פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
שאלה בנושא RE: RE: הרעת תנאים לאחר חופשת לידה - עורכי דין מובילים עונים לשאלות הגולשים בענייני עבודה...
RE: RE: הרעת תנאים לאחר חופשת לידה - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
27/03/2013 07:41
הילה שלום,

את זכאית לדמי אבטלה בגובה
75 % מהשכר ברוטו.

לגבי תקופה - (זה תלוי בגיל) תבדקי באתר ב.לאומי

חג שמח
21/03/2013 08:13
שלום רב,
אני לאחר חופשת לידה ראשונה ועובדת בחברה משפחתית פרטית כבר שנתיים ושמונה חודשים.
בכל אופן, עוד כשלושה שבועות אמורה לחזור ורוצה לעבוד את אותו מספר שעות 7.5 שעות רק במתכונת אחרת בשל היותי אמא (מ-8 עד 15).
לפני חופשת הלידה עבדתי כ-7.5 שעות (מ-9.5 עד 17) בעבור שכר מסויים ובשיחת חזרה עם הבוס שלי הוא אומר שמעכשיו הוא יתחיל להוריד לי על כל יום שעתיים כי זה לא משרה מלאה כביכול כפי שהוא רצה כשהתחלתי לעבוד.
אך עד עכשיו עבדתי 7.5 שעות עד הלידה והוא לא הוריד לי בשכר על זה שלא עבדתי 9 שעות ופתאום אחרי חופשת הלידה רוצה לקזז לי שעתיים מהמשכורת כל יום בעבור אותם שענת עבודה של לפני כן.

לדעתי מדובר בהרעת תנאים שלאחר חופשת לידה וזה לא חוקי.

האם יש לי עילה לכך? 
21/03/2013 19:26
הילה שלום
את צודקת אם עבדת 7.5 שעות וקיבלת שכר בגינו
זאת הייתה משכורת שלך
בכל מקרה את יכולה להתפטר כדין פיטורים עד שנה אחר לידה ולקבל כל זכויות שלך

מזל טוב
27/03/2013 06:05
אוקיי ומה לגבי תביעת פיצוי/נזק בשל העובדה שהמעסיק גרם לי להתפטר?
קיים דבר כזה?

ומה זכותי לקבל אם אתפטר...?

דרך אגב, האם את יכולה להפנות אותי לאתר ממשלתי/משפטי בו אני יכולה לתת לו לקרוא את זכוייותיי ואת העובדה שמה שהוא עושה נקרא עבירה על החוק ובכך להוכיח את צדקתי??

תודה ;) 
27/03/2013 06:27
נ.ב.

אין בינינו חוזה עבודה ובראיון העבודה הוא חיפש משרה מלאה ואז סגרנו תשע וחצי עד חמש בעל פה כמובן וכך זה היה עד ליום הלידה ועכשיו הוא מתלונן שזו לא משרה מלאה ושעשה לי טובה והתחשב בי כסטודנטית ושהחברה מרוויחה פחות לעומת שנים קודמות ולכן הוא יושב שמספיק שאעבוד אפילו בחצי משרה או על אותן שעות עבודה שלפני הלידה לתת לי פחות שכר ולהפחית לי לפי שעה...

האם זה חוקי?
27/03/2013 06:30
במידה ואיאלץ להתפטר מה הם זכויותיי?

והאם מגיעים לי דמי אבטלה מביטוח לאומי ולאיזו תקופה? וולפי איזה תחשיב?
27/03/2013 07:41
הילה שלום,

את זכאית לדמי אבטלה בגובה
75 % מהשכר ברוטו.

לגבי תקופה - (זה תלוי בגיל) תבדקי באתר ב.לאומי

חג שמח
27/03/2013 07:38
שלום

אין חוזה (זה עבירה על חוק) אבל החוזה הכי חזק שלך זה תלוש שכר.

בהצלחה
27/03/2013 07:37
הילה שלום

כן באתר שלנו,
נשים - זכויות לאחר לידה

בהצלחה
08/04/2013 01:48
היי אלמירה, שוב אני...

לאחר דו-שיח ארוך ומתיש ובו אני מסבירה לבוס שלי כמה זה לא חוקי מה שהוא עושה. הוא הסכים שאחזור לעבוד את אותהכמות השעות באותו השכר.

עכשיו השאלה שלי האם אני חייבת לחזור לעבוד במיידי לפי החוק (הוא מסכים שאקח עוד כמה חודשים חל״ת) כדי שעדיין ישארו זכויותיי להתפטר ולקבל פיצויים אם ארצה או באמת לחזור לעבודה באותן שעות ואותה משכורת כפי שהבטיח בכתב. או שאני יכולה לחזור לאחר חל״ת ועדיין הוא יהיה מחוייב למה שהבטיח ולתת לי את אותם תנאי עבודה שהיו לפני הלידה?

שאלה שנייה, אין לי חוזה עבודה עד עכשיו. האם זה חוקי? והאם זה לטובתי או לרעתי שנעשה חוזה עבודה עכשיו כשאחזור לעבוד.
כלומר; האם אני מוגנת יותר בחוזה או אותו הדבר כמו בהבטחה בכתב במייל?
פשוט אני רוצה לדעת אם לבקש ממנו לעשות חוזה אבל לא אם באיזושהי דרך זה מחייב גם אותי ומרע לי.
08/04/2013 21:29
הילה שלום
לגבי חוזה עבודה מעסיק חייב לתת לך תוך 30 יום (זה חוק)
לגבי שאלה שניה לא הבנתי מה התלבטות שלך?

בהצלחה
08/04/2013 21:51
היי אמירה,
לגבי חוזה העבודה...אני יודעת שהוא חייב לתת לי אך עד עכשיו לא היה לי והשאלה שלי היא האם כדאי לי לדרוש ממנו לעשות חוזה עכשיו ומהם היצרונות בחוזה עבודה לבין חוסר חוזה והחייבות בכתב במייל?

השאלה השנייה היא; האם אני יכולה לקחת חל״ת בהסכמתו של הבוס ועדיין הוא יהיה מחוייב לעמוד באותם תנאי ההעסקה שלפני הלידה כשאחזור מהחל״ת כי כרגע זה מה שהחוק מחייב אבל אני עוד לא חוזרת לעבודה ורוצה חל״ת... 
09/04/2013 00:57
הילה שלום

הפורום נועד למתן מענה וייעוץ ראשוני.

על מנת לקבל תשובה מפורטת לגבי המקרה הפרטי שלך, את מוזמנת ליצור קשר טלפוני או לפנות דרך הטופס שבצד העמוד אל עורך הדין הקרוב למקום מגורייך.

בהצלחה ולילה טוב.
09/04/2013 08:57
הילה שלום

זאת בעיה של מעסיק יותר , מה יצא לך כרגע מזה שתדרשי חוזה (רוצה לשנות תנאי עבודה)???

במשך שנה יש לך כל זכויות של יולדת.

בהצלחה

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: RE: RE: הרעת תנאים לאחר חופשת לידה - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ