שלום רב.
הוטעתי והוצג לי מצג שווא, אימו ולחצו עלי לחתם על הסכם
אישי מקפיח ובו התחיבות
המעסיק לממן לי
פנסיה מוקדמת ממקורות החברה ואם אסרב אפוטר וכי נכונות החברה הינה מתוך רחמים וחסדים ולפנים משורת הדין.
בשל היותי אדם עיור מבוגר עם
וותק של למעלה מ 35 שנה. החברה אמרה לי: שהוועד נתן הסכמתו לפיטורי 17
עובדים ואני אחד מהם ואין להם שום מחויבות לשום הסכם כל שהוא ולא לשום פנסיה כל שהיא, וכי תפקידי התייתר.
כל מאמצאי להמשיך ואפילו כמנקה שרוטים נכשלו.עבודתי הופסקה ושולחתי ללא אגורה לאחר שנכנעתי לאיומי הפיטורים וחתמתי על ההסכם האישי.
ביטוח לאומי שילם לי
אבטלה וכעבור זמן מה דרש להחזיר את הכספים בטענה שאני פנסיונר ולא מפוטר, החזרתי ופניתי למעסיק לקבל
זכויות של פורש לפנסיה על פי ההסכמים הקיבוצים החלים, המעסיק טען וכתב לביטוח לאומי שאני מפוטר ולא פנסיונר ואמר שאת כספי הפיטורים החברה העבירה למטחים שתחזירם לי בתשלומים במשך 11 שנים.
למעלה מ4 שנים נמכה ההתכתבות בניהם ועם עורכי דין מתנדבים מטעמי בלי שינוי גרסאות. בחלוף כ 4 שנים התקימה בביתי פגישה עם הסמנכ"ל למשאבי אנוש של החברה ועם יו"ר הוועד שלי ובה חזרו שניהם וטענו: "אין שום הסכם ולא התחיבות לשום פנסיה כול שהיא למר טיירי, השיחה הוקלטה ותומללה.רצה הקדוש בר וך הוא וסמוך לפגישה נתגלו שני הסכמים ק יבוציים שנחתמו למעלה מחודש לפני שהוחתמתי על ההסכם האישי שקיפח אותי וגם לא כובד שכן החברה העבירה את כספי הפיצוים שלי למבטחים במקום התחייבותה לממן לי פנסיה מוקדמת ממקורותיה וזה בלי רשותי ובלי סמכות.
את דבר קיומם של ההסכמים הקיבוציים הסתירו ולא גילו לי את קיומם למרות שהייתי חבר וועד. גם בההסתדרות טענו פעמים אין ספור: "אין לנו הסכמים בנדון. מס' ההסכם 20000478 המחייב במפורש להוציא 2 מקרב העובדים לפנסיה מוקדמת ואני אחד מהם, והסכם
קיבוצי שני מס' 20000479 מחייב להמשיך ולקיים את כל ההסכמים והתנאים וזכויות והנוהגים החלים שלא בוטלו.
מיד עם גילוי מעשה ההטעיה נגדי הגשתי תביעה לבית הדין האזורי חיפה והגשתי גם: את ההסכמים הקיבוציים חוות דעת משפטית של רואה חשבון מומחה וכן 3 דוגמאות של חברי שפרשו וקיבלו מענקי
פרישה. בהגנת החברה הודו כי לא פעלו כמתחייב מההסקמים הקיבוצים ולא גם מההסכם האישי וכן שלא ידעו אותי על קיום ההסכמים דלעיל והודו בתצהירים ובחקירה.
כל האמור לעיל מגובה במסמכים רשמיים של החברה ופסק דין מנומק ומפנה של כבוד בית הדין קמא. על כמה טעויות של ה קמא ערערתי לארצי. לצערי בא כוחי הגיע דקות ספורות לפני הדיון בארצי והודיע לי חד משמעית: "איני יכול לייצג אותך איש זה במקומי, בלי הסבר למה נכנסנו לדיון, על שתיקתו המתמשכת של הזר שאלתיו: "מתי אדוני ראה את התיק שלי ? והשיב לפרוטוקול "אתמול". למצער מאוד בית הדין הארצי המשיך בדיון צלי להתיחס למצבי הנחות שנכפה עלי מבלי לדעת מה ביכולתי לעשות?.
לחצו עלי לקבל פשרה ולא החלופה חמורה יותר!! יצאנו להפסקה ובה הפחידו אותי מלווי שאם לא אסכים יוטלו עלי הוצאות שלא אוכל לעמוד בהם. מבוהל ומבולבל חזרתי לדיון וגמגמתי מסכים. הפשרה: ביטול פסק דין של ה קמא, לשלם למעביד המטעה והמפר הסכמים, וכן שחל עלי שיהוי ועצם חתימתי על הסכם אישי מחייבת אותי למרות האופן שעליו חתמתי בניגוד לחוק החוזים. ולא הוזכרה מחויבות המעביד להסכם האישי. אין שום תמיכה בחומר העובדות והראיות שיתמכו בדעת בית הדין הארצי וגם לא בחוק החוזים... בהדין והצדק שיעשה שיקול דעת חוזר לתקן הטעות שגורמת לי ולמשפחתי הרס החיים והבריאות ולדכאון מסוכן.