עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 135
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

שני
28/06/2020 10:22
היי,

האם מגיע לעובד עם 3 שנות ותק פיצויים במידה והוא מתפטר? (לא מפוטר)

יש לציין שכשיצאו לחל"ת היה ניתן להתפטר ולקבל פיצויים כדין מפוטר, אך זה משהו שגילינו בדיעבד רק עכשיו וההנהלה לא ציינה את העובדה הזו ביציאה לחל"ת, האם יש לזה גם השפעה על דרישת פיצויים העובדה שלא ציינו את זה?

גם בהודעה על יציאה לחל"ת היה מצויין שהחברה לא תהיה מחוייבת לשלם פיצויים לעובד בזמן חל"ת
נדין
28/06/2020 08:27
שלום לכולם!
הנני נפגעת עבודה עם הכרה באחוזי נכות מטעם משרד הבריאות( עובדת הוראה).חלה החמרה במצבי מאז במשך השנים ושכרי נפגע משמעותית בעקבות כך. לא קבלתי ואינני מקבלת דבר מביטוח לאומי.
מעוניינת להתחיל תהליך מול ביטוח לאומי כדי למצות זכויותי. אשמח להמלצה על עורך דין מאיזור השרון- מרכז המוכן לתמחר עפ אחוזים.
מציינת שלא פניתי בעבר לעורכי דין וטרם התחלתי בתהליך.
דוד
27/06/2020 07:50
החברה בה אני עובד הפסידה במכרז להמשך אבטחת מוסדות חינוך בישוב בו אני עובד והציעה לי להמשיך בחברה אבל אצל מקבילתה(2 החברות משתייכות לאותו הבעלים ולאותה חברה שמעליהן).הוצע לי להמשיך בחברה השניה אך להתחיל בפועל בתחילת שנת הלימודים מבלי שישולם לי רצף תעסוקתי(לטענת החברה הקולטת כי לא עבדתי אצלה ספציפית בחצי השנה שקדמה?!) עד לתחילת הלימודים ב1 לספטמבר, כפי ששולם לי כל שנה בחודשי הקיץ בימים בהם לא היתה עבודה עבורי. לטענת החברה השניה היא תשמור לי על הותק ועל כל הזכויות האחרות שהיו לי בחברת הבת הקודמת...מדוע אם כן לטענתה אנני זכאי לתשלום רצף תעסוקתי??? האם זה לא חלק מהזכויות? ועליה לשלם ולחשב את המגיע לי עפ"י תלושי השכר שלדעתי מופקות ע"י אותו מדור שכר ל2 החברות, הנמצאות תחת אותה קורת גג ואפילו יושבות בצוותא באותם משרדים?
אלי
27/06/2020 03:43
שלום
אני עובד במקום עבודה כחצי שנה המנהל האישי מרוצה ממני אני מקבל מחמאות במהלך התקופה אך מעליו יש מנהלים שעושים שינויים כמשחק
גיליתי בתדהמה על ידי חבר שיש מודעת דרושים על התפקיד שלי בחברה בה אני עובד כך שאני יודע שמתכננים לפטר אותי אני מניח שעם הזמן יעשו לי שימוע ויאמרו את מה שיאמרו כך שהשימוע יהיה לא בתום לב כי ההחלטה התקבלה לפני מה עוד עלי לבצע כדי להגן על הזכויות שלי
תודה
אני
25/06/2020 20:08
היי, אם סיימתי את ימי ההבטלה ואינני עובדת. אני בת 28 גרה עם ההורים ואין לי הוצאות. היתרה בבנק שלי גבוהה. האם אהיה זכאית להבטחת הכנסה?.
יש לי 56% נכות אך לא מקבלת קצבה.
ענבר
25/06/2020 13:27
אני רוצה לעזוב את העבודה שלי בסוף חופשת הלידה (מסתיימת באמצע אוגוסט)

העבודה היא קופאית בסופר והעבודה במשמרות
אני מתחילה עבודה חדשה בתחילת ספטמבר

1. מה התהליך להתפטרות?

2. האם זה התפטרות לגידול הילד? למרות שמתחילה עבודה חדשה ולא צריכה אבטלה?

3. כמה זמן לפני להודיע למעסיק?

תודה
דנה
25/06/2020 13:12
עובדת במקום עבודה חדש מתחילת ספטמבר. ניכנסתי להיריון חודשיים וחצי אחרי שהתחלתי שם. ואני בשמירת היריון ממרץ. כרגע בשבוע 37 צריכה ללדת בעזרת השם עוד שבועיים. האם מותר לי לשבת בבית חצי שנה בחופשת לידה כי אין לי הרבה וותק? 'האם המעסיק יכול לדרוש ממני לחזור אחרי 3 חודשים ואם לא יפטר אותי או לא ישמור לי על המקום שלי? בגלל שאין הרבה וותק אין לי מושג מה הזכויות שלי אם רוצה לשבת בבית חצי שנה...

אשמח לתשובות
שי
25/06/2020 12:27
ברשותי פרויקט התנדבותי ללא מטרות רווח שהוקם לפני שנים. לאחרונה עלה הנושא של להפוך אותו לעמותה רשומה - הנושא עובד בבדיקות מסוימות אך הייתי רוצה להבין מהן המשמעותיות של הדבר מבחינה כלכלית ומבחינת השליטה על אותה עמותה.

קצת פרטים (וכמובן שאשמח לענות על פרטים נוספים גם)
1. אני בעקרון שכיר בעבודה אחרת שאינה קשורה לאותו פרויקט. את הפרויקט אני הקמתי ועושה בהתנדבות וכן יש שם לאותו פרויקט. האם יש לזה משמעות כלשהי? (כלכלית, הכנסתית וכו')

2. ברעיון הראשוני של העמותה יש מייסדים, מנהלים ו"ידידים" לאותה עמותה. אני במייסדים.
מה בעצם המשמעות של כל אחד מהתפקידים בעצם?
האם מנהל העמותה (לדוגמא) יכול להחליט על דברים מבלי להתייעץ איתי? (כמקים ומייסד העמותה בפועל)

כמו שרשמתי, אנחנו עושים דברים בהתנדבות מלאה ואף פעם לא היינו עמותה. אין לנו בעיה להיות עמותה (עקרונית) אך יש חשש מסוים שנאבד שליטה מסוימת במה שבנינו.

תודה רבה!
שחר
25/06/2020 10:23
היי אשמח לעזרה.
אני עובד חודשי כשנה וחצי אצל אותו המעסיק, ואז הגיעה הקורונה והוציאו אותי לחל"ת (טופס המעסיק ציין שתאריך החזרה לא ידוע)-לא חוקי.
השבוע המעסיק דרש שאעבוד 'שעה שעתיים' מהבית, כשסרבתי בטענה שכרגע אני לא עובד ואם יחזיר אותי לעבוד עם משכורת אעבוד בשמחה, נענתי ב'הבנתי תודה'.-לבקש זה חוקי, אבל גם קצת אפור, מה השלב הבא? עבדות? (מדרון חלקלק)

איך לדעתכם אפשר להוציא את המיטב (לטובתי כמובן) מסיטואציה זו?
דניאל
25/06/2020 10:17
בוקר טוב. האם בחוזה גלובלי זה חוקי לדרוש מהעובד להתחייב ל 10 שעות נוספות חודשיות ?? נכון שחוזה גלובלי כולל שעות נוספות אבל השאלה אם אפשר להחתים אותך שאתה מתחייב לתת מספר מינימלי של שעות אחרת יפגעו לך בשכר ??

שאלה נוספת האם ניתן במצב של שכר גלובלי לדרוש מאדם לתת נגיד 40 שעות נוספות ויותר בחודש ללא תשלום או שיש הגבלה מכסימלית פר חודש.

לא מדובר על עבודה במשמרות אלה משרה רגילה דרך קבלן.

תודה מראש.
ניסים
24/06/2020 18:44
יש לי אישור מרופא תעסוקתי לעבוד ב 50% מותר לפטר אותי בתקופה זו?
אריה
24/06/2020 12:02
עובד שפוטר תוך הפרה גסה של הדין בקשר לשימוע לפני פיטורין,
איזה פיצוי יעליו לדרוש מהמעסיק?
מזכורת
23/06/2020 18:36
אני עובדת במוקד טלפוני נאמר לנו שביגלל שעובדים מהבית יש יעד של שיחות 78 ל 6 שעות עבודה. עם לא מגעים ליד לא מגיע תלשום עבור היום? עד כמה זה חוקי?
ליאת
23/06/2020 15:53
עבדתי ברשת סופרים מוכרת כ-8 חודשים.

לפני כשבועיים הייתי חייבת לקחת יום חופש כדי להגיש עבודה בלימודים, אחרי שניסיתי למצוא לי מחליף ופתרונות למצב אך ללא הועיל.

הודעתי למנהל שלי שלא אוכל להגיע למשמרת למחרת.
יום למחרת קיבלתי שיחת טלפון מהכוח אדם שבה הודיעו לי " את מפוטרת" בלי מידיי הסברים בלי כלום.

בכל מקרה שלחתי משמרות אך לא נענתי .( לפי 8 חודש שעבדתי שם, מגיעים לי שמונה ימים נוספים לפני פיטורים או לחילופין תשלום עליהם)

לא התקיים לי שימוע אף פעם לפני המקרה ולא עשו לי שיחה לפני פיטורים לא נתנו לי את מספר הימים שחייבים לתת לי לעבוד.

הוציאו אותי עם אפס זכויות .

יש מה לתבוע?

האם זה שווה התעסקות ?

האם חייב לקחת עו"ד או שאוכל לעשות זאת לבד?

(ישלי חברה שסיימה התמחות ותוכל לעזור )
נב. שקיבלו אותי הכניסו אותי דרך הכוח אדם ונאמר לי שאחרי חצי שנה אני הופכת להיות עובדת החברה.

בפועל שפוטרתי הבנתי שאני עדיין עובדת כוח אדם ולא החברה.
עדן
23/06/2020 15:46
מקום העבודה שלי הוציא אותי לחל"ת במרץ כשהתחיל הסגר, המקום חזר לעבוד והחזירו את רוב העובדים, מהמחלקה שלי החזירו את כולם.

קיבלתי מכתב נוסף מהמעסיק להארכת החל"ת בלי צפי לחזרה שלי, אם בכלל.

כמה זמן הם יכולים להחזיק אותי ככה בחל"ת והאם יהיו חייבים בשלב מסויים לפטר אותי ולתת לי פיצויים?

אני לא מעוניינת להתפטר על דעת עצמי ומחכה שיחזירו אותי לעבוד.

אני מניחה שזה שאני בחל"ת עדיין אני נחשבת עובדת בחברה ועדיין החודשים נספרים לי, וגם עליהם אצטרך לקבל פיצוי במידה ואפוטר. האם זה נכון?
עומר
23/06/2020 15:27
שלום

עברתי תאונת עבודה לפני כמעט חודש, שמה שקרה זה שעף לי קפיץ לעין (אני עוסק במכונאות), עקב התאונה העין שלי זזה הצידה ולא הצלחתי לראות בה למשך תקופה של שבועיים, הייתי במיון פעמיים ועד עכשיו לא מצליחים לאבחן בדיוק למה זה קרה, ואמרו שזאת טראומה שהעין זזה והיא תחזור למקום.

נכון לעכשיו היא באמת חזרה למקום, אך הראייה שלי עדיין לא הכי טוב, ואני עדיין רואה לפעמיים כפול, ועדיין ממשיך בבדיקות בבית חולים כי הם לא מוצאים לזה פתרון.
מה שברצוני לשאול הוא אם אני יכול להגיש על כך תאונת עבודה או בכללי האם יש לי משהו לעשות בנידון.

אשמח ליצור קשר עם עורך דין המתמחה בתחום במידה ויש משהו לעשות בנידון כי אני לא רוצה לעשות את התהליך הזה לבד.

תודה רבה ויום טוב
ענבל
23/06/2020 15:09
אני כרגע בתקופה של חל"ת מרצון אחרי חופשת לידה ואני בהריון נוסף - ההבדל בין הילדים יהיה שנה בדיוק.

רציתי לדעת האם אני זכאית לקבל דמי לידה מביטוח לאומי למרות שלא מתכננת לחזור לעבודה עד הלידה.
ביטוח לאומי לא עונה כבר שבועיים.
אשמח לתשובה או לדרך להשיג את ביטוח לאומי.

תודה
מארי
23/06/2020 14:17
זומנתי לשימוע בתאריך 9.6 בשלישי
יום שני ב 15 הגעתי חמשמרת ועשו לי שיחה
ב18 קיבלתי מכתב שבעקבות השימוע הנוסף הוחלט על סיום
העסקה.
לאחר ארבעה ימים אמרתי להם שאני מעוניינת בחוזה העסקה שלי ובזימון של השימוע השני. הם אמרו שאין
זימון שני כי זה היה המשך שימוע.

התעקשתי שאם במכתב פיטורים רשום אז אני דורשת את הזימון.

יום למחרת קיבלתי זימון שימוע נוסף ב 23.6(היום)
כי השימוע הקודם בטעות לא היה כדין ולכן הפיטורים שלי לא תקפים. זה חוקי כל מה שקורה פה !?
תודה לעונים.
רמי
23/06/2020 09:52
פוטרתי ממקום עבודתי, המעסיק ישלם לי חלף הודעה מוקדמת, האם בזמן הזה אני יכול להתחיל לעבוד במקום אחר?
האם צריך לעשות תיאום מס?
יוד
23/06/2020 09:50
אני עובד אצל מעסיק בשכר גלובאלי.
בכל חודש אנחנו ממלאים דף לדיווח שעות עבודה.
המנהל הישיר שלנו הורה לנו לרשום בדוח השעות לא יותר מ 9 שעות עבודה ליום.
הוא אומר שזה לא משנה כי אנחנו מקבלים שכר גלובאלי.
האם זה חוקי?
רחלי
22/06/2020 20:50
ברוך ה' אני בהריון בחודש 7, ובילדותי לקיתי בווירוס אשר פגע לי ברגל.
עם השנים הכאבים רק הלכו והתגברו ומסתבר שמדובר בשבר מאמץ ולפני כמעט 7 חודשים פוטרתי מהעבודה ואני אפילו לא ידעתי שאני בהריון ועד אמצע חודש מאי קיבלתי אבטלה, ולאחר מכן התחלתי לעבוד מהבית ואני חייבת לציין שעדיין היה לי נורא קשה עד כדי כך שהחלטתי לעזוב.

עכשיו השאלה היא בנושא שמירת הריון
הבנתי שנותנים שמירה רק אם במידה ונשקפת סכנה לעובר או לאם.

א'- האם מה שאני מתארת יכול להוות עילה לשמירה?
ב- האם מישהי כאן נתקלה בסיטואציה כזו או אחרת שרופא מביטוח לאומי לא אישר שמירה למרות שיש אישןר מהרופא נשים שלך?
שני
22/06/2020 20:48
עבדתי 7 חודשים כשכירה (משרת סטודנט 60%, לפני לא עבדתי כי למדתי הנדסה), הריון לא מתוכנן, הייתי זכאית ל8 שבועות חל״ד. כרגע אני לוקחת עוד חודש וחצי על חשבוני (בלי שמירת ותק). אני מסיימת את הלימודים והודיעו לי כי לא מחתימים אותי למשרה מלאה (למרות שזה מה שדובר אמנם לא בחוזה) ושאני מוזמנת לחזור ל60% כמובן שעם משכורת של סטודנט אי אפשר לגדל ילד לכן עליי לחפש משרה מלאה אך לצערי השוק מת, ביקוש גדול והיצע קטן נוכח הקורונה ולא לטובתי, הבעיה היא שאני לא יכולה לחתום אבטלה לצורך גידול הילד כי אין לי ותק של שנה בעבודה.
השאלה שלי: אם עבדתי 7 חודשים כשכירה, חודשיים חל״ד, האם אוכל לעבוד בחברה עוד 3 חודשים - סהכ 12 חודשים (כולל החל״ד) ולחתום אבטלה?
כלומר החודשיים חל״ד נחשב כאילו עבדתי ?
איך יחשבו לי את הדמי אבטלה ?
כך אוכל לחפש עבודה ולקבל קצת משכורת לגדל ילד.

תודה מראש לעונים
יעל
22/06/2020 18:04
היי. אני עובדת משרד החינוך עם ותק של 7 שנים. ילדתי ב23/2 ואני רוצה להאריך חל"ת עד נובמבר. המנהלת שלי טוענת שאני חייבת לחזור ב1/9 שזה תחילת שנת הלימודים תשפא, או לקחת חלת לשנה מלאה. אין לחזור באמצע.
לפי חוק עבודת נשים ולפי הותק שלי, אני יודעת שמותר לי להאריך עד שנה מהלידה.

איך אני מוכיחה לה את זה שזכותי לחזור בנובמבר ולא בתחילת שנת הלימודים?
בנימין אחרק
22/06/2020 08:52
לפורום שלום.
בפסק דין נגד הביטוח לאומי (4160-02-09)בגין אי תשלום דמי אבטלה כאשר קיימת פנסיית נכות, בית הדין חייב את הנתבע לשלם דמי אבטלה. בנימוקו כתב :
ישנה הצדקה מוסרית וכלכלית לתנאי האמור בסעיף 175(ד) (1), שהרי לא נכפתה על העובד אבטלה אלא מדובר בפרישתו מהעבודה....
לאור הנימוק המשפטי התולה את הפרשנות לקבלת פנסיה בפרישה מרצון ולכן המחוקק קבע אי מתן דמי אבטלה אלא בקיזוז הפנסיה, האם דין מפוטר/ סגירת מפעל.. לא נכנסת לאותה קטיגוריה ?
נטלי
21/06/2020 21:01
היי,

האם המעסיק יכול לכפות על עובד, שימוש בנייד הפרטי שלו, לצרכי עבודה?

הדבר לא מוזכר בחוזה.

(לנוכח התקופה בה עובדים מהבית והשיחות מהמשרד מועברות לנייד וכן, כל השיחות היוצאות+ווטסאפ הם לשימוש העבודה)

בנוסף, הובטח החזר שימוש חודשי. אך הדבר, בוטל עקב כך שאף עובד לא הגיש את החשבונית שלי בפועל.
תודה
ט.ס
21/06/2020 21:00
אהלן,

בתאריך ה-20.5 קיבלתי הזמנה לשימוע לפני פיטורים ובחרתי לוותר על זכות השימוע.

עבדתי במקום עבודה זה כשנה וחצי, לפני ההוצאה לתקופת חל''ת בקורונה.

טרם קיבלתי מהמעסיק את הכספים שחייבים לי, הודעה מוקדמת וקיזוזים של ימי מחלה וכד'. רק אחרי המון צעקות בטלפון ועוגמת נפש, היום העבירו לי את הסכום בהעברה בנקאית ואני אמורה לראות זאת בחשבון שלי מחר. האם אני זכאית גם לפיצויי הלנת שכר? ואם כן באיזה גובה (באחוזים)?

תודה מראש
ויקי
21/06/2020 20:58
היי, אני עובדת שכירה בסופר ושלחו אותי לתגבר סניף אחר - שמסתבר שהיו בו עובדות חולות קורונה ונשלחו לבידוד.

גיליתי את זה לאחר חצי משמרת.

בכל מקרה, הודעתי למנהל שאני פונה למשרד הבריאות לבקש בדיקת קורונה כי הייתי במגע עם עוד עובדים שלא יצאו לימי חל"ת. ושהוא גם ישלם לי על הבדיקה אם צריך, כי הוא לא יידע אותי מראש.

הוא כמובן אמר שלא ישלם לי על כלום ושלח אותי לדבר עם מנהל האזור - אז אמרתי לו גם, שאני מעוניינת לפנות למשרד הבריאות לבקש בדיקה.

הוא אמר לי לא להגיע לעבודה, וברגע שאני מסיימת עם הפרשה הזו וארצה לחזור - אני מוזמנת אליו לשיחה. (יש לי הקלטה, נשמע מאוד מאיים בתגובות שלו).

האם הם יכולים לפטר אותי על כך?

בנוסף, היום ביקשתי לדבר עם המנהל שלי לבד. בלי הסגנית והוא סירב. רצה לדבר רק אם היא בחדר.

אמרתי לו שאם אני רוצה להתלונן עליה, היא גם תהיה? או אם היא לא הייתה עובדת, לא היית מדבר איתי? בכל מקרה, הוא לא הסכים שהיא תצא...
בקיצור, המון בעיות.

מה אפשר לעשות בנידון? תודה!
בארי
21/06/2020 20:54
ראיתי את הפרסום שלכם בפייסבוק. נשאור לי כמה שאלות ברשותכם:

אם מעסיק מחזיק עובד בחל"ת כבר 3 חודשים והחברה חזרה לפעילות, הבנתי שהעובד יכול להתפטר בדין מפוטר.

מה זה אומר לגבי דמי הודעה מוקדמת? העובד יכול להתפטר ומגיע לו מהמעסיק דמי הודעה מוקדמת של חודש ימים?

כי המעסיק פשוט מחזיק את העובד בחל"ת כרגע ללא הגדרת זמן (בהוצאה לחל"ת הוגדר חודש אחד, בפועל זה כבר 3 חודשים)...
עמית
19/06/2020 13:49
שלום לכולםן
אחרי חל"ת של שלושה חודשים שבמהלכם ביקשתי עדכונים ממקום העבודה ולא נתנו לי תשובות לגבי חזרה לעבודה (הבעתי רצון לחזור), הבוס הזמין אותי לשימוע לפני פיטורין. הוא אמר שבמקרה של פיטורים יש 13 יום של הודעה מוקדמת (עבדתי 13 חודשים כך שבאמת מגיעים לי 14 וחצי יום או חודש פיצויים לא כל כך בקיאה בנושא, עובדת שעתית) שבהם אני צריכה לעבוד ואמר שהוא צריך לבדוק אם אני באמת אצטרך לבוא ואם כן צריך לחשוב על מה אעשה. הוא גם אמר שאני יכולה להתפטר ואז אין את הימים האלה. כבחורה צעירה שלא מבינה כלום בדיני עבודה אמרתי לו שאני צריכה לבדוק את הזכויות שלי ושיעדכן אם הוא רוצה שאבוא לימים האלה ואיך.
לאחר יומיים הוא כתב לי האם אני חוזרת לעבוד. חשוב לציין שבשום שלב הוא
לא הביע נכונות או רצון שאחזור לעבוד. לאחר שעתיים מההודעה הזאת שלח לי שבגלל שלא חזרתי אליו, זה כאילו התפטרתי אוטומטית.
באותו רגע הבנתי שמשהו מסריח ושהוא כנראה מנסה להתחמק מתשלום פיצויי פיטורין.
כתבתי לו אני בשום אופן לא התפטרתי, לא בעל פה ולא בכתב, ושהוא יכול לפטר אותי אם הוא רוצה ושאעבוד את התקופת התראה.
הוא משלו התחיל לאיים ולהתעצבן, להגיד שאני חמדנית במילים אחרות והזמין אותי לתבוע אותו.
אשמח מאוד שהעניין יפתר בלי משפט כמובן אבל אני רוצה להלחם על הזכויות שלי.
אשמח מאוד לעצות, הבהרות, ועזרה בכל דרך.
אם זה יגרר למשפט אין לי את האמצעים לשלם על זה אז גם אשמח לעצות אם אתם מכירים אנשים שיכולים לעזור לי פרו בונו במקרה הזה.
תודה רבה מראש ורק בשורות טובות לכולםן
*מצרפת בתגובה את המכתב ששלחתי לו
גולן..
21/06/2020 16:24
אני הייתי תובע ******
לאף מעסיק אין זכות,לנצל ולהשתמש במעמדו..כלהשפיל את עובדוו
ועוד לשחק משחקים של גנוןן
גם ככה המצב על הפנים...

מצוות יחסית טוב..בעלה של חברה שלי ,מנהלו הישיר,ביצע שימוש בחתימתו של העובד על שמו כמתפטר..ולמעלה בנתיים נותנים כיסוי של אותו מנהל הישיר ואינו של אותו בחור....

ייאללהה איזה מעסיקים פחחח
מה המעמד כיום עושה לאנשים????
חנן
21/06/2020 16:08
זו רק שאלה...לא נראה לי הגיוני שמשרות מדברות אלינו ועלפ"י הדרישה...לא טורחים לתת מעננה..

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!