פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 190
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

אור
19/06/2019 12:06
שלום רב.ברצוני לבדוק לגבי מענק עבודה.אני מעל גיל 55.בשנת 2018 עבדתי 4חודשים ברצף אך בבדיקה שערכתי איני זכאית למענק עבודה.ברצוני לדעת האם 4החודשים הללו לא מזכים במענק? אודה לכם מאוד על תשובתכם. אור
מ.ל
18/06/2019 14:19
התפטרתי בחודש 6 להריון מהעבודה.
כרגע הבת שלי בת 11שבועות והתקבלתי לעבודה ממש ממש טובה , ואני רוצה לחזור לעבוד.
לא סיפרתי להם שיש לי עוד 3 שבועות לחופשת לידה.
השאלה אם אני חוזרת לעבוד , האם רק יקחו לי את המשכורת או גם יכולים לפטר אותי על זה?.
והאם אני יכולה לפנות לביטוח לאומי על מנת להחזיר להם יחסית את מה שאני מתכוונת לחזור לעבוד?
אין לי אפשרות לשבת בבית.
יוסי
18/06/2019 12:28
היי..אני עובדת בעבודה של מכירות ובונוסים האים מותר למעסיק שלי לקזז לי מהתשלום של הימי מחלה שהוצאתי באותו חודש בגלל ביטולים של פוליסות??
כריסטינה
18/06/2019 12:10
עובדת בחברה מעל 7 שנים, יש בונוס שנתי שניתן בכל אפריל בגין השנה החולפת. מתחילת עבודתי כל שנה קיבלתי בונוס חוץ מבשנים בהן הייתי בחופשת לידה (פעם אחת נעדרתי חודש וחצי מהשנה בגינה ניתן בונוס ובפעם השנייה 5 חודשים).
בפניה למעסיק לגבי סיבת אי מתן בונוס נאמר לי ש"לא מגיע לי", שלא ביצעתי את עבודתי כראוי. יש לציין כי הבונוס האחרון שקיבלתי היה בגובה כמה עשרות אלפי שקלים בגין 2017, באוגוסט 2018 יצאתי לחופשת לידה וכאמור לא קיבלתי בונוס בגין התקופה שבה כן עבדתי במהלך 2018 למרות שעבודתי לא השתנתה והמשכתי לקבל פידבקים חיוביים.

אני מרגישה שזו אפליה של נשים לאחר לידה. האם התחושה שלי מוצדקת? יש מה לעשות בנדון?

תודה
חיים פ.
18/06/2019 12:04
תקרת ימי מחלה 90 יום.הייתי במרץ 2019 במחלה 30 יום.האם נותרו לי 60 יום השנה או בכלל או אולי יש לי שוב 90 יום.עובד באותו מקום 24 שנים.
אילנה אילנה
18/06/2019 11:53
שלום רב,
אני נמצאת כעת בחופשת לידה ללא תשלום ואמורה לחזור לעבודה ביולי. בני כבר בן שישה וחצי חודשים.
שאלתי היא - אם אתפטר חודש אחרי החזרה לעבודה האם יישמרו זכויותיי כאם לתינוק שרוצה להתפטר עקב טיפול בילד ואוכל לקבל פיצויים?
תודה
אירה
18/06/2019 11:29
היי, המעסיק לא מוציא לי תלושי שכר למרות שאני בחופשת לידה
האם זה חוקי? ואם לא מה עליי לומר לו
תודה
אירה
18/06/2019 11:24
אני בחל"ד החל מ1.5.19, מקבלת דמי לידה עד 13.8.19 בביטוח לאומי.

מה ההבדל מבחינת זכויותיי מול המעסיק ומול ביטוח לאומי במצבים :

- להמשיך לחל"ת ובמהלכו להתפטר (עם הודעה מוקדמת כחוק)
- להתפטר בתום החל"ד (עם הודעה מוקדמת כחוק)

כדי להצליח לקבל דמי אבטלה לאחר התפטרותי

תודה
רעות
18/06/2019 10:52
שלום!
אשמח להכוונה. עבדתי ביום הבחירות מטעם מפלגה. הובטח שכר שיגיע עד 45 יום אחרי הבחירות. אחכ הובטח את השכר את סוף חודש מאי. בפועל, ב16.5 כל מי שעבד איתי כבר קיבל משכורת פרט אליי.
עד היום עוד לא קיבלתי את המשכורת, מי שהגעתי דרכה לעבודה כמעט ולא עונה לי, רק כותבת בהודעות שזה בטיפול ויקח כמה ימים.
פניתי להסתדרות, מי שדיבר איתי היה אדיש, אמר שזה חד פעמי וזה בעיייתי, לבסוף התקשר למפלגה ואמר לי שזה בטיפולם. ובכן עבר עוד שבוע מאז שזה קרה והמשכורת איננה.

למי אני יכולה לפנות?
האם שיימינג בפייסבוק מותר לי? לכתוב הדף של המפלגה שבם לא שילמו לי?
אם אני פונה לעוד, אני אקבל מהם את
הכסף גם על זה? (בתביעה)
אשמח להכוונה, זה כסף שמגיע לי ונראה שהם לא משלמים...
ליאת
18/06/2019 08:18
ילדתי והתפטרתי יום אחרי הלידה. ביקשתי חישוב של דמי ההבראה שמגיע לי, המעסיקה הסבירה לי שהיא לא מעבירה לי את החלק היחסי של דמי ההבראה מאחר והיא מחוייבת לשלם לי פנסיה במשך 3 חודשים וצריכה לקחת את ההפרשות של הפנסיה של העובד מתוך דמי ההבראה, לאחר שלושת החודשים היא תעביר לי את מה שנשאר מדמי ההבראה (לאחר שתוריד מהם את חלק העובד לפנסיה).

המעסיק צריך לשלם פנסיה על עובד גם לאחר שהתפטר , רק בגלל שהוא בזמן “חופשת לידה”? הגשתי מכתב התפטרות ועשינו גמר חשבון.

אשמח לתשובה מאחר וגם חברת הביטוח לא יודעת לענות על כך, תודה
עדי
18/06/2019 08:17
אני עובדת במקום עבודה כשבעה חודשים ועתידה ללדת ביולי ולצאת לחופשת לידה, בעקרון אין לי כוונה לחזור לשם, ואמרתי זאת בהתחלה למי שאחראית עלי, זה התגלגל למנהלת מחוז (זו עמותה טיפולית) והיא ביקשה שאכתוב מכתב שמודיע על סיום עבודתי לאחר חופשת הלידה, (בתמימותי חשבתי לכתוב שכן באמת אין לי כוונה לחזור), אולם אז הבנתי משני עו''ד שלא כדאי שאכתוב, ושאגיד שאני לא יודעת משום שאז אולי לא אוכל לגבי פיצויים אם אתפטר לטובת גידול הילד, וכן לחתום אבטלה (והפרשות סוציאליות). בשבוע שעבר שוב המנהלת שאלה אותי מה קורה איתי, (זה אחרי שנאמר לי כמה פעמים שצריך את המכתב כדי להעסיק מישהי לטווח הארוך), המנהלת בעצם כאילו טוענת שבלי מכתב הם לא יכולים לקחת מישהי לתקן (זו עבודה טיפולית, ככה שהם כאילו רוצים להחליט על מי יטפל במטופלים שנה הבאה).

האם באמת לכתוב מכתב יפגע בי? האם יש דרך שאני יכולה בה לדרוש את זכותי במידה ואצהיר במכתב?

אשמח לעצות כיצד לפעול (מוסיפה שבתחושת בטן הם ממש יצרו לי מניפולציה רגשית, ואני פשוט רוצה לצאת ולא לחזור לשם ולכן חושבת לכתוב להם ודי).
רינה
18/06/2019 08:16
היי,

אני כרגע נמצאת בחופשת לידה, וע"פ חוק היא אמורה להסתיים ב 28.7

אין בכוונתי להישאר במקום העבודה הנוכחי ואני מתכננת להתפטר (עקב מעבר למקום מגורים רחוק מ 40 ק"מ ממקום העבודה).

אם אני מתפטרת לפני ה 28.7 - האם יש לזה השלכות?

ותק בעבודה- 3.5 שנים
מאיה
18/06/2019 05:52
היי ,
אני עובדת אצל המעסיק שנתיים ויצאתי לחופשות לידה אחרי שילדתי תאומים.
כמה זמן חלת אני יכולה לקחת כשהם מחויבים לשמור לי על מקום העבודה שלי?
מרים
17/06/2019 23:27
שלום, קיבלתי מכתב פיטורין עם תאריך לעוד חודשיים,
ב-10 לחודש הייתה אמורה להיכנס לי משכורת כרגיל אך היא לא נכנסה עדין (היום ה-17)
יתכן ולא הכניסו לי את המשכורת כי רוצים שאעזוב מיד.
מה עלי לעשות?
והאם יש חוק להגנתי?
דור
17/06/2019 23:03
שלום רב,
אני מעוניין להתפטר ממקום עבודתי.
בחוזה רשום שאני צריך להודיע 30 ימים, אך על פי החוקים של משרד התעסוקה עליי להודיע על פי הותק(אני עובד עשרה חודשים), האם הסעיף בחוזה הוא חוקי? מה חזק יותר הסעיף בחוזה או הסעיף בחוק?
שרה
17/06/2019 22:37
ערב טוב, אשמח לקבל מענה:
אני מעוניינת לעבוד מול חברת קבלן שתשלח אליי עוזרת לניקיון ומשק בית. חברת או מרת שהיא מנפיקה לי חשבונית בכל חודש על פי מספר שעות העבודה. האם אני צריכה לבקש מחברת הקבלן אישור כלשהו על תשלום תנאים סוציאליים לעובדות שלה או אישור אחר מכל סוג שהוא או שאני מוגנת מעצם העובדה שאני מקבלת חשבונית ?
תודה !
סימה אגמון
17/06/2019 19:02
אני עובדת מועצה כסייעת לגננת בגן של המועצה . חוייבתי לעבור קורס סייעות כתנאי להעסקתי .במהלך שנה וחצי לימודים של פעם בשבוע כארבע שעות ...
מבקשת לדעת אם אני זכאית למימון שעות ההשתלמות מטעם המועצה .
דיאנה
17/06/2019 18:58
הגשתי מכתב התפטרות למעסיק ותאריך על סיום עבודתי בהתאם (לחוק עובד שעתי) של שנה וחודש בעבודה שזה סהכ 15 ימי התראה מראש,
בחוזה שחתמתי מול המעסיק הוא חייב אותי לתת התראה של חודש מלא,
אשמח לדעת אם זה חוקי ? האם החוזה תופס או שהחוק מעל הכל ואין כל זכות למעסיק לחייב אותי לתת חודש התראה מראש
במידה ואני לא מסכימה?
אלא לפי הימים הקבועים על פי החוק
תודה
שיר
17/06/2019 18:48
אני על תקן ממלאת מקום חופשת לידה, האם אני יכולה להתפטר ללא הודעה מוקדמת ומבלי להישאר במקום העבודה עוד ימים?
ענבר
17/06/2019 18:12
בודקת עבור חברה.
אשמח להתייעץ בעו"ד לדיני עבודה ...
היא בתחילתו של הריון, עובדת במקום עבודתה כבר שנתיים .
נכנסה לעבוד במקום זה כסטודנטית, ולכן נותנת רק 2 משמרות בשבוע (מצויין זאת גם בחוזה העסקתה) .
בתקופה האחרונה שונה ניהול החנות ונכנס מנהל חדש לתפקיד , אך מאחר ואינה יכולה לסדר כמו שהייתה עושה זאת עד לפני ההריון הוא פוגע לה במשמרות ובקושי נותן לה או לא נותן בכלל .
לא אציין את האמירות המעליבות שזורק לה מידי פעם.
האם יש לה עילה לתביעה ? האם הוא יכול לפגוע לה במשמרות ?
סטפני
17/06/2019 18:11
שלום,
עבדתי כ8 חודשים בחנות,
בדיעבד גיליתי שהבוס שלי לא מוציא לי תלושי משכורת, אחרי שכמה פעמים ביקשתי לקבל את התלושים והוא התחמק עם כל מיני תירוצים שאין לו זמן ללכת לרואה חשבון וכו..
בגלל שהיינו בקשר טוב ניסיתי לדבר איתו בכל זאת שפשוט יוציא לי תלושים אך זה לא עזר
לפחות פעמיים הוא איחר לי במשכורת, חודש שעבר קיבלתי את המשכורת רק ב-16 לחודש ואחרי שזה קרה זה כבר היה בלתי נסבל מבחינתי והתפטרתי
אז הוא בתור מתנת פיטורים החליט שאת המשכורת של החודש הזה הוא פשוט לא משלם...
כמובן שאין שום פנסיה
ופעם אחת (לפחות) אפילו העביר לי 200 שקל פחות בטענה שזה ירד בתלוש (שבכלל לא קיים)
אין לי דאגה מבחינת ביטוח לאומי וכו כי יש לי עבודה נוספת שיורד משם כל חודש
אך בכל זאת בתור מישהי שמאוד מתקשה עם בירוקרטיות וסטודנטית שאין לי יותר מידי זמן פנוי אני רוצה לדעת האם במקרה כזה שעבדתי במקום פחות משנה + המשכורת שלי נמוכה האם בכל זאת משתלם לי כלכלית לתבוע אותו?
טלי
17/06/2019 18:02
עזבתי את מקום העבודה באוקטובר האחרון (2018) לטובת תחילת לימודי.
בסוף השנה הקלנדרית, כשפניתי לחשבת השכר מאותו מקום עבודה בבקשה לטופס 106 נאמר לי שהטופס יהיה מוכן לקראת חודש מרץ. מאז ועד היום היא מסרבת להגיב למיילים ולא עונה לשיחות טלפון.
מדובר במקום עבודה מסודר, אז אני קצת מופתע ולא יודע מה הכלים העומדים לרשותי לצורך השגת הטופס.
האם יש פתרון לבעיה?
טירנית
17/06/2019 16:57
שלום רב
רציתי לברר, אם זה נכון לעשות, כאשר יש ימי מחלה ברצף להכניס בימי המחלה גם את יום שבת
חיים פ.
11/06/2019 13:10
אתמול שלחתי מכתב למעביד מרופא תעסוקתי על מצבי הבריאותי והמלצה לעבוד 5 שעות ביום במקום 9.האם מכתב זה מחייב את המעביד בו בזמן שקיבל המכתב או שיכול לומר לי שהוא לא מסכים לכך?
עורך דין
17/06/2019 09:00
שלום חיים

המעסיק חייב לקבל המלצות של רופא תעסוקתי. ראה כתבה בנושא זה באתר, שם תמצא את כל הפרטים הרלוונטיים לעניין.

רק בריאות!
מיטל
10/06/2019 12:36
התפטרות על רקע סכסוך אישי. במקום העבודה הודיעו לי לקראת אמצע השנה שאצטרך לעבוד עם עובדת נוספת שעושה את אותו התפקיד שאני עושה. המהלך נעשה בשל כשל בהתנהלות של העובדת אולם יש לה קביעות והמערכת היתה צריכה לשמר אותה.אני הבעתי את מורת רוחי שכן בעבר עבדתי איתה ולא הסתדרנו. לאחר האיחוד החלו להיות ויכוחים קולניים ואי הסכמה על ענייני עבודה. היתה פגישת בירור מול המעסיקה שטענה שאם ימשיכו להיות ויכוחים היא תצטרך לפטר את אחת מאיתנו למרות שהיא רוצה ששתינו נישאר במערכת. העובדת המשיכה בהתנהגות הפוגענית שלה יום אחרי יום לרבות צעקות, היטפלות קנטרנית כלפיי וערעור על הסמכות שלי. היה לנו ויכוח סוער בה היא אמרה לי מילת גנאי ומאותו רגע לא הייתי מוכנה להמשיך לעבור לסדר היום. יצרתי קשר עם הרכזת שהציעה לעבור למקום אחר בתפקיד ובשכר אחר. כמובן שלא הסכמתי. ניהלתי שיחה עם המוסיקה ואמרתי שאני מבקשת שתפטר אותי כי אני לא מוכנה לעבוד בצורה כזאת. היא אמרה שהיא לא יכולה לעשות לי שינוי כי שימוע זה לעובד שעשה משהו חמור ואין לה טענות נגדי. היא הציעה שאכתוב שאני רוצה לסיים את עבודתי שאין לי טענות כלפי מקום העבודה שאני מוותרת על זכותי לשימוע ומבקשת מכתב פיטורים. אם אעשה זאת קרוב לוודאי שאעבד את כל הזכויות שלי.

מה ניתן לעשות? אינני מעוניינת להמשיך במקום העבודה בגלל שאין להם פיתרון עבורי .
עורך דין
17/06/2019 08:54
שלום מיטל

לעניות דעתי עליך לפנות לפגישה עם עורך דין המתמחה בדיני עבודה ולבדוק את המקרה שלך לעומק.

בהצלחה
חנה קופילובי
13/06/2019 13:35
אני עובדת מטעם העיריה בתור מורה תחת שעות רווחה, כל תחילת שנה הם חותמים איתי חוזה כי עלי לסיים את העבודה בסוף שנת הלימודים בבית הספר. מה שכן בבית הספר ממשיכה להתקיים קיטנה מטעם משרד החינוך.
האם מותר להם לפטר אותי כשכרגע אני בהריון?
עורך דין
17/06/2019 08:52
שלום חנה

התשובה שלילית. ראי באתר זה מידע רב והסברים בנושא איסור פיטורי אישה בהריון.

בהצלחה
תביעה
מר כהן
14/06/2019 07:43
האם על אדם פרטי שביקש לשפץ את ביתו והביא מספר פועלים פלסטינים לשם כך נכלל בחוק לבדיקת קיומם של יחסים בין עובד ומעביד ? 1.הרי הוא לא חברה או עסק, 2. הבית נמצא באיו"ש , 3. הפועלים פלסטינים עם אישור עבודה לאיו"ש.

כמו כן

אם פועל פלסטיני נפצע באתר הבניה במהלך יום עבודה מחיתוך בדיסק , יכול לתבוע את האדם הפרטי?

(חשוב לומר כי אותו אדם פרטי לא עשה ביטוח כי לא עלה בדעתו שמה הוא יחשב כמעסיק או אחראי להתנהלותם התקינה של הפועלים ,איך יעבדו ומה רמת מקצועיותם)

תודה רבה על הסיוע!
RE: תביעה
עורך דין
17/06/2019 08:51
שלום מר כהן

אם העסקת פועלים פלסטינים ללא אישור עבודה אתה עובר על החוק ומסתכן באישום פלילי חמור

כמובן שהנך יכול להיות אחראי לכל מקרה של פגיעת עבודה בשל תאונת עבודה בעת העסקתו אצלך, ואין זה משנה מה היא מסגרת ההעסקה.

בהצלחה
משמרות רודפות
14/06/2019 20:16
אני עובד בתור מאבטח במפעל אשר מצריך שמירה של 24/7 במהלך הסופ"ש מחוב שיהיו שתי שומרים בכל משמרת . לכן ברצוני לשאול האם החברה אבטחה אשר אני מעוסק אצליה יכולה לזמן אותי לשמרת בוקר לאחר שסיימתי לעבוד בשעה 23:00 אשר מתחילה בשעה 7 מאחר להגיע לעבודה וחזרה ממנה לוקחת לפחות 45 דקות עד שעה ,האם בגלל שיש הפרש של 8 שעות הדבר נחשב לחוקי ?
עורך דין
17/06/2019 08:50
שלום לך

אין בכך בעיה חוקית כל עוד חוזה העבודה שלך לא קובע תנאים אחרים.

בהצלחה
א.ד
14/06/2019 23:40
אני עובדת במשרה מלאה המעסיק אישר לי לפני חופשת לידה לעבוד 3 ימים 8:30-17:30 ויומיים קצרים 8:00-16:00 בחוזה רשום לי שזו משרה מלאה ועל המעסיק מקובל שאצא יומיים לפני כנרשם. לפני יציאתי חזרה לעבודה בדקתי מול הנהלת חשבונות אמרו לי שאני זכאית לקבל שעת הנקה אחרי 3 שבועות של עבודה נאמר לי שנעשת טעות ואיני זכאית לשעת הנקה החל מחודש הבא.זה הפתיע אותי מאוד הנימוק שלהם היה כי עבדתי פחות מ174 שעות היו חודשים קצרים בגלל חגים ובדיקות הריון יצא שלא הגעתי ל174 שעות אלא בערך 165 אך רשום לי במפורש בחוזה כי אני עובדת משרה מלאה. פתאום רוצים להוריד את שעת ההנקה האם זה תקין? הדבר לא הגיוני מכמה סיבות אני עובדת משרה מלאה לפי חוזה, לא יתכן שאחרי שיצאתי לעבודה מודיעים לי פתאום שאין שעת הנקה מה גם שגיליתי שעובדת אחרת שעובדת הרבה פחות שעות ממני כח קיבלה שעת הנקה לכן שמדובר בעוגמת נפש וכן הפליה בין עובדים. אשמח לקבל סיוע להבין כיצד להגיב לכל המהלך הזה של המעסיק נראה לי שזה לא חוקי בעליל. תאוששו את טענותי בבקשה
עורך דין
17/06/2019 08:49
שלום לך

אם חוזה העבודה שלך מגדיר את מסגרת העסקתך כמסגרת של משרה מלאה מגיעה לך שעת הנקה לפי חוק וללא כל תנאי.

בהצלחה
עובדת שכירה בב...
16/06/2019 15:04
שלום. אני עובדת 11שנים בבית חולים ויצאתי לחופשת לידה של 4 חודשים וחזרתי לעבוד לאחר מיכן במשך חודשיים. לאחר שלא מצאתי סידור לתינוקת. רוצה לחזור לחל"ד. האים אני זכאית עלפי חוק לבקש עוד חצי שנה חופשת לידה ללא תשלום.? או שאני צריכה לבקש חל"ת.???
עורך דין
17/06/2019 08:48
שלום לך

הזכות החוקית שלך במקרה זה, בהנחה שלתינוק טרם מלאו 9 חודשים, הנה להתפטר לצורך טיפול בילד בהתאם להוראות החוק.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!