פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 201
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

שלום
28/04/2019 16:16
שלום,
אני נמצא מזה כשנה וחצי תחת אובדן כושר עבודה עקב מחלה. נכון לעכשיו צפוי ומעוניין לחזור לעבוד והתקבל אישור מרופא תעסוקתי באשר לחזרה לעבודה, תחת מגבלות של אי עבןדה פיזית ואי נשיאת משקל כבד ( העבודה הינה עבודה פיזית במשרד הבריאות )
נשאלת השאלה , האם מקום העבודה יכול לא לכבד את ההמלצה ולהוציאני לפנסיה מוקדמת למרות שרצוני לחזור לעבוד בגיל 60 ?
בנוסף, טרם הודעתי שאני מעוניין לחזור נאמר לי שעליי לפנות לנציבות על מנת לדון ביציאה לפנסיה.
אני מעוניין לחזור, מה עליי לעשות ? האם יש סיכוי שמקום העבודה לא יכבד את ההמלצה ?
תודה
יגאל גויכמן
28/04/2019 08:13
שלום רב,
הנני עובד בנתב"ג בחברת תעופה זרה מזה כשנתיים וחצי,עובד חודשי כאשר ימי עבודה הם ב,ג,ד,ה,ש וימי המנוחה הם א' ו ו'. שעות העבודה בשבת הם 15:55-23:55 ועבור כל השעות האלה מקבלים תוספת של שעות שבת.
לפני מספר ימים המנהל הישיר בא ואומר כי בדק את החוקובגלל שהייתה לי מנוחה של מעל 36 שעות אז אחרי צאת השבת צריך לקבל שכר רגיל. עד היום המעסיק שילם עבור כל השעות בשבת , זה ממש הולך לפגוע לי בשכר.
השאלה האם זה נחשב כהרעה בתנאים? והאם למעסיק מותר לעשות צד זה?
אלעד
27/04/2019 20:53
שלום רב, במידה ולמבוטח נקבע אבדן כושר עבודה חלקי והוא ממשיך לעבוד במשרה חלקית. האם יש מנגנון עדכון של הקצבה עם עליית השכר?
אבי אמיר
27/04/2019 09:49
אני עובד כמציל בריכות. מועסק במרכז ספורט משנת 1996.
כמציל מדי שנתיים עלי לעבור מבחן שחייה וצלילה על מנת לעסוק בהצלה
אני בן 56 ויש לי מס חודשים כאבים בשכמות.
נבדקתי אצל רופאים ומומחים ואין שיפור.
אני אמור להיבחן בחודש הבא, אין סיכוי שאעבור את המבחן.
אני מעוניין להפסיק לעבוד בתחום. האם אני זכאי לפיצויי פיטורים
בר
26/04/2019 10:58
שלום אני כרגע עובד ברשת קופיז, מתחילת 2017 , רציתי לשאול לגבי פיצויי פיטורין , אם אני מתגייס באוקטובר , מתי אני יכול לעזוב את העבודה ושאני אהיה זכאי לפיצויי פיטורין ? באתר כתוב " בסמוך למועד הגיוס " האם אני יכול לעזוב 3-4 חודשים לפני ? והאם הבוס יכול להתנגד לעניין ?
שי
25/04/2019 08:12
שלום,
אני עובד באחת העיריות בארץ כבר המון זמן ,
ידוע לי שמכוח שיוויון זכויות בהורות מגיע לי הטבות מסויימות , אציין שאני אב גרוש עם משמורת משותפת על ילד בן 3 וחצי רואה את הילד יום כן יום לא וכל שבת שנייה ,
מעונות אישרו לי מטעם העייריה כאב גרוש בעל משמורת משותפת אך קיצור יום העבודה ב18 דקות לא אישרו לי לעומת שאר גברים נשואים שאישרו להם במקום העבודה ,אציין כשהייתי נשוי ועבדתי באותה עירייה כן קיבלתי את ההטבות אך כשהתגרשתי פשוט סירבו לתת לי את ההטבות חוץ ממעונות ,
האם זה חוקי ? והאם מגיע לי קיצור 18 דקות ?
אשמח אם תשיבו זה מאוד חשוב ויעזור לי .
חסוי
25/04/2019 00:23
שלום רציתי לדעת אם יש לי עילה לתביעה אני עובדת במסעדה בה הבעלים מרגיש בנוח לקרוא לעובדים שלו מטומטמים ״כל המלצרים הכי מטומטמים עובדים אצלי״
לציין כמה פעמים באותה משמרת כמה שאנחנו כלום שלא יודעים לעבוד להשפיל אותי מול לקוחות ותוך כדי ״להציע״ לי שאם לא טוב לי אני יכולה ללכת מהמשמרת וכמובן בעקבות ההשפלה אכן הלכתי מהמשמרת הוא יכול לקבל זאת כהתפטרות רוצה לציין שהמנהל השני מרשה לעצמו לשתות ולהתנהג בברבריות לדוג לדחוף בברוטאליות את האחראית משמרת בגלל שהיא דיברה איתי עד למצב שהיא הולכת לבכות בשירותים רוצה לציים שאני בטוחה שיש תצלום של התרחיש הזה ודומים לו במצלמות האבטחה של העסק
מוטי
24/04/2019 12:19
רציתי לדעת מי שהתפטר מעבודתו על רקע מצב רפואי לקוי שלא מאפשר לו להמשיך בעבודתו האם זכאי לדמי אבטלה?
טליה אוחנה
23/04/2019 23:28
שלום, יש לי עובדת שהותק שלה הוא חודשיים שבמהלכם העובדת נעדרה כבר פעמיים מהעבודה וכל פעם למשך שבוע בגלל שלילד שלה היה חום ושילשולים וכו... רציתי לברר מה החוק אומר לגבי מקרה כזה. אין לה ימי חופשה, היא לא מגיעה להספק הנדרש בעבודה, בתור המעסיקה שלה אני דיי נדפקת.
אנה
23/04/2019 21:10
האם מעסיק יכול להעביר עובד לחברה חדשה בלי ליידע אותו? לעובד נודע דרך אחד התלושים לאחר שדרש לקבל אותם. האם הזכויות נשמרות במקרה כזה?׳יש לציין כי העובד לא יודע ולא הוחתם על כל אישור מטעמו.תודה!
מיכל
22/04/2019 20:22
שלום,
האם מעבר בין תפקידים במשרדי ממשלה שונים נחשב כהחלפת מעסיק לצורך חישוב זכאות לחופשת לידה בתשלום?
אילוץ עבודה בשבת
22/04/2019 14:09
אני עובדת ברשת גדולה ומאחצים אותי חכבוד שבתות וחגים מלכתחילה ביקשתי לא לעבוד שבתות עכשיו אנו בתקופת חגים ואני מוצאת את עצמי בכל פעם בוויכוח סוער על משמרות אציין שאני בעלת מישפחה גדולה ונאלצת לעזוב אותם בכל פעם שאני עובדת שבתות
שוש
21/04/2019 00:20
היי,
אני עובדת כ9 חודשים במקום העבודה שלי. החלטתי לקחת שבועיים חופש לפני הלידה. המנכל"ית שלי החליטה להגיד לי לפני שיצאתי לחופשת לידה שהיא רוצה שאני אעבוד 8 שעות בלבד עד היום לא הייתה לי הגבלה בשעות ולהיפך, נדרש ממני לעבוד יותר. המשמרות שלי היו 9-18 והיו מקרים שהתבקשתי לעשית כפולות .
בעקבות השיחה איתה שגם לא מגיע לי שכר בהתאם לתפקידי היא גירשה אותי מהמשרד ומיד חוויתי מצוקה נשימתית.
המנהלת כספים ושכר החליטה להיעזר בכישוריי וביקשה שאני אעשה עבודה ואמרה שהמנכלי"ית הגבילה אותי ל6 שעות עבודה מהבית (לדעתי זאת עוד הרעה בתנאים) . כרגע החשש לי שאני אחזור מחופשת לידה ועדיין תהיה לי הרעה בתנאים. האם לחכות שיהיה לי וותק של שנה ולהתפטר כדי לדבל את הזכויות שלי ? האם מדובר כאן בהרעה בתנאים ?
יוני
20/04/2019 20:41
ערב טוב וחג שמח
אספר בקצרה על המקרה שלי
אני עובד בחברה קרוב לארבע שנים
אין הסכם עבודה ,כל מה שנסגר היה בע"פ
ראוי לציין שהמעסיק שלי יורד עליי מקלל ומשפיל אותי באופן פומבי
לקח לי את רכב העבודה (הרכב אינו מגולם התלוש שכר )
אך בתחילת העבודה נסגר איתו 'הרכב ישמש אותי לעבודה להגיע איתו לעבודה ולחזור מהעבודה
הוא פגע לי בניידות
דורש שאתחיל להתשמש בתחבורה ציבורית
מאיים לפגוע לי המשכורת כל פעם
מנסה לייאוש אותי בכך שאעשה צעד ואתפטר בכדיי שלא ישלם לי פיצויים
זה עסק משפחתי הוא ובניו מנהלים אותו
והם יורדים לחיי
מה ניתן לעשות במצב כזה ?
תודה על התשובות
ירון א
20/04/2019 11:59
שלום רב.
אני מעונין להגיש תביעת אובדן כושר עבודה לקרן הפנסיה
חליתי בטרשת נפוצה ואיני יכול לחזור לעבוד. לאחר ברורים שערכתי הבנתי שאני צריך מלבד עו"ד גם רופא שעלותו היא רבה. וזאת כיוון שצריך להוכיח שהms שלי התקפי ולא פרוגרסיבי.
מכיוון שלא סיימתי את תקופת האכשרה יש סעיף בתקנון קרן הפנסיה שקובע שאם המחלה היתה לפני שהיא פרצה אני לא זכאי.
בקיצור, כנראה תהיה התערבות אינטנסיבית של רופא מומחה שאצטרך לשלם עבורה.
שאלתי היא כזאת, האם להתחיל טיפול עם העו"ד ולספוג את העלויות הגבוהות של חוות הדעת של הרופא? או שמא עלי לפנות דווקא לזכותי, שאצלם אמנם אין יצוג משפטי. אך עיקר עניינם הוא חוות הדעת הרפואית של הרופא המומחה?
אסף בן מאיר
19/04/2019 11:35
ייעוץ צמוד לנוהל הגשת תלונה על הלנת שכר והלנת קרן פנסיה
אורלי
18/04/2019 23:52
ערב טוב, הגשתי לביטוח לאומי בקשה לדמי פגיעה בגין מחלת מקצוע והיום נודע לי שהיא אושרה והכסף יועבר למעסיק, אני בחופשת מחלה למעלה מ-3 חודשים וכך ניצלתי בעצם את 90 ימי המחלה שצברתי במהלך השנים. אני מאמינה שעדיין אהייה באי כושר עבודה עוד כמה חודשים. השאלה היא האם כשביטוח לאומי מעביר למעסיק את 91 יום דמי פגיעה אז המעסיק מחזיר לי את ימי המחלה שהורידו לי במהלך ה-3 חודשים הראשונים? תודה וחג שמח.
תומר
18/04/2019 19:15
שלום רב וחג שמח,
שאלתי היא: האם ניתן לתבוע בדיעבד מסעדה בה מילצרתי בין התאריכים אוקטובר 2010 ועד יוני 2012, בשל אי מתן מכתב על תנאי העסקה, פיטורין ללא שימוע, אי תשלום פדיון חופשה, אי תשלום דמי חגים, נסיעות ושעות נוספות? או האם בית הדין לא יראה בעין יפה את העובדה שחיכיתי כל כך הרבה זמן להגשת התביעה? תודה רבה.
אופיר
18/04/2019 09:21
לאחר למעלה מ- 4 שנים התפטרתי ממקום העבודה והתחלטי לעבוד במקום עבודה חדש. במקום החדש עבדתי כחודש ופוטרתי, האם אני זכאי לדמי אבטלה?
סוזי
18/04/2019 09:06
שלום רב, בעבודה שלי עושים יום גיבוש לעובדים שכולל לינה של לילה בבית מלון, הם טוענים שזה חובה. האם זה חוקי להכריח עובד לצאת לגיבוש? לציין שהם משלמים על היומיים האלה.
דודו
18/04/2019 06:32
אם עבדתי משמרת לילה ביום הבחירות האם מגיע לי 200% או לא?
דודו
18/04/2019 06:26
יש לי חבר שאביו נפטר והוא עובד במשמרות 4 ימי עבודה ו4 ימי חופש וכך זה מתגלגל כל הזמן יצא שבזמן השבעה הוא נעדר מהמשמרת שלו יומיים בלבד.... מה הדין במקרה זה האם המעסיק אמור לשלם לו שבוע או יומיים????
רוני
17/04/2019 22:58
אם אני רוצה להתפטר מעבודתי ומבקשת לצורך טיפול בילד עד תום 9 חודש מיום הלידה. והתינוק כבר בפעוטון...מקום עבודתי יבדוק זאת? האם הוא בגן או לא? או שזה ממש לא אכפת להם?
אנונימי
17/04/2019 17:34
היי.
אני עובדת בחברה סלולרית כבר 8 חודשים כאשר אני חתומה לשנה.
מצאתי עבודה חדשה ולכן התפטרתי לפני מס ימים בהודעת סמס בפלאפון כאשר המנהלת שלי קיבלה את החלטתי .
היא אמרה לי שכיוון שחול המועד אין פיטורים ולכן אני עדיין עובדת עד אחרי המימונה ואז אקבל את הטופס .
אני מתחילה לעבוד במקום העבודה החדש לפני.
השאלה היא האם הודעת ההתפטרות בסמס היא בסדר וכבילה ותקינה?
האם תהיה לי בעיתיות מהבחינה של 2 עבודות בגלל חול המועד?
האם זה נכון שאין פיטורים בימים אלו?
האם זה יכול לפגוע בי איכשהו?
תודה רבה מראש
אפרת
17/04/2019 16:22
שלום רב
אני נמצאת כרגע בחופשת לידה שלקחתי למשך חצי שנה. לאחר הלידה הודעתי במהלך החופשה למקום העבודה הנוכחי שלי כי אני חוזרת לעבודה בחודש יוני.
לפני מס' ימים מצאתי עבודה אחרת ממש קרובה לבית שלי מה שיאפשר לי להיות הרבה יותר זמן עם בתי וכמובן לא להיות בלחץ של פקקים לאסוף אותה חזרה מהגן.
איך אני יכולה להודיע לבוס שלי על כך בנוסח מכתב ההתפטרות? אודה לעזרתכם הדחופה אני חייבת להודיע ממש בקרוב מה גם שלא נעים לי כי כבר הודעתי בתחילת החופשה שאני חוזרת ביוני . תודה על העזרה
אולגה
14/04/2019 19:19
שלום רב.רציתי לדעת קיבלתי מכתב פיטורים עם הודעה מוקדמת 30 יום ואני צריכה לעבוד.אם יש לי אפשרות לוותר לעבוד ולקבל משכורת על חודש מראש
עורך דין
17/04/2019 09:23
שלום אולגה

אם תבחרי שלא לעבוד בתקופת ההודעה המוקדמת המעסיק לא יהיה חייב לשלם לך עבור הימים האלה.

בהצלחה וחג שמח
עובד
14/04/2019 18:31
1: מקום העבודה הודיע לי שהחודש הביטוח רוצה לעקל לי המשכורת כי יש לי חובות אצלם, קיבלתי ההודעה ב 28 לחודש, ב29 הלכתי וסידרתי החוב ואז שלחתי אישור למקום עבודה, ב10 לחודש הזה שקיבלתי המשכורת הייה חסר 1200 שח רשום שזה של עיקול, מה קטע? למה זה קרה?

2 : אני כבר בחברה שאני עובד בה 8 חודשים, באתר איפה שהייתי עובד המנהל לא הייה מרוצה ממני אז ביקש מהחברה להחליף אותי, החברה באותו יום החליפו אותי אבל גם ישבתי 20 יום בלי עבודה עד שמצאו לי עבודה אחרת, זה חוקי לעשות? להוציא אותי ישר ממקום עבודה בי להודיע מראש? ולא מגיע לי כלום על הימים שישבתי בלי עבודה עד שמצאו לי מקום אחר?
עורך דין
17/04/2019 09:21
בוקר טוב לך

1. ייתכן והעיקול לא הוסר, יש לפנות לחברה שהטילה את העיקול - חברת הביטוח.

2. בגין הודעה מוקדמת לפני פיטורין יש לשלם במקרה שלך עבור 11 יום גם אם לא עבדת בהם בפועל. כמו כן יש לבדוק שבוצע לך שימוע כדין.

בהצלחה
דפנה
14/04/2019 18:28
אני לקראת סיום חופשת לידה, אמורה לחזור לעבוד ב2.6. אני מתלבטת אם להאריך לחל"ת (מבחינת הוותק אני זכאית).
האם אני אמורה להודיע על כך מראש, ואם כן כמה זמן מראש?
מתכוונת מבחינת החוק/התקשי"ר (אני עובדת מדינה) ולא מבחינת הוגנות ושימור יחסים עם מקום העבודה.

אני חוזרת ב-2.6 אחרי כ-24 שבועות. הכוונה היא האם אני יכולה להאריך ל-26 שבועות + לקחת חל"ת בתראה קצרה בלבד?
עורך דין
17/04/2019 09:19
שלום דפנה

החוק קובע כי מותר להאריך חופשת לידה וחלת ואם רוצים לקצר אותו אז המעסיק לא יכול לדחות את חזרתך לעבודה ביותר מ-3 (לחל"ד) או 4 (לחלת) שבועות.

בהצלחה
נופר
14/04/2019 16:27
שלום לכולם,
התחלתי לעבוד במקום עבודה חדש בתאריך 23.12.18 (לפני כשלושה חודשים), עבדתי שבוע בחודש דצמבר, עבדתי בכל חודש ינואר, בפברואר לקחתי חלת בשל מחלה של הילד ובחודש מרץ חזרתי לעבוד עד ה-19.3 כאשר בתאריך זה יצאתי לשמירת הריון.
שילמת ועד, עובדים חדשים אשר החלו לעבוד איתי קיבלו מתנה לחג. אך המעסיק טוען שאיני זכאית לקבל מתנה לחג. האם זה נכון?
עורך דין
17/04/2019 09:16
שלום נופר

לא ממש הבנתי למה המעסיק טוען שלא מגיע לך לקבל שי לחג - מה ההסבר שלו לטענה זאת?

חג שמח
טופס 106
חווה
14/04/2019 16:26
קיבלתי הבוקר (באיחור, אבל מילא) את ה-106 שלי משנת 2018.
במהלכה הייתי בחופשת לידה, כמה ימים לתוך אוגוסט ועד אמצע דצמבר.
בטופס ה-106 אין סימון שעבדתי באוגוסט; יש סימון בספטמבר; ושוב אין באוקטובר ונובמבר.

מישהו יכול להסביר לי את העניין?
לגבי ספטמבר רואת החשבון אמרה שזה בגלל שיצא לי תלוש עם ההפרשות לפנסיה. אבל איך זה קשור לסימון ההעסקה?
אני יודעת שלפעמים לא מסמנים את החודשים ובמידה וצריך להראות רצף העסקה מביאים את אישור הלידה של ביטוח לאומי אבל ממש מוזר שיהיו לי סימונים חלקיים במהלך חופשת הלידה, במיוחד שחזרתי אל אותו מעסיק....
עורך דין
17/04/2019 09:16
שלום חווה

בחודשים בהם לא עבדת לא אמור להיות סימון כי לא עבדת. היית בחופשת לידה ואת התשלום קיבלת מביטוח לאומי.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!