{if 0} {/if}

עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 109
x

כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

שני
23/11/2020 16:37
1.נמצאת בימי מחלה מה11.10
2. בפועל שולמו לי 18 ימי מחלה במשכורת האחרונה. (מה שמשלים לסוף החודש 31.10) אלו היו ה18 ימים היחידים שנשארו לי
3. יש לי אישורי מחלה שמשלימים לי ל30 יום אבל השאר עוד לא שולם וגם אין לי ימי מחלה לניצול.
4. היום קיבלתי אישור עקרוני ששמירת ההריון אושרה לי ואישור סופי ינתן אחרי 30 ימי שמירה.

מה זה אומר? מאיזה תאריך ביטוח לאומי מתחילים לשלם לי? האם המעסיק צריך לשלם לי עוד 12 יום על אף שאין לי ימי מחלה לניצול לפני שביטוח לאומי מתחילים לשלם לי?

תודה!
יוליה
22/11/2020 16:47
מי יכול לתת לי תשובה וודאית
לגביי אבטלה לאחר לידה
אני רוצה להתפטר ולחתום אבטלה
בעיקר בגלל המצב העבודה שלי חיונית, אני לא מעוניינת להכניס את הבן שלי למסגרת במצב הקורונה
אז מעוניינת להתפטר לצורך גידול הילד כמובן עם זמן המתנה 90 יום. אני אוטוטו מסיימת חופשת לידה.

השאלה אם אהיה זכאית לאבטלה גם כי אני חיונית והמצב שונה עכשיו.

השאלה מה לכתוב להם במצב הקיים של הקורונה האם אני זכאית לאבטלה?

תודה מראש לעונים
גלית
23/11/2020 16:36
אני מבינה שאת מתפטר לצורך טיפול בילד - אם זה לא לביטול 90 יום, אז אין חשיבות. כל בן אדם שמתפטר זכאי לחתום אבטלה אחרי 90 יום
סיוון
23/11/2020 13:41
התחלתי לעבוד ביוני 2020אצל מעסיק חדש וישר נכנסתי להריון ואני אמורה ללדת בפבואר. 2021.
לפני שעבדתי אצל המעסיק הנוכחי הייתי בחלת מעבודה הקודמת חודשיים אפריל מאי 2020. ואשר עבדתי בה מאוגוסט 2017.
האם מגיעים לי דמי לידה מלאים?
תודה
ג'ק
23/11/2020 12:54
שלום
פוטרתי ללא שימוע ( אני חושב בגלל שבתלוש היה רשום סכום נמוך ממה שקיבלתי בשכר ) יש הקלטה שבה המנהל מודה שהיתה "תקלה "במשך 5 חודשים אחרי זה נאמר לי שהכל סודר ומחודש הנוכחי הכל יופי בתלוש . בסוף החודש פוטרתי .... שכר נטו היה 11000 שח בתלוש נרשם 7.500 שח ) יש הקלטות של כל אי הסדרים ...נכון לעכשיו עדיין לא קיבלתי תלוש חודש 10 כמובן אני מתקשר כל יומיים ומקבל תשובה עוד יום יומיים נשלח ....
מודה מראש על העזרה
טל
23/11/2020 10:55
שלום
בחודש יולי נפצעתי בעבודה והוכרתי בביטוח לאומי.
כעבור 3 חודשים קבע לי רופא אובדן כושר זמני וטרם חזרתי לעבוד.
במקביל הגשתי נכות מעבודה ואני מחכה לועדה.
מכיוון שאין ברשותי ימי מחלה ולא חופשה הכניסו אותי בעבודה לסטטוס עובד בחלת מחלה.
עקב כך נאמר לי שיקוזזו לי מרכיבים ששולמו לי השנה בגין החזקת רכב, ביגוד והבראה החל מתאריך הסטטוס חלת מחלה.
האם עובד שנפצע בעבודה להחזיר הוצאות ששולמו לו כבר.?
סטליאן גלברג
23/11/2020 09:09
שלום רב,
בהגדרות התפקיד של נציבות שרות המדינה כתוב, לאחר הגדרות ספציפיות ומפורטות של הגדרת תפקיד מקצועי: "ביצוע פעולות נוספות על פי דרישת הממונה".
לדעתי משפט זה מבטל את שאר ההגדרות ומאפשר לתת לעובד/ת משימות שכלל לא קשורות לתפקיד עליו העובד/ת נבחר/ה.
מה דעתך?
תודה ובברכה,
פרופ' סטליאן גלברג - ועד העובדים
פיצויים
יוסף לוי
23/11/2020 08:20
בוקר טוב,
בן 71 שכיר בחב' פרטית כבר 7 שנים , נמצא בחל"ת ממרס.
מתפטר או מפוטר , מקבל ט' 161 ומושך את הפיצויים .
אותו מעסיק רוצה לחתום עימו הסכם עבודה חדש.
האם חלה עליו תקופת צינון וכמה זמן והאם משך תקופה זו תלויה ברצון המעסיק או בחוק?
עדן
23/11/2020 07:20
אחותי חיילת ביולי לפני שנה עבדה באולם אירועים פעמיים שלוש- עד היום בעל האולם לא משלם לה ובהתחלה עוד היה עונה והיום בכלל לא.(הכל מתועד בוואטספ) לא נחתם חוזה אך סוכם בהודעות תשלום ושעות.
מה ניתן לעשות ? אין לה כלכך זמן או אמצעים עקב היותה לוחמת.
מישהו שיכול לכוון אותי ? תודה
חן
22/11/2020 22:09
האם אני בתור עובד שמקבל משכורת גלובלית
סיימתי לעבוד את המשימה היומית שלי בשעה 11:30
בעל הבית התקשר אליי וביקש שאצא לקו חלוקה
עניתי בשלילה שאני לא יכול להמשיך כי כבר קבעתי לי סידורים להיום
וחלק מההסכם שלנו הוא שאם אני מסיים משימה ויוצא לקו חלוקה לאחר מכן הוא מוסיף לי פרמיה במשכורת
בנוסף על זה הוא שילם לי על היום חצי יומית
הכל מתועד בווצאפ
ובעבר לא שילם לי משכורת בזמן
משכורת בחלקים
וגם בנוסף התחיל להפריש לי פנסיה רק לאחר שנה
והוא העלה לי את המשכורת מ9000₪ נטו
ל9600₪ נטו
הבעיה היא שבעל הבית טוען שהוא עשה רטרטואקטיבית אחורה שהצגתי את הבעיה שלא מתאים לי לשלם אחורה וגם קדימה הוא פשוט אמר שהכל יהיה בסדר
וכרגע אני משלם 600 שקל פנסיה
300 חצי שנה אחורה
ועוד 310 כל חודש בחודשו
אז יצא מצב שאני מקבל כרגע 8900₪ נטו
אשמח לתשובות לכל הסוגיות האלה אם יש עילה לתביעה?
מיטל
22/11/2020 20:59
התפטרתי לטובת גידול הילד במאי השנה. בתום המתנה של 3 חודשים קיבלתי תשלום מביטוח לאומי.
בחודשים שאחרי-התעלמות מוחלטת. לא קיבלתי דמי אבטלה ואין מענה לפניותיי. מה ניתן לעשות??
ו.ק
22/11/2020 17:21
היי, אם תרצו סיפור רקע, גם אותו אפשר לספר. אבל בלי הסיפור. גרתי בתל אביב וחיפשתי עבודה. מצאתי חברת כוח אדם שלוקחת אנשים לאילת. החברה מספקת לנו מגורים ואוכל בחינם. בתמורה אנחנו עובדים בבתי מלון ומקבלים שכר לפי משמרות. כשהגעתי לאילת חתמתי על חוזה עבודה והיתי אמור להתחיל לעבוד אחרי שתקופה ארוכה מאוד לא עבדתי. ממש שמחתי וחיכיתי לזה. כרגע אין לי כסף. בכלל. אין איך לחזור למרכז אפילו. אמרתי להם שאני אצטרך לעזוב עוד חודש כי אני חייב לטוס לרוסיה למשפחה. אמרו לי שזה בסדר. הסכמתי ובאתי לאילת לעבוד, חתמתי על חוזה, טפסים, סוף סוף עבודה. אבל מה? לא נותנים לי משמרות. אומרים שאין להם טעם ללמד אותי כי אני עוד מעט עוזב. אז אני בדרום, בלי כסף, בלי פרנסה ואני לא מקבל משמרות. ואני לא מבין מה אני יכול לעשות כדי לקבל את המשמרות או לקבל כסף על כל השבועיים שאני פה בזבזתי על זה שחיכיתי שיקחו אותי לעבוד. אני פשוט לא מבין למה זה קורה ואיך אני יכול להרוויח כסף...
אור
22/11/2020 17:15
שלום לעורכי הדין

עובדת פוטרה מעבודתה לפני 4 חודשים, מקבלת אבטלה קרוב ל-7,000 ש"ח. מעוניינת להתחיל בעבודה חדשה במכירות, צפי שכר לאחר מספר חודשים 10,000+, אך בגלל שזה מכירות ולוקח זמן להיכנס לעניינים בהתחלה צפויה להשתכר פחות מ-7,000. חוששת מה יקרה אם אחרי תקופה קצרה לא תתאים לה העבודה: לדוגמא, אם תשתכר 6,000 לחודש למשך חודשיים ואחר כך תפוטר/תתפטר/תוצא לחל"ת - האם תחזור לקבל אבטלה לפי השכר הקודם הגבוה, או האחרון הנמוך?
הילה
22/11/2020 17:12
בשנה האחרונה עברתי דירה למקום קרוב יותר לעבודה שלי. במהלך השנה המשיכו לשלם לי נסיעות. בחודש האחרון ניגשתי לקחת השיק והבוסית שלי אמרה לי שהיא והרו"ח עברו על התלושים של השנה האחרונה ובגלל שעברתי למקום קרוב יותר היא לא מחויבת לשלם לי נסיעות, ועל כן הורידה לי רטרואקטיבית חשבון נסיעות של 7 חודשים. מבחינה חוקית אני יודעת שהמרחק שצריך לשלם עליו זה 500 מטר או 2 תחנות בתחבצ. מבחינת מרחק אני גרה 450 מטר בקו אווירי במסלול ברגל 600 מטר לפי גוגל מפס. חתונה אחת בתחבצ. זה בכלל חוקי להוריד לי מהמשכורת ברטרו?
סמדי
22/11/2020 17:08
אני עובדת שכירה אצל המעסיק כבר שנה
הייתי עובדת שש שעות ולפעמים הייתי נשארת כפולות והבוס שלי לא היה משחרר אותי להפסקת אפילו לאכול הייתי אוכלת בקופה הבוס שלי משלם לנו במזון בכסף שחור
שחזרתי מהחופשה מאילת אמרו לי לשלוח משמרות עבודה כדי לעבוד 4 חודשים ישבתי בבית ולא אמרו לי שאני מפוטרת .
שלחתי הודעה לבת של הבוס שלי שאחראית על המשמרות והיא אמרה לי שאני עובדת ולשלוח לה משמרות הייתי שולחת לה משמרות והיא היתה מסננת אחרי 4 חודשים שהיא אומרת לי שאני עובדת ונתנה לי לשבת בבית היא הודיעה לי שאני מפוטרת אז שלחתי הודעה לדוד הבוס שלי שאני רוצה פיצויים והוא לא נתן לי הוא משך את הזמן עוד ועוד עד שאמרתי לו שאני לוקחת עורך דין
רעות
22/11/2020 17:07
שלום,

אני בתקופת חל"ת כבר מעל 8 חודשים.

1. המעסיק מציע לי משרה במיקום מרוחק יותר ממה שהיה לי (עוד כחצי שעה נסיעה לכיוון) האם זה נחשב להרעה בתנאי העסקתי, ואם אסרב יחשב כפיטורים?

2. קיים לי סעיף 14 בחוזה, האם זה משנה אם התפטרתי או פוטרתי? מבחינת פיצויים ובכלל.

3. כמו כן, כתוב לי בחוזה שעלי לתת התראה של 30 יום מראש. האם הזמן שבו הייתי בחל"ת נחשב כחלק מהימים האלו או שעלי לחכות עוד 30 יום מרגע ההודעה על עזיבתי?
דוד
22/11/2020 15:52
אשמח אם יש עורך דין שיכול לעזור לי ואפשר לדבר איתו,
עבדתי בחברה והחתימו אותי על חוזה גלובלי אשר בתוך החוזה כתוב כי השכר כולל שעות נוספות :" כאשר סכום זה כולל תוספת גלובלית בגין עבודה בשעות נוספות ובימים חורגים..." (מהחוזה עצמו)
לאחר כ6 חודשים שעבדתי בחברה, שמתי לב כי יש בעיות עם המשכורות שלי ושאני לא מקבל באמת מה שאני אמור לקבל אלא קצת פחות.
לאחר בירור עם משאבי אנוש של החברה נאמר לי כי לפי החוק כל יום אשר בו הצהרתי שלא הייתי בעבודה באופן אוטומטי יורד מהתקן שעות שאני יכול לעשות בכל חודש למרות שהחברה ידעה שאני משלים את השעות הללו בימים אחרים.
כלומר אם נגיד לא הגעתי ליום עבודה אחד אז השלמתי 3 ימים של 12 שעות בכדי למצב שכל יום אני עושה 9 שעןת כמצוין בחוזה.
כעת החברה טוענת כי שלמה לי את כל השכר למרות שלא כך קרה.
כמו כן, הם גם טוענים כי ניצלתי כבר את ימי החופש שלי, למרות שלא ביקשתי לממשם במהלך כל עבודתי בחברה.
רציתי לדעת האם ישנה עילה לתביעה בעקבות החוזה שהבנתי שבכלל לא חוקי להחתים שכר על שעות נוספות, או בעקבות השכר?
והאם באמת יש חוק שאומר שמי שעובד גלובלי אכן יורד לו משעות התקן ימים שהוא הצהיר שהוא לא בעבודה?
אשמח ממש לעזרתכם
אלירן
22/11/2020 12:57
אישתי עבדה כגננת בערייה בחודש יולי יצאו לחופש גדול
כשהגיע הזמן לחזור לעבוד המנהלת שלה אמרה לה שאין לה גן בשבילה והיא תעדכן אותה
וככה כמה פעמים אישתי ניסתה לראות אולי משתנה משהו
(במשך כל הזמן הזה היא קבילה משכורת)
עכשו הם טוענים שהיא צריכה להחזיר את הכסף
לא עשה הפסקת עבודה לא שימוע ולא פיטורין
בגלל שהיא קיבלה משכורת היא לא יכלה לקבל אבטלה
האם זה חוקי?
טלי
22/11/2020 12:20
היי. בחודש אפריל 2020 נגמרו לי 3.5 חודשי חופשת לידה והארכתי אותה עד אוקטובר 2020. האם הייתי זכאית בתקופה זו לקבל דמי אבטלה? אם כן ניתן להגיש רטרואקטיבית ולקבל את מה שהגיע לי לקבל?
מציינת שיכולתי לחזור לעבודה כי אני חיונית והמקום פעל גם בסגרים. אך נשארתי לגדל את התינוק וחזרתי רק באוקטובר לפי הזכות להאריך את חופשת הלידה.
ה.כ
22/11/2020 10:28
אשמח לעזרה וכל מידע שיש בעניין - אני בהריון בסיכון (שבוע 21), גננת בחינוך המיוחד. השבוע הייתי אצל רופא תעסוקתי שלפי מה שאמר עליי להפסיק את העבודה בגן (בזמן קורונה עם עבודה עם ילדים בחינוך מיוחד ללא מסכות וקרבה, פחות הולכים יחד).

אשמח לדעת מה קורה במצב כזה - מה האפשרויות שלי? האם המשכורת תפגע? ומה אני יכולה לעשות, שהרי הכל מתויק לתיק האישי גם אם אחליט להישאר בעבודה למרות הסיכון כדי לא לפגוע בתנאים שלי. אשמח לכל פיסת מידע וכן למי ניתן לפנות לבירור מעמיק יותר.

תודה ושבוע טוב.
עדי
22/11/2020 10:25
אשמח לעזרה בנוגע להבנת הזכויות שלי כמורה בתיכון, מול משרד החינוך.

ילדתי בתאריך 09/06, וביקשתי להאריך את חופשת הלידה בשלושה חודשים - לחצי שנה.

יש לי מספר שאלות:

האם זה אומר שעליי לחזור ב 09/12? כיצד זה מחושב?
במידה ואני מעוניינת להאריך עוד, כיצד לעשות זאת? מתי עליי להודיע לבית הספר, כמה זמן ניתן לקחת? שמעתי שאפשרי עד 9 חודשים מבלי לאבד את הזכויות, האם זה נכון?

אחוז המשרה שלי הוא בערך 75% ואני עובדת באותו מוסד כבר 6 שנים.

אשמח להסבר של עורך דין מטעמכם.
ח.מ
19/11/2020 08:56
היי

אמא שלי עובדת במקום שמשלם לה נסיעות לפי חופשי חודשי 213.

העניין הוא, שאם היא מחסירה ימים, הם מורידים לה כסף מה 213 ש"ח. גם אם היא החזירה יום אחד.

הם בעצם מחלקים 213 למספר ימי העבודה שהיו החודש, ומורידים.

למשל 213/24=8.8 ש"ח נסיעות ליום.

ואז אם היא עבדה רק 23 ימים אז הם מורידים מה 213 ש"ח 8.8 ש"ח...

ממה שאני יודע זה לא החוק.

החוק אומר שהמעסיק ישלם או חופשי חודשי או תשלום יומי שהוא 11.8 ש"ח (וממש לא 8.8) לכל יום עבודה, הנמוך מביניהם.

משמע אם 11.8 כפול 23 ימי עבודה יוצא יותר מ 213 הוא יכול לשלם רק 213 אבל אם יוצא פחות אז פחות ואז הוא יכול לשלם יומי.

לא נראה לי הגיוני שהם מחלקים את החופשי חודשי לימי העבודה ואז מורידים תשלום כזה.

מה אפשר לעשות.
דודי
22/11/2020 10:20
אם הגעת לאתר של עורכי דין בדיני עבודה אתה בטח מעריך לבד מה צריך לעשות....מה לעשות? אתה לפנות בעניין למעסיק ולהפנות אותו ללשון צו ההרחבה וכמובן שראוי לעשות זאת בכתב. אם הפניה למעסיק לא תעזור מכל סיבה שהיא ולא תפתור את הבעיה, ניתן להגיש תביעה לבית הדין לעבודה ולתבוע את ההפרשים.
הילה
22/11/2020 09:30
אשה שעובדת בצהרונים כבר מעל 10 שנים, בהתחלה כסייעת ובשנים האחרונות כמובילה, יצאה לחלת והוחזרה כשנפתחו הגנים אך לא שובצה לגן רשמי וכבר מספר פעמים שמועברת לגן אחר אך הפעם בתפקיד סייעת, כשמבחינת משכורת היא עדיין מרוויחה כמובילה. אתמול היא שוב הועברה לגן אחר, הפעם במרחק שדורש נסיעה (כשעד עכשיו היתה במרחק הליכה)
האם לאור כל זאת, ניתן לקרוא לזה הרעת תנאים והיא יכולה להתפטר כדין מפוטר ולקבל את הפיצויים?
בתאל
22/11/2020 08:49
שאלה לגבי עבודה,
חוזה העסקה אומר שהעבודה היא במשמרות ואף מזכיר שעות עבודה מ9/10 בבוקר ועד 9/10 בערב.
וזהו עסק שנחשב חיוני בקניון והמעסיק החליט שהוא פותח את החנות מ11 ועד 19 כאשר אין יותר משמרות עבודה מכמה סיבות לטענתו עקב חוזר עןבדים עקב המשבר ועקב פעילות הקניון.
האם יש כאן הפרת חוזה והרעה בתנאי העבודה שמאפשרים התפטרות כדין מפוטר ?
מלמולה
22/11/2020 07:58
הגננת בגן של בני נמצאה חיובית לקורונה ובעקבות זה נכנסנו אני והילדים לבידוד.
התבקשתי ע"י המעסיק לעבוד בתקופת הבידוד מהבית, כשהסברתי כי אין באפשרותי (כיוון שאני עם 2 ילדים קטנים בבית) הודיע לי המעסיק כי על ימי הבידוד אין הוא משלם לי וכמו כן הוא לא מוכן לקבל את זה כימי מחלה. הוא אומר שהימים האלו ירדו לי מהשכר. מדובר בחצי מהמשכורת.
ההסכם עליו אני חתומה מול המעסיק הוא על שכר גלובלי, וכמובן שיש לי מספיק ימי מחלה לנצל לטובת העניין.
האם הוא יכול לעשות את זה? מה התקנות העדכניות בעניין?
תודה
יוסי
22/11/2020 07:49
בשנת 2014 לאחר 7 שנות עבודה במשרד החינוך אישתי קיבלה מכתב ממשרד החינוך שטוען שהייתה טעות בחישוב השכר שלה ושהיא צריכה להחזיר סכום שעמד על קצת פחות מ 100,000 ש"ח, לאחר" בלאגן" תקשורתי שעשינו הגענו לוועדת החינןך בכנסת ששלחה את האוצר ומשרד החינוך לעשות שיעורי בית, הנושא הוקפא ל 3 שנים ולאחר מכן קבלנו שוב מכתב שהחליטן לעשות" הנחה" ולגבות סכום של קרוב ל 80,000 שחלאחר בדיקה עם הסתדרות המורים הובהר לנו שהטעות הייתה של משרד החינוך ולא הייתה לנו שום דרך לעלות עליה לאורך השנים, מה גם שאישתי לא קבלה משכורת גבוהה יותר אלא כמו חברותיה לעבודה.

מאז אנחנו בפלונטר מולם כאשר מבחינת משרד החינוך החוב קיים והם מאיימים בלקיחת תשלום מקופת הגמל או קרן ההשתלמות. הסתדרות המורים מסרבים לייצג אותנו ונשארנו לבד מול גוף שמתנהג כמו אחרון העבריינים. בעבר פנינו למס' עו"ד אשר רובם טענו שהם לא מסוגלים להתמודד מול גוף כזה.

אוסיף ואציין שבמס' הזדמנויות הקפיאו לאישתי שכר ואף פעם אחת קבלה משכורת של מינוס 20 שח. ובנוסף מאז 2014 הקפיאו לה את כל התשלומים על ההשתלמויות שעשה מה שהוביל להפסד הכנסה רב.

אבקש לשמוע חוות דעת של עורך דין מטעמכם על המצב הזה ואיך נכון להתנהל?
גלית
22/11/2020 07:39
שלום רב,
מבקשת לדעת איך נספרים ימי מחלה לעובד שכיר שעובד במשמרות (כ7 שעות למשמרת) משרה מלאה, כולל שישי-שבת.
ידוע שהיום הראשון לא משולם, על הימים השני והשלישי מקבלים אחוז מסויים, ומהיום הרביעי למחלה והלאה מקבלים אחוז גבוה יותר מהיומיים הקודמים.
השאלה מה קורה בחופשת מחלה יחסית ארוכה של כשבועיים וחצי.
זאת כמובן בהנחה שיש כמות ימי מחלה מספיקה שנצברה.
מודה מראש על המענה.
Yogev
22/11/2020 01:58
עובד בעבודה שזמינותה 24/7
מס ימי עבודה בשבוע הם 6.
עבודה במשמרות במשך 3 וחצי שנים.
אני זכאי לתשלום דמי חגים ? ואם לא שולמו לי מה אני אמור לעשות ?
ציפורה
20/11/2020 13:33
רציתי לברר זומנתי על ישי מקום העבודה שלי לבירור בזמן חופשת הלידה שלי , כמובן שהופעתי לפי דרישתם , כיום נאמר לי כי הבירור לא יסתיים אלא רק לאחר 26 שבועות ואני צריכה להמתין .
האם היה מותר למעסיק לזמן אותי לבירור בזמן חופשת הלידה ?
תמר
20/11/2020 11:34
אני עובדת במשרד 8 שנים משרה חלקית
מאז חודש אוגוסט כתוב בתלוש משכורת
יתרה קודמת 90
זיכוי החודש 1.5
יתרה חדשה 90

אודה לקבלת הסבר
סינטיה
19/11/2020 09:14
עבדתי במקום עבודתי שנתיים, ובשנת הלימודים הנוכחית התחלתי שנה שלישית.

המערכת הוציאה את העובדים לחל"ת בסגר השני.
כאשר נדרשנו לחזור לעבודה, הבעתי בפני המנהלת הישירה שלי קושי לחזור מכיוון ששניים מילדיי ללא מסגרת.
המנהלת שלי אמרה שהיא תיקח בינתיים עובדת זמנים ואם וכאשר משהו ישתנו, היא תיצור איתי קשר ונחליט מה הלאה.

כשבועיים לאחר מכן, כאשר בתי הספר נפתחו לכיתות הצעירות, הודעתי שאני מעוניינת לחזור לעבודה.

המנהלת שלי אמרה שהיא כבר לקחה מישהי. כאשר הבעתי חוסר שביעות רצון לאור מה שסיכמנו בשיחתינו הקודמת, היא אמרה לי שאני יכולה לחזור במידה ואחתום חוזה עבודה חדש אשר משנה את שעות העבודה שלי.

חוזה העבודה שלי נחתם בראשית עבודתי, ולאחר כשלושה ארבעה חודשים שעות העבודה שלי השתנו, וכך עבדתי לאורך כל שאר תקופת העסקה שלי ללא שינוי בחוזה בפועל.

מכיוון שאין באפשרותי לעבוד בשעות שהמנהלת דורשת, אמרתי לה שאני לא יכולה לעבוד ע"פ דרישות אלו ואם כך, אני מבקשת מכתב פיטורים. היא מסרבת. אני מעוניינת לחזור, היא לא מעוניינת להחזיר אותי למשרה שלי כפי שהייתה.

המנהלת טוענת שעל פי חוק מותר לה לדרוש חתימת חוזה עבודה חדש כתנאי לחזרה לעבודה לאחר חל"ת, ומסרבת לפטר אותי.

האם זה נכון ? האם היא יכולה לדרוש חתימה על חוזה חדש כתנאי לחזרתי לעבודה? מה עליי לעשות?

אשמח למענה של עורך דין

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים:
פורום
פייסבוק
ייעוץ אישי
אנחנו כאן בשבילך!
לכל עובדת ועובד יש זכויות לפי חוק. פגעו בזכויות שלך? רוצה לבדוק מה קובע החוק?
כתבות והודעות בפורום
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!