המעסיק מחוייב להחזיר אותך לעבודה באותו תפקיד ובאותה היקף בדיוק כמו שעבדת לפני חופשת הלידה. באין אפשרות כזאת, עליו למצוא לך תפקיד מקביל והולם. במצב הדברים אותו את מתארת, באפשרותך להגיש תביעה נגד המעסיק שעובר על החוק.
פני לשיחה אישית עם עורך דין שיבדוק את חוזה העבודה שלך ויסביר לך את אשר עליך לעשות.
שלום רב,
לפני חופשת הלידה עבדתי במוקד שירות כבאק אופיס במשך שנתיים העבודה כללה בניית דוחות באקסל מעקב אחר נתוני נציגים, מענה למיילים ביצוע סידור עבודה עבור נציגים ועוד עבודות מגוונות במחשב. במהלך החל"ת לאחר חופשת הלידה המוקד בו עבדתי סגר פעילות. לפני חודש כשרציתי לחזור לעבוד כיוון שמצאתי מסגרת לילדה נמסר לי כי אין תפקיד דומה אותו מילאתי במוקדים אחרים כי תפוסים וכי האופציה היחידה שיש לי היא להיות נציגה טלפונית. הדבר פגע בי מאוד כי הדבר הצחיק שאני אמורה לשבת ולענות לטלפונים עם נציגים שעד לפני חצי שנה ביצעתי להם סידור עבודה ונתתי מענה מקצועי ואישי. כמובן שסירבתי ולאחר חודש שבו טירטרו אותי בטענה שהנושא בבדיקה וכי יחזירו לי תשובות מה שהתברר כמובן כשקר כי אני כל פעם התקשרתי וביררתי ונסעתי. בסופו של דבר נאמר לי גם כי אקבל תשלום על ימים מלאים על כל הפעמים שהגעתי אך הסתבר שעשו ממני צחוק ושילמו לי על חודש קודם 3 שעות בלבד. מה זכוייותי במצב כזה? אני כועסת על המצב מרגישה שעושים ממני צחוק כי לפטר אותי הם לא מוכנים ותפקידים אחרים הם טוענים שאין להם.
אשמח לקבל תשובה בנושא.
המעסיק מחוייב להחזיר אותך לעבודה באותו תפקיד ובאותה היקף בדיוק כמו שעבדת לפני חופשת הלידה. באין אפשרות כזאת, עליו למצוא לך תפקיד מקביל והולם. במצב הדברים אותו את מתארת, באפשרותך להגיש תביעה נגד המעסיק שעובר על החוק.
פני לשיחה אישית עם עורך דין שיבדוק את חוזה העבודה שלך ויסביר לך את אשר עליך לעשות.