פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
שאלה בנושא חול המועד - ימי חופש - עורכי דין מובילים עונים לשאלות הגולשים בענייני עבודה...
חול המועד - ימי חופש - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
09/04/2014 22:18
שלום,
אני עובדת כחמישה חודשים במקום עבודה חדש בהיקף של 3/4 משרה , חמישה ימים בשבוע. הודיעו לנו כי אנו נדרשים לצאת לחופש בחול המועד פסח ויורידו לכל עובד 2.76 ימי חופש. לשאלתי כמה ימים יורידו לי כעבדת ב 3/4 משרה השיבו שאותו מספר של ימים. האם נכון להתייחס לעובד בחלקיות משרה כמו שלי כלעובד במשרה מלאה ובמידה ולא מהו מספר הימים אותו צריך להוריד לי? אודה להתייחסות. תודה, יעל
*לציין שימי העבודה הם 16/4 + 17/4 + שני ערבי חג.
10/04/2014 08:35
ראשית כל, מעביד רשאי להחליט על חופשה מרוכזת בבית העסק. בהתאם לסעיף 9 לחוק החופשה השנתית, אם החופשה בת שבעה ימים או יותר, יהיה על המעביד להודיע על תאריך תחילת החופשה לפחות שבועיים מראש. הדבר אינו מחייב כאשר מדובר בחופשה קצרה משבעה ימים, אולם ראוי להתחשב בעובדים ולתת להם הודעה על חופשה מראש, גם אם זו בת פחות משבוע.
המעביד רשאי לנכות ימי חופשה צבורים למי שיש כאלה אולם בהתאם לקבוע בפסיקה אינו רשאי לנכות ימי חופשה עתידיים ממי שלא עומדים לרשותו ימי חופשה צבורים. לפיכך אם ירצה המעביד להוציא לחופשה מרוכזת יהיה עליו "לספוג" את השכר עבור ימי החופשה של העובדים שלא עומדים לרשותם ימי חופשה צבורים ולהוציאם לחופשה בתשלום. הוצאה לחופשה כפויה ללא שכר תיחשב השעיה אסורה. לא ניתן להעמיד עובד ביתרת חופשה שלילית עקב חופשה שנכפתה עליו.

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: חול המועד - ימי חופש - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ