פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 938
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

Anon
21/08/2014 18:14
אני עובדת במשרד ממשלתי והממונה מעליי דרש ממני להחתים לו את הכרטיס כל בוקר כשאני מגיעה למשרד אפילו שהוא מגיע כשעה אחרי, פחדתי שאם לא אעשה כדבריו זה ישפיע על תפקידי ועבודות שאקבל ואולי אפילו אגיע למצב של הנתקלות מצידו ולפיטורין. במשך תקופה של כארבעה חודשים החתמתי את הכרטיס כל פעם שהגעתי למשרד בבוקר ובבוקר אחד נקראתי למשרדו של הבוס הגדול וידעו אותי שכבר תקופה הם עוקבים אחרי המעשה ושישלח לי מכתב עם זימון לבית משפט על העבירה. אני מודעת לכך שמה שעשיתי לא היה בסדר אבל זה נעשה מתוך פחד לאבד את מקום העבודה מה גם שלא היה אינטרס אישי או כספים שהועברו אליי ובמילים אחרות לא עשיתי את זה על מנת להרוויח כסף אלא מתוך פחד...השאלה היא האם זה משהו שמתחשבים בו או שעצם העברה לא משנה את סיבות המעשה והאם אני צריכה להצטייד בעורך דין? תודה מראש, אנונימית
עורך דין
24/08/2014 17:30
שלום אנונימית

אני ממליץ לך בחום לפנות לקבלת יעוץ משפטי באמצעות עורך דין הבקיא בדיני עבודה, בטרם יחלוף זמן ובטרם מתן תגיבה כלשהי למעסיקך. הנושא צריך להיות מטופל בכובד ראש.
שרה גרוס
21/08/2014 16:31
היי שמי שרה גרוס,
וגייסתי בצו 8 ב11/7 עד ה6/8 למבצע צוק איתן,
במהלך תקופת השרות הגעתי לאפטר לביתי שבאילת ונוכחתי לדעת שפוטרתי.
כאשר הגעתי למקום עבודתי נמסר לי מכתב תחת הכותרת ״בירור משמעתי״ מתאריך ה10/7 וכלל לא הייתי נוכחת בבירור הנ״ל ובו מצויין : היה ואינך תגיעי תוך 7 ימים למשרדינו החל מהיום נראה בזאת כהתפטרות מצידך.
ובמהלך ה״7 ימים״ האלה כבר הייתי בצו 8 והודעתי להם טלפונית.
בגלל שזהו לא מכתב פיטורים ׳רגיל׳ שום גוף צבאי אינו מוכן לעזור לי, לא ק. פניות הציבור/ק.העיר/ הועדה של משרד הביטחון וכו׳...
כמו כן גבו מהמשכורת האחרונה שלי 3000 ש״ח ללא ידיעתי על קורס שחוביתי לעשות רק כשהגעתי לעבודה.

אני כבר אובדת עצות ומרגישה שנפלתי בין הכיסאות, עם מישהו יודע לאן לפנות או מה לעשות אני יותר מאשמח לתגובה.
עורך דין
24/08/2014 15:59
שלום שרה

קיים איסור ברור ומפורש במסגרת החוק על פיטורים כפי שתיארת. לפי חוק חיילים משוחררים (החזרה לעבודה) אסור לפטר עובד בגין שירותו במילואים, ללא קשר למספר הימים בשנה, הקריאות להתייצבות לאימונים וכל דבר שקשור בשירות.

אני ממליץ לך לפנות לעורך דין.
אורן
21/08/2014 15:51
בחודש שעבר עבדתי במשך חמישה ימים בדואר ישראל באיזור אשדוד בתור דוור
חתמתי על מסמכים והכל וחלק מן המסמכים היה בדיקת רישום פלילי וכו'
לפני שבדקו הכל כבר אמרו לי להתחיל לעבוד
לאחר חמישה ימי עבודה אמרו לי להפסיק את עבודתי עקב בעיות שצצו ברישום
מה שקרה זה שעדיין לא שילמו לי שכר על חמשת הימים האלה כל פעם אומרים לי שזה בבדיקה וכו'
מה אני יכול לעשות?

תודה
עורך דין
24/08/2014 15:56
אורן שלום

עובד שלא קיבל שכר עבודה רשאי לפנות ולהגיש תביעה לבית הדין לעבודה.
טיפים
אלי
21/08/2014 15:32
שלום אני עובד באולם אירועים. באולם הזה על בעלי ארוע נהוג לתת טיפ כללי לאחר חצי שנה מסתבר לי שבעל האולם לקח את כל הטיפ הכללי אליו לא הביא למלצרים מדובר על בערך 100 ש"ח לארוע.

לדעתי זה סוג של הונאה וקבלת דבר במרמה ולאחר שאמרתי לבעל הארוע באחד הארועים הוא התעצבן ולא הביא טיפ כללי בכלל סימן שהוא לא ידע שזה לא הולך למלצרים ובעל האולם איים לפטר אותי ואמר שככה העסק עובד חשוב לציין שאני לא מקבל נסיעות הלוך. רציתי לדעת איך ואם אפשר לעשות משהו בנדון ותבוע תכסף שמגיע לי על הארועים.
RE: טיפים
עורך דין
24/08/2014 15:54
שלום אלי

בעל האולם מחוייב לשלם לך דמי נסיעות על פי חוק. לגבי תשלום טיפים: הסיכום בין בעל האולם לבין צוות המלצרים הוא הקובע לעניין זה.
צביקה
21/08/2014 16:57
החברה בה עבדתי נמצאת בפשיטת רגל יש בידי אח ורק את מכתב הפיטורים ללא תלוש אחרון וללא שכר של תלוש אחרון
בביטוח הלאומי לצורך דמי ההבטלה נדרש ממני להמציא להם את תלוש השכר האחרון ,אין בידי לעשות זאת מטבע הדברים שהחברה אינה קיימת
מה עלי לעשות?
תודה
עורך דין
24/08/2014 15:32
אתה יכול לתת לביטוח הלאומי את תלוש המשכורת האחרון שנמצא ברשותך ובמקביל לפנות אל הנאמן שמונה לחברה בעת פתיחת הליכי פשיטת רגל ולבקש ממנו להעביר אליך תלוש משכרות אחרון.
חן
22/08/2014 17:17
שלום רב,
בתאריך 13.7 התחלתי את עבודתי במכון עתקות בירושלים ויום חמישי שעבר ב21.8.2014 האחראי על מקום עבודה אמר לי שהבוס שלי רוצה שאני יעזוב מידית את עבודה .אמרתי לו שאם אפשר לחכות עד סוף החודש שאני יכול למצוא עבודה אחרת כי בפתאומיות הוא הודיע לי את זה .אז הוא אמר הבוס הראשי לו יתן לך אבל אני יבדוק איתו .ושאלתי אותו גם מה הסיבה פתאומית הזו הוא אמר שאין הרבה עבודה ושהוא חליט לפטר דווקא אותי מבין שלוש העובדים.
אז אחרי שהוא דיבר איתו במהלך השבוע האחראי שלי אמר לי שהוא מבקש שאני ילך אחרי המשמרת שלי.
ביום הראיון שלי הוא אמר לי נטו את מקבלת אצלנו 5500 במשכורת ואת עובדת מ8:00 עד 17:00 מראשון עד חמישי.
ואחרי שהוא פיטר אותי ביום חמישי אמרתי לו אם הוא ישלם לי את החודש הוא אמר לי רק את הימים שעבדתי עד יום חמישי האם מותר לו לעשות את זה ?
עורך דין
24/08/2014 15:20
שלום חן

הליך הפיטורים מהרגע להרגע, ללא זימון מסודר לקיום שימוע אינו חוקי. מאידך, לאור פרק הזמן הקצר בו הועסקת ספק אם ישנה הצדקה כלכלית לפני האל בית הדין לעבודה בנושא. ולגבי השכר, אם לא עברת חודש מלא המעסיק אמור לשלם לך רק עבור הימים שעבדת.

בהצלחה במציאת עבודה חדשה!
ענת
24/08/2014 10:38
היי שלום, המעסיק שילם לי דמי הבראה בחודש אוגוסט.
אני בחופשת לידה וכחלק מההורדות רשום לי " נטו שלילי ח.קוד" - הורדה של כ1000 ש"ח
מה הכוונה?
חשבת שכר
24/08/2014 15:17
היי ענת

את מוזמנת להעביר את תלוש השכר שלך לבדיקה אצלי או אצל כל חשבת שכר אחרת.
שחר
24/08/2014 12:45
היי אני עובדת במקדונלדס אני בת 17.8 וסיימתי תיכון, יש דרך כלשהי להוציא אישור מיוחד לעבוד אחרי 11 בלילה ? אני ממש אשמח עם תעזרו לי אני פשוט אוהבת כל כך את העבודה ומבאס אותי ללכת ב11 כשאני לא מסיימת לסגור
חשבת שכר
24/08/2014 15:16
היי שחר

בכל מקרה אסור להעסיק אותך יותר מאשר 8 שעות ביום. המעסיק שלך יכול לקבל אישו רמיוחד להעסקתך בין השעות 22:00 ו 06:00 בבוקר.
מירי
24/08/2014 10:08
שלום,
התחלתי לעבוד ביום 10.2.13, נהוג לשלם אצלנו דמי הבראה בחודש אוגוסט (עבור משכורת חודש יולי) ובאותה שנה לא שולם לי.
השנה שולם לי עבור 7.5 ימים. לפי מה שהבנתי מגיע לי יותר מיום וחצי עבור חלק מהשנה הראשונה (בה עבדתי כחצי שנה עד למועד התשלום) האם אני צודקת?

תודה מראש.
ריקי
24/08/2014 09:17
שלום רב,
אני נמצאת חודשיים במקום העבודה ונקעתי את הקקס טום כתוצאה מתאונת עבושה וקיבלתי 6 ימי מחלה. השכר שלי הוא גלובלי.
מי ישלם לי על המחלה? המעסיק או שחייב לתבוע שביטוח לאומי ישלמו?
עורך דין
24/08/2014 09:28
המעסיק ישלם לך לפי חוק דמי מחלה.
מאלי
22/08/2014 22:41
שלום רב.
נתקלתי בעבודה במקרה מאוד מוזר!!המנהלת שלנו רצתה להחתים אותנו על טופס שכל עובדת שלא עושה 2 מעדונים עד סוף החודש היא עוזבת את העבודה!!!!!מדובר בעובדות וותיקות.הטופס נכתב בכתב יד של המנהלת אחרי שסרבנו לחתום ועשו לה בלגן היא אמרה שזה היה בצחוק!!!גם אם באמת היה בצחוק זה לא מקובל לא יפה עוגמת נפש היא מאיימת!!צילמתי הטופס שהיא עשתה..אני בטוחה שהחברה לא יודעת...מה אפשר לעשות עם זה???
עורך דין
24/08/2014 09:27
עדיף להתעלם. אם לא חתמת לטופס אין כל משמעות אמיתי לגביך.
נועה
23/08/2014 12:47
אני עובדת כבר יותר משנה בחנות מסויימת, מה אפשר לעשות במקרה. שהבוס שלי כבר לא נותן לי משמרות למרות שאני כן דולחת לו משמרות בשבוע ובנוסף הוא גם לא מפטר אותי כי הוא לא רוצה לתת לי פיצויים? האם הןא יכול להחזיק את המקל משתי הקצוות?
עו"ד אורנה שמריהו
24/08/2014 09:15
ממש לא!! פני אליו בכתב, ודרשי עבודה או מכתב פיטורים. היה ולא, תתפטרי את כדין מפוטרת.
שני שורצבלט
23/08/2014 14:41
שלום רב -אני עובדת מ1/6/2010 במסעדת בורגוס בנתניה. כיום הנני בת 26 .סטודנטית מזה 3 השנים האחרונות.בשנתיים הראשונות עבדתי כ4 פעמים בממוצע לשבוע.בשנתיים האחרונות כפעם שבוע.משכורתי הינה על פי טיפים שלא ניתנים לי ישירות אלא מרוכזים בקופה מרוכזת ולכן התלושים שמונפקים לי אינם משקפים השתכרות מדויקת. שכר היסוד הינו נמוך סביב 300שח ועיקר השכר נובע מעבודה בשבת ושעו נוספות.(שבת תעריף שונה)שכר נטו ממוצע 800שח. ימי חופש שניצברו הינם 5.האם אני זכאית לדמי פיטורים אם התפטרתי כעת מאחר ואני הולכת לשמש כמורה. האם זכאית לתשלום ימי חופש ומה מקובל ליום חופש.על פי המפורט מה סכום הפיצוי המגיע לי פחות או יותר .הסך הכולל
עו"ד אורנה שמריהו
24/08/2014 09:14
לתשלום פיצויי פיטורים אינך זכאית נוכח העובדה כי התפטרת.

הנך זכאית לפדיון ימי חופשה ושחרור ביטוח המנהלים על שמך, וכן לתשלום דמי הבראה.

יש לבדוק את נושא שעות הנוספות, היות ואם לא עבדת 186 שעות בחודש, ואל עבדת מעל ל - 9 שעות עבודה ביום, אזי, לא עבדת שעות נוספות, אלא שעות עודפות.
סיון
23/08/2014 14:57
אני נמצאת בחודש ה 6 להריון ועובדת בתור מורה במשרד החינוך 10 שנים בתור מחנכת כיתה אני נמצאת כרגע בשמירת הריון ונודע לי שהשנה לא אקבל חינוך כיתה ותפקיד שאותו אני מבצעת 3 שנים ,מכיוון שאני בשמירה ואחזור לבית הספר במחצית השנה , בנוסף קיבלתי העברה יזומה ממנהלת בית הספר לבית ספר אחר האם זה אפשרי מדובר בהקטנה של שכר בצורה משמעותית??
עו"ד אורנה שמריהו
24/08/2014 09:12
המלצתי לך לפנות לייעוץ, נוכח העובדה שאת כל ההורדות והעברות היו אמורים להחיל בחודש מאי ולא בתחילת שנה.

מה גם,ש הך בהריון, וחל איסור על הפחתה בשכר ו/או בתפקיד ללא היתר.

משדי עומד לרשותך לייעוץ בנושא.
נחמה
23/08/2014 18:04
איך אני יכולה לדעת באיזה מגזר עבודה אני עובדת?
פרטי, הסתדרות, עובד מדינה.
אני מנסה לחשב את דמי ההבראה המגיעים לי לשנה הנוכחית ואין כל הסבר בחוזה עליו אני חתומה בנוגע לזה.
תודה!
עו"ד אורנה שמריהו
24/08/2014 09:10
היכן את עובדת.. על פי מקום העבודה תוכלי לדעת לאיזה מגזר הנך שייכת.
נילי
23/08/2014 21:54
שלום. אני אם לשתי בנות מתחת לגיל 14.
גרה בטווח 40 ק"מ מהרצועה וגם עובדת בעיר שנמצאת בטווח הזה ( עובדת עירייה). אמנם עכשיו חופש גדול ואין בתי ספר בכל מקרה אך רציתי לדעת האם אני חייבת להגיע לעבודה או שישלמו לי בכל מקרה
עו"ד אורנה שמריהו
24/08/2014 09:10
תלוי בהנחיות פיקוד העורף.
אורית נ
24/08/2014 07:26
שלום רב, אני מסיימת לעבוד לאחר 5 שנות עבודה כאשר יש בידי מכתב פיטורין.
אני מסיימת לעבוד ב 31.08.14 ומתחילה ב - 1.9.14 לעבוד כסייעת בצהרונים - המשרה היא משרה חלקית (3.5 שעות ביום).
הם אני זכאית להשלמת הכנסה?
אם כן,איזה סכום מגיע לי?
האם אני צריכה להגיש טפסים מסוימים עבור הנ"ל?
תודה מראש ויום שקט.
עו"ד אורנה שמריהו
24/08/2014 09:09
השלמת הכנסה, משולמת על ידי ביטוח לאומי, ויש קריטריונים מאד נוקשים לקבלת השלמת זו.

פני לביטוח לאומי, שם עליך למלא טפסים, אותם הנך יכולה אף להוריד מאתר ביטוח לאומי.

בהצלחה.
אילנית
24/08/2014 08:15
הבנתי שיצא חוק למעסיקים לשלם לעובדים על היעדרות מהעבודה בזמן מלחמה נישארתי עם ילדי בן ה4 בבית והמנהלת שלי אומרת שהם עדיין לא קיבלו הנחייה כזאת למי אני פונה תודה
עו"ד אורנה שמריהו
24/08/2014 09:08
הנחיה זו ניתנה למעסיקים בדרום. היה והנך תושבת האזור, ופיקוד העורף הנחה לא לצאת מהבתים, על מקום העבודה לשלם לך את שכר עבודתך.
אתי ש
24/08/2014 08:42
אני בתחילת ההריון ופיטרו אותי מהעבודה מכיוון שסוגרים את החברה. מצאתי עבודה אחרת ומתחילה בקרוב. האם יכולים לפטר אותי מהעבודה החדשה כשאספר שאני בהריון? ואם יפטרו אהיה זכאית למענק דמי לידה אם אקבל אבטלה לפני הלידה?
עו"ד אורנה שמריהו
24/08/2014 09:07
ראשית, היה על מקום העבודה שנסגר קבל היתר לפיטוריך.

שנית, היה ותפוטרי בשל ההיריון, אזי הפיטורים יהיו בניגוד לחוק שיוויו הזדמנויות בעבודה.
קצבה
הבטחת הכנסה
23/08/2014 20:56
אני עובד אשתי סימה תקופת האבטלה שלה האם מגיע לה קצבת הבטחת הכנסה
טל
22/08/2014 19:23
מנהלי הפורום שלום רב,
אני חייל משוחרר מצבא הגנה לישראל
בחצי שנה האחרונה החלפתי מספר עבודות,בחלקן עבדתי במקביל.

בחודש אוגוסט הנוכחי, התחלתי לעבוד בשני מקומות עבודה חדשים במקביל - האחד במשרה חלקית, והשני לפי משמרות (4-5 משמרות בשבוע).
שלשום אובחן אצלי מצב רפואי ניתוח שיוביל לתקופת מחלה של כ2-4 שבועות ואני חושב שאין לי מספיק ימי מחלה בשביל לקבל מהעבודה שכר בעבור תקופה שכזו.

האם אני זכאי לקבל קצבה מביטוח לאומי בעבור התקופה? אם כן, כיצד היקפי שעות העבודה (מעט שעות בחלק מהחודשים) וגודל המשכורת שלי יכולים להשפיע על הקצבה שאקבל מביטוח לאומי?

ובאופן כללי, מה אמור לעשות עובד חדש במקום עבודה שנקלע לסיטואציה של מחלה יחסית ממושכת זמן קצר לאחר שהתקבל לעבודה. האם אין לו לאן לפנות רק בגלל "הטיימינג" הלא מוצלח ?
זיו
22/08/2014 16:44
מותר לעבוד 7 משמרות בשבוע?
ביטלו לי את החופש ביום רביעי.ועבדתי במקום.
ונשאר חמישי שישי שבת והבוס אמר לי לעבוד ושהוא יתן לי חופש בשבוע הבא .בתחילת שבוע אולי שני.
דותן
22/08/2014 09:19
מגיעה אליי לעבוד עובדת זמנית לחודשיים בתקופת החגים ,
עבדה אצלי בעבר.
האם אני צריך לשלם לה גם על החגים?
חגי תשרי.
תודה
יעל
21/08/2014 20:34
שלום (: במהלך חופשת הקיץ עבדתי ברשת גדולה ובגלל שאני מתחילה שירות התפטרתי ומנהל העבודה אמר שהוא מבטל לי את כל הבונוסים המגיעים לי על המכירות כי סיכמנו על עבודה עד סוף אוגוסט, דבר שאינו נכון.
אני מתחת ל18 אם זה חשוב..
האם זה חוקי או שאפשר לפנות עם זה לבית משפט?
התפטרות
דיקלה
21/08/2014 19:35
היי אני גרה באילת כרגע ואני רוצה לעבור לצפון על מנת להתחיל ללמוד אני עובדת בעבודה שנה וחצי.. האם מגיעה לי כאשר אני מתפטרת לקבל פיצויים?
מורין
21/08/2014 18:36
שלום,
בעקבות צוק איתן לא הייתי בחודש יולי 18 יום בעבודה המעסיק טרם שילם לנו בעבור ימים אלו, הבטיח שהכסף יכנס עד ה10.9
כיצד יחושב לי ההחזר באם השכר שלי מורכב עם עמלות שמיותר לציין שהן נפגעו היות ולא היינו בעבודה
חשוב לציין אני עובדת בחברת ספק תקשורת ומעוסקת ע"י קבלן
בפועל נמצאת בעבודה שנה וחודשיים אך מניסיון של עובדים וותיקים יותר במבצע קודם שולם להם יומית כולל עמלות
אך קבלנו השבוע מכתב מהקבלן שהתשלום יהיה רק שעתי ללא עמלות האם זה תקין?? אשמח לתשובה מחכה בקוצר רוח, תודה
ניסים
13/08/2014 18:25
אשמח לקבל מידע משפטי לגבי הפסקת עבודה לפני סיום החוזה
האם זה חוקי?
בנוסף האם ניתן לתבוע על בונוסים על מכירות שמשלם המעביד אבל מתנה את זה בעמידה ביעדים רבים שלא צויינו במעמד חתימת החוזה?
דבר שלישי מנהל ששולח הודעה לעובד שנמצא בחופשת מחלה שאם הוא מרגיש טוב שיבוא לעבודה האם ניתן להגיש עילה ותביעה על כך? תודה רבה!
עורך דין
14/08/2014 13:22
שלום ניסים

באופן כללי, חוזה עבודה מחייב את הצדדים שחתומים עליו. למרות זאת, אי אפשר למנוע מהמעסיק לפטר עובד ואי אפשר למנוע מעובד להתפטר ולכל צעד כזה יש משמעויות לפי הסכם ההעסקתך. קשה לפרט יותר מבלי להכיר את תנאי ההבכם עליו אתה חתום.

לגבי תשלום בונוסים - קשה לענות ללא בדיקת החוזה.

לגבי שאלתך השלישית, התשובה שלילית.
ניסים
21/08/2014 17:28
אשמח לקבל ייעוץ ממך או מכל עורך דין אחר בפורום שאוכל לפנות אליו להראות את החוזה וכו'
ואם כן איך אפשר ליצור קשר
ליעד
21/08/2014 15:31
בוקר טוב,
יש לי שאלה לגבי חובת ההשלמה של המעסיק.
עבדתי 5.5 שנים בחברה ולאחר מכן פוטרתי.

הופנתי לקרן הפיצויים שלי במגדל לקבלת הפיצויים שלי.

החישוב שאני מכיר לפיצויים הוא משכורת אחרונה כפול מספר השנים בהם עבדתי.
השכר שלי היה 11,000 ועבדתי 5.5 שנים.

בקרן היו בסביבות 20,000 ש"ח.

השאלה שלי היא בעצם אם זה כל מה שמגיע לי ?
אם לא מה אני צריך לעשות ?

בתודה מראש

ליעד
רושם
21/08/2014 17:13
בהרבה מקומות נהוג להחתים את העובדים על ביטוח מנהלים ויש סעיף בחוזה בדרך כלל שאומר שהפיצויי פיטורים של הביטוח מנהלים יהיו במקום פיצויי פיטורים מהמעביד (זכור לי במעורפל סעיף 14).
תרגיל מסריח קצת, אבל קורה הרבה.

תבדוק את החוזה שלך.
סול
21/08/2014 06:49
שלום,
אני עובדת בחברה כבר 6 שנים התחלתי בתור פקידה ולאחר 3 שנים בשביל לקדם אותי בשכר העבירו אותי תפקיד להיות סוכנת מכירות בשטח.
קיבלתי שכר בסיס ועמלות ורכב צמוד.
היום לאחר תקופת מבצע צוק איתן היתה מחלוקת ביני לבין המנהלים והם החליטו שמעכשיו כל פעם שאני בחופש מחלה או חופש( אפילו אם זה יום אחד) לוקחים לי את הרכב.
האם זה בסדר??
בנוסף הרכב לא מגולם לי בתלוש משכורת.
וגם לגבי שכר העמלות הם טוענים כי כל יום שאני לא נמצאת יורידו לי את המכירות שלי.
דבר שאף פעם לא היה בעבר לא עניין הרכב ולא עניין העמלות.
העמלות שלי נחשבות לפי חודש ולא לפי יום
עו"ד אורנה שמריהו
21/08/2014 09:13
האמור בהודעתך מהווה הרעה מוחשית בתנאי עבודתך, והנך רשאית להתפטר כדין מפוטרת, אך קודם לכן, עליך להתריע במפני מעסיק.

פני לייעוץ אישי בנושא.
סול
21/08/2014 15:50
מה אני אמורה לומר לו?
והאם זה הרעת תנאים למרות שהרכב לא מגולם לי במשכורת?
אייל
21/08/2014 14:38
הסכם העבודה שלי קובע כי המשכורת במהלך השנה היא 6000 שח ובחודשים יולי אוגוסט עקב ריבוי עבודה ושעות עבודה המשכורת תהא 9000 שח. גוייסתי בצו 8 בחודש יולי - אוגוסט והשאלה היא האם המעסיק מחויב לשלם לי את המשכורת שהתחייב אליה בהסכם עבודה, או רק את הממוצע של שלושת החודשים האחרונים. מי צריך לספוג את הפגיעה בשכר? העובד או המעסיק? תודה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ