פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 878
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

אוריאל
26/01/2015 22:23
עובד עבד במכירות בכנסים במשך יותר משנה במשרה חלקית שבה קבעו לו את ימי העבודה בהתאם לכנסים שהיו, שכר לפי שעות + בונוסים.

בעבודתו הפרישו לו את כל התנאים הסוציאליים וכמובן שולמו המיסים וקופות הגמל וקיבל תלוש משכורת.

לפני כ-3 חודשים הוחלט להפסיק את עבודתו ולהעביר אותו למשרה מלאה במחלקה אחרת, גם במכירות, משרה קבועה ולא שעתית.

אחרי 3 חודשים הוחלט לפטרו לאחר שימוע.

אלו זכויות יש לעובד? פיצויי פיטורין? ימי הודעה מראש? ימי חופשה שנצברו? ימי מחלה שנצברו?

תודה מראש!
עורך דין
28/01/2015 13:54
שלום אוריאל

לפי חוקי העבודה וצווי הרחבה כל עובד זכאי בסיום עבודתו לפדיון ימי חופשה שצבר, דמי הבראה יחסיים לאותה שנה אם לא שולמו לו ופיצויי פיטורים במידה ופוטר מעבודתו.

כמו כן, צריך לוודא שבמהלך עבודתו קיבל העובד את כל זכויותיו על פי החוק.

מעבר לכך, חשוב להבין האם קיים חוזה עבודה אישי לעובד ו/או האם קיימים הסכמים קיבוציים בתחום עיסוקו.

בהצלחה
רינת
28/01/2015 10:37
בשעה טובה התפטרתי...

איך מחשבים את גובה הפיצויים שאני אמורה לקבל?

עבדתי שם 6 שנים וקצת והשכר התחיל נמוך ועלה כל שנה טיפה.

עוד שאלה, השכר היה עדיין נמוך והייתי יוצאת בהפסד אם הייתי מכניסה את הילד למעון. הבוסית לא הסכימה להעלאה נוספת ולא להגדיל את המשרה. האם זו סיבה מספיק טובה בשביל לקצץ את 90 ימי העונש של ביטוח לאומי?
ויקי
27/01/2015 11:41
אבי, בן 55, מרים במסגרת עבודתו ארגזים כבדים, באחד הימים בהם הרים את הארגז, הרגיש כאבים ביד ימין. תחילה חשב שמדובר בשריר שנתפס אך לאחר שהכאבים לא חלפו ואף החמירו, הגיעו לבירור אורטופדי. לאחר סדרת בדיקות התברר כי ישנו קרע ברצועת הכתף וכי יזדקק לניתוח אשר ישבית אותו מעבודה לכחצי שנה. אבי הודיע למעסיק וביקש טופס 250. לאחר שקיבל את הטופס, פנה אבי, בהמלצת אורטופד לרופא תעסוקתי אשר נתן הגבלות מאוד כלליות ואף קבע ביקור במפעל על מנת להתאים את המגבלות לתפקידו. יום לפני ביקור הרופא התעסוקתי, זומן אבי לשיחת שימוע ופוטר בטענה כי נוכח המגבלות, לא נמצא לאבי תפקיד.
אשמח לעזרה
עורך דין
28/01/2015 09:08
שלום ויקי

הפני את אביך לשיחת ייעוץ אישית עם עורך דין, על מנת לשיטפל בנושא מטעמו. לאביך עומדות זכויות רבות בעקבות הפגיעה בעבודה והפיטורים הפתאומיים.
מוראל
27/01/2015 09:42
בוקר אור לכולם

חזרתי היום לעבודה אחרי 11 ימי מחלה ועוד 7 ימי מחלה. אני עובדת משמרות וזה יוצא לי 4 משמרות בשבוע. איך המעסיק אמור לשלם לי את הימי מחלה? על כל הימים או רק על הימים שהייתי אמורה לעבוד בפועל?
עורך דין
28/01/2015 09:07
שלום מוראל

התשלום הנו עבור ימים שבהם היית אמורה לעבודה בפועל בלבד.
תמי
27/01/2015 09:40
עבדתי בתור מנהלת בחברה סלולרית. שעות עבודה 8:30-19:30 3 פעמים בשבוע ללא אפשרות להתגמש. אני גרה בטבריה והעבודה בנצרת עילית (35 קמ בערך) אחרי הלידה השניה התפטרתי מאחר ואני לא יכולה לטפל בבנות.

התחלתי לחתום אבטלה ובביטוח לאומי אמרו לי שאקבל את הכסף רק אחרי 90 יום. הבנתי שאפשר לערער כדי שאקבל את הכסף מיד ולא אחרי 90 יום...

השאלה מה רצוי לכתוב בפניה למוסד לביטוח לאומי על מנת להגדיל את הסיכויים שהבקשה לביטול תקופת ההמתנה תתקבל אצלהם ואוכל לקבל דמי אבטלה מיד?
עורך דין
28/01/2015 09:06
שלום תמי

רצוי וצריך לכתוב במכתב הבקשה לקיצור תקופה ההמתנה את הנסיבות שבגינן לא יכלת להמשיך לעוד מתוך הצורך להיות עם ביתך. עליך לציין את שעות העבודה הרבות, הנסיעות הארוכות לעבודה וממנה הביתה, את העובדה שהמעסיק לא איפשר לך לעבוד במסגרת שעות מופחת שתתאים למצבך החדש וכל דבר אחר שיראה כי לא נותרה לך ברירה אלא לממש את הזכות שלך להתפטר על מנת לטפל בילדתך.
תומר
27/01/2015 12:10
שלום

אני רוצה להתפטר כי נמאס לי ממקום העבודה. לא מעלים לי את השכר ולא נותנים לי להתקדם. אני בא לעבודה בלי חשק. האווירה במקום לא משהו בלשון המעטה. חשבתי וקראתי באתר שלכם - לא נראה לי שאני יכול להראות הרעת תנאים כי הבנתי שזה שלא משפרים את התנאים, זאת לא הרעה...

עדיין, האם יש לי סיכויי להתפטר ולקבל פיצויי פיטורים אחרי 4 וחצי שנים באותו מקום עבודה?
עורך דין
28/01/2015 09:04
שלום תומר
הזכות לקבל פיצויי פיטורים שמורה לעובדים מפוטרים ואם אין לך עילה להתפטרות בדין מפוטר כפי שציינת והבנת, לא תוכל לקבל פיצויים מלאים בהתפטרות, למעט הכספים שהופרשו מדי חודש לקרן הפנסיה ברכיב פיטורים.
דניאל
27/01/2015 12:16
שלום רב, אני עובד כמלצר במסעדה. לאחרונה החתים אותנו מנהל המסעדה על חוזה שבו מסוכם על כך שהשכר למלצרים יורכב מהתשר, והשלמה ל24 ש"ח לשעה במידה והתשר לא עבר את הסכום הזה. עד כאן הכל בסדר. הבעיה מתחילה כשפניתי אליו בקשר לעובדה שבשבת, המלצרים מקבלים גם כן 24 ש"ח לשעה ולא 150% משכר המינימום כפי שרשום בחוק. כתגובה הוא אמר שאין הוא מחויב לעשות את זה בטענות מתחמקות למינהן.
מה עלינו לעשות כדי לקבל את השכר המגיע לנו?
תודה מראש!
עורך דין
28/01/2015 09:03
שלום דניאל

עליך לפנות אל המעסיק בכתב ולדרוש לקבל את המגיע לך לפי חוק. היה והמעסיק ימשיך להתחמק תוכל להגיש תביעה לבית הדין לעבודה לבדך או באמצעות עורך דין מטעמך.
רינת
27/01/2015 12:18
צהריים טובים

אני חודש וחצי אחרי לידה שניה שלי.

אני יודעת שאינני רוצה לחזור לעבודה בה עבדתי למעלה משש שנים.

מתי עלי לתת את מכתב התפטרות והאם יש משהו מסויים שעלי לכתוב בו? (או משהו מסויים שאסור או לא מקובל לכתוב?)

אני מעוניינת לחתום אבטלה אחרי חופשת לידה. הבנתי שזה מקובל ושמגיעים לי דמי אבטלה, האם זה נכון?

האם המעסיקה שלי חייבת בתשלום פיצויי פיטורין ותוך כמה זמן היא אמורה לתת לי אותם?
עורך דין
28/01/2015 09:01
שלום רינת

החוק מאפשר לך להתפטר לצורך טיפול בילד שנולד (או הילדה כמובן) בטרם הגיעו לגיל 9 חודשים, שאז תוכלי לקבל את מלוא הזכויות של עובד שפוטר.

במקרה כזה, ולאחר המתנה של 90 יום (שניתן לבקש לקצרה) תוכלי לפנות לקבלת דמי אבטלה.
דנה
27/01/2015 13:00
אני עובדת בעבודת משמרות אך השכר הוא שכר חודשי לפי מספר משמרות שהתחייבתי אליו לפני כן וכן אחוזי המשרה בהתאם. במקום העבודה שלי מתעקשים כי ימי החופשה מחושבים לי לפי כמות הימים שאני עובדת בהם ולא לפי אחוזי המשרה שלי. האם דבר זה תואם בחוק? כי לפי ידיעתי אחוזי המשרה הם היחידים שקובעים את ימי החופשה שאני מקבלת. תודה מראש.
עורך דין
28/01/2015 09:00
שלום דנה

ימי החופשה מחושבים לפי היקף המשרה שלך ולא לפי מספר הימים שבהם את עובדת. כך קובע החוק ולא ניתן להתנות על כך.
איילת
28/01/2015 07:55
שני הבנים שלי עובדים בסניף מסעדה השייך לזכיין (זוהי רשת מסעדות ארצית).

הזכיון עבר לזכיין חדש, והזכיין הקודם חייב לכל העובדים חצי משכורת נובמבר ואת כל משכורת דצמבר.

הזכיין הקודם (הוא זה שלא שילם) - אומר להם שאין לו כסף. הוא כנראה בדרך להכריז פשיטת רגל, אבל עוד לא הוכרז רשמית.

הזכיין החדש - אומר שזה חוב ששייך לזכיין הקודם.

שאלתי - קודם כל - מי אחראי? בהנחה שהיו רוצים לתבוע, את מי היו תובעים? את הזכיין החדש, הישן או את הרשת?
שנית - מה הם יכולים וצריכים לעשות כעת?

חשוב לי להדגיש שאלו חיילים משוחררים ואין להם ממש כסף כעת לשכור עורך דין שיעלה להם יותר ממה שחייבים להם...
תודה
עורך דין
28/01/2015 08:59
שלום איילת

מי שהעסיק את הבנים שלך הוא האחראי לתשלום השכר שלהם. בקונסטלציה מסויימת, יתכן גם שניתן לגבות את התשלום מהזכיין הקיים. בכל מקרה ולצורך גביית החוב יש לפנות לעורך דין שיפעל בדרכים המקובלות. זה לא אמור להיות מורכב מדי.

בהצלחה
שני
27/01/2015 09:34
אני עובדת שכירה כשנה במקום העבודה, חודש חמישי להריונה. קיבלתי אישור מרופא לעבוד עד 5 שעות ביום. עד כה עבדתי בין 10-11 שעות מדי יום. האם המעסיק רשאי להפחית משכרי לאור האישור מהרופא או שהתשלום מתבצע מימי מחלה או מביטוח לאומי?
עורך דין
28/01/2015 08:10
שלום שני

נסי להגיע להסכמה עם המעסיק לקזז את השעות שבהן את לא עובדת לאור הנחיות הרופא ממכסת ימי המחלה הצבורים שלך. זה בהחלט אפשרי ובר ישום.
שירה
27/01/2015 09:31
בוקר טוב לכם

אני מחפשת עורך דין. שמבין בביטוח לאומי תאונת עבודה וגם תביעה למועצה המקומית. נפלתי בהריון ולא עבדתי מאז עד הלידה ואני עדיין לא מסוגלת לתפקד. עוד לא הגשתי שום תביעה. יש לי את כללל המסמכים אבל אני פשוט לא מבינה בזה. אשמח לעורך דין שילווה וייצג אותי בתביעה.

(שלחתי פרטים בטופס שלכם)

תודה
עורך דין
28/01/2015 08:09
שלום שירה

את אכן צריכה עורך דין על מנת לטפל בנושא התביעה והזכויות שלך. לא צריך להיות קשה למצוא...
רון
27/01/2015 09:26
שלום רב

בשנת 1987 סיימתי לימודי הוראת נהיגה. במקצועי אני חבר אגד. לכן לימדתי נהיגה בבית ספר לנהיגה של אגד. בשנת 1996. סיימתי את עבודתי כמורה לנהיגה ועבדתי עד היום כנהג אוטובוס שכיר באגד נצרת עילית.

במסגרת עבודתי העברתי השתלמויות על אוטובוסים חדשים שהגיעו למרחב צפון.דיני תעבורה עדכונים שותפים וכל הקשור להוראת נהיגה.

מדי שנה אני מקבל ממשרד הרישוי, הודעה על כך שמחובתי כמורה לנהיגה עלי לעבור השתלמות ריענון נהלים של מורה לנהיגה.אותם מקפיד לבצע מדי שנה כדי לשמר את רשיון הוראת הנהיגה. ברשיון הנהיגה שלי שעליו אני נדרש ממשרד הרישוי לשלם יותר בגלל היותי מורה לנהיגה. רשום מורה לנהיגה.

בימים אלה ברצוני לחזור וללמד נהיגה באופן שותף. במסגרת פרטית. פניתי למשרד הרישוי. להעביר בעלות לרכב שרציתי לרכוש ממורה לנהיגה. נאמר לי שרשיון הוראת הנהיגה שלי אינו תקף. בגלל שלא הייתי רשום בבית ספר להוראת נהיגה משנת 1996.

אם ברצוני ללמד נהיגה עלי לעבור לימוד מחדש. חייב לציין שרישום בבית ספר זהו נוהל פנימי של אגף בתי הספר במשרד הרישוי. מעולם לא קיבלתי התראה או דרישה להרשם בבית ספר, אחרת אאבד את רישיון ההוראה שלי. אודה לכם על התייחסותכם לפנייתי. רון
עורך דין
28/01/2015 08:08
שלום רון

איני מוצא את הקשר בין שאלתך לביין זכויות עובדים ודיני עבודה בהם הפורום עוסק...
סיוון
28/01/2015 07:59
אני כרגע בחופשת לידה (כחודש וחצי).

מתכוונת להאריך אותה כחודש (עדיין לא שולמו לי דמי הלידה עקב קצר בתקשורת בין המנהלת שלי לבין משרד כ"א) לאחר סיום החופשה אני מעוניינת להתפטר ולהישאר בבית עם הילד, זו הסיבה העיקרית, סיבה נוספת היא במקום עבודתי המצב כרגע רעוע מאוד ואי אפשר לדעת מה יעלה בגורלי בתום התקופה שבה אסור לפטר ומה יעלה בגורל המשמרות שלי (עוד לפני הלידה צימצמו לי משמעותית בכמות השעות אע"פ שהייתי בהריון).

האם אני זכאית לדמי אבטלה מיד בתום חופשת הלידה או שיש תקופת "צינון" של שלושה חודשים שרק לאחריהם ניתן לחתום?
עורך דין
28/01/2015 08:06
שלום סיוון

השאלה שלך נפוצה מאד בקרב אמהות צעירות והתשובה לא משתנה: עליך להמתין תקופה של 90 יום לפי החוק. מאידך, בעת הגשת הבקשה לדמי אבטלה תוכלי לצרף מכתב מפוטרת המסביר מדוע היית חייבת להתפטר לצורך טיפול בילד ומדוע לא יכולת להמשיך לעבוד לאחר הלידה, תוך שאת מתרכזת בנסיבות האישיות שלך בלבד (בלי קשר לבעלך וכדומה) ובמסגרת שעות העבודה במקום שאותו את עוזבת.

יתכן מאד, אם תנסחי את המכתב כראוי, שהמוסד לביטוח לאוי יבטל את תקופת ההמתנה או יקצר אותה לכל הפחות.
סבטה
27/01/2015 22:10
עברתי תאונת עבודה והייתי 3 חודשים בבית, החודש יצאתי לעבוד ועכשיו חייבת להיות בשמירת הריון עקב התקצרות צוואר הרחם באופן חריג.

רציתי לדעת לפי איזה חודשים אקבל את דמי השמירה? 3 חודשים שקדמו לתאונה שבהם עבדתי או 3 חודשים אחרונים באופן כללי שבהם הייתי בתאונת עבודה?
עורך דין
28/01/2015 08:03
בוקר טוב סבטה

עצתי כי תפני טלפונית למוקד הטלפוני של המוסד לביטוח לאומי, תסבירי להם את המצב ותקבלי תשובה מדוייקת לשאלתך.
דורון
27/01/2015 22:32
עבדתי בקייטרינג שהיה אחראי על מלצרות בשבתות בבית אבות ספציפי. שם הקייטרינג פרו שף, שם בית האבות בית ברט.

אחרי בערך 8 חודשים שעבדתי תחת פרו שף, בית ברט החליטו שהם רוצים שהמלצרים יעבדו תחתיהם, ולכן פרו שף "פיטרו" את כל המלצרים, ובית ברט העסיקו אותנו מיד אחר כך מחדש. בנוגע לתנאים אין מה להתלונן, התנאים אותם תנאים (השכר אולי קצת יותר גבוה אפילו).

שאלתי היא, אם נגיד מפטרים אותי בעוד כמה חודשים מבית ברט, האם יש דרך כלשהי לקבל פיצוי פיטורין, דמי הבראה וכו' על 8 החודשים שעבדתי בפרו שף (למרות שלא עבדתי שם שנה) בגלל שאופי העבודה הוא אותה עבודה בדיוק (פשוט תחת מעסיק אחר)?
עורך דין
28/01/2015 07:50
שלום דורון

ככל הנראה הסיכום בין המעסיקים היה שהמעסיק הקודם, פרו שף, יפטר את הצוות על מנת לקטוע את רצץ הזכויות וההעסקה. מכאן שאצל המעסיק הנוכחי הוותק שלך התאפס על כל המשתמע מכך.
תמר
27/01/2015 22:34
ערב טוב לכם

רציתי לשאול האם בעבודה תעריף לילה זה שכר של 150%. חוץ מזה, במידה ואני עובדת 10 שעות האם על השעה התשיעית והעשירית יש תוספת שעות נוספות לפי חוק כמו בחוק של שעות עבודה ביום?

תודה!
עורך דין
28/01/2015 07:48
בוקר טוב תמר

אין תשלום מיוחד הקבוע בחוק עבור עבודה במשמרת לילה. וכן, אם עבדת 10 שעות ביום את זכאית לתשלום עבור שעות נוספות.
ניצן
27/01/2015 17:12
אני עובדת בחנות עם תנאי העסקה של 5-6 משמרות בשבוע על בסיס שכר שעתי. כרגע בתקופת מבחנים לא הורדתי משמרות אך הגבלתי את המנהל שלי למשמרות ספציפיות של בוקר או ערב, הוא טוען שהוא לא יוכל להיצמד לבקשות שלי ותוצאה מזה כמות המשמרות תרד. האם זה נחשב הרעה בתנאים?
עורך דין
27/01/2015 19:45
שלום ניצן

אם את זו שמבקשת לשנות את מתכונת העסקתך בגלל המבחנים ולמעסיק זה לא מתאים, הרי שזאת לא הרעת תנאים.
הילה
27/01/2015 13:29
היי ,
ילדתי ב 22.05.14 וחזרתי למקום העבודה שלי .
אני הבנתי שאני יכולה להתפטר עד 9 חודשים מיום הלידה .
היום ה 27.01.15 הגשתי את התפטרותי אולם נאמר לי כי אני לא אהיהי זכאית לפצויים מאחר והבן שלי כבר יהיה 9 חודשים + כמה ימים .
האם זה נכון .?
אני צריכה לתת הודעה מוקדמת של 30 יום כעיקרון .
עורך דין
27/01/2015 17:08
שלום הילה

אם במועד כניסת ההתפטרות לתוקף מלאו לילדך 9 חודשים או יותר, הזכאות לקבלת פיצויי פיטורין חלפה. זה נכון.
הילה
27/01/2015 17:16
זאת אומרת שאם התפטרתי היום ב 27.01 והבן שלי בעצם בן 8 חודשים ו 5 ימים ועד שתסתיים לי ההודעה המוקדמת יעברו 5 ימים אז זה אומר שאני לא זכאית ?
עורך דין
27/01/2015 17:28
נכון
רוני
27/01/2015 16:52
שלום,
כמה ימי חופש מגיע לעובד עם 32 שנות ותק באותו מקום עבודה?.
אני מקבל 26 ימים בשנה והבנתי שימי החופשה אמורים להיות 30.
תודה רבה,
רוני
עורך דין
27/01/2015 16:57
שלום רוני

לפי חוק חופשה שנתית, עבור כל אחת מארבע שנות העבודה הראשונות יהיה זכאי העובד ל-14 ימי חופשה שנתית, עבור השנה החמישית - הזכאות עולה ל 16 ימים. בעד השנה השישית - זכאות של 18 ימים. בעד השנה השביעית - זכאות של 21 ימי חופשה שנתית. החל מהשנה השמינית ואילך זכאי כל עובד ליום נוסף עבור כל שנת עבודה, עד לתקרה של 28 ימי חופשה שנתית סך הכל. יכול להיות שהנך שייך לסקטור כלשהו שבו קיים צו הרחבה עם תנאים טובים יותר - אך את זה לא פרטת בשאלתך.
רוני
27/01/2015 17:10
שלום,
תודה רבה על המענה.
בהמשך לשאלתי, האם בספירת ימי החופשה כוללים גם שבתות?. אני עובד בכל ימי השבוע כולל יום שישי אך ללא שבת.
תודה,
רוני
ליאה
27/01/2015 16:08
אני כרגע בשבוע 32 ותאריך הלידה המשוער הוא 25.3 ועובדת בתור עוזרת מנכ"ל כבר שנתיים בהיקף משרה מלאה בשכר גלובלי ומעוניינת לנצל את כל ימי המחלה שלי לפני יציאתי לחופשת לידה.

יש לי 19 ימי מחלה ומינוס 4 ימי חופש (אצלנו משלמים מחלה לפי חוק כך שתמיד יש הורדה בימי חופש. לפני מספר ימים גונבה שמועה לאוזניי כי סמנכ"ל הכספים מתכנן לגבות ממני את ימי החופשה החסרים ולהוריד לי אותם בשכר האחרון (עבור מרץ) שיהיה שכר חלקי.

2 שאלות:

1. האם גבייה של הימים ללא הודעה לעובד (אליי) היא חוקית והאם יכולה לרמז על הרצון לפטר אותי אחרי שאחזור מחופשת הלידה?

2. האם הורדה של ימים בשכר האחרון והחלקי יכולה בחישוב דמי הלידה המגיעים לי או שהם מחושבים לפי משכורות מלאות קרי ( דצמ'-פב').

תודה וסליחה על האורך.
עורך דין
27/01/2015 17:06
שלום ליאה

לא הבנתי את נושא הורדת ימי החופשה על חשבון ימי מחלה. זה לא נשמע הכי טוב ובכל מקרה לא כתוב מספיק ברור.

אם יש לך מינוס ביתרת ימי החופשה והגעת למצב הזה בגלל שרצית חופש והמעסיק אישר זאת, זכותו המלאה לקזז את היתרה השלילית משכרך.
מיטל
27/01/2015 16:04
בפוליסת ביטוח מנהלים קיימת שיש לי ובחתימת ההסכם טופס העברת הבעלות של המעסיק בתחילת עבודתי כתוב 8.33%פיצויים, 5%תגמולים מעסיק, 5% תגמולים עובד ועד 2.5% אובדן כושר עבודה.

על זה המעסיק ואני חתומים מעבר לזה , שבמסמך קבלתי לעבודה המעסיק ביקש העתק הפוליסה. גם בפוליסה שנפתחה היתה הפרשה כזו. כמו כן ההפרשות שמפריש המעסיק נכון להיום הן לפי פנסיה חובה שזה 5.5% עובד, 6% מעסיק, 6% פיצויים מעסיק והוא טוען שיש מרכיב של א.כ.ע באחוזים האלו והוא לא מפריש מעבר.

לדוגמא יורד במשכורת 7,000 ברוטו 385 שקלים 5.5% ולפוליסה נכנס רק 321 ש"ח שזה רק 5% וזה לפי הפרשות של משכורת 6,420 ש"ח, הסוכן עשה חישוב וזאת התוצאה מה שאומר שיש בעיה וההפרשות לא זהות לכתוב בהסכמים ולהפרשות בפועל. אני שואלת האם המעסיק מחוייב לשלם לפי ההסכם הכתוב והסכם הפוליסה? ואם לא יסכים מה עליי לעשות?
עורך דין
27/01/2015 16:53
שלום מיטל

לפי החוק המעסיק חייב לשלם לך בהתאם לחוזה העבודה שעליו חתמת מולו. במידה והמעסיק לאעומד בחובתו החוזית ניתן לתבוע את ההפרש בבית הדין לעבודה.
שרי
27/01/2015 13:06
שלום, אני עובדת שנה ו-3 חודשים במקום עבודתי, משרה חלקית, ומתכוונת להתפטר בימים הקרובים. רציתי לשאול כמה זמן התראה מראש אני מחוייבת לתת למעביד? שבועיים?
תודה
שרי
לירון
27/01/2015 09:45
שלום

חזרתי לעבודה בים ראשון לפני יומיים אחרי חופשת לידה, לאחר ארבעה וחצי חודשים. המשרה שלי מאוד תובענית. ידוע לי כי מגיעה לי שעת הנקה למשך 4 חודשים. העיניין הוא שאין לי שעות עבודה מוגדרות...

כלומר יום אחד אני יכולה לעבוד שמונה שעות יום אחר 12...יש איזה חוק שמגדיר לי את שעות העבודה אחרי חל"ד??
עורך דין
27/01/2015 11:23
שלום לירון

כל עובדת במשרה מלאה זכאית לשעת הנקה יומית על חשבון המעסיק. זאת אומרת שלא תעבדי באחת משעות העבודה בפועל ותקבלי עליהן תשלום. כאשר שעות העבודה שלך אינן מוסדרות, עליך לדאוג לסיכום מול המעסיק בנושא. יש לו חובה חוקית לכך.
לינה
26/01/2015 18:28
שלום, רציתי לברר כיצד מחושבים דמי פיצויים.

עבדתי שנה וחצי בחברה והתפטרתי. כיצד תחושב קרן הפיצויים?
לאחר בדיקת של קרן הפיצויים גיליתי לתדהמתי שהסכום עומד על 72% מהשכר החודשי ברוטו של החודש האחרון.

האם זה תקין? למיטב ידיעתי קרן הפיצויים מחושבת -משכורת חושית עבור שנת עבודה, זה אומר משכורת וחצי.

האם ניתן לקבל הסבר מפורט?
תודה מראש.
עורך דין
27/01/2015 11:20
שלום לינה

כעובדת מתפטרת אינך זכאית לפיצויי פיטורים. מה שכן, הנך זכאית לשחרר את הכספים שהופקדו בביטוח הפנסיוני, כולל חלק הפיצויים שנצבר לאורך תקופת עבודתך. שיעור ההפרשה תלוי בחוזה העבודה שלך מן הסתם ובסיכומים מול המעסיק. החוק בישראל קובע כי החל מתאריך 1.1.14 ההפרשה המינימאלית הנה 6%. בשנה שקדמה לכך הוא עמד על 5.5%.
זהבית
27/01/2015 07:51
בוקר טוב,

אני בהריון מתקדם ועוד כחודש צפויה ללדת בחודשים האחרוני היני נעדרת הרבה מעבודה בנסיבות שונות הקשורות להריון אך לא משהו שמצריך שמירת הריון עלפי רופא הנשים שלי למרות שאני נמצאת בהגדרה להריון בר סיכון בגלל סכרת. רציתי לדעת האם אני חייבת המלצת רופא נשים לשמירה הריון בביטוח לאומי או שמע יש לי אופציה נוספת? תודה
עורך דין
27/01/2015 08:20
בוקר טוב זהבית

2 האפשרויות שלך הנן שימוש בימי המחלה הצבורים שלך בעת היעדרות מהעבודה או כפי שציינת, מכתב של רופא נשים המורה על שמירת הריון.
איציק
26/01/2015 22:57
אנו קבוצה של עובדים שספרנו למנכ"ל של החברה שאנו עובדים בו. על התנהלותו הכושלת והמושחתת של המנהל הספיציפי שהיה עלינו, ובעקבות התלונה אנו מאוד סובלים מכל מיני תחומים הן במשכורות והן במצב רוחם של העובדים וכו' מצד ידו הארוכה של המנהל הנוכחי ויתכן שבסוף שנה זו העבודים הללו יפוטרו מעבודתם כנקמה האם ישנו משהו שיכול לעזור לנו להתמודד מול מהלכיו של המנהל הנ"ל ?
עורך דין
27/01/2015 07:49
בוקר טוב איציק

החוק בישראל מגן על עובדם החושפים שחיתויות במקום העבודה ובשנים האחרונות חוק זה מיושם חדשות לבקרים. המלצתי הנה להקדים ולפנות לעורך דין הבקיא בדיני עבודה על מנת להבין את המקרה לעומק ולספק לעובדים הגנה חוקית כאמור.
איציק
26/01/2015 23:31
שלום,
האם החוק מחייב מעביד להפריש פנסיה וגמל לעובד שעובד עבודה שניה (חלקי)?
ב. אם העובד מוותר שלא להפריש הוא מעדיף לקבל בנטו ולא להפחית לו את חלקו לפנסיה וכו האם החוק מאפשר?
תודה.
עורך דין
27/01/2015 07:47
שלום איציק

כן- החוק מחייב כל מעסיק להפריש לעובד כספים לפנסיה ללא יוצא מן הכלל וללא תנאי.

אין אפשרות לוותר על פנסיה חובה - זהו חוק מדינה ואין למעסיק או לעובד מקום לשיקול דעת בנושא.
שיר
26/01/2015 12:19
צהריים טובים,

אני עובדת בחברה 7 וחצי שנים במוקד שירות כאשר כל כמה זמן אני בתפקיד אחר. כעת אני מעל שנתיים בתפקיד מסוים אך לא בטלפון עם לקוחות, השכר זהה והשעות זהות אך החוזה לא משתנה בהתאם לתפקידים ומעולם גם לא פניתי להנהלה בנושא זה. רציתי לדעת האם לפי החוק כל שינוי תפקיד גם אם השכר זהה, מצריך עדכון חוזה העבודה ?
מה עושים במידה והנהלה מסרבת לשנות חוזה?

תודה רבה לכם
עורך דין
27/01/2015 07:46
שלום שיר

בגדול, חוזה עבודה אמור לציין במפורש בדיוק מהו התפקיד שלך, מהי מסגרת העבודה והשכר. ככל שחוזה העבודה שלך מגדיר את תפקידך בעבודה, הרי שהמעסיק אינו יכול להעביר אותך מתפקיד לתפקיד ללא הסכמה מפורשת שלך. אם הסכמת לעבור לתפקיד אחר, עליך לדרוש את שינוי חוזה העבודה שאחרת גם בפעם הבאה יעבירו אותך על מנת לסתום חורים.
lior82
26/01/2015 13:36
שלום, בחברה בה אני עובדת נהגו לשלם ימי מחלה מהיום הראשון 100%. לפני מספר חודשים החליטו לשנות את המדיניות ולשלם רק לפי החוק. העובדים התלוננו שזו הרעה בתנאים, ובחברה החליטו לשנות את המדיניות רק לעובדים שעובדים פחות משנה. זה בסדר שיש תנאים שונים לעובדים באותו מקום עבודה בנוגע לימי מחלה ושאפשר לעשות לי הרעה בתנאים מכיוון שאני עובדת פחות משנה בחברה?
עורך דין
27/01/2015 07:43
בוקר טוב ליאור

על פניו המהלך גבולי על סף המקובל. כנראה שהמעסיק התייעץ עם עורך דין ועל מנת שלא לפגוע במערכת היחסים עם עובדיו הוותיקים, שאכן יוכלו לטעון לנוהג שאליו הורגלו, הוחלט על שינוי התנאים לעובדים "צעירים". סביר שזה לא יתפס כהרעת תנאים אם כי במידת בצורך ניתן לתקוף החלטה זאת גם כלפי עובדים "צעירים" יותר.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ