פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 951
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

פיצויים
שרון
28/07/2014 22:48
שלום רב. שאלתי בנוגע לפיצויים. אני עובדת קצת יותר משנה במקום וברצוני לעזוב. האם מגיע לי תשלום כלשהו גם אם ומדובר בהתפטרות? מה בעצם עושים עם הכספים המופרשים לקופת גמל?
עו"ד אריק שלו
29/07/2014 08:17
שלום,
ברגע שעובד מתפטר מהעבודה אינו זכאי לפיצויי פיטרוין. עם זאת על המעסיק לספק לעובד מכתב לשחרור כספי הפנסיה שהופרשו לו במהלך עבודתו.
הדס
29/07/2014 10:31
למשך כמה זמן לאחר הלידה מגיעה "שעת הנקה" והאם מגיע לי גם אם אני לא עובדת משרה מלאה?
שאלה נוספת: הבנתי שאסור להעביד יולדת במשך 4 חודשים בשעות הלילה והמנוחה , רציתי לדעת למה הכוונה, אני עובדת במשמרת עד 23:00 האם מותר לי לבקש לא לעבוד משמרת לילה?
עורך דין ארז כהן
29/07/2014 14:36
שעת הנקה היא ל- 4 חודשים רק לעובדות משרה מלאה.
משמרת לילה היא משמרת שיש בה שעתיים לפחות בין השעות 22:00-06:00, כך שאינך מוגדרת עובדת לילה.
גולן
28/07/2014 16:31
שלום ואחר הצהריים טובים

אני עובד מאז חודש יוני 2005 בחברת אבטחה באזור דרום הארץ. לא ברור לי בדיוק כל נושא הפנסיה ואחרי שקראתי באתר המדהים שלכם על הזכויות של המאבטחים, עדיין לא קיבלתי תשובה מלאה. רציתי לדעת:

כמה אחוזים מההכנסה שלי ברוטו אמור המעסיק להפריש עבורי לטובת קרן פנסיה? הבנתי שיש כל מיני הסכמים קיבוציים שקובעים ומשנים את הסכום לאורך השנים ולכן נוצר אצלי הבלבול. אודה על תשובתכם!
מומחה לעבודה
28/07/2014 16:33
שלום גולן

בהתאם לצו ההרחבה בענף האבטחה החל משנת 2009 חלק המעסיק הוא 6% וחלק העובד הוא 5.5%. ההפרשות לטובת פיצויי פיטורים הועלו עם השנים בדומה לצו ההרחבה הכללי במשק. לפני שנת 2009 ולפי מיטב זכרוני זה היה 5%.

בהצלחה!
לי
29/07/2014 13:09
עבדתי כשלוש שנים במועצה מקומית. לקראת סיום חופשת הלידה הודעתי על עזיבתי מיד בתום החופשה. קבעתי פגישה עם מזכיר המועצה המטפל בעניין והוא הסכים על כל הזכויות והכספים המגיעים לי מתוקף עבודתי: פיצויים, השלמה של קרן פנסיה וקרן השתלמות שלא הופרשו במועד ופדיון ימי חופשה. חיכיתי ולאחר שראיתי כי אין טיפול במקרה ניסיתי לפנות שוב וזכיתי להתעלמות מספר פעמים.

פניתי אל עורך דין במסגרת שירותי שי"ל שניסה לטפל במצב במשך מספר חודשים ללא הצלחה, טיפולו בעניין הופסק עקב עזיבתו את התפקיד וחוסר תגובת המועצה. בעקבות הבחירות לרשויות המקומיות ניסיתי לפנות שוב והפעם לראש המועצה הנבחר ושוב התעלמות מוחלטת. עברו כמעט 4 שנים מאז שעזבתי ואינני מצליחה לקבל את תגובתם ואפילו לא לקבוע פגישה בענייני.

מה לעשות? לאן לפנות?
עורך דין ארז כהן
29/07/2014 14:34
צרי עמי קשר טלפוני לסיוע פרטני בנושא.
רות
28/07/2014 14:20
שלום . אני עובדת בחנות באזור חרדי . המעביד אינו מוכן לפתוח את העסק בזמן של תשעת הימים . בטענה שאין מכירות ולא נכנס כסף . האם זה מותר למנוע ממנו עבודה ומשכורת ?
עורך דין ארז כהן
29/07/2014 14:41
הוא רשאי לסגור אך עליו לשלם לך שכר עבודה או לכל הפחות פדיון ימי חופשה.
גבי
29/07/2014 10:06
בעקבות בעיה פיזית שנוצרה בראיה , אינני יכולה להמשיך לעשות את תפקידי שעיקרו במחשב, וקיבלתי המלצה מרופא תעסוקתי לשלב את עבודת המחשב בעבודה משרדית לשלשה חדשים לפחות. המקום בו אני עובדת גדול ויש בו אפשרות למצוא לי תפקיד חדש, אך התשובה שקיבלתי מהדרג המנהלי שמעלי הוא שאני יכולה לעזוב ולקבל פיצויים. אינני רוצה לעזוב משום שאני זקוקה לפרנסה.

מה הן זכויותי? האם המעסיק חייב לספק לי תפקיד אחר? (לא מדובר בעסק קטן כמו נגריה אלא העסק גדול בו יש אפשרויות תעסוקה רבות)
תודה
עורך דין ארז כהן
29/07/2014 14:37
המעסיק חייב לנסות למצוא לך תפקיד ההולם את מצבך הרפואי אחרת הדבר עלול להוות הפרה של חוק שוויון הזדמנויות לאנשים עם מוגבלויות.
שרון
29/07/2014 10:05
אני עבדתי בזמן הבחירות בירושלים בבית הספר כסדרן.

את העבודה קיבלתי מגיסתי שהייתה אמורה להגיע לעבודה באותו היום , אך מאחר והייתה לפני לידה והרגישה לחצים, פחדה לקחת את הסיכון וביקשה שהחליף אותה.

כשהגעתי לעבודה בבית הספר, ניגש אליי האחראי ואמרתי לו שאני במקום גיסתי והיא לא יכלה להגיע, אמר שזה בסדר , שאלתי אותו לגבי התשלום אם צריך לשנות שם, אמר שלא צריך והוא יחתום לי על הטופס והכסף התקבל לחשבונה של גיסתי והיא תעביר אליי אותו.

פניתי אל העירייה מספר רב של פעמים בשביל שיטפלו בעניין התשלום , אך אף אחד לא מראה לנכון צורך לעזור או לשלם את המגיע לי. ולמרות שיש לי אישור חתום על העבודה

העבודה בוצע במלואה שעות העבודה היו למעלה מ12 שעות ועל כך מגיע לי תשלום, שאותו לא קיבלתי.

אני אשמח לדעת איך אני יכול לטפל בנושא זה ולקבל את המגיע לי,
עורך דין ארז כהן
29/07/2014 14:38
ניתן להגיש תביעה בבית הדין לעבודה בנושא זה.
קרן
28/07/2014 17:04
אני עובדת כעורכת דין במשרד כ10 חודשים.
כאשר שעות העבודה שלי הם 3 ימים 10.5 שעות ויומיים 9.5 שעות. אני בהריון והבנתי שמחודש חמישי אסור להעביד אותי שעות נוספות. הבעיה שהשכר שלי מחולק לשעות בסיס+ שעות נוספות גלובליות. אם אסרב לעבוד שעות נוספות האם שכרי יפגע?
עורך דין ארז כהן
29/07/2014 14:39
בעיקרון מאחר והרכיב שנ"ג הינו אותנטי, אם לא תעבדי שעות נוספות הרי שהמעסיק רשאי להוריד לך אותו.
כמובן שאת רשאית להגיע להסכמה אחרת עם המעסיק.
רונית
28/07/2014 16:03
שלום רב,

רציתי לשאול לגבי הרעת תשלומי שכר של בעלי. בעלי עובד כסוכן מכירות בחברה מסויימת פרטית וקיבל בשלושה חודשים האחרונים תשלומי שכר נמוכים. הוא עובד בחברה 7 שנים והמשכורת שלו מורכבת משכר בסיסי + עמלות.

מעולם לא נתנו לו פירוט על העמלות שהוא מקבל ובחצי שנה האחרונה הם נתנו לו עמלות ממש נמוכות למרות שהוא עובד כרגיל.

האם יש אפשרות לערער על העניין? מה קובעים חוקי העבודה בנושא?

אודה לתשובתך בהקדם
עורך דין ארז כהן
29/07/2014 14:40
יש לבחון את חוזה העבודה/הודעה לעובד על מנת להבין את מנגנון העמלות על מנת שניתן יהיה להבין האם קיבל את מלוא המגיע לו.
רוזלינה
29/07/2014 09:08
אני בעלת גן ילדים וברצוני לדעת מה עושים עים החזר להורים ועים עושים בכלל?כי עים בסופו של דבר הורה כן צריך לקבל החזר מלא אז פשוט אין היגיון בהחלטת הממשלה כי כנובע מזה הורה מקבל פיצוי מהמדינה פעמיים
שגית
29/07/2014 15:05
אם הגן סגור למה שלא תחזירי כסף להורים? על מה הם משלמים לך אם את לא עובדת ולא מטפלת בילדים? אני חושבת שההגיון אומר שאת לא יכולה לקחת כסף מההורים על התקופה שבה הגן סגור... זה הדעה שלי רוזלינה
אלכס
29/07/2014 10:08
שלום,
בחברה שלי הכניסו שעון ביומטרי לרישום נוכחות לאחר שכבר הודעתי שאני מתפטר. אני מסרב מטעמים אידיאולוגיים לתת טביעת אצבע לשעון וכעת ההנהלה אומרת לי שלא יכירו בשעות שאני נמצא בעבודה, למרות שאני מגיע, עובד, שולח מיילים וכו'.
האם הדבר חוקי?
מה אני אמור לעשות במצב כזה?
עורך דין ארז כהן
29/07/2014 11:45
אתה רשאי לנהל פנקס נוכחות בעצמך ולהציג אותו למעסיק.
אלכס
29/07/2014 13:12
אבל האם זה מספיק במידה והעניין יגיע לבית משפט כדי להוכיח שעבדתי?
עורך דין ארז כהן
29/07/2014 14:34
הדבר מספיק בהחלט.
איתי
28/07/2014 17:46
אני עבדתי בחנות חד פעמי במשך 6 שניים ו8 חודשים התפטרתי עקב מצב רפואי בעניים גם בלשכת התעסוקה לא הענישו אותי והתחלתי לקבל דמי אבטלה ללא עונש של 3 חודשים הבעיה שאני מנסה ליצור קשר עם בעל הבית שלי הוא לא יוצר קשר לא לטוב ולא לרע הוא לא שילם לי פיצויים והוא חייב לי שנתיים הפרשה לפנסיה בנתיים המצב . אני הגשתי לו ככתב שאני הולך להגיש מכתב לבית דין לעבודה במכתב רשמתי לו שאם אין תשובה תוך 14 יום אז הוא לא יצר קשר ואני פניתי לבית דין לעבודה הגשתי כבת אישום המצב עומד בזה שבעל הבית שלי כנרה מתעלם מהפניה לבית דין שהוא קיבל בדואר אני קיבלתי את הזימון ואת הזימון שלו אני פתאום מקבל הביתה דיברתי עם בית הדין הם אמרו לי אני צריך לשלוח אוו ללכת שלוש פעמים לבית הבית אני שלחתי לו את כתב האישום בדואר וזה חזר אלי והיום שלחתי פעם שנייה אני רוצה לקבל עזרה מה אני עושה אחרי הפעם השלישית והאם יש צורך אוו כדאי לקחת עורך דין למשפט בבקשה אם אפשר לקבוע זמן לשיחת טלפון לעזרה אוו עזרה בדרך אחרת.

תודה מראש איתי
עורך דין ארז כהן
29/07/2014 11:45
צור קשר טלפוני עם משרדי לסיוע בנושא.
רועי
28/07/2014 17:44
מקווה שאצלכם בפורום אוכל לקבל תשובה ...

לפני כחצי שנה החברה עברה שינוי במבנה אירגוני. מהיותי כפוף לסמנכל השתנה מעמדי ונהיייתי כפוף מנהל צוות. כבר חצי שנה שמאימיים עלי בפיטורין. לפני כשלשה חודשים קיבלתי מכתב שאם לא אעמוד בציפיות יאלצו לפטר אותי.
בעקבות המכתב התחלתי לחפש עבודה אחרת, לפני כשבוע מצאתי משהו מתאים.

עכשיו מקום העבודה עושה שרירים ופתאום לא מוכן לפטר אותי ורוצה שאני יעזוב. לא הסכמתי לעזוב מאחר ופיצויים חשובים לי.

האם אוכל לקבל פיצויים?
עו"ד אזי נ. כהן
29/07/2014 09:49
תוכל להתפטר בדין מפוטר עקב נסיבות אשר אינם מאפשרות
המשך עבודה, צור קשר טלפוני
עו"ד אריק שלו
28/07/2014 18:04
כעקרון אין זכאות לפיצויי פיטורים בעת התפטרות מרצון.
אך יחד עם זאת ישנן נסיבות, שבהן ניתן להתפטר בדין מפוטר תוך זכאות לפיצויי פיטורים.
ניתן לפנות למשרדנו לצורך ייעוץ פרטני והכוונה בהתאם.
יורם
28/07/2014 19:27
מה ההוראה לגביי תשלום שכר עבודה להורים עם ילדים קטנים שהחסירו ימי עבודה במהלך מבצע צוק איתן
אשר
29/07/2014 09:48
יש החלטה של הממשלה מלפני שבוע בערך כי עובדים שלא מגיעים לעבודה בזמן מבצע צוק איתן בגלל שמקום העבודה סגור או בגלל שהם נשארים בבית עם הילדים, זכאים לקבל משכורת רגילה מהמעסיק והמעסיק יכול לתבוע פיצויים מהמדינה. זה פורסם בעיתונות.
אני123
28/07/2014 20:56
שלום. אני עובדת בגן ילדים פרטי כגננת מזה שנתיים. לפני 3 חודשים התחלתי טיפולי פוריות והבאתי אישורים רפואיים.
לשנת הלימודים הבאה, המנהלת רוצה להוריד לי שליש משרה, מ 41 שעות שבועיות ל 28. לא הסכמתי. היא אמרה שתבדוק מה אפשר לעשות ותיידע אותי. במידה ועדיין תתעקש להוריד לי את היקף המשרה, האם להיתפטר ואז לתבוע, או להמשיך לעבוד ב 2/3 משרה ולתבוע במקביל? תודה
עו''ד אזי נ. כהן
29/07/2014 09:00
יש לשים לב שההגנה אינה אוטומטית במקרה של התפטרות או פיטורין אל אף היעדרותך המוצדקת עקב טיפולי הפוריות וההתנהלות הלא חוקית של המנהלת. יש לתעד כל מסמך ושיחה
בנושא זה.
לפרטים נוספים צרי קשר טלפוני .
עו"ד אריק שלו
29/07/2014 08:27
שלום,
השאלה האם להתפטר היא שיקול אישי שלך.
בכל אופן, לכאורה התנהלות המעסיקה אינה כדין. באפשרותך להתקשר למספר המופיע מטה לצורך בירור מעמיק יותר.
איציק
28/07/2014 07:12
המעסיק שלי החליט לסגור את העסק שעה וחצי יותר מוקדם בזמן מבצע צוק איתן האם אני זכאי לתשלום מלא של כל יום העבודה 5.5 ש"ע
עו"ד אריק שלו
28/07/2014 08:34
שלום,
אם העסק היה סגור אזי אתה זכאי לתשלום עבור יום מלא.
איציק
28/07/2014 14:46
תודה על התשובה ברצוני לחדד את שאלתי
נכנסתי לעבודה בשעה 14:00 ואני צריך לעבוד עד השעה 19:30 בשעה 18:00 הגיע בעל הבית ואמר לי אני סוגר את החנות בגלל המצב אתה יכול ללכת הביתה
האם אני זכאי לתשלום עבור השעות החסרות המשלימות ליום עבודה בין 5.5 שעות
אתי
27/07/2014 22:19
התחלתי לעבוד שלושה שבועות לפני צוק איתן ויש לי ארבעה ילדים קטנים שמאחר ואני תושבת הדרום שמוגדר 40 ק"מ ואין קייטנות לא יכולתי ללכת לעבודה האם גם לי מגיע שכר על התקופה בה לא הלכתי לעבודה
שונית
28/07/2014 08:54
בהחלט.

אני גרה במושב ליד אשקלון ועובדת בקייטנה שלא פעילה בגלל צוק איתן. ההחלטה האחרונה אומרת שמגיע לנו לקבל משכורת כרגיל. זה פורסם ביום חמישי שעבר.
גיא
28/07/2014 08:23
שלום רב,
קיבלתי העלאה במשכורת של 10%. בתלוש שכר את החלק של ההעלאה הכניסו בתור סעיף "שעות נוספות"
חשבת שכר מסרה שאני לא אפגע מבחינת תגמולים כיוון שהם מנוכים גם מהשעות נוספות וגם משכר בסיס שכונה "גלוגבלי"
אודה לכם אם תיעדו אותו להשלכות של פיצול כזה לשעות נוספות?
האם בקבלת פיצויים או בפנייה ללשכת העבודה לקבלת דמי אבטלה אקבל על הסכום הכולל (גם שעות נוספות וגם בסיס)
עליי לציין שאנחנו לא עושים בעבודה שעות נוספות.והעלאה הקודמת של 10% לא הכניסו את החלק או פיצלו לשעות נוספות
תודה רבה להתיחסותכם....
עו"ד אריק שלו
28/07/2014 08:29
שלום,
אכן בד"כ שעות נוספות אינם נכנסים לשכר הקובע לצורך קבלת פיצויים.
גיא
28/07/2014 08:54
תודה על התשובה

1. כתבת בד"כ שהם לא נכללות בפיצויין מתי כן הם יכולים להכלל? ומה עליי לעשות שיכללו?
פנסיה
איציק
27/07/2014 19:23
איך מפרישים לעובד זר פנסיה ?
RE: פנסיה
עו"ד אריק שלו
28/07/2014 08:44
שלום,

יש להפריש את אותם אחוזים כמו שמפרישים לעובד ישראלי.
את הסכום יש להפקיד בחשבון יעודי הנפתח במיוחד למטרה זו.
אילנה
27/07/2014 20:31
אם לא עבדתי בכלל החודש אני צריכה לשלם לביטוח לאומי?
אני סטודנטית וגרה באשדוד.. בדרך כלל אני עובדת בעבודות זמניות ובגלל המצב לא מצאתי שומדבר החודש
האם יבואו לקראתנו החודש?
עו"ד אריק שלו
28/07/2014 08:41
שלום,
שאלה זו יש להפנות למוסד לביטוח לאומי.
אביתר
27/07/2014 21:10
שלום, אני עובד במקום העבודה מזה שנה, חודש לי חוזה עכשיו עם שינוי משעתי לחודשי. בשעתי הייתי מגיע לבסיס 4800 +פנסיה נסיעות וכו' עכשיו שינו לי את החוזה לחוזה חודשי, 4500 בסיס ו1000 מנהלתי. + קרן השתלמות פנסיה וגמל זה חוקי להוריד לי בשכר ה"שעתי"? לעשות משהו או לשתוק
עו"ד אריק שלו
28/07/2014 08:40
שלום,
לכאורה מדובר בהרעה בתנאי העסקתך. באפשרותך להתקשר למספר המופיע מטה לצורך בירור מעמיק יותר.
פיטורין
מריה
27/07/2014 22:48
שלום אני בת 22 והייתי אמורה לטוס ללמוד רפואה באוקראינה אבל בגלל המצב הביטחוני הכל התבטל הבעיה היא שבעבודה כבר אמרתי שבסוף יולי אני עוזבת ובתחילת חודש יוני חזרתי בי והסברתי שאני בסוף לא עוזבת אבל אם לא רוצים לתת לי להמשיך לעבוד האם זה אפשרי?
השמח אם תענו הקדם תודה
עו"ד אריק שלו
28/07/2014 08:38
שלום,

לפי הפסיקה המעסיק אינו מחויב להחזיר אותך לעבודה.
יאיר
28/07/2014 01:09
שלום רב,
באילו תנאים ניתן לעבור בין חברות ביניהן קיימת גם תחרות וגם קשרי לקוח-ספק?
האם - במקרים אלו- יש משמעות להיקפי המכירות שבין החברות ( משמעות נמוכה להיקפי מסחר נמוכים?).
האם קיימת בעיה משפטית או כל בעיה אחרת כלשהי המונעת מעבר מסוג זה?
לתשובתכם אודה.

בברכה,
יאיר
עו"ד אריק שלו
28/07/2014 08:36
שלום,
הדבר נבחן בין חופש העיסוק שלך כעובד לבין תניית אי תחרות בחוזה עבודה. בכדי לבחון את הדברים יותר לעומק דרושים פרטים נוספים. באפשרותך להתקשר למספר המופיע מטה לצורך בירור מעמיק יותר.
יולי
27/07/2014 17:24
שלום רב,
במקום עבודתי החליטה אחת המנהלות להקים ועד.משסרבתי להצטרף להתארגנות הודיעה לי כי תתדאג שארגיש זאת ואכן כך קורה.היא מקצצת לי שעות משפילה אותי מילולית מקלקלת לי עבודתי מעבירה לי עמדת עבודה מחליפה לי מחשב לישן יותר.מעלילה עלי עלילות שוא על דברים שלא עשיתי.דיווחתי על כך למנכל והוא קרא לה לשיחה והיא מצידה לא יודעת על מה מדברים הכל טוב.אני בוכה ממנה יום יום, היא מציבה לי נהלים חדשים או שינויים,כל שניה שיחות נזיפה וכד'.מה עלי לעשות?הראיתי למנכל כמה דברים שיוכיחו חפותי והוא אמר שהעניין בטיפול וזה יקח זמן ושהוא מעביר אותי מניהולה לניהולו אבל היא מסרבת לכך.
עו"ד אריק שלו
28/07/2014 08:33
שלום,
הדבר יכול להוות הרעה בתנאי העסקתך. בנסיבות מסוימות ניתן להתפטר בדין מפוטר ולדרוש פיצויי פיטורין.
עו"ד אזי נ. כהן
28/07/2014 07:56
תנסי ליישר את ההדורים איתה. במידה וכלו כל הקיצין, צרי קשר
כדי שנוכל לבדוק אפשרויות נוספות כולל התפטרות בדין מפוטר שיזכה אותך בפיצויי פיטורין.
טניה
27/07/2014 16:40
שלום רב. אני עובדת בבית חולים מזה השנתיים. החלטתי להתפטר. מהם זכויותיי בדבר קרן ההשתלמות שהצטברה לי עד כה, ומה קורה עם כספי הפנסיה שלי? אשמח לתשובה.
עו''ד אזי נ. כהן
28/07/2014 07:48
בתום תקופת העסקתך על המעסיק לשחרר עבורך את כספי הפנסיה, קרן השתלמות, כמו כן את הכספים שהופרשו על ידי המעסיק עבור פיצויים למרות שהתפטרת. במידה ואת לא חתומה על סעיף 14 לא תוכלי למשוך את הכספים שיהיו מיועדים לרצף קיצבה.
ליעוץ משפטי לצורך התנהלות מול המעסיק לגביית כל הכספים לפי חוק, צרי קשר טלפוני
עו"ד אריק שלו
27/07/2014 18:09
על המעסיק לאפשר לשחחר את הכספים שנצברו לטובתך בקרן פנסיה ובקרן השתלמות.
יעל
27/07/2014 21:40
הועסקתי בתפקיד מתמחה במשפטים במשך שנה וסיימתי ב02.06.14 ההסכם עם המעסיקה שלי היה כי אמשיך לעבוד עד סוף אוגוסט.
שבועיים לאחר סיום ההתמחות חליתי למשך 5 ימים כאשר עוד נותרו לי ימי מחלה על פי דין, המעסיקה פיטרה אותי במהלך המחלה בטלפון וללא שימוע וכן ללא התראה.
רציתי לדעת האם החודשיים שהיתי אמורה לעבוד עד אוגוסט ולפי ההסכם מקנים לי זכות לתבוע בגין אי שימוע ופיצוי בגין אי התראה מוקדמת.
אודה מאוד לתשובתכם בהקדם
עו"ד אזי נ. כהן
28/07/2014 07:12
המעביד מחוייב לזמן אותך לשימוע כדי לשמוע את טענותיך
כלפי הפיטורין . הודעה מוקדמת שתאפשר לך למצוא עבודה
חלופית . צרי קשר טלפוני
שכיר
27/07/2014 18:48
אני עובד חדש ( כחודש במקום העבודה)
בקייטרינג אירועים, בגלל המצב הביטחוני אין עבודה מצידם ( אני מצידי מוכן לעבודה ומחכה שיקראו לי ) קראו לי פעם אחת למשמרת קצרה למען החיילים ומאז אני בבית האם אמורים לשלם לי על הימים האלו שאני לא עובד? כרגע יוצא שאני החודש לא מקבל משכורת, אני נשוי ואב ל 2 ילדים מה הזכות שלי כעובד? קיימת בכלל?
פיטורין
חיה
27/07/2014 17:31
שלום רב!
בעלי קיבל היום מכתב פיטורין, ובו נאמר כי פיטוריו נכנסים לתוקף החל מ12.8.14. האם ישנה אפשרות חוקית לא לעבוד בשבועיים האלה?
עו"ד אריק שלו
27/07/2014 18:10
התשובה היא כן.
העובד רשאי לוותר על תקופת הודעה המוקדמת, אך יחד עם זאת הוא לא יהיה זכאי לקבל שכר עבור התקופה כאמור.
davidbel2
27/07/2014 17:51
שלום
אני עובד במוסדות חינוך , והרי בחופשים ועכשיו כאשר נכנס הקיץ אין לי ממש עבודה ואני יושב בבית כחודש ולא אקבל על זה משכורת, זה חוקי או שהם חייבים לדעות לי לעבודה, התקשרתי לברר האם הם יכולים למצוא לי עבודה והם אומרים שכרגע אין להם מקום, האם אני יכול יכול לדרוש הרעת תנאים ולעזוב למקום אחר או מה אשר לעשות?
אביטל
27/07/2014 15:41
נאמר לי שאני "עובדת על פי חוק" ולכן איני זכאית לימי בחירה?
עו"ד אריק שלו
27/07/2014 16:02
שלום,
אשמח אם אפשר להבהיר את השאלה.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ