פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
שאלה בנושא RE: שינויים בחלוקת השכר - עורכי דין מובילים עונים לשאלות הגולשים בענייני עבודה...
RE: שינויים בחלוקת השכר - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
29/04/2014 10:26
אין כל סיבה שהמעסיק לא ישלם לך שעות נוספות וכל שינוי בתנאי החוזה דורש הסכמה של העובד. בכל מקרה, הייתי ממליץ לך לפנות על עורך דין על מנת שיעבור על תנאי החוזה שלך לפני שאת המקבל החלטות או נוקט בפעולות כלשהן על דעת עצמך.

בהצלחה!
29/04/2014 09:20
שלום לחברי הפורום,

אני עובד בחברה בינונית (1000 עובדים) מזה כשש שנים.
לפני כשנה, התבקשתי (כמו רוב עובדי החברה) לחתום על חוזה עבודה חדש, בו חילקו את שכר הבסיס שלי לשני חלקים: 80 מוגדר כ"משכורת", ו-20 מוגדרים כ"תוספת גלובאלית".
כאשר 100 אחוז מוגדרים כ-"משכורת כוללת" אשר ממנה מופרשים לי התנאים הסוציאלים.

בשגרת העבודה שלי אני עובד לפחות כ-12 שעות ביום, כאשר יום העבודה בחוזה העבודה שלי מוגדר ב-9 שעות (משרה מלאה). לא מעטים הם הימים בהם אני עובר את רף ה-12 שעות. (בחודשים מסויימים אני אף עובד כחצי משרה יותר - 300 שעות). אני לא מקבל תשלום על שעות נוספות שכן המעביד הגדיר לי את הרכיב של "תוספת גלובאלית" כרכיב של שעות נוספות.

1. רציתי לדעת האם החלוקה הזו חוקית?
2. המעסיק רוצה לשנות לי את היחס ל-70/30. האם הוא רשאי לעשות זאת או שזה נחשב להרעה בתנאים?
3. באם אני מסרב לחתום על ההסכם החדש, האם אני חשוף לסנקציות משפטיות מצד המעסיק?
29/04/2014 10:26
אין כל סיבה שהמעסיק לא ישלם לך שעות נוספות וכל שינוי בתנאי החוזה דורש הסכמה של העובד. בכל מקרה, הייתי ממליץ לך לפנות על עורך דין על מנת שיעבור על תנאי החוזה שלך לפני שאת המקבל החלטות או נוקט בפעולות כלשהן על דעת עצמך.

בהצלחה!
29/04/2014 11:05
התוספת הגלובלית לשעות נוספות אמורה לשקף את היקף העבודה בשעות נוספות- אם אכן הגעת לכמות של 300 שעות בחודש הרי שהנך זכאי להשלמה בגין שעות נוספות.
כנראה שהמעסיק שלך הבין זאת ומבקש לשנות את היחס ואינך חייב להסכים לשינוי כזה בתלוש השכר, אך הוא מצדו יכול לשקול את המשך העסקתך.
במידה ותרצה לממש את זכויותייך הנך רשאי לפנות טלפונית למשרדנו לטיפול פרטני.

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: RE: שינויים בחלוקת השכר - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ