פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 998
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (377) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 377 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

סבטה
18/05/2014 09:09
שלום לך, עבדתי אצל קבלן א' שפשט רגל, את פיצויי הפיטורים קיבלתי מביטוח לאומי אחרי התערבות ועזרת ההסתדרות. קבלן ב' החל להעסיק אותי באותו מקום עבודה - אבל נהג לשלם חופשה והבראה בלי לשמור על הותק הקודם (החל מותק 0 במקום ותק של 8 שנים שעבדתי באותו מקום).

הטענה שלו כיום, אחרי שפניתי אליו בתום העבודה גם אצלו (כי לא רצה לשלם לפי ההסכם הקיבוצי החדש והעדיף לפטר את כולם...), היא ש"לא ידוע לו על ותק קודם".

ברור לי שהוא ידע על הותק בעת קליטתי יחד עם עובדים נוספים שעבדו אצל קבלן א', אך האם העובדה שקיבלתי פיצויי םיטורים מקבלן א' מצדיקה את איפוס הותק??? תודה מראש
עו"ד אריק שלו
18/05/2014 09:17
שלום,

אנא פני לייצוג משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
אני
18/05/2014 09:08
עבדתי בתור עוזרת בית אצל משפחה. פוטרתי לאחר עשרה וחצי חודשים. רציתי לדעת מה הדין במקרה הנ״ל בנוגע לפיצויים, פנסיה, הודעה מוקדמת ושאר עניינים, וכן למי עליי לפנות כדי לתבוע את זכויותיי במידה והן אכן קימות.

תודה!
עו"ד אריק שלו
18/05/2014 09:13
שלום,
על המעסיק לתת לך מכתב לשחרור כספי הפניסה, פדיון ימי חופשה וימי הודעה מוקדמת. לבירור מעמיק יותר באפשרותך ליצור קשר עם משרדנו.
מזל
15/05/2014 07:37
שלום,
כאשר עובד שבזמן עבודתו ממלא סקר עם הלקוח כחלק
מעבודתו, האם זכאי לתגמול סקר?

פקידת קבלת קהל, שבמסגרת עבודתה נאלצת לשאול שאלות את הלקוח לשם קבלתו נשאל שאלות סקר, מצב משפחתי, ילדים, טלפון, מגורים, מה עבר ועוד.... חלק מהשאלות הן למתן הקבלה, וחלק הם ממש לבדיקות סקר, עובר לסטטיסטיקה למקום אחר.
האם יש תגמול עבור אותם בדיקות סקר?
תודה
עו"ד אריק שלו
18/05/2014 08:37
שלום,

הדבר תלוי בסיכום המוקדם אליו הדעת עם מקום העבודה.
אנונימית
16/05/2014 15:35
אני עובדת ב100% משרה עבור משרד ממשלתי כלשהו (את השכר אני מקבלת בתלוש מעמותה- אנני עובדת מדינה) למשרד הזה יש בעיה להעביר את התקציב עבור שכרי דרך העמותה והם רוצים לפצל את משרתי לשתי חצאי משרות כך שאקבל חצי משרה אחת מהעמותה וחצי משרה אחרת אקבל מחברה עסקית שהמשרד הממשלתי עובד איתה. כתוצאה מכך לדעתי יפגעו לי הקרן פנסיה, קרן השתלמות, הפיצויים, ועוד. החברה המסחרית גם לא מוכנה להכיר בוותק שלי (6 שנים). האם זה חוקי? מה אפשר לעשות?
עו"ד אריק שלו
18/05/2014 08:33
שלום,

לכאורה הדבר אינו תקין, ואם ייפגעו זכויותייך הסוציאליות תוכלי להתפטר בדין מפוטר.
אריק שליו
18/05/2014 08:26
עבדתי במשך שבוע אצל מעסיק, שלא החתים אותי על טופס 101 ולא על חוזה עבודה, כרגע הוא לא מוכן לשלם משכורת ולא עונה לטלפונים,
מה אני יכול לעשות כדי לקבל את המשכורת
עורך דין ארז כהן
18/05/2014 08:29
תכתוב למעסיק מכתב דרישה ואם אין ברירה תפנה לבית הדין לעבודה.
יונית
17/05/2014 22:45
שלום רב,
אני מועסקת מס' שנים באותה חברה ומעולם לא חתמתי על חוזה מסודר
(היה זכרון דברים במייל והיו אח"כ שינויים שבוצעו הן במייל והן בע"פ)
כעת ברצונם להחתים אותי על חוזה ואחרי בירורים נראה כי הוא מרע את מעמדי.
האם החברה יכולה להפעיל נגדי סנקציות במידה ואסרב לחתום על החוזה כמות שהוא? האם ניתן לפטר אותי בגין סיבה זו? האם במקרה של פיטורין אהיה זכאית לפיצויים?

תודה מראש!
עורך דין ארז כהן
18/05/2014 08:29
במקרה של פיטורים או הרעה בתנאים לאור אי הסכמה לחתום על חוזה תהיי זכאית לפיצויי פיטורים.
דסה
17/05/2014 20:53
ואיך מחשבים דמי פיצויים
עורך דין ארז כהן
18/05/2014 08:26
אין זכאות לפיצויים במקרה של התפטרות אלא במקרים החריגים המנויים בחוק.
ליאור
16/05/2014 20:37
הבת שלי בת 17.5 עובדת בגלידריה, המעביד שלה לקח לה 200 שח על בגדי עבודה-2 חולצות, 2 סינרים ותג שמי, האם חוקי???
עו"ד מיכה דוד
17/05/2014 18:59
שלום רב,
משאלת לא ברור האם "לקח לה" הכוונה לניכה לה מהשכר או האם ביקש ממנה ערבון עבור בגדי העבודה?
כך או אחרת - מדי עבודה אמורים להיות מסופקים ע"י המעסיק ואין לגבות תשלום בעבורם מהעובד, אלא בהסכמה מראש שניתנה בכתב מאת העובד.
בהצלחה,
עו"ד מיכה דוד
דימה
16/05/2014 15:02
שלום.
אישתי חולה מזה כמה ימים במחלה מדבקת וקיבלה אישור וימי מחלה. היא עובד בבית חולים במחלקת תינוקיה. כאשר היא התקשרה לעבודתה להודיה על מחלה נומר לה שהיא חייבת להגיע למשמרת.
הוסבר לה שאין מי שיחלף אותה. למרות שזה לא נכון.
האם יש איזו הגנה חוקית לנושה זה? מזכיר שמדובר במחלקה שעובדת עם תינוקות שרק נולדו.
עו"ד מיכה דוד
17/05/2014 18:58
שלום רב,
שעה שאשתך אוחזת באישור מחלה שכזה - חזקה ליע שהיא אכן חולה, קל וחומר במחלה מדבקת, ולכן - עליה להשאר בבית בהתאם לחופשת המחלה שניתנה לה.
אני ממליץ בחום שתשלחו את אישור המחלה בפקס עם אישור קבלה.
בהצלחה,
עו"ד מיכה דוד
אלכס
17/05/2014 15:49
בתלושי השכר של מקום העבודה הקודם שלי,לא מצויינים ימי המחלה הצבורים לזכותי. כמו כן,על רוב ימי המחלה שבגינם הגשתי תעודות מחלה לא קיבלתי תשלום. האם אני יכול לתבוע את המעסיק על כל תלוש שנתוני ימי המחלה לא מופיעים בו? הבנתי שהפיצוי הוא 5,000 ₪ לכל תלוש שאינו מכיל את כל הנתונים שהחוק קבע שהתלוש אמור להכיל.
עו"ד מיכה דוד
17/05/2014 18:57
שלום רב,
באופן עקרוני - עומדת לך הזכות לתבוע.
הלכה למעשה - הסיכוי שתקבל פיצוי בסך 5,000 ש"ח לכל תלוש שכזה הוא קלוש.
ממליץ לך בחום לפעול לתיקון תלושי השכר ולפעול לקבל תשלום בגין ימי המחלה בהם לא עבדת ולא קיבלת תלשום בגינם.
בהצלחה,
עו"ד מיכה דוד
עוולה
17/05/2014 15:35
לא מצאתי תקדים ואני חושבת שהמקרה שלי תקדים האם יש עם מי לדבר, קשה לי להסביר את המקרה בכתב
עו"ד מיכה דוד
17/05/2014 18:57
שלום רב,
כדאי שתפני לעו"ד המתמחה בדיני עבודה שיבחן את המקרה התקדימי שלך וייעץ לך.
בהצלחה,
עו"ד מיכה דוד
יפה חיות
17/05/2014 14:17
עבדתי כמשק בית משך שנה בדיוק יום אחד פעם בשבועיים בתשלום של 250 ש״ח ליום פלוס 25 ש״ח נסיעות , סיימנו לעבוד ביחד ואני רוצה לדעת מה מגיע לי וכמה מאוד אשמח אם תעזרו לי , דחוף מאוד
עו"ד מיכה דוד
17/05/2014 18:56
שלום רב,
היות ולא נקבת בהיקף המשרה שבו עבדת אלא רק בתעריך היומי שקיבלת, קשה לגזור את הזכויות המגיעות לך.
עם זאת, בסיום שנת עבודה ראשונה מגיעים לך פדיון ימי החופשה, דמי ההבראה, דמי חגים (שאפשר וחלו בימי עבודתך), הפרשה לפנסיה ולבחון את שאלת פיצויי הפיטורים.
בהצלחה,
עו"ד מיכה דוד
אורי
16/05/2014 22:40
דחוףףף האם מותר למעסיק להוציא אותי בכוח לימי החופשה המגיעים לי בגלל ירידה במכירות יש לי 14 ימי חופשה ובנוסף אני יודעת שהוא רוצה לפטר אותי לפני הוא ניסה לגרום לי להתפטר
עו"ד מיכה דוד
17/05/2014 18:56
שלום רב,
חוק חופשה שנתית קובע כי החופשה, ככלל, תהא רציפה, אך מותר לחלקה בהסכמה משותפת.
הפרורגטיבה של המעסקי מאפשרת לו לקבוע את מועד החופשה.
בהצלחה,
עו"ד מיכה דוד
יצחק
16/05/2014 11:54
עברו 10 ימים מהשימוע ואין שום תשובה מהמעסיק השאלה היא מה הסדר הנכון האם לפנות אליו או להמתין
והאם לאחר מכתב הפיטורין מגיע לי עוד חודש ימים של מיום קבלת המכתב נ. ב אני עובד 4 שנים במקום העבודה
עו"ד אריק שלו
16/05/2014 12:28
זמו סביר לאחר השימוע על המעסיק להודיע בדבר המשך העסקה של העובד.
בכל אופן, במידה המעסיק יחליט לפטר אותך עליו ליתן הודעה מוקדמת של חודש ימים.
ברי
16/05/2014 09:34
בוקר טוב, אני סטודנטית המסיימת השנה את לימודיה. במהלך ארבע השנים האחרונות עבדתי במה שמכונה "עבודה זמנית"-בחנות, במקביל ללימודי תואר ראשון. באוגוסט אתפטר ואתחיל לעבוד בעבודה שקשורה לתואר אותו למדתי. האם מגיעים לי פיצויים?
עו"ד אריק שלו
16/05/2014 11:00
כעיקרון אין זכאות לפיצויי פיטורים בעת התפטרות מרצון.
בכל אופו, הנך זכאית לקבל מכתב שחרור מהמעסיק בכדי למשוך את הכספים שהופרשו לקופת גמל.
רוית
16/05/2014 08:25
בוקר טוב , לפני כשמה בוצעה לי שיחת שימוע , לפני שהחזירו לי תשובה הודעתי שאני בהריון .
עקב כך הם החתימו אותי על סיום עבודה בהסכם דו צדדי .
כעת סיימתי את חופשת הלידה , איזה מכתב המעסיק נותן לי על מנת שאוכל לחתום אבטלה , פיטורים , או שהם ידרשו ממני לכתוב מכתב היתפטרות . אין לכך סעיף בהסכם .xיש לציין שאני בעלת ותק של שמונה שנים בארגון גדול מאוד . סיום עבודה הגיע עקב שינוי ארגוני
תודה
עו"ד אריק שלו
16/05/2014 10:58
אינך מחויבת לכתוב מכתב התפטרות.
חובה על המעסיק להחזיר אותך לאותו מקום ולאותה משרה וחל עליו איסור לפטר אותך במשך 60 יום מחזרתך מחופשת לידה.
הנך זכאית להתפטר במשך 9 חודשים, מלידה לצורך טיפול בילד/ה תוך זכאות לפיצויי פיטורים.
כעקרון הזכאות לדמי אבטלה היא לאחר 90 יום.
משרדנו עומד לרשותך במידת הצורך.
תמי
15/05/2014 22:27
שלום ,
אני עובדת קופת חולים בחוזה אישי .ב 50% אחוז משרה.
המנהלת שלי דרשה מימני לעבוד רק משמרות ערב, בגלל איחורים. לאחרונה ביקשתי מימנה לחזור לעבוד במשמרת בוקר בגלל צרכים אישיים של לימודים והכנסה נוספת, אך היא סרבה . לחלופין בקשתי ממנה לעלות את הקף המשרה ,אך גם לזה היא סרבה.
האם הדבר נחשב להרעת תנאי עבודה??
בחוזה אישי לא מצויינים משמרות עבודה. המשמרות מתעדכנות בכל פעם שיש שינוי , ואני מקבלת העתק .
לא אוכל להמשיך לעבוד במשמרות הללו ,כי הדבר מונע מימני לקבל משרות נוספות להשלמת הכנסתי.
מה עלי לעשות ?
תודה!
עו"ד אריק שלו
16/05/2014 10:53
החוק דורש פגיעה משמעותית ומוחשית בתנאי העבודה של העובד בכדי להתפטר בדין מפוטר עקב הרעת תנאים.
ניתן לפנות למשרדנו לצורך בירור מעמיק יותר של הנסיבות והכוונה בהתאם.
מיטל
15/05/2014 19:08
שלום רב, הנני סייעת בגן פרטי.ברצוני לשאול מספר שאלות,שמתי לב שבתלושי השכר שלי בארבעה החודשים הראשונים ,התחלתי לעבוד במאי, לא צויינו ימי מחלה וגם לא ימי חופשה,כלומר,רשום שם 0. בתלוש של חודש אוגוסט (בו יש חופשה כי הגן סגור למשך שבועיים לערך)הופיע לי ימי חופשה במינוס 9 והחל מתלוש של חודש ספטמבר החלו להירשם ימי מחלה.בנוסף ,שעות העבודה אינן תואמות את שעות העבודה בפועל. השכר תקין,כפי שסוכם מראש שכר גלובאלי של XXXXX עבור חמישה ימי עבודה ויום חופשי אחד באמצע שבוע.אני מחתימה נוכחות מדי יום ,ובמידה ואני מחסירה או יוצאת מוקדם מקזזים לי מהמשכורת.האם הנושא תקין?האם ניתן לערבב בן ימי החופשה שבתלוש לבין הימים שהגן סגור בשל חופשות ובעצם מלכתחילה לא לציין ימי חופשה בתלוש? בנוסף לכך לא הופרשו לי כספי פנסיה כבר מזה שנה שאני עובדת במקום והיתה לי קרן פנסיה לפני כן במקום העבודה הקודם .מה לעשות?תודה
עו''ד אריק שלו
16/05/2014 10:49
ניכר כי צבירה של ימי מחלה ושל ימי חופשה אינה כדין.
כמו כן, אסור למעסיק להכניס את העובד ליתרת ימי חופשה שליליים.
חובה על המעסיק להפריש לפנסיה החל משנת 2008.
אורון
15/05/2014 16:16
היי

קראתי באתר הנפלא שלכם על הזכות של עובד להתפטר בגלל מעבר מקום מגורים למקום מרוחק. לי יש מצב הפוך. אני עובד כרגע באזור התעשיה של לוד בחברה כלשהי ובעל ותק של 6 וחצי שנים. אני גר ברחובות.

החברה מעתיקה את מקום עיסוקה מאזור התעשיה של לוד לאזור התעשיה עמק חפר, שם החברה קנתה מבנה משרדים. רציתי לדעת מה אומר החוק לגבי התפטרות שלי במצב כזה, כי איני רואה את עצמי נוסי מדי יום מרחובות לאזור התעשיה של עמק חפר הלוך וחזור.

האם אני יכול להתפטר ולקבל פיצויי פיטורים במצב כזה?
עורך דין ארז כהן
15/05/2014 16:20
לאור המרחק הרב בהעתק מקום העבודה, הנך זכאי להתפטר בנסיבות אלו כדין מפוטר תוך זכאות לפיצויי פיטורים.
משרדנו עומד לרשותך במידת הצורך.
מיכל
15/05/2014 17:40
אתה יכול לחפש במאגר משפטי את פסקי הדין הבאים שעוסקים בדיוק במקרים דומים לשלך. משרדי החברה המעסיקה מתרחקים - לעובד יש זכות להתפטר לאור הרעת תנאי עבודה מוחשית - בבקשה:

תעא (ת"א) 1531-09 מירי גוטפריד נ' חברת אלחנית נכסים בע"מ

דמ (ת"א) 9473/05 קולטטש עוזר נ' ווינר.קום ישראל (1999) בע"מ

דמ (ת"א) 360017/99 פייבוסוביץ לובוב נ' חברת אי.אס.אס. אשמרת בע"מ
שרון
15/05/2014 16:46
שלום,
לפני מספר שבועות הודעתי למעסיקי על מחלה, באותו יום הייתי אמורה לשהות במלון על חשבון העבודה בין המשמרות. עם קבלת תלוש המשכורת התברר לי כי ניכו משכרי את עלות המלון כיוון שלא דאגתי לבטל את ההזמנה בנוסף להודעה למעביד. כיוון שהמעביד הוא זה שמזמין את החדרים ועומד בקשר עם המלון נראה לי לא חוקי לחייב אותי לבטל את ההזמנה. האם מותר למעביד לנכות משכרי את עלות המלון?
תודה מראש, שרון
עורך דין ארז כהן
15/05/2014 16:57
מדובר בניכוי שלא כדין.
שרון
15/05/2014 17:05
תודה רבה על התשובה.

שאלה נוספת- בתלוש המשכורת מצוין הניכוי כ"שונות", האם עליי להתעקש על שינוי או הבהרה של מהות הניכוי? האם יש בכך חשיבות לתביעה עתידית? בנוסף, בהתעמתות עם המנהל הוא התעקש שמדובר בניכוי חוקי, האם יש צעד שביכולתי לנקוט שאיננו תביעה בבית דין לעבודה?

המון תודה והמשך יום מצוין
יאיר
15/05/2014 17:00
פיטרו אותי לפני שנה אחרי תאונת עבודה ויש לי מכתב פיטורים, וכשרציתי היום למשוך את הכסף שיש לי בפנסיה שזה בערך 80 אלף שקל הקופה התנגדה בטענה שקיבלתי חצי שנה קצבת נכות מהקופה.
האם זה נכון? בגלל שקיבלתי כמה אלפיי שקלים גמלה עכשיו אני לא יכול לגעת בקופה עד גיל 65?
ס.כ
15/05/2014 16:07
אני עובדת במשרד 11 חודשים. לפני חודש בערך הבוס שלי שלח לי הודעה לפלאפון שהוא רוצה לדבר איתי על תנאי העסקתי במשרד.

כלומר לא פיטורין אבל רוצה לשנות לי את התנאים כי הוא נכנס למצב כלכלי קשה. יום למחרת נכנסתי למשרדו והדבר הראשון שבישרתי לו הוא שאני בהריון. לאחר מכן בשיחה הוא אמר לי שהמצב הכלכלי שלו בכי רע, והוא רוצה שנעבוד במתכונת שונה (פחות שכר נטו). אמרתי לו שאני אחשוב על זה, אבל הראיתי לו שאני לא מוכנה.

עד היום ולאחר כחודש ימים לא סגרנו בינינו את התנאים החדשים, ולפיכך מבחינתי אני ממשיכה במתכונת הרגילה. בנוסף במשך כל השנה הזאת, הבוס שלי אינו מפריש לי תשלומי פנסיה, אלא רק מנכה לי אותם מתלושי השכר. בנוסף, כמה וכמה פעמים הוא איחר לי בתשלום המשכורת מעבר לעשירי לחודש.

דוגמא: היום ה- 15.05.14 ועדיין לא קיבלתי משכורת של חודש אפריל.

כיצד עליי לפעול? האם אני יכולה להתפטר וזה ייחשב שהוא פיטר אותי מאחר ולא שילם לי פנסיה ומשכורות בזמן? האם זה ייחשב גם כפיטורין במהלך הריון ואזי אהיה זכאית לפיצויים של עובדת בהריון?
עורך דין ארז כהן
15/05/2014 16:17
אסור לפטר אותך או לפגוע לך בתנאים בתקופת ההיריון ללא היתר ממשרד התמ"ת.
אם תתפטרי בשל הנסיבות, תהיי זכאית לפיצויי פיטורים בלבד, וזאת בלבד שעבדת מעל שנה של עבודה ונתת התראה למעסיק לפני התפטרותך.
איוון
15/05/2014 14:19
שלום רב,

אני פונה אליכם בנושא המשכורת, הפסקת עבודה ושעות נוספות.

אני עובד במפעל מזון בכ״ס כי 4 חודשים, 3 חודשים האחרונים שילמו לי על פי החוזה 8.5 שעות רגילות כל יום ואחר כך שעות נוספות, אך בחודש האחרון שילמו לי לפי 9 שעות רגילות בהסבר כי הכניסו את הפסקת צהריים והורידו אותה משעות נוספות.

השאלה אם זה לפי חוקי העבודה? ואם כן האם זה הופך את יום עבודה שלי ל-9 שעות לכן אני חייב לעבוד רק 5 ימי עבודה בשבוע (על פי החוק אם יום עבודה 8 שעות אני מחויב לעבוד 6 ואם 9 או רק 5 ימים) כמו כן אני תמיד עובר 15 שעות נוספות בשבוע והמעסיק מחייב אותי לעבוד.

איך אני יכול לטפל בזה?
עורך דין ארז כהן
15/05/2014 15:11
הפסקה היא אכן על חשבון העובד אלא אם כן נוכחותך הכרחית למקום העבודה.
לעובד 5 ימים בשבוע יש לשלם גמול שעות נוספות לאחר 9 שעות עבודה ליום ולאחר 43 שעות עבודה שבועיות.
אנונימי
15/05/2014 12:39
אני לפני חתימה על חוזה עבודה בעבודה חדשה בתחום ביוטק
מייעוץ שקיבלתי נאמר לי שיש מספר סעיפים הסותרים את חוקי העבודה הקיימים. מה שכר הטרחה הנהוג לכתיבת הערות ע״י עורך דין מומחה בתחום
עו"ד אריק שלו
15/05/2014 12:51
הסעיפים בחוזה העבודה שעומדים בניגוד לחוקי המגן בטלים ואין להם תוקף משפטי.
אנונימי
15/05/2014 13:08
אולם, שופט בבית דין לדיני עבודה יכול לטעון שהנני אדם משכיל ולא יכול להיות שלא הבנתי את משמעות סעיפים אלו במעמד החתימה וזאת למרות היותם מנוגדים לקבוע בחוק ועל כן הם מחייבים אותי
עו"ד אריק שלו
15/05/2014 14:42
חוקי עבודה מקנים זכויות קוגנטיות - זכויות שהעובד אינו יכול לוותר עליהן.
בל
15/05/2014 13:56
שלום רב,
אני עובדת כ 4 שנים במקום העבודה. נמצאת בחופשת לידה החל מ 03/2014. הודעתי למקום עבודתי שאני חוזרת כעבור חצי שנה, כלומר ב09/2014.
אני כרגע מתלבטת אם לחזור או לא. טרם חתמתי על חוזה חדש עם מקום עבודתי.
האם אני יכולה לשנות את דעתי בתום 3 החודשים הראשונים ולהודיע שאני לא חוזרת? האם עדיין ישלמו לי דמי התפטרות?
תודה
עו"ד אריק שלו
15/05/2014 14:23
על-פי סעיף 7 לחוק פיצויי פיטורים, עובדת שהתפטרה תוך 9 חודשים מיום הלידה על-מנת לטפל בילדה, זכאית לקבל פיצויי פיטורים.
יוליה
14/05/2014 15:36
האם בתלוש משכורת סטנדרטי אין שורה כזאת שצריך להופיע יתרה של ימי מחלה?
עו"ד אריק שלו
14/05/2014 16:20
שלום,

אכן בתלוש משכורת סטנדרטי אמור להיות יתרה של ימי מחלה.
יוליה
15/05/2014 10:53
אין את הסעיף הזה מה אני יכולה לעשות עכשיו בנידון?אני עובדת שם כבר 3 שנים וכשניגשתי לאחראי על המשכורות הוא אמר לי שזה תלוש סטנדרטי!
עו"ד אריק שלו
15/05/2014 13:46
ניתן מענה.
יוליה
14/05/2014 18:57
אין את הסעיף הזה מה אני יכולה לעשות עכשיו בנידון?אני עובדת שם כבר 3 שנים וכשניגשתי לאחראי על המשכורות הוא אמר לי שזה תלוש סטנדרטי!
עו''ד אריק שלו
15/05/2014 13:45
יש לפנות לחשב שכר/רואה חשבון של המעסיק ולבדוק בדבר יתרת ימי מחלה.
אלירז
15/05/2014 13:06
עבדתי במקום עבודה במשך שנתיים וחצי ומעולם לא קיבלתי שום דבר כתוב אודות מישרתי. שכר, אחוזי משרה, שעות וכו'. פוטרתי ממקום העבודה לפני מס' חודשים, שאלתי היא: האם אפשר לתבוע את מקום העבודה על כך שלא נתנו לי חוזה? רטרואקטיבית- כלומר כשכבר איני עובדת שם. (מאחר והיתה הבטחה על שכר שניתנה בע''פ ולא התקיימה ואני רואה שיש לכך השפעה משמעותית על הפיצויים והדבר חורה לי.) תודה רבה
עורך דין ארז כהן
15/05/2014 13:31
הנך זכאי להודעה לעובד 30 יום מתחילת עבודתך.
לא מומלץ לתבוע בגין עילה זו בלבד, אך ניתן לפנות למשרדנו לייעוץ פרטני לבדוק אם יתר זכויותייך שולמו במלואן.
עמרם
15/05/2014 13:08
אני נמצא במקום עבודה שהוותק שלי בו הוא 7 שנים במשך 6 וחצי שנים ניהלתי מחסן ועכשיו אני סוכן מכירות שטח.

מתחילת יומי הראשון כעובד בחברה זו הובטחו לי השמיים והארץ.

נתתי מעצמי מעל ומעבר כשהובטח לי (בעל פה) שהמשכורת תגדל והתנאים ישתפרו.

(העסק מתבסס על שירות לקוחות).

לדוגמא: בעסק זה אנחנו עובדים מ 8:00 עד 17:00 לכן בימי שישי אנחנו בחופש.

שהבוס יוצא לחופש סוף שבוע (חמישי שישי שבת) ואין מי שיחליף אותו מכיוון שהוא בוטח בי ויודע שיש לו על מי לסמוך מבחינת נאמנות ורצינות אני זה שמחליף אותו.

במקרים מסויימים יש מצבים שלקוחות עושים הזמנות בימי שישי אז הוא דורש שאני אתן את השירות הזה כמובן ללא תשלום.

בתחילת העבודה שלי עשיתי את זה מתוך התלהבות ורצון לעזור ושמתי לב שהוא מתחיל לנצל אותי אז דרשתי תשלום וכשדרשתי תשלום התחילו ההצקות מצידו כמו למשל לזלזל בכל בקשה שלי לא להתייחס אלי ברצינות פשוט להתעלם הרגשתי שהוא כועס עלי...

כמו כן אני עובד שעות נוספות ללא תשלום נוסף למרות שדיברתי איתו על זה הוא מצידו ענה שאם ברצוני להתפטר אני יכול ושאין מה לעשות.

בנוסף לפני חצי שנה הפכתי להיות סוכן מכירות שטח שעות העבודה גדלו מעבר ל8 שעות של שאר העובדים השכר נשאר אותו שכר זעום ללא אחוזים והוא מצידו עוד רוצה להוריד לי את השער ב1500 ש"ח ומשם לתת לי אחוזים.

ברצוני לומר שאני נוחל הצלחה בתחום המכירות כשאני מכניס לקוחות חדשים על בסיס שבועי.

כמו כן ישנו סוכן שהוא קרוב משפחתו של בעל העסק שכבר קיבל משכורת טובה יותר ממני רכב חדש ותנאים הרבה יותר טובים משלי.

איך אני אמור לנהוג?
והאם יש עילה לתביעה?

בתודה מראש
עמרם
נ.ב
סליחה על המכתב הארוך
עורך דין ארז כהן
15/05/2014 13:30
הנך זכאי לקבל גמול שעות נוספות עבור עבודתך.
ניתן לפנות לייעוץ פרטני למשרדנו לבחינת המקרה לעומק והערכת כדאיות התביעה.
צור קשר טלפוני עם משרדנו.
יאיר גר
15/05/2014 09:01
בעת הלנת שכר - הצמדה - לפי מדד מחירים לצריכן החל מאיזה חודש?
ריבית? של 4%?
עו"ד אריק שלו
15/05/2014 09:15
גובה הפיצוי הינו 5% מהשכר לשבוע הראשון של ההלנה, ו- 10% מהשכר בשבועות שלאחר מכן, או בתוספת הצמדה וריבית של 20% - לפי הגבוה מבין השניים.
יאיר
15/05/2014 09:00
בעת הלנת שכר - הצמדה - לפי מדד מחירים לצריכן החל מאיזה חודש?
ריבית? של 4%?
עו"ד אריק שלו
15/05/2014 09:14
גובה הפיצוי הינו 5% מהשכר לשבוע הראשון של ההלנה, ו- 10% מהשכר בשבועות שלאחר מכן, או בתוספת הצמדה וריבית של 20% - לפי הגבוה מבין השניים.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ