פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
שאלה בנושא RE: מכתב הזמנה לשימוע פיטורים ללא נימוק סיבות הפיטורים - עורכי דין מובילים עונים לשאלות הגולשים בענייני עבודה...
RE: מכתב הזמנה לשימוע פיטורים ללא נימוק סיבות הפיטורים - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
02/07/2014 12:53
נראה כי מעסיקו של אביך מנסה להתחמק מתשלום פיצויי פיטורים על ידי ביצוע הליך שימוע פקטיבי.
כל ההליך נראה בלתי חוקי וניתן לתבוע הן בגין פיצויי פיטורים והן בגין פיטורים שלא כדין.
את מוזמנת לפנות טלפונית להמשך ייעוץ.
02/07/2014 11:04
שלום רב,
אבי מועסק כ-11 חודשים בחברת תחבורה ציבורית כאב בית וביום ראשון האחרון קיבל מכתב זימון לשימוע בו מצויינות בסתמיות שתי סיבות: התייעלות ואי שביעות רצון מתפקוד. אציין כי אבי הוא המועסק היחידי שקיבל מכתב שכזה ואני תוהה כיצד קיפוחה של משכורת רעב אחת יש בה כדי לייצר התייעלות. שנית, הטענה בדבר אי שביעות רצון מתפקודו חדשה לו לגמרי ולא הובאה ליידיעתו בשום אופן וצורה במהלך כל תקופת העסקתו. במכתב הבהרה בצירוף בקשה לדחיית המועד ששיגרנו בשמו לחברה ביקשנו מפורשות נימוקים לעילת הפיטורים השניה "אי שביעות רצון" ובתגובה נמסר לנו בכתב שהטענות יישמעו במהלך הדיון. לכל דעה זהו ניסיון להביא את אבי (בן 66!!!) למעמד השימוע כשפיו מלא מים ואין לו יכולת להיערך וללמוד את טענות המעסיק כדי להגיב במעמד. מה עצתכם? תודה
02/07/2014 11:11
אתם צריכים לפנות מיד להתייעצות אישית עם עורך דין מכמה סיבות. הסיבה הראשונה, יש בעיה לפטר אדם שעובד 11 חודשים על סף שנה ובדרך כלל צריך המעסיק לשלם פיצויים ומלוא הזכויות כאילו העובד עבד שנה מלאה על כל המשתמע מכך. מעבר לכך, יש בעיה נוספת בפיטוריו של אדם הנמצא על סף גיל הפרישה - מסיבות אלה ולא רק - אני ממליצה לך לפנות לעורך דין לפני השימוע.

בהצלחה
02/07/2014 12:25
כיצד עלינו לפעול עד לכניסתו של עו"ד לתמונה? המעסיק מצידו עדיין מתעקש שלא להעביר אלינו נימוקים לפיטורים מלבד הסיבות הסתמיות שנקב אולם נעתר לבקשתנו לדחיית השימוע ליום א' הקרוב.
האם עלינו להמשיך להתעקש לקבלת עילה מפורטת לפיטורים ועד לקבלתה להמשיך לדחות את מועד הדיון?
ותודה לאלה על המענה
02/07/2014 12:39
אני לא עורכת דין אבל הייתי בסיטואציה דומה. גם אני לא ממש ידעתי איך לפעול ופניתי לקבל יעוץ מעורך דין. זה היה מאד מאד חשוב במקרה שלי ובגלל שלכל מקרה יש נסיבות אחרות, כדאי לך לעשות את אותו הדבר.
02/07/2014 12:53
נראה כי מעסיקו של אביך מנסה להתחמק מתשלום פיצויי פיטורים על ידי ביצוע הליך שימוע פקטיבי.
כל ההליך נראה בלתי חוקי וניתן לתבוע הן בגין פיצויי פיטורים והן בגין פיטורים שלא כדין.
את מוזמנת לפנות טלפונית להמשך ייעוץ.
02/07/2014 13:28
תודה אזי, שלחתי לך מייל בהקשרה של תשובתך.

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: RE: מכתב הזמנה לשימוע פיטורים ללא נימוק סיבות הפיטורים - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ