פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 937
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

קרן
26/08/2014 13:53
היי, שמי קרן ואני עובדת במקום עבודתי כשנה ו-8 חודשים. אני כרגע בשבוע 12 להריוני והסניף בו אני עובדת עתיד להתפרק או כך אני מבינה למרות שלא בוצעה איתי שיחה רשמית. השאלה מה הן זכויותי ומה אוכל לבקש במידה והסניף אכן יסגר. האם הם רשאים לפטר אותי? האם הם יכולים להרע את תנאי העסקתי (שכר ומרחק ממקום מגורי- כיום אני עובדת בעיר מגורי). לא רוצה לוותר על עבודה בחודשי ההריון שכן לא אהיה זכאית לדמי לידה. אשמח לתשובה דחופה.
המון תודה מראש, קרן
עורך דין ארז כהן
26/08/2014 15:43
על המעסיק לבקש היתר ממשרד הכלכלה לפיטורייך ויש סיכוי שיקבל כי הפיטורים אינם קשורים להיריון.
קרן
26/08/2014 18:36
אם כך אין לי זכות לכלום? אם הם יקבלו אישור האם אני זכאית למשהו?
אלחאן
26/08/2014 16:07
שלום רב.
רציתי לשאול לגבי פיצויים שנצברו בקופה קרן במידה ופיטרו אותי הם ישחררו ישר?או צריך טופס 106?ומה עם תגמולים?
תודה
עורך דין ארז כהן
26/08/2014 17:01
במקרה של פיטורים יש צורך לקבל מכתב שחרור וטופס 161 כדי לקבל את הפיצויים מהקופה.
התגמולים ניתנים למשיכה עם מכתב השחרור בניכוי 35% מס.
אבי
26/08/2014 12:47
יש לי שאלה חשובה מאוד . לפני כ - חודש עזבתי את מקום העבודה הקודם . בגין התפטרות בגין מצב בריאותי לקוי של אבי ובהתאם לסעיף 6 לחוק פיצוי פיטורין . ציינתי במכתבי במקביל כי נאלץ אני למצוא לעצמי עבודה אחרת המתאימה למצב בריאותו קר תו והשגחתו של אבי ולא יהיה בכך כדי לפגוע ב "הצדקה" להפסקת עבודתי הקודמת כמובן . קיבלתי את ברכת בעל המפעל כי כל מה שמגיע לי ישולם לי כולל וידיתי את העניין גם עם מנהלת החשבונות . מכאן אני כבר ממתין כרוב ל - 32 יום ולא נעשה דבר חוץ מ - הבטחות ש - העניין בטיפול . כמה זמן אני אמור להמתין לטופס 161 ? ומה עלי לעשות עם לא ייקויימו תשלומי הפיצויים ? תודה אבי .
עורך דין ארז כהן
26/08/2014 15:44
יש לשלם פיצויי בתוך 15 יום.
ניתן להמתין מעט או לפנות למעסיק במכתב דרישה.
פיצויים
עבדתי במקום פחות משנה ופוטרתי.
במהלך העבודה הופרש לי כסף לפנסיה ולפיצויים.
לאחר תקופה המעסיק משך חלק מכספי הפיצויים ממבטחים,וחלק מהפיצויים נשאר במבטחים.
כשפדיתי את הסכום ממבטחים ניקו את הסכום שנשאר מהפיצויים ואני אמור לקבל את מה שהופרש לקרן הפנסיה.
השאלה שלי היא:
נאמר לי ש-6% מהפיצויים שהופרשו הם שלי בכל מקרה ואני אמור לקבלם.
אם זה לא נכון מדוע שהמעסיק משך את הפיצויים הוא לא קיבל את כל הסכום וחלק נשאר בקופה.
תודה
עורך דין ארז כהן
26/08/2014 08:51
על הפיצויים המופקדים בפנסיית חובה חל סעיף 14 ואינם ניתנים להחזרה למעסיק.
יש לפנות לקופה בבירור מדוע שחררו לו את רכיב הפיצויים ללא הסכמתך, אחרת יש לך זכות תביעה מול הקופה.
אפילו אם לא עבדתי שנה במקום?
כי זו הטענה שלהם שלא מגיע לי .
מעבר לכך שפוטרתי בשיחת טלפון ללא שימוע
וגם הייתי באותו זמן בחופשת מחלה
עורך דין ארז כהן
26/08/2014 15:41
לא מגיע לך למשוך, אך גם למעסיק לא מגיע.
פיטורים ללא שימוע ובתקופת מחלה הם פיטורים שלא כדין בשל כל אחת מהסיבות.
צור קשר טלפוני עם משרדנו.
אליעזר
26/08/2014 13:29
שלום רב,
המעסיק מחזיק בשני קמפוסים המרוחקים כשלושה ק"מ אחד מהשני. הקמפוס השני הוא קמפוס חדש שיפתח בעוד כשבוע. במהלך היום עובדים צריכים להגיע מקמפוס אחד לשני ולבצע עבודתם בזמן שנקבע ע"י המעסיק. המעסיק מטיל את האחריות לניוד על העובד: באוטובוס, ברגל, ברכב פרטי. באוטובוס אי אפשר להגיע בזמן כאשר זה תוך כדי היום. ברגל: שמש גשם, מגיעים מיוזעים ומנשפים. ברכב הפרטי?
האם המעסיק אחראי למצוא לי פתרון הולם ונאות? מה אני עושה אם הוא מתעלם מהבעיה?
טלי
26/08/2014 12:11
שלום וברכה
אני כרגע בשמירת הריון ונידרש למלות טופס מעסיק המעסיק לא מעוניין למלות אין תגובה ממנו . עבדתי עד חודש שלישי חודש מרץ והייתה בעיה בהריון והייתי חופש שבוע אבל חודש נשארתי בבית בשל הבעיה לאחר חודש הלכתי לרופא תעסוקתי ואשרה לי לעבוד ארבע שעות בלי להרים משא כבד ולנקות ולהרים ילדים העבודה היא בגן פרטי . המעסיקה שלי לא מוכנה לתנאים האלה ולא חתמה על טופס שהיא לא מוכנה. עד היום אני תקועה עם אישור מעסיק מכוון שהיא הרעות חשבון של עצמה ביטוח לאומי שלח לה טופס שתמלא שעבדתי אצלה והיא לא מגיבה אני כבר לא יודעת מה לעשות בבקשה חייבת עצה לבנתיים אין לי שום הכנסה בגלל הטופס הזה . תודה על המענה
מיה
26/08/2014 09:38
שלום רב,
האם החוק מאפשר הקלה כלשהי לנשים שבעליהן מגוייסים? ימי חופשה נוספים? הפחתת שעות עבודה יומיות?
אם לא, האם נתקלת במצבים בהם מוסדות באו לקראת העובדות, למרות שזה לא מעוגן בחוק?

תודה רבה!
עורך דין
26/08/2014 10:45
היי מיה

הנחיות פיקוד העורך או משרד האוצר לא פרטו דבר בנושא הקלות לנשים שבעליהן מגוייסים למילואים. למרות זאת, הייתי ממליץ לך לשוחח עם המנהל במקום העבודה. כולנו בני אדם וסביר כי בתקופות כאלה תזכי להבנה והתחשבות.

נקווה לשקט.
רונית
25/08/2014 18:41
שלום רב,

אני עובדת בחב' כמנהלת חשבונות מזה 4 שנים
לפני שבוע התעורר ויכוח ביני לבין המעסיק שלי . ביום חמישי האחרון קבלתי טלפון מאשתו של הבוס שבו הודיעה לי כי היא החליטה שהיא לא רוצה שאני אעבוד אצלה יותר שאגיע למשרד לקבל את מה שמגיע לי עפ"י חוק ושהם ידאגו למחליפה.

נשאלתי אם זה מקובל עליי ועניתי שכן. בנוסף קבלתי הודעת מייל מבעלה שאנחנו לא מסתדרים ושאגיע למשרד ואם נצטרך להפרד נעשה זאת לפי חוק.

ביום א' הגעתי לעבודה הדפסתי מכתב פיטורין, דברתי עם שניהם ובקשתי שיחתמו על המכתב ושנעשה זאת בצורה מתורבתת ומכובדת, אני מבחינתי מתחייבת לבצע חפיפה עם כל מי שתגיע לתפקיד שלי, אשתו של הבוס קרעה את המכתב, ולא הסכימה לחתום עליו היום ניסיתי שוב לדבר עם בעלה. והוא אמר שהדברים נאמרו בשעת כעס.

אמרתי שלמרות הכל אני מעוניינת בהודעת פיטורין זו, ההרגשה היא שמושכים אותי מאחר ואין להם פתרון ולא מתכוונים להתמודד עם הנושא אני לא רוצה לעשות את זה בצורה מכוערת השאלה שלי היא קודם כל האם הפיטורין הם חוקיים וקבילים?

איך אוכל להביא את ההודעה על הכתב מבלי לעורר וויכוחים וסיטואציות לא נעימות?

אני ממשיכה להגיע לעבודה כל הזמן הזה ובמקביל ניגשת לראיונות עבודה אבל לא רוצה להפסיד את הפיצויים שלי תודה על הייעוץ!
עורך דין ארז כהן
26/08/2014 08:54
הפיטורים הם בתוקף גם בלי שיחתמו על מכתב פיטורים.
לא ניתן לחזור מפיטורים בשעת כעס לאחר שבוע אלא בזמן סמוך להודעת הפיטורים.
במידת ואין כוונה לשלם לך דמי הודעה מוקדמת ופיצויי פיטורים צרי קשר טלפוני עם משרדי לסיוע.
משה
25/08/2014 18:47
ערב טוב

מקווה שאחרי שעברתי כמה פורומים ואף אחד לא ידע לענות לשאלתי, אתם בפורטל זכויות העובדים תוכלו לענות לשאלתי:

אני עובד באבטחה במגזר הציבורי [מתקני ממשלה] דרך חברת כח אדם [סער בטחון]. כאדם דתי, ביקשתי שלא לעבוד בשבתות וחגים וכך אישרו לי, אולם בד"כ אני עובד משמרות במוצאי שבת [משמרת לילה 23-7].

לאחרונה יצא לי לעבוד גם במשמרת יום שישי המסתיימת ב-15:00, האם במצב זה בו אני עובד בשישי ומוצ"ש, תחשב משמרת המוצ"ש כעבודה ביום המנוחה השבועי שלי [יש 32 שעות ולא 36 שעות מנוחה בין המשמרות]? במידה וכן - איך יחושבו שעות משמרת המוצ"ש באחוזים?

בתודה,
משה.
עורך דין ארז כהן
26/08/2014 08:52
במקרה של עבודה ביום שישי הרי ששעות מוצ"ש יחושבו לפי 150% עד 36 שעות מנוחה.
ניני
25/08/2014 21:15
רציתי לשאול האם עובד הניקיון של הבניין שלנו העובד למעלה מ-10 שנים בבניין - עבודה קבלנית ( מסיים את העבודה - הולך ולא לפי שעות מדוייקות) זכאי לקבל ע"פ חוק המחייב אותנו דמי נסיעות. ואם כן - ע"פ איזה תעריף?
תודה רבה.
עורך דין ארז כהן
26/08/2014 08:50
אם הוא עובד עצמאי בכמה מקומות עבודה הרי שאין יחסי עובד מעביד ואז אין חובת תשלום תנאים סוציאליים.
ירונה
25/08/2014 21:39
שלום אני מעסיקה שתי עובדות בשכר גלובלי.

השאלה היא לגבי החופשות, מה המדיניות בנוגע לעבודה בערבי חג ובחול המועד סוכות?
עורך דין ארז כהן
26/08/2014 08:48
עבודה בערב חג היא שעה פחות מיום עבודה רגיל.
חול המועד הוא יום עבודה רגיל.
במקרה של היעדרות ניתן להוריד יום חופש אלא אם קיים נוהג אחר במקום העבודה.
דניאל ס
25/08/2014 19:37
שלום,

מנהלת בטיחות במפעל הייטק דרשה מן העובדים לקנות נעליי עור מכספם האישי לאחר למעלה מ13 שנה לא הייתה דרישה לנעלי בטיחות בנוסף כל שאר בגדי העבודה (חלוק אנטיסטטי) נקנה על ידם ללא שום הישתתפות מצד העובדים.

כמו כן לאחר שהוצג לפנייה מסמך של רופא עור אשר אוסר לינעול נעליי בטיחות דרשה המנהלת לקנות נעליי בד אשר אין שום הגנה וצורך בכך.

לבסוף הודיעה כי מי שלא ירכוש נעליים אלו יפוטר לאלתר.

האם ישנו כלשהו היגיון בדבריה?
ואם לא לפי איזה חוק של המדינה יכול אני להיסתמך ?

בברכה,
דניאל ס.
חשבת שכר
25/08/2014 20:11
במקום עבודה שבו נדרש ביגוד או נעליים לצורך העבודה, חלה חובה על המעסיק לספק אותם לעובדים על חשבונו, לא כל שכן אם אלו היו מסופקים לעובדים במשך שנים. לא ניתן לכפות על העובדים לממן את עלותם של בגדי עבודה או נעלי עבודה.
אדם
25/08/2014 14:21
שלום רב. רציתי לשאול לגבי דמי מחלה (האם בחג משלמים מי מחלה)ואם אני עובד 4 ימים בשבוע זה משפיע על דמי המחלה??
חשבת שכר
25/08/2014 20:07
תשלום דמי המחלה מתבצע לפי הקבוע בחוק דמי מחלה, שם תוכל לקרוא ולמצוא את התשובות לכל השאלות שלך.
חן חני
25/08/2014 19:25
שלום רב,
עברתי כחודש וחצי במכון עתקות .ביום רביעי אחרון הייתי בסיק כי לא הרגשתי טוב ויום חמישי האחראי עלי אמר לי שהבוס שלי מבקש שאני יעזוב יום ראשון את עבודה ,אמרתי לו שאם אפשר עד סוף החודש כדי שאני ימצא עבודה אחרת.
וגם מה הסיבה לפטורי אז הוא אמר בגלל שאין עבודה .והוא פיטר אותי מבין ארבע עובדים.
ואחרי בערך שעתיים אחראי בא אליי ואמר לי שהוא רוצה שאני יעזוב עוד ביום חמישי .אז שאלתי אותו אם הוא ישלם לי את כל החודש הוא אמר שלא רק את הימים שעבדתי.
דבר שני שאמרתי לו שאני רוצה מכתב המלצה הוא ישר אמר לי הבוס הגדול לא יתן לך תרשמי את משהו ואני יחתום עליו.
רציתי לדעת אם עבדתי חודש וחצי אני אמורה לקבל לפי מס׳ ימים שעבדתי או חודש מלא ?
ואם זה בסדר שהוא לא רצה לתת לי מכתב פיטורים מסודר בכתב ?
תום
25/08/2014 13:07
שלום רב.
שמי תום אני בן 27 עבדתי לפני כמספר חודשים אצל קבלן שיפוצים גדול באשדוד.
התקבלתי עם השכר שנקבע על סך 65 ש"ח לשעה (עבודת ריצוף וחיפוי) ביררתי לפני שהשכר מגיע עם תלוש שכר מסודר וללא בעיות.
עבדתי במשך 4 חודשים מלאים אצל אותו קבלן.
חודש הראשון הייתה בעיה עם הפרטים שלי אז לא יכלו להוציא לי תלוש משכורת וחל עיכוב בהוצאת הצ'ק.. כך עבר לו חודש ואז אותו סיפור כל פעם מחדש עד שהוא משך אותי 3 וחצי חודשים מלאים עם תשלום סמלי של 1000 ש"ח מפרעה במזומן על מנת למשוך אותי עוד קצת אני חייב לציין שאני בן בכור למשפחה חד הורית לכך המשכתי לעבוד ולקוות שילם לי את כספי. למעשה הנבלה ניצל אותי וניצל ומנצל את כספי המדינה לאחר בירורים והתעניינות עמוקה הבנתי שכל עבודותיו שכל עבודה עומדת בעיקף של 100 עד 250 אלף שקלים והם כולם "מתחת לשולחן" הוא לעולם לא הוציא לאף עובד תלושים הוא לעולם לא הצהיר על שום עבודה לשום רשות ממשלתית או אזורית ומעולם לא שילם מס!! והוא ממשיך לעשות זאת על גבי גבם של אזרחים הגונים המנסים להתפרנס בכבוד. הוא אף איים עליו בכך שיתקשר למשטרה ויגיש נגדי תלונה בגין איומים ואף הגיש אותה והוטרדתי אין ספור על ידי משטרת ישראל בין אם זה טלפונית או בביקורי בית.

רציתי לדעת מה אני יכול לעשות נגדו על מנת לעצור את הבן אדם הזה מלגזול עוד פרנסה ולהחזיר לי את כספי?
והאם ישנה דרך לקבל את כספי השכר שלי מאותו הבן אדם חוץ מתביעה אזרחית היכולה לקחת יותר מכמה שנים ולעלות לי כסף שאין לי.
בכבוד רב.
עו"ד אורנה שמריהו
25/08/2014 17:57
שלום תום,

צר לי לקרוא את שכתבת.

יש להגיש תביעה כנגד המעסיק, ולתבוע אותו אישית על על מחדליו.

צור עימי קשר טלפוני בנושא.
עורך דין
25/08/2014 14:20
שלום תום

אתה צריך לפנות ללא כל דיחוי נוסף אל עורך דין המתמחה בדיני עבודה על מנת שייצג אותך מול הקבלן הבעייתי. אין בכלל ספק כי עורך דין מטימך יוכל לפתור את הנושא בדרך המהירה והיעילה ביותר.
תום
25/08/2014 16:50
האם תוכל להמליץ לי על עורך דין כזה? השארתי פרטים באתר אמש ועדיין לא חזרו אליי..
האם פנייה כזאת לעורך דין על מנת שייצג אותי דורשת תשלום לפני התחלת התיק?
איך זה עובד בדיוק אשמח לתשובה במייל או ב0544408079
תום המתוסכל
25/08/2014 13:57
אני חייב לציין שהשכר נקבע מראש ונשאר חתום במסמך אצל המעסיק ולא קיבלתי שום עותק וכאשר שאלתי על המסמך ואם אפשר לקבלו קיבלתי תשובה הנה ציטוט "אני חושב שאתה הוזה לא חתמת אצלי על שום מסמך ואני אומר לך עם עוד הפעם תתקשר אליי לבקש את הכסף שלך (הייתי מתקשר בנימוס פעמיים בשבוע...) אני יגיש נגדך תלונה"... וכך עשה...אמר למשטרת ישראל שאני "מאיים" עליו ועל בני משפחתו וכי הוא קורבן תמים... איפה רפי גינת כשבאמת צריך אותו...
עו"ד אורנה שמריהו
25/08/2014 18:02
אין צורך כרגע ברפי גינת, יש צורך בהגשת תביעה כנגדו.
ריקי
25/08/2014 15:08
עובדת שלאחר 6 חודשי עבודה נישאה וכחודש לאחר מכן הרתה ומיד הפסיקה לעבוד ללא שום הסבר ו/או התראה. פשוט הפסיקה לבוא. טלפונים של עמיתם לעבודה נענו שהיא אינה מרגישה טוב. שום פניה או הודעה רישמית כי היא חולה ו/או הרה. לאחר כ-7 חודשים של העדרות - ובשבוע ה-35 להריונה הופיעה העובדת עם אישורי מחלה של שבוע פה 3 ימים שם פרושים לאורך 7 החודשים - והיא מבחינתה חזרה לעבוד!!! מה קורה במקרה כזה? האם חובה על המעסיק לקבל אותה כאילו כלום לא קרה??? אשמח לתשובה. תודה.
עו"ד אורנה שמריהו
25/08/2014 18:02
ריקי שלום,

היות והעובדת עבדה 6 חודשים, אך נעדרה 7 חודשים מהעבודה ללא כל אישור, הרי זנחה היא את עבודתה.

המלצתי החמה לשלוח בדחיפות מכתב לעובדת בנושא.

משרדי עומד לרשותך בנושא.
עורך דין
25/08/2014 15:52
שלום ריקי

לעובדת הנמצא במהלך הריון ניתנת הגנה מקיפה בחוק ולכן צריך לפעול בהגינות, בצורה שקולה ולפי החוק. לפי תיאור המקרה שלך, אני מבין כי העובדת נעדרה מהעבודה הרבה יותר מסך ימי המחלה אותם הציגה. כמו כן, אני מתאר לעצמי כי עובדות המקרה רבות ומפורטות עוד מעבר לתיאור שלך, ולכן הייתי ממליץ לך לפנות לשיחה אישית עם עורך דין, שיוכל לבחון את המקרה ולהמליץ לך כיצד לנהוג במקרה זה - ולאור מכלול הנסיבות הרלוונטיות.
יאנה
25/08/2014 16:31
שלום!אני ממש נואשת ולא יודעת מה אפשר לעשות..
אני עובדת בתור מאמנת כושר בסטודיו לנשים במהלך שלושה חודשים(החל מחודש מאי) ואת המשכורת של מאי ביקשתי להעביר לחודש הבא כי הסכום היה קטן.אז קיבלתי חודש שעבר על חודשיים מאי ויוני בשק עם סכום "משוער" ע"י המעסיק כי היא טענה שהיו בעיות עם טופס 101 שלי ואת השארית שלא קיבלתי(שזה כולל נסיעות שכלולות במשכורת וחוגים שמקבלים פר חוג ולא פר שעה וזה היה בשווי של 500 ש"ח) אקבל במשכורת הבאה,כלומר בחודש אוגוסט.
דבר ראשון,רדפתי אחרי המשכורת הזאת עשרה ימים כי שוב "היו בעיות עם הטופס" ובגלל זה קיבלתי אותה רק בסיבות ה-20 לחודש אוגוסט.וממש לא שמחתי כשקיבלתי את זה,כי קודם כל היו חסרים יומיים של עבודה(וזה 9 שעות) שהמעסיקה טוענת כי לא רשום במחשב ובשום דף(ואת הדף הזה עם שעות עבודה של כל מדריכה אני פשוט לא מוצאת בסטודיו!!ואין איך לבדוק את זה) וגם חסרה לי השארית שהיו אמורים לשלם לי עוד חודש שעבר.חסרים גם חוגים.
עברו כבר יומיים והמעסיקה אמרה לי שתתקן את החוסר של חודש שעבר וחוגים ונסיעות אך במהלך יומיים לא קורה עם זה כלום וחוץ מיזה אין לי איך להוכיח את היומיים ש"חסרים במערכת".
האם כדאי לי לפנות לעורך דין ואיך אני יוצאת מהמצב הזה?
שבוע לפני החתונה אני רודפת אחרי המעסיקה כדי שתשלם לי ולאחר ששילמה אני רודפת אחריה כדי שתחזיר את מה שחסר..
עו"ד אורנה שמריהו
25/08/2014 18:00
ממליצה לך לכתוב מכתב למעסיקה על כל השתלשלות העניינים, לדרוש את חסר והיה ולא תשלם, להגיש תביעה על שכר עבודה.
נתנאל
25/08/2014 17:30
שלום
פוטרתי רשמית לאחר שימוע וזמן המתנה בסוף יוני
היום לקראת סוף אוגוסט
ולא קיבלתי שקל {פיצויים}
הטענה מהצדדים, החברה בה עבדתי ,וחברת הביטוח
אליה הופרשו תשלומי הפנסיה והפיצויים
שישנה בעיה ואו טעות ,באחוזי ההפרשה שהופרשו עבורי,
ולכן מטפלים בזה ושאמתין כעוד שבועיים
מכל מקום האם ישנו זמן מוגבל בקבלת הפיצויים מאז יום הפיטורים? ואם כן האם יש מקום לתביעה כלשהיא מול החברה
בה עבדתי או חברת הביטוח או שניהם {יתכן שנעשו דברים שלא אמורים להעשות,על פי חוק?}
תודה
עו"ד אורנה שמריהו
25/08/2014 17:58
שלום נתנאל,

על פי חוק יש לשלם את כספי הפיצויים עד 15 יום מיום סיום יחסי עובד מעביד.

משרדי עומד לרשותך בנושא זה.
עידן
25/08/2014 17:36
שלום היום הבוס קרא לי ולעוד כמה עובדים לשיחה ואמר שהוא מקצץ לנו 50% מהמשכורת לכל מי שאין ימי חופשה כי היינו בבית שבועיים ולא היה עבודה ואנחנו עובדים כולם גלובלי משכורת חודשי רציתי לדעת אם הוא ויש לו סמכות לעשות מהמלך הזה בלי אישור בלי שאנחנו מסכימים תודה.!
עו"ד אורנה שמריהו
25/08/2014 17:54
שלום עידן,

בעיקרון המעסיק יכול, אינכם מחויבים להסכים לך, והנכם יכולים להתפטר בגין הרעה מוחשית בתנאי העבודה ולהיות זכאים לתשלום פיצויי פיטורים.

הנכם מוזמנים למתן ייעוץ פרטני במשרדי בנושא.
חיים
25/08/2014 14:13
האם המעביד יכול לחייב אותי להגיע לארוע של החברה אחריי שעות העבודה ללא תשלום?
עורך דין
25/08/2014 14:35
לא.

כל ארוע אליו העובד מחוייב להגיע במסגרת העבודה מחייב את המעסיק לשלם שכר עבודה.
צוף
25/08/2014 13:16
שלום רב, אני בת 42, עובדת כמנהלת חשבונות בעבודתי מזה כ-4 שנים. יש לי שני בנים בני 5 ו-9. אני עובדת במשרה מלאה בין השעות 8:00-16:30. כשהתחלתי לעבוד ילדיי היו בגנים. כעת בני זקוק ליומיים בשבוע תגבור בבית - שעורים, חוגים וכו'. בעלי איננו יכול להתפנות לכך. ביקשתי מהמעסיק שלי לשנות ביומיים אלו את שעות העבודה ל-6 עד 14:30. המעסיק מסרב לכך. אני מרוצה ממקום העבודה שלי והמעסיק שלי באופן כללי מרוצה ממני. אך אינו מגלה גמישות. יש לציין שהמעסיק שלי אינו במשרד בשעות הבוקר ומגיע תמיד רק בשעות הצהריים. אינני מעוניינת להתפטר ולאבד את זכויותי(לא חתמתי על סעיף 14). המעביד אינו מוכן לשנות את שעות העבודה על אף שהצעתי לא תפגע בעבודתי. הוא מבקש לשוחח איתי בשעת הצורך כאשר הוא מגיע (מה שבפועל קורה מעט מאוד). אינני צעירה, ואינני רואה את עצמי כעובדת משרה מלאה לאורך כל ימי חיי. מה עליי לעשות. האם שינוי בשעות העבודה על אף אי הסכמתו הינו עילה לפיטורין מבלי לשלם פיצויים? האם החוק מחייב אותי לעבוד אצל אותו מעביד באותם תנאים ואינו מאפשר לי "חלון פרישה?".אודה לתשובתכם בהקדם. תודה, צו;
אירית כהן
25/08/2014 13:01
שלום בתלוש השכר שלי מופיע סעיף שנקרא שעות משמרת ומימינו בצמוד מספר 82 מספר השעות הרשום הוא משתנה בממוצע 5.00 ואין חישוב כספי כפי שרשום ליד כל שורת שעות עבודה .
מישהו יכול לענות לי מה פירוש הדבר?
תודה אירית
נטלי
25/08/2014 12:04
שלום רב.
רציתי לשאול אחרי פיטורין אני מקבלת תגמולים האם אני מקבלת תגמולים עובד ומעביד?(כאילו גם מה שהיה המעביד מפריש לי)..
חייבת לציין שאני תמיד שואלת ותמיד עונים לי בהקדם האפשרי אז המוןןן תודה רבה
חשבת שכר
25/08/2014 12:52
התשובה לשאלתך חיובית.
יוני שלו
25/08/2014 10:39
שלום, נודע לי לאחרונה שעקב קיצוצים אני הולך לקבל מכתב פיטורין.לאחר 3 שנות עבודה רצופות
רציתי לקחת את התקופה הקרובה לטיול בחול של כמה חודשים לחזור לארץ ורק אז לחתום בלשכה לקבלת דמי אבטלה. שאלתי האם חייבים לחתום מיידי לקבלת דמי אבטלה או שניתן לחתום גם כ 3 חודשים לאחר הפיטורין?
תודה
גידי
24/08/2014 22:05
ערב טוב עורך דין נכבד

פוטרתי מהעבודה - מה עושים עכשיו? היום בבוקר הודיעו לי אחרי 6 וחצי שנים על פיטורים. יש לי עוד כמה שבועות הודעה מוקדמת ואז זהו. אין עבודה. מה אני אמור לעשות? איפה יש מדריך שיכול לעזור לי להבין את כל הזכויות שלי? האם מותר לי להתחיל בתהליכים של חיפוש עבודה כבר בימים האלה?

מקווה שתוכלו להסביר לי מה לעשות....זה מקום העבודה הראשון שלי אחרי הצבא והפעם הראשונה שמפטרים אותי.
עורך דין ארז כהן
25/08/2014 10:05
וודאי שמותר לך לחפש עבודה חדשה בתקופת ההודעה המוקדמת.
באם לא תמצא זכותך לפנות ללשכת התעסוקה ולקבל דמי אבטלה במידת הצורך.
יש לוודא כי תקבל מאת המעסיק את מלוא זכויותייך- הודעה מוקדמת, פיצויי פיטורים, גמר חשבון של חופשה והבראה ושחרור קופת פנסיה.
פנה למשרדנו במידת הצורך.
תובל
25/08/2014 06:24
שלום,
אני עובדת בחברת שמירה במתכונת של במשמרות קבועות, למעלה משנה. כאשר התחלתי את עבודתי אלו הן השעות של המשמרות שנמסרו לי ולהן הסכמתי. לפני כשבועיים הודיעו לצוות כי ברצונם לשנות את המשמרות בשעה אחת מאוחרת יותר, על אף תלונתי כי הדבר איננו מתאים מבחינתי. האם הדבר נחשב כהרעת תנאים?

אשמח לקבל תגובה מאיש מקצוע בעל ידע בנושא,
תודה מראש,
תובל
עורך דין ארז כהן
25/08/2014 10:04
יש לבחון באופן פרטני כדי להכריע האם השינוי מהווה הרעה מוחשית בתנאים או שמא רק אי נוחות מעצם שינוי ההרגל.
נטלי
24/08/2014 22:33
שלום רב.פוטרתי מעבודתי ב 15.8 היה יום אחרון .עוד לא קיבחתי פיצויים ולא אמרו לי מתי אני אמורה לקבל.איך שהבנתי שזה אפילו לא בחודש הקרוב..אני חתומה על הסכם קיבוצי השאלה שלי גם אם אני חתומה על הסכם יכול להיות שזה לוקח כל כך הרבה זמן??אני עדיין לא עובדת אין לי כסף איך אפשר לשרוד עד אוקטובר????
עורך דין ארז כהן
25/08/2014 10:03
יש לשלם פיצויי פיטורים בתוך 15 ימים מסיום יחסי עובד מעביד אחרת הסכום נושא פיצויי הלנה של 20% לחודש.
אבטלה
נירה
24/08/2014 22:29
שלום רב.
פוטרתי מעבודתי לפני חודש בנתיים אני מחפשת עבודה במידה ואני לא מוצאת עבודה אני רוצה ללכת ללשכה תעסוקה
אבל איל שהבנתי שהייתי צריכה ללכת ישר אחרי שפיטרו אות..האם זה נכון??
ארנון
24/08/2014 18:38
במקום עבודה גדול בו יש הסכם קיבוצי יש מספר חטיבות. לעובדים באחת החטיבות משולמת תוספת שכר ייחודית. כעת, לצורך התייעלות מועברים עובדים מאותה חטיבה לחטיבות האחרות. אני באותה רשימת ניוד. לאחר 14 שנה בחטיבה הייחודית הודיעו לי ממשאבי אנוש שלאחר הניוד יפסיקו לשלם לי את אותה תוספת ייחודית. כמובן שיש כאן הרעת תנאים ואני יכול להתפטר כדין מפוטר אולם אינני רוצה להתפטר (עבודה נוחה, קביעות...) . האם יש דרך חוקית לאלץ את המעסיק לשלם את השכר אליו הורגלתי גם במקום החדש? מה הדרך ? האם ההסתדרות ? עו"ד פרטי? או שמא עלי לוותר. תודה.
עורך דין
24/08/2014 20:43
ערב טוב ארנון

ראשית, מאחר והמדובר על מהלך בעל משמעות ישירה על הכנסתך למשך שנים קדימה, הייתי ממליץ לך לפנות לשיחה עם עורך דין ולבחון בדקדקנות את האפשרויות העומדות בפניך. לעיתים, תוך ניהול מו"מ נכון מול המעסיק ניתן להגיע להישגים משמעותיים. קשה מו"מ לייתן חוות דעת בנושא מבלי לבחון את הסכם העבודה שלך וכמובן שאת ההסכם הקיבוצי הרלוונטי.
פיטורים
אורן
24/08/2014 18:35
שלום רב בתאריך 7.4.2014 ניפגעתי בתאונת עבודה ומאחר ולא יכולתי לחזור המעביד הסכים לתת י מיכתב פיטורים שאלתי היא איך יחושבו הפיצויים הברוטו האחרון היה 7500 אלף שקלים האם תקופה של 4 חודשים דרך כח אדם אמורים להיות מחושבים לפיצויים.תחילת העבודה הייתה.11.11.2009עד.29.07.2014 כמו כן נימסרו למעביד אישור על 91 יום תאונת עבודה ובדפי הנוכחות שלי מראה ששלמו 78 ימים המעביד טוען ששילם 91 כולל שישי שבת ברוטו

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ