פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
שאלה בנושא RE: התפטרות ממסעדה - עורכי דין מובילים עונים לשאלות הגולשים בענייני עבודה...
RE: התפטרות ממסעדה - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
×
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה


פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
09/04/2013 01:10
גילה

אם הבן שלך עבד שבתות חגים ושעות נוספות ולא קיבל שכר בהתאם, מעבר ל-27 ש"ח לשעה, הרי שהמעסיק שלו עבר על החוק. את צריכה להפנות אותו אל עורך דין שיתבע מבעלי המסעדה תשלום על שנה וחצי של הפרת זכויות ואין לכך כל קשר לשאלה האם בנך התפטר או שפוטר.
08/04/2013 23:34
שלום !
בני עבד במסעדה כברמן (ולעיתים גם כמלצר) כשנה וחצי. המסעדה פועלת שבעה ימים בשבוע כולל חגים, מעולם לא הצלחתי להבין האם הוא מפוצה על הלילות, השעות הארוכות והחגים. שכרו נקבע בעל פה כשעתי (27 ש"ח לשעה) ללא אבחנה בין ימי חול לשבת או לשעות נוספות. לפני כחודשיים בעקבות ביקורת של התמ"ת הודיע הבעלים שלא ניתן יהיה לעבוד יותר מחמש שעות ביום (משמרת אחת). בני אמר לו שאינו יכול לממן את לימודיו משכר 5 שעות בלבד ונענה שזו ההחלטה ואם ירצה ינסו לסדר לו עבודה נוספת במקום נוסף. לאחר הודעה מראש עזב בני והחל לעבוד במקום בו הוא מועסק מספר שעות המספק משכורת מספקת. פניתי טלפונית למעסיק והעלתי את טענתי. לדבריו בני התפטר מרצונו שהרי לא היתה סיבה או הרעת תנאים כלשהםוכי יקבל רק את ימי החופשה הנזקפים לזכותו. האם צדק ? ואם לא, כיצד ניתן להוכיח זאת ? האם דרישה של פלט שעות העבודה נחוצה ?

תודה, גילה
09/04/2013 01:10
גילה

אם הבן שלך עבד שבתות חגים ושעות נוספות ולא קיבל שכר בהתאם, מעבר ל-27 ש"ח לשעה, הרי שהמעסיק שלו עבר על החוק. את צריכה להפנות אותו אל עורך דין שיתבע מבעלי המסעדה תשלום על שנה וחצי של הפרת זכויות ואין לכך כל קשר לשאלה האם בנך התפטר או שפוטר.
09/04/2013 08:49
גילה שלום
אני רואה כאן יותר מבעיה 1 אלה כמה דברים
כמו: הבראה, שעות נוספות, ק. גמל.......

דברי איתי
050-7177155




האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

 

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין


לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

 

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: RE: התפטרות ממסעדה - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ