פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 1019
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

דנה
23/03/2014 16:57
שלום לכולם

אני עובדת שכירה 9 שעות ביום ללא הפסקה בטענה שזהו ההיקף של משרה מלאה, ואם אני רוצה לצאת להפסקה של חצי שעה זה יורד לי מהשכר. אני לא לבד וגם שאר העובדים כאן נמצאים בדיוק באותו מצב. רציתי לשאול האם 9 שעות מלאות ללא הפסקה = למשרה מלאה והאם זה מצב תקין שאין הפסקה ואם יוצאים להפסקה יורד כסף מהמשכורת (אני חודש שני בעבודה).
עורך דין ארז כהן
23/03/2014 17:21
משרה מלאה היא 43 שעות שבועיות.
מעבר לכך יש לשלם גמול שעות נוספות כדין.
יהודית
23/03/2014 16:53
שלום,

אני עבדתי כחודשיים אצל מעסיקה בחברת השמה, בתנאים לא תנאים, 10 שעות ללא הפסקה מוגדרת, תלוש שכר ללא תשלום 150% של שעות נוספות ועוד... פיטרו אותי ללא שימוע ועכשיו המעסיקה מתעלמת ממני ולא נותנת לי הסבר על כלום, אפילו לא על התלוש הקודם, כמו כן לא קיבלתי דוח שעות מפורטת ואין לי למי לפנות כי היא נתנה הוראה לרכזות לא למסור לי מידע, אני אובדת עצות מההתנהלות שלה.

מקווה שתוכלו להנחות אותי מה עלי לעשות בכדי לממש את הזכויות שלי ולקבל את מה שמגיע לי.....
עורך דין ארז כהן
23/03/2014 17:21
בגין כל ההפרות הרבות המתוארות מוטב לפנות לייעוץ משפטי פרטני.
משרדנו עומד לרשותך בפרטים המופיעים מטה.
אושרי
23/03/2014 16:49
שלום, קוראים לי אושרי, בן 24 מרמת השרון.

יש לי בעיה שהמעסיק לא שילם לי את המשכורת ואת התלוש, הוא מתחמק ומספר לי סיפורים על זה שהוא שלח בדואר את הצ'ק ואחרי חודש רדיפה הוא ביטל את הצ'ק ואמרתי לו שאני מגיע לקחת את הכסף, אז הוא אמר לי לא להגיע כי כבר קיבלתי את הכסף וזה לא נכון ובעצם הוא סוחב אותי עד עכשיו.

עכשיו יש לו תירוץ אחר שבו הוא מאשים אותי בזה שאני מרמה אותו ובזה שהוא טוען שעבדתי פעם אחת ובעצם הכל מוכח שעבדתי פעמיים, אז הוא רוצה שאני יעביר לו את התאריכים כי בעצם הוא לא מאמין.

הוא מצפה שאני יעשה בשבילו את העבודה ואמרתי לו שהוא האחראי הוא צריך לדעת את השעות עבודה שלי ולא יכול להיות שזה לא רשום. ועוד שיש צילומים שאני בתור קהל יושב שם ומראים אותי בטלוויזיה וזה לא יכול להיות שהמעסיק מתנער מהאחריות שלו.

העבודה היא בתור קהל בטלוויזיה, הסיפור תקף גם לחברה שלי שעבדה איתי באותו הזמן באותו המקום ע"י אותו מעסיק מלפני 3-4 חודשים. הוא פשוט לא אוהב לשלם לאנשים ועושה את זה בצורה שיטתית כנראה.

מגיע לי רק כמה מאות שקלים והוא מנצל את זה שלקחת עורך דין עולה יותר... מה אפשר לעשות? מותר לתבוע בבית המשפט לתביעות קטנות במצב כזה?
עורך דין ארז כהן
23/03/2014 17:19
ניתן לתבוע בבית דין לעבודה אך לא בטוח כי הסכום מצדיק את הטרחה.
אסף
23/03/2014 16:13
היי

אני עובד שאותו מקום עבודה במגזר הציבורי כ-7 שנים. רציתי לדעת האם קיימת חובה על המעסיק להעלות לעובדים את השכר לפי קריטריון מסויים ולפי החוק? הבנתי שלעובדים במגזר הפרטי אין חוק לגבי העלאת שכר, והשאלה האם במגזר הציבורי יש חוק כזה שמחייב לתת העלאה כל תקופה מסויימת...תודה
עורך דין ארז כהן
23/03/2014 17:18
תלוי בענף הספציפי ובהסכם העבודה שחל לגביו.
נתן
23/03/2014 15:20
צהריים טובים רבותי עורכי הדין

בתלוש המשכורת שלי המעסיק שינה את שכר היסוד בכל חודש על דעת עצמו ורשם שחלק מהמשכורת זה בונוס ועכשיו כשפיטר אותי שילם לי משכורת אחרונה רק חצי משכורת ובפיצויים יש לי פגיעה גדולה עקב כך! ברור שזה לא חוקי וזאת קומבינה. מה האפשרויות שלי?
עורך דין ארז כהן
23/03/2014 17:18
ניתן לדרוש או לתבוע את הפיצויים על השכר המלא כולל הבונוס, באם אכן מדובר בפיקציה.
משרדנו עומד לרשותך לסיוע פרטני בפרטים המופיעים מטה.
שיר
23/03/2014 14:15
שלום, עבדתי בחברת אבטחה במשך כמה חודשים, לא קיבלתי שכר עבור יום עבודה מחודש אוקטובר ולא קיבלתי החזרי נסיעות עבור ימי עבודה בחודשים ספטמבר אוקטובר. בעבור שני ימי עבודה נאמר לי כי לא מצוין בחברה כי אכן עבדתי בימים אלו ולכן לא ניתן לשלם לי עבורם. מיותר לציין כי פניתי כמה פעמים לחברה ושלחתי פירוט ימי עבודה אך אין מענה. מה אני יכולה לעשות?
עורך דין ארז כהן
23/03/2014 15:12
יש לפנות למעסיק במכתב דרישה ואם אין ברירה להגיש תביעה לבית הדין לעבודה.
היי
מירל:::::
23/03/2014 13:40
אני מנהלת חנות ברשת 4 שנים עקב בעיות גב תאונת דרכים אני בימי מחלה יש חופשה רק למנהלי הרשת כששאלתי אם גם אני מגיעה המנהלת שלי אמרה שלא מגיע לי השאלה שלי אם מותר להבדיל עובד בימי מחלה משאר העובדים.
ובזמן שאני במחלה המנהלת שלי עשתה שיחה לצוות שלי ואמרה שהיא מביאה מנהל ב1.4 מותר לה?
אשמח לשובה תודה.
RE: היי
עורך דין ארז כהן
23/03/2014 15:12
אם מדובר בתאונת עבודה אז יש להגיש תביעה לדמי פגיעה מאת המוסד לביטוח לאומי.
פיטורים בזמן מחלה/תאונת עבודה הם פיטורים שלא כדין.
ניתן ליצור קשר משרדי לייעוץ פרטני.
מודאג
23/03/2014 13:15
שלום,אני עובד כאיש מכירות בחברה,מתוגמל לפי יעדים.

לאחרונה החליט המעסיק לעלות יעדים כל 3 חודשים ליעדים לא הגיוניים ובכך אני לא מגיע לשכר שהייתי מגיע בעבר,האם זה נחשב בהרעה בתנאים?האם אוכל להתפטר ולקבל פיצויים?
עו"ד אריק שלו
23/03/2014 13:32
שלום,
בנסיבות מסוימות ניתן לראות בכך הרעת תנאים.
אנא פנה לייצוג משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
ג'רמי
23/03/2014 10:26
היי

אני בחור בן 30 עולה חדש, ונמצא בארץ 11 חודשים. אני עובד בחברה באזור התעשייה ציפורית בצפון. האם אתם יכולים להפנות אותי לרשימה של זכויות שאותן צריך לקבל עובד שכיר במקום עבודה לפי החוק? המשרה שלי מלאה, מרוויח 6000 ש"ח קבוע בחודש + נסיעות. חוץ ממשכורת ונסיעות אני לא מקבל זכויות אחרות ורציתי לדעת אם יש רשימה שאני אוכל להבין מה מהגיע לי בעבודה.

תודה
עו"ד אריק שלו
23/03/2014 11:10
שלום,

ניתן לראות זאת באתר.
עו"ד אריק שלו
23/03/2014 13:31
ניתנה תשובה.
מישהו
23/03/2014 13:13
שלום,במידה וקיבלתי מחלה למשך שבוע,ולמרות זאת אני מגיע לעבודה,האם אני מבוטח ע"י ביטוח הלאומי?
במידה וקורה לי משהו בדרך לעבודה או בחזרה או במקום העבודה,האם אני מבוטח למרות שיש לי אישור מחלה?
האם זה קשור גם במידה ואם אני מדפיס כרטיס או לא בזמן מחלה?
I2014
23/03/2014 13:04
שלום, זומנתי לשימוע כאשר אני נמצאת במהלך טיפולי פוריות.
המעסיק שלי אינו מודע לכך (אם כי אני חושבת שהוא משער).
אני מועסקת למעלה מ6 שנים וידוע לי כי עפ חוק הוא אינו רשאי לעשות כן, מבלי לקבל אישור ממשרד התמ״ת.
יחד עם זאת, רציתי לדעת מהן זכויותי במקרה שאני בכל זאת רוצה לסיים את העסקתי במקום.

תודה
עו"ד אריק שלו
23/03/2014 13:10
שלום,

אנא פני לייעוץ משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
דורית
23/03/2014 13:05
שלום רב, מה קורה כאשר עובד חוזר לעבודתו, אך אינו כשיר יותר לבצעה. העובד מבקש תפקיד חלופי, אך אין תפקיד? האם אז אפשר בשימוע להסביר לעובד שאין עבודה חלופית ולפטרו? תודה, דורית
גלית
23/03/2014 12:59
שלום רב,
בעלי החל את עבודתו במוסך פרטי ב1/12/2013.
ב12/3/14 לקה בכאב ראש חריג ופנה לחדר מיון, ב 14/3 חזר שוב לחדר מיון שם בוצעה בדיקת CT ראש והפניה לבדיקת MRI כדי לשלול גידולים. קיבל אישור מחלה עד ליום 25/3. על כמה ימים יהיה זכאי לקבל החזר? ולפי איזה חישוב? האם יוכלו לפטר אותו עקב ימי מחלה שקיבל?
נועה
23/03/2014 12:04
שלום,
אני כרגע בחופשת לידה לפני הלידה עבדתי בעבודה במשמרות ולפי חוזה עבדתי 2 ערבים בשבוע ושישי לסירוגין, לפי בירורים שהצלחתי לעשות הבנתי שאסור למקום העבודה לפטר אותי לאחר הלידה ובביטוח לאומי אמרו לי שאם אתפטר בשביל לטפל בילד כי אין לי פיתרון בשבילו לאחר הצהריים ולימי שישי זה לא נחשב פיטורין מודצקים ןלא אוכל לחתןפ אבטלה, אם כך השאלה שלי היא מה קורה אם אני מודיעה במקום העבודה שאני מפסיקה לעבוד ימי שישי ובערבים, אם הם לא יכולים לפטר אותי האם הם מחויבים להעסיק אותי בתנאים החדשים? ואם לא האם אוכל לחתום אבטלה עד למציאת עבודה חדשה?

שאלה נוספת האם מעסיק יכול לדרוש ממני לחתום חוזה עבודה לשנתיים ואם אעזוב לפני או שהוא יפטר אותי לפני נקבע קנס כלשהו, כאשר הוא לא העביר אותי שום קורס או הכשרה מיוחדת ?
אלונה
22/03/2014 18:09
אני עבדתי במקום עבודה בשכר שעתי ופוטרתי.
שאלתי היא האם החודש של ההודעה המוקדמת שבו אני נמצאת כרגע, נלקח בחשבון בחישוב הפיצויים.
תודה.
עורך דין ארז כהן
23/03/2014 08:32
אם את עובדת את זמן ההודעה מוקדמת בפועל אז התשובה היא חיובית.
אלונה
23/03/2014 11:53
אני לא עובדת את הזמן הזה, אני בבית
אולגה
23/03/2014 11:25
לפני הריוני עבדתי בתפקיד מחוזי ב-25 % ממשרתי . בפגישה עם מעביד נאמר לי שאני לא יכולה לחזור לתפקיד זה היות והוא מבוצע כרגע על ידי 3 עובדות אחרות. ולי מציעים עבודה אחרת ללא ניהול באותו אחוז משרה כמו שעבדתי בעבר. האם המעביד יכול לעשות זאת גם במקרה ואני עדיין מעונינת לקבל תפקידי בחזרה? האם מעביד יכול העביר אותי למקום עבודה אחר מרוחק יותר פיזית ממקום העבודה שהיה לי בעבר? מקווה שתוכלו להסביר מה קובעים חוקי העבודה בשביל שאני אדע מה לעשות.
עו"ד אריק שלו
23/03/2014 11:46
שלום,

לכאורה נראה שמדובר בהרעת תנאים. אנא פני לייצוג משפטי משפרדנו עומד לרשותך.

עו"ד אריק שלו | טלפון: 03-6036333 | דוא"ל: arik.shalev@law-shalev.co.il
דורית
23/03/2014 11:35
היי

בעלי עבר ניתוח והוא מרותק למיטה. לא יכול לקום ואסור לו לקום לפי הנחיות רופא למשך 14 יום לפחות. רציתי לדעת האם לפי החוק אני יכולה להשאר איתו בבית ולטפל בו, ולקזז את הימים ממכסת ימי מחלה אפילו שאלה ימי מחלה שלו כאמור... אין לי הרבה ברירה כי הוא לא יכול לתפקד...

האם זה אפשרי?
עו"ד אריק שלו
23/03/2014 11:45
שלום,

היעדרות בשל מחלת בן זוג

עובד זכאי לזקוף עד 6 ימים בשנה בשל היעדרות, בשל מחלת בן זוגו, על חשבון תקופת המחלה הצבורה שלו.
אשר
23/03/2014 11:28
היי

אני חתום על חוזה עבודה בו התחייבתי לעבוד 12 חודשים אבל בחוזה לא כתוב כלום על מצב שבו אני אחליט לעזוב קודם. עכשיו, אני עובד 6 וחצי חודשים אבל לא יכול ולא רוצה להמשיך לעבודה במקום הזה. רציתי לשאול: אם אני לא מודיע למעסיק מראש שאני עוזב את העבודה, יש למעסיק עילה לסנקציות עלי? לדוגמא לא לשלם לי משכורת? או לתבוע אותי? אני רוצה פשוט לעזוב את העבודה בהקדם האפשרי.
עו" אריק שלו
23/03/2014 11:43
שלום,

עליך לתת הודעה מוקדמת בהתאם לחוק.

מחלה
קובי
23/03/2014 10:46
המנהל שלי אומר שמגיע לי תשלום על ימי מחלה רק מהיום השני,וגם אז רק 37%,מה אתם אומרים?
RE: מחלה
עו"ד אריק שלו
23/03/2014 11:15
שלום,

עבור יום ראשון לא מגיע לך תשלום עבור היום השני והשלישי מגיע לך 50% ועבור היום הרביעי מגיע לך 100%.

אמיר
23/03/2014 11:13
שלום רב,
רצית לשאול : אני עובד כמנהל חשבונות כ 7 שנים במשרד רואה חשבון. הבוס שלי הפסיק להעלות לי את המשכורת שלי בטענה שזה כבר לא משתלם לו . השאלה שלי איזה תוספות למשכורת חייב הבוס (במגזר הפרטי) להוסיף למשכורת בכל זאת (תוספת מחיה, תוספת וותק , תוספת יוקר וכו')?והאם במגזר הזה חייב הבוס להפריש לי עבור קרן השתלמות?
תודה מראש
מור
23/03/2014 10:29
מעוניינת לדעת מה הדין לגבי עובד שבזמן חופשת מחלה עבד בביתו - גננת שבזמן חופשת מחלה עבדה כקוסמטיקאית בביתה באופן פרטי, מהו הדין החל בעניין? תודה מראש
יניב
23/03/2014 09:35
פוטרתי מעבודתי מה עם ימי המחלה שלא נוצלו
עו"ד אריק שלו
23/03/2014 09:41
שלום,

ימי מחלה לא ניתנים לפדיון.
עופר
23/03/2014 09:29
היי

אני עובד בחברה מסויימת במסגרת חצי משרה. 4 שעות בכל יום 5 ימים בשבוע. החברה ארגנה השתלמות מקצועית לעובדים והיא מתקיימת בחיפה (המשרדים של החברה בלוד). מחייבים את כל עובדיהחברה להגיע להשתלמות שנמשכת 4 ימים. לוקח לפחות שעה וחצי נסיעה מהבית שלי לחיפה ושעה וחצי חזרה. אני מרוויח 65 ש"ח לכל שעת עבודה. האם זמן הנסיעה להשתלמות נחשב זמן עבודה שאני אמור לקבל עבורו תשלום כמו של שעה רגילה של עבודה?
עו"ד אריק שלו
23/03/2014 09:31
שלום,

הנך צריך להגיע לכך לסיכום עם המעסיק.
עופר
23/03/2014 09:34
המעסיק אומר שהוא משלם לי נסיעות ולא מעבר לזה! אבל ואבל גדול, הוא משלם נסיעות לפי התקרה החודשית שזה מכסה את העלות של הנסיעה מהבית למשרד ולא מהבית לחיפה. בדיוק בגלל זה אני שואל: האם הוא צריך לשלם על השעות של הנסיעה? אחרי השיחה הקצרה עם המנהל שלי, הוא אמר שלא משלמים על השעות שאני נוסע ולי זה נראה לא הוגן. אין חוק שנותן לזה תשובה?
שרית
23/03/2014 09:24
היי

אני מעסיקה אצל אמא שלי בבית עובדת ניקיון שמגיעה אליה אחת לשבוע, 4 שעות כל פעם, ובסך הכל 16 שעות בחודש. היא עובדת ברציפות מאז שנת 2011. אני משלמת עבורה ביטוח לאומי, הפרשה לקרן פנסיה ודמי הבראה. רציתי לדעת האם יש לה זכויות נוספות שאני צריכה להכיר ולשלם עבורה. תודה ושבוע טוב!
עורך דין ארז כהן
23/03/2014 09:25
דמי נסיעות, דמי חופשה ודמי חגים, בהתאם לחלקיות משרתה.
יונית
20/03/2014 15:41
יש לי 4 עובדות קבועות ואחת מהן עובדת לפי שעות, פעמיים בשבוע כממלאת מקום, היא מבקשת לדעת אם אני צריכה לשלם את חופשות החג למרות שהתשלום לחג אני משלמת רק לעובדות שעבדו כל השבוע קודם לחג ושבוע אחריו... לא הצלחתי להבין מה קובע החוק בעניין ואני מקווה שאתם תוכלו להבהיר את העניין.
עורך דין ארז כהן
23/03/2014 08:44
כל עוד היא לא נעדרת, שלא בהסכמתך, בסמוך לימי החג אז יש לשלם לה שכר דמי חגים עבור יום החג עצמו.
עינת
20/03/2014 19:20
היי

אני 35 ימים (מחא) אחרי חופשת לידה. עבדתי בחברה שיש לה רשת של כמה וכמה חנויות. אני גרה ועבדתי בחנות בחיפה במשך קצת יותר מחמש שנים. יצאת ילחופשת הלידה וכמה שבועות לפני תום החופשה, הודיעו לי כי החנות בחיפה שבה עבדתי נסגרת. כבר אז התחלתי להתעניין מה יהיה כשאחזור לעבוד אחרי החופשה. הודיעו לי כי יש אפשרות להעביר אותי לעבוד בחנות אחרת, באזור השרון.

אני לא הסכמתי להצעה ומאז מחכה בבית שיפתרו לי את נושא החזרה לעבודה! למרות פניות רבות לחברה, שיחות ובכתב, לא נמצא לי פתרון.

בחוזה שלי כתוב שאם אני לא אחזור לעבודה עד 60 יום לאחר חופשת לידה יראו בי כמי שהתפטרה ואני לא אוכל לתבוע את החברה. בנתיים נוצר מצב אבסורדי שאני יכולה לחזור לעבוד בחברה, במרחק גדול מהבית שלי -מה שמאד לא מתאים לי.

לכן אני עדיין בבית! מה אני אמורה לעשות?.\.
עורך דין ארז כהן
23/03/2014 08:42
הרעה בתנאים לאחר חופשת לידה דומה לפיטורים שלא כדין בתקופה זו.
הנך מוזמנת ליצור קשר עם משרדי לייעוץ פרטני בנושא.
שרון
20/03/2014 19:26
היי

אני רבתי עם עובד במקום העובד ובזמן הקטטה איתו (בלי להכנס כרגע לסיבות...) נפלתי אחרוה ושברתי קרסול. אני בבית עם גבס אחרי ניתוח וכנראה שתישאר לי נכות בגלל המקרה. רציתי לדעת האם יש אפשרות לקבל הכרה במקרה כתאונת עבודה לפי החוק... לא מצאתי מענה באתר ואני מבקש עזרה להבין את הנקודה.

צפויה לי תקופת החלמה ושיקום של חודשים. תודה וסוף שבוע טוב
עורך דין ארז כהן
23/03/2014 08:41
אם לא מדובר בתאונה שאירעה "עקב העבודה" אז הדבר הינו בעייתי לצורך הכרה במקרה כתאונת עבודה.
טל
20/03/2014 20:11
שלום, בחברה בה אני עובדת בכל שנה עורכים דיוני שכר , העלאות ובונוסים שנתיים. אני בהריון בחודש שביעי, המנהלת שלי אמרה מפורשות שהחברה לא נוהגת לערוך דיוני שכר לנשים בהריון. האם זה חוקי לשלול ממני את הזכאות של שאר עובדי החברה ? חשוב לציין שהבונוס ניתן להחלטתו של המנהל האישי אך במקרה זה נאמר לי כי נשים ההריון לא זכאיות. אודה לתשובה , תודה
עורך דין ארז כהן
23/03/2014 08:39
מדובר בהפליה עפ"י חוק שוויון הזדמנויות בעבודה.
עם זאת, על מנת שתקום לך עילת תביעה הנך צריכה להוכיח את טענותייך.
הנך מוזמנת ליצור קשר עם משרדי.
אביב
20/03/2014 10:43
שלום, המעביד שלי רוצה שאני יתן מענה לניסוי חשוב . לצורך קח אני צריך להגיע למקום הניסוי המרוחק 400 קמ מהבית שלי עם רכב מהעבודה. ובסוף היום לישון במלון במשך שבוע שלם. לא כולל שישי שבת. אבל שבועיים כאלה מחוץ לבית. האם זה חוקי?
עורך דין ארז כהן
23/03/2014 08:38
אין עם זה בעיה חוקית כל עוד הנך מקבל עבור עבודתך שכר בהתאם לחוק.
אין תשובה?
20/03/2014 20:21
מישהו יכול לעזור לי עם זה?
ריקי
20/03/2014 21:37
האם יציאת עובד לעבודות שירות למשך 5 חודשים הינה כדין התפטרות או כדין חל"ת?
האם קיים חוק בקשר לזה או זה נתון להחלטת המעביד
עורך דין ארז כהן
23/03/2014 08:37
מדובר בהתפטרות אך ניתן להסכים עם המעסיק על חל"ת.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ