פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 193
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

בר
15/07/2019 15:38
בעת ראיון עבודה, האם חוקי/לגיטימי מצד מעסיק לשאול לגבי ציפיות שכר? האם ניתן לשנות את המנהג הזה בחקיקה? ומה התשובה/תגובה הטובה ביותר במצבים אלו על מנת למנוע שכר נמוך ממה שמקבל עובד אחר באותו תפקיד?
שובל
15/07/2019 14:04
שלום,
אני התחלתי לעבוד ב1.9.18 האם אני זכאי השנה לקבל דמי הבראה? ואם לא דמי הבראה מלאים. אז מה הסכום שאני אמורה לקבל?
קרן
14/07/2019 21:03
היי,
רציתי לדעת מהי הזכאות שלי לשעת הנקה באם הארכתי את חופשת הלידה לחצי שנה?
כלומר ילדתי בחודש מרץ, ועתידה לחזור לעבודה בחודש ספטמבר.
האם אני זכאית לשעת הנקה במשך 4 חודשים מרגע החזרה לעבודה (כלומר עד סוף דצמבר)?
שירלי
14/07/2019 10:27
סיימתי קורסים של 400 שעות לגמול השתלמות וכעת מתלבטת האם לממש אותו כי ייתכן שבחודשים הקרובים אעזוב את מקום עבודתי למקום עבודה אחר. האם אוכל לממש את גמול ההשתלמות בעבודה הנוכחית ובעוד מספר חודשים גם בעבודה החדשה?
עדי
14/07/2019 08:52
היי, יצאתי לחל"ת של 3.5 חודשים מיד לאחר חופשת לידה.
1. מה החוק אומר לגבי תפקיד? האם החוק מחייב חזרה לאותו תפקיד בדיוק או שהמעסיק יכול לתת לי תפקיד אחר שונה/דומה לתפקיד שהייתי בו לפני היציאה לחל"ד?
2. מה החוק אומר לגבי שעת הנקה?
תודה מראש
מיכאל
13/07/2019 10:46
תקופת אבטלה החלה מ 20.01.19
בתשלום דמי אבטלה הראשון נוכו 5 ימים כחוק
חזרתי לעוד ב 5.05.19 (לפני שעברו 4 חודשים)
וקיבלתי רק 3 תשלומים בדמי אבטלה.
אך שוב נוכו דמי אבטלה של 3 ימים של חודש מאי.

האם הניכוי בוצע לפי חוק?

תודה
עידן
07/07/2019 09:46
שלום אשמח לעזרה של עורך דין מומחה בדיני עבודה,

יש לי שימוע לפניי פיטורים מחר ואיני יכול להגיע. הסברתי למנהל את הסיבה אבל לפי דעתי הוא חושב שאני ממציא בשביל לדחות את השימוע.

בטופס הזמנה לשימוע יש סעיף שאומר שאם אני אל מתייצב בזמן לשימוע הם יראו זאת כאילו אני התפטרתי מיוזמתי וכך גם לא מגיע לי את הפיצויים שמגיעים למי שמפוטר.

השאלה שלי אם הסעיף הזה חוקי בעצם אם הם באמת יכולים להגיד שאני התפטרתי כי לא הגעתי לשימוע (מסיבה מוצדת)
רע
11/07/2019 22:12
מעסיק צריך להתחשב בבקשה שלך לדחיית שימוע ובכל אופן שימוע יהיה מעל 48 שעות מקבלת ההזמנה.
מלי
09/07/2019 05:12
אי הגעה לשימוע לא הופכת את המקרה להתפטרות.
עובד יכול לבחור שלא להגיע לשימוע, הדבר ייחשב לו כמי שויתר מראש להגן על עצמו.
אם אתה מעוניין להגיע לשימוע ונבצר ממך להגיע ואתה מבקש שיתאמו לך מועד אחר מוטב שתפנה למעסיק בכתב תוך נימוק בקשתך ואולי אפילו אישור אם יש. זה ישמש לך כתיעוד לצורת ההתנהלות. מציעה לך לפנות בכתב למרות שכבר פנית בע"פ, בהצלחה (אני לא עו"ד)
סימון
11/07/2019 08:34
פיטרו אותי לאחר קצת יותר משנה עבודה
במכתב פיטורים כתוב שהיום (10/7) זה התאריך האחרון שאני מועסק בחברה
בעוד שעה וחצי יש לי משמרת לילה, המנהלת עצמה מסכימה שאגיע למשמרת אך לא בטוחה אם לפי החוק ישלמו לי
האם בפועל אני יכול להגיע היום למשמרת (היא מתחילה ב 23:00 ונגמרת ב 7:00 בבוקר) ואקבל עליה תשלום?
או שההודעה מוקדמת מתחילה כבר מהיום (10/7) ואז אם אגיע למשמרת לילה לא אקבל עליה תשלום של לילה אלא תשלום רגיל של משמרת בוקר (שכר של הודעה מוקדמת הכוונה)
אשמח לתשובה מהירה מכיוון שהמשמרת בעוד שעה וחצי
תודה לכולם
רע
11/07/2019 22:10
אני לא עו"ד אבל אני יודעת שחייב הודעה מוקדמת מראש לפיטורים וחייב שימוע.
ובכל מקרה כל משמרת שהמנהלת אמרה לך להגיע אתה צריך לקבל על זה תשלום זה מתועד
קרן
11/07/2019 09:32
החל מתאריך 01/07/2019 נקבעה לך דרגת אי כושר בשיעור 100% צמיתה, ונכות רפואית בשיעור 40% צמיתה, המזכה אותך בקצבת נכות.

מה זה בעצם אומר לגבי הקצבה? אני מקבלת לפי 100%, או 40%? (אני מניחה 40, כי אני עובדת) אבל כמה כסף אני מקבלת ל40%? חיפשתי בכל האינטרנט ומצאתי רק 63%-100%. האם ייתכן ש40% לא מקבל קצבה למרות שרשמו שכן?
אירה
11/07/2019 08:32
בעלי עובד בחנות "רהיטי פלסטיק" תפקידו מוכר ולפני מספר חודשים היה לו עסק מרכיב את הציוד
נכון להיום יש דרך החנות אפשרות לקנות מחסן +הרכבה מה שאז בעלי היה עושה זאת בצורה בפרטית
עכשיו מה שקורה ההרכבות נכנסות דרך המשכורת כבונוס למשל עם הלך לעשות הרכבה מקבל על המחסן בסביבות 300 שח אבל כאשר יוצא להרכבה בזמן העבודה אליו להדפיס כרטיס יציאה וכאשר חוזר מדפיס שוב
השאלה עם זה תקין מה שקורה שם? למה אליו להדפיס כרטיס יציאה עם זה בזמן העבודה ההתקנה נכנסת לתלוש משכורת

ובנוסף הוא נוסע עם הרכב שלו...
דודו
11/07/2019 08:23
בעבודה אצלנו התקינו לא מזמן מצלמות.
מפה לשם לא אמרו לנו שהמצלמה מקליטה קול(!)
לפני כשבוע הגיע מנהל עבודה וביקש מאיתנו לקרוא את ההסכם לחתום למטה(על המצלמות) ודחף שם סעיף שבמצלמה ככל הנראה יש מיקרופון והם לא יעשו בו שימוש בלי ידיעתינו.
כשנשאל במקביל לחוזה אם המיקרופון עובד אמר שלא וביקש שינתקו אותו כשהתקינו את המצלמה.

מסתבר שהמצלמה כן עם מיקרופון והמיקרופון פעיל(יש לי סרטונים שהיא עובדת ומקליטה!)

חשוב לציין שאף אחד מהעובדים הנוכחים למעט עובד חדש חתמו על החוזה.

רציתי לדעת מה אפשר לעשות לגבי זה.
אנה
11/07/2019 00:46
אני עובדת שכירה שעובדת בקניון בחנות פרטית.
חג שבועות נכנס במוצש 8.6 והקניון היה סגור
אני עבדתי ביום שישי 7.6 ולא קיבלתי תשלום על יום חג .
חשבת שכר טוענת שהחג עצמו היה ב 9.6
ולא משנה מתי מוצש.
צריך לעבוד לפני חג ו/או אחרי חג. ולא עבדתי ב-08/06
(כי הקניון לא עבד בגלל כניסת חג)ולא ב-10/06
השאלה אם יום שישי 7.6 נחשב ליום לפני חג ?
חייב ב.ל
עובד
10/07/2019 17:11
מה זה חייב ב.ל בתלוש משכורת
הפסקות
אוריין
10/07/2019 13:28
שלום
בחברה שאני עובדת כמוקדנית כתוב בחוזה שלי 5 ימי עבודה א-ה וימי שישי שאני עובדת זה שעות נוספות אני עובדת בימי שישי 6 שעות עבודה ובכל זאת מורידים לי הפקסה בת חצי שעה האם זה חוקי ?
סיון טויטו
10/07/2019 13:15
שלום,
אני חתומה על חוזה גלובלי. לא עובדת שעות נוספות.
בחודש יוני נעדרתי 6 ימים מהעבודה ואין לי חופשים בכלל.. כמובן קיזזו לי את הימים שלא עבדתי אך יש משהו מוזר. קיזזו לי בנוסף, גם בערך 200 שח מהסכום הגלובלי עצמו!!! זאת אומרת מהבסיס. שאלתי את הגורם הרלוונטי והוסבר לי שהגלובלע הוא עבור עבודה של חודש מלאץ במידה והחסרתי ימים גם הבסיס עצמו נפגע ועדיף לנצל חופשים ובמידה ואין חופשים לחתום על יתרה שלילית. הכם זה חוקי??? הימים שלא הגעתי גם ככה מקוזזים אז למה גם הבסיס עצמו??
תודה רבה
כרמית
10/07/2019 12:52
היי.
עבדתי חצי שנה בחנות. פוטרתי בלי הודעה מוקדמת.
אחרי חודשיים ראיתי שלא קיבלתי את דמי ההודעה המוקדמת ופניתי למעסיק. עברו שבועיים. אני אמורה לקבל אותם היום.
האם יש מקום לפיצויים על העיכוב?
גאולה חיים
10/07/2019 10:31
בחודש יולי 2013, באמצעות נציבות שירות המדינה, עברתי תפקיד ממשרד למשרד - בתפקידי הקודם זכיתי להטבה של תקן רכב ו-3 ימי כוננות, לאחר המעבר, גיליתי כי שללו ממני את ההטבות. את תקן הרכב המשרד החדש הואיל לשלם לי בהתערבות המנהלת הישירה שלי, ואילו את 3 ימי הכוננות, הבטיחו להעניק לי בתוך זמן מה, הזמן מה הזה התמשך עד היום. ביולי שנה שעברה, הציעו לי שכדי שאוכל לקבל 5 ימי כונניות, אצא ללמוד הנהלת חשבונות שהם קריטריון לדרגת מפקחת וכך אוכל לקבל 5 ימי כונניות. המשרד אישר לי תשלום עבור הלימודים 75% ואת היתרה אני שילמתי, לציין שהייתי מוכנה לשלם כדי לקבל את הדרגה ואת ההטבות הנילוות לתפקיד. לפני ימים ספורים, ביקשתי לבדוק מה מתקדם עם תיאור התפקיד והקידום, נעניתי שכבר שובצתי לתפקיד מנהל ענף - אציין כי במשרד הקודם כבר הייתי בתפקיד מנהל ענף - אני מבקשת עזרה וייעוץ כיצד להמשיך לפעול כדי להביא את המשרד לעמוד במילתי, והאם התנהלות במרמה - לאלץ אותי לשלם סכומי כסף עבור קורס הנה"ח שאני לא רציתי מלכתחילה, זה תקין.
רוני
09/07/2019 18:12
שלום,

בתחילת ספטמבר הגשתי בקשה לסיום עבודה. במכתב רשמתי סיום עבודה עד סוף חודש אוקטובר.

בזמן הזה גיליתי שאני בהריון. המעסיק מצדו לא הצליח למצוא מחליפה בזמן שהודעתי על סיום עבודה. לא רק זו אלא אף המנהלים הבכירים בעבודה החליטו לסיים את תפקיד המעסיק הישיר שלי ולהחליפו במנהל אחר. בינתיים גם המחליפה שנמצאה עזבה והם נשארו ללא עובדת במקומי. בינתיים נשארתי. לאחר כשבועיים הגיעה מחליפה אחרת. בינתיים עברו כמה חודשים וההיריון התקדם והקשה עלי לעבוד. נאלצתי לשכב בבית ולהיות בשמירת הריון. ביטוח לאומי לא הסכים להכיר במקרה שלי - סובלת מסימפיזיוליזיס בהריון- כמקרה מזכה לשמירת הריון למרות דין ודברים בין ביטוח לאומי לרופא המטפל. לעומת זאת הם שלחו מכתב בו אמרו שניתן להמיר את שמירת ההיריון בימי מחלה. בין לבין כבר סיכמתי עם המנהל החדש על סיום עבודה למרות שלא הצלחתי להגיע למועד הסיום בשל כאבי ההיריון. השאלה האם על פי חוק אני יכולה בנסיבות האלה לדרוש את ימי מחלה מהמעסיק למרות שהסכמנו על סיום עבודתי.

האם העובדה שנשארתי לעבוד הרבה זמן מעבר למכתב ההודעה על העזיבה מאפשר לי לדרוש את ימי המחלה במקום שמירת ההיריון שביטוח לאומי לא אישר וזאת למרות שבפועל באמת לא עבדתי והייתי מושבתת ולא יכולתי לעבוד??

המעסיק מצדו טוען שהסכמנו על סיום עבודה. מה אומר החוק במקרה כזה? האם אני זכאית לימי מחלה במקום שמירת הריון?
נשים
09/07/2019 14:55
האם עובדת שזכאית לשעת הנקה, יכולה לקבל אותו גם אם לא עבדה 7 שעות ביום מסויים
ז"א שהיא אמורה לעבוד 7 שעות + שעת הנקה
והיא יצאה ביום מסויים לאחר 6 שעות עבודה
האם מגיע לה שעת הנקה בתשלום על היום הזה?
מי
09/07/2019 14:32
שלום, במקום עבודה חדש התבקשתי למלא בטופס 101 תאריך תחילת עבודה שהוא מוקדם בחודש שלם (31 יום) מהתאריך האמיתי שבו אתחיל לעבוד. בקשתי הסבר ולא קבלתי.
מה המשמעות? זה בכלל משנה לאור העובדה שהתלוש הראשון ממילא גלוי למס הכנסה? (כמו כל שאר התלושים)
תודה
אורלי חדד
09/07/2019 10:26
אני עובדת במקום עבודה 19 שנה. המקום נסגר בסוף חודש אוגוסט. בתלוש השכר יש לי סעיף אחזקת רכב שמשולם כל חודש בקביעות ובנוסף פרמיה שמשולמת פעמיים בשנה . האם סכומים אלה נזקפים לחישוב פיצויים לפי החוק?
דבורה
08/07/2019 21:10
האם מס הכנסה יכול לעקל משכורת ולקחת משם כסף?
אשר
08/07/2019 21:12
ברור. מס הכנסה יכולים לעקל משכורת יכולים לעקל לך חשבון בנק, רכב, בית.... כל מה שיש לך ובלי להתאמץ יותר מדי
מירית
08/07/2019 21:12
היי, צריכה תשובה דחופה.
אני עובדת בתחנת דלק פרטית בחנות,
לפני כשבוע- שבועיים נכנס לקוח וקנה סיגריות,
כמות דיי גדולה,
הביא לי כרטיס אשראי ללא שם (כרטיס נטען) ככה כשבאתי לבקש תעודה מזהה לא היה צורך,
כשהעברתי את האשראי הופיעה לי חלונית והלקוח התעקש שצריך להכניס קוד, הכנסתי את הקוד והכרטיס עבר!
מפה לשם, מסתבר שהכרטיס גנוב והחברה רוצה להוריד לי את הסכום מהשכר.
עד כמה שידוע למ זה לא חוקי..
אשמח למידע נרחב יותר על הנושא ואם אכן יורידו וזה לא חוקי אצטרך יצוג
עזרתכם בבקשה
דבורה
08/07/2019 21:09
היי,

אשמח לעזרה.

עבדת אצל מישהי במשרד בר"ג לפני מספר שנים.

לפני שנה גיליתי שלא הופרשו לי פנסיה ופיצויים.

כשעזבתי את העבודה אחרי שנתיים של מסירות למקום העבודה היא ממש כעסה והתבאסה שאני עוזבת והחתימה אותי שאני לא אדרוש שום כסף ממנה. חתמתי לתומי לא ידעתי מה הופרש לי ומה לא.

כשגיליתי שלא הופרש בקשתי ממנה והיא כתגובה שלחה לי הודעות נאצה עם קללות, וזה שאני חוצפנית ורוצה להתעשר על חשבונה.

ואני לא ביקשתי מתנות אלא רק מה שמגיע לי כחוק.

כרגע היא מוכנה לשלם לי פנסיה ולא פיצויים.

מה אני יכולה לעשות בעניין? יש מישהו במדינה שעוזר במקרים כאלה? אין לי כסף לשלם לעורכי דין ולא כל כך היתי רוצה להיכנס לדיונים ועניינים באמת רוצה את מה שמגיע לי ושלום.

יש לציין שהיא סגרה את העסק בחודשים האחרונים (עסק שעבד 14 שנה בערך) ויש עוד עובדים שנפגעו ממנה ולא קבלו מה שמגיע להם עפ"י חוק

אין לי איך להשיג את את תלושי השכר מאותה תקופה.

ממש אשמח לעזרה והכוונה
ניב
08/07/2019 21:07
שלום,

קיבלתי הודעה מהביטוח הלאומי שיש לי חוב אצלם עבור 2018. לאורך כל השנה הועסקתי כשכיר (לא כל השנה אצל אותו מעסיק). לא מדובר בסכום גדול במיוחד אך שאלתי היא: האם עצם קיומו של הפער הוא אחריות שלי? הרי עבדתי אצל מעסיקים שהפרישו עבורי את דמי הביטוח, מדוע החוב מוטל עלי והאם יש משהו לעשות בנידון?
בןציון
08/07/2019 18:37
אצלנו בחברה לוקחים ימי חופש בימי חול המועד. חליתי שבוע לפני וכיבלתי ימי מחלה עד סוף החג . המעסיק לא רוצה לשלם לי על ימי חול המועד .זה תקין.?
יש לי וותק 12.5 שנים בתחום הבנין ואני מקבל21 ימי חופשה שנתים.זה תקין.?
שירה
08/07/2019 15:31
היי, התפטרתי מעבודתי לטובת גידול הילד.
תחילת עבודתי הוא במאי 2017, כמה ימים מראש אני צריכה להודיע על התפטרותי?
מאי 2018 - שנה ראשונה
מאי 2019- שנה שנייה...
האם יולי נחשב כבר לשנה שלישית או לשנה שנייה פלוס חודשיים?
תודה
ליזה
08/07/2019 15:16
שלום, אני בת 16, אני התחלתי לעבוד בחונכות לילד ממשפחה אומנת עם אוטיזם, 6 שעות בשבוע, 18 (ח"י שקלים) לשעה, לא חתמתי עדיין על החוזה מהסיבה הפשוטה שאני לא מרוצה מהעובדה שהתשלום הוא כל 3 חודשים, רציתי לברר אם זה חוקי בכלל ומה יש לי לעשות עם זה.
יבגני
08/07/2019 15:12
מעסיק טעה ושילם משכורת מוגדלת. הדבר גרם להגדלת ניכויי חובה (מסים) וניכויי רשות. היינו עליי להחזיר סכום מופחת. כיצד לחשב את סכום ההחזר?
אנונימי
08/07/2019 13:01
שלום לכולם ,
בחוזה אני חתום על חודש ימים הודעה מוקדמת או ע"פ הקבוע בחוק המאוחר מבניהם ,
עכשיו רציתי לבדוק אם זה באמת כך הדבר או שאני רשאי לפעול רק על פי החוק .
אני עובד 7 חודשים וראיתי שלפי החוק אני צריך לתת רק 8.5 ימי הודעה מראש.
עוד ע"פ החוזה לאחר 3 חודשי עבודה היה אמור להיות התאמת שכר שבפועל דבר זה לא קרה האם אני רשאי לרשום שאני מתפטר גם על סמך הפרת חוזה ?

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ