פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 1293
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

אסיה
02/05/2013 22:25
שלום,
יש ברשותי רכב צמוד שקיבלתי מהמעסיק שלי. אני משלמת אליו מס כחוק.
בזמן האחרון אחד המנהלים שלי התחיל לדרוש ממני את הרכב לצורך משימות שאליו לבצע, כגון הסעת עובדים ממקום למקום.
האם זאת דרישה חוקית?
האם אני יכולה לסרב לבקשה זאת?

בתודה מראש,
אסיה
אלמירה חן
05/05/2013 13:54
אסיה שלום
זה עדיין רכב חברה למרות שאת משלמת שווי רכב
אך הם מחויבים לעשות רישום מתי לקחו את הרכב ומתי החזירו ומי נהג
שמחר אם יהיו קנסות שיהיה רשום להציג מי נהג ברכב
בהצלחה
שימוע
דליה
03/05/2013 18:13
האם לעובד יש זכות לבקש שימוע אם הוא חושב שהמנהל שלו קיבל החלטה לרעתו בכוונה ?
RE: שימוע
אלמירה חן
05/05/2013 13:48
דליה שלום
את יכולה לבקש פגישה עם הנהלה
זאת זכותך

בהצלחה
ניר חיימוביץ
04/05/2013 17:05
שלום אני ניר בן 17 עוד מעט ואני עבדתי בחנות נעליים עד אתמול . הייתי אמור לעבוד יום שבת ( היום) אך יום לפני הייתי בתאונת דרכים ששיתקה אותי למיטה עקב כאבי גב והודעתי למנהל שאינני כשיר לעבודה ולא יכול לבוא . תוגבתו הייתה ב SMS :
אם אתה לא בא אין לך מה לבוא יותר לחנות !

אני עובד שמה 3 שבועות .. מה אפשר לעשות והאם אפשר לתבוע אותו ?
אלמירה חן
05/05/2013 13:47
ניר שלום
מעסיק לא יכול לפטר עובד בימי מחלה
ובטח לא בSMS
בפייסבוק שלי יש פסק דין לעובד שפוטר דרך SMS

בהצלחה
איירין
05/05/2013 13:18
העסקתי עובדת משק בית במשך שנתיים, היתה רשומה בביטוח לאומי. שילמתי לה 150 בכל שבוע כולל דמי נסיעות 25 ש"ח, סה"כ 600 לחודש. לא שילמתי עבורה קרן פנסיה. שילמתי לה דמי הבראה שנה שעברה אבל לא החתמתי אותה על כך. בעת פיטורין כמה אני צריכה לשלם לה ועבור מה ? לא נתתי לה הודעה של חודש מראש כיוון שהיא עובדת בשעות הבוקר כשאני לא נוכחת ולא רציתי להשאיר לה מפתח. תודה מראש
אלמירה חן
05/05/2013 13:45
איריין שלום
עובדת זכאית לחודש הודעה מוקדמת + הבראה+ פדיון חופשה +פיצויים
הכול מחושב לפי % משרה ממוצע
חודש מלא = 186 שעות
לדוגמה עבדה 40 שעות לחודש = 40/186 = 21.5% ממוצע
בהצלחה
אבי
03/05/2013 08:21
שלום רב.
אני עובד בחברת אבטחה במשמרות ולפעמים ישנם חוסרים בפרויקטים מקבילים של החברה ולכן יש צורך בכוח אדם מהפרויקט שלי. אם אין מתנדבים נעשת הגרלה בין המאבטחים מי ישלח לאותו אתר.
1) האם זה חוקי?
2) סרבתי להגיע לאותו פרויקט, וזומנתי לשימוע ואמרו לי או תעבור לפרויקט אחר שהוא פחות רווחי (שעתית) או תגיש מכתב פיטורין. מאז אני בהמתנה בבית. אפשר לתבוע את החברה על הנעשה?
תודה ויום טוב.
עורך דין רונן ...
04/05/2013 11:34
זה חוקי ולגיטימי לדרוש ממך לעבור למקום אחר
זה לא חוקי לשלם לך פחות כי מדובר באתר פחות רווחי וזה מאוד לא חוקי לדרוש ממך לכתוב מכתב התפטרות
אם אתה לא ממלא הוראות הם צריכים לזמן אותך לשימוע ולהוציא לך מכתב פיטורין ולשלם פיצויים
דב
02/05/2013 19:37
שלום.
המקרה הוא כזה.
אני עובד במקום עבודה זה 14 שנה ,המתכונת היא במשמרות
7:30 -1530 14:30 -21:30.
במשך כל ה 14 שנה עבוד שהיה מאחר חמקום העבודה היה יכול להשלים את האיחור ולצאת כשהוא השלים את 8 השעות שבהן הוא היה אמור לעבוד.
לדוגמה: אם באתי ב 8:00 אזי יכולתי לעבוד עד 16:00
בחצי שנה האחורנה נכנסה הנהלה חדשה כהנהנהלים קבעו נוהל חדש = באם איחרתי איני יכול להשלים את השעות האיחור ,,יוצא מכך שאני מפסיד שעות עבודה.
האם חוקי הדבר??
אלמירה חן
03/05/2013 20:10
דב שלום
זה הרעת תנאים
בהצלחה
חל"ת
קיקה
03/05/2013 18:52
עובדת לאחר חופשת לידה לקחה חל"ת כמעט שנה, האם בחופשת הלידה הבאה מתחשבים בתקופת החל"ת לצורך מניין הימים של חופשת הלידה הבאה?
RE: חל''ת
אלמירה חן
03/05/2013 20:07
קיקה שלום
כן
בהצלחה
אור
02/05/2013 17:31
אני חולה כבר דיי זמן ארוך, קרוב לחודש, מה04.04 אינני עובדת. אציין שעבודתי היא טיפול שותף בתאומים בביתם - משק בית (כך קראו לזה בהסתדרות העובדים).
ההורים היו חייבים למצוא פיתרון במקומי וכך היה, נמצאה מטפלת אחרת.
אני כרגע עוד לא מסוגלת לחזור לעבודה, ובינתיים עד ה17.5 אני ב"חופשת מחלה".
ברצוני לדעת מה הם זכויותי היות ומדובר פה על הפסקת עבודה שלא מרצוני ולא מרצון המעסיקה.

תודה
אלמירה חן
03/05/2013 20:05
אור שלום
מעסיק חייב לשלם לך ימי מחלה שעומדים לזכותך
ולתת מכתב לבטוח לאומי מכתב ופירוט ניצויל ימי מחלה
להמשך תשלום מבטוח לאומי
המון בריאות
א שאלה
02/05/2013 17:52
שלום לכולם,

א. אני עובדת שעתית, אך נדרשת לכתוב בבית דו"חות למקום העבודה ותכניות עבודה שעליהן איני מקבלת כל תשלום. שאלתי בפורום זה ואמרת שהדבר אינו חוקי. אמרתי זאת למעסיק. תשובתו הייתה שמכיוון ששכרי לשעת עבודה הוא 45 שקלים (שזה דרך אגב שכר מקובל ואולי אף פחות מהמקובל בשוק לתחום שבו אני עובדת), הוא יכול מבחינה חוקית לדרוש ממני לכתוב תכניות ודו"חות על חשבון זמני בבית מבלי לתת לי על כך תשלום. לדבריו, רק אם הוא היה משלם לי משכורת מינימום, היה זה לא חוקי לבקש ממני עבודה בבית ללא תשלום. בראיון העבודה נאמר לי שהשכר לשעה הוא 45 שקלים, גם בהסכם העבודה שעליו אני חתומה כתוב שכר לשעת עבודה 45 שקלים. המעסיק אמר לפני קבלתי לעבודה שתהיה בנוסף לעבודה במקום העבודה גם כתיבת דו"חות בבית ללא תשלום, אך לא תיארתי לעצמי שמדובר בעבודה בהיקף של עשרות ואף מאות שעות בבית לאחר שעות העבודה. כך בעצם יוצא ששכרי לשעה יורד מאוד (אם מחשיבים את כל השעות שאני עובדת בבית ללא תשלום). האם המעסיק שלי צודק? האם מכיוון שהוא אמר מראש שאצטרך לעבוד בחינם הדבר מותר? האם במצב שבו שכר השעה שלי על השעות במקום העבודה גבוה ממינימום הוא יכול לבקש ממני לעבוד בבית ללא תשלום?

ב. ימי מחלה וחופשה - המעסיק שלי מבקש להחזיר יום עבודה בגין כל יום מחלה שאני לוקחת ובגין כל יום חופשה שאני לוקחת (שלא חל בחופשת חג). על ימי החופשה ועל ימי המחלה הוא משלם לי על פי החוק. כאשר אני מחזירה את הימים אני מקבלת תשלום נוסף. הבעיה היא שאיני יכולה לבוא להחזיר ימים, כי אני עובדת במקומות אחרים. האם המעסיק רשאי לדרוש ממני לבוא לעבוד ימים נוספים במקום ימים שהייתי חולה או במקום ימים שלקחתי בהם חופש גם אם החזר הימים הוא בתשלום?

תודה רבה
אלמירה חן
03/05/2013 20:01
שלום
ממש אין קשר תעריף לשעה שמעסיק משלם לך
לפי חוק מעסיק חייב לשלם על כל דקה שאת עובדת (כולל שעות בבית)
דברי איתי 050-7177155
רות
02/05/2013 17:34
אני עובדת אצל מעסיק פרטי שהחליט להפוך לחברה בע"מ. שאלתי אם אני ממשיכה לעבוד האם זה פוגע בזכויות שלי שנצברו באיזה דרך ? וכן האם אני זכאית לפיצויים אם אחליט לעזוב כעת ? וכן האם המעסיק צריך להתחייב בכתב לשמוע על זכויותי עד היום או עצם המשך העבודה שתהיה תחת החברה תחשב אוטומטית כצבירת זכויות. אציין שאני עובדת שם הרבה שנים. תודה רות
אלמירה חן
03/05/2013 19:56
רות שלום
חברה עכשיו בע"ם
במה זה פוגע בעובד???
יש שינוי רק להגשת מאזן של מעביד
בהצלחה
יאנה
02/05/2013 17:30
הנני עובדת מתחילת השנה בצהרון פרטי. לאחרונה חליתי בדלקת ריאות שהסתבכה ואושפזתי בבית חולים.סהכ ימי מחלה באישור הצטברו לחודש. העבודה משלמת לי את מה שמגיע לי על פי החוק כשליש בערך. שאלתי, האם ביטוח לאומי משלם על שאר הימים שהעבודה אינה משלמת?
אלמירה חן
03/05/2013 19:43
יאנה שלום
מעסיק חייב לתת לך מכתב לביטוח לאומי עם פירוטניצול ימי מחלה
ובטוח לאומי ישלם הפרש ימי מחלה
המון בריאות
דינה מבנימינה
02/05/2013 16:25
האם אני חייבת לעשות הסכם העסקה בכתב מול עובדת משק בית? האם הסיכומים שאני והיא הגענו אליהם לגבי שכר ושאר תנאי העבודה מספיקים לפי החוק גם אם נעשו בעל פה, ולא הועלו על הכתב? כמובן שאין לי כל רצון לקפח את העובדת...
אלמירה חן
03/05/2013 19:37
דינה שלום
מעסיק חייב לתת תנאי עסקה או חוזה עבודה תוך 30 יום לעובד
את יכולה לרשום לדוגמה :חופשה ,הבראה לפי חוק
בהצלחה
רוחמה
02/05/2013 14:32
אני בחופשת לידה הילד רק בן 3 חודשים , שלחתי הודעת סמס למעביד שבו אני מודיעה על הרצון לטפל בילד ולכן אני מודיע על עזיבתי ורצוני לקבל את הפיצויים.
אחרי כמה ימים התחרטתי ושלחתי הודעה נוספת שאני מעוניינת להשאר חצי שנה עם הילד ולחזור . האם זה בסדר?
אלמירה חן
03/05/2013 19:35
רוחמה שלום
זה תלוי ברצון של מעסיק עכשיו
בהצלחה ומזל טוב
ליאת
02/05/2013 14:30
אני עובדת במשרד ממשלתי כמאבטחת דרך חברת קבלן מעל לשנה וחצי(ובחברה עצמה יותר משנתיים). לפני מס׳ ימים חשתי ברע והודעתי לאחראי עליי שאין לי אפשרות להגיע לעבוד,הוא בתגובה החל לאיים עליי בהודעות שבמידה ואני לא מגיעה לעבודה אני לא עובדת במתקן שלי יותר ועליי להגיע למשרד ״לשיבוץ מחדש״. התעקשתי והודעתי שאני חולה ובאמת לא אוכל להגיע ושיש לי ימי מחלה והוא רשם לי בהודעה שלא יעזור שהודעתי ושאני לא עובדת במתקן הנ״ל יותר ועליי להגיע למשרדי החברה. כאשר דרשתי מכתב פיטורים הוא התחמק ואמר תשובצי במקום חדש ״כחוק״. לאחר מס׳ ימים ששהיתי בבית מתוקף אישור רופא קיבלתי הודעה נוספת שנאמר בה ״נשלח אלייך מכתב באשר לאי מתן הודעה מוקדמת כחוק. תגיעי למשרדי הסניף לשיבוץ חדש והחזרת הנשק לזמן מה״ כאשר שאלתי במה מדובר קיבלתי הודעה נוספת ״על זה שסיימת את העבודה ללא התראה״ בכל השיחות וההתכתבויות שלי איתו לא דיברתי על הפסקת עבודה ולא רציתי דבר כזה ולכן הבהרתי לו שאני לא אמרתי דבר כזה וכאשר אני אבריא אגיע לדבר איתו. היום אחרי כשבוע וחצי שאני בבית קיבלתי הודעה להחזיר את כרטיס הנוכחות שלי. ברצוני לדעת מהו החוק במקרים כאלה? האם מותר ״להעניש״ אותי בגלל שאני חולה. כרגע אני עדיין בחופש מחלה.
אלמירה חן
03/05/2013 19:33
ליאת שלום
קודם כל תפקססי לחברה אישורי מחלה
כדי שמעסיק לא תוכל לבוא בטענות שנהדרת מעבודה
ובסיום ימי מחלה תגיעי לעבודה.מבחינתך את ממשיכה לעבוד
אם מעסיק רוצה לפטר אותך ,אז הוא חייב קודם לעשות לך שימוע ובמכתב הזמנה לשימוע לפרט סיבה .
בהצלחה
אפרת
02/05/2013 14:01
שמי אפרת אני מורה ורכזת מקצוע בתיכון שש שנתי.מ תחילת השנה אינני מקבלת שכר עבור עבודת הריכוז? מה הדין בעניין? מה בנוגע להלנת שכר?
תודה
אלמירה חן
03/05/2013 19:24
אפרת שלום
את חייבת לקבל שכר עבור כל דקה שאת עובדת
בהצלחה
יוספי
02/05/2013 16:01
הבנתי כמה שעות זה בדיוק זאת משרה מלאה לפי האתר שלכם. השאלה איך מחשבים כמה שעות זה חצי משרה. האם רק מחצית מ-186 שעות זה חצי משרה? ומה לגבי אדם שעובד 85 שעות שזה מעט פחות מחצי משרה, האם ניתן להגיד כי גם הוא עובד בחצי משרה?
אלמירה חן
03/05/2013 07:50
יוספי שלום
לדוגמה אם עבדת 85 שעות=
85/186 = 45.7% משרה
וכך כל חודש
בהצלחה
יוספי
03/05/2013 07:56
אלמירה

סוף סוף עזרת לי להבין איך מחשבים את אחוז המשרה. תודה רבה לך על התשובה המדוייקת והפשוטה.
אמא מיכל
03/05/2013 00:16
שלום,

ברצוני לדעת האם משלמים מס הכנסה על נסיעות?

סעיף הנסיעות מופיע בתלוש השכר בפירוט התשלומים, מתחת לסכום משכורת ברוטו.

תודה מראש,
אמא מיכל
אלמירה חן
03/05/2013 07:43
לאמא מיכל שלום
כן , נסיעות משולמים בברוטו

בהצלחה
מוטי
02/05/2013 17:34
שלום...
עבדתי כחמש שנים במקום עבודה שבסופה המעביד שלי הכריז על פשיטת רגל... ואאין לו אפשרות לשלם לי פיצויים...
מה עליי לעשות?
תודה...
רמי
02/05/2013 17:41
בגדול המוסד לביטוח לאומי אחראי לעובדים של כל חברה שעברה פירוק או מעסיק עצמאי שנכנס להליכי פשיטת רגל. אתה יכול לקרוא על זה בפורטל הזה.
עמיר כץ
01/05/2013 17:04
היי
אני מועסק במכון המעניק טיפולים בתחום בריאות הנפש כפסיכולוג פרילנסר. בסוף חודש מאי 2013 אני מפסיק לעבוד עם המכון מסיבות אישיות. בעת שהתחלתי לעבוד איתם הם החתימו אותי על הסכם עבודה שלפיו איני רשאי להעניק טיפולים ולפנות באופן אישי אל המטופלים בקליניקה. בפועל, כשהודעתי (כך אני מחוייב כמטפל) לכמה מטופלים שלי שאני עוזב את המכון בסוף החודש, הם ביקשו להמשיך להיות מטופלים אצלי באופן פרטי. לא אני יזמתי את זה - המטופלים יזמו.

השאלה מה אני אמור לעשות במצב הדברים? הרי איני רוצה להפר חוזה מצד אחד ומצד שני, מטופלים פנו אלי באופן אישי ורוצים להיות מטופלים רק אצלי. יש לי חובה כמטפל וכפסיכולוג לאותם אנשים! מה לגבי חופש העיסוק? כיצד עלי להתמודד מול התנאי בהסכם עליו אני חתום?
עורך דין רונן ...
02/05/2013 14:04
ההסכם שלך ככל הנראה לא חוקי אבל הייתי ממליץ לך להודיע על כך למעסיק ולסכם עימם כי תעביר להם סכום מסויים מהכסף של המטופלים וככה לסגור את העניין בשקיפות ובהסכמה
מטבע הדברים העסק שלך בעתיד לא עומד על אנשים אלו
נילי
02/05/2013 09:38
בוקר טוב לכולם,

יש לי עוזרת בית המגיעה אלינו פעם בשבוע לצורך עבודות ניקיון ואני משלמת לה שכר קבוע לפי שעת עבודה שלה. בעוד שבועיים חל חג השבועות ולטענתה אני צריכה לשלם לה את ימי החג. ראיתי כשכתוב בחוק שהעובד צריך להגיע יום לפני ויום אחרי החג לעבודה על מנת להיות זכאי לתשלום עבור חג. עוזרת הבית שלי אומרת שהיא עובדת יום לפני ויום אחרי שבועות אצל בעלי בתים אחרים. האם אני צריכה לשלם לה עבור החג במקרה כזה?
אלמירה חן
02/05/2013 13:32
נילי שלום
אם יום חג נופל ביום העבודה של עובדת, אז את צריכה לשלם לה תשלום חג
לפי % משרה ממוצע (משרה מלאה = 186 שעות)
בהצלחה
עמי אורן
02/05/2013 09:34
האם במקרה שבו מנהל העבודה שלי משקר לי לגבי נושא מקצועי, ולמרות שאני שואל שאלה מקצועית חשובה, הוא עונה בכוונה תשובה שקרית, האם זה יכול להחשב הרעת תנאי עבודה ואם אתפטר אוכל לדרוש פיצויים?
אלמירה חן
02/05/2013 13:30
עמי שלום
צריכה יותר פרטים כדי לתת לך תשובה.

בהצלחה
נועם אבו
02/05/2013 11:37
בוקר טוב , הנני שכיר . חודש קודם קיבלתי הכנסה גבוהה חד פעמית בתלוש שכר ונוכה לי מס גבוה (50%). מבירור עם מס הכנסה אוכל לקבל החזר רק בשנה הבאה ! נאמר לי שאוכל לקבל החזר השנה באמצעות חברת כח אדם או חברות המפיקות חשבוניות לשכיר. האם זה באמת נכון?
אלמירה חן
02/05/2013 13:29
נועם שלום
אם קיבלת השנה תשלום, אז למה לא עושים לך תאום השנה?
האם אתה שכיר??? אם כן אז חישוב מס הכנסה מחושב שנתי מצטבר ולא חודשי דרך תלוש משכורת

בהצלחה
לנה
02/05/2013 12:54
שלום,
כשהתחלתי לעבוד בחברת השמירה לפני 3 שנים בערך, התחלתי לעבוד בפרויקט מסיים והם הפסידו את המכרז לפני חצי שנה בערך.
מאז הם שולחים אותי לעבוד במתקנים שונים ובשכר שונה (חלקם נמוכים מהשכר שעבדתי בו לפני ההפסד).
אין לי יותר שעות נוספות וזה מתבטא בערך כשליש פחות מהשכר שהרווחתי קודם. כיום אין לי מקום קבוע שאני עובדת בו ובשביל משמרות אני צריכה "לרדוף" אחרי מנהל הסניף.
השאלה שלי היא כזו: האם זה נחשב להרעה בתנאים? ואם כן, מה ניתן לעשות עם זה.

תודה מראש
אלמירה חן
02/05/2013 13:25
לנה שלום
לפי משכתבת אז כן זה הרעת תנאים
אבל את צריכה לפנות בכתב למעביד ולבקש את כל זכויות שהיו לך
במידה ולא תקבלי תשובה חיובית את זכאית להתפטר כדין פיטורים
יש לנו באתר - עובד מעביד- פיצוי פיטורים שיכול לתת לך תשובה מלאה יותר
בהצלחה
לנה
02/05/2013 13:27
תודה רבה לך.
הפסקה
עעעעע
02/05/2013 12:34
ברצוני לשאול אני עובדת 3 ימים בשבוע 9 שעות כל יום ויום בשבוע 4 שעות. האם המעביד שלי מחוייב לתת לי הפסקה וכמה זמן? והאם צריך לשלם לי על ההפסקה ?
RE: הפסקה
אלמירה חן
02/05/2013 13:26
שלום
לעובד שעובד 6 שעות חייב לקבל הפסקה 0.45 דקות
על חשבון העובד
בהצלחה
יהושוע
23/04/2013 05:25
שלום.
אני עובד בחברה פרטית כשנתיים ולאחר שהחברה קוצצה ביותר מחצי כמות העובדים,נוצר מצב בו המנהלים מבקשים ממני לבצע תפקיד של כמה אנשים עם משימות שונות. ממש לא הגדרת התפקיד שלי כפי שרשומה בחוזה. כשאני מבקש העלאת שכר עבור זה,אומרים לי שכרגע אין אפשרות.
חשוב לציין כי עבור התפקידים הנוספים שאני מבצע,אדם אחר מקבל כפול ממני.
האם אני יכול לסרב לכך מבלי שאפגע בזכויותיי?
אם אתפטר עדיין אהיה זכאי לפיצויי פיטורים מלאים?
ומה אפשר לעשות?
תודה רבה
עורך דין רונן ...
01/05/2013 09:17
ברור שאתה יכול לסרב ובכלל למה להתפטר אם יש אפשרות שבעקבות הסירוב שלך תפוטר ותהיה זכאי לפיצויים בדרך המלך
אלמירה חן
25/04/2013 08:49
יהושוע שלום
אתה צריך לפנות למעסיק בכתב
ולהסביר לו שיש לך הרעתהתנאים
ואם לא תזכה למענה,אז יש לך סיבה להתפטר כדין פיטורים
בהצלחה
יהושוע
30/04/2013 20:11
תודה על תשובתך.
עוד שאלה קטנה,האם השוואת התנאים אשר אני מבקש הינה רטרואקטיבית?או רק מרגע קבלת ההחלטה על עדכון/שיפור התנאים?
ז"א במקרה והשכר משודרג,הוא יכול להיות משודרג אחורה על תקופה קודמת בה ביצעתי אקסטרות נוספות בעבודה עליהם לא קיבלתי תגמול כלל למרות שהמכתב למעסיק על הרעת התנאים נכתב מאוחר יותר?

תודה
אלמירה חן
01/05/2013 23:26
יהושוע שלום
כן תבקש רטרו
בהצלחה
יאיר
01/05/2013 18:45
עד לאתמול עבדתי בחברת קבלן (5 חודשים וחצי בסה״כ). לאורך זמן רב הודעתי להם שאיני מעוניין להמשיך בתפקיד מסויים (מעין קידום) אך הם דחו ואמרו שבקשתי מסורבת. אתמול החלטתי לעמוד בתוקף על כך שלא אמשיך בתפקיד הספציפי הזה (כי הוא לא מתאים לי, כי אני סובל בו) ושאחזור לקבל עבודה שקשורה אך ורק בתפקיד המקורי והישן שלי, שבו עוסקים מרבית העובדים במקום העבודה.

(יש לציין כי 2 עובדים אחרים זכו לאפשרות זו בעבר ואכן חזרו לעבוד רק בתחום המקורי - גם הם עברו הכשרה לתפקיד הנוסף ואף עבדו בו לתקופה מסויימת. עוד אציין כי לצורך הכשרה לתפקיד הנוסף עברתי קורס שלא כלל התחייבות להתמיד בתפקיד).

תגובת מנהל המקום לסירובי הייתה: ״אתה משובץ במשמרת של בעלי תפקיד X + Y , נכון?״
אני: ״נכון, אבל אני מעוניין להמשיך בתפקיד של רוב העובדים-רק Y״. כמו שאשרתם ל______ שהייתה בתפקיד X+Y וכעת היא רק בתפקיד Y . הסברתי לכם זמן רב שתפקיד X לא מתאים לי ושאני סובל בו.״
מנהל: ״אין דבר כזה. לך הבייתה."
אני: ״מה זה אומר 'לך הבייתה'? ביום חמישי (רביעי יש לי אישור קבוע לא להגיע) אני אוכל להגיע ולעבוד בתפקיד Y בלבד?״
מנהל: ״לא. לך הבייתה, אנחנו נתקשר אליך.״

(לאחר מכן יצאתי מחדר המנהל לאסוף את הדברים מהעמדה ונפרדתי מהחברים, ועניתי לשאלותיהם מדוע איני נשאר. כל התהליך של העזיבה-כולל החלפת בגדים-ארך פחות מ- 10 דק', אבל זה לא הפריע לראש הצוות שלי לדחוק בי לצאת: "קדימה תבצע יציאה מהמערכת". לשאלתה של אחת העובדות אותו : "מדוע אתם מפרידים בינינו?" הוא ענה : "הוא בחר ללכת." מה שכמובן לא נכון. גם תיקנתי אותו ואמרתי שאני רציתי להשאר לתפקיד Y, והם לא אשרו. (הוא יודע זאת כי גם הוא נכח בשיחה עם מנהל המקום).

השאלות שלי:
איך המצב מוגדר כרגע? פוטרתי עד לאישור של השימוע? הבירורים שעשיתי העלו שהמצב הנוכחי לא מוגדר בחוק. האם אני נחשב עובד כרגע? כמה זמן יכול לחלוף עד שמזמנים אותי לשימוע? מה יהיה הדבר הנכון לעשות כרגע, ובשימוע?

תודה רבה
אלמירה חן
01/05/2013 23:22
יאיר שלום
עד שימוע חייבים לשלם לך שכר על אותם ימים שלא עבדת
אתה רשאי להגיע עם עו"ד שלך, השאלה אם כדי לך???

בהצלחה
חגית
01/05/2013 14:04
עבדתי אצל עורך דין מינואר עד נובמבר 2012 (כולל) קיבלתי 4 משכורות בלבד אשר שולמו גם הם באיחור, סכום המשכורת 3,122 ש"ח נטו. בימים אלו עורכת הדין בעלת המשרד ניגשת להליך פשיטת רגל. רציתי להתייעץ לגבי הדרך הטובה ביותר לקבל את כספי, האם בכל מקרה להגיש תביעה לבית הדין לעבודה? עדיף שיהיה לי פסק דין ביד?

זה יכול לעזור מאוחר יותר בגביית סכומי הלנת השכר? או שמא מספיק להגיש תביעת חוב לכנ"ר? אני מבינה כי את שכרי אקבל מהמוסד לביטוח לאומי, אך נשאלת השאלה מה לגבי סכומי הלנת השכר? הבנתי כי הדבר תלוי בשיקול דעתו של המנהל המיוחד או הכונס, ובמקרה זה הבנתי כי יש חובות גדולים לבנקים ולעוד גופים.

אשמח לקבל ייעוץ בעניין זה.
אלמירה חן
01/05/2013 23:18
חגית שלום
קודם כל להגיש תביעה לבית דין לעבודה
כדי להיות בין הראשונים שיקבלו תשלום שכר

בהצלחה
עדי וולך
01/05/2013 16:02
היי

אני עבדתי במשך 6 שנים וחודשיים בחברת הייטק. פוטרתי בחודש פברואר 2013 לאחר הליך שימוע. קיבלתי מכתב פיטורים מסודר. לפי מיטב ידיעתי ולפי מה שקראתי בפורטל שלכם, הייתי אמור לקבל זה מכבר את פיצויים הפיטורים המגיעים לי לפי דיני העבודה.

שכר אחרון שולם לי בחודש מרץ 2013 אך הוא לא כלל רכיב של פיצויים שמגיעים לי לפי החוק. רציתי לדעת לגבי הלנת פיצויים וכיצד אוכל לדרוש ולקבל את מה שמגיע לי - במיוחד לאור העובדה שהמדובר על סכום כסף לא קטן.
אלמירה חן
01/05/2013 23:13
עדי שלום
אם קיבלת שכר של מרץ ב9/04/2013, אז 14 יום אחרי
אתה זכאי לתשלום פיצוי פיטורים
בכל מקרה לאתר דיני עבודה יש טופס להלנת פיצויים

בהצלחה
הדר חיים
01/05/2013 16:10
הודעתי למעסיק שאני מתחילה ללמוד. אני עובדת שכירה בחברה קטנה יחסית (5 עובדים) במסגרת משרה מלאה. בגלל הלימודים אני צריכה לצצאת 2 ימים בשבוע שעה וחצי יותר מוקדם. הודעתי כמובן שאני אשמח להשלים את השעות האלה בימי עבודה אחרים. המעסיק אמר שזה לא מקובל עליו והוא אמר שאם אחליט ללכת על זה הוא יפטר אותי. רציתי לדעת אם זה חוקי לפטר עובדת קבועה בגלל שהיא רוצה לצאת ללימודים....?
אלמירה חן
01/05/2013 23:09
הדר שלום
כן

בהצלחה רבה
עופר
01/05/2013 17:46
אני שכיר כבר 13 וחצי שנים באותו מקום עבודה. כמה אנשים שדיברתי איתם היום, סיפרו לי כי להמון שכירים בישראל מגיעים החזרי מס בגלל כל מיני סיבות חוקיות, שאני לא ממש מתמצא בהן.
ראיתי שיש המון חברות שמציעות בדיקה וחישוב של החזרי מס לשכירים ובגלל שזה עולה לא מעט כסף, רציתי לדעת לפי אילו קריטריונים מחליטים האם עובד שכיר עם ותק כמו שלי אמור לקבל החזרים ובאילו סכומים?
אלמירה חן
01/05/2013 23:04
עופר שלום רב,
אם תשלח לי אימל שלך ואני אשלח לך שאלון לגבי החזרי מס
אם תענה ל1 משאלות חיובי, אז יש סיכוי שמגיע לך החזרי מס
ויש אפשרות להגיש טפסים למס הכנסה בעצמך
בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ