פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 1016
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

יפה
28/03/2014 17:10
הי
התחלתי לעבוד במשרה מלאה איפשהוא העבודה פיזית
ובסוף משמרת הרביעית שלי
חזרתי הביתה עם כאבים נוראיים בגב לא יכולתי לזוז
הלכתי לרופא בערב הוא היה בטוח שיש לי שבר בגב
עשיתי צילום ומסתבר שיש לי שברי מאמץ הוא נתן לי 7 ימי מחלה עם אופציה להארכה אצל רופא המשפחה במידה וכואב ובינתיים כואב ...
השאלה האם בגלל שאני עובדת חדשה אני אקבל כסף על החופש מחלה? ?.?
נתן
29/03/2014 21:01
לי זה נשמע כמו מקרה של תאונת עבודה קלאסית.
צחי
03/03/2014 10:59
במשמרות של ימי ו׳ החברה מעמידה לרשות העובדים הסעה. ההסעה אוספת את העובדים בשעה שבע בערב ונוסעת לכמה ערים ומפזרת את העובדים בנקודות מרכזיות (לא בבתיהם). אני רוצה לשאול : 1) האם אני כמעסיק,צריך לשלם לעובדים דמי נסיעות ביום שישי,על מרחק ההליכה מנקודת הפיזור ועד לביתם? 2) במידה ועובד נשאר לעבוד אחרי השעה שבע בערב, וצריך לחכות כחצי שעה עד שעה עד שההסעה תסיים לפזר את העובדים שבאזור ותאסוף אותו,האם אני צריך לשלם לו על סמן ההמתנה?
עו"ד אריק שלו
03/03/2014 11:24
צחי שלום,
התשובה היא כן. אך הנך מחויב בהשתתפות עד התקרה של 26.40 ליום.
כעיקרון, אין זכאות לתשלום בעבור זמן ההמתנה.
צחי
03/03/2014 11:49
תודה רבה והמשך יום נעים
יהודה
29/03/2014 21:00
שבוע טוב,אני צריך את עזרתכם. כמה העובדים שלי מסיימים לעבוד לאחר שההסעה כבר החלה את סבב הפיזורים באזור. במידה ואותם עובדים נאלצים להמתין כשעה וחצי עד שעתיים,עד שההסעה תחזור מהסבב הראשון ותאסוף אותם לביתם,האם אני מחויב לשלם להם על המתנה ארוכה שכזו? במידה וכן,מה טווח הזמן עליו אני לא מחויב לשלם?
איתמר
28/03/2014 01:12
היי , עבדתי בעבודה מסוימת חודש אחד , והודעתי למעסיק שלי על התפטרותי .ב2 המשמרות האחרונות לא היה לי כח להגיד לו שלא בא לי לעבוד ופשוט לא הגעתי ( הוא היה בנופש באותם ימים ולא היה מי שיפקח עלי) ודיווחתי לו שאני בעבודה. לאחר שגילה שלא באתי דיברנו בטלפון והודיתי טרם קיבלתי ממנו שכר כלשהו ואמרתי לו שאני לא מבקש כסף על היומיים שלא באמת באתי כעת הוא מאיים עלי בהגשת תלונה במשטרה האם זה פלילי או שמדובר ביחסי עובד מעביד? בנוסף לכך הוא אמר לי שאם אני לא אוותר על כל השכר שמגיע לי כ3000 שקל במצטבר ממנו והמשכורת תופקד לחשבוני הוא יגיש את התלונה המדוברת איך זה מתקשר לסיפור אודה לתשובה בעניין
בן ציון
28/03/2014 13:24
1)
האם מותר למנהלת אחראית להעסיק כוח עזר בבית יולדות המטפלות בתינוקות .
משמרת בוקר עד 3 אחה"צ, לצאת הביתה מיחוץ לעיר ולשוב לעבוד משמרת לילה עד השעה 7 בבוקר?.
בנוסף כאשר מטפלת בבן "נכה" 100% הזקוק לעזרה.

2)
מאחר וזו עבודה במשמרות מה הדין להעסקה בשבתות כמה שבתות מחוייבת עובדת לעבוד ,והאם בכלל היא חייבת בפרט כאשר יש לה בן נכה?

3)
אבטלה
ג׳ורג
25/03/2014 06:51
שלום רב ! התפטרתי מעבודתי אחרי 9 שנים לטובת קידום בעודה אחרת .. אני מתחיל בעבודה החדשה מיד אחרי סיום עבודתי פה בעבודה נוכחית ! השאלה היא במקרה וחס וחלילה אחרי תקופה בור נגיד חודש ... המעסיק החדש לא ירצה אותי או יפטר אותי .. אני זכאי לאבטלה . יש לציין שיש לי 9 שנים תלושים של עבודה ברצף ממקום העבודה הנוכחי ...
תודה רבה
RE: אבטלה
עו"ד אריק שלו
28/03/2014 08:09
אתה תהיה זכאי לדמי אבטלה בכפוף לעמידה בתקופת האכשרה של המוסד לביטוח הלאומי.
אסי
27/03/2014 18:09
שלום רב אני עובד מטבח בבית קפה כבר 10 חודשים והמעביד שלי לא משלם קרן פנסיה האם זה מותר ?
עו"ד אריק שלו
28/03/2014 07:52
חובה על המעסיק להפריש לפנסיה בתום 6 חודשי עבודה.
באם התחלת לעבוד וכבר היתה לך קופת פנסיה פעילה, אזי על המעסיק היה להפרש לך לאחר 3 חודשי עבודה ובאופן רטרואקטיבי.
שחף
27/03/2014 18:15
כעובד חברת החשמל בעבר והיום כפנסיונר של החברה, משולמת לי משכורתי / גמלת הפנסיה שלי וכך גם לכל עובדי החברה מדיי 20 לחודש על החודש הקודם.
כלומר במשכורת מרץ 2014 אני מקבל למעשה את ימי הנוכחות וכל התשלומים של משכורת החודש הקודם כלומר חודש פברואר.
יתכן וקיים הסדר לעניין זה אך למייטב הבנתי יש לשלם משכורת לעובד עד ה- 9 שבכל חודש , אני שואל בזהירות האם מדובר על הלנת שכר קולקטיבית תחת חסות הסכם כלשהו ?
עו"ד אריק שלו
28/03/2014 07:47
לפי החוק יש לשלם את השכר עד ה-9 לחודש העוקב.
שרה
27/03/2014 20:03
שלום רב,
חליתי כשבוע וניסיתי לחזור לשגרת עבודה אך אני עדיין לא מסוגלת לעבודה במשרה מלאה, אני עדיין זכאית להוציא אישורי מחלה אך העדפתי לנסות לחזור לשגרת עבודה, הבוס שלי הודיע לי במייל שחוסר העקביות שלי פוגע בלקוחות ולכן לאחר שיחה איתי הוא מבין שמצבי הבריאותי לא מאפשר לי לעבוד בצורה סגירה ומבקש שלא אגיע לעבודה עד להחלמה,
האם מסמך זה פוגע בזכויותיי בדרך כלשהי? האם עליי להגיב למסמך כדי שלא יפגעו זכויותיי? במידה ואתבקש לבוא לכמה ימי עבודה האם עליי לעשות זאת אחרי מכתב זה?

תודה,
עו"ד אריק שלו
28/03/2014 07:45
באם יש לרשותך אישורי מחלה, אזי אין המעסיק רשאי לחייב אותך לחזור לעבודה.
כמו כן, כל עוד צבורים לזכותך ימי מחלה אזי אין המעסיק רשאי לפגוע בתנאי העסקה שלך.
טלי
28/03/2014 01:47
שלום, אני עובדת בעבודה עם משמרות 24/7. כתוצאה מהזזת השעון לשעון קיץ זמן המנוחה בין משמרת למשמרת בימים צמודים יוצא פחות מ-8 שעות. המשמרת הראשונה היא משמרת לילה המסתיימת ב-01.00 והמשמרת השניה מתחילה בשעה 09.30. כביכול עקב הזזת השעון נוצר מצב שאני מפסידה שעת שינה. האם זה מותר לפי חוק? בעבודה נאמר בתגובה כי ההחתמה של סיום העבודה הוא לפני השעה 02.00 שבה מתחלף השעון וכביכול לפי שעון ההחתמה יש לי 8 שעות בין משמרת למשמרת..
עו''ד אריק שלו
28/03/2014 07:37
על המעסיק ליתן לך הפסקה של 8 שעות בפועל בין המשמרות.
בונוס
שרה
27/03/2014 17:57
שלום אני פוטרתי מעבודתי בתחילת חודש פבורואר השכר היה מובנה משכר שעתי ובונוס יעדי מכירה.
בסיכום המשכורת המעסיק שילם לי רק את שעות העבודה שלי ללא הבונוס למרות שכל תקופת העסקתי שהם שנתיים וחצי הוא תמיד שילם לי את הבונוס
השאלה האם מחובתו לשלם לי את הבונוס כי זו יעד המכירה שלי שעמדתי בדרישותיו האם זה נקרא הלנת שכר ?
אשמח לתשובה יום טוב
RE: בונוס
עו"ד אריק שלו
28/03/2014 07:34
שרה שלום,

באם אכן הגעת ליעדי מכירה שבגינם סוכם איתך בונוס, אזי על המעסיק לשלם לך שכר כדין עבור אותם בונוסים.
אח שלו
27/03/2014 18:10
היי

אח שלי פוטר ממקום עבודתו. לדבריו פיטרו אותו ללא סיבה מוצדקת. המנהלים שלו התנהגו אליו בצורה לא מכובדת ולא ראויה תוך התעלמות ממנו והשפלות. הוא חש מופלה לרעה.
בנוסף, הוא רב עם אחד העובדים ריב רציני. אותו עובד צעק, קילל ולאחר מכן פנה למנהלים ואמר להם מתי הוא יעוף מהחברה ואיים להרביץ לו. אמר להם: אני אביא לו לאטמה לפנים.

שאלותיי הן:

1. האם כדאי לאחי לתבוע את אותו עובד, שהשפיל אותו גם בפניו וגם בפני המנהלים שלו על לשון הרע והוצאת דיבה? לטענתו העובד הזה גרם לפיטורים שלו. הרעיל את המנהלים נגדו.

2. האם כדאי לאחי לתבוע את החברה, שבה עבד על פיטורים שלא כדין ועל עוגמת נפש ואפליה?

3. האם מדובר על תביעה אחת, שבה תובעים גם את החברה וגם את האדם הפרטי?
טלי
27/03/2014 16:33
שלום רב,
אני עובדת שכירה כמנהלת חשבונות במשרד יועץ מס 5 ימים (יומיים במשרד של היועץ מס ושלושה ימים במשרדי לקוח של המשרד(חברה) בצורה קבועה מזה 7 שנים שנותן לה שירותי חשבונות והנהלת חשבונות. יש לציין שהמשכורת שלי אני מקבלת ממשרד יועץ מס. השאלה שלי איזה ההסכמי שכר חלים עליי במקרה כזה? של קבלן?איך אני יכול לבדוק את הזכויות שלי? אשמח לקישור רלוונטי.

תודה מראש
עורך דין ארז כהן
27/03/2014 16:35
נראה כי המעסיק שלך הוא יועץ המס אך ניתן לבדוק זאת לעומק ע"י מבחני עובד מעביד הקיימים בפסיקה.
בכל מקרה אין זכאות כפולה לזכויות.
רון
27/03/2014 12:37
שלום רב, ברצוני לבדוק האם ישנה עילה לתביעה בבית הדין לעבודה. לפני כחודשיים פוטרתי ממקום עבודתי מאחר ולא נמצאה משרת ניהול עבורי (הסניף שניהלתי נסגר), ביום האחרון ל-30 יום על פי חוק ,מצאו סניף עבורי לניהול אני במקביל כבר מצאתי עבודה חדשה והתרעתי על כך, נאמר לי שהסניף שמיועד לי הוא לטווח ארוך וכדאי לי להישאר בחברה ולא לעבור לעבודה חדשה. התרציתי ומשכו את מכתב הפיטורין שלי, חודשיים שלמים עבדתי בסניף החדש ואתמול עקב אילוצים שלא קשורים בי נאלצים להעביר אותי מהסניף הנ"ל. אמרו לי לשבת בבית עד שידעו איך להמשיך. והיום קיבלתי טלפון שרוצים לזמן אותי לשימוע לפני פיטורין. אני ויתרתי על עבודה עקב הבטחות חוזרות ונשנות ובעצם היום אני נמצאת קרחת מכאן ומכאן. תודה על תשובתכם.
עורך דין ארז כהן
27/03/2014 16:34
באם תוכלי להוכיח את הנסיבות שציינת אז תוכלי לתבוע פיצוי בגין הפרת חוזה עבודה לאור הנזק שנגרם לך עת הסתמכת על הבטחתם לעבודה לטווח ארוך.
אנונימי
27/03/2014 15:27
שלום,
פוטרתי לאחר כשנה וחודש בעבודה. השכר הרגיל לחישוב הפיצויים הינו 5200 ש"ח. המעסיק העביר כתגמולי פיצויים כחלק מפוליסת ביטוח המנהלים רק 3600 ומסרב להשלים את החסר (1600 ש"ח). למי עליי לפנות/להתלנון? מה עליי לעשות?
עורך דין ארז כהן
27/03/2014 16:32
ניתן לפנות למעסיק במכתב דרישה ואם אין ברירה להגיש תלונה במשרד התמ"ת ו/או לתבוע בבית הדין לעבודה.
ויוי
27/03/2014 16:11
היי

אני עבדתי בחברה באזור הצפון במשך 7 שנים כמעט. פוטרתי מהעבודה בזמן טיפולי פוריות, כשהמעסיק ידע על כך כמובן. מי דלאחר הפיטורים עברתי עם בעלי לגור ברמת גן (קודם גרנו בקריית אתא). כתבתי מכתב למעסיק וביקשתי לקבל פיצויים ואת כל הזכויות שלי והודעתי לו שאני מבקשת פיצויים מוגדלים על זה שפיטר אותי בזמן ההריון. הוא שלח לי היום מכתב שהוא מבקש שאחזור לעבודה בחברה!

מה אני אמורה לעשות עכשיו?
עורך דין ארז כהן
27/03/2014 16:31
אינך מחויבת לחזור בשלב זה לחברה לאחר ששינית את מצבך.
לעומת זאת, את עדיין זכאית לתבוע פיצוי משמעותי בנסיבות פיטורייך.
הנך מוזמנת ליצור קשר עם משרדי לייעוץ פרטני.
דפנה
27/03/2014 15:20
מה אומר החוק לגבי עבודה בשבת ?
האם אסור לעבוד שבתות ברצף?
אשמח לתשובה
עינב
27/03/2014 14:55
אני עובדת במקום מזה 7 שנים. כמה זמן אני צריכה לתת הודעה מוקדמת לפני העזיבה? ומה הזכויות שלי לקבלת פיצויים מהמעסיק אם בכלל?
עורך דין ארז כהן
27/03/2014 15:04
חודש הודעה מוקדמת.
אין זכאות לפיצויים בהתפטרות אלא במקרים חריגים המנויים בחוק.
momo
27/03/2014 14:04
שלום, הודעתי הודעה מוקדמת על התפטרותי. לפי החוק אם המעביד לא צריך את שירותיי הוא יכול לשחרר אותי מאותו היום ולשלם לי את כל החודש. אך אם המעביד רוצה שאשאר רק שבועיים? האם עדיין חייב לשלם את כל החודש?
בנוסף, שאלו אותי בחברה אם אני רוצה להפסיק לעבוד לפני ואם כן אז ישלמו לי רק עד היום הזה ואת שאר החודש לא. האם זה חוקי? אין לי ימי חופש שנצברו.
עורך דין ארז כהן
27/03/2014 15:03
יש לאפשר לך לעבוד את כל תקופת ההודעה המוקדמת או לשלם שכר חלף הודעה מוקדמת עבור התקופה.
רונית
27/03/2014 13:27
שלום רב,
בהמשך למה ששלחתי אתמול, עלי לציין כי בהסכם העבודה שהעובדת חתומה מופיע בהיא בנסיון של 3 חודשים, אני מבינה שצריך לשמור על זכויות אישה בהריון, אבל, היא היתה בנסיון, אינה מתאימה לעבודתה, הסתירה מאיתנו שיש לה בעיות קשות בקשב וריכוז, האם יש מה לעשות, העובדת נמצאת בתפקיד מרכזי לחברה ואיננה מתאימה.
אודה על התייחסותך לסעיף "בנסיון"
אמיר
27/03/2014 12:44
שלום רב,

אני מקבל משכורת חודשית, שמורכבת משכר משולב ועוד כמה תשלומים כמו תוספת מקצוע ונסיעות וטלפון.
המעסיק מפריש לקופות וקרן השתלמות עבור השכר המשולב בלבד ולא עבור כל השכר.
האם זה חוקי או שהוא חייב לשלם עבור הכל?
עו"ד אריק שלו
27/03/2014 12:57
שלום,
אין בעיה חוקית עם זה בהנחה ולא הגעתם להסכמה מראש שההפרשות יבואו מהשכר המשוכלל.
שרית
27/03/2014 12:31
בעלי פתח בית תוכנה ומעסיק עובד אחד קבוע ועוד אחד לפי פרויקטים. בחודשים האחרונים סייעתי לו רבות בשיווק, וכעת אני שוקלת לעבוד בחברה הזו במשרה מלאה, במקום לחפש עבודה בחוץ.
בתפקידי האחרון הייתי בכירה ואף השתכרתי יותר ממנו
החשש שלי שלא יכירו במשכורת שלי כנחוצה ויעשו לנו חישוב מס אחד, כמו לפני החוק שמאפשר לשנינו לעבוד
מה אני יכולה לעשות בכדי לא להגיע למצב הזה?
האם יש בכלל מה לעשות או רק לקוות שלא יעשו לנו בעיות בעת הגשת הדוחות?
תודה
מיטל
27/03/2014 12:04
היי,
עבדתי במשך שנתיים וחצי ובעכבות לידה התפטרתי 5 חודשים אחרי הלידה בזמן חופשת הלידה שהארכתי. אני זכאית לפיצויים כדין פיטורין, המעסיק שלי לא מוכן לתת לי את הצ'ק פיצויים אם לא אחתום על טופס ויתור, שבו רשום שלא אתבע אותו ולא אבוא בטענות, לא חתמתי כי זה לא היה נראה לי חוקי והסכום שהיה רשום בצ'ק היה נמוך ממה שחישבתי בעצמי. האם מותר לו לעשות כזה דבר? יש לציין שהוא היה צריך לתת לי את הפיצויים תוך 15 יום ואמר לי לבוא תוך 34 ימים ואז גיליתי שזה מותנה בחתימה על המסמך ה זה.
תודה רבה.
עו"ד אריק שלו
27/03/2014 12:30
שלום,

לכאורה הדבר אינו חוקי שכן את זכאית לקבל את מלוא הפיצויים. אנא פני לייעוץ משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
סיגל
27/03/2014 10:06
בוצע לי גמר חשבון לפני חודשיים,עד היום לא קיבלתי מסמך ״הפסקת יחסי עובד מעביד״,האם זה אומר שאני עדיין זכאית להמשך צבירת וותק עבודה? אגב,גם מסמך ״שחרור כספי פנסיה״ עדיין לא הגיע לידי. פניתי לחברה והם הבטיחו שיבדקו, מאז עבר שבוע ולא קיבלתי מענה.
עו"ד אריק שלו
27/03/2014 10:11
שלום,
מכתב סיום יחסי עובד מעביד צריך להינתן במעמד גמר חשבון.
אנא פני לייעוץ משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
סיגל
27/03/2014 10:50
ומה לגבי מסמך ״שחרור כספי פנסיה״?
עו''ד אריק שלו
27/03/2014 11:45
כך גם לגבי מכתב לשחרור הפנסיה.
רונית
27/03/2014 11:44
היי עברתי תאונת עבודה לפני שנתיים.
לאחר כל הוועדות והכל כרגע אני על 19 אחוז נכות לצמיתות.
נשלחתי לרופא תעסוקתי שרשם כי אסור לי לעבוד בעבודה הכרוכה בעמידה מרובה או הליכה ממושכת ולפיכך אינה מתאימה לעבודתה הנל.
הוא אמר כי אני צריכה לסיים את יחסי עובד מעביד.
אני עובדת במקום זה משנת 2005 ותאונת העבודה קרתה בתחילת שנת 2012.
רציתי לדעת האם הפיצויים המגיעים לי יכללו גם את השנתיים בהן הייתי בתאונת עבודה, או רק את השנים בהן עבדתי בפועל.
אודה לתגובתך
שימי
27/03/2014 11:11
שלום רב לכם,
חייל משוחרר לאחרונה התחלתי מיון לקורס אבטחה מאוד נחשב ולכן יש לי כמה שאלות כי אני חדש בעולם הזה.

1. המעסיק שלי לא משלם לי נסיעות מכיון שעדיין לא התחלתי את הקורס למרות שאני מגיע למפגשים שהם עושים (אני גר בצפון והמפגשים במרכז) והעלויות של הנסיעות הן רבות, האם זה תקין?

2. הקורס אבטחה נופל תחת העצמאות האם הם מחוייבים לתת לי יום חופש ביום הזה? או שזה נחשב שם כיום עבודה? והאם זה יותר כסף במשכורת?

3. בסיום הקורס יש לי חופשה בחו"ל לתקופה של 4-5 ימים (שביום החמישי אני כבר בארץ) האם הם יכולים למנוע ממני לטוס או לקנוס אותי על כך? החופש מתוכננת מראש עוד לפני תחילת הקורס והעבודה

4. במידה ואני אתחיל לעבוד באותה חברה אני חותם למשך 24 חודשים, אם לאחר שנה/שנה וחצי אני רוצה לצאת לחופשה בחו"ל לתקופה קצת יותר ארוכה (שלושה חודשים) האם הם יכולים לתת לי אפשרות כזאת?

5. אם החוזה הופר ואני עוזב את העבודה אחרי שנה (פחות או יותר) הם יכולים לתבוע אותי?

תודה רבה לכם על העזרה!
יוחאי
26/03/2014 19:41
״יום עבודה: 8 שעות ביום רגיל, ו – 7 שעות בעבודת לילה, בערב שבת (יום שישי) ובערבי חג אם לא נקבע יום עבודה ארוך יותר בתקנות או בהסכם קיבוצי שאושר על ידי השר.״
האם זו ההוכחה שביום שישי,עד שבע שעות נמדדות כבסיס ומה שעה השמינית והלאה משולם לפי שעות נוספות? או שלא הבנתי טוב את הפיסקה?
עובד
27/03/2014 10:44
עבודה ביום שישי יוחאי 01/01/1970 02:00
״יום עבודה: 8 שעות ביום רגיל, ו – 7 שעות בעבודת לילה, בערב שבת (יום שישי) ובערבי חג אם לא נקבע יום עבודה ארוך יותר בתקנות או בהסכם קיבוצי שאושר על ידי השר.״
האם זו ההוכחה שביום שישי,עד שבע שעות נמדדות כבסיס ומה שעה השמינית והלאה משולם לפי שעות נוספות? או שלא הבנתי טוב את הפיסקה?
אני שומר בימי שישי במתקן של עיריית הרצליה. ממתי נמדדות לי השעות הנוספות?
צחי
27/03/2014 08:58
שלום. אני עובד בעמותה מזה שנתיים כמנהל תוכניות. בחודשים האחרונים היחסים עם ההנהלה הפכו בלתי נסבלים באופן שאינו מאפשר לי לתפקד ולהתנהל כנדרש. חזרתי והתרעתי על כך, בע"פ ובכתב, אך ללא הועיל.

בשבוע האחרון היחסים הוחרפו תוך שאני מקבל מיילים המאשימים אותי בהאשמות שוא בפן המקצועי. איני יכול עוד להמשיך ולעבוד במקום העבודה, עובדה אשר ידועה כבר מזה זמן לכל הצוות. למרות זאת ניסיתי להמשיך תוך שאני מקבל את הסבריי הממונים כי המצב ישתפר, מה שלא קרה בפועל. בכוונתי להתפטר תוך מתן הודעה מוקדמת כנדרש ותוך הודעה למעביד על סיבת העזיבה- הרעה מוחשית ביותר בתנאי העסקתי באופן שאינו מאפשר לי, ואין אני מצופה במצב דברים זה להמשיך.

בפועל- לדעתי, התפטרותי הינה התפטרות בדין מפוטר (וזאת עפ"י הסבר משפטי שקיבלתי).

אני חתום על סעיף 14 לחוק פיצויי פיטורין כך שאין לי חשש שלא אקבל פיצויים אבל - אני ארצה לקבל דמי אבטלה. שאלתי היא כיצד עלי להתנהל מול המעביד ומה עלי לדרוש/לקבל בכדי שאני אהיה זכאי לדמי אבטלה. תודה רבה
עורך דין ארז כהן
27/03/2014 09:43
יש לפרט למוסד לביטוח לאומי את נסיבות העזיבה על מנת להוכיח כי מדובר בהרעה בתנאים המצדיקה התפטרות כדין מפוטר.
אבידר
27/03/2014 08:57
שלום
אני עובד במשרה מלאה כיום אני אחרי ניתוח רופא תעסוקתי המליץ לחזור לעבודה באופן מדורג ל שש שעות כל יום
האם המעביד צריך לשלם לי את מלוא שכרי או רק שכר לשש שעות עבודה?

תודה מראש
אבידר
עורך דין ארז כהן
27/03/2014 09:42
המעסיק צריך לשלם בהתאם לשעות העבודה בפועל.
חופשה
דורון
26/03/2014 19:46
האם המעסיק רשאי לחייב העובדים לקחת חופשה מרוכזת בחול המועד? המעביד רשאי להוציא את העובדים לחופשה בתשלום מרוכזת בחול המועד, כי הוא זה הקובע את מועדי החופשה השנתית של העובדים. המגבלה היחידה היא שאם מדובר בחופשה שנתית של 7 ימים ומעלה, יש להודיע לעובדים שבועיים מראש על הוצאתם לחופשה כאמור. שלום,במקרה שלי לא ניתנה לי התראה על החופשה הכפויה,אמנם בחלק מימי חול המועד ניתנה לי עבודה,אבל על הימים שלא ניתנה לי עבודה לא קיבלתי שכר ״עובד בטל״. האם אני עדיין יכול לבקש את זה רטרואקטיבי?
RE: חופשה
עורך דין ארז כהן
27/03/2014 08:24
יש להודיע 14 יום מראש על חופשה מרוכזת מעל 7 ימים.
אתה זכאי לקבל תשלום חופשה/שכר עבור הימים שלא הייתה לך עבודה.
יהונתן
26/03/2014 11:50
שלום,
אשתי ילדה ביום חמישי בת בשעה טובה. הבנתי שעל פי חוק מגיעים לי 3 ימי חופשה+4 ימי מחלה. לפי מה שהמנהלת שלי ביררה 4 ימי המחלה הם רק לפני הלידה בליווי של האישה לבית החולים. אשמח לדעת מהם זכויותיי על פי החוק. תודה!
עורך דין ארז כהן
27/03/2014 08:23
הזכאות לגבר היא של 7 ימי מחלה בזמן ההיריון לצורך בדיקות ועד 24 שעות לאחר הלידה.
יש הצעת חוק בנושא 8 ימי חופשה לגבר לאחר הלידה אך היא עדיין לא נכנסה לתוקף.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ