פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 220
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

אוריה
10/02/2019 13:03
היי, אני עובדת בחברת כיוונים ששייכת לעירייה. עובדת כחודש וחצי, בתלוש הראשון של חצי החודש הם כתבו שאני עובדת ב 2 עבודות ולכן מס הכנסה לקח לי כמעט הכל בגלל שלא עשיתי תיאום מס(?) אין לי הכנסות נוספות. קראו לזה 'טעות אנוש' ואמרו שיכניסו במשכורת של ה 10.2 את ה500 שח שהחסירו. ב7.2 קיבלתי שיחה ובה נאמר שלא אקבל את ה 500 עכשיו אלא ב 10.3(!!!) למרות שכל החודש תזכרתי ואמרו שאקבל בזמן בפברואר. למרות שאני סטודנטית שצריכה כל שקל הבלגתי ואמרתי בסדר, במרץ זה יכנס.

המשכורת של ה10.2 על מה שעבדתי בחודש ינואר הגיעה שוב בחצי והחסירו ממנה כ-2000 שח בטענה ששוב כתבו שאני עובשת ב 2 עבודות! ושוב פעם"טעות אנוש".

אני סטודנטית, בתקופת מבחנים עמוסה ולחוצה. מה ניתן לעשות כדי לקבל את הכסך במהרה? האם זה הלנת שכר? האם כדאי ללכת לתביעות קטנות בגלל זה? גם על חצי דצמבר שחייבים לי 500 שח וגם עכשיו 2000 שח. קיבלתי ממש ממש מעט לבנק עצמו. משהו כמו 200 250 שח. וכל השאר למס הכנסה או משהו.

תודה!
דרור
10/02/2019 12:00
אני עובד שכיר מזה שלושה חודשים בנגריה. לפני כשלושה שבועות נפצעתי בכף ידי מכלי נגרות חד שהצריך פינוי באמבולנס, אשפוז וניתוח ואיני יכול לעבוד.

האירוע קרה בבית ולא במקום העבודה.

צפויה לי תקופת החלמה ושיקום של מספר חודשים. אשמח להבין האם אני זכאי לאיזשהו תשלום עבור אובדן כושר עבודה? או כל דבר אחר שחשוב שאדע.

תודה מראש
מיטל
10/02/2019 11:59
היי עבדתי כחודש וחצי במקום עבודה, בחודש הראשון קיבלתי את הצ׳ק במשרד החברה ב10 לחודש והחודש הם החליטו לשלוח לי את הצ׳ק בדואר (לכתובת שאינה נכונה) אך אני עוזבת את העיר ולכן לא אקבל את הצ׳ק ולא אוכל לחכות לו, למרות שהסברתי להם את העניין הם לא מעוניינים לבטל את הצ׳ק שנשלח ולתת לי צ׳ק חדש - מה אפשר לעשות?
מירונצ'נקו יקט...
10/02/2019 08:24
לאחר 4 שנים של עבודה, הבעל העסק סגר חנות עקב תיקון בתוך חודש, האם יש כל סוג של עזרה עבור העובד
קביעות
מאיר
10/02/2019 01:56
אשתי עובדת עיריה סייעת העתקנו את המגורים לעיר אחרת יש לה קביעות יהיה ניתן להעביר את הוותק לרשות המקומית החדשה בעיר בא אנחנו מתגוררים כרגע ,?
אני
10/02/2019 00:28
שלום רב
האם חוקי לפטר עובד קבלן (תחום מיחשוב) רק כדי להימנע מקליטה לאירגון כפי שדורש ועד העובדים באותו מקום שאם עברו X שנים או לקלוט או לפטר וכמובן שהחברה מעדיפה לפטר ומביאה במקומו עובד קבלן חדש.
תודה
מיכל
08/02/2019 20:29
שלום
לפני כשנה התחלתי לעשות נסיעות לבתי מטופלים כחלק מהעבודה. הוסכם בע"פ על החזר של 2.69 לק"מ, ואכן כך שולם לי במהלך השנה האחרונה דרך תלוש המשכורת. כעת נכנס מנכ"ל חדש והוא מעוניין לשלם את הנסיעות הללו דרך העברה בנקאית נפרדת ולא דרך תלוש המשכורת. שאלותיי הן:
1. האם חוקי לשלם לי כך מבלי לדווח בתלוש?
2. אם כן, איך אני מדווחת אח"כ למס הכנסה על הכסף הזה? הרי זה כסף שנכנס לחשבון שלא שילמתי עליו מס או ביטוח לאומי אם הוא לא דרך התלוש.
3. מנ ההחזר המקובל לק"מ?
תודה, מיכל
זהר
08/02/2019 09:18
אני משמש כאיש מכירות באותה חברה במשך 16 שנה. לפני מספר שנים שונה חוזה העבודה שלי כך שהשעות הנוספות הן גלובליות (מוגדרות כ35 שעות נוספות חדשיות)
בפועל ,מדי חודש, אני עובד הרבה יותר שעות נוספות מעבר ל 35 שעות שבחוזה.
שאלתי , האם מגיע לי תמורה עבור אותן שעות שמעבר ל 35 שעות גלובליות שבחוזה ?
איידל
07/02/2019 16:59
שלום!
אנו עובדים אחה"צ, ביום שהיה צפוי שלג בירושלים ביטלו לנו את העבודה.
האם מגיע לנו תשלום בגין יום זה?

,usv nrta
קטי שוורץ
07/02/2019 16:55
פוטרתי ללא שימוע ממקום עבודה שעבדתי בו 5 חודשים... ביקשו שאסיים באותו היום בו פוטרתי....הסיבה קיצוצים...האם זו עילה לתביעה?
בנוסף...נתנו לי את מכתב הפיטורין שבוע לאחר מכן
נטלי
07/02/2019 13:41
שלום לכולם,

אשמח להתייעץ בקשר לעובדים שלי בעסק החדש, הם עובדים פר הדרכה, תלוש של 500-700 ש"ח בחודש ברוטו. אשמח להבין איזה זכויות מגיעות להם ואיך בדיוק נעשים החישובים.

סליחה על הבורות לשם זה אני שואלת כדי לתת להם את כל מה שמגיע להם בלי להחסיר דבר.

תודה מראש לעונים
יובל
07/02/2019 13:33
שלום שאלה לגבי עבודה
קיבלתי הזמנה לשימוע והגעתי לשימוע . סיימתי את השימוע ואמרו שיחזירו לי תשובה תוך כמה ימים , אחרי שסיימתי את השימוע אמרו שאני צריך לעבוד רגיל ומחוייב לעבוד רגיל , הסברתי שאני לא מסוגל והמנהל אמר שזה העדרות ללא אישורו
האם זה תקין ? האם אני מחוייב לעבוד אחרי שימוע ?
קירה
07/02/2019 13:33
אני אמורה לחזור השבוע מחופשת לידה.
אני עובדת ברשת בגדי נשים ועד כה עבדתי בתל אביב ומקום מגוריי הוא אשדוד.
מאחר ואני מניקה ביקשתי העברה לאחד הסניפים באשדוד, אבל מאז אני ממשיכה לא לקבל משמרות ועושים לי טובה שמביאים משהו גם כשאני מסבירה שאין עם מי להשאיר את התינוק בזמן משמרות ערב. יש לציין שבסניף הקודם הייתי סגנית וכאן ירדתי לתפקיד מוכרת.

אני כרגע נשארת בלי עבודה כלל.
האם כדאי להתפטר פשוט ולהגיש מכתב תביעה על הרעה בתנאים?
סיגי
07/02/2019 13:32
אני בשבוע 34+2 וסובלת מכאבים במפשעות שלא עוברים בשום תנוחה, ישיבה שכיבה או עמידה, גם לקיים יחסי מין עם בעלי לא מצליחה.. היום הייתי במיון יולדות ומסתבר שזה סימפיוליזיס (או איך שלא רושמים את זה..) הרופאה אמרה שאין לזה טיפול, זה יכול לעבור/להישאר/להחמיר והמליצה לי על שמירת הריון ואמרה שהקופה בדרך כלל תומכת בזה בנסיבות האלו.

מצד אחד אני ממש לא רואה את עצמי יושבת בבית וזה גם לא עוזר, ואני גם דואגת לאבד את מקום העבודה.

מצד שני זה באמת כאבים נוראיים שלא עוברים ומקשים עליי לתפקד.

מה עוד אפשר לעשות בסיטואציה הזאת? האם ביטוח לאומי מכיר בזה ומשלם על זה?
ברוך ה' שהעובר בסדר
אורית
07/02/2019 12:30
כיצד מחשבים פיצוי פיטורין בעקבות התפטרות לאחר חופשת לידה לצורך טיפול בילד?
אבישג
07/02/2019 11:08
בעלי קיבל לפני שנתיים וחצי החלטה מוועדה של ביטוח לאומי על 60% ניידות.

לדעתי מגיע לו הרבה יותר.

לצערי רק אתמול התחלנו לטפל בכל הנושא הזה -
לערער כבר אי אפשר, אלא רק להגיש תביעה חדשה.

האם יש סיכון בלהגיש תביעה חדשה? שפתאום הוא יקבל פחות מ-60%.

מחפשת עו״ד תותח בתחום לצורך עזרה בהגשת תביעה חדשה עם סיכוי לקבל 80% ומעלה.

תודה מראש
עורך דין
07/02/2019 11:51
שלום אבישג

אם את מחפשת עורכי דין טובים העוסקים בתחום, כנראה שהגעת למקום הנכון. יש בחלק העליון של עמוד זה מספר טלפון שיחבר אותך לשיחה עם מיטב עורכי הדין בישראל, שמתמחים בתחום. צרי איתם קשר.

בהצלחה
נועה
07/02/2019 11:09
חזרתי מחל'ד לחודשיים והתפטרתי לצורך גידול הילד
לפי חוזה העבודה השכר עלה בחודש האחרון לעבודתי
הפרישו לי פנסיה ופיצויים (6%) מיום תחילת עבודתי.
הותק שלי הוא שנתיים ורבע.

עכשיו בחישוב ההשלמה לפיצויים מתכוונים לתת לי רק 2.33% ( השלמה לשמונה ושליש) כפול המשכורת האחרונה כפול הוותק.

שאלתי, מה עם השש אחוז שהופרשו על המשכורות הראשונות (שהיו נמוכות יותר), איך אני מסבירה להם שגם על זה צריך להשלים לפי משכורת אחרונה?
עורך דין
07/02/2019 11:50
שלום נועה

לצורך חישוב מדוייק ופרטני של פיצויי הפיטורים שמגיעים לך בשל התפטרות לצורך טיפול בילד, מומלץ בהחלט לפנות לחשבת שכר או יועץ מס.

בהצלחה
שירן
07/02/2019 11:14
שלום

רציתי לדעת עבדתי אצל מעסיק שאת החודש הראשון נתן לי ללא תלוש ואת החודשים הניספים עם ובחודש האחרון לפני שהחליט להפסיק את עבודתי הייתי חולה בבית הגעתי ביום הראשון של המחלה אמרתי לו שאני חולה והוא אמר לי תישארי בעבודה עד שאמצע לך מחליף והוא החליט לא לשלם לי על היום הזה שנישארתי כי נישארתי רק שעה ולא כל היום בנוסף לאחר שניגמרו ימי המחלה הוא פשוט הודיע לי שאין לי סיבה להגיע לעבודה האם כל מה שהוא עושה חוקי? באמת לא מגיע לי כלום על היום שהגעתי חולה? ועל זה שפיטר אותי ברגע שניגמר המחלה?
עורך דין
07/02/2019 11:49
שלום שירן

התנהלות המעסיק, כפי שעולה מהתיאור בפנייתך, אינה חוקית ולכן מומלץ לפנות להתייעצות פרטנית עם עורך דין.

בהצלחה
ליאור
07/02/2019 11:15
בוקר טוב,
עובד משק בית עובד אצלי אחת לשבועיים למשך 4 שעות כבר מעל 4 שנים.
כאשר העובד הגיע לעבוד אצלנו נאמר לנו שעלות שעה שלו היא 50 שח לשעה בתוספת נסיעות בידיעה שהעובד מועסק בצורה חוקית.
ביטוח לאומי שולם על פי חוק,
בסוף השנה הראשונה קיבלתי מהעובד מכתב דרישה מסודר עם דרישה לתשלום ימי חופש+הבראה ושילמתי הכל אך לא בוצעה הפרשה לפנסיית חובה).
אני רוצה לסגור את נושא ההפרשות הנותרות כיום אך מתקשה להבין איך,
ממה שקראתי אני מבין כי ההפרשות היו צריכות להתבצע מהתשלום החודשי בדומה למה שמורידים לי בעבודה (חלק המעסיק והעובד),
מכוון ולא נעשתה הפרשה והעובד קיבל את מלוא הכסף ביד במזומן כל פעם ולא הפרשנו ממנו אף פעם מה עושים כעת? החישוב הוא בערך 70 שח בחודש 50 ממני וכ 20 מהעובד.... מישהו יכול לשפוך אור על הנושא? מה לגבי פיצויים?
תודה
עורך דין
07/02/2019 11:46
שלום ליאור

לאור תקופת העסקתו הארוכה של העובד והעובדה שלא הפרשתם כספים לפנסיה לאורך כל שנות העסקתו, מומלץ לפנות בהקדם האפשרי לחשבת שכר / יועץ מס לצורך חישוב מדוייק של זכויותיו והסדרת הנושא בהתאם להוראות החוק.

בהצלחה
ירדן
07/02/2019 11:19
התייעצות בדיני עבודה.
עובדת כמאבטחת 9 חודשים וכביכול מפרישים לי כל חודש פנסיה וקרן השתלמות (רואה את ההורדות למנורה בתלוש משכורת) אך בפועל במנורה לא נכנס שקל, לא פנסיה ולא קרן השתלמות.
לאחר שיחה עם המנהלת חשבונות שאחראית על זה נאמר לי שאין לה מושג איפה הכסף והשיחה מוקלטת. מה אפשר לעשות בנושא.
כמובן שכמוני גם כל שאר העובדים לא מקבלים.
עורך דין
07/02/2019 11:44
שלום ירדן

התנהלות המעסיק אינה חוקית בלשון המאטה. אני מציע לך לפנות לעורך דין ואם ישנם ובדים נוספים עם בעיה דומה, טוב יהיה אם תפנו כולם יחד לאותו עורך דין שיפעל מטעמכם לצורך מיצוי הזכויות המגיעות לכם לפי חוקי העבודה.

בהצלחה
שיר
07/02/2019 11:06
בהנחה והיתה לי קרן פנסיה פעילה שהפרישו לי אליה בפעם האחרונה בנובמבר (משכורת של חודש אוקטובר, החודש האחרון בו הייתי מועסקת במקום מסוים), וכרגע בינואר עבדתי באופן חד פעמי אצל מעסיק - האם הוא מחויב להפריש לי לקרן הפנסיה?

אני זוכרת שיש משהו עם קרן פנסיה שהיתה פעילה בחצי השנה האחרונה לפני העבודה

תודה!
רמי
07/02/2019 10:59
אני עובד סוכן מכירות שטח ,
המעסיק שלי פוגע לי בשכר והמנהל האישי שלי משפיל אותי ומאלץ אותי לעבוד בשעות לא שגרתיות לא משלם לי עמלות למרות שאני מגיע ליעדים משלם לי משכורת בסיס 3000 למרות שהובטח לי אחרת ,מחייג אליי בזמן שאני עם משפחתי כל 20 שדקות עד החצות,מאיים ,פוגע,מקלל,צועק ומשפיל אותי על בסיס יום יומי למרות שאני עושה את עבודתי על הצד הטוב ביותר ,מאלץ אותי להגיע בחופשת מחלה באיומים סמויים,מחייג אליי בשבת ,השיא היה שלפני שבוע הכריח אותי על חוזה הזוי שלא נאמר לי מראש על קיצוץ של חצי מהשכר שלי למרות שאני בקושי מגיע למינימום כי גם את העמלות שלי מעלימים לי ,כשסירבתי ההתנהגות המשפילה גדלה עוד יותר ,שיחות טלפון כל 10 דקות לחצים והטרדות בזמן נהיגה כשאני בכביש בנהיגה ,שולח אותי לכפרים אויינים בשעות מאוחרות.
בקיצור הצילו אני לא מתייאש רק רוצה להגן על הזכות שלי כעובד.
שחר
07/02/2019 10:58
חודש שמיני להריון. עובדת ברצף כבר כמה שנים אבל במקום הנוכחי אין לי וותק. החברה בה אני עובדת נסגרת ולכן קיבלתי מכתב פיטורין היום שהחל מעוד 30 יום אני מפוטרת בעצם. מאמינה שכבר אצא לחופשת לידה..
האם מגיע לי פיצויים כלשהם עקב ההריון/ הלידה אם כבר תהיה? או בגלת שבעצם לא יהיה לי לאן לחזור? או שבגלל שהחברה נסגרת אז זה לא רלוונטי?
אורטל
07/02/2019 10:58
עובדת במקום מעל 10 שנים. קיבלה כל השנים משכורת פלוס עמלות (עמלות לא קבועות אלא לפי מכירה אך כל חודש היו עמלות). לאחרונה הוחלט לבטל את המכירות ולפיכך אין יותר עמלות.
השאלה שלה היא אם היא מתפטרת עקב כך האם היא יכולה לדרוש את מלוא הפיצויים? כלומר ההתפטרות תהיה כדין מפוטרת בגלל הרעת תנאים?
תודה מראש
עדי
06/02/2019 15:52
תגידו .. סתם מסקרן, האם זה חוקי, לקחת לעובדת את היום חופשי שלה, להתקשר אליה שמונה בבוקר ולהזעיק אותה לעבודה, לקבוע לה עובדה שהיא עובדת ביום חופשי שלה, מבלי להתחשב בחייה הפרטיים, אם היא חולה או שיש לה מחלת ילד, ממש לכעוס עליה באופן אישי על כך ולשאול אותה: "מה יהיה מה יהיה?" כאילו אני מנבאת עתידות ואומרת לבנותיי להיות חולות, ממש לכעוס באופן אישי אם את מסרבת לעבוד ביומך החופשי וכבר את לא יודעת מה זה יום חופשי.. עובדת 8 שעות כל יום וימי שישי חמש שעות, אני שנים עובדת בחינוך לגיל הרך, אבל בכזה מקום עוד לא נתקלתי באמת!

אשמח לחוות דעת
אור
06/02/2019 11:25
אחרי 26 שנות עבודה בשרות המדינה נפגעתי בעבודה עקב רשלנות וזלזול של המערכת . איבדתי את כושר העבודה ופרשתי על רקע הפגיעה . הפנסיה שאני מקבלת היא תקציבית ולא תבעתי לא מהמלל ולא ממנהלת הגימלאות , תשלומי נכות המגיעים לי על פי הוועדה הרפואית .
איך אני יכולה לדעת אם הפנסיה שלי נחשבת פנסית נכות ? והאם היא בכלל כוללת גמלת נכות ? בהנחה שיש תוספת כזאת (ב99% אני יודעת שאין , אבל נניח ש..)
איך אני יכולה לראות ולזהות אותה בתלוש השכר?
תודה
סיסי
06/02/2019 11:25
שלום

שאלת דיני עבודה

אני עובדת במקום פרטי מ 9 עד 15... כלומר 6 שעות יומיות... החברה נותנת ארוחת צהריים בחדר אוכל .. הם מורידים לי חצי שעה ובנוסף גם 3 שח לפני גילום על כל יום עבודה בגין הארוחה גם אם לא אכלתי.. והשאלה שלי האם זה תקני עפ"י חוק להוריד לי חצי שעה על 6 שעות עבודה יומי... כלומר זה לא מתייחס למי שעובד 9 או 8.30 שעות יומיות?

אשמח לשמוע תשובה של עורך דין לדיני עבודה או מישהו שמכיר את החוק בוודאות.

תודה
אשר
06/02/2019 11:23
נתקלתי בבעיה.

פוטרתי מעבודתי השניה.

אני שם חודש וחצי.

לא חתמנו על חוזה ולא כלום אפילו לא 101.

יצא שעכשיו אחרי הפיטורין פיתאום בעלת העסק החליטה שלא התחייבה לי לשכר בסיס אלא רק עמלות והוצאות דלק.

אין לי אזכור לזה.

למעט העובדה שכשכתבתי לה לגבי השכר בסיס היא לא הופתעה.

ושאר העובדים במעמד שלי עובדים גם הם על שכר בסיס פלוס עמלות.

איך מתקדמים בכזה מצב?
לירון
06/02/2019 11:22
שאלה בדיני עבודה

שכיר שהתחיל לעבוד אצל מעסיק חדש באמצע דצמבר 2018.

הייתה קופת פנסיה קיימת עם רצף של הפרשות עד אז.
הוא פוטר בסוף חודש ינואר 2019 אחרי קצת יותר מחודש וחצי של עבודה.

לטענת המעסיק, כיוון שלא עברו 3 חודשים מיום ההעסקה הוא אינו חייב להפריש לעובד לפנסיה, גם אם הייתה קרן קיימת.

לעומת זאת העובד טוען שבגלל שהסתיימה שנת מס תוך כדי תקופת ההעסקה, המעסיק כן חייב בהפרשות גם אם לא עברו 3 חודשים.

אשמח לדעת מי צודק ולהפניה ללשון החוק.
תודה
חוה
06/02/2019 11:21
שאלה

חבר טוב שלי היה חולה וגם ילדתו ( הילדה קטנה בת שנתיים) הם ביקרו אצל רופא והרופא נתן אישורי מחלה- מחלת ילד.

זומן לשימוע בזמן ימי המחלה בהודעת וואטסאפ.

לאחר חזרתו לעבודה בתום ימי המחלה והבאת כלל האישורים בוצע שימוע על היעדרות.

כמובן שימי ההעדרות לא צוינו בטופס השימוע אך ברור הוא שהשימוע בוצע בהמשך למחלה ואני מדגישה שנית- יש אישורי מחלה.

הוא פוטר.

מה הדין במצבים כאלו? האם בתי העסק יכולים לפטר על דבר כזה?על מחלה? האם זו תביעה ברורה?

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!