שנשאר כמו שהוא).

האם הנושא תקין?

תודה!
גיא
01/11/2018 15:05
החברה שלי טסה ב11.11 ל-3 חודשים,

בעבודה אומרים לה שתגיש מכתב התפטרות
היא לא רוצה להתפטר בגלל שהיא צריכה לקבל בונוס ומענקים.

ואם היא תגיש היא לא תקבל!

האם היא יכולה להוציא חופשת מחלה 3חודשים?

עושים לה שם את המוות כרגע כדי שהיא תתפטר
אשמח לשמוע מעורכי דין לענייני עבודה מה אפשר לעשות בנידון
אולגה
01/11/2018 11:54
אני עובדת באותה עבודה בערך 3.5 שנים התחלתי לעבוד כשהייתי בצבא לאחר 3 חודשים של עבודה השתחררתי משירות. המעסיק שלי אף פעם לא הוריד לי מהמשכורת מס בריאות. עליתי על זה רק כי הסתכלתי בתלוש של משהי מהעבודה.
פניתי למעסיק הוא לא מוכן לקחת את האחריות הנושא.
מה אני אמורה לעשות במצב כזה ?
צ'יקו
01/11/2018 11:52
שלום, לפני כארבעה חודשים התפטרתי מעבודתי בחברת קבלן (4 שנים), לאחר שלושה חודשים קיבלתי את הטפסים הרלוונטים (161 וכו') אך את ימי החופשה שצברתי טרם קיבלתי כאשר פניתי במייל לחשבת השכר היא ענתה לי " חודש הבא בלי נדר " רציתי לדעת מה אומר החוק לגבי תשלום ימי החופש אחרי סיום העסקה , והאם הדבר נחשב הלנת שכר.

תודה מראש.
אלי
01/11/2018 11:49
שלום,
אחותי עבדה במשך 4 חודשים משמרות בעסק קטן. לפני יום הבחירות לרשות המקומית היא שאלה את המעסיק אם הוא משלם לה על אותו יום את ה200% שהוא מחוייב לשלם לה, והוא בתגובה אמר לה "שאם לא טוב לה היא יכולה לא לבוא לעבוד בשלישי".

לאחר מכן היא עשתה את המעשה ההגיוני ולא הגיעה לעבודה ובאותו יום היא גילתה שהיא מפוטרת ללא שיחה וללא שימוע בגלל ש"אין למעסיקים כוח להתעסק עם אנשים שדופקים ברזים".

ברשותי צילומי מסך מכמה שיחות שלה, אשמח להכוונה/עזרה/עצה בנוגע למה אני עושה כדי שהמעסיק הזה ישלם בגדול על הדבר הזה?
לירז
01/11/2018 11:47
היי, הבנתי שבשביל לקבל מענק לידה אני צריכה להביא 12 תלושים, עבדתי רצוף ויש לי את כל התלושים חוץ משל ינואר פברואר ומרץ כיוון שאיבדתי את התלושים ואין לי איך ליצור קשר במקום שעבדתי , לא קיים יותר וגם לא עונים לי , יש דרך לביטוח לאומי לראות אמלהם במחשב או משהו כזה שכן עבדתי? כי הרי שילמתי , ואם לא זה יוריד לי מהמענק? מה עושים? תודה על התשובה
נועה
01/11/2018 11:23
שלום,

עובדת אצלי מטפלת שמטפלת בבני ותעבוד במשך 10.5 חודשים.

על פי הידע שלי כל חודש צריכים להיות מנוקים ממשכורתה מס הכנסה ומס בריאות.

מי אחראי על הפרשת המיסים?

האם אני משלמת לה כל חודש משכורת ומתוכה היא מפרישה מיסים?
אדי
01/11/2018 11:22
האם מעסיק יכול לעגל כלפי מטה שעות עבודה?
בחברת אבטחה שבה משמרת שיורדת מחוייבת להמתין בעמדה עד לחילוף על ידי המשמרת שעולה, לצורך דוגמא החילוף מתבצע בד"כ 15 דקות לאחר שעה עגולה, האם המעסיק רשאי לא לכלול רבע שעה זו בשעות העבודה?
א.ש
01/11/2018 10:06
שלום רציתי לדעת שאם הייתי בחופשה ללא תשלום בחודש אוגוסט וחזרתי לעבודה רק אחרי ראש השנה האם מגיע לי תשלום על החגים כי לא קיבלתי תשלום על כיפור וסוכות תודה רבה
שחר
01/11/2018 09:58
שלום אם בחודש אוגוסוט הייתי בחופשה ללא תשלום ובחודש ספטמבר שזה חודש החגים עבדתי 4 ימים ולא שולמו לי על הימי החג פשוט היה כתוב בתלוש חופשה ללא .תשלום האם זה בגלל שהייתי בבחופשה ארוכה?
ליאור
25/10/2018 09:26
שלום רב,
האם על מעסיק לשלם לעוזרת בית שעובדת פעם בשבוע 5 שעות, והשנה יום זה נופל בדיוק על יום הבחירות?
תודה
עורך דין
25/10/2018 09:47
שלום ליאור

התשובה חיובית - לחילופין ניתן להוציא אותה לחופשה באותו יום ולשלם לה עבור יום חופש שיגרע מימי החופשה שצברה.

בהצלחה
יצחק
31/10/2018 18:22
לפי איך שאני מבין את החוק אתה לא אמור לשלם לה. מכיון שהיא לא עבדה 14 ימים רצופים לפני הבחירות
יצחק
30/10/2018 22:26
שלום,
איך משולמים שכר עבודה במוצאי שבת כמספר שעות העבודה היא שלוש שעות בלבד עם אפשרות להוסיף עוד שעות.
יצויין שאחוז משרה חודשי הוא 70%.
תודה
יצחק
31/10/2018 17:47
האם במוצאי שבת משולמים 200% או 100% כמו יום עבודה רגיל.

תודה
עורך דין
31/10/2018 07:49
שלום יצחק

אין הבדל בתשלום עבור עבודה במוצאי שבת לעומת כל יום עבודה אחר.

בהצלחה
ויטה
31/10/2018 17:23
אני עובדת בארגון מוכר. הרגשתי לא טוב ביומיים האחרונים ולאחר שניגשתי לרופא קיבלתי אישור מחלה ליומיים. התקשרתי לאחראי הישיר שלי על מנת לעדכן אותו ולדאוג שימצא מחליף עבורי מבעוד מועד, תגובתו הייתה להתקשר למנהל המרחב של הארגון.

בשיחה עם המנהל נאמר לי שאישור מחלה לא תופס והעבודה קודמת לבריאות ובמידה ולא אגיע למרות האישור מחלה יהיה לכך השלכות (מדובר בציטוט ולא משהו שנאמר בין השורות).

כיצד עליי לפעול מכאן? אציין שהשיחה לא הוקלטה.
טל
31/10/2018 15:54
אני מלצרית והבוס משלם לי באופן קבוע את המשכורת באיחור של בערך שבועיים שלושה. זה בסדר מבחינתי כי הוא תמיד משלם לי פיצויים על האיחור.

השאלה היא האם אני צריכה לחשב את גובה הפיצויים מה10 לחודש או מה15 ?.. חיפשתי מידע באינטרנט אבל בחלק מהמקומות כתוב שצריך מה10 ובחלק כתוב שבמלצרות אפשר מה15.. מציינת שוב שזה משהו קבוע כל חודש ולא חד פעמי...

אשמח לעזרה, תודה
יובל
31/10/2018 15:48
שלום, שאלה לגבי ימי מחלה.
אם עובד מוציא 3 ימי מחלה עד היום האחרון של החודש(כלומר היום), ולאחר מכן מוציא עוד 3 ימי מחלה. 6 בסהכ. האם עדיין יהיה רצף של ימי מחלה למרות חילוף חודש?.. או שמחודש חדש הימי מחלה נספרים מחדש?... מבחינת תשלום על ימי מחלה...?

אשמח לתשובה בעניין. תודה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!